Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

.

2008-11-30 22:33:02 i Allmänt

Det är roligt när man får fina ord av sina vänner. Detta textutdrag är skrivet av Caroline:

Carolina! Denna kvinna mötte jag upp på fredagskvällen, och gick och åt med på ett ställe där folk tävlande om vem som kunde tala högst kändes det som, så vi åt vår mat och gled sedan vidare till ett lugnare ställe.
Jag och Carolina lärde känna varann när vi läste drama och teater tillsammans på gymnasiet, i form av individuellt val. Och sedan har åren traskat på. Carolina är en talangfull sångerska som underskattar sitt skrivande. Hennes vägar ledde fort till Umeå, och svensklärarutbildningen. (Spåkfascist;)).
Kvällen handlade om galna lärare, narcissister, dekadens, lyxlir, minnen, rödvinspoeter och allt det andra!

Kvällens roligaste: Jag och C går längs renmarkstorget, och plötsligt sträcker några ungdomar fram en gul lapp till mig, och säger "God jul och gott nytt år", en sekund senare när jag tittar på lappen står det "God Jul" och de hade ritat en gran på lappen, och jag höll på att dö av skratt och fick fram ett tack. Sedan gick vi vidare. C var avundsjuk och tittade trånande på min lapp!


Första advent.

2008-11-30 22:26:28 i Allmänt

Jag tycker om advent. I väntans tid. Att vänta in något eller någon. Advent..

Idag har jag och Patrik bakat pepparkakor av en två och ett halvt kg tung deg som jag i ett kreativitetsil slängde ihop på fredagkväll vid 00.30. Vi har också fixat ett pepparkakshus! Det är tradition! Årets hus blev lite stadigare än förra årets som mest liknade ett kråkslott. Japp kom förbi idag också, han fick ett förkläde på sig så att han inte skulle bli så nermjölad. Beklädnaden uppskattades dock ej till fullo vilket jag har all förståelse för, Japp är en hund med päls och behöver därmed inga extra kläder. Han tyckte däremot mycket om allt spill som for ner på golvet under bakningen. När vi har hundar här hemma känner jag ännu mer hur mycket jag saknar att ha hund.
I'm not questioning you, 'cause I'm not expecting any answers from you.

2008-11-28 23:14:43 i Musik!

Bob Dylan. Åh. Bob Dylan.
Jag är avundsjuk på min farbror Anders. Han har sett Dylan live 4 gånger. Jag brukar inte vara avundsjuk på människor, men i detta fall känner jag ett avund. Han kunde väl åtminstone givit en av gångerna till mig?Caroline.

2008-11-28 22:01:59 i Musik!

Ikväll har jag som sagt ätit middag på stan med Caroline. Det är en vän till mig som jag lärde känna på gymnasiet då vi tillsammans läste drama och teater som individuellt val. Caroline är nästan mer estetisk som person än vad jag är och hon är otroligt duktig på att forma ord och att sätta dem i rullning på ett sätt som berör. Hon har gått teaterlinjen vid Wiks folkhögskola och läser nu Skapande svenska vid Umeå universitet. Kvällens samtalsämnen handlade mycket om vad estetik egentligen är. Konsten som kunskapsform, rödvinspoeter, sapfiska strofer, performance art (levande konst), dekadenta människor, gymnasieminnen och visioner om vardagliga ting och om något så läskigt som framtiden var några av de ämnen vi under kvällen hann vidröra. Caroline är också min brevvän och idag fick jag med hennes handskrivna brev även en skiva med blandade låtar som jag lyssnar på precis nu. Här följer listan med låtar:

Antony & the Johnsons - Hope there´s someone
Fleet foxes - Tiger mountain peasont song
Cobra Charlie - Skrik om du brinner
Ane Brun - Wooden Body
Christian Kjellvander - Somewhere else
John Mayer - Slow dancing in a burning room
Ryan Adams - Wild flowers
The Perishers - Pills
Ed Harcourt - Rain on the pretty ones
Okkervil River - Lost Coastlines
Bob Dylan - It ain´t me babe
Fleet foxes - Meadowlarks
Christian Kjellvander - Portugal
Regina Spector - Oedipus
Tiger Lou - You can´t say no to me
Rosie Thomas - Death came and got me
The Perishers - Come out of the shade
Kaizers Orchestra - Min kvite russer
Tom Waits - Flowers grave

Fredagar i mitt hjärta.

2008-11-28 15:33:54 i Allmänt

En fin fredag. Långfrukost, träning på IKSU, promenad hem i solen, lunch serverad av Patrik, dusch, film i soffan iklädd morgonrock. Mmm, jag gillar lediga fredagar. Nu ska jag svida om för middag på stan med min vän Caroline! Först ska jag och brorsan inhandla en julklapp till vår lillebror. Trevlig helg på er!


Förresten, kärlek är en fin sak, det tycker jag minsann!
Västervik, sommaren 2008.

En tanke.

2008-11-27 20:16:09 i Texter/dikter

En vän till mig frågade för länge sedan vad det är för skillnad på "om en stund", "snart" och "om ett tag".
I somras skrev jag ned en tanke om detta.

I vilken tid finns stunden?
Vad är det som skiljer "om en stund" och "om en stund"?
Tiden tillåter oskrivna regler
och väntar tålmodigt
om dina 5 minuter plötsligt blir 10.
Under ett sånt här ögonblick tänker man inte så mycket på tiden.
Jag önskar att vardagen innehöll mer sådana här stunder.
Camp augusti 2008, jag och lillebror.

ETT STORT PS!

2008-11-27 19:54:34 i Allmänt

Ni vet Maia Hirasawa? Hon kommer att underhålla i alla fall mig nu på tisdag klockan 21.00 i SVT 1. Sveriges television har gjort en programdokumentär i 12 delar där man får följa olika svenska artister i deras vardag. Ett bra tips av mig, tycker jag!Patrik kom just in med 94802 liter svett på kroppen: han har varit på löpträning med fotbollslaget. Han fick ingen kram.
Nu ska jag fika och vila rösten, vi var ynka 5 sopraner ikväll på extrarepet.

En grej till!
Appropå Patrik; han gillar inte min onda limerick som jag skrev i somras ute i Västervik -

"En vilsen fågel från Västervik
skapade världens kalabalik
när han högg en unge från en and
och lade upp den på sin strand
för att hugga ihjäl den med en spik"

Jag har svårt för limericks. De blir liksom så styrda och ofta banala, men det orkar jag inte bry mig om nu.

Jag har ju glömt att berätta!

2008-11-27 19:43:20 i Allmänt

I två år (TVÅ ÅR!) har jag letat efter en hallonröd duffel med bruna eller svarta duffelknappar och huva. Jag hittade en för en vecka sedan. En hallonröd duffel för 200 kronor på Myrorna. Mitt hjärta höll nästan på att smälta bort. I två år har jag suktat och nu finns duffeln i min ägo, lycka! Hade tänkt att be pappa fotografera mig i den helgen som var, men glömde bort det. Men nu vet ni i alla fall; jag älskar den. Bilder kommer så fort jag hittar rätt ljus, miljö och fotograf!

Julbestyr.

2008-11-27 15:00:30 i Allmänt

Jag är ganska gammalmodig av mig har jag med viss eftertanke kommit fram till. Jag tycker om julen, jag älskar att baka, att pynta, att fixa och dona.. Julmusik har jag spelat sen en vecka tillbaka än fast jag förut har haft som regel att tidigast dra igång julmusiken den 1 december. Kan man skylla det på körmedverkan och inlyssning av stämmor? Julkonsertrepet började ju faktiskt redan i september!

Igår var brorsan här på middag och med sig hade han som utlovat sin julgran som jag och Patrik ska få förfoga över detta år. Övertaggad som jag är på att få pynta den var jag tvungen att sätta igång redan idag med en skrattade sambo i hasorna. Han tycker nog att jag är lite knäpp.

Idag var jag på stan och köpte julklappar och enligt tradition har vi i familjen Lidström rimmarkväll med glögg kvällen före julafton. Detta ledde till att jag stod och valde julklapp efter vilken som det var roligast att rimma till. Jag kom på ett långt rim redan innan jag köpt paketet! Då jag vet att samtliga familjemedlemmar läser detta skriver jag inte en ynka rad till om detta, ni får lyssna på rimmet på julafton!

Patrik ska fira med min familj i år och i förrgår pratade vi om hur våra respektive julaftnar brukar se ut. Jag uppgav rimtraditionen som oerhört viktig och då vår familj består av många rimgalningar kände Patrik att han nästan fick ångest eftersom han inte gillar detta med rim. Det är lite synd om honom faktiskt, men han får nog ta hjälp av mina bröder när han ska rimma på mitt paket, för rim det ska jag ha på min klapp!

INFORMATION KRING KÖRKONSERT.

2008-11-25 20:27:18 i Musik!


DATUM: Lördagen den 6 december 2008

TID: Två alternativ: konsert 1 18.00, konsert 2 20.30

PLATS: Umeå Stadskyrka
 
PRIS: Gratis (det är ju ändå jul!)

REPERTOAR: Klassiskt, modernt, gospel, visa, psalm och folk i fyrstämmig och femstämmig körsats

UPPMANING: Kom dit!

Halvdöd.

2008-11-25 20:18:19 i Träning

Nu är jag halvdöd, ungefär den känsla som alltid infinner sig efter ett fyspass, punch out-pass eller ett djupvattensträningspass. De passen spelar i en annan division i konsten att trötta ut deltagarnas muskler. Ikväll blev det djupvattensträning med Jessica.

Ni som funderar kring mitt begrepp "halvdöd" finns det några konkreta symptom att hålla sig till:  

* Man känner sig totalt slut på.
* Man orkar knappt tangentera, skriva eller prata.
* Allt känns överdådigt och oöverskådligt, en trappa kan jämföras med vilket skyhögt berg som helst.
* Man är lite huvvevill (bondska för yr och glömsk, men i detta fall alltså yr).

Nu är min plan att vila, äta och få massage. Livet är skönt ibland.

Förutom OCH gillar jag detta:

2008-11-25 16:17:57 i AllmäntJag har bara fina minnen av varm choklad. Vissa mer bestående än andra. Jag gjorde ett antal koppar till mig själv i helgen bestående av varm mjölk, kakao, lite socker, grädde, kardemumma, kanel och hackad, mörk choklad. Som det ska vara, tycker jag!

OCH. Jag gillar det ordet.

2008-11-25 16:15:15 i Texter/dikter

När jag gick i högstadiet klagade mina svensklärare att jag ofta började meningar med OCH. När jag kom till gymnasiet och träffade Urban Wirenblad (kanske en utav Sveriges bästa lärare! Jag hade honom som lärare i svenska a+b, projektarbetesrapporten, historia a och kulturhistoria ) frågade jag honom om VARFÖR jag inte fick använda OCH som jag ville. Han svarade högtidligt på klingande dalmål:'

Carolina. Man får skriva hur man vill. Man får bryta vilka grammatiska och semantiska regler man vill, bara man vet ATT man gör det och HUR man gör rätt. Fortsätt du med dina OCH.

Urban, denna dikt är till dig och alla andra läsare som vill slå ett slag för den personliga stilen att skriva!
INFORMATION INNAN LÄSNING:
denna dikt bör läsas med tungvrickartempo.

Det är vintervila och vintervalla
och yrvilla och kalla händer
och skakiga tänder
och enstaka ränder
mitt ibland fränder.
Och det är tankemönster
och frostat fönster
och ordlek och lek med ord
och tävling med vintervalla i snöyra
och dyra decembermånad och lånad
och hånad och ingenting mera.

Det är mörka morgnar och minnen i djup
och snöpulsande och raggsockar
och mössor neddragna över öronen
och öroninflammation och
överbelastning på infektionskliniken.
Det är november och influensa
och infekterade relationer
och humbojumbo reklamationer.

Det är snötäcke och lampan släckt
och vintersport och Byggmark och barmark och
knarrad mark och en stickad sock av annan sort.
Det är stjärnor och månar och planeter
och enheter och diameter
och en tävlan och en strävan
om att sätta punkt.


Carolina, tjugofemte november tjugohundraåtta

NIKKI.

2008-11-25 15:53:27 i Allmänt

Som sagt: jag var ju hemma i helgen och besökte Emily och Jocke och deras underbara Nikki! Det är spännande nu när en karaktär börjar växa fram hos henne. Både Emily och Jocke är ju båda starka individer, ska bli intressant att se vilken konstruktion Nikki växer fram i. Här är hon, plåtad under lördagsmorgonen.Kör.

2008-11-24 16:21:11 i Musik!

Nu ska jag på kör! Jag hoppas att vi får ihop alla stämmor till en samstämd harmoni innan konserten. Under förra veckans rep närvarade jag inte på grund av en ond hals och en svag röst, men nu mina vänner och sångfåglar, nu kör vi!
Visst ses vi den 6:e december i Stadskyrkan? Ska höra med Konrad, körledaren, om tider och diverse annat (typ priser) under kvällens övning.

STAD VS LANDSBYGD.

2008-11-24 15:49:22 i Allmänt

I helgen när jag var hemma i Dalasjö frågade jag mamma och pappa om de någonsin ångrat att de bor i en by i inladet och inte i en större stad.

- Aldrig någonsin, svarade de.

Jag förstår dem. Dalasjö är en utav de vackraste platserna på jorden (LOKALPATRIOTISM!).

Samtliga bilder är tagna i helgen.

Vår underbara koja som pappa, farbror Anders och farfar byggde till oss.


Jag är ingen stor anhängare av naturfotografering egentligen, men numera kryper det i avtryckarfingret när jag ser ett, vad som kan tänkas bli, ett vackert motiv.


Utsikt.

I guess life came in the way.

2008-11-24 15:32:37 i Allmänt

Nu har jag vilat en vecka så imorse drog jag och Jessica till IKSU, gymmade och käkade lunch. Det kändes som att bacillerna var borta och att kroppen återigen var som vanligt, skönt!

Idag fick jag världens längsta svar på världens kortaste fråga.
Min fråga gällde uppsatsen vi nu ska skriva. Svaret var minst tio minuter långt och sträckte sig från alltifrån forskningsparadigm och resor ut till sjöss för att "bli medvetna om oss själva". Ja, herreminje. Var ska detta sluta? Idag bytte jag uppsatsämne tre gånger. Vi ska lämna in vårt "inringade forskningsfält" på fredagen.

Just nu tänker jag onödigt mycket, jag vet inte varför. Antar att det är novembers fel. Jag har en slags hatkärlek till november. På ett sätt älskar jag honom (JA! I min värld får man genusifiera månader!) samtidigt som jag hyser ett starkt förakt till honom. Äsch. Jag svamlar. Det tenderar att bli mycket svammel när jag tänker över gränsen för vad som anses vara normalt. Finns en sådan gräns förresten?

Emily.

2008-11-22 17:27:31 i Allmänt

Idag 09.40 släntrade jag in hos Emily, Jocke och Nikki. Nikki var blyg i fem sekunder och var sedan glad och snäll hela dagen. Jag har aldrig träffat ett så glatt barn! Kameran arbetade på bra,  men jag har inte med mig kamerasladden hem så inga bilder publiceras idag. Vi hann med en promenad, massa prat, lunch och en stund på stallet. Att vara med hästar är som terapi. Alltid när jag är hos hästar, vilket numera händer mer sällan än förut, försöker jag dra in så mycket hästlukt som möjligt i mina lungor. När jag då blir ledsen kan jag ta från mina hästreserver. Visst låter det bra? Jag hoppas att jag framöver får möjlighet att ha häst igen.

Under mina och Emilys djupa samtal idag kom vi fram till vem "Melodifestivalen" egentligen var. Bland mycket annat. Vi hade smeknamn på kanske halva högstadiet när vi gick sjuan-nian. Smeknamn är alltid bra. Vi behövde ofta censurera snacket en aning i vissa situationer, än fast jag var rätt kass på det då jag pratade högt, skrattade ännu högre och var allt annat än diskret, men det är ju en annan historia!

Mitt flickrum är hemsökt.

2008-11-21 12:04:43 i Allmänt

Maria påminde mig om ytterligare en sak om mitt flickrum!
DET ÄR HEMSÖKT!

Under högstadiet någon gång sov Hanna och Maria över hos mig när vi skulle åka till Skellefteå och tävla i en teoritävling om hästar. Vi låg och pratade i sängen och helt plötsligt föll en bok ned från hyllan och vi kastade oss in i hörnet av sängen och skrek. Skriken övergick senare i skratt, men lite kusligt var det ändå. Tänk om rummet är hemsökt? Vad kan jag tänkas ha gjort för dumheter som fått en ande (eller vad det nu är för varelser som hemsöker oskyldiga små flickrum) i just mitt rum? Va, va, vaaaa?

Ledig fredag.

2008-11-21 11:13:37 i Allmänt

Imorse vaknade jag upp ur ytterligare en rolig dröm av att det hamrade. I min sömndvala skrek jag åt Ludvig att jag redan var vaken eftersom jag trodde att det var han som stod och knackade på sovrumsdörren, tills jag efter en stund insåg att det var hammarslag som ekade genom vårt gula hus. Då vaknade jag: hantverkarna.

Jag åt frukost och gick ut och beundrade utbyggnaden och skröt på hantverkaren. Thimmie hann knycka åt sig en träkloss som hon nu förnöjt har gnagt sönder i tusen små träflisor. Jag som hatar att dammsuga.

Nu ska jag och Thimmie gå ut i skogen och gå en långpromenad. Hon ska få springa fritt och jag ska tänka fritt. Man tänker aldrig så bra som med träd runt om. Visst vet ni att människan härstämmar från träden? Delvis i alla fall.Fullsta, Dalarna, Valborg 2008: vårstädning av stugan och trädgården.

Thimmie ba:
Näru! Så lättflirtad är jag minsann inte!


Som vilken runaway som helst.

2008-11-21 10:52:18 i Allmänt

I förrrgårnatt drömde jag en rolig dröm. Jag bodde på Island i ett slott och spelade ukulele i ett bluegrass band som var känt världen över. Jag hade också får som jag tog hand om för att de tydligen var herrelösa. 28 hundar hade jag också och SAMTLIGA hundar var av olik ras. Jag hade 3 gigantiska flyglar vilka jag spelade på nätterna igenom då jag inte kunde sova eftersom jag hade en mystisk sjukdom som ingen läkare vågade sig på att bota. Så rolig kanske inte denna dröm var, men jag har funderat på en sak:

 Fortsätter mina drömmar i denna takt måste jag snart göra något kreativt av det. Jag vill komma ihåg vad jag drömt och få någon rätsida på drömtydningen om nu någon sådan finns. Helt seriöst funderar jag på att skriva en liten bok med namnet ”Jag minns alla mina drömmar och hur de förbryllade mig”. Typ en rip off på ”Jag minns alla mina älskare och hur de tog på mig”. Fast ändå inte.

Mitt flickrum.

2008-11-21 10:42:16 i Allmänt

Mitt flickrum i vårt hus hemma i Dalasjö ser precis likadant ut nu som det gjorde när jag var 16 år och flyttade hemifrån för att gå gymnasiet.

Rummet är ganska litet, men mysigt. Det är kvadratiskt och har ett fönster mot väst; jag ser alltså solnedgången över Marsfjällen när det är klart väder. Utsikten bedåras också ytterligare genom vyn över hästhagarna, både sommarhagen och vinterhagen, som tråkigt nog är tomma då vi inte längre äger några hästar. Färgen på väggarna har jag stört mig lite på de senaste åren. Kulören är en gul färg och pyntas av en bård i något slags kosmostema: stjärnor, planeter och månar. Jag skyller allt på år 2000. Väggarna pryds ytterligare med en massa priser från hästtävlingar och bilder på hästar. Mina förhoppningar med mitt rum är att väggen mot vardagsrummet skall slås in till förmån för ett bibliotek. Mina känslor blandas dock mellan en längtan efter att få inreda ett eget, nytt rum i farmor och farfars hus vilket är beläget bredvid vårt hus och att ha kvar rummet i precis samma skick som det är i nu och alltså inte röra minsta pinal.
Rummet innehåller också såklart en säng, som är den enda möbel som flyttats sedan år 2003. Mormor sov på mitt rum en vinter och tittade en morgon ut genom fönstret och såg till sin förtjusning 23 orrar som satt i en björk. Fågelnörd (man får kalla det så) som mormor är flyttade hon sängen så att man har fri utsikt mot orrbjörken när man på morgonen vaknar.

Jag har också en vacker tavla på mitt rum. Det är en grön skogstavla, namnet kommer jag inte ihåg, men tavlan är underbar. Skogsmänniska som jag är passar tavlan perfekt där den sitter och gör sitt bästa för att dölja den gula väggnyansen. Morfar har också bidragit till mysfaktorn i mitt rum. Han snickrade under tidigt 90-tal ihop en hörnhylla där jag rymmer gratulationskort, sparbössor och småsaker. En större hylla får också plats i mitt rum. Där förvarar jag bland annat en egengjord, hemsnickrad kista som inhyser ett otal brev från brevvänner och diverse beundrare som man hade i 12 årsåldern. Två garderober får också plats. Den ena är min och den andra är husets. Husets garderob innehåller 847392 dukar, gardiner och småtjaffs. Det är tur att jag har en hel klädkammare att förfoga över i farmor och farfars hus.

Jag älskar mitt flickrum trots att det ibland fungerar som en slags avlastningscentral när diverse projekt pågår i huset. Nu när utbyggnaden är i full gång svämmar mitt rum över att prylar som förpassats in i mina vrår. Mitt flickrum skulle inte vara mitt om det var omstylat till modern tid.

Checklista inför hemkomst.

2008-11-19 17:21:07 i Allmänt

Pappa: Visst har du införskaffat BoKaspers senaste skiva 8? (Vilket namn på ett album förresten. 8 liksom. Rakt av).

Mamma: Har du köpt saffran?

Ludvig: Har du slipat skridskorna?

Naturen: Visst ordnar du bra väder?

Gud: Visst gör du så att de goda får leva?

Bussresenärer: Var lugna. Inga hysteriska rörelser med armstöd eller liknande. Jag vill ha lugn. Jag vill ha fyra timmar bussresa ackompanjerad av musik i mina öron.

Något jag aldrig trodde skulle ske.

2008-11-18 21:55:31 i Allmänt

Jag har förälskat mig i skinnportföljer. Jag som alltid tyckt att det har varit lite fjolligt och fel. Nu dregglar jag efter en mahognybrun, handsydd portfölj gjord i Italien. Var annars? Tänk att använda den i min kommande yrkesroll: proppa den full av uppsatser att rätta. Det bästa med dessa magnifika skapelser är att det bara blir snyggare med tiden. Nött, sliten och älskad. Med min första lön ska jag slå till på en, typ denna:

Cup cakes.

2008-11-18 13:21:20 i Allmänt

Igår när jag inte kunde medverka på körrepet på grund av rösten sysselsatte jag mig med att baka cup cakes och träna text istället.

Milrök.

2008-11-18 12:50:38 i Allmänt

Just när jag var på väg att skryta om jag misstänkte att mitt imunförsvar var gjort av stål började det klia i halsen. Hela min umgängeskrets har varit sjuka, febriga och förkylda och nu är det min tur. Jag har ingen feber just nu, men en ond hals och en svag röst. Har bestämt mig för att vila från både sång och träning denna vecka vilket känns drygt eftersom jag vet att jag innan veckans slut kommer att vara i upplösningstillstånd av överskottsenergi. Planerade nästa veckas träning redan idag för att ha något att se framemot. Förhoppningsvis räcker en veckas vila till att skrämma bort bacillerna från min kropp.

Idag går mina tankar till Stig, Patriks morfar.
Och egentligen skulle jag vilja skriva mycket mer, men jag orkar inte av olika skäl.
Ta hand om varandra.

Nu är jag djupt ute.

2008-11-17 17:42:04 i Texter/dikter

Varsågoda. Här får ni några feberyra rader jag skrev av inspiration av några gamla texter från förra året.

Att bygga vidare
på ett murket trä
är som att hamra in
en krokig spik
i en färgavflagnad vägg.

Vi samlar på social kompetens
där vi egentligen vill ha
ett sällskap
i enskild form.


Samhället speglar
en rännil av konstellationer
på upphällning
och jag består av en blandning
 av avlyssnad närvaro
och stavelsernas begynnelse i valen.

 Av den sociala kompetensen kan vi,
mellan tuggorna på torra lussebullar,
avverka tusen samtalsämnen
allt medan decembers hjältar arbetar.

En stilla önskan är att tystnad också kunde tala
likt en påtaglig enhet i kaosets synaps med verkligheten.

Carolina, 17 november, 17.41

Monumental vildmark.

2008-11-17 17:18:54 i Allmänt

Om ni inte har något för er ikväll vill jag be er om en sak: se filmen "Into the wild" i regi av Sean Penn. Varför jag inte tipsat om denna film förut är för att min själ och dess intryck behövt en tid att landa. Jag och Patrik såg denna film under en eftermiddag i september när vi båda var lediga från studierna. Jag gråter nästan av känsloöversvallningar när jag tänker på filmen. Friluftsjunkie som jag är ryser jag över de sagolika vyerna över Alaskas vildmark. Vill ni läsa om denna sevärda film kan ni göra det via denna länk: http://www.minabibliotek.se/default.aspx?id=19969&ptid=0

Kaffets vara eller icke vara.

2008-11-17 14:28:07 i Allmänt

Carolina: Jag önskar mig en ny kaffebryggare i julklapp.
Jessica: Men du dricker ju inte ens kaffe!?
Carolina: Jamen.. alltså: det är ju mysigt att brygga kaffe och känna lukten av trivsel och sen hälla ut det.
Jessica: Du är ju inte frisk!


Jag älskar doften av kaffe. Det lukar hemma. Det luktar anno 94 när mamma jobbade deltid och var hemma ibland. Jag, mamma och Ludvig brukade sitta runt köksbordet och fika och när en bra låt dök upp på radion "sittdansade" vi och höll varandra i händerna som en slags bordsringdans. Det var tider det. Varför jag inte kan dricka kaffe är på grund av min härjade mage. Blev jättesugen på kaffe till efterrätten på ESK:s avslutningsfest och drack en halv kopp och sen var magen i krisläge resten av kvällen och dagen efter.
 Jag brukar allid lukta på mina klasskompisars kaffe och de vet att när de köpt en kaffekopp för universitetets någorlunda humaniära priser ska ge mig den, till främjandet av mitt lukta-på-kaffe-behov.

Answers only make more questions.

2008-11-17 14:20:20 i Allmänt

Och återigen vaknar en måndagmorgon och klär in Umeå i meterlånga halsdukar, hemstickade tjocksockar och funderingar kring den bästa metoden för halsont. Det är november nu, och det känns. Och han fortsätter att prata om postkolonialismens litteratur och menar att det är en grund för kunskapspolitisk inlärning. Just nu är det schemalagda aktiviteter, härjade novembergator, slocknade vekljus och en längtan till december; en bättre variant på det som är just nu. Jag vet inget om något, bara att jag vill ha en lussekatt och julaftonsmorgon.


Dalasjö, älskade by. Vinter, 2006.


Bluegrass breakdown.

2008-11-16 14:53:01 i Allmänt

Alla bloggläsare går verkligen i ide under helgerna. Eller så sysselsätter de sig med något annat som anses mer värt än att läsa en blogg eller 25. Jag förstår dem. Jag är likadan. Men skriva egna inlägg, det kan jag ändå. Vissa dagar publicerar jag flera om dagen medan jag andra dagar låter skrivandet ligga i träda. Antar att det blir bäst så. Att skriva för skrivandets skull blir aldrig bra, i alla fall inte för mig. Appropå att skriva; jag blev klar med min Sestina igårkväll. Jag tänker dock inte skicka in den till textprovet. Den är menad för ett personligare syfte.

Denna söndag har jag ägnat åt en morgonpromenad med Igor, en timmas styrketräning med Ida, färdigställning av den andra hemtentan på tre dagar och nu ska jag ta ut Igor för en lekstund på ängen. Han har blängt på mig tillräckligt nu; han gillar inte plugg så vidare värst har jag märkt.

Close up.

2008-11-15 19:55:56 i Allmänt

Så här kan man se ut när man har smutsigt hår, är osminkad och mestadels har pluggat, pussats, gått hundpromenader och samlat granris hela dagen. Jag bjuder på den.

Reklampaushelvetet.

2008-11-15 19:38:14 i Texter/dikter

Så här på lördagsaftonen ger jag er en dikt jag skrev i april i år. Jag döpte dikten till "Reklampaushelvetet" mest på grund av att jag hatar reklam och när det blir pauser i liv. På riktigt. Sådant gör mig förvirrad.


Om man kunde programmera in sig själv

på "rätt" kanal kanske allt skulle bli enklare.

Allt kanske skulle falla på plats som

pusslets sista bit som saknats i flera dagar.

 Eller så skulle allt bli sådär mellanmjölksaktigt

och tisdagsdeppigt

som en eftermiddag i sällskap med duggregn.

Allt kanske skulle filmas av ett annat team,

vid en annan station och sändas

på en helt annan kanal.


Om man kunde programmera in sig själv

på "rätt" kanal blir nog allt rätt medelbeiget

 och inte så där kringelkroksgalet

det kan bli ibland om man råkar trycka in fel kanal.

Allt skulle vara tryggt om man bara hade

 ett program att välja,

inklusive reklampaushelvetet.

 Men sen då?

När mediehysterins gamar tröttnat?

När de vill se något "nytt"?


Om man kunde programmera in sig själv

på "rätt" kanal tror jag att man

 lika gärna kan skjuta sig själv.

För vad händer med alla felsteg man tar,

 allt man lär sig under tiden och

 vad händer med den saknade pusselbiten?

 Vem får chansen att hitta den?


Jag letar fortfarande efter pusslets sista bit

 och det spelar ingen roll hur många pussel

som konkurrerar ut mitt tålamod så länge jag

 inte ser hela motiv.

Jag letar fortfarande program,

kanal och en station att utgå ifrån.


Och än fast jag vet att det är

att kasta sig rakt ut bland gamarna

      - bland tillfällen att vilja skjuta sig själv -

        vill jag hitta pusselbiten bland alla frånvarande bitar

 i det gigantiska, överreklamerade utbudet

 av tankar som rivaliserar med logiken.
 

Carolina - 2008-04-06

Det är aldrig någonsin för tidigt att julpyssla.

2008-11-15 19:17:23 i Inredning


Ja, se det snöar!

2008-11-15 17:30:25 i Allmänt

Idag har jag sträckläst Kallifatides. Vilken djup man. Jag blir alldeles matt. Det snöar idag. Perfekt väder för att kura ihop sig i soffan med te, en bok och en filt. Jag gjorde en specialare också och lade upp fårskinnsfällen i soffan mestadels för att skydda den från Igor som lossar ett ton hår i timmen ungefär. Han sätter väl vinterpäls nu. Igor är här hos oss i helgen för att hans matte och husse, Anna och Pär, är i Stockholm och förlustar sig. Jag har inte bara legat på sofflocket idag och filosoferat över djupa män och dess litterära talanger, jag har knyckt granris också!
 Jag och Patrik tog med oss Igor till skogen för att där samla ihop nedfallna grankvistar. Det var lite läskigt eftersom vi kände oss som Rudolf med co. i Sunes Jul. Ni vet det där avsnittet där skogsvaktmästaren (Rolf Lassgård) knackar Rudolf på axeln och menar att det är förbjudet att stjäla granar. Nu stal vi ju i och för sig ingen gran, men ändå.

.

2008-11-14 13:38:46 i Musik!

Stäng ditt magasin, öppna ditt sinne
för nog har du väl förstått
att deras falska grin
allt de säger ska vara inne
bara bör bli ett minne blott?
För vi ska väl inte hyckla
om att allt mäts med sjuka mått
om man kan köpa sig sin lycka
vad är vårt inre då för nåt?


Kenneths nya - Svenska Akademien.

En stilla undran.

2008-11-13 14:51:50 i Allmänt

Jag har funderat på en sak. Varför går en del människor omkring med mössor där öronen blottas för kyla? De stackars öronen blir ju röda som dåligt karamellfärgad marsipan och det är dessutom inte snyggt heller. Urtypen för människor som använder mössa på detta vis (enligt min beräkning) är herrar i 30-50 års åldern som har minimalt med hår på huvdet, gärna är lite runda och pratar högt.

Kallifatides. Vilken man.

2008-11-13 13:26:10 i Studentlivet

Vi får en uppgift av vår lärare. Jag bestämmer mig för en bok att utgå ifrån utifrån den milslånga litteraturlistan. Läser baksidetexten och förälskar mig genast i Theodor Kallifatides, en grekisk författare som emigrerade till Sverige under 60-talet.

"I början då jag var en främling som skulle erövra främlingskapet kastade jag mig över det nya språket likt en utsvulten hund över en saftig köttbit. Jag åt upp svenskan. Jag fyllde min mun med ord, tuggade dem, svalde dem. Jag tog vissa ord i mun mun som praliner. Fors, älv, flod, fjäll, berg, hav, vik, sol, moln, regn, snö, dag, natt. Jag föll platt för den svenska naturens enstavighet.
  Som författare har jag aldrig varit friare än i dessa första dikter då skrivandet inte var bundet till futtigheter som mening, betydelse, avsikt. Men det är bara en gång i livet man kan skriva på det sättet."

I det tysta hörs ett dämpat Halleluja.

2008-11-12 15:37:36 i Allmänt

Jag önskar att jag var lite mindre pretentiös, ambitiös och prestationsinriktad. Jag önskar att jag kunde lägga mig i en hängmatta på en öde ö med ett strå vass i munnen och se dagen glida mig ur händerna. Jag önskar att jag kunde tänka lugna tankar lite oftare. Jag önskar att jag inte fick panik varje gång en planering inte följs upp. Jag önskar att jag kunde gå omkring i tjocksockar, pyjamasbyxor och linne en dag om jag känner för det istället för att ha 834792 saker på agendan. Jag önskar att jag lydde order om att planera in vilodagar från allt. Jag önskar att jag hade en hund att prata med. En hund som lyssnar och förstår men håller tyst om allt jag borde tänka på. En hund som kan leka med mig i vinterkylan och få mig att le varje gång jag kommer hem. Jag önskar att jag skulle kunna åka iväg själv, gräva ned mig i en bivack, lyssna på naturens tystnad utan att få ångest över allt jag kanske missar. Jag önskar att Carolina, den balanserade, någon gång kunde vakna upp när klockan ringer.

Jäveldag och jävelschema. Det är vad det är. Bland det värsta jag vet är att hetsläsa böcker och hetsskriva arbeten. Litteratur ska man njuta av och ord skall lockas fram. Tvingar man fram dem blir det en grå grötmassa av sämre kvalité. Man kan inte hetsläsa böcker på Svenska 5 nivå. Det går inte.

Nu drömmer vi i vintertrakt om lågorna som håller vakt
och om en plats som kan få hjärtat att jubla
De drömmer om hur allt ska bli när farorna har gått förbi
Vi vaggas av ett stilla Hallelulja

Textutdrag:
Decembernatt.

Förresten: lite glad information mitt i betygshetsen och novembereskapismen - Patrik har varit runt på några ställen idag angående vårt badrumsprojekt. En hantverkare lovade att han skulle kunna sätta igång inom loppet av två veckor, men man vet ju hur hantverkare kan vara..

Och Lisa! Jag vill träffa dig med: vi ger fan i plugget och fikar istället. Nästa vecka? Ring mig!

11.11

2008-11-11 22:15:03 i AllmäntEmma Sikström. Hon är en riktig vän. Hon kan ringa till mig och på fem sekunder slå om mitt humör från stressad, tisdagstrött och uppgiven till hoppfull, skrattattackstrött och lugn. Ikväll ringde hon och gjorde allt bra. Bilderna är från estettiden under gymnasiet. En fin tid.

Top of the city!

2008-11-11 14:40:54 i Allmänt

Nu har jag ägnat en stund till att städa. När jag städar MÅSTE jag lyssna på Seeed som är en engelsk-tysk grupp som blandar dancehall och ska. Volymen ska vara hög och städningen ska vara effektiv vilket innebär dusch och ombyte efteråt. När jag bodde i min lägenhet i Lycksele under gymnasiet startade denna tradition. Jag städade och lyssnade på Seeed av en ren slump och kände att städningen blev så mycket enklare med Seeeds sällskap vilket resulterat i att jag ur Karma-synpunkt alltid lyssnar på dem. Jag hade ofta dörren på vid gavel och fönstrena öppna och när jag skakade mattorna öppnade jag även porten. En svart katt som alltid strök omkring i området - som jag och mina vänner döpte till Bengan JR - passade ofta på att antingen hoppa in genom fönstrena (jag bodde på bottenplanet) eller slinka in genom dörren. Under hela min städprocedur satt han i min soffa och tittade på. Han kikade på mig med en allvarlig blick och kontrollerade att samtliga dammkorn blev undanstädade. När jag var klar med städningen och stängde av musiken hoppade han ut genom fönstret. Rätt surrealistiskt ändå..


Bengan JR?

2008 var det va?

2008-11-11 13:31:39 i Allmänt

Nedanstående text är ett utdrag från en låt utav en av mina loveboys (i musikalisk och artistisk mening) Jamie Cullum. Han säger det så bra. Ett nytt år stundar och ja, jag vet att det "bara" är november men det passar så bra att så här i de sista månaderna utvärdera det gångna året, istället för att på nyårsafton sitta och dricka sig less på glögg och vara bitter över sakerna man aldrig uppfyllde. Nu tänkte jag roa mig själv med att utvärdera mitt år, 2008. I fjol under nyårsaftonen hade jag feber och låg mest inne i min farmor och farfars hus där jag kurerade mig med böcker och musik. Det var bland annat Jamie Collums "Next Year" som förgyllde min feberdimma. När jag lyssnade på texten tänkte jag att jag också ville uppfylla allt han sjunger om. Man kan kalla detta för ett litet experiment. Här följer utvärderingen.

Next Year,
Things are gonna change,
Gonna drink less beer         
Check. Jag har tagit ett beslut att helt avstå från alkohol. Skäl, anledningar, argument finner ni i ett tidigare inlägg.
And start all over again        Check. Det gör man väl varje år?
Gonna pull up my socks       Check.
Gonna clean my shower       Check. Och imorgon ska vi titta på olika färgval till badrummets renovering.
Not gonna live by the clock  ... Detta måste jag öva mer på.
But get up at a decent hour   Check. Det måste jag påstå att jag klarar av.
Gonna read more books         Dubbelcheck. Jag kan omöjligt läsa mer böcker än vad jag gör nu. Jag läser en helvetes massa kurslitteratur plus minst 2-3 skönlitterära böcker som ständigt fångar min uppmärksamhet.
Gonna keep up with the news   Check. Älskar dessutom att debattera de olika aktuella ämnena (och då handlar det inte bara om Martas USA-kontrakt eller det nya vägbygget i Umeå stad).
Gonna learn how to cook        Check. Att laga mat och baka (och äta det man tillagar!) är himmelriket.
And spend less money on shoes  Check. Jag har faktiskt bara köpt tre (!) par skor i år. Mina Vikingstövlar, ett par bruna gladiatorsandaler och ett par sommarskor med 10 cm klack (VARNING: Gå ej på konsert med sådana skor om ej konserten erbjuder sittplatser!)
Pay my bills on time     Check. Jag sätter mig direkt vid datorn och betalar när räkningarna kommer - tills mamma berättade för mig att det då är respektive bank som får ränta på pengarna. Numera väntar jag till i slutet av varje månad. Jag har aldrig varit något ekonomiskt geni och kommer heller aldrig att bli det och det är dessutom inget jag skäms över. Jag har slutat att grubbla över sådant. Människan föds med olika intelligenser. )
File my mail away, everyday    Check! Det gör jag faktiskt. Mina vänner tycker jag har en skrämmande ordnad inbox.
Only drink the finest wine       Se ovan.
And call my Gran every Sunday          Halvt check. I alla fall om jag tolkar "Gran" som mor- och farföräldrar. Jag och mormor pratar inte varje söndag, däremot har vi en bättre sorts kvalitetstid när vi regelbundet ses.

Om datorn, igen.

2008-11-11 13:04:26 i Allmänt

Jo. Imorse när jag borstade tänderna kände jag en vindpust föra mig mot min bärbara dator som så fint låg placerad på köksbordet i nedfällt och halvt begravet läge. Jag gick in till köket, slog på datorn och testade de skadade tangenterna:
OCH VIPS HOKUS POKUS TEKNIKTROLLERI så fungerar tangenterna!!!!! (Och ja, den meningen kräver extra många utropstecken än fast jag i vanliga fall avskyr en vilja att skapa en superlativstämning med hjälp av tecken). Nu kom jag av mig.
 [......]
Ni vet ju det vid det här laget att min dator  är som en ögonsten jag älskar men som jag inte riktigt kan hantera under de kritiska ögonblicken; det vill säga stunderna då de faktiskt, tekniska faktumet - och vetskapen - helt tar över kontrollen.

Överläggning: Nu är vi vänner igen, jag och min dator, vilket resulterar i att jag i lugn och ro kan lägga upp en strategi inför uppsatsarbetet (och skriva klart 93434 påbörjade texter av olika slag). Nu kör vi.

Appropå datorer.

2008-11-10 20:19:47 i Allmänt

När jag fick ett kreativitetsil under eftermiddagen tänkte jag skriva klart min Sestina men min laptop samarbetade inte med mig. Entertangenten samt tangenten man gör mellanslag med (?) har givit upp uppdraget som mina trotjänare vid diverse universitetsarbeten och mindre seriösa skrifter. De fungerar inte. Tur att man i dagens moderna samhälle ofta har två datorer per hushåll. Min plan är att ta med min dator när jag åker hem för att där snacka med datorsnubbarna så de kan laga den. Frid. Tills vidare utnyttjar jag Patriks dator.

Kvällens körrep gick bra. Vi har konsert den 6 december i Umeå Stadskyrka. Återkommer om tid. Vill se så många som möjligt där!

Moderniteter.

2008-11-10 11:43:50 i Allmänt

Idag när vi grupparbetade inför onsdagens redovisning uttryckte sig Ida  om dagens teknikburna samtid:

"Ibland när jag Erik är borta brukar jag låta datorn stå på för då lyser en röd knapp på den och jag brukar låtsas att det är datorns hjärta och då känner jag mig mindre ensam!"

Det ni.

Söndag.

2008-11-09 14:01:12 i Allmänt

Förut hade jag alltid söndagsångest som bestod av en diffus blandning av längtan och ångest inför den kommande veckan. Längtan inför alla saker som skulle hända och ångest över att jag ville göra allt så bra som möjligt. Söndagar bestod också av packning då jag ibland åkte hem över helgerna och var tvungen att ta en buss vid halv sju på måndagmorgon för att komma i tid till skolan. Nu är söndagarna lugna. Idag vaknade jag nio, åt frukost, läste en artikel, åkte till gymmet och tränade med Ida, tog en promenad hem i dimman och pratade med mamma i telefon, mötte Bjerre, Susanne och Onnie efter halva vägen och kom hem och tog en dusch. Nu ska vi åka till Grubbe där det vankas söndagsmiddag med de närmsta 16 släktingarna på Patriks sida. Numera älskar jag söndagar.

Fotbollsfest.

2008-11-08 14:27:31 i Allmänt

Ikväll är samtliga ESK-spelare med respektive inbjudna till säsongsavslutningsfest med middag. Jag är förvånad över min egen insats över att redan ha bestämt vad jag ska ha på mig. Ni vet, i-landsproblem.
Pappa ringde nyss och sa att de åkt skridskor hemma på sjön. Åh. Mer än så här kan man nog inte längta hem.


Ludvig, Dalasjö, kanske 2005/2006?

It's all in my head.

2008-11-07 21:58:20 i Allmänt

Appropå julen ska jag och Patrik fira jul tillsammans i år. Jag tyckte det var på tiden den tredje julen vi är tillsammans. Vi åker hem till Dalasjö där vi ska sitta i det nybyggda uterummet inlindade i yllefiltar, gå snöiga promenader, dricka kokhet glögg och rimma. Jag älskar att rimma. Kan man inte få tjuvstarta julen snart? Och då menar jag inte genom hysteriskt sönderpyntade affärer, vingliga plastgranar och halvtaskiga julcovers. Det enda jag önskar mig är ett brev från vårt fadderbarn Mellodiane, 78412 timmar till julpyssel, en fin kulör till sparkmålarprojektet jag har planerat i flera år och mammas lussekatter på julaftonsmorgon. Och Patrik inslagen i choklad.

Förresten: Jag önskar mig en hund också. Mer än allt.
Jag och Bia, Näsåker, vintern 2007.


Yellow me.

2008-11-07 17:43:21 i Allmänt

Efter träning mår jag lite bättre. Än fast jag inte kunde cykla ordentligt eftersom jag bara kunde hålla i styret med en hand på grund av såret som har svullnat upp. Men men. Nu är det fredag och jag och Patrik lagar mat och jag längtar till julen. En jul hemma i Dalasjö längtar jag till.

Ps: Jag mår bra. Har bara dåliga dagar ibland.

Trevlig helg.

Introduction.

2008-11-07 10:54:10 i Allmänt

Vad händer? Stannde jag kvar med den karga sanningen i kylrummet? Idag är det fredag. En skör fredag. Fredagar ska vara frisinnade, magpirriga och förväntansfulla, men jag är mest skör. Jag stoppar där. Tack för mig.


Carolina, fem år var stark och glad.

En del av helvetet.

2008-11-06 17:26:47 i Texter/dikter

Att skriva en Sestina* är att mentalt riva upp sig själv. Så här ett år senare har jag givit mig i kast med att skriva ytterligare en Sestina. Det är svårt. Det går knappt att andas, leva och tänka under skrivtiden. Man är mentalt rubbad och tänker allt i jamber och trokéer.

Det är en del av helvetet, ändå gör jag det för den euforiska känslan efteråt. Jag är på den femte versen nu. Kan hända att jag publicerar den beroende på personlighetsgraden.


* Sestina är namnet på ett gammalt medeltida versmått utan rim eller bestämd rythm. Versmåttet är sexstrofigt med ett bihang. Varje strof innehåller sex rader, där slutorden på raderna i de olika stroferna skall vara identiska, men byta ordning enligt ett visst schema. Bihanget är treradigt och skall innehålla alla sex orden. Så är det.

Bönder, te och smärta.

2008-11-06 16:58:17 i Allmänt

Igår bjöd jag och Patrik brorsan på middag. Han fick förtära en stark, men god, köttfärspaj med diverse specialkryddor. Sedan kom Idamari och vi pratade en massa och såg såklart Bonde söker fru, veckans höjdpunkt! När jag och Idamari ser tv tillsammans blir programmen ganska sönderpratade, men det gör inget. Bonde söker fru hör ju inte direkt till de mest svåranalyserade programmen som ska tittas på under tystnad och med anteckningsblock för att man ska förstå dramaturgin.

Nu sitter jag och dricker ett mycket underskattat te: Söderte, mina vänner. Drick det! Jag drack det jätteofta när jag bodde hos brorsan och sen har jag haft så många andra teer att dricka vilket tragiskt nog lett till att Söderteet fallit i glömska. Hade det inte varit för mormors teförråd hade jag nog suttit här och druckit mina gamla teer för all framtid. Mer Söderte, tack.

Förresten. Måste bara upplysa er om en sak ni säkert redan vet, men ändå: använd INTE era tajtaste jeans när ni ska sitta stilla i tre timmar och dessutom har ben som är dekorerade med blågullila blåmärken efter cykelkraschar. Detta skall utfärdas som en klass tre varning inom smärta. Nu har jag hängt in jeansen i garderoben och bytt till mina mörklila, linnebyxor inköpta på Urkult för tre-fyra år sedan. De är lagomt fladdriga för att blåmärkena ska få leva klart på mina ben i lugn och ro utan att måste tävla med ett tajt jeanstyg om platserna de valt att bosätta sig på. Nu ska jag inte virra in mig i blåmärkernas liv och leverne utan dricka upp mitt te innan det kallnar.

Piece by piece.

2008-11-06 16:42:55 i Allmänt

Jag har tur idag. Blev bjuden på lunch hemma hos Ida och ikväll ska jag traska till Fredrik där jag ska få middag. Jag och Ida gick till stan efter föreläsningen för att köpa present till Jessica som fyller år på tisdag. Jag och Ida blir alltid helt till oss i vissa affärer, särskilt när det rör sig om inredning. Tur att man är student med begränsad ekonomi, jag är rädd att jag annars skulle lida av något slags shoppingmissbruk inom inredning.

Till Jessica!

2008-11-06 16:37:33 i Studentlivet

Jessica, min vän! Du är klockren!

Igår när jag läste igenom en bok till föreläsningen idag hade Jessica, som läste boken innan mig, markerat vissa passager så som en understrykningspennefantast alltid gör - även jag. Jessica hade också lyckats hitta ett utav mina absoluta favoritord inom abstrakta uttryck: REFERENSRAMAR. Jag vet att Jessica hatar det ordet och därför plågar jag henne extra mycket genom att använda ordet så ofta jag kan. Igår fick jag igen.

Fjantpoesi är vad det är.

2008-11-06 16:33:21 i Texter/dikter

Och alltid är det
någon
som trotsar morgonens
tystnad
med en viskning.
En svag, men än dock klar
och tydlig.

Minusgradernas frostbitna
morgontimme
värms upp av en blick
för att sedan återigen
frysa ned
till ett kylrums karga sanning.

Och själv står jag kvar,
huttrar, och lyssnar
till viskningen som försvinner
i takt med
att andetagen blir till iskristaller.
Visst är det så:
- Naket, fegt och torsdagmorgon.

Carolina, torsdag 6/11-08

Skrapsår och glädjebud.

2008-11-04 14:46:38 i Allmänt

Imorse när jag cyklade till skolan samarbetade inte min cykel med markens underlag vilket ledde till att jag föll handlöst rakt ner i asfalten. Klarade mig dock med ett prydligt skrapsår mitt i pannan, ett blåmärke på benet och ett sår på handen som en klasskompis tvättade rent. Jag anlände till skolan som en femåring som nyss lärt sig cykla och alla skrattade lite åt mig men tyckte att det var tur att jag klarade mig så bra. Man ska inte cykla sträckan ersboda-universitetet på 15 minuter, i alla fall inte vid nollgradig temperatur och efterföljande halkbana på cykelvägarna.

Jag fick VG på salstentan i språksociologi. Det firar jag med att inte röra minsta lilla bok i eftermiddag. Ikväll ska jag, Ida och Jessica äta glass för det är vi värda.

Tavlan är en fläck med färggrann ram.

2008-11-04 14:32:53 i Allmänt

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av: Emily och Idamari


De regler som gäller är:
- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.


Sju saker om mig:

Jag har gröna fingrar och kan mer om växter än de flesta 21-åringar.


Jag tycker om att prata lokalpolitik med åldringar.


Jag kan texten i "King of the bongo" utantill. Inklusive det franska outrot. Fråga mig inte varför.


Jag är nageloman vilket (enligt mitt eget expertutlåtande inom estetikpsykiatri) innebär  en onödigt stor fixering vid naglar. Hatar dock all form av lösnaglar och propagerar ständigt för de naturliga (men vårdade!) naglarna.


Jag skriver många ord per dag av olika värde och publicerar inte ens en femtedel på denna blogg.


Jag är expert på att kommunicera med människor genom låtar. Särskilt med människor det är svårt att formulera ord till.


Jag är besatt av att varje vecka måsta planera mina matinköp.Jag utmanar: Alexandra, Caroline, Linnea, Anna och resterande bloggosfär.

En saga om en helg.

2008-11-03 21:08:29 i Allmänt

Det var en gång en flicka som tog med sin pojkvän till hennes mormor i Ångermanland.

Pojken hade gjort pannkakor som färdkost och ritat en skattkarta!

Väl framme i Näsåker gick pojken och flickan långa promenader tillsammans med flickans familj som också var besök.


Flickan, som är väldigt lättfrusen, var tvungen att bylsa på sig en hel massa kläder för att inte frysa. Hunden Thimmie spårade harar -
 - och busade med pojken.
Efter bus och promenad gick alla på loppis, en tradition i familjen.En loppis med förmånliga priser.

Under helgens gång spelades det mycket landhockey med flickans kusin Oliver.Flickan visade pojken en utav världens vackraste platser.


Flickans mamma föreläste om ett utav hennes många specialämnen; hällristningar.

Under en promenad råkade familjen hamna mitt i en hage med "kor som även attackerar hundar i koppel" så för att skydda hund och eget skinn valde de att bestiga en utav de många niporna vilket visade sig vara att gå en långsam död till mötes.

Flickan och hennes familj överlevde "genvägen" och firade detta med ett besök i kyrkan. Flickan lånade mormoderns vinröda "rödluvan-kappa" och hennes gamla pälsmössa fick skydda flickans öron mot den stränga novemberkylan.

Dragspelet åkte fram och flickan drog av några kända klassiker..

Flickan och hunden morgonmyste och lät en kritvit och överexponerad hand förstöra bilden.

Flickan och pojken bestämde på söndagmorgonen att det var en bra idé att avsluta helgen med en löptur. I niporna.

SLUT!

Saker att störa sig på denna måndag 3/11

2008-11-03 20:18:15 i Allmänt

Det är november. Det säger allt.

* Folk som ej kan högerregeln. Problemet blir oerhört påfrestande i trånga gångar med en kundvagn i släptåg.

* Människor som krockar med en då de stirrar på Jens Byggmark då han råkar befinna sig på IKSU. Så fager är han inte.

* Körmedlemmar som på ett slappt sätt förhåller sig till den akademiska kvarten även utanför skoltid.

* När potatisen ömsar skinn.

* Min artikel. (Antar att det här bör stå: min prestationsångest)

* Min tankeverksamhet.

* Mitt osynk.

* Vår lägenhets oförmåga att inhysa ett piano.

Ni ser. Jag har inte ett värdigt liv under november månad.