Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ett hus. Ett hem. En oas.

2008-09-30 23:15:11 i Allmänt

Jag sitter och drömmer om ett hus. Fördriver timmarna på hemnet.se. Funderar om jag och min "varapåinternatochlärakännaklassenochspelagitarr"-sambo skulle passa bäst i ett sekelskifteshus med högt i tak och fönster som man kan sitta i. Tänk att sitta på fönsterkarmen med en stor kopp te, håret i flätor och tjocksockar på fötterna och värmas av den enda värmekällan bestående av en stor öppen spis. Eller så kanske vi skulle passa bäst i ett hus i stan. Plocka fallfrukt från vår fruktträdsträdgård och kratta löv och prata med grannarna om de nya ohyrorna som attackerat hallonbuskarna. Ja, serni. Vuxenlivet. Jag tog ett steg närmre höstträdgårdskänslan (som i nuläget innefattar vår balkong, om än stora, men BARA balkong, JAG VILL HA EN TRÄDGÅÅÅÅRD!) genom att ikväll införskaffa ljung, något silvrigt ljungliknande och något barrigt. Okej. Vi gör en deal här. Innan vi blir med trädgård måste jag skaffa en flora. Jag är sämst på växtnamn. Jag minns i somras på Johannas fest när vi lekte en namnlek med vin fritt flödande. Vi skulle komma på så många namn på växter som möjligt. Vilka tror ni vann? Systrarna Karlsson.


Kände att den senaste meningen endast var riktad till Vilhelminas lokalbefolkning och då jag vet att min läsarkrets sträcker sig över kommunens gränser måste jag, som den pedagog jag ändå är, förklara för er alla.
Systrarna Karlsson har en pappa som är florist. En duktig florist.

Nu ska jag fortsätta leta framtida hus och sedan tvinga John Blund att sova ned mig med en vaggsång. Det är han fasiken skyldig mig efter gårdagsnatten.

Långa nätter.

2008-09-30 17:57:26 i Allmänt

8 timmar sömn/natt brukar vara ett krav från min kropp för att orka med dagarna. Jag brukar aldrig ha några som helst problem med att slockna så fort jag lagt mig tillrätta i sängen, så länge jag inte fryser om fötterna, men det är en historia för sig. Inatt sov jag tre timmar. Varför?
Jo. Här är berättelsen om filosofen och drömmaren Carolina.

Vid halv elva lade jag mig i den ensamma sängen då Patrik är borta i veckan. Jag läste ut en bok (som jag ska tipsa er om i ett separat inlägg då boken i sig behöver fullt fokus) och jag lyssnade klart på en ljudbok på mobilen. Klockan slog 00.00. Spökena dök aldrig upp och John Blund, den svikaren, gav blanka fan i att jag påbörjade en grubblingsfas som visade sig växa allt starkare ju längre minuterna vandrade på klockans visare. Bland annat började jag utvärdera mina senaste år. Mycket av tiden som gymnasieelev svischade förbi i mitt inre. Jag upplevde vissa dagar på nytt. I detalj dessutom.
 
Paniken om vetskapen att morgondagen skulle bli tung fick mig att bepröva de olika supertipsen angående sömn. Jag kom på den då briljanta idéen med att lyssna på en självhjälpsbok på mobilen. Jag hatar verkligen självhjälpsböcker, men vad gör man när man inser att John Blund verkar ha glömt bort en och man inte är det minsta trött? Jag lyssnade i 7 och en halv minut och sen klarade jag inte av mer. Orden, meningarna, rösten, kontexten.. allt blev för mycket.

I julklapp fick jag en idébok av pappa som jag då och då brukar skriva i. Jag låg i min säng i 20 minuter och funderade på om jag skulle orka förmå mig till att kliva upp ur min varma säng, traska över vardagsrumsgolvet till bokhyllan och hämta boken. Till sist gjorde jag det. Därefter ritade jag en plan. Planen utvecklades till att bli någon form av analys från mitt förflutna. Jag somnade halv fyra. Jag förstår ingenting av det jag plitade ned under småtimmarna.

När jag väl somnade drömde jag om att jag och två vänner blev förmögna på ett spel vi kom på under vår, under vissa timmar, mycket kreativa gymnasietid. Alltså. Drömmen är delvis en fiktiv konstruktion av det förflutna och även en framtidstro på något som förmodligen aldrig händer på grund av nedanstående anledningar:

* Vän 1 befinner sig på andra sidan jordklotet.
* Vän 2 befinner sig antingen med en gitarr någonstans i Europa eller i Norge som fiskrensare. Sist jag pratade med honom var han i Sverige.
* Vi ritade upp spelplan, spelregler och poängsystem på baksidan av en affisch som jag antingen har
- Hemma i garaget i Dalasjö.
- Glömt den i förrådet i min gamla lägenhet i Lycksele.
- Lämnat kvar den i brorsans gamla lägenhet då vi bodde tillsammans.
- Har den i mitt och Patriks nuvarande förråd.
I sånna fall bör jag gå och kolla. Har på känn att det kan vara värt att kontakta diverse brickspelsbolag eller vad det kan tänkas gå under för term och höra om de skulle vara intresserade av vårt koncept. Dock känner jag att klientelet kan bli aningens bristfälligt utifrån åldersaspekter. Jag känner också på mig att det kommer bli ett aningens tungrott projekt för lilla mig då båda av mina kompanjoner lämnat rikets trygga ramar. Tråkigt för oss. Vi hade kunnat bli miljonärer av mina nattliga drömmar.

Vovve.

2008-09-29 22:43:15 i Allmänt

Mamma bad om en bättre bild på Igor. Hundmänniska som hon är vill hon se "typiska rasdrag" i honom. Har man haft hund i hela sitt liv inklusive en gedigen samling 150 glas/porslins-hundar måste man förstå henne. Varsågod, mamma.Här är alltså en bättre närbild på Igor, hunden vi var hundvakt till i helgen.

Kvällsmelankoli.

2008-09-29 22:39:19 i Musik!

Ni ska få ett musiktips av mig: Fireworks - Stina Nordenstam.
Bra måndagslåt på kvällen. Lagomt lugn. Lagomt melankolisk. Lagomt till läggdags.

Gloria.

2008-09-29 19:58:44 i Musik!

Under kvällen insåg jag att jag sjungit sopranstämman i minst fem versioner av "Gloria-sånger", de heter ju alla olika så jag tar mig friheten att använda nämnda universalnamn. Två på engelska, en på franska och två på latin varav en latinsk version ikväll. Inte undra på att det blev gillrigt i mitt huvud.

Patrik är i Tavelsjö på internat med sin klass i veckan vilket innebär att jag har lägenheten helt i egen ägo. Funderade lite sporadiskt sådär om man skulle köpa ett piano och slänga ut någon annan möbel. Det roliga vore Patriks reaktion. Han skulle också vilja utöka möblemanget (och musicerandet) med ett piano, dock vill han helst ha kvar samtliga möbler då plats ej finnes för denna opraktiska, men än så underbara, utsvävning.


Nostalgi!

2008-09-28 17:31:48 i Musik!

Denna eftermiddag har spenderats i i20-skogen tillsammans med min vän Alexandra. Hon var lite rädd att jag skulle villa bort oss, men efter några små stigar hittade vi ut på vägen igen. När vi kom hem bjöd jag på te och spelade lite Svenska Akademien för henne. Nu sitter jag och lyssnar igenom hela skivan, det är en skiva innehållandes mp3-spår så den innehåller flertalet album med bland annat musik som Groundation (som jag ska skriva om i ett inlägg snarast!). Iqulah, Seeed, Don Carlos, bla-bla-blandat och En salig blandning Carolina-musik. Jag höll på att krevera av skratt när "A taste of honey" strömmade ur högtalarna. Fina minnen. Komiska minnen. Jag älskar nostalgi.

Trippeldubbelgångare fast samma person?

2008-09-28 17:25:47 i Allmänt

För ett tag sen käkade jag och brorsan lunch tillsammans och då såg jag en dubbelgångare, fast liksom tre personer i en och samma person. Människan såg ut som en blandning av Robinson-Mille (om ni minns tidigt 2000-tal?), Damien Marley samt min fransklärare under högstadiet. Jag fascineras alltid av att, i all sin enkelhet, sitta på ett ställe och titta på människor. Vad gör dem unika? Liknar de någon? Var är de på väg? Var har de varit? Någon dag ska jag skriva en dikt om detta. Var så säkra.

Hittade en rätt kul grej.

2008-09-27 15:23:28 i Musik!

Denna text skrev jag under mitt sista år på gymnasiet. Läs och begrunda!


Goddag ni bakom arrangemanget.

Om man skulle våga kalla det för ett sådant ord.

Snarare ett skämt, ett halvdant försök till underhållning.

Vad håller ni på med? Om ni tror att vi tycker det är intressant, musikaliskt utvecklande och intellektuellt stimulerande att titta på när Kicki Danielsson ryckt upp sig och dyker upp på scenen i en chockrosa kreation tror ni fel.


Tänk om.

Nicklas Wahlgren gjorde ett tappert försök till en ny mikrofonstativchock, a´ la Lena Philipsson, som i sin tur leder detta spektakel. Hon pratar på om sina glasögon, sina kläder och vilka av de medverkande hon tidigare hyst kärlekskranka tankar till. Som om vi skulle bry oss. Själv bryr jag mig inte mycket alls. Anledningen till att jag skriver av mig angående denna melodifestival anno 2006 är att jag tycker att koncentrationen på musikskapandet kommit i skymundan.


Eftersom jag vet hur det känns att ha idétorka, inspirationsbrist och komma på sig själv med att stå och stampa på samma ställe när det gäller konsten att förena toner med text blir jag så frustrerad över att musik bara skapas i syfte av att tjäna pengar. Musiken skapas till att bli en torrvara som sparas på lager. Ytterligare några låtar som säljs till vrakpriser när färskvarorna tagit slut.


 Ännu mer frustrerande är det att Melodifestivalen har lagt så mycket fokus på hur artisterna klär sig (eller inte klär sig), hur sexiga danserna är, och hur många hysteriska tonårstjejer som kommer att ringa och rösta på de där "söta små pojkarna i målbrottet" som Bert Karlsson har fiskat upp på någon sliskig talangjakt.


Om jag fick bestämma skulle alla artisterna skriva musik och text själva, framföra sitt bidrag, gå av scenen och tacka för sig och sedan hoppas på att bli kända i mer än 15 minuter. Men jag antar att jag inte riktigt är rätt person i sammanhanget att tycka. Jag gillar mer skogsnymfer, fioler, trolska stämmor och "knäpp" musik. Men det är klart, radions kommersiella toner når även mig och om jag minns rätt bor jag i ett land med yttrandefrihet.

Olivias dop och dokumentstrubbel.

2008-09-27 14:23:31 i Studentlivet

I all hast glömde jag kameran så det blir tyvärr inga publicerade bilder på en jättefin Olivia med en söt syster Molly och stolta föräldrar. Jag som älskar familjefotografering.

Elisabeth och Göran kom förbi för att titta på Igor och Göran ville också ta en titt på badrummet för att, tror jag, lägga upp strategin i huvudet inför den kommande renoveringen. Jacob och Frida kom in genom dörren ungefär när jag var på väg ut och jag visade dem kakor de kunde äta som tack för hundvaktsjobbet under tiden jag var borta på dop.

Innan dopet gick jag förbi Elisabeth och Göran för att skriva ut instuderingsfrågorna till salstentan i språksociologi vilket tog lite tid då vår lärare sparat filen i ett knepigt dokument. Jag ringde till Ida som hade fått upp dokumentet på hennes dator och bad henne "klistra in" frågorna i ett vanligt mail. Som tur var funkade det och jag kunde skriva ut dokumentet så efter denna mening avslutas ska jag ta Igor och gå en promenad, gå förbi Jessicas jobb och sen ska jag tentaplugga!

Autumn leaves.

2008-09-26 19:53:41 i Allmänt

När fredagarna fortlöper i denna anda kan man inte annat än älska denna veckans sista vardag.

Väcktes 06.15 av larmet.
Åt frukost nummer 1.
Trampade ett spinningpass.
Duschade.
Åt frukost nummer 2 i klassrummet med tidningen som sällskap.
Vår lärare kom in och undrade om jag sovit där under natten.
Avverkade en bra lektion där jag faktiskt fick lite inspiration till kommande lektioner.
Blev upphämtad av Anna och Pär och åkte hem med Igor. Är ju som sagt hundvakt hela helgen.
Gick en långpromenad i i20-skogen med Igor. En utav de bästa dofterna jag vet är löv som faller och blir ett med jorden. Murken, alltså fräscht murken, jord är också en bra doft. Undrar om de dofterna finns som parfym för en skogsnisse (gumma) som mig?
Nu har vi NYSS ätit middag. Snacka om "Stockholmsmiddag".
Btw of writing: Bra att många ställer upp som promenadkompisar i helgen! Tackar! Är rätt ovan att gå så mycket som man gör som hundägare. Var ju trots allt hela sju månader sedan jag hade Bia. Min älskade Bia.


Igor. Eller Bjässen som jag döpt honom till!
(Förlåt för motljuset. Man ser knappt hans ansikte!).

Igor!

2008-09-25 14:47:55 i Allmänt

Imorgon hämtar Anna och Pär upp mig efter skolan utanför Humanisthuset. Med sig i bilen kommer Igor att finnas, en 1-årig schäfer/flat-hane full av bus och tempo. Jag ska vara hundvakt till Anna och Pär när de beger sig till landets hufvudstad. Någon som hänger med på hundpromenad i helgen? Från fredag 12.00 till söndagkväll.

Brittsommar?

2008-09-25 14:43:53 i Allmänt

Idag var jag iklädd endast byxor, romarprinsessa-sandalerna samt en t-shirt när jag gick till Konsum för att inhandla vindruvor till kvällens fruktsalladkväll hos Jessica. Jag älskar september när det bjuds på värme, färger och fredsanda för diverse ohyror.

Intersektionalitet!

2008-09-24 13:26:39 i Studentlivet

Det är alltså detta vi ska prata om på fredag. Det är så mycket och intressant och djupt och analytiskt och spännande och allt så jag inte riktigt vet hur jag ska frambringa någon slags analytiskt process i min annars rätt välstrukturerade hjärna.
Texten nedan har jag kopierat rakt av från Wikpedia. Jag, som blivande lärare, har annars aldrig Wikipedia som en tillförlitlig källa av principmässiga skäl, men idag orkade jag inte börja tokläsa i boken för att i min blogg kunna presentera ett bra uttdrag till ert förfogande. Ibland måste man få vara lite lat också, vilket jag borde öva mer på. Kan tänka mig att fyra personer av mina läsare läser allt också. Resten klickar bort det efter att ha läst rubriken.


Intersektionalitet bör inte ses som en övergripande teori, utan snarare som ett analytiskt hjälpmedel eller begrepp, som inte strävar efter att rangordna identitetskonstruktioner utan efter att synliggöra hur olika maktordningar är sammanflätade på olika nivåer, såsom det politiska, det representationella, eller det strukturella. Ett intersektionellt perspektiv ställer frågor om hur makt och ojämlikhet vävs in i uppfattningen om identitetskategorier som kön/genus, sexualitet, ålder, klass, funktionsduglighet och etnicitet, t.ex. Genom att hävda att det finns flera maktordningar som är beroende av varandra öppnar ett intersektionellt perspektiv för att upplösa gränser mellan olika sociala kategorier (som kön, etnicitet, sexualitet och klass) för att rikta uppmärksamheten på hur de samverkar.

En intersektionell analys bygger på postmodern feministisk teori, queerteori, postkolonial teori och black feminism. Syftet är inte att enbart synliggöra hur avvikande, underordnade eller exkluderade identiteter (t ex "icke-vit etnicitet", "transsexualitet" eller "arbetarklass") produceras i dessa skärningspunkter, utan att uppmärksamma t ex "vithet", "heterosexualitet" eller "överklass" som identitetskategorier. Begreppet användes först inom den antirasistiska feminismen i Nordamerika och har fått stor spridning såväl i den akademiska forskningen som i den politiska debatten om diskriminering även i Sverige.Exempelvis ses kvinnor aldrig enbart som kvinnor eftersom könsmaktsordningen - lika lite som etnicitet, sexualitet eller klasstillhörighet - inte räcker för att förklara hur ojämlikhet uppstår och hur makt utövas. Maktordningar kan inte rangordnas, ingen maktordning står över någon annan och det finns maktordningar inom varje maktordning. Klassförtrycket ses alltså inte som viktigare eller mer grundläggande än könsförtryck eller rasism, t.ex. Flera aspekter, som kön, etnicitet, religion ålder, klass och sexuell läggning spelar alla in i bestämmandet av en individs identitet och dess villkor.

The Circel Game

2008-09-23 13:59:02 i Texter/dikter

Jag tycker om att
briljera, inspirera,
propagera, flanera, parera, kurera, spankulera,
agera, basera, diktera, dressera, donera, filtrera, fixera, florera,
individualisera, visualisera, utkristallisera, systematisera,
 synkronisera, specialisera, popularisera, effektivisera,
 entusiasmera, exemplifiera, experimentera,
 telefonera,sympatisera, omstrukturera,
 harmonisera,
gymnastisera,fotografera, glorifiera, improvisera,
 examinera, dramatisera,musicera, analysera, argumentera,
artikulera, associera,avreagera, botanisera, reparera, repetera, regissera, reagera.

Och av allt detta jag håller högt är de bästa -era- att publicera och reflektera.

Carolina 23 september 2008

Joni!

2008-09-23 13:26:23 i Musik!

Nu ska ni få ett musiktips av mig igen!
Joni Mitchell. Unik röst, skönt sound och "gräviga" texter. Ja, ni vet texter som är mer än bara love, love, love..
Det kan ta ett tag att "lära känna" hennes röst, men ge henne en chans, jag lovar att det är värt det!

Kunde inte välja en låt så dessa låtar rekommenderar jag till framtida musiklyssningsstunder.

* Carey
* Blue
* A case of you
* I had a King (harmonierna 'melodiflödet och ackordfärgningarna'  denna låt är högst speciella och kanske "svåra" enligt dem som bara ger låten en chans. Lyssna!)
* River (som förövrigt kanske är en utav de vackraste balladerna som skrivit i den aktuella genren).
* Raised on Robbery

Vadkramp!

2008-09-23 13:18:35 i Träning

Körde ett spinningpass mellan 11 och 12 och allt rullade på med bra andning, fint benflyt och krafter kvar. Efter 25 minuter fick jag kramp i min högra vad och tårna på den vänstra foten domnade bort. Ryggen ville dessutom vila efter ryggpasset igår. Jag härdade ut och allt släppte vid stretchen vilket var skönt, vill inte ha tillbaka tricepshistorian från i vårvintras.

Femstämmighetens kväll.

2008-09-22 20:10:15 i Musik!

Jag var på insjungning i en kör ikväll. Det gick bra. Då jag varit borta från körsång i två år av tidsmässiga skäl kände jag att det återigen, om än i en ny kör, var dags att ta sopranstämman i ett fast grepp och med det sagt inbjuder jag er till körkonsert i Umeå Stadskyrka den 6 december. Tid meddelas senare. Nu ska jag vila.
Jag sjunger "On my own" ur musikalen "Les Misérables" under min klass avslutningskonsert våren 2006.
Snygg min va? Inlevelse kallas det. Är det musikal så är det!

Månadens mest frekvent använda mening:

2008-09-21 21:04:40 i Allmänt

Jag älskar september!

Bevis på detta nedan:Min bärplockare från 1993 och framåt. Just ja! Kom att tänka på en sång ute i lingonskogen, den går ungefär såhär, ja - texten alltså. Melodin kommer ni på om ni känner igen texten.

"Bluff och Spark och Tork och Kvark
vore sex små dvärgar
en var ful och en var stark
och en var dum i huvet
- Hej! sa Tork till lille Kvark
- Känner du igelkotten Pilt?
Han som har varit i Paris.
Ja, det gjorde Ivar.
Hör du hans lilla runda tass
när som han trippar på sitt pass?
Tripp och trapp och trypa
nu ska lillan sova."


Ungefär, med betoning på ungefär, går första versen av 47.. Någon som känner igen den? Skulle vara oerhört tacksam om ni kunde slänga en kommentar i kommentarsfältet. Denna lilla sång har nämligen häng med mig lika länge som lingonplockaren. Älskade förskoleklass, Dalasjö skola i Mulleskogen. (Vet dock inte hur pedagogisk den där sången är, men jag minns den i alla fall).


Jultidningar.

2008-09-21 20:11:06 i Allmänt

I vår familj har Jultidningarna varit en återkommande tradition kring juletider (läs: från och med september när försäljningsfreaken till barn går runt byn, samhället eller stan i jakt på pengar så att de kan haffa den, för det aktuella året, coolaste premien) och när jag och Kristoffer inte var hemma när vår bys jultidningsbarn traskade runt byn i försäljningsanda och iver så var vi tvungna att söka upp dem istället. Barnen var tyvärr ute på äventyr när vi knackade på men vi fick av deras pappa lov att låna hem jultidningen för att i stilla ro eftersöka den mest ulimata juleklappen för mamma att tillge oss på juldagsmorgonen vid åttasnåret. Just DET är en extremt viktig tradition. Mamma SKA ge oss julklappen PÅ nattduksbordet klockan ÅTTA. Både Kristoffer och Ludvig har sålt jultidningar. Jag ägnade mig åt att försöka snika åt mig av deras premier.

I år hade jag svårt att bestämma mig. Årets jultidningar innehöll endast skräpromaner, (tänk extremt sliten kiosklitteratur) jaktböcker (som förvisso kan vara intressanta men då min private jaktguide till lillebror redan lagt beslag på att just beställa dessa böcker valde jag att bläddra vidare), Alllers (Nej tack), barnböcker (och här ska jag poängtera en sak, som den genusforskare jag är... eller inte - jo, att flickorna får rosa sidor med hästböcker och att pojkarna får blå/gröna sidor med typ den moderna tidens pokémon, jag tittade inte så noga då jag mest av irritation bläddrade vidare till: Chokladboken! TACKAR! Och på nästa sida: Julpysselboken! Jaha. Då var det dags för det årliga i valet och kvalet. Chokladboken kan ju vara rolig att inviga på julafton i väntan på tomten medan pysselboken måste vänta på sin invigning till julen 2009 då julpysseltiden i princip är över den 24 december. I alla fall för de med extremt litet pysseltålamod.
Jag försökte dock övertala mamma att hon ju kunde skicka pysselboken till mig några veckor innan jul så att jag hann avverka några timmars pysslande men i vår familj är en tradition just en tradition.

Resultat av denna utläggning: Chokladboken blir min den 24 december klockan 08.00 tillsammans med en lussekatt och varm choklad.

En stilla undran.

2008-09-21 19:32:22 i Allmänt

Vad är grejen med mintgrön plats över ensilagebalarna? Varför inte använda sedvanlig vit plats som förut? Sunshine (min tremänning Patriks gamla c-ponny) skulle vända sig i graven om hennes älsklingsföremål till hinder - ja, de hoppade över balarna - lyste upp den annars så fridfulla septemberfaunan med en så äcklig färg som MINTGRÖN.

Morgondagens planer.

2008-09-18 17:23:39 i Allmänt

Kliva upp.
Äta frukost och läsa tidningen extremt långsamt.
Träna afro och core.
Luncha på Iksu med brorsan.
Åka hem.
Äta middag.
Krama Thimmie.
Umgås med min älskade familj.
Gå en kvällspromenad i skogen med mamma och prata.
Jag älskar att prata med mamma och hon ska få en present imorgon!
Nu vet hon det, eftersom hon läser mina inlägg nästan innan jag hinner publicera dem.
Just nu vill jag bara vara hemma.
Och: höll på att glömma - sedvanligt tedrickande också! INTE EARL GREY, PAPPA!

Planen var egentligen att åka hem ikväll men då Kristoffer ska jobba till 12 imorgon åker vi hem imorgon istället.
Min tanke var då i de ändrade planernas fas: vad ska jag då hitta på på torsdagkväll?
Patrik svarade nästan lite för fort: vad sägs om att bara vara hemma och göra ingenting?

Det är något jag måste öva mer på: att göra ingenting.

Mellanting.

2008-09-18 17:17:13 i Texter/dikter

Åka med eller falla bakåt.
Bakåt och framåt.
Nedåt och uppåt.
Dåtid och nutid.
Ansökningar och avslag.
Skriva eller inte skriva.
Prata eller hålla käften.
Vackert eller fult.
Rent eller smutsigt.
Stordåd eller missöde.

Mellanting, Carolina 18 sep 2008.

Det är frågan. Som Shakespeare skulle ha sagt.

Oh, happy day!

2008-09-17 17:29:33 i Allmänt

Jag är på bra humör idag. Helt sanslöst bra humör. Det måste bero på att jag började dagen med att först få ur eventuella aggressioner genom att pressa lite vikter och efter det avnjöt ett stillsamt bodybalance-pass. Mitt höstlöfte nummer 1 var att gå på minst ett avslappnande pass (yoga/bodybalance) i veckan för att sänka den mentala och fysiska stressnivån som tenderar att stiga väl högt ibland. Se så förutseende jag blivit på sistone! Nu har jag mått bra hela dagen. Att vår språksociologilärare är bra är också ett plus! Jag har lätt att favorisera lärare som lägger upp dagen strategiskt och framförallt pedagogiskt. Det är många som bara babblar och tror att man ska kunna sitta stilla i full koncentration i fyra timmar i sträck. Fram för diskussioner och fikapauser!

Höll på att glömma en sak: att komma hem till ett nystädat hem utan att man själv rört minsta städpinal gör inte dagen sämre direkt. Det är många av mina tjejkompisar som tycker att jag borde skicka ut Patrik på "lärdomsuppdrag" i syfte att främja jämställdheten!

Ikväll ska jag på besök i Idas nya lägenhet!

Kvällspromenad.

2008-09-16 18:33:44 i Allmänt

Nu ska jag ut och gå tillsammans med denna dam! Ska möta upp henne vid Kinabron om en halvtimme.Kristina och jag, utgång nu i september någon gång.

Idag 14.03

2008-09-16 18:27:55 i Studentlivet
Samboplugg.

About a dream.

2008-09-15 14:38:40 i Allmänt

Inatt drömde jag att jag var påväg att starta en exklusiv chokladbutik i Paris. Jag hade chokladmörkt hår, en mörkbrun gigantisk sjal och en chokladfärgad vovve, typ en bretagne spaniel fast helbrun. Just när jag skulle öppna dörren till min nyinköpta butik vaknade jag. Jag berättade om drömmen för Patrik som utbrast:

- Jag drömde också en dröm! Jag drömde att Emma Vikingsdotter hade fått en hemsk sjukdom!

När han berättade om drömmen vaknade jag upp ur mina chokladbutiksdrömmar och insåg att jag också för några nätter sedan drömt att något hemskt hade hänt Emma. Så därför: EMMA! Vad gör du? Hur går det med livet i Oslo? Hur mår du? Kom hem minst en gång innan juldagen!
Vilhelmina, juni 2008.

Cykellyse vs 1000 kr i böter.

2008-09-15 12:48:06 i Allmänt

Efter filmkvällen igår hos Joel och Linnea  hade jag och Patrik smått ångest över det faktumet att ingen av oss ägde en cykel med cykellysen. Vi trampade hem i ett mördartempo i hopp om att hinna trampa ifrån eventuella poliser. Vi klarade oss. Idag ska vi nog ändå köpa lysen. 1000 spänn är inget man direkt drar upp ur fickan när man är student. Femtio kronor är något man dock har råd med för att undvika att bli halvt ruinerad.

Badrumsplaner!

2008-09-15 12:36:16 i Inredning

När Patrik köpte denna lägenhet dec 2006 målade vi om ALLT. Hallen, sovrummet, köket och vardagsrummet. Nu återstår toaletten som just nu är fruktansvärd. Dock vet jag att jag kanske överdriver, alla säger det i alla fall, men ni vet hur jag är med färg och sånt. Nu har jag och Patrik äntligen bestämt att vi ska lägga nytt golv, måla väggarna och köpa nytt badrumsskåp. Projektet tar sin början kvällen den 22 oktober efter Patriks sista träning för denna säsong och då gäller det att vara snabba för Örjan (ESK:s tränare) drar väl igång med psykträningen igen efter två veckor om jag känner honom rätt.

Jag har en ytterligare plan angående dessa planer: jag tänkte att jag med bild och text ska dokumentera samtliga inslag i renoveringen. Visst följer ni med på badrumsresan? Känner att det kan bli rätt jobbigt ibland och många fula ord kommer garanterat forslas ur min annars så språkligt vårdade mun..

Göran, Patriks pappa, har lovat att hjälpa oss med väggarna och golvarbetet ska vi mot betalning överlåta till ett proffs, det känns säkrast. Vi hoppas genom detta - utöver att vi får ett snyggt badrum att vistas i - att lägenheten stiger i värde den dag vi bestämmer oss att sälja den.Tur att man har snälla svärföräldrar! Göran, Västervik juli 2008. Måste ändå passa på att skryta lite över denna bild. Brukar ha svårt att "porträttfota" människor men denna bild är jag så galet nöjd med så att jag sitter här och ler för mig själv. Jag ska skicka den till Pro Print, rama in den och ge den till Elisabeth!

Läsarspekulationer.

2008-09-14 12:33:53 i Allmänt

Här kommer som utlovat mina spekulationer kring er läsare. Jag vet att min familj läser, mina vänner läser också, några släktingar och några randoms. Då är vi uppe i cirka 25. Men resten av alla läsare då? Vilka är de?

Jag har aldrig "marknadsfört" min blogg via andra communitys (typ Apberget, Facebook eller något annat mer intresse/levnadsstils-inriktat forum) för jag har dels inte kommit på tanken och dels vill jag skriva för skrivandets skull och inte för mina läsares skull. Dessutom är jag inte medlem i något av de ovanstående forumen då jag för längesedan känner att jag är nöjd med mitt sociala liv. Jag och en vän pratade om det senast igår: vill man veta något om någon person man bryr sig om får man reda på det förr eller senare, man behöver inte sitta och chatta om problemen/händelserna/resan eller vad det kan vara utan man kan endera använda den eminenta uppfinningen telefonen alternativt traska hem till personen ifråga och SAMTALA.

Det kan ju tyckas märkligt att jag då för cirka ett år sedan skaffade en blogg för att skriva för min egen skull då en blogg når ut till Kalle i Kiruna och Molly i Malmö och hela övriga världen också. Vi snackar ju world wide web. Jag hoppas dock ni förstår grundtanken; tänka, formulera, skriva, publicera. Självklart går det inte att komma ifrån att det också är kul med läsare, då får man ju någon att skriva till. Missta er ej här när jag ovan skrivit att jag skriver för min egen skull - det gör jag fortfarande - men det är lättare när man har en slags mottagarram att förhålla sig till, dock är det fortfarande jag som härskar över tangenterna i alla fall på min blogg vilket ju förefaller sig helt naturligt. Något annat skulle enbart  vara konsigt och man skulle genast stoppas i facket "köpt blogg" - begrepp för privat blogg som innehåller mer reklam för diverse marknadsområden än deras egentliga liv.

Åter till läsarfunderingarna. Vilka är ni egentligen? Jag är rätt nyfiken av mig vilket många redan listat ut vid det här laget och jag skulle finna stor förnöjsamhet om jag fick namnlista på samtliga läsare. Å andra sidan är det rätt spännande med anonymitet. Eller hur?

Promenad före plugg.

2008-09-14 12:24:15 i Allmänt

Försöker med all kraft övertala Patrik att följa med ut och gå. Jag är av den typen att jag måste röra på mig, typ gå en promenad eller träna ett pass för att överhuvudtaget ha lugnet i kroppen för att sätta mig ned för plugg vilket jag ska ägna denna söndagseftermiddag till. Patrik är smått bakis efter gårdagens VIP-fest med UIK, City och ESK. Förstår honom. Men jag vill ändå ha sällskap. Patrik eller en hund. Båda alternativen skulle vara perfekt. Sol också.

Det är en myt att killar inte gillar krämer, ansiktsmasker och peeling.

2008-09-14 00:24:08 i AllmäntPatrik ville lägga en ansiktsmask. Helt på eget initiativ.

Smyckespyssel.

2008-09-14 00:20:28 i Allmänt

Fotade några moment i smyckestillverkningen jag och Alexandra roade oss med ikväll.
Det svåra var att komma på var man skulle börja gräva för att komma in i kreativitetsilet.

Amos. Älskade Amos.

2008-09-13 16:56:53 i Musik!

Upptäckte att det var otroligt länge sedan jag skrev något om musik och tänkte därför tipsa er om en utav de vackraste låtarna jag vet. Ibland glömmer man bort att uppskatta allt man har och då brukar jag lyssna på den här låten för att rycka upp mig och inse värdet i det man faktiskt har.

Amos Lee - Long line of pain.

comin from a long line of pain
my family suffered greatly for my gain
and i think a lot about
how my daddy died so i would not live with out
and his heart lives in my song
the melody comes and just as quickly the melody is gone
and I'm back alone far from home

now my mamma's on her own
i try to call and see her when i'm home
after all that she's been through
all the doctors say there ain't nothin we can do
and her heart lives in my song
the melody comes and just as quickly the melody is gone
and I'm back alone far from home

there's a bird outside my window who takes the song where he goes
and leaves it there
like a dead man's rockin chair

and tonight i'm feelin lost and
headin down the highway out to boston
i get the sense that i might lose it
i thank god tonight for the light i got in music
cause my heart lives in this song
the melody comes and just as quickly the melody is gone
I'm back alone far from home

Saturday.

2008-09-13 14:34:36 i Allmänt

Lördagar är bra dagar. Kom hem från Iksu för en stund sedan. Tränade styrka med Idamari och hon höll hoppet uppe trots sittningen igår, bra jobbat! Det ska hon ha en eloge för! Å andra sidan är ju inte Idamari den som ger sig i första taget. Fram för mer av den typen av människor! Nu ska jag läsa "Ungdomsspråk" av Ulla-Britt Kotsinas och därefter ska jag styra upp en middag till Alexandra. Det blir italiensk fiskgryta med färskpasta. Alex kommer med basilikan också!

Mamma och pappa är söta (och snälla), denna konversation utspelades när jag och brorsan meddelade att vi kommer hem nästa helg:

Mamma - Jag tänkte så här.. vi tar upp potatisen i helgen så ni slipper det nästa helg. Då kan vi plocka lingon istället!
Jag - Skönt. Det blir bra!

(Och här skulle det passa utmärkt med en bild på mig i blåställ och stövlar på fyrhjulingen från en potatisupptagning för tre (?) år sedan. Orkar dock inte starta upp min dator bara för att lägga in bilden. Ni får använda er fantasi istället.)

Moesta Et Errabunda

2008-09-12 17:50:23 i Allmänt

När en dag innehållit dubbelpass i spinning/bodypump, redovisning om litteratursociologiska perspektiv på kilotunga 30-talsromaner, föreläsning till 16.00 med en professor inom just ovan nämnda genre av ingrävd kunskap så kändes det rätt bra att gå av sig dagen genom att åka till Gammlia med Patrik när han åkte till träningen och sen gå hem med musik i öronen. Kvällen är här nu och maten inväntas och det känns obeskrivligt skönt. Trevlig helg mina läsare, vilka ni nu är. Det ska jag spekulera om i ett senare inlägg som säkerligen publiceras inom sinom tid. Nu tar jag en paus!Fotnot: Titeln på detta inlägg är namnet på en låt av Sofia Karlsson. Makalöst vacker.

Stan, te-stund och middagsbjudning.

2008-09-11 19:44:49 i Allmänt

Dagen började med att Patrik väckte mig med att placera dagens VK på min mage. Vi har (äntligen!) börjat prenumerera på VK sen Patrik insåg att det är rätt jobbigt att vara utan dagstidningen sedan han varit van att dagligen läsa den på jobbet under tre års tid. Efter frukost och tidningsläsning mötte jag upp Anna på stan och jag köpte doppresent till Olivia och en ny tröja som Patrik råkade missfärga i förrgår. (Han tyckte dock att den blev finare med en lila nyans än en "knallrosa" som han uttryckte det. Vet inte om jag håller med.) Sedan fikade vi på Schmäck där jag drack ett utav de godaste teerna jag druckit! Vildkörsbärs-te. Skulle kunna dricka flera liter av det!

Vid middagstid kom Jessica på besök. Jag bjöd henne på kyckling i ugn med egengjord marinad bestående av olivolja, soja, färsk, hackad vitlök samt persilja. Tll det serverade jag saffransris, mangosalsa och sparrissallad med fetaost. Jag älskar att bjuda på mat när maten uppskattas!

Kärlek.

2008-09-10 15:30:18 i Allmänt

Idag har jag en dålig dag. En sån där dag då allt bara står still och tankar hakar upp sig. Träffades med  gruppen i klassen idag och förberedde inför redovisningen på fredag. Hoppas att min sinnesstämning vänt några varv innan fredagen annars kommer min del av redovisningen låta som ett mummel av interndissningar av både "Godnatt, jord" och Furulands forskningsteorier.

När jag kom hem frågade Patrik om det kändes bättre.

- Nej. Det känns sämre.
- Ska vi gå en promenad? Vi kan hämta Japp och leka på ängen!


Han vet vad jag vill ha.

Light by C

2008-09-10 11:59:01 i Inredning

Vad tror ni? Ska jag bli ljuslyktedesigner? Farmors gamla syltburk och ett gammalt snöre jag hittade i stugan.Fikakväll.

2008-09-10 11:56:21 i Allmänt

Igår hade vi tjejkväll med fika och film. På vår kurslitteraturlista stod filmen "Fucking Åmål" uppradad. Tanken är att vi ska analysera den ur ett språksociologiskt perspektiv med fokus på ungdomsspråk.

Jag bakade apelsinmuffins med romerska bågar.


Dressyrhållning.

2008-09-09 18:00:15 i Allmänt

Vi hästfolk brukar ofta prata om något som heter dressyrhållning. När en människokropp är så pass stark, stolt och stabil och avslappnad så den kan hålla uppe sig själv utan det medvetna jaget som ansträngningshjälp är en klassisk dressyrhållning. Jag hade en sådan hållning under tiden som dressyrryttare och även ett tag efter. Nu känner jag dock efter två år i föreläsningsal och 0 dressyrtimmar att min hållning håller på att förfalla. Men nu ska jag inte vara bitter, kunskap in - hållning ut. Den enda gången jag får öva min hållning under skoltid är under praktikperioderna men eftersom snåljävla institutionen nästa termin bara delger oss tre (!) ynka veckors praktik lär ju min hållning totalt förfalla ned i misär och missöde. Just. Inte bitter. Positivt tänkande.

Detta är ett skolexempel på dressyrhållning (inklusive ledande tygeltag).


Min tremänning Patrik.

Småtossingarna.

2008-09-09 16:19:28 i Allmänt

Patrik står och viker tvätt:

- Vad är det här för bebissockar?

Han menar alltså mina älskade ankelsockar. Den bästa typen av sockar.

Moln.

2008-09-09 13:33:15 i Träning

Mina spinningskor blev klart godkända, det kändes som att flyga på moln vid passet! Eller ja.. den sista backen på 8 minuter som ackompanjerades av en maxpuls på minst 210 slag/minut och någon skum musikblandning bestående av house, irländskt och några munkar som skrek var väl inte direkt någon molnvandring precis.
Något som också förstörde min tur uppe i det blå var magen. Trots att jag ätit en stadig frukost plus förstärkt mellanmål så skrek magen efter mat efter 15 minuter in i passet. Att då få sätta sig ned efter dusch och stretch och käka lunch med Jessica var ett absolut himmelrike.

Poesi önskad, poesi serverad

2008-09-08 23:18:54 i Texter/dikter

Mer av mina texter önskas i bloggen och serviceminded som jag är (?) så lyder jag. Denna dikt skrev jag för väldigt längesedan. Närmare bestämt ungefär två och ett halvt år sedan. Den är skriven till en vän som ska resa långt bort nu och jag tänkte att den här texten passar bra nu. Ett avbrott i resfebern!
Som en vägg att falla emot när tapeten falnar.
En början på en lösning, en ny, vacker tråd.
Kanske en öppning i en labyrint som sakta dalar.
Jag vill vara den väg i en korsning du väljer i hopp om nya råd.

När mörkret faller vill jag värma dina händer,
jag vill hjälpa dig att packa din väska rätt.
Kanske är det rätt att du säger att du vill se nya länder,
nya tider väntar, nya klichéer och nya fel och rätt.

Du har aldrig verkat efter lagboken,
du har alltid sett dina egna vägar och mål.
Många har nog tänkt; "du är så moloken"
medan du klättrat upp hur djupa hål.

Att ligga på gränsen utan att falla över
är att skicka en annan att springa runt.. jag menar chill!
Att utöva ett väl inövat "utifall att manöver",
är som att balansera på en lina man längtar fram till

För det handlar om att klara sig,
att inte kapitulera under kraven.

Försöka hitta sin egen grej
och inte samlas bland alla andra lik i massgraven.

Sådärja!

2008-09-08 22:34:43 i Allmänt

Nu ser bloggen ut som den ska. Hoppas den gör det i samtliga webbläsare för er läsare också? Skriv gärna i kommentarfältet ifall något ser galet ut! Nu kan jag börja blogga som vanligt igen. Har suttit och småstört mig på att det sett konstigt ut i en vecka nu. Ibland är det jobbigt att vara estetiskt lagd..

Sitter nu och har medlidande för Patriks bak som gick lite snett kan man säga. Alexandra kom hit med kvällsfika; världens godaste keso & bön-röra, vindelrökt skinka, chaite och grovt bröd så Patrik kände sig tvungen att kompensera med en chokladkaka, den blir nog god ändå trots formen! ;) Nu blir det sängen. Har lektion 08.00 imorgon och sen ska jag i Jessicas sällskap inviga mina nya spinningskor och efter det belöna mig med lunch på Iksu.

Jag vet.

2008-09-08 19:47:31 i Allmänt

Jag vet att bloggen krånglar, men som sagt; håll ut och invänta de bättre tiderna som jag hoppas kommer inom sinom tid. Idag har jag ÄNTLIGEN köpt nya spinningskor. Jag har snålat i typ ett år och nu tyckte jag att det var dags och när man får proffshjälp så känns det dåligt att tacka nej. Precis just nu kom Alexandra in genom dörren och därmed tappade jag tråden. Nu ska vi se Kristallen!

Alvik nästa!

2008-09-07 20:47:20 i

Nej. Jag ska inte ut och resa. Jag ska hämta Patrik på flygplatsen. Nu är det minsann färdiggrabbat för idag. Nog med 25 killar och en fotboll alltså.

Matinköp.

2008-09-07 18:01:10 i Allmänt

Med tre sprängfyllda matkassar kånkade jag mig uppför trappan efter att jag parkerat bilen. Jag har skänkt många tankar till ensamstående den senaste timmen. Som jag tidigare nämnt äter jag och Patrik enormt mycket mat och folk som hälsar på står alltid och kikar in i vårat kylskåp med vidöppna ögon och funderar:

- Men ni är ju studenter! Hur går detta matberg ihop med en taskig studentekonomi?

Svaret lyder: Vi prioriterar. Vi röker eller snusar inte. Tro mig, efter vissa kalkyler kan man spara in visst antal tusen per år och de tusenlapparna lägger jag gärna på bra råvaror så som mat.

Hur som helst. Åter till mina tankar. Medan jag gick där med min vagn tänkte jag att jag har det bra som har Patrik som bär kassarna, drar vagnen, parkerar bilen.. det enda jag egentligen behöver göra är att bestämma vad vi ska äta. Patrik får såklart också bestämma matinköpen, men jag gillar ju att bestämma. Tänk om man vore, eller skulle bli, ensam. Dyrare, jobbigare, gnälligare och svettigare.

Septembersöndag.

2008-09-07 11:08:16 i Allmänt

Idag är jag fotbollsänka. Patrik är i Stockholm och spelar match. Själv ska jag roa mig med ett besök på Iksu strax och i eftermiddag ska jag gå en promenad med min vän Fredrik. Måste uppdatera mig om vad som händer med lägenhetsförsäljning och annat. Senare under dagen blir det förmodligen att viga sin själ till kurslitteraturens varma famn..

Nydala.

2008-09-06 17:37:05 i Allmänt

Glad var jag igår trots hetlevrad debatt.

2008-09-06 17:36:14 i Allmänt

Bloggens ansikte utåt.

2008-09-06 16:21:07 i Allmänt

Vad gäller bloggdesignen vet jag att det ser konstigt ut för vissa av er, även för mig, rent formmässigt. Kategoridelen ligger längst ned och texten är utdragen. Ska försöka återgälda det. Det är en jätteduktig tjej som sysslar med bloggdesign som har fixat och trixat med min blogg och hon pysslar på med att försöka fixa det. Hoppas ni läsare inte sviker mig bara för att layouten krånglar ;)

Åsiktsdebattören.

2008-09-06 16:17:00 i Studentlivet

Det är jag det.
Igår gick vi ju ut. Först blev det E-puben där Martin i klassen lirade reggae/ska/dancehall. Han mixade riktigt bra!
Efter det samlades vi alla hos Jessica där vi hade många, långa, korta och intensiva diskussioner.
Jag mötte senare upp Patrik och Kristina och flertalet arbetsterapeutstudenter och vi gick till Origo. Jag som aldrig varit där var lite tveksam först då jag BARA hört dåliga saker om det stället, men öppen som jag är ville jag ändå ge det en chans.

Jag gick in och blev vid flertalet tillfällen tillfrågad vad jag pluggade till:

- Gymnasielärare.
- Jaha! Kemi eller fysik? Eller kanske matte?
- Nej. Svenska och musik som andraämne tror jag att det blir.
- Eh.. jaha.. du är humanist alltså?
- Ja.


När jag blev dissad för femte gången ville jag skapa en debatt bland mitt sällskap som nog tyckte att jag ångade på lite för hårt. De tyckte att det var bra att jag hade åsikter men att jag måste lära mig att sakta ned farten. Att argumentera och debattera har alltid varit min grej och igår blev det BARA min grej. Måste bli bättre på att bjuda in andra i åsiktsmakeriet och framförallt kompromissa och lära mig se saker och ting på nya sätt. Bra att jag erkänner det i alla fall, det får mig att växa och jag älskar att utvecklas. Varje dag ger en mer erfarenhet, att falla platt ner och gå rakt fram i samma takt skulle vara tråkigt. Jag hatar att ha tråkigt. Fram för mer debatt i samhället!

Idag har jag träffat en vän till mig, Anna, som jag lärde känna för två år sedan när jag flyttade hit till Umeå. Hon och hennes sambo har bott i Sundsvall ett år men är nu åter tillbaka i Umeå vilket känns kul! Anna och Pär har två hundar och idag var vi ute med vovvarna och gick runt Nydalasjön. Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa 500 sidor 30-tals roman.

Paradigm?!

2008-09-04 22:12:10 i Allmänt

Idamari var här på besök ikväll. Vi åt min fisksoppa, gick till systemet och köpte vin inför morgondagens inspark för Ida och klassfest för mig, lämnade en bok till Jessica och såg på Idol och drack kaffe/te. Jag älskar hur kaffe luktar men jag vet inte hur jag ska lära mig dricka det utan att ha i sju sockerbitar. Förresten. Dagens nya ord: Paradigm. Någon som vill prova sig på att förklara det ordet på ett konkret och upplysande sätt? Gärna pedagogiskt också tack.

Förnedringstv.

2008-09-03 21:15:44 i Allmänt

Alexandra och Marcus kom förbi och vi har just tittat på idol. Vi kom fram till att det är riktig förnedringstv i underhållningssyfte och visst blir man underhållen av alla spexiga typer som bara vill göra en kul grej utav det samtidigt som man blir imponerade av de sökande som faktiskt ÄR musikaliska och KAN sjunga, trots att de tråkigt nog bara tillhör en bråkdel.

DOMEDAGEN!

2008-09-03 11:10:54 i Allmänt

Alla som känner mig vet att jag hyser en stor tandläkarskräck inombords, vilken jag alltid av någon outgrundlig anledning försöker dölja när jag sätter mig i tandläkarstolen. Idag har jag tandläkartid 13.10 och innan dess ska jag hämta upp en bok på universitetet som Ida trollat fram! Efter mitt besök på biblioteket igår lånade jag sju böcker till så nu har jag alla utom två men de tänker jag KOPIERA eller SNO (läs: låna) av någon stackars klasskamrat!

Tandläkaren höjdes just i mina ögon då jag igår fick ett påminnande sms att jag skulle infinna mig på folktandvården idag. Jag har inte varit där på två år! Senast jag var där var under min gymnasietid i Lycksele och då lagade jag mitt enda hål och valde att ha bedövning vilket resulterade i en totalt ihopsäckad käke och kind som jag fick stå ut med på efterföljande körrep. Om jag säger såhär: jag såg dum ut. Det var många som skrattade. Fråga Idamari, hon  bevittnade det hela med ett stort gapskratt så fort får sopranstämma skulle ha den ledande tonen. Skoj. Mycket.

Pappa, här är bilden!

2008-09-02 19:57:53 i AllmäntPappa tycker att det är lite småkul att retas med mig att jag använder kameran mer än Patrik trots att det var han som köpte den i USA. Här är i alla fall en bild jag tog under en kvällspromenad i I20-skogen.

Mer balkong.

2008-09-02 19:55:41 i InredningVarsågoda, Ersboda SK.

2008-09-02 17:49:45 i

Nu är han er i tre år till efter kontraktskrivningen idag.

Efter Patriks ettåriga fotbollsuppehåll är han tillbaka på planen för att jaga bollar och sparka dem i mål tillsammans med övriga lagspelare. 

Lova att jag får låna honom ibland!

Höstterminens början.

2008-09-02 17:42:56 i Studentlivet

Allt var som vanligt då jag efter sommaren återigen mötte klassen.
Mattias sjöng.
Jessica planerade.
Ida pratade om flytten.
Olof klagade på att de satt upp en widescreen-tv i HUM-huset eftersom en sådan inte hörde till.
Martin ska spela reggae, ska, dancehall och hip-hop på EPP på E-puben på fredag och samtliga i klassen ska närvara och stötta honom.
Anna hade mycket att göra.
Helena skyltade om sin lokalpatriotism via ryggsäcken.
Johan kommer på torsdag.
Mats kom någon minut sent.
 osv osv osv..


På fredag är det fest! Först epp (klassiskt studentbegrepp: Efter Plugg Pub) och fest och säkerligen utgång.
Nu drar vi igång!
Efter jag har tangerat ned dessa små uppdateringar ska jag traska till vårat lokala (och underbara!) bibliotek där jag ska förkovra mig i litteratur-medie och språksociologins värld.

Hjärnsubstans.

2008-09-02 17:33:28 i Allmänt

I studentpresent fick jag en cykelhjälm av mina bröder. Den har legat oanvänd på hatthyllan i klädkammaren sen dess. Tills nu. I somras jobbade jag med en läkarstudent som frikostigt bjöd på historier från sin praktikplats på akuten i våras. Under fyra veckor hann hon se mycket och berättade detaljerat om olika cykelolyckor och dess påföljder. Med detta i åtanke och vetskapen om att jag härjar på i ett farligt tempo i cykelsvängen började jag i juli använda hjälm.

Dessutom har jag ju saker i mitt huvud som jag är rädd om. Och jag vill heller inte att mina anhöriga ska uppleva tid på akuten på NUS pga. en huvudskada som kunde ha undvikits med,  förlåt för klyschan, SUNT FÖRNUFT.

Kuriosa: Vår familj brukar internt skämta om att vi är Vilhelminas mest hjälmtäta familj. Ex antal ridhjälmar, skoterhjälmar, slalomhjälmar, mc-hjälmar, cykelhjälmar..Bäst att leva upp till detta.

Jag och nycklar!

2008-09-02 13:01:52 i Allmänt

Efter att jag och Jessica avslutat träningen idag bad hon mig cykla hem med hennes träningsväska eftersom hon inte ville släpa med den till hennes fransklektion. Hon gav mig hela sin nyckelknippa med diverse nycklar, jobbnycklar bland annat. Min puls ökade markant. Tur att hon bor nära Iksu så jag inte var tvungen att cykla långväga för att transportera hennes ägodelar. Ska lämna tillbaka nycklarna halv tre idag då vi ska träffas med klassen och prata av oss innan kursintroduktionen börjar 15.00. Äntligen något vettigt att göra om dagarna!

Ett historiskt ögonblick!

2008-09-01 15:41:41 i Träning

Ja. Jag är ju inte direkt någon high fashion-modebloggerska, men jag tänkte ändå - generös som jag är - bjuda er på en bild ni sent kommer att glömma. Det är då självaste mig själv i en utav mina ledighetsoutfits son jag så fint döpt det till. Till denna kategori är ett osminkat ansikte ett måste. Vem sminkar sig i sin ensamhet egentligen? Det känns som om denna typ av kostymering brukats ett visst antal gånger för mycket de senaste två veckorna vilket gör min längtan till morgondagen och stundade kursstart om möjligt ännu större!

Det komiska med denna klädsel är det ser ut som att jag stigit rakt upp från sängen och dragit på mig något. Men. Jag har hunnit cykla till Sabina, hämtat upp henne och cyklat till Iksu där vi körde ett styrkepass och avslutade med bålstabilitet. Sen cyklade vi hem till våra hem och sen duschade jag och drog alltså på mig nedanstående kläder. Jag är ju ändå bara hemma. Ingen ser mig. Alltså. Återigen till träningen: jag måste vara den absolut sämsta människa som finns när det kommer till pilatesbollar. Jag förstår INGENTING. Varför gör det ont i nacken hur man än ligger? Varför känns det mer i ländryggen än i den för övningen tänka muskelgruppen magen? Måste höra med någon instruktör snarast, jag vill ju inte träna fel.

Jaja. Bilden var det ja.

Ovanligt sur jag såg ut. Det är ju september och allt! Gaskning!

Hallen.

2008-09-01 15:14:27 i Allmänt

Höstdukning.

2008-09-01 14:43:29 i Inredning

Ja, många av mina rubriker innehåller något med höst. Det går inte att komma ifrån. Jag älskar verkligen hösten! Särskilt septemper! I helgen bjöd vi som sagt Alexandra och Marcus på middag och jag inspirerades av hösten vid min dukning.


Gäststugan.

2008-09-01 14:40:27 i Inredning

Patriks föräldrar har målat om och fixat i gäststugan i Västervik. Tänkte visa lite bilder!
Ljus.

2008-09-01 14:37:42 i Inredning

Konkurrens?

2008-09-01 14:23:33 i Allmänt

Patrik skickade ett sms tidigare idag att det går 30 elever i hans klass, varav 4 killar och resten tjejer. Bäst att jag håller hårt i honom och kanske är extra snäll någon gång emellanåt. Man vill ju inte bli brädad av någon anatomi-fysiologi-psykologi och hälso-profilerad dam. Jag menar; ska vi då skapa en duell i språkets alla hemligheter/terapikärnor och krossade armleder eller vad kommer att hända?

Jag vill i alla fall vara som vanligt (inklusive diverse extra vänlighet) och jag hoppas att Patrik gillar mig ändå. Jag älskar hur som helst honom mer än någon annan någonsin skulle kunna. Så det så!

Vad tror ni?

2008-09-01 13:51:39 i Allmänt

Blev sugen på att följa trenden att skicka sitt namn i ett sms till 118100 och skriva "Vem är Carolina Lidström?"
Svaret kom fort: Carolina Lidström är en snäll och trevlig tjej med en söt näsa. På fritiden umgås hon mest med kompisar, tränar, städar en vind eller ägnar dagen till shopping!"

Haha! Det där med vinden var ju kul faktiskt! Jag älskar ju vindar! Finns inga ställen man kan göra så många fynd på som uppe på en vind! Och min näsa.. Ja.. vad säger man. Min näsa, näst efter mina händer, är den kroppsdel jag brukar få mest komplimanger för. Adjektivet "söt" är den mest förekommande beskrivningen dessutom. En söt uppnäsa.