Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Palla Orka

2017-05-31 11:55:30 i Allmänt

Bjuds på hejdå-fika av studenter
känner vemod
skriver in avgångsbetyg
och känner stolthet
blir gråtig av vackra majkvällar
och ljuset som alltid
är så ögonbedövande livslustgnistrigt
får beröm av valpkursdeltagare
som säger: din passion och kunskap lyser
och jag känner JA JA JA
lyckan i att göra något kul
och bra för andra
även fast man ibland är så trött
och sliten och bara vill sitta hemma
på det nybyggda soldäcket
och titta på 16 månaders ben som springer
omkring, planlöst, med eller utan mål
det som spelar någon roll är det
och livet är så fint ändå
hittade gamla låtar som jag lyssnade på 2011
och nostalgin knockade mig med rigorös kraft
Palla Orka 

Det plötsliga nappavslutet

2017-05-30 22:40:00 i Allmänt

Vidar sex månader liggandes på en soldyna från 70-talet (haha), juli 2016.
Som ni kanske vet har vi ju använt naturgumminappen Natursutten till Vidar och den måste, liksom alla andra nappsorter, bytas ut med jämna mellanrum av hygieniska skäl. Som förstagångsförälder gör man ju en del missar och något vi inte ska upprepa är att enbart ha EN napp åt gången som vi haft nu. Dels har vi varit rädda att tappa bort nappen och dels har det varit lite meckigt vid övergångsfasen till en ny napp. När vi skulle byta ut Vidars senaste napp blev han sjuk och hade feber och var halvdålig i över en vecka vilket ledde till att nappen, som skulle ha bytts ut för några veckor sedan redan, var en sanitär olägenhet. Vi ville dock invänta Vidars tillfrisknande och tog då tag i projektet "Byta till ny napp".
Överraskande nog ledde det till ett nappavslut för Vidar. Han vägrade helt enkelt att ta någon annan napp, trots utprövning av några olika modeller. Han har inte haft napp sedan förra onsdagen och verkar klara sig rätt bra utan den. Då tänker vi att det väl är lika bra att helt sluta med napp för någon gång ska det ju ske, även om vi hade tänkt lite längre med det. En napp är ju en smidig uppfinning när det kommer till tröst men som tur är går det ju att trösta på fler sätt!
 
 

Världsfin kristihimmelfärdshelg

2017-05-29 20:58:00 i Allmänt

I fredags åkte vi till brädgår´n och köpte virke och det mättes och planerades.
Jag och Vidar grävde i komposten - prima jord skulle vi ha!
Det är så fint att se att Vidar gillar djur.
Pappa får snickarhjälp!
På kvällen gick vi till Christoffers morbror Lars-Åke och Millan och drack en öl/ett glas vin och sedan spatserade vi hem igen.
På lördag kom mamma och pappa/mormor och morfar hem igen efter en vecka i stugan i Dalarna. Vi firade med rabarberpaj!
Mormormys! Mamma hade "solat" lite... snarare stekt sig själv i solen. FY!
Titta på bygget! Vi (eller Christoffer) har byggt ett soldäck! Hurra! Planen är att göra ett soldäck så småningom i anslutning till solväggen på huset men innan vi har det på plats har vi nu ett lagom stort soldäck på gården mot solsidan på lagården. Här är det sol från cirka 10.00 till solen går ner.
Mellan däcket och växthuset ska vi också göra en grej men det får bli en överraskning! :)
I går firade vi morsdag och så åkte vi till Månsberg över dagen för att fira svärmor. Där var vi ute hela dagen och tittade på blommor, träd och buskar - typ den bästa aktiviteten i slutet av maj! Att jag skulle gå och bli en sådan trädgårdsnörd. Farmor och mormor skulle ha varit stolta över mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hade egenligen tänkt att skriva mer men...

2017-05-28 22:13:57 i Allmänt

efter fyra underbara dagar med massa trevligt innehåll vill jag bara suga ur det sista av sötman istället för att sitta vid datorn. Skriver i morgon istället! En liten teaser på innehållet: bygge på gården, morsdagfirande, mammatankar och Vidars plötsliga nappavslut. På återhörande! 
Ps: Titta på våra härliga rabarber! 
 

6 mindre bra saker som vuxna säger till barn

2017-05-25 07:21:00 i Allmänt

Jag såg en länk florera runt på Facebook i dag och fann att listan var ganska träffande. Det här är saker jag själv tänkt på att folk säger till barn, oftast på ren rutin. Listan kommer från Femina.se.

 

1. ”Det gick bra, upp och hoppa!”

Jaha, var det kanske du som ramlade och skrapade upp knäna? Om inte, hur kan du veta att det ”gick bra” för barnet som slog sig? Kommentaren är oftast välmenande och sagd i ett försök att trösta barnet, men riskerar att istället underminera barnets känslor. Hur skulle du själv känna om någon sa ”upp och hoppa” när du gjort dig illa?

2. ”Kom och ge mig en kram!”

Ingen vuxen får någonsin förvänta sig kramar eller andra kärleksbevis från ett barn. Barnet och endast barnet bestämmer när hen vill kramas. Det finns inga krav på att omfamna vare sig fröken, mamma eller farmor – inte ens om farmor blir sårad när hon inte får någon hejdå-kram.

3. ”Men pojkar ska ju inte ha rosa/klänning”

Ärligt talat, år 2017? I dag vet lyckligtvis många vuxna – men långtifrån alla – att barn gärna klär sig i vilka typer av plagg de vill, bär vilka färger de än känner för och leker med de leksaker de tycker är roligast för stunden, oavsett om det handlar om traktorer eller prinsesskronor.

4. ”Det där är inget att vara ledsen över”

Sedan när bestämmer du över en annan människas känslor? Barnet har rätt att känna vilken känsla som helst, oavsett om hen är glad, ledsen eller arg. Precis som med ”upp och hoppa”-kommentaren handlar det ofta om välmening, men det är bättre att erbjuda sympati och förmedla att det är helt okej att bli ledsen och gråta – även om det i en vuxen persons ögon kan se ut som att barnet överreagerar. Barn har ofta har närmare till sina känslor än vuxna har.

5. ”Du var visst lite blyg”

Och du kanske borde lära dig att inte sätta etiketter på barn, särskilt om du aldrig träffat dem tidigare. Att ett barn gömmer sig bakom pappa eller inte vill hälsa behöver inte betyda att hen är ”blyg” – barnet kanske bara inte har någon som helst lust att prata med dig.

6. ”Har inte din mamma tagit på dig någon mössa?”

Få saker är så irriterande för föräldrar som när andra vuxna – bekanta, släktingar eller rentav fullständiga främlingar på stan – talar med dem genom deras barn. Har du något att säga till ett barns föräldrar, så säg det direkt till dem – eller ännu hellre, håll tyst.

Jag och Vidar i stugan, sommaren 2016.
 

Terapi för själen

2017-05-24 14:54:00 i Allmänt

I dag tog jag ut veckans friskvårdstimme och tog en promenad. Helt plötsligt (okej, jag riktade väl stegen dit) befann jag mig på Handelsträdgården. Växter och trädgårdsfix skänker mig en sådan ro i kroppen och det är verkligen som terapi att pyssla med odling och trädgårdsarbete. Det är omöjligt att stressa för växterna växer i den takt de vill och det är precis det jag behöver - något som inte går att påskynda. Jag som annars rusar genom livet och helst skulle vilja snabbspola fram det ibland. I gårkväll var det alldeles lugnt, tyst och ljust så efter att jag kom hem från valpkursen gick jag ut och grejade. När jag kom in var klockan 23.30. Det är lätt att tappa tiden i en trädgård och nätterna luras också för de är ju så himlarns ljusa!
Efter besöker hos växterna gick jag till Evelina för att be om ett glas vatten så hon och Viking följde med en stund på promenaden. Mysigt! Nu inväntar jag en elev och efter det blir det tidig kväll och så väntar ju långhelg, hurra!

Super-måndag!

2017-05-22 20:28:00 i Allmänt

Den här månaden går till historien som en av de bättre måndagarna.
Hör bara på detta: soligt och varmt, trötta men goa elever, fick tårar i ögonen av sentimentalitet när jag snackade betyg med en blivande student (att jag ska jobba utan dem i höst och att de ska plugga till civilingenjörer i teknisk fysik?! HALLÅ? De var ju nyss 16 år och mina nya elever?! Kommer gråta på studentdagen, var så säker), lyckat möte där jag rott hem ett projekt via företaget som kommer ge mig en fin peng, fick ta kväll redan 15.30 på grund av inställd lektion, mysig middag och fix på gården med familjen och nu sitter jag i soffan helnöjd efter en riktigt skön löptur i skogen. Det kan ha varit topp tio ett av mina bästa pass faktiskt! Ja, ni fattar ju. Denna måndag ska jag spara i minnet för att plocka fram mindre bra dagar.
 

Första sommarhelgen

2017-05-21 21:45:00 i Allmänt

Vilken helg! Den började i världsklass genom personalfest! Språkintro-gänget hade styrt upp en så rolig och fin fest. Vi alternerar festansvaret på våra arbetslag och jag tror att alla arbetslag nu känner en viss prestationsångest inför nästa personalfest, hehe. I lördags satte jag alla frön i pallkragarna och på friland. Vi använder oss av gamla fönster som pallkragar - det fungerar utmärkt! Vi har några vanliga, köpta också men att kunna använda fönsterna som ett minidrivhus är verkligen bra så här i början då fröna behöver gro i värme och så skyddar de ömtåliga små förstablad mot vind.
Det är ingen konst att göra perfekta rader när man har denna till hjälp! Farfar byggde ihop alla möjliga smarta trädgårdsredskap till farmor som jag nu använder. Det är ofta jag tänker på dem när jag grejar på gården. Tänk om de hade fått se allt som hänt här hemma. Och också allt som ser precis likadant ut <3.
Det är tur att jag har hönsen och hundarna för annars hade det varit ensamt i helgen då både Christoffer och Vidar och mamma och pappa varit borta. Hönsen älskar att spatsera fritt på gården och vår trädgårdskompost är ett populärt tillhåll för dem. I går och i dag har grönskan verkligen exploderat så riktigt så där grått och trist är det inte nu längre som tur är!
Till lördagsmiddag fick jag finsällskap i form av Evelina. Vi åt gott och satt ute i solen till 21.30. Som en sommarkväll! Det här har vi nog alla behövt efter världens kallaste vår.
Efterrätten intogs nere vid bastun ute på soldäcket.
I dag fick kameran vila. Jag har fortsatt med trädgårdsbestyren och hämtat rotskott från svarta vinbärs-buskarna nere vid backen och planterat vad som förhoppningsvis ska bli tre fina buskar med tiden. Sedan satt jag i solen LITE för länge och läste så jag är ganska röd nu. Varför lär man sig aldrig?! Till middagen kom mina favoritpersoner hem igen efter Östersundsäventyr. Vi åt middag och sedan tog vi barn och hundar till sjön så att de fick bada. Ja, hundarna alltså! Vi väntar med badpremiär för Vidar, haha!
Nu väntar kortvecka men det är tre intensiva dagar som står för dörren. Maj månad som lärare alltså... Tur att en lång sommar väntar om mindre än en månad!
 
 
 
 
 
 

En minidräng

2017-05-18 16:15:00 i Allmänt

När jag väntade barn var det bland annat detta jag drömde och längtade till: att ha ett minisällskap ute på gården. En liten dräng! Som hänger med var jag än går och upptäcker allt på nytt. Låter tempot skruvas ned och gör allt i en takt som passar honom. Det är så viktigt för mig. I går kväll kände jag mig dock som världens sämsta förälder. Efter att jag och Vidar haft världsfin kvällsstund ute på gården, tagit kvällsbadet och han somnat for jag ut och sprang med Jax. När jag kom in var planen en lång, skön dusch och sedan lägga mig tidigt för att läsa. Då vaknade Vidar. Hans plan var inte alls att sova utan ville vara uppe med oss. Hans rutiner i veckan har ju varit lite av och till då han haft feber och varit förkyld så i gårkväll var han uppe till 22.30... Helnöjd och glad! Han snodde halva min smoothie som jag gjort som efterspringnings-mål och härjade på i vanlig ordning. Jag älskar att vara med Vidar men i går kände jag att jag, efter en dryg vecka med kassa nätter på grund av sjukt barn, bara ville få vara ifred. Och det är okej att känna så!
Som tur är kommer nu Christoffer och Vidar att åka till Östersund och hälsa på syskon och gå på hundutställning och jag ska stanna hemma för att bland annat gå på personalfest i morgon. Det känns som att två dygn i ensamhet inte kunde komma lägligare än så här. I kväll ska jag renbädda och lägga mig och njuta av att sova en hel natt helt ostörd som när på kanske en jämthundsnos som buffar på mig. Ah, livet! 

Lördagsbestyr

2017-05-14 20:29:00 i Allmänt

Vårkragen är på väg upp trots den kallaste maj sedan 1947!
När Vidar sov förberedde jag och mamma för sommarens odlingar i växthuset.
Sedan skulle jag kratta men kom på tusen andra saker att fixa med så jag hann aldrig börja kratta förrän Vidar vaknade igen.
När klockan slog middagstid dukade vi för gäster. Vi bjöd mamma, pappa, Ludvig och Hanna på grillad hemgris, hasselbackspotatis, avokadosallad och två sorters kryddsmör.
Vidar har haft feber till och från i några dagar men mellan febertopparna varit pigg som vanligt. Här vilar han på ett täcke på vardagsrumsgolvet <3
Efter middagen gick vi ner och bastade i bastun vid sjön. Lite hopp om våren fick vi allt när alla fåglar sjöng och det faktiskt var ganska varmt i luften. Nu vill jag bara ha grönska och mer värme. Gillar inte allt det vårbruna...
Gården!
Sa till Hanna: Haha, måste ta en bild på detta för det är så "Pinterestvänligt": två linneskjortor och en kvast på en bastuvägg.
Efter bastun fick jag ett ryck och fotade 19 trasmattor som jag ska sälja. Har sparat de allra finaste men denna matta är bland annat till salu! Kommer att lägga ut mattorna till veckan.
I dag tog vi en hälsa på-söndag. Först åkte vi till Markus och träffade jämthundsvalpen Tyson. Efter valppink och utspillt kaffe (hårt liv med både valpar och barn) åkte vi till Månsberg och hälsade på farmor Kikki och Thomas och Christoffers farbror Lasse och Evy som också hämtat hem en valp, gråhunden Mac! Efter våfflor, valpgos, mys i soffan och god köttgryta åkte vi hem till byn igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dalasjö B&B

2017-05-13 11:03:07 i Allmänt

Här hemma i huset har vi tre sovplatser för gäster - välkomna in till vårt eget B&B! Här är gästrummet på nedervåningen. När farmor och farfar bodde här hette detta rum "kammarn" och de använde det som sovrum. Här är det omtapetserat och nytt trägolv är inlagt. Sängbordet har jag fyndat på lagårdsvinden - var annars? Det kommer från gammelfarmors hus.
Uppe på biblioteket/arbetsrummet står en säng längs med bokhyllan. Det här är egentligen en provisorisk sängplats som ställdes iordning inför kalashelgen då vi skulle ha många sovgäster här hemma. Sedan dess har sängen fått stå kvar. Här kan man sova och kanske låna en bok att läsa? Tapeterna är gamla och trägolvet är framtaget under den hemska plastmattan som låg här förut.
I det lilla rummet innanför biblioteket var det ett litet lekrum när pappa och farbror Anders bodde här men nu fungerar det som ett minigästrum som fått namnet "Kristians rum" då han alltid bor här när han hälsar på. Tapeterna här är också gamla och på väggen hänger klassikern "Grindslanten".
I dag är det lördag och jag vaknade 10.05 efter att Christoffer och Vidar väckt mig från min sovmorgon, så skönt och välbehövligt! Vidar har varit förkyld och haft tandsprickning i veckan så han har haft många uppvak på nätterna. Vi ska bara vara hemma och greja i dag och när Vidar sover ska jag planera för var jag ska göra nya planteringar på gården. Tvättmaskinen rullar på så i dag ska jag hänga ut de nya linnesängkläderna jag fick i födelsedagspresent också! Inget luktar så gott som tvätt som torkat utomhus. Ska be Christoffer bygga en fin torkställning till mig. Torkställningen vi har nu är monterad på en vedbod som ska flyttas till baksidan av ladugården. Ja.. lite förändrad gårdsbild kommer det att bli men det blir nog bra så småningom! Och innan all ved är ute lär det ta tid, haha.
Ps: Bilderna är lite gryniga. Råkade komma åt en inställning på kameran och jag upptäckte det när jag lagt upp bilderna här. Orkar i
 
 
 

Tre parallella liv

2017-05-11 20:52:35 i Allmänt

Jo just ja, jag har en blogg också. Har glömt bort det i all rättning av nationella prov, valpkursstart, körsångsavslutning, momsdeklaration och torkande av snorig barnnäsa. Tänk om en hade tre parallella liv som pågick? Ett arbetsliv, ett fritidsliv och ett familjeliv. Då skulle jag ju hinna med allt jag vill göra! Visserligen har jag ju en fot i alla liv men just nu känns det som att det pågår saker precis HELA tiden. Det ska bli skönt med helg och vila! I morgon ska vi ha familjemys bara jag, Christoffer och Vidar. Det ser jag fram emot. Nu ska jag ta ett bad och läsa = bästa sortens avkoppling!
Bilden ovan är på Imra och Väjja. Imra fick hänga med på valpkurs i tisdags för att vara exempelhund där jag visade olika kontaktövningar och olika lekar (kamplek, jaktlek och social lek). Trots att hon nu är fem år har hon rätt mycket valptag kvar, haha!
 

Helgen i bilder

2017-05-07 22:31:00 i Allmänt

I fredags hade vi grillknytis med Sandra, Erik, Daniel, Johanna och alla barn. Vi hade tur och fick låna mamma och pappas uterum då de skulle bort på kvällen! Aron trollade med några kapsyler och går mest troligt en framgångsrik trollerikarriär till mötes!
Lukas gillade min efterrätt: gino och vaniljglass!
Liv slocknade i hammocken och Vidar sövdes ner i vagnen. Tänk att våra små pyttebebisar går, pratar och förstår samband nu! "Pratar" är väl att ta i men några ord kommer och fler är på g. Framförallt förstår Vidar samband nu. Det går INTE att säga "jag undrar om Vidar ska badas efter maten" när vi äter middag för då ska han bada PÅ EN GÅNG och pekar mot trappen för att gå upp till badrummet.
Jag startade lördagsmorgonen med lite yoga/stretch.
Vidar åt majs och kokosflingor efter grötportionen. Han äter en hel vuxentallrik havregrynsgröt med fruktbitar och mjölk till frukost nu, hehe.
Jag åt frukost och njöt av de vackra blommorna som är kvar sedan födelsedagsfirande (har satt ihop en ny bukett av de blommor som fortfarande var fina). Titta också på den nya duken. Det är en linneduk som är vaxad på ytan och alltså avtorkningsbar. Är så nöjd! Färgen på vårt bord var så himla sliten efter att Vidar gått lös och hackat med gafflar... Lägg även märke till den nya mässingsljusstaken från Svenskt Tenn! Den heter "Vänskapsknuten" och är en designklassiker av Joseph Frank. Jag fick den av mamma och pappa!
Efter frukost gick vi ut på gården för att spana på grus, fåglar och höra hur vinden susade.
Vi tittade till hönorna som visade att de verkligen längtar efter att picka mask bland grönt gräs! En av hönorna syns ej på bilden och så har vi tyvärr fått nacka en kyckling som visade sig vara en tupp. Vi har nu alltså sex hönor plus tuppen Ove (Christoffer har döpt honom, oklart namnval...)
"Blåsippan uti backarna står, niger och säger att nu är det vår!"
Vidar hjälpte mormor med lite trädgårdsarbete.
Han arbetade så hårt att magen började kurra för lunch. Det fick bli grillrester: ugnsrostade rödbetor, morötter, champinjoner och potatis. Lägg märke till att vi knappt tagit av oss ytterkläderna utan bara hastat in för lunch för att sedan marschera ut igen. På helgerna vill jag vara utomhus så mycket som möjligt då jag är inne hela arbetsdagarna.
När Vidar sov sin vila efter lunchen rensade packade jag bilen full med sådant jag ska slänga på återvinningscentralen.
Årets första "hänga tvätten ute-dag". Hurra! Lakan som hängt ute i den friska vinden kan ju vara den allra godaste doften näst efter valpmage och bebishuvud.
På kvällen var vi bjudna till mamma och pappa som bjöd in till en "fira nya köket-middag". Stekta potatishalvor med gräddfil, creme fraiche, löjrom och brödkrutonger.
Pappa ville höra vad vi tyckte om en låt han skrivit till ett gig på kommunhuset då de ska fira flertalet jubilarer samt pensionsavgångar.
Vidar tyckte morfar rockade bra och diggade till musiken på sitt egna, speciella vis.
Grillat för andra gången denna helg! Älgkött (såklart), hasselbackspotatis, grillad majs och tomat, rester av Johannas goda tsatsiki och så pappas MAGISKA grillsås.
Romfromage och hemkokad chokladsås. Så mätt! Fick nog energipåslag där för efter jag lagt Vidar som fick stanna uppe lite längre gick jag ner och rensade i källaren. På en lördagskväll. Hehe.
I morse tog jag med Jax på en springtur. Vi sprang på vägen, på skogsstigar, på snö, på is, på lingonris och i backar och sluttningar. Jag sprang helt enkelt där jag fick lust att springa. Det var ett roligt pass! Kolla vad trött Jax ser ut att vara!
Vi gick till lagårn och fortsatte med lite olika projekt så som lagning av hönsgården (snön hade rasat på nätet och tryckt ner det) och städning av det utrymme där vi har trädgårdsprylarna. Christoffer fixade lunch som vi åt i lagårn: korv med bröd!  
Vidar (Toker?) vaknade lagom till att morbror Ludvig kom ut till byn.
Vi planerade för det sadeltak vi ska bygga ovanför portingången. När det rasar från taket på vintrarna blir det arbetssamt att hålla efter utan att det blir en puckel av is där. Vi hoppas att kunna åtgärda den problematiken genom ett takbygge.
På eftermiddagen åkte vi till Nästansjö där min vän Emily och hennes Robert blivit med gård! De håller på att göra om en lagård till ett stall! Jag är så himla glad för Emilys skull att hon nu bygger sitt drömstall som hon drömt om sedan jag lärde känna henne i 12-årsåldern och säkert innan det med!
Tack livet för denna helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Receptet för att orka med en intensiv dag!

2017-05-03 16:44:00 i Allmänt

Haha, galen bild! Äh, det bjuder jag på! Hänger i lokalen och har middagspaus. 
Den här onsdagen är väldigt intensiv. Först tre timmar rättning av nationella prov (läsförståelsedelen). Alla mina elever klarade det! Sedan lunch följt av 40 minuter snabb promenad i solen för att tanka energi inför eftermiddagen och kvällen. Från kl. 13.30 till 18.45 har jag lektion på lektion (gitarr- och sångelever) följt av styrelsemöte med Brukshundklubben till cirka 21.00. Tänker nu ge er receptet på hur jag lyckas ro i land dagar som dessa. 
1. Ta på dig något du är bekväm i. Osköna kläder är enbart irriterande dagar som dessa. Alla andra dagar också förvisso. Jag har på mig mina skönaste jeans, en favorittröja och Nike-sneakers. 
2. Ta med matlådor och ta minst en halvtimmes paus när du äter. Förbered även mellis. Du vill inte att ditt blodsocker ska dala dagar som dessa.
3. Planera ALLT som går att planera. God planering är en bra grund och ger frihet till improvisation där och OM det behövs. 
4. Gör något som bryter dagen i två delar om du har möjlighet. I dag gick jag en promenad till exempel. Ibland kan det vara att lysna på musik eller lägga sig och vila en kvart. Fokus flyttas och du hämtar kraft. 
5. Be någon att vara snäll mot dig. Har exempelvis bett Christoffer att fixa kvällsfika till jag kommer hem. Då har jag något att se fram emot om dagen känns lång.
Nu ska jag äta upp min mat och sedan ladda inför dagens två sista lektioner och sedan åka på styrelsemöte! 
 
 

30-årskalaset

2017-05-02 19:40:10 i Allmänt

 
 
Inser att det är en stor rikedom att ha två fina bröder som är som två av ens allra närmsta vänner och att  dessutom ha blivit god vän med deras flickvänner. Familj + vän = dubbel lycka! Tack för allt ni styrde upp kring min fest! Hanna, jag drömmer fortfarande om din extremt goda tårta!
Jag och Sofia matchade utan att ha pratat ihop oss innan, haha!
Syskonen Lidström = toksmajlet personifierat!
Vidar och hans kompis Liv var kalasfina!
Linda hade styrt upp så många bra lekar! Här paketleken!
Ante och Acke kom hit ända från Örebro - så kul!
Fin bild på min morbror Roger och hans fru Åsa. De hjälpte till så bra i köket och jag är dem evigt tacksam för det!
Jag var tydligen den enda som inte kände igen min sambos knän......
Christoffer och Henke i ett hårt avgörande i "Hela havet stormar"!
Två favoriter alla kategorier: Idamari och Emily!
 Linda och Nikki gjorde upp om vinsten i "Limbo" - Nikki vann trots Lindas sköna stil!
HAHAHAHA! Vi körde dansgolv - både bugg, foxtrot, fågeldansen (!?) och "fridans"! Jag hade så sjukt roligt hela kvällen.
Vill passa på att tacka SAMTLIGA inblandade i festen. Ett särskilt tack till er som hjälpte till på ett eller annat sätt! Och så klart: tusen tack för de fantastiska presenterna. Är fortfarande helt rörd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen sköna maj!

2017-05-01 21:52:53 i Allmänt

Helgen var: kalasförberedelser, syskonkvalitetstid mot en solvägg, fredagslunch med en ettåring med spring i benen, promenader i kalla vårvindar, ett 30-årskalas som sparas i hjärtat (det ska tillägnas ett eget inlägg), fem sleep over-gäster och mysig kollektivkänsla, tapasmiddag på Valborgsmässoaftonen, trött pojke på väg till byns Valborgsfirande, vårsång och majbrasa, en efter en som knoppar in innan 22.00, fika på tårtrester, avsked och "vi ses snart igen, löprunda, eftermiddagsmys i soffan och nu: känner bara värme och förväntan inför maj månad.