Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Maten vi lagade i stugan

2015-08-09 15:15:55 i Allmänt

En av de första kvällarna var det lite ruggit så då styrde brorsan upp en sparrissoppa. Himlen. Älskar soppor.
Efter det fick vi torskrygg, riven pepparrot och skirat smör.
Vi plockade ju en hel del kantareller
så det fick bli kantarelltoast till soppa nummer 2: potatis- och purjolökssoppa!
Pilgrimsmusslor, knaperstekt fläsk och blomkålspuré. Alltså. Jag SLEVADE i mig blomkålspurén ur bunken. Min bror är ett geni.
Och sedan mitt paradnummer! Först lagar man en tomatsås som får puttra en timme eller två (hemligt recept, hehe) och pastan och musslorna får koka upp var för sig. Släng alla musslor som inte öppnar sig! Viktigt! När pastan nästan är klar slänger man i alltsammans i en stor gryta och rör runt så pastan liksom får gotta in sig i tomatsåsen. Strössla över en hel massa bladpersilja och ät. Åt på riktigt fyra portioner....Musslor är livet. Amen.
När brorsan fyllde år grillade vi entrecoté och gjorde egna strips och till det serverades brorsans hemslagna bea och hans tomat- och rödlökssallad med basilika.
Och den här Crème brûléen började jag äta ur innan jag hann fota, hehe.
Näst sista kvällen ställde vi till med kräftkalas, hurra!
Längtar redan till nästa sommar och den här roliga veckan. Älskar att laga mat med storebror och under den här veckan myntades följande uttryck:
- Sen är det bara att montera ner lite vin i det där!
- Alltså. Man behöver fasen inte mycket mer än musslor och vitlök. Man klarar sig!
- När man har tid kan nog matlagning vara det roligaste som finns!
- Jag ska ha ett knippe krondill!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-08-09 - 16:38:40
Mums!!! Jag avnjöt en himmelsk torskrygg med musslor i Göteborg...och i helgen hade vi kräftkalas i stugan med bla mammas goda skaldjurspaj och mina hemliga snurror som görs på gravad fisk med fyllning av bla créme fraich, nyklippt gräslök och citronpeppar i mängd, sjukt gott! Mat är livet och navet i vårt umgänge i stugan - kul att se att ni med har det så!
Men lägg av så lyxigt! Blev superhungrig trots att jag precis ätit frukost. Riktigt frestande bilder :)

Skriv en kommentar