Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

U2.

2009-07-31 18:00:32 i Musik!

Just precis nu skulle jag vilja vara min farbror Anders. Ikväll ska han se U2 på Ullevi. Scenen är magnifik sägs det. Anders kväll kommer att bli magnifik. Det vet jag. Med U2 framför sig kan inget gå fel. Jag är avundsjuk. Men Anders är värd det.

Siri.

2009-07-31 16:56:37 i Allmänt


Idag fick jag äntligen träffa Siri. Som vi har väntat på att få hålla henne! Jag minns så väl när Ida berättade för mig och Jessica att hon och Erik väntade barn. Siri luktade sådär gott på huvudet som alla bebisar gör. Jag ville knappt sluta hålla henne!


Jessica och Siri.

Siri fick en byxdress med en tillhörande tröja av oss och så fick hon även en cd med barnsånger där hennes namn sjungs flera gånger. Upprepning är bra tycker vi som pedagoger! Ida och Erik kommer nog dock att bli less på visorna, men då är det ju tur att det finns fler barnsånger!

Tack för idag!

Solig kvällspromenad.

2009-07-30 21:32:49 i Allmänt

Ikväll har jag varit på en promenad med Sabina, Molly och Olivia och här kommer lite bilder!Vi gick hem till barnens morfar där vi plockade röda vinbär.Molly ville balansera på trottoarkanten och höll mig samtidigt i ett krampaktigt grep om handen.


Olivia funderar..


Och lägger huvudet på andra sidan och funderar lite till..


För att sedan komma på en idé!


Styra vagnen är en rolig aktivitet!


När Olivia ätit upp sin klubba lånar Molly ut sin.


Här skriker Olivia IIIIIHHHH, samtidigt som hon kiknar av skratt eftersom jag och Molly jagar varandra, haha!

Barn är underbara.

Ullsockar i juli.

2009-07-29 22:21:18 i Allmänt


För ett tag sedan hade jag klänning och ullsockar. En bra men udda kombination i juli kanske?

Rabarbergrädd.

2009-07-29 22:18:18 i Allmänt


Det godaste teet som finns.

Bild: Juli, 2008.

Igelkottar.

2009-07-29 21:39:47 i Allmänt

För ett tag sedan stötte jag, Erika och Sabina på en igelkotte mitt i stan som vi döpte till cityigelkotten Zigge. Igårkväll när jag och Sabina gick en promenad stötte vi ihop med en annan igelkott som befann sig i ett bostadsområde så han fick heta Bo. Att träffa på igelkottar verkar vara vår grej!


Tre år av kärlek.

2009-07-29 11:09:35 i Allmänt


2006-07-29 - 2009-07-29 och förhoppningsvis mycket, mycket längre! Jag älskar dig, Patrik!

Nu: Träning och sen jobb till 21!

Att tro på varje människa.

2009-07-28 20:41:09 i Studentlivet

Jag lyssnade just på ett av de bästa talen jag någonsin hört. Stod i sovrummet och höll som bäst på med garderobsstädningen och tvn är på i bakgrunden där en man från Glada Hudik-teatern talade i Allsång på Skansen. Han har satt upp musikalen "Elvis" som spelas av utvecklingsstörda människor. Han talade om att tro på varje människa. När de utvecklingsstörda skådespelarna kom fick han höra av andra vad de inte kunde. Han bestämde sig då för att ta fram varje enskild individs unika egenskaper och låta dem glänsa i deras kvalitéer och därmed strunta i om de stammade, såg fula ut, började skrika hela tiden eller sa opassande saker under olämpliga tillfällen. Allt det där gav han blanka fan i och satsade istället på vad han kunde ta fram hos varje människa.

Jag vill koppla ihop detta med läraryrket där man också måste våga tro på varje individ. Under min tid som lärarstudent har jag ibland fått höra "Oj, ska du bli lärare.. då får du de tufft med en del elever som bara är på skolan för att bråka". Vet ni? När jag kommer till den situationen, vilket jag självklart kommer att göra (naivitet är den sista egenskap man bör bära på som blivande lärare), kommer jag att tänka på vad mannen från Glada Hudik-teatern sa. Jag tänker vägra att låta elever falla igenom systemet bara för att ingen trodde på dem.

Löpning i I20-skogen.

2009-07-28 13:52:12 i Träning

Idag sprang jag i I20-skogen. Det var härligt att springa på ett nytt ställe. Jag har bara promenerat där. Mest hundpromenader med Bia. Åh, vad jag saknar henne. Idag ska jag städa garderoben och min smyckeslåda. Men först mellanmål och bok i soffan!

Babyblue.

2009-07-28 11:44:44 i Allmänt


Min vän Alexandra kan skapa magi med pärlor. Ett av mina favoritarmband.

Styrka!

2009-07-27 13:46:57 i Träning

Nyss hemkommen från IKSU. Styrketräningen gick himla bra! Trodde jag skulle ha tappat lite kraft i musklerna under mitt 2 veckors långa uppehåll, men kraften fanns och jag tog i, om än dock lite lugnare än vad jag brukar. Träningsvärken lär sitta där den ska imorgon ändå. Nu är jag på banan igen! Nu ska jag duscha, äta mellanmål och skriva handlingslista och matsedel.

Förresten! Jag, Patrik, Marcus och Alexandra var på bio igårkväll och såg Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser. Den kan jag rekommendera!

Hjärtat.

2009-07-25 21:56:57 i Allmänt

Förresten. Jag har fått ett smeknamn av två farbröder på jobbet. De kallar mig Hjärtat.

"Men hej Hjärtat!" säger de när jag kommer.

Jag kommer att sakna mitt jobb i höst. Litegrann i alla fall.

Work.

2009-07-25 21:49:06 i Träning

Jag och Sandra har tävlat om vem som varit mest ofräsch idag på jobbet. Jag duschade i förrgår så egentligen var läget inte akut, men hela dagen har jag känt mig superäcklig. Dock är det hela åtgärdat genom en lång dusch och nu sitter jag här i Patriks morgonrock och kvällsfikar. Igår cyklade jag till jobbet i regn och cyklade hem från jobbet i regn och imorse var regnet även då ett troget sällskap då jag cyklade till jobbet halv sju. Det är skönt att jobba när det regnar. Imorgon jobbar jag mellan sju och halv fem och efter helgen är jag ledig måndag och tisdag, hurra! Då ska jag träna! Förra veckan hade jag ju en mycket välbehövlig vilovecka och denna vecka har jag vart sjuk några dagar så kroppen har nu fått vila i hela två hela veckor med undantag för ett riktigt kasst löppass i måndagskväll (febern satt väl och tryckte redan då kanske). Nu är det dock slut med att ligga på sofflocket och jag känner hur det drar i träningstarmen! Jag drömde till och med om styrketräning inatt och blev besviken i morse att jag måste vänta ända till måndag till jag kan entra gymmet. Jag längtar till träningshösten 2009. Den kommer att bli kanon. Det känner jag på mig.

Förresten. Nina Kinert är min "kommahemefterkvällsjobbmusik". Hon är fantastiskt bra. Såg henne som förband till Maia Hirasawa i april. Lyssna!

Mamma och pappa.

2009-07-25 21:39:38 i Allmänt
Jag har världens bästa föräldrar. Ville bara skriva det. Nu är de nere i stugan i Dalarna och mamma ringer varje dag och berättar hur mycket kantareller hon plockat!

Grubbe och Brännland.

2009-07-24 22:13:05 i Allmänt

Igår var vi först till Torsten och Ann-Marie där det bjöds på middag efter att Patrik bytt oljefilter på bilen i garaget. Vi fick dessutom med oss en burk lingonsylt därifrån. Sedan åkte vi ut till Stig och Berit med en en påse bullar vi bakade förra veckan. När vi kom ut höll de som bäst på och arbeta i trädgården och vi fick färskpotatis med oss hem. Snacka om lyx, hemlagad lingonsylt och färskpotatis. Nog har man det bra alltid. Tack!


Brännlandsborstnejlikor.

Konversation mellan mig och Patrik:

P: Carro?
C: Ja?
P: Vad heter de där blommorna som går i en massa rosa nyanser?
C: Borstnejlikor. Visst är de fina?
P: Ja! I vår trädgård ska vi ha borstnejlikor för 10 000 kronor!

Idag cyklade jag till Sabina och barnen på förmiddagen och åt ananas och melon. Efter fikat ritade vi, lekte doktor och sedan hittade jag på en dockteater som dock fick ett abrupt slut då Olivia inte uppskattade svartbjörnen Ellas ankomst till kaninernas bo. Klockan 13 cyklade jag till jobbet och jobbade till 21. Nu jobbar jag hela helgen och nästa vecka jobbar jag bara 2 (!) dagar!

Till Emily!

2009-07-23 13:34:45 i Musik!

http://www.youtube.com/watch?v=m3_Q96eJr1k

For old times sake!

Matlådefix.

2009-07-23 12:51:46 i Recept

En av de bästa sakerna med att ha en ledig dag är att man har tid över att bunkra upp med matlådor inför en helg med jobb. Jag avskyr när vi inte har matlådor hemma i frysen. I och för sig händer det nästan aldrig. Jag vill inte utsätta mitt blodsocker för det.


Quinoa, broccoli, rädisor, cocktailtomater, vitlök, kalkon och matlagningsgrädde. Nu klarar jag helgen!

Välkommen till världen!

2009-07-23 11:38:30 i Allmänt

Igårkväll kom Ida och Eriks dotter Siri Karolina till världen, hurra! Kan knappt bärga mig till jag får se henne!

Kolasnittar.

2009-07-22 20:58:21 i Recept


Jag fick ett bakil i fredags och gjorde kolasnittar och kärleksmums som jag tog med mig hem till Dalasjö som en ätlig present.

Jordgubbe.

2009-07-22 17:59:21 i Inredning


Hurra! Vi har fått en jordgubbe i vår jordgubbsplanta på balkongen! Och fler är på väg!

När vi ändå är inne på blommor.

2009-07-22 16:01:57 i InredningSovrumsorkidé på sänggaveln.

Vi gillar vår mörklila sovrumsvägg. Den heter Mio hed. Om sinom målar vi väl om.

Att borsta tänderna.

2009-07-22 13:24:16 i Allmänt

Igårkväll på jobbet när jag hjälpte en pensionär i säng kom jag att tänka på en sak. Jag gillar doften av tandkräm. Den är trygg på något sätt. Och samtidigt förväntansfull. Den påminner om hemma. Första gången man sover över hos en vän. Första gången man står och borstar tänderna tillsammans med en pojke man är kär i. Och så tänker jag på alla klassresor jag varit på. Hur man fnittrande står med sina vänner i pyjamas och borstar tänderna för att sedan krypa ned i sovsäcken som blir alldeles för varm av alla skrattanfall man får. Jag tänker också på alla ridläger jag varit på i Dalarna och hur vi satt uppe i höloftet och berättade spökhistorier till någon blev så rädd att vi alla sprang till toaletten och borstade tänderna för att "avdramatisera" stämningen. Och så tänker jag på körresan till Mosjön i Norge. När halva estet stod och sjöng norska visor med tandkräm fulla munnarna. Det tänker jag på. Bara av att känna tandkrämsdoft.

Idag är jag hemma med feber. Den kom ändå. Trodde mitt immunförsvar slutat att släppa in virus. Men icket. Ska kurera mig idag och imorgon då jag är ledig och sen hoppas jag på att vara pigg till helgen för då jobbar jag. Jag avskyr att vara sjuk och vara hemma. Det är så avgrundsdjupt tråkigt. Därför har jag gjort en lista på saker jag kan göra om jag orkar mellan feberdrömmarna, lite sådär lagomt ansträngande saker:

* Laga byrålådan med skolsaker.
* Rensa skolsakerna inför hösten och sätta vårens papper i en pärm.
* Städa garderoben.
* Städa och rensa badrumsskåpet.
* Plocka iordning i smyckeslådan.


ALTERNATIVT:

Läsa böcker och vila.

Blommor från Dalasjö.

2009-07-21 13:17:28 i Allmänt
Vilken lyx att få ha tre blombuketter i lägenheten.

Det är något som lurar.

2009-07-21 13:14:56 i Allmänt

Ett virus har lagt beslag på min kropp. Och nej, jag tror inte att det är svininfluensan. Jag har varit tätt i näsan från och till i några dagar nu och igår hade både jag och Patrik ont i huvudet på kvällen. Jag avskyr att vara sjuk, men jag vet att det finns värre saker. Det som är drygt är att det aldrig riktigt bryter ut. Ge mig 40 graders feber i tre dagar och sen en frisk kropp som strålar, inte detta halvmjäkiga tillstånd. Jag är less på att vila då jag ju hade vilovecka förra veckan. Jag vill träna! Hade tänkt att cykla till IKSU innan jobbet idag men då jag faktiskt har lite vett i skallen och Sabinas förmaningar som klingar i huvudet gör jag nog bäst i att enbart jobba ikväll och skippa träningen. Träna hinner jag göra när jag är 100 % frisk. Hoppas, hoppas, hoppas att jag INTE blir sjuk för jag jobbar i helgen och jag behöver helgpengar.  

Helgen i bilder.

2009-07-20 22:00:10 i Allmänt


På fredagkväll åkte vi hem till Dalasjö och möttes av detta. Mums!


Tomater. Mamma och pappa gillar att odla och pappa myser varje gång han får klippa av en kvist citronmeliss medan mamma skördar rädisor ur landet.


Efter smörgåstårtan åkte vi till Kraftverket i Dalasjö. Där är det så överjordiskt vackert.


Jag var såhär glad.


Ludvig.
Vi eldade.


Vi gjorde en parodi på "The hills have eyes". Ni som sett den bör hålla med mig om att Ludvig gör en slående imitation av galningarna i filmen!


Efter det sa Anders och Ludvig att de skulle visa oss en plats. Hurra, tänkte jag, ett smultronställe jag inte känner till! Men så kom vi till grusgropen där föremålet för "smultronstället" var en gammal utbrunnen bil i grusgropen. Då blev jag arg, men rådde bot på min ilska och besvikelse genom att fota Anders på bilen. Tänker lite på filmen "Into the wild" där Chris McCandless som spelas av Emile Hirsch också sitter på ett fordon på filmomslaget här.


På lördagmorgon myste jag och Thimmie i uterummet. 


Vi gjorde en tårta.


Mitt pysselprojekt den senaste tiden som jag lovade att visa er. Det är ett album innehållandes bilder på och anekdoter om  Kristoffer från bebisålder till 25. Att göra albumet gick relativt fort (det vill säga de få gånger jag skippade att noja över klet med silverpennan!), det var planeringen om vilka bilder som skulle vara med och själva administreringen med pro print i stan mm. som tog tid. Men klart blev det och jag är nöjd. 


Tjuvkik i albumet. 


Pappa hade skrivit tre (!) sånger till Kristoffer som uppskattades väl. 
Thimmie undersökte badtemperaturen nere vid sjön.


Och bestämde sig att apportera ett vedträ.


 Jag myste i slänten.


Och Ludvig vilade i båten.


Jag och finaste mormor.


Kubbmatch.


Mamma och pappa.


Födelsedagsbarnet. Egentligen fyller han inte förren den 25, men vi firade honom i helgen.


På lördagkväll när vi skulle sova dansade dimman över skogen, fjällen och ängarna.


Jag och Patrik sover alltid i farmor och farfars hus när vi är hemma och här är utsikten från vårt sovrumsfönster. Jag längtar redan hem igen. Tack för en fin helg.

Dalasjö!

2009-07-17 15:20:34 i Allmänt

Detta är planen:

16.30 - Kristoffer hämtar mig.
16.32 - Kristoffer klagar på mycket packning trots få dagar.
16.45 - Vi åker till Patriks jobb.
16.55 - Patrik smiter ut fem minuter tidigare.
17.00 - Mot Dalasjö och firandet av Kristoffers 25-årsdag! Han fyller egentligen den 25 juli men vi passar på att fira den i helgen då alla kan närvara. Mormor och Anders är också hemma, hurra! Jag ska också träffa Idamari, henne har jag saknat i sommar. Synd att jag missade Emily och Nikki men de hinner jag träffa i augusti.

Detta blir en bra helg. Bastu ikväll nere vid sjön?Idag har jag förresten fixat pass. Det gick himlarns smidigt och 2 cm längre hade jag blivit sen 2003.

Nu längtar jag till den 22 augusti.

2009-07-15 18:29:58 i Allmänt

Då åker jag och Patrik till en ö i  Greklands övärld! Idag när han kom hem sa han att han hade en överraskning och så visade han mig en resebokning. Jag hoppade upp och ner som ett litet barn! Hurra! Vi har pratat lite om att åka någonstans i augusti när vi slutat jobbat och innan höstterminen drar igång, men vi har inte aktivt letat efter något resmål. Idag hörde dock Patrik att de sa att många resor börjar ta slut och då haffade han en resa. Det var bra gjort tycker jag. Det är en av alla saker jag älskar med Patrik - han lever efter mottot LITE snack och MYCKET verkstad. Jag surfade runt lite och läste att man kan gå till stora olivlundar med havsutsikt. Där kommer jag att trivas bra. Det vet jag.En dag som denna.

2009-07-15 16:41:53 i Allmänt

Idag har jag jobbat och kom ganska precis nyss hem. Har slängt in en maskin tvätt och ska dra igång den ultimata städmusiken Seeed för att ägna vår lägenhet den omtanke den förtjänar. Sen blir det middag! Ikväll kommer Ida hit och även Jessica då hon slutat jobbet. Ja, det var min onsdag det. Mycket mer har jag inte att tillägga just nu.

Patrik oroar sig inför morgondagen.

2009-07-14 22:55:49 i Allmänt

Berättade nyss för Patrik att Ida kommer hit imorgonkväll.

- Va? Jamen, ska inte bebisen komma snart?
- Jo, den är beräknad till idag den 14:e.
- Va?! Tänk om vattnet går när hon sitter i soffan? Hur ska vi göra då? Ska man ringa ambulansen?
- Lugn, haha!
- Erik måste ju vara beredd och komma hit snabbt ifall något skulle hända!
- Jaja.. det ordnar sig. Den kommer nog inte imorgon.
- Ändå spännande!

Ida, du får säga till bebisen att vara lugn och invänta stunden :)

Håll min hand i vimlet.

2009-07-14 12:10:20 i Allmänt

Vart än vi kom ifrån.
Vart än vi ska nånstans.

Jag jobbar 13-21 idag och under förmiddagen har jag skrivit nästan sju sidor på en text, det gäller att passa på medan flödet finns.

Igår brann jag av på jobbet. Det är inte ofta jag hettar till bland människor jag inte känner så väl, men jag blev så otroligt less och negativt påverkad. Två stycken ur personalen satt och jämrade sig över att sommaren var slut och att det nu bara återstår regn och mygg. De kom tillbaka från semstern igår och borde vara fulla med energi men istället sitter de där i soffan och klagar och ser inget ljus i något. Jag förstår inte hur människor som är så orkar med sig själva. Visst, jag kan också ha dåliga dagar ibland. Det har ju alla. Det där med sommaren brydde jag mig inte mycket om men då vi senare diskuterade lågkonjunkturen och min utbildning och de sa att allt är nattsvart och det minsann bara är inom vården det finns en framtid brann jag av. Jag sa att de fick ge sig och att man med den där inställningen nog kunde vänta sig en framtid svartare än den djupaste sjön. Det finns inget värre än människor som liksom utstrålar negativism. Tråkigt är vad det är. Jag litar på morgondagen. Det måste man göra. Även i kristider.

Ställ mig inte i ett led, du får mig inte att stå still.

Vilovecka.

2009-07-13 20:29:31 i Träning

Nu har jag bestämt mig för att ha en hel vilovecka. Minns inte när jag senast hade det. Bläddrade i kalendern och kom fram till att det måste ha varit i februari under praktiken. Det känns lite kluvet då man får så mycket tid över. Vad ska man göra? Kroppen behöver vila både psykiskt och fysiskt och efter vilan kommer man förmodligen tillbaka med ännu mer energi! Jag har velat fram och tillbaka nu hela kvällen och Patrik sa bara: Bestäm dig bara. Jag är lite dålig på det. Bättre på att grubbla och väga för- och nackdelar. Men vila bör man som sagt, så nu: böckerna, här kommer jag!


Jag måste bli bättre på att helt koppla av. Jag övar med den här bilden.

Hurra!

2009-07-13 16:58:40 i Texter/dikter

Mitt textprov för Skapande svenska godkändes så nu ska jag förutom ck3 och examensarbetet även läsa Skapande svenska A (30 högskolepoäng), hurra! Jag längtar till hösten och universitetet! Jag och Anna kommer att ha skrivkramp långt in på vårkanten, en bra sådan dessutom!  


Såhär glad är jag nu!

Västervik söndag.

2009-07-12 18:17:54 i Allmänt

Imorse tog jag, Bjerre och Elisabeth en springtur till grusgropen. Vi var de tappra själarna medan de andra sov!


Efter det åt vi frukost med små råghjärtan i müslin. De där små hjärtanen påminner mig om Bias valpfoder som hon åt som också var formade till små hjärtan!


Idag har vi spelat kubbturnering. Susanne och Lukas.


Elisabeth.


Susanne.


Susannes mamma Gun.


Det vinnande laget som fick en hård finalmatch mot mig, Maja och Berit!


Stig jublar!


Pilkastarturnering.


Fokuserad pilkastarmin!


Jag gjorde en "slalomfläta" i Majas hår.


Berit fokuserar!


Pilkastarn den store!


Bjerre hade koll på poängställningen.


Guns hund Troy är en blandning av Boxer och Golden retriver. Han är himla söt! 

Västervik lördag.

2009-07-12 17:58:29 i Allmänt

I helgen har vi varit i Västervik och här kommer en bildkaskad. Först lördagen.


Blomster.


Får.


Maja och Lukas förberedde middagen.


Bjerre, Maja, Elisabeth, jag och Jacob tog en springtur.


Sen gjorde vi armhävningar.


Rygglyft.


Och jobbiga magövningar!


Fysisk aktivitet krävs faktiskt efter intag av denna tårta som jag och Patrik bakade i fredagskväll.


Jag kunde knappt sova på fredagnatt för att jag längtade så mycket till lördagen då jag skulle få garnera tårtan! Jag älskar att garnera bakverk! Knäppt, jag vet.


Gymnasttruppen, haha!


Stentrollet höll allt under uppsikt!


Sen var det dags för vattenskidor och ring efter båten!


Lukas taggade och var lite nervös för båtchaffören var ju ingen mindre än..


Mathis som är ökänd efter sina racerturer på vattnet!


På kvällen badade vi i badtunnan som hade en aningens för varm temperatur, men det gick bra i alla fall!


Jag, Elisabeth och Maja var tvungna att svalka oss i vattnet.


Sent på kvällen drack vi te och berättade spökhistorier.Innan läsningen

2009-07-10 14:04:33 i Texter/dikter

vill jag skriva. Detta är en text om en karaktär jag skrev i maj. Denn text kom till i mamma och pappas uterum hemma i Dalasjö. Jag hade glömt bort den, men hittade den nu i blocket från vårens studier.

Petrus är 24 år och bor fortfarande hemma hos sina föräldrar på Sofiehem. Han tillbringar sina dagar med att läsa teknisk fysik fast än innerst inne brottas med viljan att hellre läsa till kulturjournalist. Det är en av alla hans drömmar han enbart erkänt för Emelie, hans flickvän sedan tre år tillbaka.

Petrus är social och har många vänner. Han ska delta i tre lag under brännbollsyran vilket ger honom magont då han inte vill ses som en svikare. Han kan ju inte gå till final med tre lag! Någon måste han ju svika. Jaja. Det viktigaste är att det är sol och att ölen smakar gott. Petrus gillar egentligen inte öl, men blir retad av sina vänner ifall han dricker vin, hans egentliga favoritdryck vid festliga sammanhang.

Petrus tillbringar mycket tid i sitt rum sittande i en Lexingtonfotölj skrivandes på en bok. Också en hemlig dröm. Författardrömmen. Drömmen om ord. Drömmen om en hemlighet. Hemligheten om en bok. Han avskyr den sida av sig själv som han hela tiden måste gömma. För vad egentligen? För vem? Allt är nog bara en påhittad känsla brukar han tänka och tröstar sig med faktumet att han faktiskt blir inspirerad av att vara halvöppen. Petrus favoritbok är generationsromanen "Jack". Petrus utvidgar ofta sitt bruk av Ulf Lundells konst genom att hänga upp hans litografier på pojkrumsväggen och låta högtalarna strömma ut tonerna av "Måne över haväng", "Låt inte ensamheten" samt "Sista porten". Hans absoluta favoriter av Lundell. Hans pidestaltrotjänare i musiksamlingen.

Petrus och Emelie träffades i en lekpark. Fast de lekte inte. Det var den 19 maj 2006 och Petrus satt i sandlådan och sparkade sand med sina gråa converse och Emelie satt och grät i en gunga. Petrus var arg på livets system i allmänhet och Emelie var ledsen över föräldrarnas situation. De hade skilt sig för flera år sedan och hennes pappa var fortfarande förkrossad och började blir alltmer svår att umgås med då han endera grävde ned sig i soffan, matade taxen med korv eller flanerade runt på Umeås gator med taxen hasandes runt fötterna.* Petrus och Emelie blev kära efter att de insett att de var en produkt av de socialas ensamhet.

Petrus hade högst betyg av alla när han gick ut Naturvetarprogrammet vid Östra gymnasiet och den som var mest stolt över hans prestationer var hans farmor Elsa.* Hon brukade bjuda över honom på mat då och då, men ibland hade hon glömt bort det och då fick Petrus nöja sig med att bli bjuden på klibbig havregrynsgröt med utgången sylt från Coop nära. Petrus älskar sin farmor men oroar sig över hennes alltmer påtagliga demens.

Om Petrus fick önska skulle han helst av allt vilja hoppa av studierna, åka till Sydney och jobba ett år och efter resan söka till kulturjournalistprogrammet. Han vet att han skulle komma in. Han vågar bara inte söka. Han är rädd för vad alla ska tycka. Ska han, en av de smartaste i Umeå - i alla fall i hans egen generation - bli en rödvinsippande kulturarbetare boende i en lägenhet med ett alldeles för kallt golv? För det är så de tänker. Det vet han.


* Det är alltså Sune som är Emelies pappa!
* Det är Elsa som Line (se tidigare karaktärsskapande) som hyr rummet av.

Ett ensamt regn

2009-07-10 12:43:39 i Allmänt

faller över Umeå. Jag är ledig idag och sitter här och tangenterar i långkalsonger, tjocksockar och en mysig kofta. Jag har varit på en promenad till Coop där jag köpte matlagningsvin, smör och potatis. Jag ska laga en kycklingrätt i lergryta ikväll. Men först tänker jag lägga mig på soffan och läsa i några timmar. Eller så gör jag en Patrik:


(Okej, jag erkänner. Jag arrangerade nallen!).

Jag saknar kören.

2009-07-10 12:27:05 i Musik!

http://www.youtube.com/watch?v=GrO1h9cqUlE

Tittade just på detta klipp och fick ett akut körsaknadsanfall! Jag längtar till september då vi drar igång igen!
Alltså - jag skulle ge rätt mycket för fröken Ternheims kavaj. Bland det snyggaste jag sett i klädväg. Nonchalant uppdaterat som jag brukar säga.

När himmelen öppande sina portar.

2009-07-09 20:01:40 i Träning

Idag när jag slutade jobbet vid 16.30 hade jag planerat in en springtur i endera Gammliaskogen, runt Nydala eller på löpbandet på IKSU. Jag rådslog med mig själv ett tag och kom fram till följande för- och nackdelar:

Gammlia:

+ Bra backar.
+ Smidigt då spåret ligger på min cykelväg hem från jobbet.
- Less på Gammliaskogen.
- Våldtäktsfallet förra veckan.
- Risk för regn.

Nydala:

+ Bra med sjöluft.
+ Inte sprungit där på 100 år.
- Jobbigt med blåsten.
- Risk för regn.

IKSU

+ Springa inomhus då risken för regn var överhängande.
+ Möjligheten till att köra exakta intervaller.
- JAG HATAR LÖPBAND
- De är dessutom säkert upptagna.

Med dessa plus och minus i mina tankar bestämde jag mig för Nydala. Jag hann springa 2 km innan himmlen öste ned det överjävligaste ösregn som jag någonsin skådat. Och där sprang jag. Och hade 6 km kvar tills jag sprungit runt den där himla sjön som jag för några timmar sedan hatade och gärna bytt ut till närmsta löpband. Totalt 8 km avverkades och jag var blöt ända in på skinnet och fick stå i duschen i en kvart för att ens bli varm. Bättre löppass har jag haft. Blir jag inte sjuk av detta har jag ett immunförsvar av stål! Jag har trots allt inte varit sjuk sedan julen 2007.

Jag vill ha våren 2010 NU.

2009-07-08 22:20:08 i Allmänt

I februari 2008 lämnade vi Bia till Försvarsmakten igen. Då hade vi haft henne i ett år. Från 9 veckor till 15 månader gammal. Vår tid som fodervärdar var över. Det var en av de värsta dagarna i mitt liv. Bia var och är en fantastisk hund. Nu arbetar hon som sökhund inom vapen och ammunition och hon är väldigt duktig enligt hennes dressör. Sedan dagen då vi lämnade tillbaka Bia har något fattats i mitt liv. En hund. Jag har saknat och längtat efter en hund så länge nu och nu har vi bestämt att köpa en egen valp nästa vår. Lycka!
Alla bilder är lånade från www.gunhills.nu

Vi kör en repris.

2009-07-08 21:14:53 i Texter/dikter

Denna dikt skrev jag för ganska precis ett år sedan och det kanske finns läsare som inte läst den, så därför (och eftersom jag inte har nått annat att skriva om då jag jobbat hela dagen) får ni läsa den nu igen.

Universitetet är tomt på sommaren.
Det kanske finns några sommarkursare kvar.
Några doktorander som sliter.
Någon ensam städare som putsar det sista dammet från hyllorna.
Jag undrar om hissen stannat?
Om den knäcktes av alla böcker som faktiskt knölats in där
liksom i brist på annat utrymme.
Det kan bli så när för mycket kunskap ska samlas på ett enda ställe.
Det kan bli så när det handlar om förvaringsutrymmen.


Universitetet är skumt på sommaren.
Det ekar när man går förbi på asfalten.
Gravitationen släpper taget och man hör varje ljud som stora ljudvågor
som omfamnar alla sommaränder som lugnt simmar omkring.
Ibland känns det som om någon tittar på en när man cyklar eller går förbi.
Någon som inte riktigt hann med vårens takt.
Någon som inte är klar.
Någon som fortfarande sliter med gamla poäng.


Universitetet är nedtonat på sommaren.
Inga naturvetare som gnuggar geniknölarna.
Inga läkarstudenter som gräver ned sig i biblioteket.
Inga språkvetare som övar sig i språkens alla konster.
Inga idrottsstudenter som chillar omkring i mjukisbyxor
och snackar om de senaste stretchningsmetoderna.
Inte ens en enda liten musikstudent som trallar på en visa.
Det är tyst. Det är tomt.
Det är ekon av våren som hörs om man lyssnar noga.


Universitetet är en påminnelse om tiden på sommaren.
Om en tid som var och om en tid som kommer.
Om hur man pratar att kasta sig ner i den lilla sjön och simma runt
bara för saken skull och bara för att det skulle vara en kul grej.
Om hur man nuddar snöflingor med tungan och hur man lockas till att göra snöänglar.
Om hur man pratar om tentor, om poäng och om att samla ihop kunskap.
Om hur man trollar med pengar för en tekopp.
Om att lukta på klasskompisars kaffe.
Om att stå och prata om allt och inget långt efter att man egentligen slutat.
Om att stanna kvar dagen där den slutade.
Om att pausa.


Carolina, julikvällen den  10/7 2008

Lokalpatriotism.

2009-07-07 21:58:37 i Allmänt
Idag har jag jobbat 13-21 samt cyklat i ösregn fram och tillbaka till jobbet. Nu värmer jag mig med tjocksockar som farmor stickat. Har inget att skriva om så ni får dessa bilder. Dalahästen i mitt hjärta! Denna burk är placerad på en hylla på vår tv-bänk. (Förresten, finns det kvar sådana där godisar? Hårda karameller med pepparmynt- och citronsmak? Mormor brukade bjuda på sånna i hennes bil!

On a rainy day.

2009-07-06 17:51:03 i Allmänt

Och så kom regnet. Översvallande och befriande. Man kan jobba i någon ordning utan att halvdö av värmeslag, man kan springa utan att krevera av en stillastående luft och det bästa av allt: man kan dricka te. Ikväll ska jag fira med några kannor te.

Idag var det några pensinärer på jobbet som såg filmen "Så som i himmelen" och medan jag gick runt och gjorde i ordning eftermiddagsfika till alla hann jag med att halvse några scener. Under scenen då då Helene Sjöholm sjunger "Gabriellas sång" i kyrkan och hennes fyllesvin och kvinnomisshandlare till karl  agerar publik genom att stå och trycka längs väggen började jag såklart gråta. Som alltid. Trots att jag sett filmen minst sju gånger.

Lördagkväll.

2009-07-05 14:46:41 i Allmänt

Igårkväll käkade jag, Sabina och Erika middag hos Sabina. Vi hade knytkalastema och åt tacopaj, grillad kyckling, crostinis med chévre och hunung, skivad zucchini i ugn och en god sallad. Vi satt och pratade i flera timmar och jag testade Sabinas spikmatta och kände mig som i sjunde himlen! Sedan cruisade vi runt på stan där vi träffade på cityigelkotten Zigge. Han sprang vant omkring på stans gator och vi blev såklart rädda att han skulle mosas av första bästa bil, men inte Zigge inte. Han var ju trots allt en cityigelkott. Jag sov över hos Sabina eftersom Patrik var på gatufesten i Sundsvall och jag inte ville gå ensam hem genom skogen. Det tar bara 12 minuter att gå hem, men efter den senaste tidens våldtäkter går ingen trygg. Förbannat tråkigt, men sant.


Erika med kniven!


Jag flätade Sabinas hår.

Livet går isär.

2009-07-03 20:32:00 i Allmänt

Slängde nyss in Thåströms platta "Skebokvarnsvägen 209".

Jag köpte den skivan hösten 2005. En höst med mörkare löv än vanligt. En höst då träden var kala och min halsduk drogs längre upp än den någonsin gjort och mössan ständigt var neddragen över pannan. Jag vandrade från min lägenhet till kiosken för att köpa mjölk av världens trevligaste kioskägare som alltid frågade hur det var och alltid gjorde tummen upp. Men den hösten var det egentligen inte så bra.

Nu är det bra. Det är jag glad för. Det är jag tacksam för. Och jag tänker på det varje dag. Även fast jag aldrig någonsin pratar om det.

Följ med fjärilar och fåglar som du ser
Kasta allting som du inte vill ha med
När vägen går isär och floden blir ett hav
Låt din stjärna visa vilken väg du ska


Jag borde ha ringt dig mycket mer än vad jag gjort.

Lyssna på vår vårkonsert!

2009-07-03 19:08:04 i Musik!

Just de ja! Jag har glömt att skriva att min körkonsert går att lyssna på på webben www.nationskoren.tk. Gå in via länken musik. Julkonserten finns också där, men den kan ni mysa på i december!

Ljudet är inte det bästa då konserten är inspelad via två mikrofoner och en dator så ni får inte direkt en bred stereokvalitét på ljudet. För er som hört mig sjunga mycket och kan lirka ur min röst ur körstämmorna hör mig rätt bra. Killarnas stämmor hörs ej så bra som de kunnat då vi ej hade takmickar, får fixa det nästa gång. Så ja, nu har jag bortförklarat mig nog. Lyssna vettja! Om ni bara ska lyssna på några låtar, välj i sådana fall Majsång, den gamla Bellman-klassikern Käraste bröder, Tourdion och Rövartrion. För att sommarkänslan ska sprida sig i era ådror rekommenderas Kom.

Mycket nöje.

OCH! Ni måste lyssna på Total Praise från julkonserten 2008. Det är en order! Den är fin! Lyssna särskilt på slutet. När vi övade codan på den låten slet jag mitt hår och svettades under körrepen. Det är hårt att vara sopran. Trust me.

Jag bara vet.

2009-07-03 15:17:49 i Allmänt

Dagens låt: Lisa Ekdahl - Jag bara vet

Har varit på stan och käkat lunch med Ida och Jessica. Nu är det 11 dagar kvar till beräknad födelse för Ida och Eriks bebis. Jessica tycker att den ska komma ut snarast, i alla fall före hon åker till Finland i två veckor. Hon var rädd att Ida och Erik åker till Haparanda när hon kommer hem och att hon då riskerar att måsta vänta till augusti för att få en skymt av barnet. En sak är säker; när bebisen kommer ut och Ida och Erik är hemma i lugn och ro och har hunnit vila upp sig ska jag dit och gulla med den! Oavsett om Jessica är hemma eller inte, mohaha! Nu har vi ju väntat i 9 långa månader på den!

Nu ska jag sätta mig på balkongen och börja på riktigt med mitt topphemliga projekt. Har ännu bara ägnat timmar åt förberedelser och planering, men nu ni! Nu är jag igång! Lovar att visa er sedan, men just nu är det som sagt topphemligt!

Om våldtäktsmän.

2009-07-03 14:07:24 i Allmänt

Jag blir så förbannad. Och rädd. Och frustrerad. Brutal våldtäkt i Gammliaskogen igårkväll. Exakt i samma område där jag någon timme tidigare lugnt tränade löpning helt ovetande om att idiotiska och fruktansvärda galningar härjade. Psykopater som våldtar. Idioter som borde spärras in. Jag vill kunna springa var jag vill. Kunna ha hög musik i lurarna utan att det ska spela någon roll. Tydligen kan man inte det. Inte ens i fina, vackra och lugna Gammliaskogen.

Vanligtvis tänker man att något liknande aldrig skulle hända en själv. Och det gör jag även nu. Jag tänker att jag kan springa ifrån, klubba ner eller skrika och skrämma bort en potential våldtäktsman. Faktum är dock att detta är ett väldigt naivt tänkande. Mer rätt är att våldtäktsmannen förmodligen är min överman i samtliga av dessa försvarstekniker och att jag får fortsätta vara rädd. Och förbannad.

Detta är i alla fall en av alla tusen anledningar till att ha en hund.

Flat coated retriver.

2009-07-02 20:46:56 i Allmänt

Inatt drömde jag om att jag satt på en gräsmatta med en hel massa flat-valpar runt mig. Imorse när jag tog upp tidningen från hallgolvet såg jag flat-valpar på framsidan. Det måste vara ett tecken. Jag längtar så himla mycket efter en vovve.


Världens finaste flat, mamma och pappas hund Thimmie.

Förr i tiden.

2009-07-01 20:32:59 i Allmänt


Mamma och pappas bröllop och mitt dop, midsommar 1987. Kristoffer övervakade allt i sin matroskostym! Om jag någongång får en son måste han också avbildas iförd den där matrosutstyrseln! Här ser ni förresten vem jag ärvt mina skrattgropar ifrån!

Agapanthusen lever!

2009-07-01 12:16:07 i Inredning

För några veckor sedan fick vi en hel massa blommor av Ann-Marie. En av blommorna, en Agapanthus, (även kallad Afrikas blå lilja) är väldigt stor och nu undrar Ann-Marie om den lever och det gör den! Den håller som bäst på att slå ut!