Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Theme of the month - KLASSIKER

2012-01-31 18:35:08 i Theme of the month

Imorgon är det ju den första februari och den första dagen i varje ny månad ska månadens tema publiceras i vårt fotoprojekt. Januaris tema var "Klassiker" och jag övertänkte som vanligt först och sen kände jag för att avskala mina tankar till max. Resultatet ser ni nedan!

Tack till lillebror Ludvig.


Det kanske mest använda klädesplagget: klassikern JEANS.

Kika på de andras bidrag här: Evelina, Anna, Penelopé och Nathalie.

Lavendel-scrub

2012-01-31 12:10:42 i Recept


Att göra sin egen scrub är enkelt och man har oftast alla ingredienser hemma. Olivolja, grovsalt, socker, honong och lavendel.


Blanda ihop allt (det är svårt att skriva ut exakta mått då det är en smaksak hur man vill ha konstistensen på sin scrub) och häll upp i en burk som du förvarar svalt.

Badrummet.

2012-01-30 22:25:10 i Huset


Kom på att jag ju inte visat hur mitt badrum blev! Det är ett pyttelitet badrum med snedtak.
Korgen har jag sprutmålat vit och den lilla pallen har jag fyndat i nån av husets många gömmor. Jag har de flesta av mina badrumsartiklar i en byrå i hallen utanför badrummet.


Det är så himla göttigt att efter en kall vinterdag få krypa ned i ett skumbad och läsa.


Tvålpumpen köpte jag i en mysig pyttebutik i en by nära stugan i Dalarna.
Näsåker

2012-01-29 19:45:42 i Allmänt


I lördags stöpte vi ljus.


Vi höll till i mormors tvättstuga där väggarna är tapetserade i en gulblommig 70-talstapet. Jag fick en rulle av mormor, frågan är bara vad jag ska göra av alla tapetrullar jag samlar på..


Sedan manglade vi dukar och linnehanddukar. Hos mormor får man gå den hårda skolan och gör man fel ska man göra om och göra rätt. Orden "genvägar" existerar ej i mormors vokabulär!


Oliver och Tikka myste på golvet.


Igårkväll var vi hos Roger och Åsa och åt middag. Det var en luktrativ afton för mig då jag fick tidningar, en fin efterrättsskål och några blomskott med mig hem. Idag har jag dessutom fått ett blombord i Carl Larsson-stil av mormor. Jag trodde att jag skulle svimma av lycka rakt på golvet! Jag hade just sagt till mamma att jag skulle kunna ge 1000 kr för ett sådant bord på loppis och så kommer mormor och säger: du kan ta det! Det kommer från Fullsta och jag hade tänkt att ha det på altanen men jag tycker inte att det passar där.

Lycka! Merci beaucoup!Slut

2012-01-27 21:18:53 i Allmänt

Idag klockan 16.30 var Thimmies timmar räknade. Vi valde att ta bort henne. Det hela gick mycket lugnt till och veterinären kom hem till mamma och pappa. Vi satt alla på golvet och klappade henne medan hon somnade in.

Jag åt hos mamma och pappa efteråt och när jag skulle skrapa av tallriken upptäckte jag att mamma redan plockat bort Thimmies matskål. Det kommer att ta tid att vänja sig. Det kommer att ta tid att vänja sig att promenera utan hund. Att ingen kommer och viftar på svansen när jag går in för att lämna en nyckel eller låna en liter mjölk. Det kommer att ta tid att vänja sig vid att ingen kommer och stryker sig mot benet och vill bli klappad. Att hon inte längre kommer att springa runt på gården och nosa efter harspår. Det kommer att ta tid att vänja sig vid att hon inte finns med oss längre.

Ikväll har Robert och Anna varit här på blixtvisit, de är hemma i Vilhelmina i helgen och kikade in. Nu ska jag ta ett bad och dricka te. Sedan ska jag sova. Jag orkar nog inget mer just nu. Imorgon åker vi till mormor. Det känns fint. Vi hörs på söndag.

Ring gärna. Jag orkar prata. Det känns tungt, men jag har alltid föredragit prat framför tystnad.

.

2012-01-25 20:17:12 i Allmänt

Jag är så himla ledsen. Thimmie är ju gammal som ni vet. Hon blir 13 år i mars. Den senaste tiden har hon tacklat av mer och mer. Hon är inte samma pigga hund längre. Beslutet som väntar oss är inte ett lätt beslut och jag önskar så att jag kunde spola tillbaka tiden och göra henne hälften så gammal så hon kunde vara med några år till.


Vila, sommaren 2011.

Bara tanken på att aldrig mer få känna hennes mjuka öron mot mina fingrar får mig att bara vilja sitta här och gråta.

Fikon- och valnötsmarmelad, steg för steg.

2012-01-25 17:57:48 i Recept


I förrgår lagade jag marmelad inför gårdagens möte med Prettotanterna (bokcirkelsgänget). Det första steget är att hacka fikon.


Skala och hacka valnötterna, men blanda inte i dem förrän marmeladen kokat klart.Blanda i koncentrerad svartvinbärssaft, två matskedar apelsinsaft och råsocker. Koka i ungefär 20 minuter.


Häll upp i en burk, klart!


PS - Peter, jag vet att du har bett om ett specialdesignat onsdagsinlägg men jag säger bara: du har hängt med John Petrucci idag. Var nöjd med det.


Nicest thing.

2012-01-25 07:54:44 i Musik!

Denna gamla klassiker är i denna stund min morgonmusik på jobbet.

EN DAG PÅ JOBBET.

2012-01-23 22:10:15 i Jobb

Jag ska berätta för er om en dag på mitt jobb.

Kommer till skolan 07.30 och skriver en målbeskrivning inför ett jobb om musikkulturer som åk 9 ska göra. Vattnar mina blommor. En elev kommer och gör ett restprov vid 08.30. Kopierar upp låtar inför veckans sånglektioner. Stämmer instrumenten. Min första klass kommer och vi lirar Beatles med en tvärflöjtstämma, gött! Fixar en affisch inför Öppen scen vecka 9. En elev kommer in i musiksalen och spelar en låt för mig som hon vill spela på Öppen scen. Jag förbereder inför eftermiddagens svenskaredovisningar. Äter lunch i personalrummet med några jobbarkompisar. En elev kommer in och vill prata med mig och Hans, min klasskollega. Hon är ledsen och vill ha stöd. Sitter och pratar med henne en stund och går sedan tillbaka till musiksalen för en sånglektion där vi lägger upp teknikövningar och sjunger en massa. Dagens andra klass kommer in och är "efter-helg-speedade" och jag skrattar så jag knappt kan prata. Kollar igenom det sista inför morgondagens körövning.

Klockan 13.45 har jag en svenskalektion och eleverna ska redovisa om ungdomsböcker de läst. De har fått välja olika redovisningssätt utifrån en lista som jag skapat. En elev har skrivit en prolog i samma språk som Gunnar Ardelius (Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket) och jag imponeras grymt mycket. En annan elev har gjort en animerad film utifrån boken Hon går genom tavlan ut ur bilden. Hon har sammanfogat text, rörlig bild och musik på ett sätt som får mig helt rörd och jag måste sitta tyst en stund för att hinna smälta det.

Min sista lektion är i åk 9 och vi spelar även där. För in dagens närvaro i skola 24 och kollar jobbmailen. Kikar igenom morgondagen och plockar ihop grejer inför ett möte med en annan svensklärare. Vi ska göra ett samarbete musik/svenska som vi döpt till arbetsnamnet "Trubadurer då och nu". Vi snöade in på Bellman och sen upptäckte jag att klockan plötsligt dragit iväg så jag sprang ner till musikskolan där vi hade orkesterrep. Eleverna ska till Norrlandsoperan nästa vecka för att spela och vi repade de låtarna.

Klockan 17.00 sa jag Hejdå! och åkte hem. Det var en dag från min jobbvardag!

Speed dating i Umeå.

2012-01-22 21:49:44 i Allmänt

I helgen har jag tagit speed datingen till en helt ny nivå. På mindre än två dygn lyckades jag träffa och umgås med tolv personer. I fredagskväll hälsade jag och Johannes på hos Jessica, Mattias och lille Arvid som kommer att gå utan stöd alldeles snart! Efter den påhälsningen umgicks jag med Sabina och Erika och pratade och pratade. På lördagen fikade jag med Peter och Vischan för att sedan möta upp Anna för att inhandla mat och käka och umgås med henne och Robert. Idag gick jag och Johannes till Skogis för att fika med Idamari och sedan slöt storebror upp.

Nu kan jag vara eremit i mitt hus ett tag. Med gott samvete!

Tack fina Umeåvänner för en rolig helg!

Med den här gården behöver man inget guldkort på IKSU.

2012-01-19 18:35:11 i Huset


Förra året tränade jag på IKSU med Idamari och andra träningsglada vänner.


Det här året skottar jag snö. I måndagskväll var det så fint och putsat överallt och så vräkte snön ner inatt och så fick jag börja om.


Snödjupet snittade på 25 centimeter men på vissa ställen hade det drevat upp till nästan en halvmeter. OBS: Det är ingenting att skratta åt. Det är mördarträning på hög nivå. IKSU:s egna Mördarbarbro hade varit stolt över mig.

Helgen.

2012-01-17 20:14:52 i AllmäntVi har gjort en massa saker. Jag låter bilderna berätta. Är så tacksam över hur fina vänner jag har.

Jobb

2012-01-17 19:45:01 i Jobb

Har haft en så himla bra dag på jobbet. Ni vet en sån där dag då allt klaffar. En sån där dag då man bara känner harmoni med det man pysslar med.

Nu ska jag måla! Tjipp och hej!

En seger till hästsporten.

2012-01-16 22:37:40 i Allmänt

Jag och Ludvig har tittat på Idrottsgalan ikväll där den fantastiske hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson tog hem Jerringpriset med 44 % av rösterna. Det är en seger till hästsporten! Nu är det dags att låta oss hästfantaster få mer tid i rutan!2011: juli-september

2012-01-16 19:51:56 i Allmänt

Jag fortsätter med årssammanfattningen!


I juli tog jag vara på somriga stunder med Johannes som här ser ut att vara som tagen ur en Astrid Lindgren-film och det gillar jag ju!


Badade med dessa två tokstollar som ska gifta sig i sommar!Åkte ut till en ö i havet. Som hämtat ur en bok av Tove Jansson (okej, nu ska jag sluta med alla litterära referenser).


När jag inte jobbade (DEN SISTA! Jag tar det igen: DEN SISTA!) sommaren på Berghem låg jag helst på gräsmattor med hundar bredvid.


Så blev det Trästockfestivalen och mitt älskade Amber Oak äntrade scenen.


Jag var peppad på vinet, sommaren och livet i stort.


Gick och spontanköpte en tramporgel!


Åkte hem över en helg och Idamari, Emily och Nikki hälsade på.


Åt sushi-lunch med Kristoffer.


Gick ut med mina arbetskompisar från Berghem, mest glatt men lite ledsamt över att vi inte kommer jobba tillsammans mer. Jag ska dock hälsa på i sommar!


Hade skrattfest på Anna och Roberts balkong.


Så kom augusti och jag, Hanna och Linnéa cyklade en massa mil runt Umeå för att hitta en hjortronmyr.


Jag förklade för Molly och Olivia att jag skulle flytta och därför inte kunna ses lika ofta men jag och lilla Opi Rau Rau brukar ju ha telefonkonferens lite då och då.


Jag åkte till stugan i Dalarna och Kristoffer åt ett surt äpple.


Jag tog den numer klassiska bilden på Timman och Ludvig.


Obligatoriskt kräftkalas!


Jag flyttade hem den 14 augusti och började..


slipa


måla


och inreda!


Beundrade dimman från mitt sovrumsfönster.


Septembermyste i Umeå med Ida och Jessica och alla barn.


Johannes familj kom och hälsade på och vi plockade lingon.


Det var juli-september det. Hoppas ni orkar med ett bildbombningsinlägg till där jag ska sammanfatta oktober-december!
NU!

2012-01-13 17:00:24 i Allmänt

I detta nu förbereder jag middag inför ett mycket celebert besök från min forna studentstad. Visslan, Vesslan och friarn är på väg!

Dessutom kommer min älskade och saknade lillebror hem ikväll! Han har varit på språkresa i Österrike. Jag har saknat honom varje dag. Kommer att grina en skvätt dagen han flyttar härifrån. Att ha sin lillebror ett hus bort är som en dröm.


Fredagsbjuder på denna!

Gnistersnö

2012-01-12 17:35:00 i Allmänt

Idag är det gnistersnö ute. Den perfekta snöskottar-snön. En gång skrev jag en dikt om gnistersnö, den finns i arkivet om ni bläddrar. Jag känner mig lite frustrerad fast jag vet inte över vad. På dåligt humör utan anledning. Tur att jag har snöskottningen att ta tag i.Förresten. Jag har så mycket mer att skriva men jag ska rensa bland orden först.

Projekt: pappasång.

2012-01-11 21:44:45 i Allmänt

Ikväll var pappa här på sånglektion. Pappa gillar att sjunga och jag tycker att han har en bra grundröst. Han vågar sjunga ut, han tar för sig, är duktig på att improvisera och gå ifrån kontrollen vilket är ett nyckelord om man vill bli bra på att sjunga. Nackdelen är dock att han är väldigt duktig på att imitera olika sångare och det slår tillbaka nu då han liksom "härmar" deras röstkaraktär istället för att lita på sin egen. Det ska bli väldigt kul att ha detta som ett vårprojekt. Till en början ska vi jobba bort "luften" i rösten så att han får en tätare klang.

Insikt VS utsikt

2012-01-10 17:32:51 i HusetDär, i det röda huset som ser ut som en prick på bilden, bor jag.


Här är utsikten från mitt bibliotek där jag sitter och jobbar, skriver, läser eller filurar. Jag kan titta ut mot sjön och se några rådjur springa över isen.

Jag är så himla glad och tacksam över mitt boende när jag läser om sånt här.

2011: april - juni

2012-01-09 21:32:16 i AllmäntNär april kom gick jag på treårs-kalas.


Myste med att ljuset kom tillbaka.


Gick en massa våriga promenader med Johannes.


Pluggade inför en mastodont-tenta i klassisk musikhistoria.


Gosade med lille Arvid som föddes den 29 mars. Minifötter, titta hur fascinerad jag är!


Grillade hemma hos Sabina och barnen. M o O hade feber, man vill ju bara krama dem när man ser denna bild!


Spelade fotboll på mitt gamla extrajobb (mobilbild).


Fick påsklov och besökte Skellefteå Museums lanthandel. Vill bosätta mig där.


Åkte hem och hängde i fjällen


och gjorde vanilj- och hallonpannacotta med havrekex doppat i mörk choklad.


I maj hände det en himla massa roliga grejer. Vi hade konsert


där vi bland annat spelade den egenskrivna "balkanlåten".


Myste med Karl medan den andre tvillingbrodern Oskar sussade sött.


Gick på konsert med Sabina


nämligen en konsert där barn stod i centrum i ett låtskrivarprojekt som  Sabinas Göran (som också är musiklärare) var projektledare i. Det är sådana där stunder man verkligen förstår varför man är lärare! Magiskt bra var det.


I maj var det rätt mycket som pågick i allmänhet och då är det ju bra om man följer Viktors metod: att vila lite då och då.


På Kulturnatta hade jag och Peter en jazzspelning på Schmäck.
(Saknar våra rep, Peter! Det ska bli kul när ni kommer hit och hälsar på i helgen!)

Och slutligen skrev jag detta inlägg som ett slags hejdå till våren och studierna.


I juni tog jag min efterlängtade examen och här är mina snygga kusiner!


Paddlade kanot och tältade med den finaste personen.


Drack vin och skrattade vid älven i Skellefteå.


Firade bästa Claras student!


Åh, havet! Kan inte beskriva hur mycket jag längtar till i sommar då jag bara ska hänga runt på platser jag gillar!


Firade midsommar på Norrbyskär med ett gäng bra människor.


En midsommarnattsdröm.

Och det var april-juni, gott folk! Fortsättning följer!
Blåsans lidande i mitt multitaskande.

2012-01-09 19:05:08 i Allmänt


När jag kommer hem efter en arbetsdag är jag ofta kissnödig. Jag äter middag, går en promenad, pysslar med något projekt, spelar.. UTAN att kissa. Flertalet tillfällen att lätta på trycket dyker såklart upp och vad gör jag? Jag gör en Alfons: "Jag ska bara" plantera om en blomma, sätta upp en tavla, jobba lite, läsa en bok, sätta igång en tvättmaskin, ringa en kompis. Ja ni ser. Vad tror ni min blåsa befinner sig i för läge just nu? Just det: "jag ska bara blogga lite först".

Seriöst. Jag måste skärpa mig. Det är bara så kul att komma hem. Det finns så mycket jag vill göra. På jobbet är det likadant. Att kissa är ju så tråkigt.

Jag skyller allt detta på min storebror. Här är ett exempel på en dag ur vår barndom.

Solen skiner. Det är behagligt väder och farmor hänger tvätt på torklinan och småskrattar när vi springer förbi på gräsmattan. Vi är uppspelta. Vi har nämligen hittat den skattkarta vi gjorde förra sommaren. Skatten vi hade grävt ner i jorden var kanske något gammalt mynt vi fått från pappa. Just det minns jag inte riktigt. Vi börjar leta vid skotergaragets ena vägg. Gräset står högt och Kristoffer kämpar med att gräva. Hans röda manchesterkeps har åkt på sniskan och några svettpärlor rinner nedför hans sommarfräkniga ansikte. Jag, som kanske är 4-5 år, - och upplever frustrationen och tålamodsbristen som ni vet att ett barn kan ha - står och stampar.
- Hittar du inte skatten? Men gräv då. Jag orkar inte stå här mer!
Kristoffer tittar på mig. Besviket. Han fortsätter gräva. Jag fortsätter gnälla.
- Jag är kissnödig! Skynda dig!
Då säger han det. Orden, meningen som etsat sig fast i minnesbanken.
- Men du kan hålla dig!

Och det har jag gjort sedan dess. Jag blev en expert på att hålla mig. Bäst i världen. Så sitter jag här. 20 år senare med Åbergs fördömda "Jag ska bara" och Kristoffers "Men du kan hålla dig!" ringandes i öronen. Fortfarande kissnödig.

Ps: Vi hittade aldrig skatten.

2011: januari - mars

2012-01-08 20:19:16 i Allmänt

Nu ska jag sammanfatta 2011 i text och bild. Vi börjar med vintermånaderna januari till och med mars!


I januari var det mest isande kallt.


Vi styrde en Hejdå-fest till Belgarnas ära. Här kramar jag Thomas - killen som plankar låtar han aldrig hört på några minuter.


Vinterpromenad vid älven i Umeå.Vi hade världens roligaste inflyttningsfest hos Anna och Robert.


Och här är en mer spontan, men minst lika rolig, fest där vi lekte lekar och tävlade på blodigt allvar!


I februari gick jag snöiga promenader med fina vänner


och så var jag och Johannes med Molly i Bräntis och åkte pulka.


Påbörjade ett ytterst ambitiöst projekt i kursen "Estetisk kommunikation". Vi skulle gestalta "Narnia" genom ämnena musik, bild, textil- och trä och metallslöjd. Utomhus. På en grotta vi grävde i tio timmar. Jag har aldrig frusit så mycket vid ett musikframträdande någon gång. Nästa gång måste jag bromsa min kreativitet.


Hälsade på några får som var så upptagna med varandra att de knappt sa hej. Oförskämt, tycker jag.


Klev in i affären "Spets och ting". Ville aldrig kliva ut igen.


Och så blev det mars och jag åt frukost på temat Orange.


Var på Jazz i Studion med Sabina.


Det blev vår på rikigt och jag åt frukost med fönstret öppet.


Åkte hem till Dalasjö och Emily och Nikki kom och grillade korv nere vid sjön.


Var på "Verklighetens" spelning med Jocke.


Var på tjejfest - lägg märke till Annas vilda gestikulerande!


Upptäckte Bokcafé Pilgatan på allvar.

Det var det första kvartalet av 2011. Fortsättning följer! 

Idde och Emi.

2012-01-08 19:48:37 i Allmänt


I helgen var Emily och Idamari här. Emily hann vara här i tio minuter innan hon sa: Ah, jag måste lägga mig på soffan!


Sedan satte jag dem i arbete - potatisskalning. Det finns inget jag hatar så mycket som att skala potatis. Tur att jag har fina vänner som tar den bördan.


Förrätt: laxtartar med avokado och senapsfrön serverat med ruccolasallad med senapsvinägrett. (Varmrätten och efterrätten var för goda för att hinna fotograferas).


Vad var det nu för skillnad mellan zoologi och ekologi? Frågesportdags iklädd mjukisbyxor och tjocksockar!


Efter en nattlig promenad var det så dags för sängen. Emily sov i utdragssoffan.


Haha! Morgonstund!

Tack för att ni finns.

Skridskor och jordgubbar - på barnens villkor.

2012-01-05 20:33:06 i Allmänt

Pratade just i telefon med Molly och Olivia.

O - Är du hemma imorgon?
C - Ja.
O - Bra, då kommer vi till dig imorgon.
C - Men jag bor ju så långt bort från er nu.
O - Just ja. Men när vi kommer till dig ska vi äta jordgubbar.
C - Ja, det kan vi göra!
O - Och grädde!
C - Ja!
O - Och maränger!

Haha! Lägg där till att hon uttalade alla R med extra tydlighet.

Molly berättade att de hade fått skridskor i julklapp och att hon ville åka skridskor med mig. Jag saknar dem så himla mycket. Synd att det ska vara så långt mellan Umeå och Dalasjö. Det finns så många jag skulle vilja fråga: är du hemma imorgon? Bra, då kommer jag!


Jag och Olivia, Norrbyskär, 2011.

Hejdå 2011.

2012-01-04 21:15:42 i Allmänt

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?

Tog min examen efter fem år vid Umeå universitet. Den känslan. Var på anställningsintervju en dag efter min sista tenta, fick jobbet och började jobba den 15 augusti. Flyttade in i mitt hus och påbörjade en helt ny värld där jag har lärt mig väldigt mycket: renoveringsvärlden, det är du och jag.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja! Jessica och Mattias fick sin Arvid, Ida och Erik fick sina tvillingpojkar Karl och Oskar och Malin och Jimmy fick sin Theodor.

Dog någon som stod dig nära?

Nej, som tur är.

Vilka länder besökte du?

Svea rike dög gott för mig under 2011.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

4 juni, examensdagen.

Vad var din största framgång 2011?

Att jag fick jobbet jag ville ha och att elever kommer in till musiksalen och vill lira och snicksnacka om allt möjligt.

Största misstaget?

Att jag hetsade med en del grejer i renoveringsjobbet. En sak har jag lärt mig: underarbetet är det viktigaste arbetet. Visserligen är det ju något jag kan leva med. Inga större missöden vad jag kan komma på.

Bästa köpet?

Mitt magnifika piano!

Vad spenderade du mest pengar på?

Inredningsprylar.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

När en "strulig" elev sa att han tyckte att jag var den bästa läraren han haft efter att jag lagt ned mycket tid på honom. När mina vänner kommer hit och hälsar på och verkligen ser hur mycket jag älskar det här huset. Att mitt och Johannes förhållande är starkare än någonsin trots att vi haft distansförhållande sedan juni.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2010?

Kraja – Svantes Visa

The Smiths – There Is A Light That Never Goes Out

Hederos & Hellberg – Pale Blue Eyes

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag var gladare i år.

Vad önskar du att du gjort mer?

Chillat mer och litat på att jag fixat saker utan att stressa ihjäl mig innan. Och badat i insjöar och hav! Badade endast tre-fyra gånger i somras. Det är ju skam och skandal!

Vad önskar du att du gjort mindre?

Säga "jamen, jag vill ju att det ska bli perfekt".

Blev du kär i år?

Om och om igen i Erik Johannes Nyström.

Bästa boken du läste i år?

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson och Tranströmmers samlade dikter och prosa som jag fick i julklapp. Jag förstår verkligen varför Nobelpriset tillföll hans geniala förmåga att skapa ord tillsammans.

Största musikaliska upptäckten?

Maria Rylander och Nutid.

Något du önskade dig och fick?

Jobb, hus och ett sjukdomsfritt liv.

Något du önskade dig och inte fick?

Inget jag tänker på nu så jag antar att det inte var något jag verkligen ville ha.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Befann mig uppe på Stekenjokk med familjen och solade i aprilsolen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att vakna varje dag med en sömndrucken Johannes vid min sida.

Vad fick dig att må bra?

Att sysselsätta mig och att vara ensam och måla möbler. Och musik såklart. Alltid musik.

Vem saknade du?

Umeå med alla vänner jag har där.

De bästa nya människorna du träffade?

Mina elever!

Mest stolt över?

Att jag fixade mitt första luciatåg och gjorde det med beröm (ni oinvigda ska veta hur mycket jobb som ligger bakom 40 minuters lussande). Är också otroligt stolt över att jag vågar genomföra olika projekt, stora som små.

Högsta önskan just nu?

Ska man önska en tyst önskan eller skriva den? Jag önskar båda två. En önskan är (förutom den självklara att alla i min närhet ska få vara friska) att jag fortsätter våga göra allt jag vill.

Dagar emellan och nyår och dagar emellan igen.

2012-01-04 12:33:24 i Allmänt


På en mellandag åkte vi till Skellefteå till Johannes familj.En kväll blev vi inbjudna till Pingstkyrkan där ett ungdomsevenmang pågick: Unite.


Inbjudaren var ingen mindre än vår vän Jocke. Jag älskar att titta på människor som gör sin grej, som hittat hem, som gör sånt som ingen kan göra bättre. Är så glad över att jag har så talangfulla människor runt mig.Johannes syster Clara pysslade och pysslade. Någon gång ska jag få vara med sa hon, men inte nu för det är för mycket kaos här.


Vi drack varm choklad och åt Elisabeths goda lussebullar.Jag korrekturläste Kristin och Idas examensarbete och det var en fröjd för en svensklärare som mig!Det blev nyårsafton och jag fixade en Lilla My-knut och pussade Silver.På nyårsafton spelade vi spel och lekte lekar. Henke var Drottning Silvia.
Och vid nyår brukar man ju tänka "Ut med det gamla och in med det nya" så då lät jag hundra stycken Garra Rufa-fiskar göra jobbet.

Återstående lovplaner: Måla om ett bord, måla och klä om två fåtöljer, umgås med Idde och Emi ett dygn, rätta fem uppsatser till, sammanfatta novellens stildrag i en powerpoint, åka skidor, sammanfatta året i text och bild samt göra en sångutvärdering.

Julhelgen.

2012-01-03 21:55:55 i Allmänt


Så blev det äntligen jul och jag klädde julgranen i silver.


Julklapparna på mitt vardagsrumsgolv.


Jultomten kom förbi och spelade "Hej, tomtegubbar" men han lät väldigt grym och stressad.


På julaftonsmorgonen körde vi i vanlig ordning skoter upp till byns fäbod. Där var det tomtar på loftet!


Vackra vinter.


Julfika med mammas kriminellt goda chokladbiskvier, jag lovar er: de är topp tre av alla händelser under julen - varje år! (Kolla bara hur mormor kastar sig över bordet!).


Galenpanna såklart.


Här tävlar vi i musik, därav den högst koncentrerade stämningen.

Theme of the month, december

2012-01-01 12:49:08 i Theme of the month

Decembertemat var "Former" och min första tanke var att fotografera människor den här gången men sedan snubblade jag över dessa stackars cymbaler i en replokal på Teg. Rent visuellt stämmer bilden in på temat och jag ser det också som en chans att demonstrera trumslagandets olika former.

Ni glömmer väl inte att kika in hos: EvelinaAnnaPenélope, och Nathalie.