Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Längtan till landet

2014-04-29 15:31:00 i Allmänt

Ja, jag kommer! Hälsen glada vindar, ut till landet, ut till fåglarne. Att jag älskar dem till björk och lindar, sjö och berg, jag vill dem återse.
¨
Se dem än som i min barndoms stunder, följa bäckens dans till klarnad sjö
Trastens sång i furuskogens lunder, vattenfågelns lek kring fjärd och ö.
Nu åker jag till stugan i Dalarna! Vi hörs igen på söndagkväll! 
 
 
 
 
 
Ja, jag kommer! Hälsen, glada vindar,
ut till landet, ut till fåglarne,
att jag älskar dem, till björk och lindar,
sjö och berg, jag vill dem återse,
se dem än som i min barndoms stunder
följa bäckens dans till klarnad sjö,
trastens sång i furuskogens lunder,
vattenfågelns lek kring fjärd och ö.
Read more at http://www.leoslyrics.com/h-satherberg/langtan-till-landet-lyrics/#hcDdtWl6mXuGqwcV.99

To do list: monday

2014-04-28 21:41:00 i Allmänt

Den här måndagen har minst sagt varit intensiv. Först undervisning i Saxnäs där jag lyckades klämma in en friskvårdstimme med ett pass backintervaller och en dusch, sedan hem och laga middag och efter matintag hämtning av nyckel till Dalasjö FH för att låsa upp för sångkväll med byborna inför Valborgsfirandet på onsdag. Väl hemma igen tangenterade jag ned några viktiga meningar till en viktig instutition och slutligen har jag packat inför resan till stugan i morgon. Pust. Nu ska jag läsa en rad eller två innan jag somnar!

Söndagsarbete i skogen

2014-04-28 18:12:00 i Allmänt

Mamma och jag fick slita med sågarna och kvista alla tallar
medan pappa och Christoffer körde med motorsågarna, pappa kvistade och Christoffer apterade de tallar som föll i stormen Hilde i höstas. (Lägg märke till hur nöjd pappa är).
 
 
 

Jax första kull!

2014-04-27 10:00:00 i Allmänt

I går hälsade vi på hos Jax första kull som han fått tillsammans med Jaktvollens Tupu efter parning i januari. Fem välmående valpar blev resultatet fördelat på två hanar och tre tikar och alla valpar var tingade redan innan de föddes. Jag fick en egen liten kameraassistent.
Hela kullen undersöker den spännande omgivningen.
Christoffer med sin favorit som han kallade "JJ" (Jax junior) eftersom den här lilla parveln var jättelik Jax när han var liten.
Ni ser ju.. Christoffer kunde inte slita sig från JJ. Kristian följde också med. Uppfödaren Eric (Reces kennel) bor i Lit utanför Östersund så vi passade på att även hälsa på Christoffers syskon som alla bor i Östersund.
Det var så svårt att åka därifrån och lämna de här fina charmtrollen som var så lekfulla, nyfikna, stabila och fina i temperamentet. Vi hoppas på en lyckad framtid för de här fem små liven!
De bodde otroligt fint precis vid älven i ett stort hus byggt på 1860-talet.
På hemvägen passade vi på att svänga förbi Christoffers gammelmoster (som visserligen inte är så gammal men) Solveig och hennes man Egon och så stannade vi hos Mikael och Katrin och barnen där vi fick middag! En mycket fin lördag!
 
 
 

Påsken 2014 - del 3

2014-04-26 06:55:21 i Allmänt

På påskdagen gick den årliga interna fisketävlingen av stapeln. Spänningen var olidlig mot slutet då det var ett förhållandevis jämnt resultat mellan pristagarna.
Men segern gick till storfiskaren Kristian Berg!
Vi fiskade vidare på måndagen. Solen lyste på oss och vårvintern är verkligen som bäst sådana här dagar!
Lindas kille Mattias njöt också av solen.
Påsken 2014 blev även den en helg av skratt, äventyr och galenskaper. Tack till alla som var med och bidrog till ett fint minne som kan plockas fram i oktoberrrr då höstvindarna viner.
 
 
 

Bemärkelsedag!

2014-04-24 22:17:00 i Allmänt

Har haft en förträfflig födelsedag i dag! Blev totalt överraskad av mina elever som kom in med isglass, present, choklad och jordgubbar doppade i choklad! Det känns fint att de kanske gillar mig lika mycket som jag gillar dem. Blev tårögd (typiskt att jag har så lätt till tårar - arvet efter mormor antar jag) när de sjöng för mig. Kvällen har tillbringats med familjen där jag fick middag, blommor och fina presenter. Tack för alla grattishälsningar via sms och diverse sociala medier. Jag tror att 27 år är en mycket gemytlig ålder.
Ps: Min käre sambo har den senaste tiden fått mig att tro att han ej hade köpt någon present till mig utan skulle göra det i sista stund under veckan. Han skrev på matsedeln "torsdag - Obs! Carro fyller år (köp present!) och så har han pratat om att han ska fixa presenten i två veckors tid. I morse sa han att han kunde "fixa presenten på Dollarstore i dag" när han och hans kollega var i Lycksele på möte. Jag dog inombords. Och sen får jag veta att han hade haft min present på kontoret i en månads tid. Hehe. Typiskt Christoffer.
 
 

Påsken 2014 - del 2 eller "Den stora påsksmällen"

2014-04-23 21:41:00 i Allmänt

På påskaftonskvällen var det dags för den stora påskmiddagen och på dörren satt denna affisch!
Eftersom vi var så himla många (25 personer) höll vi till i Christoffer morbror Anders garage men även i garage måste man ha kandelabrar vid en påskmiddag.
En påskkärring kom på besök! Det var dock inte någon som ville följa med till Blåkulla.
Kristian håller sitt årliga påsktal.
Linda och kusinbarnet Wilma.
Storebror trivdes fint med allt spektakel under kvällens lopp.
Bland annat bjöd "Acke med Göranz" på musikunderhållning.
Och mer musik! Här är Acke och hans band "Early morning beer band". Mycket bra!
Och sen dansade vi mest resten av kvällen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påsken 2014 - del 1

2014-04-22 21:09:00 i Allmänt

Morgonpromenad på isen.
Jax tyckte också det var skönt med påsklov.
Acke med sin Hamiltonstövare Zacke som blir 11 år i maj.
Evy med kokkaffe - ett måste på sjön!
Storebror Kristoffer var också med och firade påsk med oss! Klämmackor är också ett måste.
Gänget i solen.
Årets påskbild på mig och Linda. Temat var: solglasögon, fleece och sol.
Kristian fick en fin harr!
Jag och Linda vid vår korvvagn under Rajarycket. Vi tog alla kunder med storm! .... Hehe.
Pappa var speaker, ett uppdrag han tog på största allvar! Han intervjuade samtliga pristagare. Jag tycker att han skötte uppdraget på ett mycket strålande sätt.
Det är inga dåliga priser i potten. Två vinstcheckar på 20.000 vardera samt...
En sprillans ny skoter!
Hela arbetskraften samlad.
I morgon kommer del två, "den stora påsksmällen"!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad påsk!

2014-04-16 07:47:26 i Allmänt

Nu åker jag, den peppade mannen och den glade hunden till Raja för att  fira påsk med den peppade mannens familj och släkt! På fredag kommer dessutom min mamma, pappa och storebror också! Under lördagen går det traditionsenliga Rajarycket av stapeln och då jag liksom invigts nu så är det jobb som gäller i år, till skillnad från förra året då jag fick fiska och kom på plats elva (!) av flera hundra fiskare (att mamma kom på plats fem pratar vi inte högt om...)
Nu ska vi bara packa in i bilen och sedan åker vi! Glad påsk fina, fina läsare! Vi hörs igen på måndag då vi kommer hem igen!
 
 

Inspirationsbilder

2014-04-15 13:06:00 i Allmänt

På vår sommarstugetomt i Dalarna står dels en storstuga med sovloft och så en mindre gäststuga med fyra bäddar. Jag har fått i uppdrag att under sommaren fräscha till i lillstugan (eller okej, jag har på egen hand tagit initiativet till detta samt givit mig själv uppdraget).
Min storebror är även laddad inför denna uppgift och vi kommer att måla väggarna, ta bort pappskivor i taket så den ohyvlade takråsponten framträder, måla om möblerna samt försöka oss på att bygga en platsbyggd säng - märk väl FÖRSÖKA. Vi kommer även att inreda med passande föremål och skapa en så mysig stämning vi kan. Jag har till och med börjat göra en spotifylista inför detta projekt som jag och brorsan kan poppa när vi som mest målar och grejar på! Eftersom ni är så trogna läsare tänker jag att ni ska få vara med på den här resan! Vi börjar med inspirationsbilder som jag besinningslöst knyckt från den mest beroendeframkallande sidan på intranätet: Pinterest.
Möblerna kommer eventuellt att målas i denna färg, förmodligen ljusare. Men grönt eller blått lutar det mot i alla fall. Fast det kanske blir något helt annat. Vi får se. Det här är ju som sagt INSPIRATIONSBILDER, inga mallar på det exakta resultatet.
Under sommaren ska jag leta efter något liknande att hänga kläder på.
 
En eller två Dalahästar är ju ett måste!
Jag tänker mig sköna, somriga färger i lillstugan. Mysig, lugn stämning, rätt bortplockat fast absolut inte kalt.
Här är jag mest sugen på ljusstakarna, det häftiga bordet samt lampan.
På Valborgsmässoafton åker vi ner till stugan för att våra in, hälsa på släkt och vänner och plocka in buketter av vitspippor (jag har tagit semester på onsdag och fredag). Under de dagarna ska jag också passa på att mäta och göra lite förarbete.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påsklovsuppdatering

2014-04-15 09:21:34 i Allmänt

Jag är mitt uppe i påsklovsveckan och som vanligt på loven har jag något slags rensningsprojekt för mig. Den här gången ska jag hiva två kassar med skrot från jobbet (en kasse med papper och en kasse med elskrot, typ trasiga kablar) samt flera olika typer av skräp från källaren som jag nu rensat ytterligare en gång då jag ställt dit två hyllor. Får en kick av att rensa! Vill tjoa högt när jag åker på återvinningen i Granberget för att sortera bort allt skräp i de olika containrarna fast det kanske skulle se konstigt ut. Just nu är jag dock lite irriterad eftersom de inte öppnar förrän kl. 12.00! Vad är det för en himla tid? Jag vill göra bort allt nu! På en endaste gång! /MVH otåligast i världen.
I övrigt har jag det bra. Jag och Jax tar det lugnt, läser, vilar, tränar och packar och förbereder oss för för att åka till Raja i morgonbitti. Det ska bli så roligt! Fick ett sms av Christoffers syster Linda i fredags där hon skrev "sex dagar kvaaaaar"! Haha!
Bild från förra påsken. Kicki solar på skotern och Christoffer fiskar! Hoppas vädret blir liknande detta!
 
 

Var tog hon vägen?

2014-04-14 09:18:00 i Allmänt

Det första Jax gjorde när vi kom in från promenaden imorse var att spana efter jämthundstiken Ackra som varit hos oss en vecka. Att hon åkte hem i går verkar Jax inte riktigt ha hunnit med på. Han brukar stå på den lilla blå kistan och spana ut men eftersom jag har ställt mina planteringar i vägen har han, smart som han är, kommit på att han kan stå på det blivande hall- och köksgolvet som ligger paketerat i gästrummet.
 

Produktivitet

2014-04-13 21:44:00 i Allmänt

Det är något med mig som gör att jag inte riktigt kan vara nöjd över dagar om jag känner att jag inte åstadkommit något. Jag KAN vila och ta det lugnt, men bara efter eller precis innan, jag har ÅSTADKOMMIT något. Det här kan vara extremt störande ibland, men för det mesta är det en förträfflig egenskap. I dag var en bra dag ur produktivitetsynpunkt: först körde jag igång en tvättmaskin och planterade en massa frön tätt följt av det tråkigaste jag vet - lägga potatis på förgroning, tur att mamma är ett bra arbetssällskap! Sedan gick vi ut till lagårn där vi rensade en massa skrot som ska på tippen (här är dock mamma ett sämre arbetssällskap då hon ska ha en mindre föreläsning kring varje föremål hon plockar upp vilket gör att jag hinner sortera cirka 15 föremål medan hon bara hinner med tre saker på sin höjd. Själv tänker jag "spara? Kasta? Elda? Järnskrot? Deponi?" och så vidare och så lägger jag föremålen i respektive låda som sedan forslas på återvinningen men för mamma har ALLT ett affektionsvärde. Jag har dock svårt att se värdet i en pryl av okänd härstamning, okänt bruksområde samt okänt framtida användningsområde. Den prylen vill jag gärna bli av med. Jag funderar starkt på en loppis till sommaren. Är någon med mig? Gårdsloppis här på backen? Mamma kan ha ett eget bord med de där prylarna hon verkar värdesätta så högt - fast de kanske hon inte säljer något utan gömmer dem på något särskilt, hemligt "hamstringslager".
Efter rensningen (rensning ger mig en sådan inre tillfredsställelse att det inte är klokt!) lyfte vi upp sparkarna på lagårdsvinden och sedan lyfte vi ner två hyllor som jag ska ha i källaren för förvaring av skor bland annat. Den här mannen som jag bor med har ju ungefär sjutton par kängor av olika sort och snöskor och allt vad det är. Livet med en skogstjänsteman... Efter ommöblemanget gick vi till växthuset och konstaterade att den tunga snön hade krossat några glasrutor så vi samlade ihop glasskärvorna och vid det här laget var jag hungrig på lunch! Efter lunchen var det snabba ryck till hunduppfödarkursen där dagens tema var parning och valpning. Nu är jag trött i hjärnan så jag ska lägga mig i sängen och spana på inredningsinspiration till sommarens inredningsprojekt: lillstugan i Dalarna!
En produktiv sommarkväll 2013: målning av fönster till hallen på ovanvåningen. Varje gång jag går i hallen uppe blir jag helt salig av lycka av ljuset och stämningen som råder där. Vilket jäkla slitarbete det var att renovera hallen men vilken otrolig tillfredsställelse ett fullbordat projekt ger.
 
 

Sandungskalvens Trixi

2014-04-12 09:33:00 i Allmänt

Här är Sandungskalvens Trixi, Jax andra dam för veckan. Han har verkligen haft det körigt! Allt har dock gått bra och vi hoppas på fina valpar. Nybroviks Ackra är fortfarande kvar hos oss och vi ska para dem i eftermiddag igen och i morgon hämtas hon hem.
Trixi är en jättefin tik med ett stabilt temperament vilket är A och O för fortsatt avel enligt mig. Hon har trots avsaknad av en bit av ena örat (efter en olycka med en annan tik) blivit BIM (bäst i motsatt kön) på utställning.
Totalt har nu Jax parats med tre tikar denna vår: Tupu, som fick fem valpar som vi ska hälsa på helgen efter påsk, Ackra och nu senast Trixi.
 
 

Påskblomster

2014-04-11 16:21:00 i Allmänt

I onsdagskväll var jag och mamma på Blommona (den lokala Interflora-butiken) för att göra blomsterarrangemang med påsktema.
Det är ett så väldans bra koncept: för 450 kr får man göra tre olika arrangemang under cirka tre timmar inklusive fika! Dessutom ingår även krukorna i priset.
Blir glad varje gång jag går i trappen.
På vardagsrumsbordet står en zinkkruka med krokus och murgröna.
Tulpaner, brudslöja och minifjädrar - åh. Jag är en sucker för blommor alltså.
Det känns så himla lyxigt att gå runt i huset och njuta av dessa arrangemang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagskänslan alltså!

2014-04-11 10:44:31 i Allmänt

Har en sådan otrolig fredagskänsla i dag! Sitter och poppar musik i musiksalen och ska fixa lite grejer innan jag går på lunch. Startade morgonen med en timmes morgonpromenad med Sabina och jag har så mycket energi i kroppen. Tracy Chapman håller mig sällskap i dag:
 

Hej hallå dagboken!

2014-04-10 21:16:47 i Allmänt

Jag jobbar och repar musikalprojekt, jag sjunger a capella och planerar konsert, jag rättar nationella prov och får gåshud av lycka när jag upptäcker att min elev som jag kämpat extra mycket med har nått målen, jag springer längs vägen och lyssnar på musik, jag startar upp ett arbetsområde i filmmusikanalys, jag peppar mina sångelever att välja låtar som de utvecklas genom och att sjunga dem på musikskolans vårkonsert, jag vattnar mina blommor som är glada av vårsolen, jag skrattar åt Jax som är helt till sig av lycka för dambesök, jag går hundpromenader och bokar in datum för lydnadsprov, utställning och BPH-test, jag läser lite för länge på kvällen när Christoffer somnat så jag är lite för gäspig på dagen, jag glömmer bort att jag har pennor i håret så eleverna skrattar åt mig, jag pratar med fina vänner på telefon, jag pluggar in saker om hunduppfödning och hjärnan blir överhettad, jag går på möten i alla föreningar jag är medlem i och skriver och bestämmer, jag hälsar på hos grannarna och sitter länge och gosar med små, små bebisfingrar som klämmer runt mitt finger, jag går längs grusvägen på min gata i byn och tänker att nu är den bästa tiden, jag tänker att snart kan man nog dika.
Det är så bra alltihop. Bra och fint. Och värt allt. Tack för att jag får uppleva allt detta.
Jag i sommarljuset. Foto: min eminenta vän Emma Sikström!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jax har dambesök

2014-04-08 19:55:00 i Allmänt

Det här är Nybroviks Ackra. Hon är här och hälsar på Jax i veckan. Vi har parat dem nu i kväll och det gick fint. Hon bor i Imras hundgård och Imra får vara inne den här veckan. Ackra har ett väldigt uttrycksfullt ansikte och med både hennes och Jax goda jaktmeriter hoppas vi på att de tillsammans kan skapa goda framtida förmågor.
 
 

Bob Dylan

2014-04-08 09:48:45 i Allmänt

Det är något konstigt med april. Jag dras alltid till Bob Dylan då. Det är precis likadant varje år. När aprilvädret kaosar i sol, snö, regn och storm samtidigt lyssnar jag till Dylans gitarrplink, det melankoliska munspelet och hans högst säregna röst. Det kommer aldrig att finnas någon som honom. Han är ett musikhistoriskt vidunder. 

Allt tinar fram, alla tinar upp.

2014-04-07 14:56:00 i Allmänt

Det bruna, torkade fjolårsgräset
gör ett tappert försök
att vaja i vinden men
en tunn hinna av fukt ligger
över stråna
trycker ner gräset, gör det orörligt
och på vägen kör bilarna
förbi och kastar upp brunt, geggigt vatten
på de vita conversen.
Träden står kala vid dikesgrenen och tallarna,
om de inte fälldes av stormen Hilde,
har tappat några av sina
grenar. Utspridda ligger de där
och skapar oordning.
Allt tinar fram,
alla tinar upp.
På affärernas golv ligger grus som dragits in av stressade fötter
och på bänken utanför
sitter en svettig farbror som
fortfarande går med den tjockaste vinterjackan på
trots veckor av plusgrader.
"Våren. Du är så himla ful" tänker jag.
Men så går jag ner på myren och plockar
in ris till påskriset och ser solen sjunka i väst och måla
himlen i rosa, turkosa och gula toner.
Jag ser påskliljorna kämpa sig upp ur landet,
jag ser majblommebarnen gå
omkring med sina knallgröna väskor,
jag ser två femtonåringar hålla handen
och stanna vid ett gatuhörn för att hångla
och så ser jag den: Våren. Vår kanske mest
ambivalenta men mest hoppfulla årstid.
 

Livet ur mobilen

2014-04-06 13:29:00 i Allmänt

Löptur i solen!
Åkte till Lycksele och tittade på estettreornas musikal med några elever.
När jag kom hem hade Christoffer lagat öring. MMmmmm.
Hade finbesök från min vän Anette och hennes son Max.
Dörrarna i husets källare är så vackra: tjocka, skavda och gedigna. Kommer aldrig att måla dem.
Kursledaren till hunduppfödarutbildningen har en collie-kennel och för två veckor sedan hälsade vi på och blev omringade av åtta collievalpar - himmelriket! (Minus de vassa valptänderna förstås!).
Är så stolt över min fina pappa som får sådana här utmärkelser!
En dag när jag kom hem från jobbet hittade jag Christoffer här.
Kvällslektyr (erkänner dock att det är MYCKET roligare att läsa om valpens beteende och personlighet än om kvantitativ nedärvning och avelsvärdering).
Lycka är att ha en granne som hönsägare! Tack Kerstin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påskpynt

2014-04-05 15:39:00 i Allmänt

Nu har påsken fått ta sin plats här i huset. Här, i ett av kökets hörn, står påskriset.
Riset är pyntat med ägg, två små pippifåglar och så mormors egenpysslade garnkycklingar.
På bordet har jag gjort en påskinstallation som inte tar lika stor plats som ett påskris.
Två gula ljus har också fått komma fram högtiden till ära. Vi möblerade om så kökssoffan nu står vid fönstret och så vände vi på bordet och har nu fått sju sittplatser runt bordet. På köksoffan ligger Christoffer och läser "Bibeln" (Älghunden, utgiven av Svenska älghundsklubben, där det föregångna årets jaktprov finns nedtecknade).
Ännu ett gult ljus och en duk som mormor gjort.
På farstukvisten har den pastellgula stolen fått komma fram tillsammans med en mjölkkanna och ännu ett påskris. Knepet för att få pastelliga fjädrar är att låta dem sitta ute för att blekas av solen (dock under tak, annars blir de förstörda av regnet).
Den här tovade fågeln har en elev i Saxnäs gjort.
Kransen gjorde jag förra våren av grenar, ståltråd, ett tjockare band och ett smalare band samt små, vita fjädrar.
Rotade fram en gammal sko som fick bli fågelbo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sushi

2014-04-05 08:10:00 i Allmänt

I gårkväll köpte vi hem Sushi från Bergmans. Åt en tolvbitars men fick också någon bit både från mamma och Christoffer, hehe, älskar sushi.  I synnerhet tillsammans med ett iskallt vitt vin!
Nu sitter jag och äter frukost och laddar för distanspass. Christoffer rör ihop en marinad till köttet vi ska äta i kväll och så slår han jättehårt i morteln, höga ljud på morgonen innan jag fått frukost är inte min melodi. MVH/överkänslig tjej. Hoppas ni får en fin lördag!
 

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

2014-04-04 12:00:37 i Allmänt

Läraren Lotta bloggar om läraryrket och jag säger bara: hatten av för dig Lotta! Jag är med dig. 
Jag känner igen mig i hennes text och jag brukar oftast försöka skita i negativa kommentarer och istället vältra mig i kommentarer som "jag hoppas jag får dig som handledare när vi börjar sjuan" och "tack Carolina, vi är jättenöjda med din insats för vårt barn" eller "du gjorde min dag". Jag bryr mig inte om att jag kanske inte tjänar lika mycket som andra som också har en femårig högskoleutbildning men om vi inte hade våra totalt tre månaders betalda semester per år skulle vi komma upp i lön och dessutom finns det chans att göra karriär inom läraryrket. Alla vägar finns där. Det handlar bara om att se dem. Det jag bryr mig om är att jag har ett utvecklande jobb och så länge jag får skratta varje dag tillsammans med mina elever trivs jag bra. Att jag dessutom får utveckla mina intressen inom mitt jobb är ju en stor bonus. Den käre Albert Einstein sa: Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think. En god tanke att följa. 
 

Mangosalsa

2014-04-03 19:56:00 i Allmänt

Ett jättegott tillbehör till kyckling är mangosalsa. Du behöver tomat, salladslök, lime, chili, mango och lite salt och en nypa socker för att smakerna ska blanda sig ordentligt.
Så här färglatt blir det! Det bränner rätt rejält i smaklökarna och om man inte gillar stark mat bör man ta det försiktigt med chilin.
 
 

Friluftsdag i Klimpfjäll

2014-04-03 18:57:47 i Allmänt

I dag packade vi in skolans alla elever i bussar och åkte upp till Klimpfjäll på friluftsdag! Tacksam över att jobba på en skola där fjällen är så nära så att utedagarna blir ännu mer speciella! Vi hade tur med vädret och solen lyste över oss hela dagen. Kan säga att årets fjällbränna är räddad, haha. Eleverna hade tre alternativ att välja på: utförsåkning i backen, fiske på Kultsjön och turåkning med skidor. Jag åkte skidor från fisket till backen och tillbaka igen, en sträcka på ungefär en mil. Härligt att ha dagens träning gjord, på betald arbetstid dessutom!
I kväll har jag och Christoffer städat. Jax har börjat fälla hår nu så nu måste dammsugaren fram hela tiden. Man kan snart tova en helt ny jämthund av allt hår han fäller! Men, det är faktiskt den enda nackdelen med hundar tycker jag. Annars är de oslagbara. Man har en vän i alla lägen, en träningskompis och en familjemedlem som alltid är med på alla upptåg!
Haha, vilket spretigt inlägg! Friluftsdag, städning och hundar. Torsdagsblandning för 39, 90 kan vi säga! Nu kommer pappa hit och dricker kaffe. Jag och Christoffer har möblerat om i köket. Vi fick ett ryck vid middagsbordet. Sånt händer.
 

Sökträning

2014-04-01 21:10:00 i Allmänt

 
I kväll har vi varit vid industriområdet och tränat igen. Vi körde uppletande- och sökträning. Imras svans gick i ett och hon tycker verkligen att det är roligt att jobba vilket gör att det blir extra roligt för mig också. Det är ett tag kvar till nästa lydnadstävling (17 maj) så för att hon inte ska tröttna på momenten i klassen varvar vi med lite annan träning också.
 

Feeling good

2014-04-01 10:06:01 i Allmänt

 
Topp 10 i min favoritlåtar-lista! Kommer alltid att avguda Nina Simone. I dag ska en av mina sångelever få ge sig på detta mästerverk! 
Första april i dag. Har inte blivit lurad ännu men jag antar att det är en tidsfråga med tanke på hur blåögd jag kan vara ibland...