Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Skapande.

2009-01-30 23:15:57 i Allmänt

Den här kvällen har varit fin. Startade upp med en spartanskt ordnad middag i vårt extremt stökiga kök. Stöket är dock
övergående. När badrummet blir klart är ordningen, som tur är, återigen ett faktum. Efter middagen drog jag på mig en gammal skjorta jag har fått av pappa och startade upp med målningen av det stora skåpet som ska stå i badrummet. När jag stod där och målade i den stora skjortan, barfota och med håret i en tofs, lyssnade jag på några av Tomas Andersson Wijs låtar från albumet "En sommar på speed" från 2008. Tänk att vara konstnär. Måla vad man vill i en stor atelje, lyssna på musik man känner för just i ögonblicket och insprireras av det man ser runt om. Ikväll har det varit en spirituell kväll. Jag tror jag ska skriva något. Just nu.

Nu lyssnar jag till Patriks gitarrspel. Han spelar Canonball, ni vet Damien Rice låt. Jag älskar när Patrik spelar, även när han nöter fingerspel i timmar. Jag önskar bara att jag hade ett piano här i lägenheten. Jag saknar att kunna spela när jag vill. Ofta känner jag en längtan efter att komma hem till Dalasjö och spela på vårt underbara piano hemma, men när jag sätter mig på pianopallen och lägger fingrarna över tangenterna kan inspirationen helt plötsligt försvinna. Inspiration är en färskvara. Man måste tillvarata den på en gång. Exakt när den kommer till en måste man omfamna den och göra det bästa för att bevara den, och det är inte lätt att bevara en så intensiv skaparkraft. Ja. Det här blev ett rätt spirituellt inlägg. Men jag har ju en tendens att kunna babbla på om gestaltande, estetiska mönster och icke-vetenskapliga tankeformer väldigt länge så man skulle ändå kunna säga att det detta inlägg är rätt lindrigt. Men nu är det sängen och skrivarblocket som gäller. Imorgon ska jag sova. Länge. Det ska bli skönt.

Klassikern.

2009-01-30 18:02:11 i Allmänt


När jag gick i mellanstadiet vid Dalasjö byskola fick vi i uppdrag att klistra fast lappar på varandras ryggar och skriva bra egenskaper hos varandra. Läraren samlade sedan ihop de lapparna och sammanställde ett kort till var och en där ens fina egenskaper var uppradade. En utav mina mest frekvent återkommande egenskaper enligt mina skolkompisar, var att jag var "bra på att skratta och vara glad". Här är två klassiska bilder på mitt skratt. Ibland skrattar jag så mycket att jag kiknar och måste hålla för ansiktet med mina händer. Om man ska tro på teorin (som jag såklart gör) att man får ett länge liv ifall man skrattar mycket bör jag bli minst 273 år gammal.

Pluggfika på Brobergs.

2009-01-30 17:37:35 i Studentlivet

Idag klev jag också upp 06.00 för att hinna med att träna på morgonen innan föreläsningen om kris- och konflikthantering. Efter skolan åkte jag hem och käkade lunch och sedan kom Alexandra och hämtade mig och vi åkte till Brobergs för att pluggfika!


Fikauppladdning!

Så här glad var jag när jag äntligen fick dricka latten som Alexandra höjt till skyarna. Det är en vanlig latte med after eight, grädde och chokladsås - jag kan verkligen rekommendera den!

Jag trotsade min mage och drack upp hela!

Vi blev bortskämda av Alexandras mamma Helene som jobbar på Brobergs.

Chailatte!

Vi fikade inte bara - vi hann också med studierna och det är inte vanligt förekommande när vi pluggar tillsammans, haha!

Födelsedagsbarn.

2009-01-30 17:14:55 i Allmänt

Mitt i bland all renovering och bland alla seminarium har Ida fyllt 25 år. Jag och Jessica firade henne i tisdags.Jag svängde ihop ett gratulationskort av ljusblått papper, en vit ram (finns att köpa på bokhandlar), spetssnöre, sidenband och silversnöre (gamla snören från presenter) och så klart den klassiska svarta pennan.

Today is such a good day.

2009-01-29 15:06:42 i Studentlivet

Klev upp 06.00 imorse för att käka frukost och sen åka till IKSU och träna. Jag tycker det är bättre att träna på morgonen om man har seminarium på dagen eftersom man blir rätt trött av att vara så fokuserad. Jag klev på bussen vid 07.40 och vid infarten till Nydalahöjd svängde den inte! Busschauffören fortsatte att köra och genast blev han såklart anstormad av medelålders tanter som ville hinna till jobbet i tid för att skvallra och dricka blaskigt kaffe. Jag däremot satt lugnt på mitt säte och njöt av morgonstressen jag själv slapp känna.

Efter träningen gick jag till Anneli där vi skulle träffas med gruppen för att hålla litteraturseminarium 2. Det gick bra till en början och sen spårade det ur i ett samtal om fotbollssockar, bröstmuskulatur, redovisningsformer och tv-spel.

Utdrag från dagens diskussion:

Rikard (till Tomas) med anklagande röst - Har du fotbollssockar på dig?
Tomas (försvarande) - Ja. Jag har inte riktigt orkat ta till vara på mitt utseende idag.

Senare:

Carolina (smått stöddig och med tron att examinationen ska skrivas med 1,5 radavstånd) - Jamen. Det här är ju lugnt. Vi ska ju bara skriva 5 sidor.
Rikard (tillrättavisande) - MED ENKELT RADAVSTÅND!

Ännu senare:

Carolina - Men skriv att vi valde att fokusera på de intressanta aspekterna.
Tomas - Ljug inte. Överdriv inte.

Efter många urspårningar fick vi i alla fall rätsida på seminariet och kunde lämna in en fullgod sammanställning.

Glasögonprovning, skrattanfall och dragspelsskrämsel.

2009-01-28 21:49:17 i Allmänt

När jag gick förbi Elisabeth och Göran ikväll skulle Göran prova nya glasögon och jag och Elisabeth ställde genast upp som smakråd. Vi bestämde att vi inte skulle säga något om något par förrens alla par var provade. Göran hann prova två par innan vi exakt samtidigt brast ut i ett krampaktigt skrattanfall. Föremålet för skrattet var ett par roliga glasögon som inte passade Göran ansikte. Det var som om två gigantiska ögonbryn var fästa vid ramarna. Hur som helst var vi alla överrens om ett par som passade utmärk, så det var ju tur.

En annan komisk grej som inträffade för ett tag sedan var då jag, Patrik och Mathis var och åt middag på Grubbe. Efter maten provspelade jag Thorstens dragspel och Mathis höll en mycket djupgående analys av filmen "Barnhemmet" till Patriks stora förtjusning. Just under klimaxdelen av analysen när man som åhörare är som mest inne i själva filmen så slant dragspelet och världens ljud ekade genom rummet. Patrik fick panik och hoppade rakt upp av rädsla.


Patrik, Jag och Mathis, Storsjöyran, Östersund 2008. Jag är less på januari. Nu vill jag ha juli.

Error.com

2009-01-28 18:07:38 i Allmänt

Dagens låt: Hejdå - Tomas Andersson Wij.
Han säger det som jag skulle vilja säga just idag.
Inget mera från mig nu.
Jag ska vila.
Och fundera.

Hantverkare håller sig till sin profession.

2009-01-27 13:35:57 i Allmänt

I detta nu ackompanjeras mina tankar av ett ihärdigt borrande från badrummet. Hantverkaren har anlänt. Just nu håller han på att att byta golvbrunn vilket för mig sig ett oljud som inte är av denna värld. När jag kom hem idag från skolan skulle jag småprata lite med honom men han sa inte så mycket och avslutade vår, mest från hans sida, fåordiga dialog med uppmaningen:

Knacka mig på axeln ifall du vill något!

Han syftade såklart på att han bar hörlurar och därmed också en dämpad hörsel för utomstående ljud (typ mitt babbel). Varför får inte de som bor i det aktuella renoveringsobjektet också ha hörlurar? Sådana där stora, ljuddämpande med radiofunktion.

En sak som dock är bra med denne fåordige herre är hans uteslutande av viljan av att vara en hobbypsykolog som så många andra yrkeskategorier har en tendens att vilja vara. Frisörer är ett bra exempel. Jag har bara träffat två frisörer som jag faktiskt haft några någorlunda vettiga konversationer med som INTE innehöll någon som helst dragning åt socioempatiska, kognitiva och psykosociala områden. Rätt man på rätt plats är min kontext av denna lilla utsvävning.

Förresten. Visste ni att det är skillnad på ledarskap och management? Det tål att tänkas på en stund. Varsågoda.

Studieöversikt.

2009-01-27 13:11:32 i Studentlivet

Efter ett möte hos studie- och yrkesvägledaren där min studiegång disktuterades ligger det alltså till så här:

HT 06 SVENSKA 1 OCH 2 - AVKLARAT
VT 07 CK1 - AVKLARAT
HT 07 SVENSKA 3 - AVKLARAT
VT 08 SVENSKA 4 - AVKLARAT
HT 08 SVENSKA 5 - AVKLARAT

VT 09 CK2 - Under process
HT 09 CK3 OCH EXAMENSARBETE
VT 10  MUSIK 1
HT 10 MUSIK 2
VT 11 MUSIK 3 OCH AVSLUTNINGSCEREMONI DÄR SAMTLIGA AV ER VÄLKOMNAS.

Ni som är uppmärksamma kan ovan läsa att jag ska skriva mitt examensarbete redan till hösten och hur ska det gå kan man undra. Jag vet inte. Men nu är det så här och så får det bli. Då musikkurserna startar på vårterminerna har jag inget annat val än att lägga upp mina studier på följande vis. Just nu längtar jag löjligt mycket till VT 10 och musiken!

Sagan om en tröttsam måndag med ett lyckligt slut.

2009-01-26 20:52:53 i Allmänt

Imorse när jag vaknade var jag mest sugen på att ligga kvar i sängen, bli nedbäddad med en extra filt och få brännatungan-varmt te av Patrik. Men jag gick upp.


Jag har alltid varit lite för pretentiös med många saker jag tagit mig för, och här kommer vardagsbestyren in, duktighetspressen och allt annat blaj man kan leva utan bara man vill. Det är bara lite extra svårt ibland. Som idag.
IKT-uppgiften färdigställde jag i alla fall idag och lämnade in efter många arga minuter i datorns (och en inte fullt så pedagogisk it-snubbe) sällskap. I all hast skrev jag ut broschyren och lämnade in den hos IML och hastade iväg till lunchrummet där jag värmde innehållet i min matlåda. Efter middagen rusade jag iväg till körrepet och sedan skulle jag kliva på bussen och äntligen komma hem och se Mathis match mot Dalen på tv och äta maaaat - MEN! Plånboken saknades! Ve och fasa! Busschauffören hörde som tur var till den snällare kategorin av medmänniskor och lät min smått hysteriska uppbådelse kliva på den smockfulla (såklart) bussen.

Efter en panikattack på hemmaplan kom Patrik och Marcus på den briljanta idén att kontakta min underbara vän Jessica och hennes kille Mattias för att höra om de kunde kolla om plånboken låg kvar i datasalen. Mattias arbetar hos Securitas, fast typ ett annat företag som är som Securitas fast deras konkurrenter, ja men ni förstår. Bra. Vidare: Jessica meddelade att de skulle åka och kika på en gång och femton minuter senare ringer hon och säger: Här ligger plånboken!

TACK VÄRLDEN, ännu en gång börjar jag tro på mitt släktskap med Alexander Lucas.
Mamma sa att jag har sådan tur då jag har ett brett kontaktnät med personer med diverse befattningar. Ja, vad skulle man göra utan vänner? Tack till Jessica och Mattias! Jag är skyldig er en tjänst nu!

A monday lullaby.

2009-01-26 10:32:00 i Allmänt

Vaknade av att hantverkaren ringde till Patrik och sa att han "eventuellt kommer idag, senast imorgon". Hantverkare alltså.. Sedan ringde Göran och sa att någon snubbe skulle komma och plocka bort elementet och han var nyss här i 20 minuter och gjorde jobbet och drog vidare. Nu ska jag laga i ordning en skidåkarfrukost (nej, inga skidor idag, men en lång dag!) och läsa tidningen. Efter det energiintaget ska jag laga iordning matlådorna för dagen samt fortsätta läsningen inför seminariet på torsdag. Vid 13.00 ska jag träna och klockan 15.00 ska vi ha IKT-lektion där vi ska göra en broschyr i Publisher. Jag ska erkänna att jag inte direkt är helt förtjust i IKT-uppgifterna, mestadels för att de känns tagna ur sitt sammanhang. Sånt gillar jag inte. Lektionen håller på till 16.30 och jag planerar att knycka så mycket hjälp som möjligt så att jag kan färdigställa uppgiften idag. Vi ser väl hur det går. Efter lektionen börjar min körövning 17.00-19.00, där i mellan ska jag kasta i mig middag! Idag på kören ska jag argumentera för att ha kvar Get-trall - jag älskar jämtländska folkvisor, mer sånt i samhället! Nu = frukost och tidning.

Badrummet dag 3 episod 2.

2009-01-25 23:45:31 i Inredning

Då jag och Patrik har viktigare saker för oss på en söndag än att jobba med badrummet (typ träna, handla, käka middag hos G och E, spela något himla SM i kortspel, se film med Alexandra och Marcus mm.) så leder det till att vi ägnar den här helgens sista timma åt att slita bort det sista av golvet samt måla taket skinande vitt.

Här är ett bildbevis på ett motiv för många timmars retning av P från min sida: han har en spökhand! Spökhand enligt min ringa mening innebär med den enkla förklaringen att den sysslolösa handen vid diverse aktiviteter liksom "hänger i luften". Jämt. Patrik viftar jämt bort mina retningsattacker, men här har han bildbeviset.

Travelin' Soldier

2009-01-25 18:57:26 i Musik!

Den här låten har startat mina morgnar i några veckor nu. Texten är så vacker och innerlig och musiken får mig att känna mig precis som flickan i cafét som blir föremål för en ensam soldats kärlek. Krig alltså, vilket helvete. Läs texten och begrunda den. Gör det bara. Lyssna sedan på låten, och lyssna särskilt noga på outrot - snacka om att skapa rätt avklang i relation till texten.

Ps: Jag skulle ha gjort lite mer grejer om dagarna är att enbart vänta på brev från honom. Ds.


Travelin' Soldier

Two days past eighteen
He was waiting for the bus in his army green
Sat down in a booth in a cafe there
Gave his order to a girl with a bow in her hair
He's a little shy so she gives him a smile
And he said would you mind sittin' down for a while
And talking to me,
I'm feeling a little low
She said I'm off in an hour and I know where we can go

So they went down and they sat on the pier
He said I bet you got a boyfriend but I don't care
I got no one to send a letter to
Would you mind if I sent one back here to you

Chorus: I cried
Never gonna hold the hand of another guy
Too young for him they told her
Waitin' for the love of a travelin' soldier
Our love will never end
Waitin' for the soldier to come back again
Never more to be alone when the letter said
A soldier's coming home

So the letters came from an army camp
In California ton Vietnam
And he told her of his heart
It might be love and all of the things he was so scared of
He said when it's getting kinda rough over here
I think of that day sittin' down at the pier
And I close my eyes and see your pretty smile
Don't worry but I won't be able to write for awhile

[Chorus]

One Friday night at a football game
The Lord's Prayer said and the Anthem sang
A man said folks would you bow your heads
For a list of local Vietnam dead
Crying all alone under the stands
Was a piccolo player in the marching band
And one name read but nobody really cared
But a pretty little girl with a bow in her hair

[Chorus x2]

BADRUMMET DAG 2 OCH 3.

2009-01-25 17:51:27 i Inredning


På fredagkväll laddade vi upp med "arbetsmat" - lägg märke till den barnkalasaktiga stilen på bakverken!

Så här glad var jag i fredagskväll då vi rev ut slängde ut all tapet!

Här skruvas handfatet ner. Här kan ni även skåda de tomma väggarna och det kala golvet.

Här står jag och latar mig vid skåpets plats vars hemviste numera är i...

KÖKET!

Göran har hjälpt oss hela dagen, han är världsbäst!

Fotosession happy face.

2009-01-24 19:13:42 i Allmänt

BADRUMMET DAG 1.

2009-01-23 14:59:29 i Inredning

Vaknade 05.59. Det vill säga en minut innan larmet startade att sända ut sina frenetiska signaler till vårt sömniga sovrum. Åt frukost och körde tillsammans med Patrik iväg till FÄRGHANDELN! Vi ska äntligen få vårt badrum renoverat. Eller få och få, det var en förskönande omskrivning för att betala en viss summa för att få det omgjort. På måndag kommer golvläggaren/målaren hit och startar upp projektet och innan dess ska badrummet vara utrivet. Nu vet vi vad vi kommer att syssla med i helgen. Tanken var att detta projekt skulle vara färdigställt innan jul, och tro nu inte att vi kontaktade hantverkarna försent - vi kontaktade dem i tid och fick meddelandet att projektet kunde startas upp tidigast i mitten/slutet av januari månad och då januari har passerat med dagarna 23 förklarar jag härmed projektet invigt!

Min idé är att jag med bilder och text ska dokumentera denna renovering till förmån för senare projekt för att i framtida renoveringsfaser kunna gå tillbaka och kika om man lärt sig något under resans gång eller om det är något man radikalt bör förändra i förarbete, uppläggning eller vidare spörsmål.

Nedanstående bilder är tagna idag före någonting är påbörjat. Visst förstår ni att vi vill göra om? Tapeten ser ut som någon kvarvara från en slaktstuga. Inte speciellt fagert.Detta är då badummet i nuläget. Rosa/orange med ett äckligt gult ljus - jag vill ha det nya nu!

Parking lot.

2009-01-22 15:16:16 i AllmäntJag vet inte vad det är med denna bild, men den är lite finurlig tycker jag.

Nu ska jag VILA. Är helt död efter vår diskussion kring socialpsykologi för lärare, det var så intressant så att hjärnan gick på högvarv! Efter min vilostund ska jag och Patrik ut på ett litet projekt - om det får ni vidare information om senare. I
kväll blir det middag på Grubbe hos Patriks farmor och farfar.

Ny lampskärm.

2009-01-22 14:31:45 i Inredning

Vi köpte en ny lampa för ett tag sedan som vi senare började ogilla av oklara anledningar. Vid sluttampen av huvudbryet om vi skulle skaffa en ny lampa eller vänja oss kom vi på att vi kunde använda vår gamla ommålade lampfot och köpa en passande lampskärm till. Ja.. ibland är man ju faktiskt lite ekonomisk också, även om det inte alltid märks.Gitarrvägg.

2009-01-22 14:26:50 i Inredning

Patrik tog igår tag i vår sedan länge planerade idé om att hänga upp gitarrerna på väggen. Resultatet kan ni skåda nedan.


Jag är som Skalman.

2009-01-21 15:18:29 i Allmänt

Min seminariegrupp verkar bra. Igår gjorde vi upp regler som inom gruppen ska följas. Jag gjorde dem införstådda i mitt krav med mat var tredje timme. Förklarade noggrant för dem att jag måste äta regelbundet för att inte hamna i blodsockerfall som leder till hetsigt humör, och nu menar jag inte mediokra blodsockerfall och slöhet som drabbar de flesta, utan mina humörsvängningar är ingen lek när jag äter oregelbundet. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsfika är min melodi och jag mår som bäst när denna regel följs. Jag blir väldigt svårarbetad om mina matintag sker med långa mellanrum och gruppen förstod mig som tur var och skrattade också lite.  
Anneli sa att hennes lägenhet innehöll både spis, ugn och micro och Tomas och Rikard erbjöd sig att laga gourmetmat inför varje seminarietillfälle. Det var skönt, fast riktigt så petig är jag inte. Huvudsaken är att jag blir mätt vilket i sin tur leder till en trevligare pluggkompis!

Victorious.

2009-01-21 14:51:24 i Texter/dikter

Igårkväll läste jag igenom en del av mina texter och dikter och fastnade med en undran om varför jag inte skriver lika mycket längre? Man skriver bättre när man är sorgsen. Det blir mer äkta då. Ett bra steg ifrån till att vara sorgsen till att vara glad är att jag återigen kan lyssna på "The Perishers". Bara det faktumet är värt att fira.

Jag känner en så stor skaparlust, men varje gång jag klinkar på gitarren eller tar fram ett tomt dokument för att fylla med ord tar det stopp. Var är min förmåga att kunna forsla fram ord efter ord?

Här är en dikt jag skrev i oktober 2007.

INTERTEXTUALITET

Hela livet är ju egentligen som en stor intertextualitet.
När man tänker efter.
Vissa snår är svårare att värja sig från än andra.
Metaforer är ett annat begrepp
man kan kasta sig runt med.
För att inte tala om extradiegetism..
Det är grått idag.
Jag gillar inte riktigt de gråa.
Just det faktum att det är en blandning av svart och vitt
gör mig osäker på var jag vill stå.
Men vissa dagar är man bara mitt i mellan.
Som ett svagt rop i etern.
En tunn länk av ovisshet.
En ohållbar barriär av allegorier i samspråk med tanken.

Det estetiska ögat.

2009-01-20 22:00:37 i Allmänt

Emily, min underbara vän, gav mig ett fint omdöme i ett av sina senaste blogginlägg. Hon kallade mig "mästerfotografen herself" och visade en bild på dottern Nikki som jag fotade i november. Jag älskar att fotografera, men en mästerfotograf vill jag inte påstå att jag är - men glad blev jag i alla fall!

Grattis lillebror!

2009-01-20 21:55:17 i Allmänt

Idag har det varit en riktigt heldag. Började halv nio imorse och efter att jag med min seminariegrupp bestämt vissa regler och lagar inför våra dater traskade jag iväg till Humanisthuset där jag lunchade med Ida. Egentligen var vi schemalagda till 15.00 men då kursen nyss startat slutade vi tidigare. Efter lunchen gick jag till IKSU och tränade bröst och axlar på gymmet och avslutade med en timmes spinning, det var skönt. Jag tog en paus mellan passen för att käka mellanmål samt läsa inför seminariet på torsdag - det kallar jag effektivitet. Jag har aldrig varit bra på det här med dötid, vilket ju är bra många gånger. Mamma är i stan i två dagar så idag kom hon och brorsan på middag och vi (eller egentligen mest jag som vanligt) pratade om allt möjligt och så ringde vi och sjöng för Ludvig som fyller 16 (!!!!) år idag!

Om måndagen den nittonde januari.

2009-01-19 15:41:48 i Studentlivet


Vaknade av en oro. Lämnade in min slutuppsats i svenska till Maria på institutionen för kultur- och medievetenskaper. Släntrade iväg till Akademibokhandeln och köpte ett nytt block. Varken linjerat eller rutigt. Vad annars? Mönster är förutsägbara. Var lite nervös. Ny kurs, nya människor, nya vanor. Träffade nästan hälften av svenskagänget. Blev trygg och nyfiken på de övriga 90 studenterna. Lyssnade på en introduktion till den andra delkursen för det allmänna utbildningsområdet för lärare: hädanefter förkortad CK2 i denna blogg. Blev indelad i grubb C med David, Hannes, Annika och Camilla från svenskaklassen. Det blev även ett kärt återseende av Erik som nu också ska läsa CK2 med min grupp. Vi är 27 studenter i min grupp och namnleken tog 8 minuter. De är många lärarstudenter med någon form av estetisk inriktning. Det är ju bra tycker jag som gammal (?!) kulturnörd. Vår lärare är värmlänning. Det är också bra. Vi har även en i vår klass som är från Gotland. Ännu bättre. För mig som dialektjunkie är detta ett drömläge. I vår egna presentation om oss själva svävade jag iväg som vanligt. Att det ska vara så komplicerat att bara säga Hej, jag heter Carolina och kommer från Vilhelmina. Jag drog upp min förkärlek till naturen och pladdrade på om musik i säkert tre minuter. Jag måste lära mig att vara tyst och nöja mig. Ikväll har vi äntligen körrep igen, första repet för denna vår.
Förresten. Jag är inte orolig längre. David i min klass lärde mig en bra filosofi.
"Var nöjd, då slipper du oron".

Nu dog en vän i mitt liv och kommer aldrig åter.

2009-01-18 20:22:26 i Allmänt

Vår diskmaskin har dött. Jag har försökt allt: första hjälpen, hjärt&lungräddning och rehab. Ingenting fungerar. Nu väljer jag och Patrik mellan att spendera 3000-4000 kr på en ny maskin eller att diska för hand. Innerst inne vet jag att vi skulle klara av att leva ett liv utan diskmaskin, då båda diskat av egen kraft förut i flera år, men en vana är en vana. Även de lyxiga.

Överkokning och uppdatering.

2009-01-18 13:00:20 i Allmänt

Jag är expert på att sätta en gryta på spisen med diverse innehåll och sedan sätta mig vid datorn "till vattnet kokat upp" vilket brukar leda till att Patrik skriker från köket: Nu kokar det över!
Nyss var det mina röda linser som höll på att sprida sig över hela spisen. Tur att jag har en vaksam sambo som håller koll. Idag har vi varit på IKSU och styrketränat med Ida. Klockan 16.00 ska vi åka till Gammlia och titta på Mathis innebandymatch: City - Västerås = en mycket viktig match.

Igår var jag, Patrik, Jessica, Mattias och Anki på bio och såg Benjamin Buttons otroliga liv. Filmen hade kunnat kortats ned med en halvtimme och dragit ned på alla återblickar till den döende kvinnan i nutid. Annars var den hyffsat bra.

De i Utkanten älskande.

2009-01-17 13:37:19 i Allmänt

Jag läser om en man som jobbar som läkare på egen klinik och tar hand om människor när han egentligen är i akut behov själv. Jag läser om en kvinna som kommer till denna läkare för att ha sex med honom för att dämpa sin ångest. En kvinna som stjäl, som bryter sig in i andras hus, tar deras fotografier. En kvinna som köpt en vindsvåning i centrala Stockholm för svarta pengar. Jag läser om en gatumusiker som skriver sånger om människor han inte vet något om. En gatumusiker som varje dag tittar upp mot läkarens klinik för att få se en skymt av henne. Han vet att hon älskar med läkaren. Han vet att det inte är äkta. Han haltar när han går. Hans ben är felvinklade.
Jag läser om en man som egentligen vill vara kvinna. Om hennes kamp för att bli en etablerad fotograf och hennes krig mot familjen som anser att hon strider emot Guds vilja. En familj som talar i tungor i hopp om att driva ut de onda ur deras sons kropp. Jag läser om en ung flicka som  mot sin vilja är tillsammans med en kille vars föräldrar övergivit honom. En flicka som är gravid och som har en mamma som är matmissbrukare och en pappa med cancer.

Igår orkade jag bara läsa i tio minuter. Sedan började jag gråta.
Jag läser Johanna Nilssons roman "De i Utkanten älskande".

Äppelpäppel.

2009-01-16 18:54:18 i Allmänt

Nu ska jag styra upp en äppelpaj inför Jessicas entré!Mammas moster Lillans hus i Skräddarbo, Dalarna.
Födelseplatsen för äpplena som är huvudpersoner för kvällens bakning!

120 hp svenska i min famn.

2009-01-16 15:55:32 i Studentlivet

Då var det klart. Nu har jag mitt första ämne i min ägo vilket känns otroligt skönt, fast samtidigt lite läskigt att man nu förväntas kunna alltifrån litteraturhistoria, textanalyser och multimediala textframställningar. Nog kan man, bara man letar lite i förråden i huvudet. Idag var det alltså sista dagen för svenska 5, den stora opponeringsdagen, och jag måste säga att det gick som en vals! Har några småsaker att fila till vilket kanske tar 10 minuter och sedan har jag kammat hem 120 hp svenska. Jag är riktigt stolt över mig själv och taggad och förväntansfull inför den resterande utbildningen.


Så här glad är jag nu! Storsjöyran, Östersund. Sommaren 2008.

Elin.

2009-01-16 15:11:06 i Allmänt

Idag hände det en rolig sak. Under min promenad hem efter skolan pratade jag med mamma som undrade om Elin från min gymnasieklass hade gift sig. Nej, det tror jag inte sa jag, hurså? Mamma hade sett att Elin skrivit en kommentar på ett av mina blogginlägg som jag inte hunnit se (min mamma är snabb). Hursomhelst stod det att Elin också skulle bli Umeåstudent och efter mitt och mammas samtal ringde jag såklart upp Elin för att klargöra eventuella giftermål och studieplaner.

Det telefonsamtalet var det roligaste på länge! Jag och Elin pratade under hela min promenad hem och jag tänkte inte ens på hur kallt det var. Elin hade inte gift sig utan bara bytt namn till hennes mammas flicknamn och nu på måndag blir även hon lärarstudent i ämnena engelska och spanska. Än fast vi bara träffats en gång sedan gymnasiet pratade vi på exakt som under gymnasiet. Jag tycker det är otroligt häftigt och bra att det kan vara så. Jag saknar min estetklass väldigt mycket, vi var ett bra gäng. ELIN! Ring mig för fika! :)Elin. Workshop med Nils Landgren, våren 2006.

Silence is wild.

2009-01-15 15:39:44 i Allmänt

Ute är det kallt och jag trivs i kylan. Jag mår bra av minusgrader och av att se solen kämpa sig kvar på januarihimlen så länge som möjligt. Jag och Sabina gick en promenad nere vid Nydala och vid sjön var det smällkallt. Nu ska jag göra det sista inför opponeringen imorgon, skola 08.15 - nu börjas det! Ikväll är vi bjudna på middag hos brorsan, hoppas att han lagat någon varm och god mat - jag behöver fylla på med värme och mat i min vintermage.


Hemma i Dalasjö, december 2008.

Jag och lillebror.

2009-01-14 17:35:10 i AllmäntSyskonen Lidström på nyårsafton - storebror Kristoffer som övergav syskontrion för äventyr i Hemavan i dagarna FEM!

Ludvig klår mig i allt. Han är länge än mig, starkare än mig och i somras sprang han även fortare än mig. Han knäcker mig i allt som rör geografi, religion och politik. För ett tag sedan fick jag dessutom ett sms där han frågade mig om mitt slutbetyg i nian. När han fick svaret svarade han i sin tur med ett Ludvigfinurligt "I'm closing in on you sis!"

Inom några områden är jag fortfarande den mest kunniga av oss två, men det skulle inte förvåna mig om han går någon intensiv kurs i musik, börjar rida och börjar intressera sig sjukligt mycket för popkulturella ting. Då måste jag börja se över mina kunskapstillgångar.

Solen i ögonen.

2009-01-14 11:55:22 i Musik!

Till Emily, Idamari, Brorsan, Farbror Anders, Emil, Caroline, Linnea och andra av mina läsare som gillar Lars Winnerbäck - Ikväll 21.00 på 1:an = Solen i ögonen - en film om Lars Winnerbäck.


Bild lånad från www.winnerback.net

Inlevelse.

2009-01-13 17:11:32 i Musik!

Alla som sett mig sjunga någon gång vet att jag har ganska mycket inlevelse i sången i synnerhet när jag sjunger musikallåtar. Jag och Patrik övade just på en låt, han spelade gitarr och sjöng och jag stod upp och sjöng eftersom jag får bäst röstklang då i och med att magstödet kopplas på. Efter ett tag blev jag lite irriterad på Patrik som inte verkade hänga med.

C - Vad gör du?
P - Jag ser inte låttexten!
C - Va?
P - Jamen, du fäktar ju med armarna fram och tillbaka!Varje gång jag ska sjunga blir jag ganska nervös innan. Ibland mer, ibland mindre. Det beror lite på svårigheten på låten och i vilket sammanhang den ska sjungas. Här är en bild på mig när jag tittar på min föredetta sångpedagog Kerstin när hon spelar introt till On my own från musikalen Chess. Det var vid min klass avslutningskonsert, våren 2006 och jag var väldigt nervös. Det syns kanske på minen? Ihopsnörpt mun!

MERDE.

2009-01-13 16:07:38 i Allmänt

Den här himla bloggsidan jävlas med mig. Hade skrivit ett inlägg om nattens långsömn som jag publicerade imorse. När jag kom hem på eftermiddagen hade det inte lagts upp så jag publicerade det igen. Vips låg två inlägg uppe, så jag tog bort det ena och då försvann båda två. Hursomhelst. Nu skriver jag inte om det. Nu har jag läst igenom uppsatsen jag ska opponera på. Nu återstår bara fem stycken. Innan genomläsning av de resterande uppsatserna ska jag äta middag, träna djupvattensträning med Jessica på IKSU samt invänta onsdagen OCH hoppas att blogg.se håller sig i skinnet i fortsättningen.

Utan musik finns inget liv.

2009-01-12 15:38:05 i Musik!

Rensade nyss bort all musik från min telefon för att fylla på med ny (och gammal) musik. Vissa låtar av de jag rensade bort har legat på min telefon i över ett år. Jag kände att det var dags att ta ett steg ifrån dem just nu. Jag kommer bland annat att lägga in Abalone Dots nya album Traveler, som för varje genomlyssning bara växer sig starkare och starkare. Inom kort ska jag skriva några ord om skivan, men just de orden kräver ett eget inlägg där de gamla inte får kasta skuggor på allt det nya. Nu rensar vi upp. Jag har tänkt klart.

Mamma och pappa för trettio år sedan.

2009-01-12 15:21:58 i Allmänt


Undrar var de där jeansen kan befinna sig nu?
Mamma och familjens första flat Frida och mormor och morfars hund Dolly kanske?

Pappa tränar med Frida.

Pappa fjantar sig och mamma fikar.

När jag tittar på den här bilden blir jag lite svartsjuk. Jag vill också vara på fjället med en hund. Tusen gånger bättre än att vara i en slaskig stad utan hund.

Mamma!

Och där försvann vinterknarret.

2009-01-12 15:15:46 i Allmänt

Jag ogillar verkligen vädret som är i Umeå idag. När jag var liten blev jag alltid irriterad på mamma när hon påverkades av vädret, men såhär i insiktstider har jag förstått att jag ärvt "förmågan" av henne. Sol och kallt - lycklig. Plusgrader, blåsigt och halkigt - lättretlig och melankolisk. Konstigt det där.

Jag längtar hem till Dalasjö.

Ge mig boktips!

2009-01-11 22:59:03 i Allmänt

Jag gillar att det står "skapa" på fliken man trycker på när man ska skriva ett nytt inlägg. Ordet skapa är vackert. Jag har inte skapat något på länge. Jag behöver inspiration - och böcker är bra inspiration. Har ni något boktips ni vill dela med er av vore jag evigt tacksam.

Australia, Bodybalance och återseende.

2009-01-11 21:34:29 i Allmänt

Igårkväll utnyttjade jag och Patrik våra bio-presentkort och såg filmen Australia, helt klart sevärd! Särskilt för den lille pojken Nullah!

Idag åkte vi till IKSU och styrketränade lite. Sen övertalade jag Patrik att följa med på ett bodybalancepass. Det var underhållande att se honom i alla yogaställningar, men han var faktiskt riktigt duktig!
Efter passet sa han att han inte ville ta ut rörelserna åt de håll där det fanns folk nära honom, eftersom han var rädd att de skulle känna av hans fotsvett, haha! Svett är en mänsklig sak, i synnerhet i träningssammanhang. Och då vi stod mitt under infravärmen blev det extra varmt.

Ikväll har vi ätit hos Göran och Elisabeth och både jag, Frida och Molly var där vilket uppskattades av G och E eftersom kameran gick på högvarv! Efter middagen åkte jag till Jessica för att återse henne och Ida, det var kul! Nu ska jag knappra lite till innan jag lägger mig. Imorgon lämnar jag in uppsatsen. Halleluja, säger jag bara.

En frukost med dig och ditt nyduschade hår.

2009-01-10 15:08:56 i Musik!

Imorse väcktes jag av doften av nybakat bröd. Patrik gav mig frukost på sängen med bröd och varm choklad!
Efter frukosten åkte vi ned på stan där vi köpte en till stålsträngad gitarr och ett till munspel. Att ta med mig till en musikaffär är ett öde som kan sluta lite hur som helst. Jag vill köpa allt där inne. Synd bara att jag varken har plats eller ekonomi för hur många instrument som helst. Jag provspelade ett elpiano och (här ska det komma in hundra fula ord) vad det låter sämre än akustiska pianon. Det går inte att jämföra. Ljudet blir liksom plastigt och man kan inte känna någon som helst tyngd i tangenterna. Tacka vet jag flyglar. Akustiska flyglar. Får jag råd och plats någon gång ska jag köpa mig en sådan. Då kan jag tänka mig att leva på nudlar någon månad, trots näringsbristen som medföljer och det faktum att jag hatar nudlar.

Idag är det någon som vill ta livet av mig.

2009-01-09 13:42:26 i Allmänt

* När jag skulle rusa nedför trappan från spinningsalen höll jag på att falla handlöst framstupa. Hann som tur var få tag i räcket och klarade mig. Det går inte att stressa med spinningskor på fötterna. Ni som har ett par vet vad jag menar.

* När jag skulle klunka mjölk höll jag på att kvävas på grund av att jag fick mjölken i fel strupe.

* Vid busshållplatsen hemma hos mig klev jag av och skulle gå över vägen. Jag tittade mig omkring såklart för att se att inga bilar var på vägen. MEN. När jag börjat gå över vägen svänger en bil ut från en infart och gör 0-100 på en sekund. Eller. Det var väl det den unga killen tänkt göra, men på grund av bilens avsaknad av de kvalitéer som krävs för de rycken, hann han ej upp i den farten. Tur var det. Annars hade jag blivit kött och mos.

Nu börjar jag misstänka att det är någon som sitter hemma på kammarn och gör woodoo av någon liten ynklig docka med syfte att stoppa min framfart i den här världen. Jag är rädd. Ensam är jag också. Patrik är på UB och pluggar. Ikväll kommer Alexandra hit. Hon får uppdrag att agera min livvakt under kvällens lopp. Fast. Det läskigaste som skulle kunna hända är väl att Tony Irwing kommer ut genom tv-rutan under kvällens premiär av Let´s dance.

Gröt mättar magen bättre än äckeltillsatser.

2009-01-09 13:31:55 i Allmänt

Här ska ni få ett grötrecept av mig!

1 dl fiberberikade havregryn
En halv dl hallon och blåbär
En msk krossade linfrön
Mjölk


Det går såklart att utvidga receptet om man är mer hungrig!En hallonröd duffel.

2009-01-08 20:56:18 i Allmänt

Lovade ju för en herrans massa veckor sedan att jag skulle visa er bilder på min älskade duffel som jag fyndade i höstas. Under lovet fick pappa agera fotograf och fick nästan ett par förfrusna fingrar på köpet. Äsch - allt för dokumentationen!Kraschlandning för skyltdockorna.

2009-01-08 19:22:38 i Allmänt

Idag har jag och Sabina gått en långpromenad.
Vi gick till Intersport där Sabina skulle prova ett par täckbyxor. Eftersom Molly och Olivia låg och sov i tvillingvagnen var vi tvungna att köra extra försiktigt inne i affären. En tvillingvagn är ju inte den smidigaste farkosten heller. När vi skulle passera ett par skyltdockor råkade Sabina stöta till ett bord med vagnen. På bordet stod fyra rangliga skyltdockar uppställda och som "tyngder" hade de glasskivor vid fötterna. Det bör tilläggas att det endast var en liten stöt bordet fick. Ner rasade ändå två skyltdockor och med sig fick de en utav glastyngderna. Jag och Sabina bara tittade på varandra för att sedan kika mot kassan där en gravallvarlig man stod med rödsprängt ansikte. Hos honom fanns även tre glada expediter som skyndade sig till vår undsättning. De tjejerna ska ha all credd. "En olycka händer så lätt!" sa de bara och insisterade på att fixa iordning allt själva. Mannen tittade dock fortfarande på oss med en blick som kunde döda minsta varelse på denna jord. Sabina grämde sig hela vägen hem, men jag sa åt henne att affären åtminstone kunde ha stabila bord till deras egna och kundens säkerhet. Barn kan ju springa in i dem och skada sig jättemycket. Fast å andra sidan avskyr jag skyltdockor så de kan gärna åka i backen, så länge ingen skadas, bara dockorna.

Inte nog med massakern inne på Intersport - eftersom vi hade en dödlig träningsvärk sen gårdagen var det extremt drygt att styra en tvillingvagn på vinterväg i uppförsbacke. Molly skrattade åt oss då vi tog i och Olivia bara sov och sov. De är gulliga!

Grand danois vs Don Juan

2009-01-08 10:20:03 i Allmänt

Jag och Patrik surfar runt på internet och rätt som det är dyker en bild på en Grand danois upp.

Jag - De där hundarna är så himla fula!
P - Ja. Vad är det rasen heter? Don Juan någonting..Googlade på "Don Juan" och fann denna bild.


Kanske en del likheter ändå. Vad tycker ni?

Några ord om Grammisgalan.

2009-01-07 22:02:15 i Musik!

Så  var den över för i år. Som alla andra år. Den stora musikfesten. De finkulturellas stormarknad. En anledning för skäggiga ljudtekniker att utnyttja gratis alkohol till en i de allra flesta fall fördömd utgång.

Nina Persson får priset som vackrast för denna afton då hon in på på scenen skred i en kreation av sammet som kombinerades av en slags "fjädergrej" på huvudet. Tänk att få vakna upp med den människans utstrålning varje dag.
Roligast var Håkan Hellström som knep "årets manlige artist" före Kleerup. Jag ljuger inte när jag säger att jag skrek av lycka där jag satt i soffan. Kleerup är nog den mest överskattade artisten någonsin. Han kan ju inte ens skapa normala meningar i huvudet under kritiska intervjuögonblick. Skandal. Håkan dock - han roade hela svenska folket med ett försök till svar på Adam Alsings fråga om hur många sjömanskostymer han ägde.

Årets jazznominering drog ned tempot en aning då vinnarna i sitt tacktal skänkte en tanke till en avliden, mycket talangfull musiker som banat  många vägar inom den jazzmusikaliska genren. Det var mjukt, ärligt och rätt.

Jag är imponerad av Anna Ternheims tacktal. När jag och brorsan såg henne som förband till en utav Winnerbäcks novemberkonserter för flera år sedan svor hon efter varje låt i brist på annat mer kvalitetsfyllt mellansnack. Men i år, ikväll och på scenen höll hon sig borta från svordomarna och levererade ett klassikt Grammis-tacktal kantat av en typisk Anna-humor. Bra. Missförstå mig rätt, artister och folk i allmänhet får enligt mig prata som de vill och använda vilka ord de vill som ingår i deras ordförråd. Det jag dock avskärmar mig ifrån är när dåliga ord tar platsen ifrån de mer avvägda orden som jag vet finns hos många artister eftersom jag lyssnat på deras album.

Ett år kvar till nästa Grammisgala. Ett år av musik, nykomlingar, gamlingar och texter. Jag älskar låttexter.

I väntans tid.

2009-01-07 18:22:31 i Musik!

Jag väntar på att Grammisgalan ska börja. Det är en fin tradition. Eller alltså; inte att vänta på den varje kväll utan det är en årlig tradition. Musik är bra. Hoppas bara att rätt artister vinner rätt priser.

Funktionell träning.

2009-01-07 14:42:00 i Träning

Idag har jag äntligen träffat Sabina igen sen någon gång i höstas. Det var roligt! Vi tränade det nya passet "Funktionell träning" på IKSU. Det var verkligen jobbigare än jag trodde. Jag tänkte först att det skulle vara som en blandning mellan rörlighetsträning och lätta styrkeövningar, men passet var en mix av bodypump, kondition, extremt mycket ben och endast 2 minuter stretch på slutet. Om jag ska leka testperson ger jag passet en 5 av 10. Idag har jag dock en bra dag så jag kan sträcka mig till en 6:a.

Detta är att betrakta som ett krav!

2009-01-06 16:22:48 i Musik!

Nu får ni ett låttips av mig och denna låt är ingen låt man ser som ett vanligt slapphänt tips som kastas till höger och vänster. Dixie Chicks - Top of the world. Detta är ett låttips från mig till er och jag vill att ni lyssnar på låten och jag kan med högsta möjliga garanti lova er att ni lyssnar på den igen. I alla fall partiet från den fjärde minuten och framåt: personifieringen av musikalitet i den här genren i alla fall.

http://www.youtube.com/watch?v=yrNkuQUhh3A

Och jag vet att jag borde lära mig att länka youtube-fönster så man kan öppna låten direkt i bloggen utan en massa länkande kors och tvärs i cyberrymden (Carro! Du måste repetera informationen igen!). Men min tekniska oförmåga ska ni lägga åt sidan just nu och istället ta låten i beaktande: som sagt - detta är att betrakta som ett krav!


Jag har ju haft jullov.

2009-01-06 11:57:40 i Allmänt

Och här kommer de utlovade bilderna!


På julafton körde vi enligt tradition skoter upp till byns fäbod för att där dricka glögg, umgås med byborna samt skriva en rad i gästboken. Mina bröder tycker alltid att jag svävar ut när jag ska skriva i den, men det får de ta!

Vi spelade en hel del schack. Ludvigs paradnummer i sällskapsspel.

Vi fick ett Trivial pursuit-spel i juklapp! (Som Kristoffer sedan snodde upp till Hemavan i fem dagar!)

Koncentration.

Jag och Ludvig innan tomtandet hos granngårdens barnbarn! Också det en tradition.

Och så kom den efterlängtade juldagen! Jag, Johanna och Emma.

Maria och Linnea

På annandagen kom kusin Oliver med familj.

Vi åkte ned till vår sjö (eller vår och vår, det är väl hela byns, men till vår del av sjön då, haha!)

Kristoffer älskar att elda! Det är bland det bästa han vet!

Min älskade mormor!

Ludvig fångade Oliver i en fin bild.

Min morbror Roger och Oliver busar.

Här får Roger igen!

Farbror Anders ville också pröva att tolka efter skotern.

Roger, Åsa och Olivers ena hund Tikka. En nio månader gammal jämthundstik.

Sen kom mellandagarna då Emily och Nikki kom på besök. Nikki lekte med guldskeden som även Idamari uppskattade när hon och Simon var på besök. Då var jag dock tvungen att ladda kameran, så från deras besök har jag inga bilder.

Jag och en utav de sötaste bebisar som finns!

Sedan kom nyårsaftonen då vi besökte kyrkan för att lyssna till en otroligt finstämd och underhållande konsert av Joel, Mika och Adam.

Vissa dagar var väldigt kalla. Egentligen för kalla för skoterkörning..

Jullovet avslutades med en dag av pimpelfiske som huvudaktivitet.

Det är endast mjuka snöflingor som täcker marken nu.

2009-01-06 10:51:19 i Allmänt

Under morgonen har jag pluggat och lyssnat på gammal musik på min dator. Lyssnade bland annat på Anna Ternheims "French love" (Naked version). Medan tangenterna smattrade och tonernas strömmade tittade jag ut genom fönstret då och då för att se hur snön föll. Det är fint med lapphandskesnö. Snart ska jag bege mig till Alexandra. Vi ska plugga och fika. Misstänker att det blir en hel del prat också och mindre plugg, men lite roligt måste man ju få ha också!Julafton typ 11.00 kanske. Jag gjorde mitt Ronjavrål när jag kom hem. Jag bytte dock ut våren till vinter. Ursäkta att jag ser ut som en påbylsad sumobrottare, men man måste klä på sig sådär mycket när man ska köra skoter, sådeså!

Träningsvår 2009

2009-01-05 15:15:24 i Träning

Träningsvåren 2009 har jag längtat till i tre veckor nu. Idag vid halv ett klev jag in i IKSU: sporthall där jag först ägnade mig till att köra ett snabbt styrkepass på 40 minuter för att avsluta med 40 minuters cykling. Jag lastade av ungefär en sjättedel av mina normala tyngder för att inte skrämma iväg kroppen mot en alltför tung träningsvärk. På spinningpasset däremot var det omöjligt att ta det lugnt. Instruktören var väldigt duktig, i synnerhet då 40 ungdomar i 13-årsåldern vällde in i träningslokalen. Det var tydligen två skolklasser som skulle pröva på att cykla inomhus. Det är rätt fascinerande att se när unga människor tror att man måste köra ur alla krafter från början för att i resterande passet sedan halvligga över cykeln med en ansiktsfärg som inte ens finns med på färgkartan över den röda färgen. Passet gick hursomhelst bra och jag ser verkligen fram emot en rolig och jobbig träningsvår! Tänkte försöka uppdatera mer gällande träning och så då det är lättare för mig att se hur jag utvecklas och så kan det ju vara roligt för er att läsa om mjölksyra, rep/set och rörlighetsträning. Eller?
Ett av mina nyårslöften (som jag kom på idag) är att jag ska försöka äta direkt efter passet då kroppen behöver energi fort för bäst totalåterhämtning. Förut kunde det gå över en timme innan jag åt ett mål vilket ofta resulterade i att jag kom hem med en energitömd kropp, dåligt humör och svaga muskler. Man behöver ju bara slänga i sig en banan, en youghurt eller en skiva grovt bröd med pålägg för att sedan fylla på med ett stort mål mat en stund senare. Det ska nog gå bra, lite mer planering bara, men det brukar ju jag gilla!

Vojmån.

2009-01-05 15:05:19 i Texter/dikter


Ni som hängt med i debatten (antar att den var svår att undvika) om utbyggnaden av Vojmån i Vilhelmina till förmån för vattenkraft, vet att den var hetsig och många gånger undrade man varifrån argumenten var grundade. Jag, med mina hjärtefrågor rörande bland annat detta ämne, ville såklart vara med och debattera i ämnet, men då hela webben och lokaltidningarna svämmade över med mer eller mindre avvägda inlägg så hoppade jag den intuitionen och ägnade mig istället till att skapa en limerick rörande Vojmån och nu såhär i efterdyningarna av omröstningen publicerar jag den.


En hätsk debatt i Vilhelmina

gjorde folket till mina och de dina.

Efter ett kallt röstval

och ett ofint baktal

är det nog allt annat än Vojmån som får sina.

Plugg och pump (och skidbilder)

2009-01-05 10:50:39 i Allmänt

Jag vaknade en minut innan klockan ringde och klev upp för att plugga. Nu har jag skrivit på den där förgrymmade uppsatsen i 2 och en halv timme och tycker att jag förtjänar en paus. Efter lunch ska jag återse IKSU efter tre (!) veckors uppehåll pga förkylning/feber och julledighet. Jag längtar! 

När jag var hemma under julen åkte vi tegsnäsare (en typ av äldre stabila skidor som oftast används vid toppjakt av diverse skogsfågel). Jag, Patrik, mamma och Thimmie åkte ut på en sväng i den smällkalla, men otroligt vackra, midvintern.
Lägg märke till Thimmies smått eleganta pose. Hon frös lite om tassarna.

Update från Patrik och Carolinas lägenhet just nu: Patrik är ute i köket och gormar (x antal svordomar haglar över lägenheten likt upprörda misiler) - han förfasas över oron i Gaza och hoppas snarast att världen inser att folket i det krigshärjade området behöver mer hjälp utifrån. Patrik borde bli representant för världsomfattande fredsbevaran. Det tycker jag.

Jag och hästarna.

2009-01-04 18:28:42 i Allmänt

Under hela min uppväxt var jag aktiv ryttare och det är något jag saknar otroligt mycket. Jag hoppas att en dag kunna ta upp ridsporten om möjligheten dyker upp.


Jag och familjens d-ponny som var en del av vår familj i 10 underbara år. Peptio var en herre med stor vilja, både positiv och negativ sådan. Han älskade att tävla och fjädrade upp sig när vi närmade oss tävlingsbanan. Han gick som bäst på regnigt underlag och poängen kunde då snittas högre eftersom han fick ett otroligt steg. Pepito var ingen goshäst, men kunde njuta enorm mycket av en avspolning på stallbacken efter en ridtur i skogen i sommarvärmen.

Nedan följer en bildkavalkad på mitt hästliv (jag lovade ju tidigare under lovet en bildstorm, och här är den!)

Kristoffer på Joyride, Mamma och jag på Trollet. Detta var två ridskoleponnies vi hyrde en sommar innan vi skaffade egen häst. Ibland grät jag lite halvt i smyg ifall jag inte fick rida Trollet på lektionstimmarna.

Terrängridning. Jag, Pepito och Thimmie.


Jag och mina tremänningar Emelie och Patrik. Hästarna heter Kaliber, Monroé och Sunshine. Lägg märke till rabarberbladen! Hästarna tyckte att de var sköna flugskydd!

Jag och Kaliber. Avskrittning, Gävle.

Jag och min tremänning Fridas c-ponny Marino.


Längst fram min tremänning Viktoria och hennes B-ponny Jonte på prisutdelning i Dalahusby.Pepito var en dröm att köra och var lärd att fatta galopp på vissling!

Första året i det nya ridhuset! Vinter 93. Mamma kontrollerar att jag har jämna stigbyglar innan jag skrittar iväg på riskoleponnyn.

Viktoria och hennes c-ponny Pajazzo under framridning inför ett FEI-program.

Jag och Smirnoff, By kyrkby. Den hästen hade ett underbart språng.

Jag, Åsa och hästarna i Mofflo, Näsåker. Åsa har sin häst Bakkus där.

Ponny-EM, Strömsholm.

Jag och Smirnoff igen (konstigt namn på en häst kan tyckas).

Min tremänning Patrik och hans C-ponny Sunshine.

Min tremänning Emelie och hennes D-ponny Kaliber.

Jag och Pepito på prisutdelning bredvid storhästarna. Peptio ser ut som en skrutthäst!

Älskade, saknade Pepito.


Åsa och någon av hästarna på gården.

Jag och Pepito, novemberfrost 98 kanske? Emily: lägg märke till frostboet!
Tack till er med stort tålamod som tittat på dessa hästbilder!

Liten Carolina.

2009-01-04 17:44:05 i Allmänt

Fick ett sms av min farbror Anders igårkväll.

Anders: Vi tittar på film sen ni var små! Jag kan bara säga att du är dig lik!
Jag: Jasså? Hur då?
Anders: Humörets tvära kast, skrattet och minspelet.

Kom under julen på att man kan fota bilder i album, så kommande inlägg riskerar att bli överbelaste med fotografier från the good old times.Något kilo påskgodis för mycket kanske?

Redan på den tiden en storfiskare!

Klädkonversation.

2009-01-04 16:44:37 i Allmänt

Patrik kollar på några av sina skjortor och frågar:

P: Tycker du att den här är snygg?
C: Ja! Den är lite varautepåskärgårdenochslappa-snygg"
P: Mm. Men den är trasig.
C: Jag kan ta den som chillarskjorta!
P: Varsågod.

Senare:

P: Varför får jag aldrig ha på mig den här skjortan?
C: (Tystnad)
P: Va?
C: Mm. Den är lite för skrikig.

Ännu senare:

P: Vad tycker du om den här?
C: Den där är råsnygg!
P: Mm. (Ser fundersam ut och tänker nog på inom vilka områden och kategorier jag bedömer kläder).

Mormor fryser inne.

2009-01-04 16:38:13 i Allmänt

Mormor är hemma hos familjen i Dalasjö och planen var att hon skulle åka hem igår, men då temperaturmätaren visade på 27,6 grader valde hon att stanna = hon frös inne hemma i det gula huset.

Här i Umeå är det också kallt, jag tycker att det är mysigt! Det märks att jag är uppvuxen med vintrar av bitande kyla och mycket snö. Patrik har spelat hockey idag och jag har skrivit på uppsatsen. Vi har gjort mysig (och god) mat!Fruktsallad med keso och Kura ihop-te från Tehörnan.

Färsfyllda paprikor med fetaost och ris-och bönsallad.

Barnhemmet.

2009-01-03 23:42:33 i Allmänt

Jag är ju egentligen inget stort fan av skräckfilmer, men då de avnjuts (!?) i ett större sällskap kan jag klara av de 2 timmarna fasa de för med sig. Ikväll kom Alexandra, Marcus och Martin hit och vi såg Barnhemmet. Det var extra kul att träffa Martin eftersom vi inte sett till honom sen i somras efter hans flytt  till Göteborg till förmån för  studierna vid Chalmers.

Jag som alltid haft en förkärlek till äldre stora hus och gamla ting ändrade min inställning något i takt med att filmen passerade revy. Järnsängarna kanske får stanna kvar vid det årtal de kom ifrån.

Sömn nu. Pluggdag imorgon.

Medmänniskor.

2009-01-02 18:03:26 i Allmänt

Pappa och mamma bjöd en utav pappas projektkompisar med fru på fika idag och när de kom in i vår hall utbrast frun:
Men vem har all den där packningen?
Ja, det var ju såklart jag som hade trugat ned mina tillhörigheter i 8 mer eller mindre stora kollin. Och allt detta skulle jag släpa med mig på bussen.
Men du kan ju åka med oss! Vi har plats!

Så tack vare snälla medmänniskor sitter jag nu i lägenheten hemma i Umeå istället för att fortfarande vara på resande fot i en buss någonstans mellan Åsele och Fredrika. Ibland rullar livet på rätt bra. En underbar pojkvän har jag också.

Engelska.

2009-01-01 17:26:53 i Allmänt

Jag har pratat engelska hela dagen. Det är kul! Nu ska jag fortsätta! Det är bra med en engelsktalande på besök så man får öva. Imorgon åker jag tillbaka till Umeå. Jag längtar efter Patrik och hans familj, Ida, Jessica och IKSU.