Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sedan sist.

2013-01-31 20:11:16 i Allmänt

Sedan sist har jag åkt mer skidor, påbörjat mina utvecklingssamtal och har avverkat tre av nio. Jag har haft klassdag med min handledningsklass och vi gjorde militärövningar, lekte lekar, spelade snörugby (mitt förslag så klart!), åt lunch, såg på film och åt tårtan de fick för vinsten i lusseliret. Jag har fått en mössa och en keps i present och jag har sett en film vars urspung i bokform var en miljon gånger bättre och jag blir allt mer säker på att böcker är det absolut bästa och appropå filmer: mina svenskaelever ska tillsammans med de andra 9:orna bygga snöskulpturer på temat "Glädje" inför WWW-veckan nästa vecka och några inspirerades av filmen "Into the wild" som vi såg i 8:an. "Happiness is only real when shared". Jag har somnat glad och vaknat glad. Jag har druckit en rågod smoothie, känt att snart är det vårvinter och sett snön droppa från taken, jag har planerat ett arbetsområde i reklamanalys, jag har varit i nuet men ändå längtat till framtida saker, jag har legat under min bästa, största yllefilt, jag har tränat vilda valpen, jag har haft sånglektioner med mina sångelever (alltså åh, vad jag tycker om dem!), jag har skottat snö och svetten har runnit på min rygg, jag har suttit och jobbat med saker och kommit på att tankarna varit någon annanstans och skrattat och känt att jag ska nog dricka en kopp te till.
 
Ungefär de tre senaste dagarna i komprimerad form.

Barnet inom mig.

2013-01-28 19:44:44 i Allmänt

Jag är som ett barn. Ska alltid undersöka, känna efter och liksom chansa mig fram lite. Så även under kvällens skidpass:
 
1. Jag åker längs spåret och ser en snötäckt tallgren hänga ut över banan. Kan inte låta bli att stöta till den med staven bara för att se snön falla ner. Vad händer? Snön rasar ner i min nacke.
 
2. Jag åker i, i lågstadiemått mätt, "Mördarbacken" och tänker: Nu ska jag testa min balans! Varpå jag lyfter ena benet och faller.
 
3. Jag åker förbi Mullekojan där vi var när jag gick på förskolehemmet "Tallkotten". Fick nostalgiska minnen och blev extremt sugen på russin som vi alltid fick av fröknarna när vi var där och hälsa på Mulle. Äter därför russin i detta nu samtidigt som jag värmer min kalla nacke.
 
 

Livet ur mobilen

2013-01-28 17:39:37 i Allmänt

Är så glad över att julen äntligen är slut - då ställs nämligen den här hemska tomten in i skåpet igen. Det är något med honom som gör mig illa till mods...
 
Lite nyårsdans!
 
Kittelfjäll - under en snöig promenad den första dagen på detta år.
 
Morgonmys med bästa tjejerna! Nikki tittar på Mumin på Idamaris mobil - det kallar jag vettig tjej!
 
Älskar koncept! Älskar därför Håkan Larssons kokbok "Fredagkväll med mat och vin" som också tipsar om passande matlagarmusik - briljant!
 
Efter jul drog jag igång ett nytt moment med åk 9 - Modern musikhistoria!
 
Utvecklar mina pedagogiska modeller..
 
Ville delta i denna turnering, men efter mitt år som fritidsledare vid en fritidsgård i Umeå där rundpingis var en av huvudaktiviteterna måste jag erkänna att jag är lite av en expert inom detta forum. Bestämde mig för att inte utsätta mina stackars elever för det totala motstånd det skulle innebära att möta mig...
 
Vad säger man? Vilhelmina i mitt hjärta.
 
 

Naturen.

2013-01-27 21:36:00 i Allmänt

Ni vet den där känslan av att åka på lördagsäventyr
 
och naturen bara bjuder på det bästa
 
och var man än tittar är det som en smekning för ögat
 
hur det storslagna kan ge så mycket till det lilla.
 
En mycket bra helg går nu mot sitt slut. Förutom att njuta av naturen har jag fått gosa med både en tre veckor gammal bebis och en nio veckor gammal hundvalp. Lyckan!
 
God natt, fina ni. Tack för att ni läser.
 
 

Glädje i almanackan.

2013-01-24 16:23:37 i Allmänt

I helgen när jag var i Umeå och träffade Molly och Olivia gav de mig två skolkort så nu sitter de i min almanacka och sprider glädje! De följer med överallt och när något känns svårt eller så tittar jag bara på dem och känner pepp igen. Tack för det, finaste ni. 

Ord till en månad

2013-01-24 16:15:21 i Allmänt

Januari
du är som en enda
stor snöflinga
som smälter på
min tunga
 
Januari
du är som 87493
timmar av förberedelse
för samtal, moment
och mitt första Nationella prov
 
Januari
du är som steg som
knarrar när man går
som tid som går för att
man väntar på sen
 
Januari
du vet det löftet jag gav dig
och hela 2013
- att säga JA till alla äventyr
Jag gör det nu.
 
 
 

Äntligen skidor!

2013-01-23 18:10:20 i Allmänt

Nu är jag frisk från min förkylning och kan äntligen fortsätta träna i någon ordning. I måndags var jag så peppad på att åka ut med skidorna efter jobbet men då stod temperaturmätaren på minus 25 grader. Inte lockande. Som tur är finns det ett gym här i Dalasjö där jag och lillebror får träna gratis! Så himla bra! Med lite fantasti kan man skapa riktigt bra pass där så det blev styrketräning istället för skidåkning i måndagskväll. Idag var det en mer human temperatur och eftersom jag slutar redan 13.30 på onsdagar så passade jag på att åka i ljuset. Äntligen säger jag bara!
 

Vårens tre stora projekt!

2013-01-21 21:35:00 i Allmänt

Som ni vet är jag ett stort fan av att göra saker, hitta på något, styra upp. Här är vårens projekt:
 
1. Jazzrep på söndagkvällar. Kom och lyssna den 2:a mars!
2: Hallrenovering. Går långsamt framåt. I veckan ska jag slipa allt spacklande.
3. Lydnadskurs med vilda valpen som fyller ett år i mars. Vi ska vara med på en träningstävling inom en snar framtid.

Umeåhelg sammanfattad i suddiga telefonbilder.

2013-01-21 21:31:06 i Allmänt

Tänkte visa lite granna hur vistelsen i Umeå såg ut. Umgicks med dessa små töser. Vi flätade hår och spelade spel. Här blir jag spöad av Molly i ett taktikspel. tänk er luffarschack fast nivån högre. Lägg märke till Mollys viktiga min!
 
Jag och älskade Sabina på Le Garage där vi åt middag och drack årets godaste vin.
 
Sniglar! En ny smakupplevelse.
 
Vi drog vidare till TC och där fick jag så äntligen min Mojito.. som jag längtat! Förlåt för bilden, men jag kunde inte rotera den.
 
Erika kom dit! Det blev några timmars tjejsnack - mycket trevligt.
 
Rex fick avsluta kvällen och väl där hängde jag bland annat med storebror Kristoffer och Kajsa som nog är Umeås finaste par.
 
Tack för en ytterst gemytlig och äventyrlig helg, Umeå! Och särskilt tack till Sabina - du är fantastisk.
 
 
 
 
 
 

Mot Björkarnas stad!

2013-01-18 15:38:00 i Allmänt

Nu ska jag bege mig mot min forna studentstad. Det ska bli mycket trevligt! Jag har några krav inför helgen: 
 
1: Äta marinerade kronärtskockshjärtan
2: Äta rökta räkor
3: Dricka ett extremt gott vin
4: Pussa på Molly och Olivia
5: Dricka en mojito eller två
6: Ha kvalitetstid med min älskade vän Sabina
7: Ha kvalitetstid med Umeå
 
Jag och Sabina på Norrbyskär, juli 2010. 
 
 

Jag fryser!

2013-01-17 18:15:00 i Allmänt

Min termometer skyltar med 29 friska minusgrader! Jag måste göra det jag länge funderat på: sätta in en kamin i vardagsrummet! Blir helt exalterad när jag tänker på att ligga i soffan och höra elden spraka och framförallt av tanken på att bli varm i kroppen. Just nu fryser jag. Badkaret nästa!
 
Bild: www.contura.se
 
Ge mig en kamin! Börjar lägga undan pengar i detta nu. (Kaminen på bilden var inte så fin, men vad som helst fungerar nu istället för den här iskylan som biter sig in i märgen).

Vargavinter och mascarakladdiga kinder.

2013-01-17 17:58:00 i Allmänt

För 10 år sedan var jag lika gammal som mina nioendeklassare. "Soon to be 16". Det hände då och då att jag var förvirrad, ledsen, konfunderad, arg, besviken och ni vet. De där mindre lyckliga känslorna. Alla har gått igenom det - tonårstiden. Det är en period som känns. Idag startade jag en lektion och innan alla kommit såg jag att en elev var ledsen. Jag frågade henne vad det var och hon började gråta. Vi gick ut och hon berättade. Att se sextonåringar gråta är som att kastas tillbaka till den tiden - att inte veta, inte veta hur man ska handla, att invänta - det är plågeri. Då sa jag till henne, något som jag tycker att man ofta ska påminna sig om: man är alltid värld det bästa. Man ska aldrig finna sig i något "bara för att". Att stå där, vara 10 år äldre, krama henne och torka hennes mascarakladdiga kinder kändes så bra för man vet precis hur det känns. Det är livet. Och livet känns.
 
Skillnaden mellan att vara 16 och snart 26 är att jag nu vet exakt vad jag vill ha och hur jag vill ha det. Det är en magisk känsla. Självklart kan även jag vingla in i förvirrelse men laternan lyser starkt ute på havet. Jag har en riktning. Jag har ett lugn nu som jag inte hade när jag var 16. Jag sa till min elev att en dag, en dag kommer hon mest troligt att känna samma sak. Känna att vissa saker ska man bara lägga ner, andra saker är värda att kämpa för och att man alltid ska lyssna till sig själv, för vem vet bättre?
 
 
 
 
 

Noah Gundersen

2013-01-15 10:30:44 i Allmänt

 
Blev tipsad om denne man. Jag säger bara: det här är min nya musikaliska kärlek. 

Måndagsglädjen.

2013-01-14 17:22:03 i Allmänt

Saker som gjort mig glad idag:
 
- Fick fyra fina rödingar av mina elever i Saxnäs som lägger ut isnät nu under vintern. Mycket fin "löneförmån" må jag säga!
- Elever som ler när de spelar. Spelglädje kan ju vara det bästa som finns!
- Komma hem till två låtar i Spotify:s inbox. Jag och en av mina elever har väldigt lik musiksmak och vi tipsar varandra.
- Ett meddelande med en låtlänk som jag skrattade åt, högst internt och väldigt kul.
- Vinterns magiska sken över fjälltopparna.
- Vetskapen om att vårvintern nalkas. Alltså åh. Blir helt till mig när jag tänker på det. Allt det bästa ligger framför oss.
 
Det känns till och med kul att spackla ikväll. Det ni!
 
 

Från linförighet till pentaskalan!

2013-01-13 23:06:57 i Allmänt

Jag tycker om kontraster och därför har denna söndag fallit mig i smaken. Mellan klockan 16.00 och 18.15 var jag på lydnadskurs med Imra och därefter var jag på musikskolan till 20.30 för jazzrep inför spelning på Öppet hus den 2:a mars. Hund och musik på samma dag = himmelriket.
 
Lydnadskursen är en kurs på sex tillfällen där det sista tillfället är en träningstävling. Lydnadsklass 1 består av 9 moment så som platsläggande, linförighet, apportering med mera. Det känns som en lämplig utmaning för vilda valpen (och mig). Jazzrepet drog igång idag och vi ska repa söndagarna framöver vilket känns riktigt kul! Just idag var ju min röst inte i sin bästa form på grund av förkylningen, men det hade ju sin charm med tanke på att jazz är en rätt fri och konstnärlig genre.
 
Nu ska jag sova. I morgon åker jag upp till Saxnäs! Har inte träffat de eleverna sen julavslutningen den 12:e december! Har saknat dem så mycket!

Januarilördag.

2013-01-12 10:19:17 i Allmänt

I morse vaknade jag upp till en smällkall januarilördag och en röst som är totalt obefintlig.
Storebror ringde och sa: "men harkla till dig!"
Jag sa (eller försökte): "jag kan inte!"
 
Blev arg över detta. För kallt och ingen röst, klingar dåligt med dagens planer! Men så tittar jag ut och blir hänförd över hur vackert det är. Det är fascinerande att aldrig kunna se sig mätt på det här. Nu känns det bättre. Dessutom: ingefära - som jag alltid tjatar om - det är nog röstens bästa vän. Kanske kan jag prata lite idag i alla fall.
 
En utsikt man inte kan bli arg på.
 
Ha en fantastisk lördag!
 
 

Vad hände med rösten?!

2013-01-11 22:22:00 i Allmänt

Idag har jag pratat, sjungit och skrattat oavbrutet. Det känns i min röst. Eller rättare sagt det märks på min i nuläget mer eller mindre obefintliga röst. Jag skrattar hest som en gammal häxa. Så går det när man har hosta, har varit tyst i tre dagar och idag har pratat i ett en hel dag. I morgon måste jag ha min röst tillbaka, då ska jag nämligen bjuda på ett gäng anekdoter om väl valda ting!
 
Dalasjö, oktober 2012.

Mitt jobb.

2013-01-11 13:59:48 i Allmänt

Idag är jag på jobbet! Hurra! Det var fantastiskt att återse eleverna och få kramar och berätta om idéer jag fått under lovet och projekt jag vill styra upp med dem. Det är verkligen en glädje att jobba med musik och språk och framförallt är det en skön dynamik att jobba med ungdomar. Ibland får man kämpa och ibland går allt på räls. Här går tiden aldrig sakta direkt. Nu ska jag snart ha min sista lektion för dagen. Trevlig helg på er!
 
 

Vad jag gjorde denna dag för precis ett år sedan:

2013-01-09 18:47:16 i Allmänt

En av fördelarna med att ha en blogg är att man kan backa i arkivet. Det här skrev jag för precis ett år sedan, 9 januari 2012. Tycker att det är en fin liten onsdagshistoria!
 

Blåsans lidande i mitt multitaskande.

När jag kommer hem efter en arbetsdag är jag ofta kissnödig. Jag äter middag, går en promenad, pysslar med något projekt, spelar.. UTAN att kissa. Flertalet tillfällen att lätta på trycket dyker såklart upp och vad gör jag? Jag gör en Alfons: "Jag ska bara" plantera om en blomma, sätta upp en tavla, jobba lite, läsa en bok, sätta igång en tvättmaskin, ringa en kompis. Ja, ni ser. Vad tror ni min blåsa befinner sig i för läge just nu? Just det: "jag ska bara blogga lite först".

Seriöst. Jag måste skärpa mig. Det är bara så kul att komma hem. Det finns så mycket jag vill göra. På jobbet är det likadant. Att kissa är ju så tråkigt.

Jag skyller allt detta på min storebror. Här är ett exempel på en dag ur vår barndom.

Solen skiner. Det är behagligt väder och farmor hänger tvätt på torklinan och småskrattar när vi springer förbi på gräsmattan. Vi är uppspelta. Vi har nämligen hittat den skattkarta vi gjorde förra sommaren. Skatten vi hade grävt ner i jorden var kanske något gammalt mynt vi fått från pappa. Just det minns jag inte riktigt. Vi börjar leta vid skotergaragets ena vägg. Gräset står högt och Kristoffer kämpar med att gräva. Hans röda manchesterkeps har åkt på sniskan och några svettpärlor rinner nedför hans sommarfräkniga ansikte. Jag, som kanske är 4-5 år, - och upplever frustrationen och tålamodsbristen som ni vet att ett barn kan ha - står och stampar.
- Hittar du inte skatten? Men gräv då. Jag orkar inte stå här mer!
Kristoffer tittar på mig. Besviket. Han fortsätter gräva. Jag fortsätter gnälla.
- Jag är kissnödig! Skynda dig!
Då säger han det. Orden, meningen som etsat sig fast i minnesbanken.
- Men du får hålla dig!

Och det har jag gjort sedan dess. Jag blev en expert på att hålla mig. Bäst i världen. Så sitter jag här. 20 år senare med Åbergs fördömda "Jag ska bara" och Kristoffers "Men du kan hålla dig!" ringandes i öronen. Fortfarande kissnödig.

Ps: Vi hittade aldrig skatten.


Tristessen med att vara sjuk!

2013-01-09 18:38:16 i Allmänt

Jag har inget att göra! Blev trött efter att ha spelat piano i tio minuter. Himla sjuka. Känner tristess. Jag är inte skapad för att ligga hemma på sofflocket. Nu vill jag hitta på något! Är i princip feberfri nu så planen för morgondagen är att jag ska åka till jobbet, hurra! Sysselsättning! Blir galen av det här hemma-varandet. Okej, jag har varit sjuk i två dagar, men det räcker för mig. Mardrömmen vore att få någon hemsk två veckors-influensa.
 
Snart är det helg. Då har jag två önskningar:
 
1: Soligt väder, 8 minus och utflykt till spännande ställe. Gärna en god apelsin också.
2: Ett mirakel sker i hallen: väggarna spacklar sig av sig själva.
 
Så. Då ordnar vi det. Nu ska jag bada bort den här sjukan!

Safari!?

2013-01-08 21:15:05 i Allmänt

Nu när jag ligger hemma med feber och halsont funderar jag mycket. Idag kom jag på att jag på allvar ska kolla upp möjligheterna att åka på safari! Tänk vilket äventyr! Coola djur överallt! Åh! Blir helt exalterad av bara tanken att se vilda lejon, elefanter, antiloper, geparder.. åh! Tänk att ligga och övernatta på en camping och höra djuren där ute i natten.
 
www.zuidafrikaspecialist.nl

Ajaj i kroppen.

2013-01-08 07:29:00 i Allmänt


 
Jag är en sådan som alltid blir sjuk på lov när kroppen slappnar av. Under detta jullov slappnade jag nog inte av förrän i söndags, helt och fullt. Detta resulterade i en kracklerad hals och en kropp som har ont överallt. Roligt... Jag som sett fram emot att träffa mina saknade elever! Hade planerat en superdag idag. Var på jobbet igår och kände mig okej, men där vid tre på eftermiddagen började symptomen komma smygandes och nu sitter jag här med feber efter en natt med kallsvettningar. Åh. Det här blir en trist dag. Hatar att vara sjuk.
 
Ovan kan ni skåda en bild på dagens matlåda. Hade förberett en burk grönt te och honung också. Känner mig lite bitter nu faktiskt..
 
Hoppas ni får en fin dag i alla fall! Själv ska jag göra häxbrygder hela dagen så jag snart blir frisk igen!

Det finns ingen paus-knapp på livets videospelare.

2013-01-07 15:31:15 i Allmänt

 
 

Då kör vi då!

2013-01-06 21:31:20 i Allmänt

Det känns som om den här julledigheten har pågått i en halv evighet. I morgon klockan 07.30 är jag åter på jobbet och jag kan inte vara mer redo för det nu! Behövde den här ledigheten och jag har nog känt mig igenom hela lagret av känslor, gamla som nya. 

Tjejhelg.

2013-01-06 15:21:35 i Allmänt

I helgen har jag haft besök av Emily, Idamari och Nikki. Titta lillhanden, åh!
 
Vi lagade mat.
 
Drack bubblig dryck.
 
Nikki fick tillåtelse att använda mina finaste pennor och som tack ritade hon mitt hus - blivande arkitekt?
 
De här personerna alltså. Vad jag tycker om dem!
 
Tandborstning och läggning!
 
Lyssnade på nostalgiska låtar och halvdog av skratt i soffan.
 
Lilla musikanten. Här improviserar hon fritt över Db-moll..
 
Mycket fint!

Hej då 2012!

2013-01-03 22:21:53 i Allmänt

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Hade en nio veckor lång betald semester!

- Bröt ett mönster.

 

Hur har ditt 2012 varit? 

Det har varit ett omtumlande år. Ett år fyllt av bra och roliga saker och ett år fyllt av sorg och beslut som är jobbiga att ta av olika anledningar. Kort sammanfattat kan jag säga att det har varit ett lärorikt år.


Tror du att år 2013 kommer blir bättre?

Det kan man aldrig veta, men jag hoppas att lärdomarna jag fått av de tidigare åren kan ge mig någon slags vägledning till ett mer harmoniskt 2013.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej! Men de har redan massor av barn som tur är! Jag får leka mycket = det bästa!

Dog någon som stod dig nära?

Ja. Mormor och vår älskade hund Thimmie.

Vilka länder besökte du?

Grekland, öarna Samos och Patmos. Åk dit!


Blev du kär i år?

Nej. Jag slutade dock att vara kär i Johannes efter två år tillsammans. Har påbörjat ett inlägg om det som var vi. Kommer nog aldrig att skriva klart det. Vissa saker kan inte sammanfattas i ord. Det måste upplevas. Johannes är en av mina absolut bästa och finaste personer, men ibland kan man inte längre vandra hand i hand.


Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?

4 november då mormor somnade in.


Vad är din största framgång 2012?

Att få känna att hårt arbete lönar sig. Att jag blivit bättre på att lyssna till mig själv och vad jag vill.


Bästa köpet?

Min nya säng! Mmmmm!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
 
Huset.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
 
Alla projekt jag styrt med eleverna som gått fint, gulliga komplimanger som kanske fastnat någonstans inom mig, när Imra kommer och möter mig med viftande svans och alla vänner som bryr sig på riktigt. Alla fantastiska bröllop jag var på i somras - så mycket kärlek! Att cykla hem från Malins familj sent på kvällen, i shorts och linne, i 20 grader och det luktar sommar och jag är i Dalarna. Och mina bröders fina flickvänner! Äntligen har jag fått mer tjejer i familjen! HURRA!
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?
 
Håll mig kvar - Vocado
Novemberljus - Bengt Johansson
Jag önskar - Joakim Gabrielsson
Korallreven och vintergatan - Markus Krunegård
It's not my fault I'm happy - Erato
 
Vem har du umgåtts med mest?
 
Mina elever. Haha, där vid lucia träffades vi varje dag och nästan varje kväll. Vi blev som en liten familj!
 
Bästa minnet från 2012?
 
När jag, mina bröder och min kusin Oliver sitter i anhörigrummet på sjukhuset och skrattar hysteriskt åt något skämt någon drar. Att man kan skratta så där obehindrat trots att hjärtat är fullt av sorg. Det är ett otroligt fint minne.
 
Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?
 
Tänker inte önska något. Tänker agera. Det var en klok person som sa det till mig: Agera, inte reagera.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
 
Varit tydligare. Sagt vad jag tänkte/kände/ville. (Förra året skrev jag: Badat i hav och insjöar! I år badade jag nästan varje dag under sommaren - det var en bra tradition efter löprundorna!).
 
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
 
Komplicerat saker.
 
Favoritprogram på tv?
 
"Torka aldrig tårar utan handskar".
 
Största musikaliska upptäckten?
 
Joakim Gabrielsson, Vocado, Agnes Obel och spontansången för att man känner för det och när andra hakar på. Att det verkligen är skillnad på anslag och ANSLAG.
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
 
Ja. Om mormor fått leva.
 
 
Vad fick dig att må bra?
 
Min trädgård! Tralala! /Hippien Carolina. Den långa fantastiska sommaren. Jobbet. Huset. Familj och vänner. Vilda valpen. Musik! Äventyren man säger JA till!
 
 
Vem saknade du?
 
Mormor. Thimmie, vår förra flat som vi tog bort i februari, hon skulle fylla 13 år. Det som var "Jag och Johannes" och som inte är det längre.
 
De bästa nya människorna du träffade?
 
Min kollega Agnetha som ger mig så bra råd och som pratar ÄNNU mer än mig (är det ens möjligt?!), fina fina Monika som jag lärde känna på Lapplandspilen på väg mot söder en somrig natt i juli och så Malin och Jimmys son Theo!
 
 
Det bästa du har åstadkommit i år?
 
Att ta växthuset från förfallet ruckel till att odla goda grönsaker där i! Att ta elever från blyghet och "jag vågar inte" till att sjunga inför en hel skola med personal. Springa milen på 50 minuter. Dessutom sa jag åt en person som körde för mycket med andra, det var bra och nu slipper jag tänka på det mer!
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2013:
 
Säg JA till mycket, även det som kanske är läskigt! Lita på dig själv och gör något roligt och oväntat. Var ingen perfektionist.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Livet ur mobilen

2013-01-02 20:34:08 i Allmänt

TAPETERNA!
 
Var på skogsmuseum. Fastnade extra länge vid en bild...
 
Hade ett gig där jag fick en lätt klaustrofobisk känsla.
 
Rensar klädstolen och tänker att: Nu ska jag hålla ordning! Det går en tre-fyra dagar och så är kaoset ett faktum. Igen.
 
Ansvarade inte över Saxnäs skolas luciatåg. Det var extremt skönt att sitta i kulisserna!
 
Min och Hans klass vann skolans årliga lusselir. Vet inte vem som var gladast... hehe.
 
Tillbringade en stor del av december i kyrkan.
 
Kristoffer var hemma med sin flickvän Kajsa!
 
Gav Ludvig några blockflöjtlektioner - han ska ha en konsert i Hedvig Eleonora kyrka den 23 mars. Ni kan boka förköp på Ticnet.
 
Och så blev det jul.

12-13

2013-01-02 13:54:21 i Allmänt

Har blivit serverad gott fjällvatten på nyårsdagens morgon, har sovit mellan 06.00-08.45 och sedan har jag pratat, skrattat, dansat, lyssnat och begrundat. Jag har trängts i hotell Kittelfjälls trappa, sjappat från dansgolvets bastukänsla, blivit kastad i snöfyllda diken på en promenad dagen efter, fått snö innanför jackan, druckit champagne 04.00, dansat till 90-talshits på en efterfest där alla var glada och skrattade, ätit god mat, tittat på utsikten och försökt skymta fjälltoppar i snöiga himmelsskikt, fått en släng av ångest och "nu är allt över" av namnet "Sista utposten", pratat om isnät, pratat ovanligt lite i andra konversationer, letat efter nattvickning 05.34, sovit i baksätet av Anna och Roberts bil på väg hem, haft dålig "dagenefter-humor", dragit en tvåminuters-dusch och igår kväll, när jag kommit hem till Dalasjö igen - var jag så trött att jag somnade 22.00. Idag vaknade jag 10.00. Kändes som om jag behövde en 12-timmars!
 
Tack till alla inblandade för nyår 12-13. Ett särskilt tack till Anna och Robert. Ni är glasklara.