Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Frejas dop!

2007-12-29 19:38:10 i Allmänt

Idag var det en fin dag. Min barndomskompis Emma och hennes sambo Mattias döpte sin dotter Freja i Vilhelmina kyrka. Det var verkligen något speciellt med att gå på sin väns barns dop. Det var så himla vackert i kyrkan. Man har så fina minnen därifrån. Sonja Freja Maria är den sötaste dopbaby jag sett :)

Dessutom har jag fått sjunga lite idag också. På musikskolan. Därifrån har man också en himlarns massa minnen. Jag passade också på att spela lite piano. Och gitarr! Fast det borde jag kanske öva på lite, guran alltså. Jag hoppas att vi ej stökade ned för mycket med noter och annat onödigt trams.
Musik är musik och gehöret är liksom själva moderkakan av själva spelandet. Eller var det kvintcirkeln? Mitt gehör borde dock putsas upp en aning innan användning numera.

Hursom. Lite bilder från dopet.

image14
Prästen lovordar Freja.

image15
Emma, jag och lillfreja! Ps: Freja har sin födelsedagsklänning på sig som hon fick av mig, visst är den söt? ;)

Instrumentalt.

2007-12-27 14:12:54 i Allmänt

I väntan på Luddes fotbollsmatch sitter jag, på begäran från högre makter, och lyssnar på ett visst antal musikspår. Och visst. De är bra.
Jag vill ha juldagen igen. Utgången på hotellet var verkligen Vilhelmina i sin bästa form! Och att jag ibland glömmer bort tiden när intressanta samtalsämnen behandlas är en egenskap jag är glad att jag besitter.
Nu står det mest still i huvudet och det är ju nu, i uppsatstidernas underbara tid, tankarna ska sprudla av kreativa tillgångar.

Fadderbarn!

2007-12-24 13:44:45 i Allmänt

Vi har som tradition varje jul att mamma och pappa skriver ett brev som syftar till att egentligen komma från någon offentlig sektor/institution/politiker etc. rörande för tiden aktuella ämnen. I år var ämnet fadderbarn.
Vi syskon ska få välja, från valfritt land, ett fadderbarn i behov av hjälp. Jag tycker det var en fin julklapp.

Under helgen var vi i Näsåker hos mormor. Mammas bröder med familj var också där. Jag och Åsa, min moster, red på islandshästarna igår och jag fick rida Åsas nya häst Bakkus.
Då jag inte varit sjuk på över ett och halvt år tyckte bacillerna att det var dags att slå till. Så här sitter jag nu i pappas morgonrock med halsont och feber. Ingen sång i kyrkan ikväll med andra ord.
Jag ska kurera mig med vila, te och julmys, god jul på er!

Bia vs Thimmie

2007-12-19 13:38:38 i Allmänt

Mamma och pappas snart 9-åriga flat coated retriver-tik Thimmie brukar ibland roa sig med diverse busstreck.
Bland annat har hon käkat upp mammas hemmagjorda marsipanfigurer som fint stod uppställda runt pepparkakshuset. Hon åt upp alla familjemedlemmar inklusive Patrik och hans fotboll. En sommar för några år sedan gav hon sig på några väl utvalda kotletter som hon smidigt tuggade upp. Denna gång var det julens ischoklad som fick sig ett bittert slut på, det om än korta, livet. Mamma hade ställt ut ischokladen på bron för att stelna. Thimmie, som är en klok (och matglad) hund insåg sin chans att följa med ut när pappa gick ut. Det pappa inte märkte var att Thimmie inte följde efter honom utan stannade på bron. Ni förstår själva fortsättningen. 18 ischoklad inklusive de hårda aluminiumformarna i diverse färger smällde hon i sig. Choklad i sig är farligt för hundar. Aluminimformar som kanske klumpar ihop sig är livsfarligt. Familjen höll andan några dygn innan Thimmie på eget initiativ kom på att maginnehållet kanske inte var ämnat för hennes hundmage. Slutet gott, allting gott - som man brukar säga.

Bia däremot är ingen fanatiker av människans kost. Vi kan ha mat på köksbordet, köksbänken, det relativt låga soffbordet och Bia bryr sig inte. Vi gjorde ett pepparkakshus, eller ett kråkslott rättare sagt, nu till julen och det står på byrån i hallen där Bia, om hon skulle vilja, lätt skulle kunna hoppa upp och käka upp huset. Egentligen är det rätt komiskt att när jag skryter som mest på Bia så busar hon som mest. Antagligen är det hennes trotsålder som är under kulmination. Igår tuggade hon lite i en kudde, idag tjuvstartade hon julaftonen genom att öppna ett paket - med tänderna.

image9image10

These are the days.

2007-12-18 17:34:19 i Allmänt

Blev bjuden på lunch idag av Kristina efter träningen. Hon är så himla mysig! Vi snackade om allt från 45 min baddagar till akademiska poäng. Bland annat kom ämnet bekvämlighet upp. Människan är ju rätt lat när det kommer till sin sak. Vi pustar med matkassar uppför två ynka trappor och i Afrika går barn miltals med tunga vattentunnor på huvudet. Vi ojar oss över att bussen är två minuter sen. Farfar kunde på en dag cykla 9 mil för att gå i skola, spela fotboll och dansa. Det ligger någonting i ämnet. Jag minns när jag var liten och utbrast:
Mamma och pappa! Jag är trött i benen!
Då blev jag skjutsad av min storebror på en hembyggd rolls-royce av en kälke och en orange pulka modell tidigt nittio-tal.
Bekvämlighet var det ja.

Strömbäck!

2007-12-16 13:38:10 i Allmänt

Patrik överraskade mig tidigare i höstas med biljetter till musikalakademiens uppsättning av Charles Dickens "En julsaga". Eftersom jag själv har satt upp den som julshow med estetklassen under gymnasiet var det extra roligt att kika; man kan ju alltid spana in sånt som ljussättning, scenlösningar, scenografi, ljuddelningar.. Patrik blev nog lite less på mig när jag titt som tätt ryckte i honom mellan scenerna och viskade "snygg scen" eller "grymt ljus" eller "kolla nu på den tekniska lösningen!".
Innan musikalen åt vi julbord. Vi satte oss vid bordet där tallrikar redan var framställda med diverse julbordstillhörigheter framlagda i en lagom portion. Fint, tänkte jag. Man brukar ju alltid ha som tendens att äta för mycket när det vankas julbord och därefter lida av en grym magknip resten av kvällen. Vi åt upp maten på tallriken och Patrik lastade på en 4-5 stora potatisar för att vara säker på att mättnaden skulle hålla hela kvällen. Just som vi svalt vår sista tugga av det vi trodde var all mat för kvällen och därmed vräkt i oss mackor för att säkra mättnaden kom vi till insikt. Sereringspersonalen dukade fram mer mat. Varmrätten. Orutinerat av oss. Eller av dem? Min mage var ganska välfylld av "förrätten". Vi orkade knappt äta någon varmrätt eller efterrätt efter vårat (eller deras?) lilla misstag med upplägget. Hursom. Maten smakade jättebra och musikalklassen är helt fantastiska på sin sak. Jag blir nästan sugen på att söka in igen till våren.

Nu vankas Biaträning och sedan jobb igen.

100 000 footprints in the snow

2007-12-13 17:15:16 i Allmänt

Denna torsdag den 13 december har innehållit mycket. Jag gör en lista.

Dagens lirare: Snubben på Iksu som småskällde på instruktören för att hon ej bar luciakrona. 
Dagens sämsta humör: Johan. Varför hetta över ett tre timmar golfmöte när han sedan har en månads "ledigt", (utöver uppsatsskrivande och dylikt). Shape up!
Dagens bästa humör: Solveig! Kanske en utav littvets. bästa lärare!
Dagens tvjuvlyssning: Kvinnan i omklädningsrummet. Jaja, okej! Nog vet jag att jag och Idamari kan snacka högt så det räcker och blir över, det bjuder vi på!
Dagens skönaste stil: Killen i humhuset som påminner om Tomas Andersson Wij. Heders.
Dagens musik: Olofs band "Stagger Lee". Tack för skivan. Måste ju uppfylla min plikt och stötta de mina.
Dagens nervositet: Kvällen stundar.
Dagens flummeri som övergick till en, enligt Solveig, mycket briljant idé: Jag om min uppsats.
Dagens "se fram emot": Kvällens avsnitt av "Bonde söker fru", tv4 klockan 20.00. Hänvisar till Emilys blogg; duagava.blogg.se
Dagens komik: Bia hettar på en snögubbe.
Dagens "ge mig mer": Patrik.
Dagens nästa: Middag. På återseende.

Appropå klassfester..

2007-12-12 00:54:21 i Studentlivet

Min klass känns stabil. Jag ska läsa med dem i ett år till. Ett år. Ett år av språkliga brister och ett år av språkligt sensationella begåvningar. Kom igen nu. Inga direkta "hang outs"..
Att blogga klockan 00.18 känns överskattat. Jag känner mig som en låt. Som jag inte kan komma på.
Seeed är ett utav de bästa band som finns. Och tomtar är ju söta. Och konstiga, Mycket är konstigt här i världen. Och jag rekommenderar ej mitt vin till framtida förtäranden av alkohol. Minsann. Och nu lyssnar vi på Svenska Akdademien, På MIN begäran! Här talar vi om status. Eller om nedvridning av volym av hänsyn till grannarna.
Grannar är ju en sak för sig. Verkligen. Gör den nästa till vän. Kämpa emot och finn kraft i ditt inre. Du kan om du vill, du vill så du kan. Så många måsten är de verkligen dina?

Men. I denna vår tid av fullständig kulturell avprivatisering är det förvånande att ingen kommit på tanken att göra tv av fenomenet klassfester. Potentialen vet snart sagt inga gränser. Människor (ofta unga, och i förbluffande många fall påfallande bildsköna, för den delen) som ger upp den befriande ytligheten i sina inbördes relationer förblindade av lördagskvällens stående löfte om ansvarsfrihet, med den enda skillnaden, baby, att det i just detta fall ofelbart kommer en måndag morgon. Måndag morgon, ja; tänk er den eftersändingen - Idol-resultaten upphöjt i kvadrat. Vad är beskedet att man sjöng litet för taffligt för det svenska folkets smak mot vetskapen att man just gjort sig till åtlöje i ögonen av de människor man kommer dela sin vardag med de närmaste tre åren? Förnedring ÄR bra tv, baby, så ring mig, Aschberg. Idén är billig; jag tar blygsamma 30 procent av intäkterna. " - Olof Almqvist

Nils Oscar Kalasjulöl!
Kanske den bästa öl som finns. Denna öl ska jag bjuda mina släktingar på julafton, fast de vet inte om det nu... Just NU har mitt hem blivit "invarderat" av några "klasskompisar" som skapat ett "helvete" i mitt "hem". Jag gillar citat tecken, de skapar ett lugn! tackarrrrrr - Johan Boman.

Nu har mina "homeboys" tangenterat ned några små ord här på bloggen i form av caps lock. Amore.
Nu ska Sandra läsa och om jag inte sagt det förr så säger jag det igen; jag gillar min klass! :D

Tygkoll

2007-12-11 16:42:14 i Allmänt

Då jag i gårdagens julklappsinhandlingsinlägg glömde att berätta om besöket på Ohlssons tyger gör jag det nu.
När jag och min klasskompis Johan vandrat runt på stan i fyra timmar och våra betalkort snart var utbrända av alla dragningar kom Johan på den, enligt honom, briljantan idéen att träda in på Olhlssons tyger i syfte att "titta på tyger". Johan är en grabb för sig. Jag är glad att jag är vän med honom.  Det är inte många killar som skulle glida in på en tygaffär under shoppingrundan. Men Johan är frälst vid vackra tyger.. han sprang runt inne på affären och fingrade på alla tyger och talade om för mig vad man kan använda varje tygbit till. Jag fick helt enkelt en snabblektion i tygernas användbarhet. När jag talade om för honom att jag knappt kan trä en symaskin skakade han bara på huvudet.

image8
Johan fixar Robins slips. Ni förstår poängen med texten ovan.


Ikväll blir det rummeltillställning med klassen. Nu ska jag jobba ihop någon outfit hade jag tänkt.

December, har du några hjältar kvar?

2007-12-10 17:46:27 i Allmänt


Idag har jag och min gode vän och klasskamrat Johan Boman stöttat varandra på stan i julklappsinhandlingen. I början gick det trögt. Vi gick ut och in i affärer och hittade inte den där köplusten som måste infinna sig om man ska lyckas i karriären som juklappsinhandlare. Jag vann dock karriären (till en början i alla fall) och köpte den första klappen. Sedan tog vi paus och gick och drack varm choklad på Schmäck, välbehövligt och gott.
Efter fikapausen drog vi mot Åkerbloms där vi mötte världens goaste expedit. Johan trallade på en sång varpå expediten lös upp och utbrast:
Åh! Det är så roligt när folk sjunger och är glada! Man får en massa melodier på hjärnan! Igår var det en som trallade på "En elefant balanserade, på en liten, liten, spindeltråååd".
Jag och Johan: Jaaa.. haha, det är ju kul!
Expediten: Ja, eller den här.. (och så börjar hon sjunga "Kamomilla stad")
Ni vet den här med "både Casper och Jesper och Jonathan". Det enda jag kan i sången.
Den expediten var så mysig! Man fick lust att önska henne en riktigt god jul, men det kändes lite tidigt.

Efter detta prackade jag på Johan en massa kläder han var tvungen att prova i syfte att jag skulle komma på vad jag skulle köpa till Patrik. Och vet ni? Jag har verkligen gjort ett bra jobb, jag har köpt alla sju julklappar! Med stor förnöjsamhet ska jag nu mysa med lite bodypump och ångbastu på Iksu.

December, har du några hjältar kvar
då är du en sällsynt art
den sista i sitt slag

Fotbollsvärldens köttmarknad.

2007-12-07 16:19:53 i

Patrik har efter många om och men bestämt sig för ett uppehåll med fotbollen, trots lagets bragd tidigare i höstas. Men jag förstår honom. Ett heltidsjobb och fotboll i division 1 är det inte många som klarar utan att springa i en hård vägg i slutändan. Vi får se  hur det blir sen. När spelare i division 1 och högre divisioner slutar i ett lag är de andra lagen på som hungriga vargar och hoppas att kunna knycka spelare till höger och vänster. Det är vad jag förstått en himla köttmarknad där ute i fotbollsvärlden. Ta exemplet om min personliga upplevelse under gårdagen:

Jag var på affären då en okänd snubbe kom fram till mig:
Fotbollssnubben "Du måste övertala Patrik att fortsätta spela fotboll!!!!!" (Ja, han halvskrek, därav de övertaliga antalet utropstecken).
Jag "Ja.. kanske det. Han är ju väldigt duktig, men vill han inte så är det så".
Fotbollssnubben "Men joo.. alltså.. ska han börja spela med nått annat lag nu eller?
Jag "Spelar han fotboll spelar han med Ersboda och inget annat. Men som sagt, nu har han bestämt sig att inte spela i år."
Fotbollssnubben (smått uppgiven) "Det känns bara så tragiskt att spelare bara slutar sådär.. när man trodde på dem"

Fotbollssnubben traskar iväg och lämnar mig med en fråga:
Har fotbollsvärldens köttmarknad börjat med en ny taktik? Gå på spelarnas oskyldiga flickvänner?
Hos mig får det inget gensvar. Patrik är duktig, det finns inget att säga om det, och visst, det är synd att han tar uppehåll. MEN. Det ska bli himlarns jäkla skönt att ha en pojkvän. En sambo. Komma ifrån tiden när jag mer var särbo med en kringflackande fotbollsspelare med träningar/matcher/cuper mest hela tiden.
MEN nr 2: Fotboll är fortfarande kul. Jag kommer sakna det. Patrik kommer gråta en halv Nilen när serien börjar.

!!!

2007-12-05 15:59:26 i Träning

Efter en månads uppehåll från allt som heter styrketräning måste jag säga att jag är rätt nöjd med dagens pass. Jag ÖKADADE på biceps och triceps. Benen fick sitt igår på spinningpasset så jag tog det rätt lugnt och lade ifrån halva vikten. Rygg och bröst, axlar och mage var som förut. Dock jobbigare då musklerna fått vila alldeles för länge. Men åter till sensationen över att jag ökade belastningen på biceps och triceps, jag som brukar vara klen i armarna! Snacka om att vila sig i form.

Gårdagskvällen tillbringade jag i min käre pojkväns sällskap. Vi roade oss med att dra på Iksu på köra ett spinningpass och döm om min förvåning när Patrik efter passets slut utbrister: Det här var fan det jobbigaste jag gjort!
HAN SOM TRÄNAT till tv-pucken, elittränat fotboll i 837492 år, har den grymmaste effektiveteten på armhävningar jag någonsin sett och bänkar alldeles för många kilon för att jag ska orka räkna.
Det kändes skönt att för EN GÅNGS SKULL (förutom ridsport, yoga och möjligtvis golf) knäcka honom i någonting fysiskt! Kanske bör tillägga att han enbart kört styrka de senaste 6 veckorna och att jag ju har ett antal spinningpass i ryggsäcken. Hm. Det kommer dröja max 2 veckor sen knäcker han mig nog..

Btw: Någon som har ett tips på vilket land man ska besöka till sommaren? Måste ha något att se framemot under helgens jobb. Ska tjäna ihop lite resepengar hade jag tänkt. Jag är sugen på Brasilien. Eller Malta.

Det där med att sätta igång..

2007-12-03 15:07:29 i Allmänt

Nu har jag startat upp datorn, öppnat upp word-dokumentet med enkät-sammanställningarna och VFU-uppgiften, lagt fingrarna på tangenterna och vad händer? Jo, jag kommer på miljontals ANDRA saker att göra.

* Hämta en tröja
* Hämta tjocksockar
* Leka med Bia
* Dricka vatten
* Ringa Josefine
* Sjunga stämmor till Groundation
* Skala ett äpple
* Blogga!

Hm. Kanske blir att totalt freebasea ihop något smart?
Jag väntar på inspirationen!

Weight of my words

2007-12-03 14:37:46 i Allmänt

Jag gör en plus - och minuslista för att beskriva situationen för tillfället!

+ Klassen
+ Chevalierkängor
+ VG PÅ TEXTANALYSEN!
+ Bra människor
+ Fyspass ikväll med Ida!
+ Bia
+ Patrik
+ När allt flyter på
+ Pepparkakshusbygget
+ SÄNGGAVELN!
+ Emilys bebis i magen!
+ Dop för Emmas bebis Freja!
+ Min och Vikings specialansiktsmask
+ Vilhelmina
+ Umeå
+ Förståelse
+ Skratt
+ Gemenskap
+ Linda Kernell (lärare)
+ Solveig Gustavsson (lärare)
+ Mormor
+ Familjen
+ Jul!
+ Adventskalendern (som jag inte sett än, men bara det faktum att den nu visas i 24 dagar får mig att känna ytterligare julstämning!)
+ Skriva
+ Datasnubbar som fixar saker FORT
+ Snabb service
+ Mitt och Patriks kylskåp
+ Ljus.
+ Snölyktor
+ Vinterkläder

- Vädret. Men då kan jag med glädjen i behåll hänvisa till punkt 2 i +listan. Chevalierkängor knäcker alla typer av väder!

 image6Ungefär såhär glad är jag nu!

Romantiskt?

2007-12-02 15:15:30 i Allmänt

Patrik kommer hem om ca 12 minuter och här sitter jag i en sliten "filmfestival-tshirt", långkallingar, Patriks fotbollsöverdragsträningsbrallor, tjocksockar och till detta ett oerhört otvättat hår.
Borde ta en dusch och dra på mig något mer ansenligt. Men romantiken kan vänta en stund. Den står på pluskontot sedan igår. Jag önskar mig ingen julklapp, Patrik slår alla kategorier av julklappar.

image5