Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Butter.

2009-08-31 21:28:31 i Allmänt

Blir jag på blogg.se

Inlägget nedan ser ju knäppt ut. Det blev fel med formatet när jag publicerade det tidigare ikväll och när jag försökte fixa det ville det sig inte. Jag ger upp. Orkar inte bry mig om det där! Ni kan ju läsa det i alla fall trots att det bara är cirka fyra ord på en rad och mellanrum lite här och var! Haha! Nu: film!

Hejdå augusti.

2009-08-31 18:10:23 i Studentlivet

Idag suckar sommaren ut i ett djupt sista andetag och sänker ett sensommarljus över Umeå och alla hundratals nya studenter. Jag känner mig som en veteran numera. Jag vill bli klar. Färdig. Utexaminerad. Två år kvar. Sen.

Morgonen började med ett besök på IKSU och fortsatte med kursintro i CK3 Villkor för didaktisk analys. Jag lunchade med mina gamla vapendragare från CK2, Rickard och Kim. Sedan mötte jag upp Jessica för uppdatering och sedan vidare till Akademibokhandeln för att köpa block och nya pennor.

Efter det hade vi gruppindelningar och genomgång av studieguiden. Jag pratade med läraren om att jag kommer att vara borta på fredag eftersom jag har introduktion i Skapande svenska A då. Det var inga problem tyckte hon och jag lade själv upp min kompensationsuppgift vilken hon tyckte lät bra. Skön lärare!

Efter skoltiden satt jag kvar i biblioteket och läste lite och planerade. Vid fyra kom brorsan och hämtade mig och vi körde ned till Cykel- och mopedhandlaren för att äntligen hämta ut min cykel! Hurra! 240 kronor kostade det. Jag tackar Jocke, Patriks kompis som jobbar där, för det priset. Kontakter är bra.

Ja. Det var min dag det. Jag tänker på alla runtvirrande studenter jag såg idag. Att det är hela tre år sedan jag själv befann mig i den situationen har jag svårt att greppa. Tid är abstrakt. Man planerar, man genomför och sedan tänker man tillbaka. Liksom utvärderar. Den spontana tiden kommer som ett skratt igenom en och lämnar kvar minnen som jag ska spara till oktober då mörkret, kylan och frosten kommer. Då löven förmultnar och snön kommer smygande med sina vita flingor som smälter på näsan.

Grekland.

2009-08-30 15:48:18 i Allmänt


Första kvällen. Hårfix på stranden.


Det är bra att åka utomlands eftersom man bland annat hinner läsa ovanstående lektyr ordentligt.


Patrik läste annat och han var brun redan första dagen. Jag är inte förvånad. Patrik är i princip mer eller mindre brun året om.


Här bodde vi! Ett mysigt hotell precis vid stranden och en som jobbade där såg precis ut som Alladin skulle ha gjort om han funnits på riktigt!


Första dagen. Blek och sliten men glad!


Beredd för middag.


Också beredd för middag i en klänning som jag fått av Göran och Elisabeth i födelsedagspresent.


Ljuset på stranden var magiskt på kvällarna.


En dag hyrde vi cyklar över dagen och tog oss upp i bergen för att spana in lokalbefolkningens liv.


I bergen bodde en hel massa vildkatter som nyfiket tittade på oss.


Vi hittade denna skylt och följde pilen..


och kom till denna fantastiska utsikt efter att en snäll dam släppt in oss på restaurangen.


Patrik tittar ner över byn.


Miljön var mysig (minus skurhinken).


Vi fick sällskap en bit på vägen av en snäll hund.


Utsikten var otrolig.


Vi fick juice av en snäll grek.Miljön var minst sagt pittoresk och jag älskade den.


Grekerna odlade vindruvor just utanför husknutarna.


Trött men glad i tidernas strandrufs.


På vägen nedför berget fick Patrik punktering men det löste vi genom att prata med en snäll grek som lät oss fixa däcket gratis.


Olivlundarna!Minioliv!


Citrusträd.


Frukt.


Vi pallade en frukt och smakade. Det såg ut som en lime utseende- och storleksmässigt men det smakade som en apelsin.


Vi bälgade i oss tre-fyra liter vatten var varje dag.


Åker man utomlands en vecka innan kursstart får man skylla sig själv. Då vet man vad man har att läsa på stranden.


Utgång igen!


Patrik myser med en öl.


Jag dansade och var i högform.


En dag träffade vi världens sötaste pojke från Norge som hade den gulligaste valp jag någonsin sett.Vi promenerade vid havet.


De tre första dagarna hade jag solskyddsfaktor 20 plus tröja och sjal under de varmaste timmarna på dagen och de sista dagarna hade jag solskyddsfaktor 10 och 20 i ansiktet och jag lyckades att klara mig från att bränna mig. Eloge till mig!


Hamnen.


Livvakten som faktiskt fick rycka ut en gång då en kille simmade för långt ut. Under vissa dagar var underströmmarna så starka att man inte fick bada.Jag vet att jag är nördig men jag kan inte låta bli att störa mig på sånt här. Det skär i min estetiska ådra när folk inte kan kan texta snyggt på en plansch. Det var ingen kalligraf som skrivit det där direkt.


Stensamlarn!


Min greklandsklänning. Hade den på Rhodos också 2003.


Fotbad och hårfix.
En kväll gick vi ut och åt i bergen med en snirklig väg upp till restaurangen.


Hungrig.Slående utsikt.
En himlarns mysig restaurang som hade lite shabby chic-känsla över sig och det gillar ju jag!Det finns inga ord för solnedgångarna som vi njöt av varje kväll.


En dag gick vi till en resebyrå som anordnade resor till Gramvousa Balos som brukar kallas Europas Maldiverna. Vi skapade vår egen tripp och Patrik bjöd mig på den dagen, snäll som han är!


Patrik vid båten.


Vi åkte båt en timme ungefär..


och roddes i land från båten av denna kille.Till sist kom vi fram till en av de vackraste platser jag sett! En lagun med turkost vatten och berg som omger hela platsen.


Underbart! Mina superlativ räcker inte till för att beskriva. Det måste upplevas!


Här stannade vi i ungefär tre timmar.


Jag plockade snäckskal.


Och Patrik flanerade runt.


Med en tunika som sjal på huvdet och sol på kroppen kan man inte annat än njuta.Sedan åkte vi iväg på en annan tripp.


Nämligen till denna gamla borg. Jag och Patrik hade såklart inte tänkt på att ta med några lämpliga klätterskor så fick glatt klättra upp för berget i flipp flopp och kan helt ärligt erkänna att jag på nedvägen flertalet gånger gick igenom mitt liv i bilder. Jag var livrädd för att ramla men det var det värt. Det skulle vara en fin död att få dö lycklig på ett berg i den finaste miljön med den finaste människan. Men men, nu ska jag inte bli alltför dramatisk. Hursomhelst: Jag klarade mig.


Ett gammalt förlist skepp.


Patrik balanserade på berget.


Det var så tyst att man nästan kunde höra sina egna hjärtslag.Jag lekte fågel!


En bit kvar av fortet/borgen. Kanske en utsiktsplats?


Fångstgropar! Fem meter djupa!En kille gav en kanin vatten. Hur kaninen kommit dit är det ingen som vet och hur den klarar sig på berget vill jag inte ens tänka på.


Sista kvällen.


Jag blev lite ledsen över att det var dags att åka hem. Vi har haft en underbar resa och det känns så bra att vi verkligen fick det eftersom Egypten-resan mest var en tid av sjukdom och arroganta araber.

Hejdå Umeå och HEJ Grekland!

2009-08-22 00:04:45 i Allmänt

Om 12 timmar sitter vi på ett plan till sol, värme och tsatsiki. Känns skönt att åka från Blåsvädersumeå och senaugusti. Kan inte annat än vara nöjd över mig själv över denna slitsommar. Kommer att hålla mig långt borta från internet under denna vecka och bara fokusera på böcker, Patrik, upplevelser och pittoreska restauranger i bergen.

Love/C

Denna dagen går till historien..

2009-08-21 19:56:34 i Allmänt

som en av de sämre dagarna i mitt liv.

Det började med att jag fick ont i magen efter jag ätit frukost. Magontet försvann dock efter ett tag och jag cyklade till Sabina för att sedan cykla iväg till IKSU för att träna. Jag hann cykla cirka 200 meter innan växlarna gick sönder. Min cykel är en av mina käraste ägodelar, den är 11 år gammal och jag använder den precis varje dag till att cykla till IKSU, till vänner och till skola och jobb. Att äga en cykel för mig är en livsnödvändighet. Då kan ni inse tragiken i detta. Som tur är har jag en snäll vän, Marcus, som lånade ut sitt cykelställ till mig och en snäll bror som ska frakta cykeln till Cykel- och mopedhandlaren öst på stan. Tack för det!

Eftersom cykeln gick sönder tog allt extra lång tid (mina 20 minuter till IKSU tog 35 (!) med trasig cykel. Den gick ju fortfarande att cykla på, men bara på ettans växel vilket såg väldigt töntigt ut och så gick det ju inte fort direkt. Detta ledde till att dagens tidsplan kraschade. Patrik ringde mitt uppe i allt och hade växlat pengar på Forex och undrade när jag skulle komma hem. Ännu mera stressont i magen. När jag kom hem kastade jag i mig några riskakor och ett glas mjölk och åkte iväg och handlade med Patrik eftersom vi lovat att bjuda Elisabeth, Göran, Jacob och Kristoffer på middag. Utöver detta skulle vi baka bröd, fixa förrätt, fisksoppa och äppelpaj. Någonstans där gav mitt blodsocker upp och jag började gråta av utmattning och spänningar. Jag är ju som bekant ett planeringsfreak och ibland är det inte lätt att leva med min betydligt mer spontane sambo som lever efter devisen: allt fixar sig, det gör vi imorgon! Och visst, det löser sig alltid. Men allt blir så mycket lättare om man planerar och har en ledig och lugn dag innan dagen man ska åka iväg. Vi kom nog båda fram till det och jag kan erkänna att min planeringshysteri blir väl överdriven ibland den med.

Hursomhelst slutade dagen otroligt bra med de finaste människorna på middag och nu ska jag och Patrik packa våra väskor och längta till morgondagen. 

Emma flyttar till UMEÅ!

2009-08-20 18:21:41 i Allmänt


Bild: augusti 2008.


Igår ringde min vän Emma och berättade att hon flyttar till Umeå till hösten. Jag blev så glad att jag kunnat hoppa i älven av lycka!

Blåsig promenad med Ida och Siri.

2009-08-20 18:15:26 i Studentlivet

Idag cyklade jag ned på stan för att gå en promenad med Ida och Siri. På lördag blir Siri en månad gammal och när de är så där små växer de så fort och de är ju så söta så man aldrig vill släppa dem! Det blåste riktigt mycket så vi höll oss mest runt centrum och gick från öst på stan till väst på stan och tillbaka.


Jag är så tacksam över att jag har Ida att fråga saker som rör utbildningen. Ida tog ju sin lärarexamen i våras i svenska och spanska så hon har redan läst ck3 och examensarbetet vilka är de två kurser jag ska läsa till hösten. Jag har extrem noja över examensarbetet. Känner redan nu hur magen knyts ihop bara jag tänker på det. Examensarbetet är en extrem prestationsgrej för mig. Jag tänker inte lämna ifrån mig det förrän det är perfekt. Ida har lovat att ställa upp som korrekturläsare både rent språkligt och teoretiskt- och metodmässigt så det känns bra. Ida är inte den som lämnar saker till slumpen, bra det!

Sommaren med Göran!

2009-08-19 23:32:45 i Allmänt

SE DEN; SE DEN; SE DEN; SE DEN!

Ikväll gick jag och brorsan brorarna runt och sen åt vi varsin macka med kantareller på hemma hos honom och jag fick lingonlängtan-te! Sedan anslöt Patrik och vi gick på bio och såg Sommaren med Göran. Lätt den bästa svenska komedi jag sett. Som sagt: se den.

En sorgens dag.

2009-08-19 15:46:22 i Studentlivet

Insåg just att jag är tvungen att sälja några av mina älskade böcker jag köpt under min tid på lärarutbildningen. Kurslitteratur är svindyrt och även fast jag tycker att jag är ute i god tid för att låna böcker är det alltid någon som hinner före. Detta resulteterar i att jag har böcker för i runda slängar 3000-4000 kr hemma i bokhyllan. Nu har jag slängt upp några på blocket (en del gick det inte att slita sig ifrån) och får jag dem sålt till utsatt pris får jag in dryga 2000 riksdaler. 600 av dem kommer jag att slösa upp imorgon på ny kurslitteratur.
Åh. Det känns som om jag vill gråta. På ett sätt hoppas jag att böckerna ej blir sålda så att jag får ha kvar dem.

Straight thin line.

2009-08-19 14:19:19 i Allmänt

Hookade upp med Idamari idag på IKSU och överlämnade hennes löparskor som jag fraktat från Vilhelmina till Umeå. Vi tränade, pratade och fikade efteråt. Bra dag. Ikväll ska jag gå brorarna runt med brorsan. Innan dess vet jag inte vad jag ska hitta på. Växla pengar kanske? Eller köpa solskyddsfaktor? Nu närmar det sig minsann. Underbart är vad det ska bli.

Emily och Nikki.

2009-08-18 22:33:18 i Allmänt


Igår hade jag besök av denna lilla filuren och hennes mamma.


Nikki var mer intresserad av Thimmie än jordgubbsmuffinsen till Thimmies stora belåtenhet.


Vi gick ut och sparkade boll.


Och Nikki tog en avtuggad träbit av Thimmie som helt lugnt låg kvar på gräsmattan. I vanliga fall skulle hon inte tillåta att man tog hennes träbitar av henne, men hon är verkligen helt underbar med barn.


Det är klart att man ska spela piano när man är hos mig!

Västervik.

2009-08-18 22:19:23 i Allmänt


I helgen samlades vi alla i Västervik, en helg som kommit att bli en fin tradition.Jappen och Thimman badade.


Vi fikade.

Tjejerna vann stafettkubbtävlingen, hurra!


Göran matade de snart tama änderna.


Kärlek.


Vi spelade Alias, ett av mina favoritspel - språknörd som jag är!


Och så spelade vi beachvolley.


Och Mathis och Jacob spelade Fyra i rad.


Mamma och pappa hade plockat 15 liter kantareller i stugan och de hade med sig till oss, lycka!


Sedan åt vi middag vid ett somrigt dukat bord.


Mathis trollade för pappa som blev helt förstummad.


Sedan åkte vi ut med flotten.


Och avnjöt en av de godaste efterrätterna jag vet.Vi fiskade.


Mathis, Jacob och Ludvig simmade in den sista biten till stranden. Kallt. Jag vet, för jag badade sedan efter jag värmt upp mig i badtunnan.


Badtunnebad.


Söndagen regnade mest bort och det var underbart att vakna till doften av nybakat bröd och ljudet av regn på taket.


Vi stannade inne och spelade Alias. Kristoffer och Ludvig var ett riktigt radarpar i språkspelet!

Hemma.

2009-08-17 13:16:24 i Allmänt

Just nu befinner jag mig i Dalasjö. Hemhemma. Idag har Emily och Nikki varit här och fikat jordgubbsmuffins, spelat piano, sparkat boll och klappat Thimmie (och ryckt bort några blad från en blomma samt varit påväg att knycka den enda mogna tomaten, haha!). Det var så roligt att träffa dem igen, senast var ju i maj! Har nyss kommit in från en springtur i Dalasjöskogen. Snacka om runners high. Tallmon är bland de finaste platser jag vet. Jag åker hem redan imorgon. Har en del saker att fixa innan Grekland så imorgonkväll kommer bilder från helgen som gick.

Nu ska jag umgås med min lillebror och ikväll ska vi äta kräftor!

Kroppen.

2009-08-14 17:20:50 i Träning

Den är allt bra den. Att orka springa till IKSU, träna ben i en timme och sen gå hem med Sabina klarar den av. Utan att protestera. Tack för det. Egentligen bör man väl inte köra konditionsträning och styrketräning samtidigt utan istället splitta upp passet på två om man ska köra allt samma dag för bästa återhämtning, men det gick ändå bra idag. På vägen hem stannade vi till och plockade en handfull blåbär var och jag som var hög på endorfiner fick en skrattattack i blåbärsriset då Sabina, som pratar ungefär lika högt som mig i olämpliga situationer, häver ur sig en mycket komisk replik. Det är en bra dag idag. Den är inte slut än. Den är bara början på en underbar helg.

Imorgon kommer nämligen mamma, pappa, Ludvig, Kristoffer och Thimmie upp från stugan där de varit i tre veckor (Kristoffer i en) och denna helg ska tillbringas allihopa tillsammans i Västervik med Patriks familj. Hurra. Alla mina bästa människor på samma plats!

Om kärlek som inte existerar.

2009-08-13 21:48:30 i Texter/dikter

Jag skriver en text. Håller på. Avslutar. Börjar om. Ja. Här är ett utdrag.


06.37. Ett outhärdligt alarm väcker rummet han sover i. Han sätter sig yrvaket upp och upptäcker att han inte är ensam. Bredvid honom ligger ett bevis på att det var en dag igår också. En dag som kanske inte var så lyckad. 06.42. Anledningen till att han ställer alarmet på ojämna klockslag är för att han hyser en stark olustkänsla till det jämna, det raka och till det förutsägbara. Det känns bra att börja dagen lite ojämnt. Och ojämnt är vad det blir.

-   God morgon. Kvinnan bredvid honom ler kisande mot honom och skyler sig med det tjocka duntäcket.

-   Eh.. ja, vill du ha frukost?


Egentligen brukar han inte äta frukost och i vanliga fall brukar han försöka smita ifrån frukoststunder med sällskap. Han inser dock att han några timmar tidigare, och vid ett betydligt dimmigare ögonblick, bjudit hem denna kvinna som nu ligger i hans säng och därmed känner han en viss press på att bjuda henne på frukost.

Han släntrar in i köket. I kylskåpet finns en halvmöglig ost, ett bröd han fått av sin farmor, ett halvt paket mjölk och en flaska ketchup.


-  Kom, säger han. Vi går ut och käkar!


Hon drar på sig sina kläder som ligger utspridda över hans golv. Hon känner igen situationen. Den har följt henne ett tag nu. Hon tänker att hon måste avsluta eller påbörja. Som situationen är nu är det bara ett mellanting. Någon slags ohållbar länk mellan tid och vilja. Hon vet inte. Blir förbannad på att hon alltid ska vara så osäker.

Hon är less på sina lösa förbindelser. Vill stadga sig. Men vågar inte.


-  Skynda dig!


Han tar på sig sina skor och slänger en halsduk runt halsen. Fan, fan, fan, tänker han. Varför skulle han alltid försätta sig i sådana här situationer? Han är förbannad på sig själv, men gör sitt bästa för att dölja det för kvinnan som skulle bli hans tredje frukostsällskap bara för den här veckan. Han slänger en snabb blick på sitt armbandsur och inser att han är tvungen att skynda på denna måltid en aning ifall han ska hinna till Klintsjön till sin farmor.


Jag vill andas luften där han är. Jag känner att jag bara måste få vara med honom. Jag vill dra in doften av hans halsduk rakt ned i mina lungor. Omfamna hans kropp. Sjunka in i värme och se hur stjärnorna utanför gnistrar ikapp med gatlysena som kastar skuggor över natten. Nina har abstinens. Abstinens efter kärlek hon inte kan få. Hon är så medveten om detta att det gör ont. Hon orkar inte tvätta två ton tvätt. Inte ikväll. Ikväll ska hon klä av sig och lägga sig på soffan och tänka på honom.


Han har inte tänkt på Nina på över två veckor. Ändå får han inte dåligt samvete. Han kastar en blick ut i den bäcksvarta decembereftermiddagen och han litar på att stjärnorna ska guida honom ut till Klintsjön. Han brukar alltid kunna lita på att Karlavagnen säger åt honom var det är dags att svänga vänster. Han råkar blända några hästar som springer in mot stallet. Att komma till Klintsjön och till farmor är som terapi för själen, tänker han när han svänger in på den blötsnöbelagda grusinfarten. Nina. Eller Anna. Vem av dem? Också var det ju Klara. Han orkar inte. Nu ska han bara äta farmors pannkakor med fyra sorters hemlagad sylt.

Linne.

2009-08-13 15:24:50 i Allmänt

I sann modeblogganda (eller inte) tänkte jag att jag skulle visa linnet jag köpte idag.


Linnet är egentligen ganska långt men jag slog en knut på det.Sorry för posen, men det är riktigt svårt att fota sin egen rygg. Testade med självutlösaren, men det bidde också knasigt. Hursom. Linnet. Vitt, enkelt  och avslappnat. Som lediga sommardagar.


Ledighet.

2009-08-13 14:33:52 i Allmänt

Sov ut ordentligt imorse. Gick upp vid 10.00 och åt frukost. Tog cykeln ner på stan där jag iaktog människor, skrev lite och handlade bodybutter, ett linne och en kjol på rea. Patrik sa för ett tag sedan: Du har inte handlat kläder på jättelänge! När du får lön får du köpa något! Haha. Skönt att han håller reda på mig. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det är skönt att vara utan planer. I någon dag i alla fall. Innan jag blir rastlös. Blir nog en promenad med Sabina ikväll.

Tid.

2009-08-12 21:19:29 i Allmänt

Ikväll ska jag ställa alarmet på 05.25 bara för att stänga av det och somna om imorgonbitti när det ringer. Lycka.

SEMESTER!

2009-08-12 13:18:31 i Allmänt

Jag har bara en sak att säga:

SEMESTER!

Idag klockan 12.00 var det dags. Det var en obeskrivlig känsla att öppna porten och gå ut och veta att man inte kommer tillbaka på länge. I alla fall inte i september och oktober. Jag sa till chefen att jag kan jobba extra från och med november så ifall det behövs folk står jag till förfogande ifall jag har möjlighet. Studierna går före hur som helst. Eftersom jag har de finaste arbetskamraterna och den bästa chefen hade jag bakat snickerskakor till dem. Några har jag lagt i en låda till Jacob eftersom han älskar dem (då blev Patrik avundsjuk, haha). 

Efter jobbet tog på mig löparskorna och passade på att springa hem, jag sprang med ett leende på läpparna. Semester. Det är ett skönt ord.

Hjälp mig då att vila tryggt och stilla.Efter drygt 9 veckor av heltidsjobb får man tillåta sig själv att vara nöjd.
Göteborg, juni, 2009.

Om dofter.

2009-08-11 21:17:27 i Texter/dikter

Ibland kastas jag bakåt i tiden och det kan handla om alltifrån några veckor till flera år. Jag kan minnas väder, markens underlag, kläder jag hade på mig och exakt hur mina tankar flög i omlopp i banorna. Jag kommer också ihåg humör, människors miner, vad som sades och vad som tänktes. Jag kommer ihåg aktiviteter, stämningar och förhoppningar, men också besvikelser, lossade förankringar och känslan när stämningarna kommer till ett vägskäl och man tvingas välja väg i en flervägskorsning.

Allt detta kommer jag ihåg när jag känner olika typer av dofter som har betytt något för mig. Parfymer, nytvättade lakan som hänger på tork utomhus, nygräddade bullar och hur det luktar från ett gammalt hus som värms upp av björkved i en gammal vedspis. Ibland avskyr jag att gå in i parfymaffärer. Dofterna ger mig minnen som orsakar huvudbryn jag trodde jag var klar med. En av mina svåraste saker är att bena ut, reda upp och avsluta. Jag kommer alltid att bära med mig olika stämningar och olika känslor, och jag tror faktiskt att det är bra. Det svåra är ibland bra, och jag tycker att dofterna jag varje dag omges av på något vis ger dagarna olika former av nyanser. Och jag har aldrig gillat det gråa.
Sommardoft. Umeå, juni 2009.

Nästa: barberaryrket!

2009-08-11 18:33:52 i Allmänt

Idag har jag fått beröm två gånger. Det kändes fint.

Första gången:

Jag (till farbror på jobbet): Nu tror jag att du måste raka dig, ska jag hjälpa dig?
Farbror: Ja, gör det är du snäll.
Efter en stund när jag rakat klart känner sig farbrorn om hakan: Det här gjorde du bra! Det här måste du ta tillvara på! Du har anlag!

Skön snubbe. Anlag för att använda en rakmaskin. Kommer att sakna honom. Vi brukar sjunga tillsammans.

Andra gången:

Jag frågade min chef om hon kunde fixa ett arbetsgivarintyg med ett omdöme och hon blomstrade ut i ett härligt beröm och att det bara är att kontakta henne nästa gång jag söker jobb. Det känns bra. Jag anstränger mig verkligen när jag är ute på jobb eller praktik för jag vet hur viktigt det är med kontakter och lovord.

Multifunktionell arbetskraft?

2009-08-10 18:11:55 i Allmänt

Idag har jag varit vårdbiträde, sjuksköterska, kurator, enhetschef, administratör, köksa, arbetskamrat.. med mera med mera. Jag längtar efter min semester. På onsdag klockan 12 kommer jag att rusa ur dörrarna på jobbet som en häst rusar ut på grönbete. Var så säkra.

Efter jobbet cyklade jag till IKSU och det var verkligen skönt att slippa tänka och bara ösa. Nu ska jag styra upp middag och sen ska jag sätta mig på balkongen och dricka te och läsa brevet jag fått av Caroline, dagens höjdpunkt!

Skön söndag.

2009-08-09 17:07:01 i Allmänt

Imorse klev jag upp och åt en lång frukost medan jag skrev en matsedel så jag vet vad vi ska handla. Vid 11 mötte jag upp Idamari IKSU som äntligen är i stan igen efter att ha varit hemma i Vilhelmina och jobbat hela sommaren.
Vi tränade en timme och sedan cyklade vi till Nydala där vi spenderade eftermiddagen i solen.

Med Idamari blir det alltid komiska konversationer.

I - Alltid när jag tränar biceps får jag liksom armar som går i 90 graders vinkel när man håller de helt vanligt. Som Barbie!
C - Jasså, haha!
I - Ja, alltså Barbies armar är ju inte naturligt vinklade!
C - Nej..det är de inte.
I - Och fötterna! Det är ju helt felvinklade!
C - Det är ju för att hon ska kunna ha högklackat på sig!
I - Jamen, om hon vill ha vanliga skor på sig då?
C - Det kan hon inte.
I - Jävla Barbie..


Idamari var nästan påväg att bli som Rudolf i Sunes sommar i sin kaffeabstinens men hon klarade sig.


Hejhej!
Här lyckades vi fånga en skrattattack på bild! Jag hade som vanligt råkat prata lite för högt i ett olämpligt tillfälle, men det bjuder jag på!

Det här har varit en bra dag. Trots att den dåliga pennan anno 1970 från Vilhelmina kommun dog när jag skulle skriva i min träningsdagbok och att jag råkade glömma att trycka igen vattenfaskan så min handduk blev dyngsur var det inget som fick mig på dåligt humör. Tror att jag ska passa på att veckohandla nu ikväll så att jag slipper det imorgon. Patrik handlade själv förra veckan då jag jobbade kväll, så idag är det min tur.

Musik i detalj.

2009-08-08 21:47:24 i Musik!


Ja, detta tog tid. Luta er tillbaka och lyssna. Jag blev utmanad av Anna och jag har svarat på alla frågor samt lagt till en hel del.

Vad lyssnar du på när du är ensam?Vilken låt har den vackraste texten?

Eitre - Brackagh hill. Finns ej på Youtube men gå in på
www.myspace.com/eitre och lyssna där. Kanske den vackraste irländska musik jag hört. Här är texten:

One night as I lay slumbering in my silent bed alone

Some rakish thoughts came in my head which caused me for to roam

To leave behind me my native town and the wee girl I adore

To take a trip as I saw fit strange countries to explore


The night before I went away I was walking over Brackagh Hill

I met my love upon the road and her eyes with tears did fill

O Johnny dear she said stay here and do not go away

For there'll be none for comfort me when you are o'er the sea


Well I took her by the lily white hand and I held her long and fast

My darling girl I must away for our ship lies in Belfast

But if you'll prove  constant I'll prove true for you know I am well inclined

So we kissed shook hands and parted and I left my girl behind


And it's when we landed in Greenock sure the people all gathered round

They said I was a rakish lad come to cut their harvest down

They told me to return home and to never more be seen

So that very night I took my flight back to Erin's lovely green


And when Mary heard her Johnny was home her heart it did leap with joy

So three herself all in his arms saying yo're my darling boy

O Johnny dear I'm glad you're here for you I have thought long

So let them all say as they will our wedding will go on


And Brackagh Hill is a lovely place with fine wee girls therein

You'd swear they were the nightingale when they sit down and sing

Where the Salmon Trout do sport about round Lough Neagh's verdant shore

So let them all say as they will you are mine forever

OchVilken låt har den vackraste melodin? (Snyggaste femstämmiga körarret jag vet, helt klockrent!) Den här brukar jag tralla på på jobbet och köra till mig själv när jag sjunger melodin, haha!)Om du bara fick välja en låt att lyssna på i resten av ditt liv, vilken skulle det vara? (Den här frågan är egentligen omöjlig att svara på, men jag svarar denna för analysmöjligheterna vilket gör att man inte tröttnar i första taget.)
Vad lyssnar du på när du är glad?

Seeed såklart! Denna låt är också lite av ett soundtrack till mitt liv.Vilken låt har du som ringsignal på din mobil?Vilken låt skulle passa som soundtrack till ditt liv?Vad lyssnade du på när du var liten?Vilken låt förknippar du med din pojkvän/flickvän?


 

Vilken låt förknippar du med din pappa?

 

En låt du förknippar med din mamma? (Jag har präntat in många av Winnerbäcks texter i mammas huvud de år vi var ute på ponnytävlingar och den här låten tycker hon om.)Dina favoritcovers?Vilken låt är ditt stora tips just nu? (Jag vet att jag tipsat om denna låt förr och detta är kanske det bästa Så ska det låta någonsin fått erfara i den moderna hästjazzcountryn i sann bluegrass anda.)Vilka låtar förknippar du med mindre lycklig kärlek? (Det här är några av de vackraste låtar jag vet och jag blir fortfarande lite sorgsen då jag lyssnar på dem men samtidigt är jag glad att jag har mycket fina (men också sorgliga ) minnen att bära på. )Vilken låt ler du alltid när du hör? Jag och Emma (Sikström) eggade denna låt under gymnasiet.
Vilken låt tänker du på när du tänker på hemma? Dalasjö!
Vilken låt vill du ska spelas på din begravning?
Vad lyssnade du på när du var 15?Vad skulle du spela för låt för någon du vill ha?Vad är det bästa film soundtracket? Oh, brother where art thou? Alla kategorier.Vad lyssnar du på när du åker buss?´Nu utmanar jag Emily, Idamari, Alexandra och Caroline!

En stjärna.

2009-08-07 22:47:28 i Allmänt

Vill jag ge min underbara Elisabeth. När jag kom hem låg denna på bordet:
Tack så jättejättejättemycket! Jag har önskat mig ett tårtskydd då vi inte har något och jag tycker det är fint av Elisabeth att komma på att ge mig ett. Jacob fyller år i dagarna och då jag jobbade ikväll kunde jag inte följa med ut och äta och då fick jag detta. Himlarns fint tycker jag.Jag är så glad att hon finns i mitt liv. Det finns inte många människor med den karisman och värmen som hon har.

Musik, minnen och choklad.

2009-08-07 22:17:31 i Musik!

Sitter här och grejar med musikinlägget jag ska göra. Har ju blivit utmanad av Anna att länka en hel massa youtube-klipp på musik jag lyssnar på vid särskilda tillfällen. Det tar sin lilla tid. Som ni vet är ju musik mer än bara ljud och text för mig. Musik är lite av mitt levebröd kan man säga. När jag sammanställer en sån här lista börjar jag tänka på alla minnen jag har och då måste jag vila lite och äta av chokladen som Patrik köpt till mig som uppmuntran till min jobbhelg. Fyra arbetsdagar kvar nu. Fyra..

.

2009-08-06 21:54:24 i Musik!

 

Detta är för mig ett högt rankat klipp. Musikalisk perfektion. Spelglädjens stringens. Den här låter har stor betydelse för mig på många olika sätt vilka jag inte orkar ge en närmare inblick i just nu. Ni får den av mig ikväll. Tack vare Anna har jag nu ÄNTLIGEN lärt mig hur man länkar youtube-klipp. Tack min vän!

Appropå vovvar.

2009-08-05 22:17:42 i Allmänt


Nyvaken bebisBia. Februari 2007. Jag saknar henne. Nu är hon utplacerad på f17 där hon upprätthåller ordning samt nosar efter diverse farligheter.

Sånt som gör mig förbannad.

2009-08-05 22:12:55 i Allmänt

Läser detta på www.folkbladet.nu

Hund instängd i
varm bil på Nolia


UMEÅ Polisen fick vid halvettiden rycka ut och hjälpa en hund som satt instängd i en varm bil på Nolia.

Efter en anmälan till polisen fick de rycka ut och bogsera bilen från solen till skuggan. De ringde sedan hundens ägare som kom dit och tog hand om den.
Att som hundägare lämna sin hund i bilen vid strålande solsken kan snabbt sluta i katastrof om man inte öppnar fönstren rejält i bilen, menar polisen.
- Det blir väldigt fort varmt i bilen när solen skiner, enda sättet att skapa en dräglig tillvaro för hunden är att lämna fönstren på vid gavel, säger polisens länshundsbefäl Harry Nilsson.
Är man då orolig för stöldrisken tycker han att hunden bör lämnas hemma.


För det första: är man så idiotisk att man lämnar en hund i bilen när det är så varmt ute bör man inte ha djur.
För det andra: Det Harry Nilsson påstår är skitsnack. Även om fönstrena är öppna blir det ändå varmt i bilen och den lilla luftgenomströmning som uppstår vid vidöppna fönster är knappast något som drar ned bilens innertemperatur vidare värst mycket.
För det tredje: En hund kan inte svettas. Det enda sättet för en hund att försöka återskapa dess normala kroppstemperatur är att öppna munnen och "flämtandas" och det gör hunden trött och törstig och vatten var knappast något som denna djurplågare till hundägare tänkte på. Skämmes tamefan.

Flower.

2009-08-05 19:09:30 i Inredning


En av blommorna på balkongen. Det är Patrik som valt färgerna. Det är sant. Jag sa att han fick välja några andra färger om han ville, men han fastnade för ljusrosa och ljuslila.

Ljunglila.

2009-08-05 18:16:54 i Allmänt

Som Anna skrev: Det finns husvagnar också på Nolia. Ja, det gjordet det. Men jag och min kompanjon Jessica köpte inga husvagnar med våra studentekonomier. Jessica köpte franska ostar, finskt bröd och skärbrädor och jag köpte en gigantiskt stor och mysig ljungfärgad sjal (som om jag behövde fler, men jag blev kär i den!). Jag lyckades engagera många förbipasserande i valet vilken färg jag skulle välja. Till sist stod det mellan en ljusblå, isblå/babyblå och den ljunglila och med de faktum att en tant och Jessica tyckte att jag liksom "försvann" i den blåa, att den lila färgen tog fram mina ögon och att jag varje gång jag går förbi en ljungväxt säger åh, jag älskar den där nyansen av lila fölll valet på den ljunglila sjalen. Ja. Lila är en estetisk färg. Det gillar jag.

Efter Nolia hookade jag upp med min broder Kristoffer och vi solade, käkade glass och han uppdaterade mig om det senaste från bland annat Storsjöyran.

Nu har jag halvslumrat en stund på balkongen och snart kommer Patrik hem från träning och jobb och då ska vi till Grubbe och plocka hallon, hurra!

Paul Weller.

2009-08-05 09:45:58 i Allmänt

Dagens låt: Kristian Anttila - Paul Weller

Idag är jag ledig! Solen lyser utanför fönstret! Nu ska jag cykla och möta upp Jessica och vi ska spana in Noliamässan. Jag har aldrig varit på Nolia förut. Trodde att det bara var traktorer och cementsäckar där typ. Men fel hade jag! Jag ska göra det bästa av den här dagen. Måste också komma ihåg att hämta upp mitt pass på polisstationen, weho!

Love/C

Dalarna är alltid med mig.

2009-08-04 21:49:16 i AllmäntÄven fast jag måste vara i Umeå och jobba när resterande av min familj är i stugan i Dalarna klarar jag av min abstinens ganska bra: jag har min ängsklocka runt halsen. Ängsklockan är Dalarnas landskapsblomma och halsbandet har funnits med mig sedan barnsben.

Bikinis.

2009-08-04 12:14:43 i Allmänt

Gjorde en inventering bland mina bikinis för några dagar sedan och blev sugen på att slänga några slantar på en färgglad bikini inför Greklandstrippen. Typ röd kanske. Igårkväll surfade jag runt lite och skulle just klicka in min beställning på en röd fin bikini då meddelandet kommer: Vi har fått ändra i din beställning då bikinitoppen inte finns i lager.

Smärta. Jag och den där röda, fina bikinin kommer aldrig att umgås tillsammans på en strand i Grekland.

Nu har jag sju arbetsdagar kvar. Sju. Sjuuu. Jag har bott i Umeå för länge för nu har jag ändrat mitt sj-ljud. Inte bra. Mitt motto: Dialekter är till för att bevaras verkar ligga i skymundan någonstans.

Förut.

2009-08-03 22:06:12 i Studentlivet

Nyss kom jag hem efter jobbet. Nyss satte jag mig ned här framför datorn och drog igång Kings of Convenience som får bilda ett soundtrack till denna kväll. Nyss kom jag att tänka på en sak. Hösten 2007 lyssnade jag nästan ihjäl mig på det ovannämnda bandet som brukar kallas Norges svar på Simon & Garfunkel. Det var en bra höst med en underbar svenskaklass som jag fick plugga med i några terminer. Jag saknar den klassen. Jag minns hur vi slet med språkets alla regler, hur vi lånade femmor av varandra till tekoppar, hur vi skrev tentor ihop och hur mycket vi pratade och skrattade.
 

Och hur vi ibland spontanspelade och sjöng efter lektionerna.

I höst börjar jag i två nya klasser. Ck3 och Skapande svenska. Jag längtar till september!

Om gammal kärlek.

2009-08-02 18:46:07 i Texter/dikter

Mitt i sommaren hittar jag nu denna dikt som jag hade i min mapp för renskrivna dikter. Den är gammal. Men den känns ändå. Minns på ett ungefär när jag skrev den, men för dikten är det oviktigt.

Och jag minns hur du gick nära mig
bara för att lukta på min sjal
som inte tvättats på evigheter.
Och när du skrattade åt
mina hemstickade vantar i blått garn
bara för att i nästa sekund
fråga ifall du fick låna en av dem
när vi gick hem i 27 minusgrader.
Jag minns hur du snurrade din halsduk
flera varv runt halsen
men att din nästipp lyste lika röd
som stoppljuset vid övergångsstället där du kysste mig.
Jag minns hur marken lät där snön inte fått sitt fäste,
hur den löv- och snöbeklädda marken
formades efter våra skoavtryck
och jag minns din blick
när jag sa att jag måste gå.

Och jag minns inte - men jag vet - att du tittade efter mig när jag gick nedför trappan och ut i ovissheten.

Om liv, hundar och löpning.

2009-08-02 16:08:18 i Allmänt

Igår åkte vi ut till stugan och tänkte plocka blåbär och umgås med Patriks familj. I helgen har vi fått erfara att ett liv kan ta slut helt plötsligt. Denna gången gjorde det inte det vilket alla gläds åt, men man måste passa på att vara med sin familj och sina vänner medan man kan och visa dem vad de betyder för en.

Vi hann aldrig med den tänkta blåbärsplockningen i lördags då det blev som det blev, men det gjorde ingenting. Jag försökte läsa men det gick inte. När jag tog upp boken igen efter att alla andats ut efter det glada beskedet fick jag läsa om 33 sidor. Jag minns inget av det jag läst. Torsten och Ann-Marie kom ut till stugan vilket var skönt. Det är när sådana här saker händer som man verkligen blir påmind om att man bara är 22 år. 22 år är en ung ålder. En ofta oerfaren ålder. Då är det skönt att man kan vara i äldre människors närhet.

Jag orkar inte skriva något mer om just detta, men ni behöver inte oroa er. Ville bara skriva några rader om det.

Idag har det varit en fin dag. Jag och Elisabeth gick upp och sprang på morgonen och vi hann precis in efter springturen och stretchen innan himlen öppnade sina portar och skrämde iväg Lomfamiljen på sjön. Efter frukosten åkte vi till Gunhills kennel i Gärssjöbäck utanför Ersmark. Det besöket har jag längtat efter. Bilderna talar för sig själva!


Möttes i dörren av denna 12 veckor gamla valptiken som hette Maxa. Att känna på en ullig, gullig valp och mysa med valpöronen är så mysigt att det inte finns ord för det.


Hon bet mig på hakan, i näsan, i håret, på halsbandet.. hade nästan glömt bort hur vassa tänder valpar har!


Patrik kände sig attackerad!


En sko fick sätta livet till.


Gunnel och 6 av hennes och hennes man Björns hundar. Den sjunde var ute på äventyr.

Här är Gunnel och Björns hemsida: www.gunhills.nu