Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Där skyarna gå.

2013-07-28 21:43:44 i Allmänt

I kväll kom vi hem. I kväll kom också regnet. De efterlängtade regndropparna som frigjorde nytt syre att andas. Även om jag älskar solen och värmen och att kliva upp på morgonen och direkt ta på bikini så kändes det så förlösande när regnet kom. Jag är hemma nu, dock bara för att packa om väskan för i morgon åker vi upp till Raja.
Jag har så mycket jag vill skriva om och jag tänker skriva det också, bara en annan dag när jag inte hastar mellan platser jag tycker om.
Har i princip bott i vattnet de senaste två veckorna. Första veckan med Imra som bästa badsällskap!
 

Dalarna nästa!

2013-07-14 15:39:12 i Allmänt

I kväll åker jag till vår sommarstuga i Fullsta, Dalarna. Har inget mer att skriva än att det känns fantastiskt. Jag skriver igen när jag kommer hem!
 
 
 
 

Kultur på liten ort.

2013-07-13 09:59:43 i Allmänt

I gårkväll sjöng jag på Öppen scen som anordnades i anslutning till Hembygdsdagarna. Under kvällens lopp spelade ett 30-tal lokala musiker i ungefär tio olika konstellationer och ibland hoppade bandlemmar mellan band också. Det värmer ett musik- och kulturhjärta att det går att ordna sådana här tillställningar i en så pass liten ort som Vilhelmina. Jag är stolt över att ingå i en kärna av ett brinnande kulturintresse och stolt över att vara en del av framtagandet av fler unga musiker som får hålla på med något av det roligaste jag vet - musik!

Imris, Imrisen, Imronen, Mimlis, Mymlan, Imra - kär hund har många namn.

2013-07-12 15:27:00 i Allmänt

Saknar denna lilla krabat så enormt mycket nu när hon och mamma och pappa är i stugan och där har de varit en evighet känns det som. Men på måndag kommer jag dit! Då ska jag och Imra simma i kapp i Nässen, hurra! Tänk, för ett år sedan var hon så är yttepytteliten. Minns fortfarande hur de där öronen kändes mellan fingrarna!
 
 
 

En liten speleman!

2013-07-11 16:39:33 i Allmänt

Titta på inlevelsen den här lille spelemannen har när han får munspelets toner att dansa fram!
Tack för det roliga besöket Emma, Mattias och Gustav!
 

Tillskott i Muminmuggsfamiljen.

2013-07-11 16:37:51 i Allmänt

Samlingen har utökats
med denna mugg! Den heter "Snorkfröken och poeten" och är temamugg för sommaren 2013. Förutom dessa 15 muggar har jag en emaljmugg med Lilla My på samt en sönderslagen Hattifnattmugg. Måste få tag på en ny krokhylla så samlingen kan fortgå.
 

Sånt jag tänker på när jag har tid att tänka

2013-07-10 11:05:00 i Allmänt

 
 
Det är lustigt att se hur skummet bildar mönster på vattnet i badkaret. Hur en gubbe med krokig näsa träder fram, en hare som jagas av en varg och hur ett ensamt litet moln kämpar mot ytspänningen. Klockan tickar vilsamt, förundrat tänker jag på hur högt den egentligen tickar när man har tid att lyssna. Jag borstar det blöta håret och kommer att tänka på mormor. Hur vi exakt för ett år sedan satt vid bordet i stugan i Fullsta och jag rullade hennes år. "Det där korta kan du hoppa över, det är det ändå ingen som märker. Det viktigaste är uppe på huvet och på sidorna". På söndag åker jag ner till stugan igen. Då är inte mormor där. Kanske ser hon oss ändå på något vis.Hur mamma målar och hur pappa läser "en god bok" och kliar Imras sommarvarma päls.
I går plockade jag hjortron. Bilen dundrade fram över ödelagda grusvägar och så stannade jag, med Filip Hammars sommarprat i öronen, redo med hinken och stövlarna på. När jag stod där på myren, med myggen surrandes kring huvudet, berättade Filip Hammar om sina föräldrar som även dem är lärare. Engagerade, livfulla och karismatiska lärare. Sådana som tror på sina elever, precis en sådan som jag vill vara. En sådan jag med glädje ser att jag är när jag tittar på filmen från konserten med mina sångelever jag fått skickad till mig. När leenden utbyts och koncentration vägs samman till ett genomförande vi tillsammans övat inför.
Jag tänker också på tapetsering, målning, rensning, städning, anpassning och allt det här som är huset där jag bor, nu mer tillsammans med Christoffer och Jax. Det är en ypperlig idé att börja rensa ur ett rum klockan 22.10 tycker sommarlovslediga Carolina och tvingar den fortfarande arbetandes skogstjänstemannen att bära ur möbler till lagårn. Väl där kliar sig han sig på huvudet som han gör när han tänker och så säger han: här måste vi röja upp! Och så är jag i gång igen: svårt att sova för att jag börjar planera i vilken ordning jag ska börja idag.
Mitt i allt detta känner jag det. Jag känner den oändliga tacksamheten för vilan, pausen från allt som är. Avbrottet i tiden. Tid till eftertanken. Mitt i allt detta gör jag i ordning en kopp te och läser på Tehörnans tepåse: "Tänkvärda ord om den rätta tidpunkten att dricka te" och så följer en uppräkning av diverse ting varvid jag fastnar vid tre saker: - när hjärtat och händerna är fria, - när man sitter inne på en fridag, - när dagen är klar och vinden är mild. Och så tänker jag på mormor. Hur hon nu någonstans sitter och dricker sitt kamomillte som smakar hö och har händerna fria, liksom tanken och dagen. Precis som jag har. Fastän jag är högst levande vilket jag fullkomligen älskar att vara.

Skräckmusiken!

2013-07-10 09:07:00 i Allmänt

Jag och Jax har varit ute och sprungit nu på morgonen och när jag kom hem tänkte jag att jag skulle stretcha till en lång, sammanhållen avslappningsmusik då jag annars har en tendens att hoppa upp från golvet och byta låt stup i kvarten. I sökrutan i Spotifyprogrammet skriver jag in "avslappningsmusik" och ur högtalarna ljuder ett tema som får den tryggaste varelse att krypa ur skinnet. Jax sitter och tittar på datorn och klipper med öronen och alldeles nyss gick han upp på ovanvåningen för att slippa den skräckmusik jag tänkt stretcha till. Det blåser dessutom idag. Som bäddat för läskigheter..Jag väntar bara på att Isfrun i "Mumindalen" ska komma svävandes över gården och knacka på dörren och frysa allt till is. Åh.
Lyssna om ni vågar!
Avslappnande Musik – Avkoppling

Surrkvarnarna.

2013-07-09 15:39:00 i Allmänt

Igår kom Linda hit och hälsade och så sov hon över till idag. Linda är Christoffer yngsta syskon av fyra i skaran. Både jag och Linda gillar att prata så när vi kommer i gång är det svårt att få en syl i vädret, hehe! I förmiddags var vi ute och sprang och Jax hängde med som vanligt. När jag tar ner selen från kroken i hallen blir han vild och springer omkring av lycka, haha! (Eller av skräck.. det är lite oklart ibland..).
 
 

Whatever turns you on

2013-07-08 08:22:27 i Allmänt

Här är mitt nya musikberoende! Tipset fick jag av Christoffers kompis Andreas förra helgen (tack!). Får ett extremt spelsug när jag hör den här låten!

Nikki - fiske, glass, saga och övernattning!

2013-07-08 07:53:22 i Allmänt

I tisdags var Nikki och hälsade på oss - iPads är väldigt spännande, både för stora och små..
 
När vi ätit middag besökte vi byns badplats för att fiska. På med flytvästen och Nallen i handen så var vi redo! (Ps: hur söt får man egentligen vara innan det blir olagligt? Haha!)
Det finaste som finns med barn är att de stannar lika ofta som mig för att titta på fina saker. Till exempel fjuniga blommor som är mjuka mot huden, hur en regndroppe bildar ringar på vattnet, hur en fågel flyger krokigt över himlen, hur det luktar i luften och massa andra saker..Min kompis Anna sa att det bästa med mig var just detta: att jag kan stanna precis lite var som helst om jag ser något, att jag har ett sinne för de där extra som andra ofta bara passerar förbi. Det var fint sagt tycker jag.
Fick offra mig för att agna med masken.. tur att jag har fiskat med farfar så mycket när jag var liten så jag är härdad!
Vi fick några små abborrar och några små silvriga mörtar. Nikki tyckte att denna hink var mycket spännande men höll sig ändå på behörigt avstånd.
Sedan sa vi hejdå till fiskarna och släppte ut dem till kompisarna i sjön.
Väl hemma igen tog vi på pyjamas och tittade på Skönheten och odjuret och den här tjejen satt tyst hela filmen och kommenterade ibland händelseförloppet med hög skärpa (jag och Christoffer var tröttare än Nikki när filmen var slut). Som godnattsaga valde Nikki Hans och Greta och sedan pratade hon och pratade.. och pratade (med några gäspningar mellan meningarna) - ända till jag kom på snilleblixten att leka Tysta leken. Hehehehehehe. Som den tävlingsmänniska Nikki är vägrade hon att prata utan låg bara och kikade på mig ifall jag skulle råka säga något. Jag låtsades somna och så helt plötsligt tittade jag upp och så sov hon! 1-0 till mig! Sedan sov hon till klockan 07.30 och när jag försökte väcka henne mumlade hon bara och vände sig till andra sidan. När hon så hörde Jax tassar tassa fram över sovrumsgolvet satte hon sig rakt upp i sängen och utbrast: Heeeeeeej Jaaaaax! Goood morgon!
Jaha.. då ser man vem som duger.. hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sabinahelgen.

2013-07-08 07:35:03 i Allmänt

I helgen har denna dam hälsat på mig.
Vi plockade sommarbuketter på en äng vid vägen.
Och så styrde vi bubbel i kvällssolen.
Förrätt: laxceviche (mathimlen).
Varmrätt: musselsoppa.
Nu har jag och Sabina känt varandra i sex år och på de åren har vi utvecklat en relation då vi ibland kan sitta helt tysta men ändå förstå vad den andra tänker. Det är fint!
 
 
 
 

Sånt jag gör om dagarna

2013-07-06 11:44:04 i Allmänt

Sedan sist har jag klippt mig hos bästa Johanna, Nikki har varit här och sovit över, jag har hälsat på storebror och Kajsa i Umeå, jag har hunnit pussa på Molly och Olivia och nu är Sabina här och hälsar på i helgen! Vi hörs igen en annan dag.

Bokläsardag och afternoon tea!

2013-07-02 22:35:00 i Allmänt

Jag har haft en mycket gemytlig dag denna regniga tisdag.
Anna har varit här och vi har haft bokläsardag - ett mycket bra påhitt!
Här sitter jag i gungstolen i mitt bibliotek och vickar på myrslokstårna (jag har så sjukt långa och smala fötter.. ser väldigt konstigt ut på bild).
Inte vi alla fall, herr Greider!
Dags för fika! Vi bakade scones (så klart, vad ska man annars fika på en bokläsardag med regnet smattrandes mot rutorna?).
Dukade upp i biblioteket.
Scones, VB-ost, fyra sorters marmeled, te ur emaljkanna och så porslinet "Svalan" från Rörstrand (när ett fika är som bäst).
Livet.
Jax var mest less på oss och stod i ett av hundspanarfönstren och spanade. Han längtade nog efter husse som var på jobbet.
För att göra denna dag än mer pretto har jag i kväll repat jazz! Om ni vill höra mig och mina eminenta medmusikanter kan ni komma och lyssna på Hembygdsdagarna, fredag klockan 20.00, Folkets hus.
 
 
 
 
 

Fjälltoppar, jam sessions och bad.

2013-07-01 20:46:00 i Allmänt

I helgen har vi haft besök av Christoffers pluggkompisar Andreas och Robin. Vi åkte iväg på äventyr!
Till fjälls såklart!
Vi åkte till Stekenjokk. Att äta lunch ute på ett fjäll måste ju räknas till en av de bästa sakerna man kan göra en lördag.
Och vatten smakar aldrig så gott som i en fjällbäck.
Fin utsikt!
Alltså, den här mannen. Han är en mycket fin person!
 
Obligatorisk turistbild!
När vi kom hem gosade vi med Jax som saknat oss under dagen.
När vi ätit middag och druckit goda drycker drog vi igång lite jammande! Vi spelade piano, gitarr, munspel och dragspel och så sjöng vi, färdiga texter och påhittade texter (när man befinner sig på fest med mig och det finns en gitarr i närheten dyker ALLTID "Improvisation till gitarr-leken" upp! Det vill säga att var och en får sjunga en improviserad vers om det första som kommer upp).
När klockan var fyra på morgonen kände vi att vi spelat klart. Killarna var så fascinerade av att det var så ljust ute så vi tog en liten tur ner till sjön.
Lars-Åke och Mats var också förbi och här lånar de våra cyklar och cyklar hemåt i natten.
Det har varit mycket underhållande att lyssna till herrarnas anekdoter från Skogsmästarprogrammet.
När söndagen kom gick vi ner till sjön
för att ro över till badplatsen
OCH BADA! Mitt bästa!
En mycket rolig helg går nu mot sitt slut (och jag vet att det är måndag nu, men man blir i dagvilla när man har semester och dessutom är killarna kvar och åker tidigt i morgonbitti) och jag är glad att jag lärt känna de här två typerna och som tur är ses vi snart igen då jag och Christoffer hälsar på i Örebro! De har bjudit på så mycket skratt och så många roliga situationer! Jag älskar verkligen människor som vågar bjuda på sig själva! Älskar också blandningen av högt och lågt. Att kunna skratta så man kreverar till att i nästa stund prata om allvarliga saker och ämnen som kräver analys och eftertanke.