Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ägglycka

2015-08-30 20:41:00 i Allmänt

Att gå till hönshuset och hämta detta. Lycka i sin renaste form. Mina hönor lever ett skönt liv där de får gå ute och picka och leta mask om dagarna. Äggulan i äggen de lägger är helt gyllengul av gräset de betar. Jämförde färgen med ett köpeägg från burhöns och färgskillnaden är enorm! Att skaffa höns är något jag är så glad att jag gjorde.
 

Om vad som föregicks men som vi aldrig berättade för någon.

2015-08-29 09:19:00 i Allmänt

 
Tänkte visa lite bilder från i början av sommaren då allt var nytt, nytt och bara våra familjer visste att det var något som växte i min mage. Här har jag, Linda och Emma "rosérättarrumble", jobb kombinerat med god mat och vin. Vinet ja. Min ursäkt var att jag var tvungen att köra hem då jag inte hade någon skjuts. Under kvällen råkar jag dock göra bort mig. Christoffer ringer för att fråga var en form är eftersom han är hemma och gör pajer till festen den stundande helgen. Jag beskriver var de är och lägger sedan på. Emma och Linda lade ingen vikt vid det. I efterhand har dock Linda sagt att hon misstänkte något eftersom hon vet hur mycket jag gillar vin och alltså borde kunna hämtas av Christoffer då han ändå var hemma.
Från vecka 8 till och med vecka 14-15 var jag trött bortom rimlighetens gräns. Jag ville bara vila/sova. Det här var jobbigt för mig då jag är van att ha tusen bollar i luften men var tvungen att skala av lite och gå ner i varv.  Hade noll extra energi och längtade SÅ MYCKET efter semestern som skulle träda in den 18 juni. Tur att Jax är en bra sympativilar-hund. 
 
Sista arbetsveckan var bara att kämpa sig igenom. Hade ju också anmält Imra på både en sökkurs och en spårkurs och spårkursen var i Åsele (innan jag visste om graviditeten). Tack för bra podcasts och personer att ringa efter vägen för annars hade nog både jag, lilla fostret och bilen varit kraschade för det gick knappt att hålla ögonen öppna efter vägen.
Dagen innan jag plussade hade jag tackat ja till ledningens fråga om jag kunde leda studentfrukosten tillsammans med min kollega Jani. Ja, självklart, kul! tyckte jag då. Mitt under tröttheten i vecka 10, mindre kul. Detta innebar planering, lite nervositet inför uppdraget samt att stå på scenen inför alla studenter och leda något slags program. Jag var 50 % av mig själv, typ. 
Glädjen då jag spelat klart de sista tonerna för skolavslutningen i kyrkan.
Den ännu större glädjande känslan då jag, timmen senare, svängde in på gården, bytte om till myskläder och lade mig i soffan och SOV i två timmar. Orkade inte ens titta på när studenterna åkte ut.
Så kom vi ner till stugan och jag tyckte att magen började puta en aning i alla fall. Här var jag i vecka 15 om jag inte minns fel. Det syntes dock ingenting, men nu hade vi börjat berätta för vänner och släkt också. Magen dök inte upp förrän i vecka 19. 
Under vår Stockholmshelg då vi hälsade på min svägerska Sofia och hennes familj på Värmdö köpte jag det allra första lilla bebisplagget, än fast jag bestämt att inte köpa något förrän efter ultraljudet. Bredvid Sofias jobb låg en superfin, fräsch och välsorterad Second hand-butik och jag gick in. Då såg jag denna pyttebody från Livly ligga på en hylla. Snabbt beslutade jag mig att köpa den då kvalitén var bra och den kostade en tredjedel av vad nya Livly-kläder kostar. Kom hem till stugan igen från Stockholm och lade plagget på byrån i gäststugan och tog en bild. Tänkte att vårt barn kommer passa bra i det där lilla, lilla klädesplagget. Surrealistisk känsla ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Omtanken och bomullsgröt

2015-08-27 21:07:00 i Allmänt

I kväll var jag så frusen och genomblöt av ösregn efter en och en halvtimmas hundträning på klubben så när jag kom hem tog jag på mig pyjamasbyxor, skön t-shirt och ullsockar och lagade gröt. Gröt är tryggt och bra och lägger sig som bomull i magen. Har märkt att jag fått ett ökat energibehov, inte mycket, men en aning så knyttet i magen växer förhoppningsvis på som det ska. Ps: De fina blommorna fick jag av Christoffer förra veckan. Han är bra snäll, han.
Havregrynsgröt med chiafrön, kanel, äpplen och mjölk. Det sover jag gott på sen!
Måste bara få berätta om i dag. I dag var en sådan där dag som jag bara myste med mitt yrkesval. Skolan bussar upp alla nyblivna gymnasielever till Heligfjäll där en dag i gruppdynamik och lära känna-övningar står på schemat. Skolans fantastiska idrottslärare ordnar också så att eleverna får beta av en del av orienteringsmomentet i kursen Idrott och hälsa och eleverna får dessutom tenta av HLR (hjärt- lungräddning). Jag har berättat för mina elever att jag bara kommer att undervisa dem i höst (dels börjar magen vara svår att dölja och dessutom tycker jag att det känns mest schysst att berätta nu så de verkligen har en chans att nyttja lektionstimmarna till fullo i höst och därmed är bättre rustade till våren då de får vikarie) och här kommer några anledningar till att jag älskar att jobba med ungdomar som faktiskt är mer omtänksamma, omhändertagande och generösa än vad många tror.
1. Idrottslärarna sa till eleverna att ta med sig ett äpple på stigningen upp mot toppen för att minimera risken för blodsockerfall. Då tittade en elev på mig och sa: Ta med ett äpple du, Carolina, tänk på att du och lilla bebisen ska orka!
2. På väg upp frågar en annan elev om han ska ta min ryggsäck.
3. Vid hjärt- lungräddningen erbjuder sig en tredje elev att jag får sitta ner på en madrass istället för att stå och titta på.
Alltså åh. Underbara ungdomar. Kommer ju bli typ runtburen och viskad till vid terminsslutet. Hehe.
 
 

Torsdagsöverraskning

2015-08-27 17:29:57 i Allmänt

Fick ett paket på posten i dag. Det var ett mycket fint innehåll och kom från en mycket fin vän!
Längtar också efter nästa sommar! Tack snälla för paketet!
 
 
 

Sparar alla i hjärtat

2015-08-26 12:47:00 i Allmänt

Träffar alla nya och gamla elever i veckan så här i skolstartstider. Det är så kul! I dag kom en ny elev och hade med en hälsning från en före detta elev som gjorde mig varm i hjärtat. Önskar att man hade kvar alla elever hela tiden och att de inte skulle ta studenten men jag sparar alla i minnet. Mvh/sentimental lärare
Appropå mitt jobb och musik. Just nu går två låtar på repeat i mina högtalare och lurar:
Så skönt flow i "Words" och stämmorna i "Vilja bli" MMMMMMMMM! Sverige är så himla bra på att göra musik. Hoppas ni alla har en fin onsdag. 
 

Att berätta om det största i livet.

2015-08-25 21:02:00 i Allmänt

Nu tänker jag berätta om hur det var att berätta för våra familjer om att vi ska få en bebis och att de ska bli mor- och farföräldrar, morbröder, farbröder och faster.
Det var på Nationaldagen och våra familjer var samlade. Christoffer fyllde 30 i januari men då han tyckte januari var en tråkig firarmånad ville han istället ha kalaset i juni. Innan gästerna kom ville vi att familjerna skulle samlas en stund innan och vi satt i mamma och pappas uterum. Jag och Christoffer ställde oss upp och informerade alla om att de under dagen skulle få ett uppdrag var. Vi delade ut ett ihoprullat A4-papper till alla med deras namn på och sa att alla skulle öppna samtidigt.
- Vad har ni nu hittat på? frågade svärmor. Hehe.
Och när de öppnat sina hemliga papper med "uppdraget" utbröt skratt, tårar och tjoarop! Detta var faktiskt den första gången jag grät över det faktum att vi ska få ett barn (det har känts så overkligt hela tiden, men nu när vi berättade för familjen blev det hela mer verkligt) därav den skakiga, suddiga bilden.
Pappa var till och med tvungen att gå upp på ovanvåningen för att, citat: "grina av mig lite".
På papperet de fick stod det följande, tar Kristians papper som exempel:
Hej farbror Kristian! I januari ses vi, men först måste jag växa till mig i mammas mage. Var snäll och håll tummarna för mig att jag kommer ut som en frisk och glad bebis! Vi ses snart, hälsningar/XX och så var det en bild på en stork med en bebis också.
Det kändes så skönt att berätta för familjen och så himla kul att de blev så otroligt glada. Vi valde att berätta tidigt, i vecka 8, då vi kände att vi ville att de skulle veta om graviditeten ifall den inte skulle utvecklas som vi hoppas och då kunna ge oss det stöd vi skulle behöva. Jag minns de första veckorna då bara jag och Christoffer visste om det stora som pågick men som inte märktes. Mamma ville plantera frön i pallkragarna en kväll där i slutet av maj och jag var så TRÖTT. Kände bara att jag inte orkade, men jag pallrade mig ut och kämpade med de där fröna än fast det enda jag ville var att sova, haha. Kommer skriva ett eget inlägg om tröttheten jag kände i början av graviditeten. Känns så kul att kunna skriva öppet om detta nu och jag kommer fortsätta att dela med mig av tankarna och känslorna som varit och som komma skall.
 
 
 

Myshundarna

2015-08-24 20:52:00 i Allmänt

Före middags-mys.
Efter middags-mys.
Kolla vad stor Major blivit! Han växer flera centimeter varje dag känns det som!
I kväll har jag tränat lydnad och spår med Imra tillsammans med Maria och Elin och deras hundar. Lydnaden kändes helt okej men spåret, nja. Hon hade bra driv men slarvade en hel del och ja.. mer träning helt enkelt!
 
 
 

Hundträningskväll

2015-08-23 22:16:41 i Allmänt

Har tränat denna lilla parvel i kväll. Vi koppeltränade där fokus var följsamhet och inkallning där stadgan behöver slipas. Major har en tendens att komma emot mig innan jag kallat in honom så i kväll belönade jag enbart när jag lämnade honom för att belöna att han satt kvar. Nu är han fyra månader gammal och en riktig myshund, som sin far Jax! 
I kväll har jag även tränat Imra. Kursen i Personsök som vi gick i maj-juni avslutades i kväll och trots värmen skötte sig Imra bra på fyra  av fem "skick"! 

Pappa 60 år!

2015-08-23 19:28:23 i Allmänt

I går fyllde vår älskade pappa 60 år! Det firade vi med Öppet hus hela långa dagen och kalaserier i trädgården.
Kluriga frågor fanns uppsatta
och alla var inte alldeles lätta.
Ett soligt, glatt kalasgäng.
Jag och mina bröder hade komponerat en liten sång (haha, lång var den, sex verser och tre refränger) till pappa.
På eftermiddagen tog vi en kalaspaus och gick ner till sjön så hundarna fick bada. Min morbror Håkan och hans sambo Rosemary var där med sin labradortik, en lika glad badare som Imra!
Hönorna var också på kalashumör och festade till det med mask i vår trädgårdskompost.
Pappa fick bland annat detta porträtt av mig som min extremt talangfulla föredetta elev målat! Själv kan jag knappt rita en streckgubbe...
Efter presentöppning var det dags för lekar!
Hanna gav allt och hade blåmärken på benen i dag, stackarn. Men en vinnarskalle hade hon!
Haha, Ludvigs sköna stil!
Krama ballong-tävling.
Hitta åt sin partner genom att känna på smalbenen-tävling.
Och så en vild omgång "Hela havet stormar" som min käre sambo tog hem. Vårt barn kommer bli en hemsk liten tävlingsmänniska med mig och Christoffer som föräldrar. Eller så kommer barnet i fråga inte bry sig alls om tävlingsnerver och vinnarskallar, som en motreaktion.
Här håller han ett tal till pappa där han började med att berätta om första gången han träffade honom, om hur nervös han varit men att det släppt efter att de pratat i en timme. Sedan fortsatte han med att berätta om allt roligt de haft tillsammans och allt roligt de ska ha i framtiden för att avsluta med att berömma pappa över hans förmåga att alltid berömma och beundra människor för olika saker de gjort och gör - alltifrån små saker till mer stora personlighetsrelaterade saker. Fick en tår i ögat!
Här har Imra knoppat in på Ludvigs fot och när solen gick ner och det mörknade satte vi kvar länge i uterummet och pratade och umgicks.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det lilla, stora plusset.

2015-08-22 09:11:00 i Allmänt

Nu ska jag berätta för er om hur det var när vi fick reda på att vi ska bli föräldrar!
Vi hade precis varit på Mallorca med Christoffers släkt för att fira svärmor som fyllt 50. Hade känt mig extremt svullen i brösten (nu är det bara att vänja sig hörni, för det blir lite kroppsligt snack här framöver, men jag ska försöka hålla det på en rimlig nivå, haha) i två veckor. Ibland kan det ju kännas så innan mens men det här var något annat. Det gjorde ont och det satt i så länge. Tänkte inte så mycket mer på det då utan tänkte mer att det kanske var värmen, att jag snart skulle ha mens och andra faktorer som spelade in. Att vi hade börjat själva "barntillverkningsprocessen" tänkte jag inte så mycket på då (haha, alltså hur är man funtad?). Vi kom hem natten mot söndag och brösten fortsatte att ömma och alla behåar gjorde ont. Jobbade måndagen och på förra läsårets schema hade jag planeringstid från 12.00 och brukade då åka hem och rätta och planera på eftermiddagen och så även denna, kalla vårdag. Jag var så himla trött i kroppen och i hjärnan och kände att jag ville vila en stund, men körde på med jobbet en stund. Sedan kom jag på det. "Jag ska ju få mens i dag?!". Min mens är regelbunden och jag kan räkna ut vilken dag, och nästan vilken tid, den kommer varje månad. Hmm. "Ja ja, jag gör ett gravtest för att utesluta det i alla fall, mensen är nog bara sen...". Jag hade beställt tre graviditetstest på Apotea.se eftersom jag inte ville köpa på Apoteket i Vilhelmina då ryktet skulle starta som en liten löpeld, haha.
Gick på toaletten och testade och var inte ens nervös för jag var helt säker på att mensen var sen och ville bara "utesluta" en eventuell graviditet. Kissade på stickan och... det blev ett plus. På en jäkla gång. Läste instruktionerna och ja, det gick inte att misstolka. Eller kan det vara något fel på testet? Började gå runt omkring uppe i hallen och stirrade bara på den där stickan som visade ett plus som innebar så himla mycket. Klockan var ungefär fyra så jag började fixa med maten. Skulle göra köttfärslimpa och jag stod där med köttfärskladdiga fingrar och gick fram och tillbaka till köksbordet där jag lagt testet för att STIRRA på det gång på gång. Måste ha sett helt sjukt ut. Min första impuls var att ringa Christoffer och berätta på en gång men jag kände ändå att jag ville visa honom det när han kom hem så jag väntade, Tiden gick så långsamt. När han till slut kom hem kände jag mig helt spattig (något han i efterhand inte lade märke till, så jag kanske var mer normal än vad jag kände mig). När vi satte oss för att äta sa jag åt honom att blunda och så lade jag fram testet på hans tallrik och sa att han fick titta. Först tittade han på mig som blåstirrade på testet på tallriken och hans blick sjönk ner och så sa han:
- Vad är det där? En termometer?! Men jag ser inga siffror? Då bröt jag ihop i ett skrattanfall och sa:
- Nej, det är ett positivt graviditetstest, du ska bli pappa! Grattis!
Sedan satt han tyst i tre-fyra sekunder med blicken på testet och sedan sa han, med eftertryck:
- Men faan vad roligt! och efter en liten stund:
- Men hur kan det här lilla plusset visa att det finns något där? och så pekade han på min mage.
- Ja, det fattar jag inte heller, men det är något med urinen. När man bli gravid ökar ett visst hormon och det är det som ger utslaget.
Sedan läste vi instruktionen igen och igen, båda två. Vi bestämde också att jag skulle göra ett test till på tisdagmorgon för säkerhetsskull. Det var positivt. Jag gjorde också ett på fredagmorgon. Det var också positivt. Då började det sjunka in. Vi ska bli föräldrar! 
Nästa del i denna historia blir om hur det var de första veckorna när bara vi visste.
Och TACK igen för alla grattishälsningar både här på bloggen och på Instagram. Det känns så fint att ni alla gläds med oss i detta stora, fina.
 

Någonting helt nytt

2015-08-21 07:29:00 i Allmänt

Denna fredagmorgon startar jag med att berätta någonting helt nytt för er. I januari kommer det en liten miniperson av mig och Christoffer, den bästa personen jag vet. Vi är så glada och förväntansfulla. I går var vi till Lycksele och gjorde ultraljud och allt såg bra ut. Bebisen låg dock med ansiktet undangömt så vi fick gå ut en stund och komma tillbaka så att den fick en chans att vända sig så att vi kunde få en bra bild, men icke. Det var en blyg liten krabat där inne (måste vara Berg-släktet, hehe). Vi fick i alla fall se att allt såg ut som det skulle vilket var oerhört skönt, men på bilden vi fick ser barnet mest ut som en knölig potatis, haha!
På tisdag går jag in i vecka 20 och då har snart halva graviditeten passerat, helt galet. Jag ska berätta om hur jag känt och känner för er och tänker att jag startar en ny kategori om graviditeten där jag kan samla mina tankar kring den. Måste ju berätta om hur vi kände när vi fick reda på det och hur det var när vi berättade för familjen. Och om den stora tröttheten... Det kommer, håll utkik! Var snälla nu och håll tummarna att allt går bra fortsättningsvis!
Ps: Ni som grattat mig när jag lade upp denna bild på Instagram: TACK! Blev helt överväldigad och började morgonen med några tårar.

När bokstäver börjar formas.

2015-08-19 21:04:03 i Allmänt

I kväll var vi till grannbyn och hälsade på Gabriel och Marika och deras barn Elina och Melinn. Av Melinn fick jag en teckning.
Jag: Oj, vilken fin teckning! Vad har du skrivit för nått uppe i hörnet?
Melinn: Det står ditt namn där!
Åh barn. De är ju för underbara!
 

Hönseri, hönsera

2015-08-18 21:21:00 i Allmänt

Mina fina höns fick svalkande melon i dag som nog smakade gott i värmen. En av hönorna var på mammas trädgårdshallon också, jäkla lyxhönor.
I kväll har jag och Imra varit på klubben där vi tränade lydnad med Maria, Väjja, Rosie och Änja. Värmen och myggen gjorde att Imra lade av en bit in i passet men de första 20 minuterna hade vi en riktigt fin känsla.

Denna kväll

2015-08-17 22:14:00 i Allmänt

En helt vanlig måndag men som ändå är alldeles speciell. Först fick jag umgås med denna sköna böna, Emma, som är hemma från Norge för att nu flytta till Köpenhamn för att hon kommit in på en masterutbildning. Imponeras verkligen av denna tjej som jag känt sedan vi var små och sprang här på grusvägen och lekte "Alla under hökens vingar" och hoppade på höbalar (förlåt Staffan). Vi plockade blåbär och Major betade blåbär.
Dalasjö alltså. Denna underbara plats på jorden.
När jag kom hem igen hade mamma klippt gräset på deras gård och ville bada bort gräsklipparsvetten. Mamma är en badare av rang. Om ni undrar vad det där svarta längre ut är kan jag lugna er med att det inte är ett sjöodjur utan bara vår vattentokiga flat!
Pappa och Christoffer hade varit med båten på andra sidan sjön. Cruisat runt lite sådär.
Och: som om det inte vore nog med Emmakvalitetshäng kom även Anna och Katrin ut, lyckliga jag. Anna fascinerades av Imras förmåga att stå helt blickstilla på bryggan för att titta på något att ta (fisk eller flugfä) och när hon hittat ett byte kastar hon sig i sjön med full kraft. Och ja, vi ska bygga en ny brygga nästa år. Den där gräsliga saken byggde farfar för 30 och sedan och gräset har.. ja, tagit över. Hehe. Tack livet för denna måndagkväll!
 
 
 
 
 

Det oändliga sommarlovets sista timmar

2015-08-16 22:52:00 i Allmänt

Så sitter jag då här. Mörkret faller utanför fönstret och jag har gjort en smoothie och målar naglarna i en somrig färg för att den, sommaren, ska hänga kvar lite extra. Åtta veckor har gått lagomt fort tycker jag. Förutom mer badande önskar jag inget mer av sommaren som var, och faktiskt fortfarande är - för höst, det är det i september enligt mig. I morgon kliver jag upp, öppnar till hönorna, äter frukost och kör mot jobbet där jag ska möta mina jobbarkompisar efter en lång sommar. Det känns skönt tycker jag. Innerst inne är jag en rutinmänniska, än hur mycket jag tycker om att ha en tom kalender så känns det skönt ändå att ledigheten är begränsad och nu är över. Jag vill ha saker att göra, utmaningar att stimuleras av och projekt att driva.
Under veckan som gick kände jag mig stressad en dag. Kalendern var hemma och jag hade ingen koll på datum, veckor, helger, möten. Ingenting. Då slog det mig att jag blivit fullständigt avkopplad under ledigheten och därför slagit av det där kontrollbehovet. Det är ett litet steg för mänskligheten men ett väldigt stort steg för mig. Kanske börjar jag lära mig att jag inte behöver ha en finger med i spelet överallt utan kan koppla bort omvärlden i två månader. Gött. I morse efter frukosten satte jag mig dock med mailen, kalendern och förberedelser inför torsdagens styrelsemöte med Brukshundklubben. Lite kontroll vill jag ändå ha och slippa starta måndagen och höstterminen med en förvirrad hjärna, hehe.

Tankat frisk luft och fina minnen.

2015-08-16 13:01:32 i Allmänt

I måndags packade vi bilen och åkte upp till Raja igen och vi kom hem i går. Ett litet gyllene moget hjortron!
En dag kom Ludvig och Hanna upp så de följde med på tur.
Får det lov att vara ett hjortron?
Stannade till vid Hundsjön och fikade.
Eldmakaren.
Lite kokkaffe!
En dag tog vi hundarna ut på tur och gick till Handsksjökojan där vi övernattade. Vätskepaus i bäck!
Massa hjortron har vi sett men bara kart och det är mot min princip att plocka annat än mylta.
Fina, kloka och snälla Jax. Han är en så bra förebild till Major. 
Så kom vi fram till Handsksjön.
Kvällsfika: nyponsoppa och tunnbrödmacka!
Vaknade upp till en strålande dag på morgonen (efter jag väckt Christoffer och tvingat honom att elda i kaminen då det bara var 3,9 grader ute och det kändes inne i kojan). 
Så vandrade vi tillbaka igen.
Bästa killarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maten vi lagade i stugan

2015-08-09 15:15:55 i Allmänt

En av de första kvällarna var det lite ruggit så då styrde brorsan upp en sparrissoppa. Himlen. Älskar soppor.
Efter det fick vi torskrygg, riven pepparrot och skirat smör.
Vi plockade ju en hel del kantareller
så det fick bli kantarelltoast till soppa nummer 2: potatis- och purjolökssoppa!
Pilgrimsmusslor, knaperstekt fläsk och blomkålspuré. Alltså. Jag SLEVADE i mig blomkålspurén ur bunken. Min bror är ett geni.
Och sedan mitt paradnummer! Först lagar man en tomatsås som får puttra en timme eller två (hemligt recept, hehe) och pastan och musslorna får koka upp var för sig. Släng alla musslor som inte öppnar sig! Viktigt! När pastan nästan är klar slänger man i alltsammans i en stor gryta och rör runt så pastan liksom får gotta in sig i tomatsåsen. Strössla över en hel massa bladpersilja och ät. Åt på riktigt fyra portioner....Musslor är livet. Amen.
När brorsan fyllde år grillade vi entrecoté och gjorde egna strips och till det serverades brorsans hemslagna bea och hans tomat- och rödlökssallad med basilika.
Och den här Crème brûléen började jag äta ur innan jag hann fota, hehe.
Näst sista kvällen ställde vi till med kräftkalas, hurra!
Längtar redan till nästa sommar och den här roliga veckan. Älskar att laga mat med storebror och under den här veckan myntades följande uttryck:
- Sen är det bara att montera ner lite vin i det där!
- Alltså. Man behöver fasen inte mycket mer än musslor och vitlök. Man klarar sig!
- När man har tid kan nog matlagning vara det roligaste som finns!
- Jag ska ha ett knippe krondill!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu

2015-08-07 22:32:32 i Allmänt

Tänker att det här rummet blev exakt som jag ville ha det. Än fattas några detaljer som taklampa och en ny matta men stämningen finns här. Det är stämningen som omsluter mig denna fredagkväll då jag ligger här nere i gästrummet och läser. Christoffer åkte till Rättvik på utställning med några kompisar tidigt i morse så jag och grabbarna roar oss själva i helgen. Under sängen snarkar Major tryggt och Jax sover tungt nedanför sängen. Tänker att livet är bra och att jag är tacksam över det. 
 

Stunder man minns

2015-08-07 11:02:00 i Allmänt

 
Vi har haft fina dagar uppe i Raja.
En dag fick Christoffer syn på en älg (känselspröten vet ni) som sprang över en myr så Major fick spåra lite och som han for iväg - mycket spännande var det.
Frihetskänslor över denna bild.
Och ulltussarna på myrarna! Börjar alltid tänka på de här trollen i barnsagan som plockar sådana här i stora säckar.
Major har hängt med oss varje dag och han har verkligen farit fram som en vind följt av en rejäl trötthet om kvällarna.
Ser ni kojan där nere? Den skulle man ha haft! En skrivstuga mitt ute i ingenstans!
Jag och Major spanar ut över vattnet.
Lunch ute efter att man har gått måste ju vara det godaste som finns.
Chefskocken i egen hög person.
Denna dag bjöds det på klämmackor.
Döper denna bild till: Livsnjuteri.
Tyvärr var inte hjortronen mogna ännu (även om vi hittade en del) så vi avvaktar till nästa vecka då vi ska dit igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till hjortronmyrarna, fiskevattnen och lugnet

2015-08-03 09:24:00 i Allmänt

Nu åker vi till Raja i några dagar. Hoppas, hoppas att hjortronen mognat så vi kan plocka massor som tidigare år. Det sägs ju att bären är två veckor sena men har vi tur kan det finnas lokala ställen som avviker från det. Vi har kvar hjortron från bäråret i fjol men vill gärna ha minst 20-25 liter i frysen. Mvh/samlaren. Ha en fin vecka!
 
 
 
 
 
 
 

Den egenodlade lyckan

2015-08-02 16:42:00 i Allmänt

När jag pillar ner frön i jorden i maj är det detta jag drömmer om: att gå ut barfota och skörda mina egenodlade grönsaker istället för att köpa något besprutat skit från affären. Majrovan, eller kålroten. är perfekt saftig och jag och Christoffer äter den som godis. I salladsskålen samsas mangold, ruccula, spenat och de morötter jag gallrade bort ur beståndet tidigare i dag. Det är viktigt att gallra så grönsakerna har bra plats att växa på.
I dag har jag haft en lugn och skön dag. Jag och Major har rensat i växthuset, i pallkragarna och i trädgårdslanden. Sedan satte jag mig i solstolen, läste bok och åt piggelin - bra söndag!
I gårkväll kom min vän Johanna hit. Vi upptäckte att vi pratat i fem och en halv timme, haha! Samtalsämnena tog aldrig slut och vi blandade glatt, sorgligt, spännande, melankoliskt, upprörande, ledsamt och roligt i en hejdundrande blandning.
 

Dalarna del 2

2015-08-02 08:20:00 i Allmänt

En dag var vi på traktorrace. Vi skulle heja fram min tremänning Jocke och jag hade skojat med honom innan och sagt att jag skulle stå med en stor rosa skylt med glitter på... hehe. Trots bortfallet av skylt så körde han sig till en andraplats! Nästa år vinner han!
Mammas morbror Börje körde i veterantåget med en gammal moped.
I pausen tog pappa en nap.
När vi kom hem var det dags igen för matlagning.
Men inte för dessa två banditer! De bara lekte, sov, sprang i skogen och gled runt mestadels.
Allvarliga glassätare en kväll vid Falkuddens camping dit vi for för att lyssna till en irländsk trubadur.
Detta var bästa kvällen! Christoffer hade nämligen anlänt! Han lurade oss alla och sa att han skulle komma vid sju-åtta på kvällen. Klockan 13 sitter jag och solar och läser en bok på grästmattan och så ser jag hans bil komma körandes uppför backen till vår gård. Hehe. Under tiden han kört hade han skickat sms som "fy fan vad det regnar" eller "jävla husvagnar" så jag trodde att han var nånstans längs E4an, hehe.
På lördagen ställde vi till med kalas då storebror fyllde 31 år.
Mammas moster Lillan, världens mysigaste person, och mamma tittar i gamla fotoalbum. Mormor har skrivit saker som "en kär omfamning", "en glad speleman" och "en stilig militär"... hehe. Älskar förr i tin!
Major myste i min svägerska Sofias famn. Han är en riktig kelgris den hunden.
Ludvig, som först jobbat natt och sen flugit till Stockholm för att därefter ta tåget till stugan var trött så han tog en liten pausvila.
Major följde samma initiativ efter en mycket blöt kantarellpromenad i skogen. Det märkliga är att ingen vet hur han tog sig upp i soffan. Helt plötsligt låg han bara där när vi satt och åt middag.
En dag kom min älskade vän Malin, hennes Jimmy och deras två söner Theo och Harry. Theo sprang runt på gräsmattan och skrek "en älg!" och "en björn!" och "en GRIIIS!" med en träbössa och en kikare i högsta hugg.
Inne i stugan ville han gå upp på loftet som han döpte till "tornet" med mig och Christoffer för att spana på djuren. Han är så himla rolig och fin den där lille killen!
Avslutar bildrapporten från stugvistelsen med denna bild. Döper den till "Den våghalsade lillebrodern".
Ps: Matinlägget kommer så småningom!