Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Valborg!

2008-04-30 14:57:37 i Allmänt

Valborgsmässoafton har för mig alltid varit speciell. I år har vi i familjen planerat att åka ned till vår sommarstuga i södra Dalarna och hälsa på släkten (samt göra lite trädgårdsarbete och plocka kvistar?). Min mamma kommer därifrån. Älskade, vackra Fullsta.
Så. Därför är planen följande:
Avverka en timme till på skolan, planera lite inför nästa vecka, rätta lite analyser mm.
SEN = vänta på att Ludvig ska sluta skolan så att vi kan bli hämtade av mamma och pappa som redan packat in allt i bilen. Därefter börjar resan mot Näsåker. Väl i Näsåker (hos mormor och morbror med familj) ska vi grilla.  Imorgonbitti startar själva färden ned till stugan. Vi ses på måndag! Trevlig Valborg!

image114

Fullsta.

Jomen just.

2008-04-30 12:41:40 i Musik!

Glömde i mitt föregående inlägg att berätta att jag under måndagen var med om den största musikaliska euforin jag upplevt sen Kultiration spelade live sommaren 2006. Jag har sett (och så klart lyssnat till) kanske världens bästa jazz.

Få svenskar har etablerat sig så rejält på den internationella jazzscenen som gitarristen Ulf Wakenius.

Hans briljanta teknik och dynamiska spel har fört honom samman med en rad internationella toppmusiker, och sedan flera år är han medlem av pianolegenden Oscar Petersons kvartett.


På hemmaplan en rad grupper med olika inriktning. En av dem är Ulf Wakenius Hammond Jazz Project som särskilt lanserar Pierre Swärd. Han är en virtuos hammondorganist som för traditionen vidare från Jimmy Smith och de andra stora, amerikanska mästarna. Wakenius och Swärd gör gemensam sak med saxofonisten Håkan Broström och trumslagaren Jonas Johansen. Broström är en av våra ledande jazzsolister, till vardags verksam i Norrbotten Big Band, kvintetten Birdsongs och olika egna ensembler. Jonas Johansen är en av Danmarks ledande trumslagare och bland annat medlem i Danmarks Radio Big Band.Och som i alla sammanhang där han är med sätter Ulf Wakenius prägel på musiken med sin rytmiska energi och sina fantasifulla improvisationer, och det med en skamlös lust som man bara kan kapitulera för.

En recension av okänd. Hittade den i internetdjungeln. Tycker den var bra då den verkligen beskriver den skamlösa lusten att spela, lira, jamma och såklart improvisera. Jag frågade dem efter spelningen om hur mycket som var inövat och hur mycket som var improviserat. Trummisen svarade "10 % inövat, resten improvisation".

image113 

Bild: www.pierresvard.com
Återigen vill jag påpeka min fjantigt stora kärlek till hammondorglar. Och jag vet en man som kan lira hammond som om han vore ett med ljudet. Pierre Swärd.

Händelseförloppet i bilder.

2008-04-30 08:26:17 i Allmänt

Jag har ju hunnit med en del saker sen jag sist publicerade något annat än diverse smskonversationer. En tripp till fjälls har hunnits med bland annat. Jag har också fyllt 21 och haft kalas. Patrik har varit och hälsat på. Vi har ridit islandshästar och pratat. De senaste dagarna i bilder kommer här.

     
     
image112

Jag gillar den här bilden. Än fast kameran var felinställd så bilden blev suddig gillar jag ju motivet :)

Äntligen den 29 april.

2008-04-29 12:24:01 i Allmänt

Emma är hemma i Sverige. Hon har lämnat London. Nu står hon på sin balkong och njuter av Sverigesol. Hon ska hämta mig om ca 1 h och 20 minuter. Jag ska först vicka för en lärare på skolan.
Förstå. Jag har inte sett Emma sen en februariförmiddag i Umeå när hon bodde hos mig i två dagar innan avresan till London. Nu är det den 29 april. Jag är glad!


Jessica i egen hög person!

2008-04-28 09:06:37 i Studentlivet

Hectos, vår studentförening, ska ha karaokekväll med schlagertema. Min klasskompis Jessica skickade mig nyss ett sms.

Jessica: Hej hej! Visst ska du vara med och sjunga i schlagern?

Jag: Hej! Nej. Det vågar jag inte! Ska du?

Jessica: Bra! Då var det bestämt! Vilken låt vill du framföra?

Jag: Haha, nej! Stopp! Jag kan inte sjunga schlager! Får man lira piano och köra en lite mer avskalad version av valfri låt?

Jessica: Du behöver inte sjunga om du inte vill. Du kan mima. Det finns ett liveband.

NEEEEEJ! Jag vill inte vara med! Jag gillar inte schlager, jag gillar inte karaoke, jag gillar inte att mima och för det mesta gillar jag inte liveband heller. Inte ett livevand inhyrt för ovanstående tillställningar. Min plan är ju att gå dit, dricka några glas vin, mingla och lyssna på duktiga schalgerkaraokemimningslivebandshypade lärarstudenter. Det är min plan.

353716-99

Sms-konversation.

2008-04-28 08:18:34 i Musik!

Jag och min farbror Anders i Göteborg hade under gårdagskvällen en sms-konversation. Anders är kanske ett utav Dylans största fan. Han kan allt om honom, haha! Här, i denna konversation, glider vi dock över på annan musik är Dylan. Lisa och Håkan diskuteras. Och även en del principsaker.

Jag: Du missar väl inte Dylan-tolkningen på 2an?

Farbror: Självklart inte! Jag ser det! Problemet när någon ska tolka Dylan är arrogansen och det bitska, men det får ju Ebba till!

Jag: Ja, hon verkar äkta på något vis!

Farbror: Ja, absolut! Som Lisa Ekdahl, men lugnare!

Jag: Ja, haha! Har inte Lisa någon spelning snart? Skulle vara en dröm att se henne live!

Farbror: Nej, inte vad jag vet. Kanske kommer. Hellström spelade på Scandinavium för ett tag sedan.

Jag: Håkans nya skiva är bland hans bätter prestationer! "Kärlek är ett brev postat 1000 gånger", "För en lång, lång tid" och "För sent för Edelweiss" är bra. Bland annat. Hans röst kan man ju diskutera, men han gör bra musik.

Farbror: Jaja. Jag får väl lyssna på skivan då. Någon får bränna den åt mig. Jag köper den inte. Där går gränsen. Principsak.

Connection.

2008-04-23 15:34:37 i Studentlivet

Dåså. Då var det avklarat. Det jag taggat till för under hela praktiken. Det känns tomt. OCH OERHÖRT SKÖNT. För vet ni en sak? Att få konstruktiv kritik av ett äkta proffs inom ämnet är så värdefullt att jag bara sitter och ler och nickar tillbaka. Metodiklektorn som hälsade på mig hade i sina anteckningar dock skrivit att jag var verbal, så lite pratade jag nog. Efter lektionen och det efterföljande samtalet med min handledare och klassens ordinarie lärare bjöd metodiklektorn mig på fika. Hon tyckte att jag var värd det så jag måste väl se det som ett gott betyg i sig :)

Nu är jag glad. Ikväll ska jag hälsa på Emily, Jocke och Nikki. Ska följa med Emily på US-möte på ridklubben - den saknar jag. Det är roligt att komma tillbaka dit.

Jo, en sak till. Hon som var och besökte mig idag har påbörjat en övertalningsprocess med mig att jag ska söka till en kurs. I så fall läser jag den parallellt med de andra kurserna inom lärarutbildningen. Kanske kanske. Kruxet är att de kräver antagningsprov, alltså ett textprov på något skönlitterärt man skrivit, till kursen och jag vet inte hur bra vän jag är med bokstäverna. Ibland synkar vi och ibland trillar de omkring i mitt huvud och har svårt att falla på plats i någon slags struktur. Kursen heter "Skapande svenska" och är upplagd som en A-kurs och en B-kurs och läses på halvfart.

Ord på V.

2008-04-22 14:59:55 i Studentlivet


Vårens vackra  vittring vid
vidskeplighetens vagga.
Volymen vill vandra vidare.
Visst väntar vi.
Vi viskar varsamt välkommen.

C

Ovanstående lilla text är ett experiment. Jag ville skriva fler ord på V men ville samtidigt hålla någon slags styrsel. Ja. Har varit på en tvåtimmars-lunch idag med Emma och toksöta Freja. Man borde ta tvåtimmars-luncher oftare.
Nu sitter jag och förbereder det sista inför morgondagen. Får som sagt besök av en av universitetets metodiklektorer. Hon ska titta när jag undervisar. Nervöst och givande. Bra kombination.

Emily! Här är bilden jag snackade om igår!
Thimmie fyllde 9 nu i mars. Hon börjar bli en gammal dam nu. Kik öga! ;)
image98Nu förstår jag.

2008-04-21 15:46:56 i Studentlivet

Alla som säger: Va?! Ska du bli språklärare?! Du kommer att få rätta texter i evigheters evighet!
Jag förstår er. Nu.

Jag och Inger har rättat elevtexter i snart tre timmar nu. Jag tycker det var kul och det kändes inte som en evighet, bara man tar en nypa luft då och då.

Åh. Där lät jag som en 56-årig hurtbulle, ni vet en sån där människa som de flesta hatar.
Jag är inte hatad hoppas jag. Och definitivt inte 56. Jag är 21 om tre dagar. Nu ska jag flanera runt lite i eftermiddagssolen och gå upp till Luddes skola där jag ska hämta hans tyskaböcker. Han är nämligen sjuk idag och som den snälla storasystern jag är ställer jag självklart upp. Jag och Ludvig har btw en tradition på söndags- och måndagskvällarna. SURVIVORMAN på discovery channel (science). Les Stroud, alltså. Vilken man.


image97

.

2008-04-21 13:19:21 i Allmänt

Jag saknar mycket. Jag saknar Elisabeths kramar och kloka ord, hennes ständiga närvaro och hennes alltid välkomnande famn. Jag saknar hennes otroliga karisma. Jag saknar Görans skratt och engagemang, hans tid och hans hjälpsamhet. Jag saknar Mathis korttrick, hans humor och hans aldrig svikande åsikter. Jag saknar Jacobs släng med håret, jag saknar hans ständiga smsande och jag saknar hans påhitt. Jag saknar Japp. Jag saknar Lars. Jag saknar Josefine! Jag saknar Micke och Ante, till och med när de är sena, upptagna, när jag inte skiljer på dem och när de ska se på dåliga filmer. Jag saknar Jocke, jag saknar att lira landhockey med honom, att kika på fotboll med honom eller bara snacka med honom. Jag saknar att käka middag alla fyra med Markus och Alexandra - Jag saknar att styra upp saker tillsammans med dem och sitta och snacka med dem och leka med deras katter. Jag saknar Skrållan och Pyret! Jag saknar att träffa Linus ute! Jag saknar att prata musik med Martin och höra när han berättar om sina prov i detdärextremsvårahanläser eller se honom lira fotboll eller höra när han berättar att han spontanbörjat spela dragspel.

Jag saknar grannarna; Iréne och Runo, gubben med hunden som drar iväg med honom, Karin ovanför, familjen vägg i vägg, den gamla tanten nedanför. Jag saknar honsomjagalltidglömmerbortvadhonheter och hennes hundar Assar och Lukas. Jag saknar ängarna. Jag saknar fotbollsgrabbarna i Ersboda. Jag saknar Lars Holmlund. Jag saknar elljusspåret. Jag saknar de underbara bibliotikarierna.

Jag saknar att prata franska med Stig - än fast jag har glömt bort all franska så är det iaf mysigt när han pratar. Jag saknar Berit. Jag saknar Brännland. Jag saknar älven i vackra Brännland. Jag saknar Torsten, jag saknar alla gånger vi har hälsat på och han har visat mig alla saker han har byggt och fixat ihop. Jag saknar Ann-Marie.

Jag saknar Bjerre. Jag saknar alla stunder vi har snackat pedagogik och alla stunder han har spelat gitarr och sjungit med oss. Jag saknar Susanne. Underbara och kloka Susanne. Jag saknar Fannie, Maja och Lukas så att jag snart går sönder av saknad. Jag saknar att följa Maja och Susanne till Hippologum och titta när Maja rider. Jag saknar att busa med Lukas. Jag saknar att höra Maja sjunga och spela.

Jag saknar Västervik. Jag saknar att vara less på stan och bara åka ut till stugan och andas lite frisk luft. Jag saknar stugan, vattnet, bryggan, flotten, båten, alla vackra blommorna, fågelskrämman som Bia bet sönder som jag fick köpa ny. Jag saknar fågelkvittret. Jag saknar till och med den där himla fågeln där ute som låter som sju svåra år och som alltid väcker mig när jag vill sova. Jag saknar att elda i den öppna spisen, att tända ljus och se på en film. Jag saknar att spela 4irad med Mathis och Jacob. Jag saknar när alla är samlade och vi badar badtunna.

Men mest av allt saknar jag Patrik.

Oh, sweet monday!

2008-04-21 10:21:58 i Allmänt

Min vän Fredrik tipsade mig om en bok om relationer.

F i E n D säger:

Hur långt läste du?

Carolina säger:

halva boken plus valda kapitel

Carolina säger:

tyckte det var saker man redan visste och kunde räkna ut själv

F i E n D säger:

Ja, det var det

Men det är skönt att få exempel och mer "ord på saker" med boken..

Och för dem som inte är vana att se saker på vissa sätt kan det bli "jaha!" -känsla för i många exempel..

F i E n D säger:

bara för att du kanske är smartare än en medelsvensson ibland

Carolina säger:

word

.

2008-04-19 21:51:43 i Allmänt

Och du säger: Gå sakta. Jag följer bakom.

And I'm singing Ohoh on a Friday night

2008-04-18 15:49:46 i Allmänt

and I hope everything's going to be alright

* Teater
* Bokcafé
* Titta på när Emily rider kurs för en beridare från Danmark
* Brorsan kommer hem
* Vi tar en tripp till fjälls
* Jag har 12 böcker att mysa med
* Vi har det godaste teet hemma
* Det är bra väder
* Min skyddsängel finns kvar

Det blir en bra helg det här.

Hammondorglar!

2008-04-17 08:36:59 i Allmänt

image96

Bara för att denna bild är så underbar såhär på torsdagsmorgonen och allt!
Halloweenfest 2006. Johan, Alexandra och Kim.

Tänkte på en sak idag. Hammondorglar alltså.
En utav Guds (om han nu finns) gåva till mänskligheten.
Helt lugnt. Torsdag idag. En vecka till min lilla födelsedag, 21 år blir jag. Känns som en riktigt stabil ålder. Lite lagom sådär. Lagom också förresten; det är ett bra ord. Jag är ju annars en person som brukar köra i 190 i allt jag gör och sen om det blir lite fel och om jag kör vilse så tvärnitar jag och backar som en galning. Jag borde ta ett körkort i att leva. Borde ta ordet "lagom" på större allvar. Ibland har man tur och överlever alla gånger man råkar köra fel, men ibland har man ingen skyddsängel som vakar över en. Jag är glad över att ängeln inte svikit mig för länge sen.
Jag behöver den.

En artikel att läsa.

2008-04-15 13:16:03 i

http://www.vk.se/Article.jsp?article=181388 

Nu under lunchen bläddrade jag genom tidningen och slog upp en stor artikel om Eric. 
I sällskap med Patrik (som också spelar i Ersboda SK) blir det mycket fotboll och jag tycker om det. Jag tycker att ni ska läsa artikeln, den är bra och den får mig att tänka på alla gånger jag sett Eric hetta på planen men också alla de gånger han har varit delaktig i att föra laget till segrar. En artikel om fotboll, om uppväxter, om att hamna i olika gäng och en artikel om förebilder och hur viktigt det är.

If you come across an angel.

2008-04-15 12:15:14 i Musik!

Emma, alltså musik-Emma, ringde mig nyss och vi tjattrade på som vanligt. Vi har nu preliminärbokat en helg då jag ska hälsa på henne. Jag och Emma gillar att preliminärboka saker och ting, flexibilitet är vår starka sida!
Hon ska åka runt i Sverige nu i några veckor och promota sig själv genom ansökningar till olika skolor. Jag hoppas på det bästa för hennes skull.
Läste förövrigt lite ur mitt projektarbete i trean på gymnasiet, det var kul;


"Skönheten och odjuret? Ringaren i Notre Dame? Eller skulle vi sätta upp Matrix som musikal och hoppa runt i stora, svarta sopsäckar på scenen? Frågorna och idéerna var oerhört många när vi startade upp måndagen vecka 35 med en så kallad "brainstorming". Nu hade allt startats upp, och efter den första scemu/eos lektionen gick alla i klassen hem med en hel del tankar. Vad ville vi framföra med vår coda?  Vad ville vi visa? Vad ville vi förmedla? Nu när vi hade chansen att visa allmänheten vad vi lärt oss under de här tre åren, så ville vi ju göra något speciellt av det. Något som publiken minns och håller fast vid.

Under vecka 36 ser vi -  på Mickes begäran - "Sista natten med gänget". Vissa ur klassen är peppade på att göra en 50-60tals musikal dock inser vi att det i längden blir något enformigt och kanske lite blackt att göra en musikal enbart bestående av bilar, brylcrémer och skinnjackor.
I början av vecka 37 fixade Åsa fram några olika typer av manus och jag läste och läste. Tillslut, flera hundratals monologer senare och kringflackande tankar kring dramaturgins uppbyggnad som pockade på min koncentration vid läsningen, var jag fast. Jag ville ha Shakespeare. Jag ville ha poesi, glitter, magi, vattenporl, tunga dialoger, smäktande kärleksballader, pråliga stråkar, gigantiska gitarravslut och vispande trummor. Och lite pling-plong ljud på det. Lite sådär magiskt. Lite sådär mystiskt vackert som när ljusarbetets sista minut sammanfaller med naturliga lockar. Lila ljus ska det vara. Och mycket glitter. Och monologer..
Jag fick "En midsommarnattsdröm".

Så börjar min skriftliga dokumentation av Es3 2006 musikal. Åh. Vad jag saknar det.


 

Saker att längta till.

2008-04-15 08:09:51 i Allmänt

Valborg - stugan i Dalarna!
Att krama om mormor.
Att rida.
Nästa torsdag när jag fyller år!
Sent i maj när vi sitter och fikar med klassen igen.
I sommar när vi grillar och dricker rosé på någon solig plats.
När jag kastar skorna och låter fötterna möta gräset - barfota.
När jag kommer tillbaka till Umeå.
När jag får träffa Idde.
Nästa gång "andra andningen" känns som en dröm.
Nästa gång vi får brev från vårat fadderbarn i Filippinerna och man får svara på brevet och avsluta det med "with all my love and blessings".
Nikkis dop.
Nästa gång man lyssnar på samma låt 37 gånger bara för att försöka förlänga en känsla.
Urkult 31 juli - 3 augusti med allt underbart urkultsfolk!
När det är så mycket på jobbet så att alla bara tittar på varandra och skrattar.
När man ber någon lyssna på en låt och den verkligen tar sig tid och gör det.
När Emma kommer hem från London och jag får ge henne världens största kram!
När jag och min andra Emma ses, när vi sjunger tillsammans och när vi pratar genom några få ord och fyller i varandras meningar och förstår ändå.
Nästa gång jag får mail från Stockholm och Försvarsmakten och de berättar hur det går för Bia.
När jag och Lena kan dika i Dalasjö.
När jag och mina bröder nästa gång spelar, det av oss egenkomponerade, "Dalasjöspelet" och skrattar ihjäl oss åt vår egen humor.


Grattis till Sandra idag!

Förresten, någon som har något lästips?

Starta om senare.

2008-04-10 11:05:03 i Allmänt

Nya regler; nu är ordet ditt.

Man klarar inte av att spela en match ensam. Så är det. Man måste få mothugg, ett motstånd att kampa med, någon som tävlar mot en. Eller med en.

image94

Foto: Pappas kamera, kyrkogården Vilhelmina 2008.

Just another thursday

2008-04-10 10:34:15 i Allmänt

För ett tag sedan skrev jag att man borde uppskatta sina vänner mer än vad man gör.
Fredrik, som jag känt några år nu, är en sån vän. Han kan man ringa 04.16 och han bara kastar sig på cykeln och svänger förbi. Han kirrar alla mina tekniska fel med diverse prylar. Han är min privatpsykolog och är bland de klokaste människor jag vet. Fredrik drar sig inte heller för att säga precis vad han tycker vilket uppskattas, även om man kanske inte samtycker just vid det tillfället. Dock visar han vägar till andra sätt att tänka vilket i sin tur gör att man får nya perspektiv på saker och ting. Fredrik ställer alltid upp med nybakade bullar, "byggatorn-spel", en promenad, ett samtal, ett öra och en kram. Han är dessutom en riktig jäkel på det här med kunskap om saker och ting. Fredrik kan lite om allt. Och mycket om .. mycket. Passar på att dra in lite smygreklam när jag lix är igång:
Besök Fredriks projekt: http://www.akvarielexikonet.se/

 Fredde i Thailand med sin tigerkompis.
 Här med sin superkamera!

Älskade Bia!

2008-04-08 13:50:00 i Allmänt

Mailade ner till Märsta idag för att få veta hur det går med Bia på utbildningen och de tycker att hon är en jätteduktig sökhund! Jag kan inte låta bli att vara stolt :) När de där hundproffsmänniskorna använder "jätteduktig" då är det nog bra. Inte direkt ett ord som slängs runt alltför slapphänt hoppas jag!  

Tänk att det kunde bli något av denna lilla sömntuta! ;)

image86

Just ja. Jag och Bia körde en liten fotosession dagen innan testerna i Sollefteå.

   

Mysigt det hade varit att åka hem nu, dra på sig riktigt bra utekläder och ta en långpromenad med henne. Vi kunde gå till skogen och spåra lite, träna lydnad och leka kurragömma; hennes favoritsysslesättning!
Älskade Biafialottabus.
Önskar att jag hade möjlighet att ta erbjudandet från Försvarsmakten. Tyvärr är det omöjligt nu med tanke på att jag ska flytta till en etta, tråkigt. Lovar emellertid att jag skaffa vovve igen när jag bor större.

Ducks.

2008-04-08 13:19:26 i Allmänt

Ankor är verkligen fula. Och lynniga! Här kommer beviset.

    

Först börjar jag lite tveksamt att närma mig ankorna. Ger dem lite bröd och byter några ord med herrarna som valde att komma fram. De verkar dock inte så kärvänliga och börjar picka mig på fötterna varpå jag flyger upp.
Där ser ni. Ankor ska man akta sig för.

Nästa mål i livet.

2008-04-07 16:14:10 i Musik!

Ja, hörrni. Jag har aldrig lyckats förlåta mig själv riktigt för att jag sommaren 2006 JOBBADE istället för att vara i Östersund och se Jamie Cullum. Då är det tur att man har världens finaste vänner. Den gången var det Emil som var min ängel och ringde under några låtar. Jag låg i min säng, lyssnade och grät av lycka blandat med frustration över att jag var tvungen att jobba. Just nu sitter jag och planerar lite inför fredagen då jag ska vicka och vad passar bättre i lurarna än Jamies stämma med tillhörande pianokomp och trumjazzvispar? 
Åh. Kärlek. Kärlek på hög nivå.
Nästa mål i livet borde för mig vara att lära mig det övernaturliga solot i "I get a kick out of you". Vissa solon förstår man ju hur det är uppbyggda om man tänker utifrån kvintcirkeln och subdominanter och annat teoretiskt musiktjafs. Men det där solot är något utöver det vanliga. Nej. Vet ni? Vet ni vad jag tror att han pysslar med den där Jamie? Han skiter i all gehör- och musiklära och kör enbart på känsla. Ungefär det jag gjorde till min första pianolektion i gymnasiet då min pianofröken slängde fram nio sidor noter skrivna av Sergej Rachmaninov. Då var det inte till att säga -
"Spela före du, så spelar jag efter, jag måste få höra först innan jag kan spela!" - vilket jag hade gjort med åtskilliga pianolärare innan Maud. Jag lurade dem att jag kunde noter. Jag spelade alltså helt på gehör.) Under tre år lärde mig Maud allt hon visste om Franz Schubert,  Robert Schumann, Frédéric Chopin, Joseph Haydn och så Beethoven såklart. Ett och annat verk från Mozart behandlade vi också. Saken är den att jag misstänker att jag under dessa tre år lärde mig mycket, men att jag tappade en stor del av min gnista. Det blev helt enkelt för mycket teori. Idag kom den där gnistan tillbaka. Just precis nu. Det började rycka i fingrarna och jag började tänka ackord på tangentbordet. Jag vill börja spela piano igen. Lika mycket som jag gjorde förut, men skillnaden nu ska vara att jag inte behöver prestera, bara spela. Det vore väl gött?image81

"Good jazz is when the leader
jumps on the piano,
 waves his arms, and yells.
 Fine jazz is when a tenorman
 lifts his foot in the air.
 Great jazz is when he heaves
 a piercing note
 for 32 bars and collapses on
his hands and knees.
A pure genius of jazz is manifested
when he and the rest
of the orchestra runaround the room
while the rhythm
section grimaces and dances
around their instruments."                                                                                        - Charles Mingus


 


Nu ska jag gå och knacka på hos mig själv.
Kyrkan ikväll. Det blir mysigt.

Knupfel!

2008-04-07 09:03:16 i Allmänt

Idag är det exakt 21 dagar kvar tills min älskade Emma landar på svensk mark. Då har hon uppehållit sig i London sedan i februari. 21 dagar går fort. Det vet jag. Det hoppas jag. Jag saknar henne! När hon ringde mig förra veckan hann vi under en kvart samtala om det som hänt på min front, det som hänt på hennes front samt planera diverse kommande aktiviteter av alla möjliga de slag. Det gillar jag. När jag och Emma snackar går det fort. Man behöver inte förklara en massa smådetaljer. Man förstår ändå. Det känns liksom fortfarande som att vi är 7 och 8 år och precis har snott ett knippe rabarber och gömt oss under snöskärmarna och en av oss ger den andra en blick som betyder: DUCKA! Någon kommer!

21 dagar. Hoppet lever.
image79


Någon sommar sen. Vi spelar kubb på vår gård i Dalasjö.

Vet ni?

2008-04-04 22:34:31 i Musik!

Inspiration är bland det bästa jag vet. Inspiration och när man känner glädje för andras lycka. Man blir liksom peppad på livet. Nu hade jag inte tänkt att jag skulle sitta här en fredagskväll och deeptalk-blogga. Ville bara säga det. Jag blir glad. :)

Tittade på "Så ska det låta" ikväll och vid flertalet gånger under programmets gång kunde man ana en viss längtan i Brolle Jr:s ögon de gånger då Frida Öhrn tog ton. Hon, rösten, munspelet och utstrålningen.
Jag saknar musiken. Vill spela, sjunga, showa, dansa, repa, jamma, lira, öva, träna..
Musiken finns ju kvar, men inte på samma sätt som förut. Här är en bild från gymnasietiden. Bilden är från pappas 50-års kalas. Jag, Carro, Emma och Elin och Andreas sjöng och spelade på kalaset. Här övar vi innan kvällens trubadurshow, haha!

image78

Oj. Bilden var mörk. Men det får ni ta. Åh. Märker nu att jag är rätt blek om man jämför med min bränna där på bilden!

Lyriklönsamhet

2008-04-04 14:48:53 i Texter/dikter

En utav mina bästa vänner har nyligen blivit mamma. Läs Emilys blogg om det ljuva mammalivet!

http://duagava.blogg.se/

Idag var en bra dag. Jag gjorde en lära-känna-övning som gick ut på att berätta för mig om varandra samt att var och en fick skriva ett brev till mig utifrån sig själva. De breven ska jag läsa nu!
Under min andra lektion under dagen pratade jag på om några av 1900 talets -ismer. Bland annat surrealismen och dadaismen kom på tal. Vi pratade om 60-talets konstdebatt om frågan om vad som är konst och vad som inte är det. Efter diskussionen fick eleverna läsa en dikt av B.E Johnsson, ordets motståndare inom konkretismen.  Mot slutet av lektionen gjorde vi en stafettdikt  på fyra olika teman vi valde tillsammans. De fick fyra olika teman att skriva utifrån; morgondagen, naturen, öl och fantasi. Här kommer ett utdrag från en utav dikterna:

I vattendraget spelar näcken i takt med vattnet
Som vattenfallen majestätiskt rinner ned från bergen
 rinner ölet från flaskan ner i glaset
Daggövertäckt gräs mot nakna ben
I fantasins korridor visar sig mänsklighetens vilja
Men vad spelar det för roll - imorgon är en ny dag.


Passar under denna fredagseftermiddag på att göra en efterlysning. Är det någon av mina kära läsare som sett min blåa Resterödsmössa? Tappade bort den någon gång förra veckan på UB, tror jag. Jag och Ida skulle skriva ut hennes tenta och då märkte jag att mössan var borta. Den är ju så mysig. Vill ha tillbaka den.

image77

Tur man hänger med.

2008-04-03 14:57:14 i Allmänt

I förrgår traskade jag ned till mammas jobb och stod och solade ett tag medan jag väntade att hon skulle komma ut så vi kunde åka hem. Sedan gick jag mot parkeringen där hon brukar parkera bilen och så börjar jag fundera:
Var är bilen? Står den kanske på pappas parkering nere vid kommunhuset? Men alltså.. var kan den vara? Pappa kör ju hyrbil idag..
Jag kikar runt ett tag på bilarna och kommer på:
Just ja. Mamma och pappa har ju bytt bil. För två månader sen.

2 april.

2008-04-02 16:02:50 i Träning

Adrenalinet är som bäst när det visar sig i form av ren och skär eufori över en helt vanlig onsdag. Jag var helt uppe i varv av glädje efter min första lektion för den här praktikperioden. Det kan ju för många tyckas knepigt, men för mig - en simpel lärarstudent - är det otroligt häftigt när terorier fungerar. Något som är ännu häftigare är när man helt rakt upp och ner kommer på andra alternaiv när teorierna inte fungerar. Det är väl det som kallas flexibilitet, något bra antar jag.

Jag lunchade med Emily och världens sötaste Nikki idag. Någon kväll framöver ska jag bevaka henne då hon badar i diskhon. Det blir kul!

Igår kom jag på en sak. Under strålande kvällssol,  på halvbar väg, i mina älskade löparskor insåg jag att det inte går att löpa till vilken musik som helst. Här kommer tips på vilka låtar man bör undvika:

Abalone Dots - Trip
Håkan Hellström - Kärlek är ett brev postat 1000 gånger
Olle Nyman - Behind the clouds
Maia Hirasawa - And I found this boy
(Egentligen är ju den här låten rätt up-tempo och skulle med fördel fungera bra i samspel med en hög puls. Men. Jag tänker på ett särskilt ögonblick då just denna låt stod för ackompanjemanget för aktiviteten i fråga varpå jag börjar skratta. Detta leder då vidare till en störd andningsrytm, vilket inte är tacksamt då man just infunnit sig i den så kallade "andra andningen". Nästa gång måste jag se till att det väljs bra musik till ovanstående "syssla". Muse fungerade ju bra sist. Ja.)
Fortsättningvis måste jag säga "The Night" med The Perishers. Än fast låten för tillfället hör till en utav mina favoritlåtar.
Delroy Wilson - Better must come
Dennis Brown - Money in my pocket
Gentleman - Soul Clap
Ani Difranco - Roll with it

Bo Kaspers Orkester - Det är inte mig det är fel på
Ital Skurk - Ur min åsyn
Fibes, Oh, Fibes! - Interlude
Iqula - Wagga, Wagga


image75

Brännboll är aldrig fel. Skorna på bilden är däremot fel om man ska lyckas göra en klanderfri varvning. Varför då denna bild idag? Sommar, kära medarbetare, sommar.

Vi hade en klassfest -

2008-04-01 13:52:15 i Allmänt

- och en kamera.

     
    


Bildserien då: På bild nummer 1 ser ni hur jag försöker mig på att sminka Johan Boman. På bild nummer två myser Johan med ett utav hans, enligt honom, bästa golfpris! Jag och Ida på bild nummer tre. Svarens bok (krånglig historia) på bild nummer 4. Bild nummer 5 är ett praktexempel på visad medmänsklighet. Just innan bilden togs har Mats predikat om att man ska hjälpa sina vänner. Han bär gärna tunga sekelskiftesmöbler hälsar han. Flytthjälpen liksom. Jag och bästa Jessica på bild nummer 6. Bild nummer 7 visar upp åsiktsmakarna i högsta hugg. Bakom kulisserna från vårat ölspel på bild nummer 8. Johan Boman och Johan Bergström diskuterar skivomslagsdesigners på bild nummer 9. Bild nummer 10 ska föreställa någon slags visning av vårat upplägg kring regler över kvällen diverse lekar. Visningen står, som ni kan se, jag för. Jag vet inte varför jag ser så läskig ut. Den bjuder jag på. På den sista bilden ser ni hur Ida, jag och Jessica är uppsluppna av kvällens sena timma.

Skriv under NU!

2008-04-01 13:42:18 i Allmänt

http://www.upproret.se