Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Om ett år..

2011-12-29 16:42:50 i Allmänt

.. firar jag mitt jullov på ett lite mer annorlunda sätt!

Uppdatering från julledigheten.

2011-12-28 18:23:56 i Allmänt

Jag har det för himla bra. Kom till Skellefteå i förmiddags och nu har vi precis lekt julklappsleken där jag kammade hem flertalet grejer, hehe! Johannes är lite sur. Fast å andra sidan får han ju ta del av grejerna, fast indirekt.

Känner att det var värt att slita hårt för den här ledigheten.

Vi hörs en annan dag!

JULLOV!

2011-12-22 13:56:41 i Jobb


Nu har jag fått jullov. Här är en bild från mitt nuvarande soffläge, ska vila in julefriden tänkte jag!Har fått julklappar idag också. Vilken grej! Jag kommer att gråta ihjäl mig vid skolavslutningen.
Bara så ni vet.Gnistret.

2011-12-21 22:14:16 i Allmänt

Idag snöade det gnistersnö från himlen. Bara en sån sak.

. och dörrkrans.

2011-12-20 20:44:51 i Inredning

Nu är jag inne på "tredje andningen" så att säga. Sista krafterna nu. Kom igen. Snart får jag vila. Trodde bara att man hade en "andra andning" men efter den här månaden har jag upptäckt min tredje. Det är nog inte bra att köra på tredje andningen allt för länge, men till torsdag klockan 12.00 ska jag orka.


Jag och mamma gjorde en dörrkrans i helgen. Den blev fin tycker jag.

Julfesten i Saxnäs.

2011-12-19 23:26:16 i Jobb

Idag har jag jobbat i 14 timmar eftersom den stora julfesten i Saxnäs gick av stapeln ikväll. Klockan 14.30 åkte jag till fjälls där alla elever från förskoleklass till år nio bjöd på underhållning i form av sketcher, teater, sång och musik.  Jag jobbar ju i Saxnäs på fredagarna och under hösten har jag jobbat med låtskrivande med mina 3-4:or och de spelade en egen låt med namnet "Jul i Saxnäs" (de är värre lokalpatrioter än mig, jag lovar!). Tänk er en trummis, en basist, två gitarrister, en keyboardist och tre sångerskor spela en låt de skrivit själva, med lite hjälp såklart, och som de övat under flera lektioner för att sedan spela inför familj, släkt och vänner. Jag tycker det är så himla modigt och bra gjort. De är ju faktiskt bara nio och tio år!

Åh, det här är det bästa med mitt yrke. Att se nervositet, mod och inlärda kunskaper smälta samman under några få, pirriga minuter och sedan se deras leenden och känna deras nöjda kramar efteråt.

Det stora tabberaset i Dalasjö.

2011-12-18 22:29:55 i Huset


Idag när snön bäddat in oss i ett mjukt täcke ställde jag till med ett stort Tabberas i Dalasjö.


Mamma hjälpte mig hela dagen för man måste ha hjälp när man bjuder femton grannar på julfika.Jag hade bakat en massa saker. Här är pepparkaksmuffins med philidelphia-frosting garnerat med lingon och citronmeliss.


Saffransskorpor med mörk choklad.


Det här är min jullåda som jag fyndade nere i källaren.


Noblesse- och dumlekakor.


Hästar och grisar.


Mjuk pepparkaka som balanserar på en gammal köksvåg och så lussebullar såklart!


Cake pops!Mörk chokladtryffel med svarta vinbärsmak, vit chokladfudge med gojibär och saltlakritskola med citron och flingsalt.


Utanför brann en välkomsteld.

"From here to here", vår tolkning.

2011-12-18 11:43:57 i Musik!Jag och Evelina Hermansson, duett i Vilhelmina kyrka den 17 december.

From here to here.

2011-12-17 21:37:52 i Musik!

Ikväll har jag och Evelina sjungit duett i kyrkan under den årliga julkonserten. Eftersom Evelina är stationerad i Piteå där hon pluggar hann vi bara öva i cirka 40 minuter innan vårt uppträdande men det gick fint ändå! Vi körde på feeling! Låten vi sjöng är rätt nyskriven och heter "From here to here". Jag länkar den så kan ni lyssna om ni vill!

Nedräkningen.

2011-12-15 22:45:34 i Allmänt

Ikväll har Emma, Freja och Gustav varit här och hälsat på, det var kul! Det är så kul när barn kommer hit för de livar verkligen upp stämningen här i mitt annars ganska tysta, stora hus. Tapetklister kan spillas ut, nötter kan hamna i soffan och saftglas kan vara på väg mot golvet - liv helt enkelt. Jag älskar liv. Jag har också bakat ikväll och fixat det sista med gästrummet som också är Anders rum.

På söndag ska jag ha ett stort julfika för mina närmsta grannar och jag fixar med det varje ledig stund och mamma tycker att jag borde styra det på mellandagarna istället, men jag vill liksom känna stämningen innan julen och peppa inför vad som komma skall. På mellandagarna ska jag ha mellandagar, dagar emellan. Fast jag är ju jag, och redan nu har jag en lista på saker jag ska göra. Bland annat ska jag måla och klä om två stolar/fåtöljer och det har jag längtat efter hela hösten. Ibland är längtandet själva grejen och tomheten när det är klart kan på något vis vara lite snopen. Det är så konstigt det där..

Minikonstnärer och hemkärlek

2011-12-14 23:01:32 i Allmänt

Ikväll har jag varit hos Emily. Jag fick en teckning av Nikki och när jag frågade vad det svarta på bilden skulle föreställa tittade hon på mig med allvar i blicken och svarade:

- Det är mörkret.

När jag körde hem och såg de snötyngda träden längs vägen kände jag hur mycket jag trivs här. Jag kände hur mycket jag längtar till julen då jag ska få vara med de bästa personerna jag vet och så kände jag hur nervös jag är över att Anders ska komma hem. Jag är spänd av förväntan över vad han ska tycka om sitt barndomshems förvandling. Tänk om han inte gillar det?Munspel

2011-12-13 22:23:26 i Musik!

Ikväll har jag plockat runt bland grejerna här hemma i huset och vet ni vad jag hittade? Ett munspel! Farfars gamla! Jag har ett svagt minne att jag som 10-åring sitter på kökssoffan och att farfar spelar en trudelutt men jag visste inte om det var ett sant minne eller en efterkonstruktion. Sant var det och nu vet jag var min kärlek till munspel kommer ifrån (bortsett från inspirationen av Snusmumrikens vemodiga melodier över dalen då) och nu har jag tre munspel i min samling.


Konsert, Ljusgården november 2010.

Det var en gång en helg

2011-12-12 22:40:25 i Allmänt


Det var en gång en helg och jag åkte till Umeå tillsammans med min svenskapluggkompis Helena som jobbar på Malgomajskolan. När vi efter 4 timmars bilkörande i snöstorm och modd kom fram till Umeå släppte hon av mig vid Stadskyrkan.


Kvällen till ära hade min gamla kör konsert och kören dirigeras nu för tiden av ingen mindre än min duktiga vän Kristin!


Träffade en hel massa favoriter som Ellen och Peter till exempel.


Bästa Jocke var också där och som vanligt hamnade han bakom pianot och det är inte mig emot!


Efter konsertern åkte vi hem till Johannes där vi svidade om. Efter att Peter poserat med min väska urartade stunden till ett vilt snöbollskrig mellan ovan nämnda karaktärer samt mellan undertecknad och Vischan.


Tobbe bjöd in till fest och där stod vi i hans kök som på den gamla goda musikklass-tiden och pratade och när vi inte pratade så sjöng vi.Här är jag mitt uppe i en djup konversation vilket syns på min rynkade panna och min ihopsnörpta mun (man kan dessutom ana tecken på den fruktade decemberstressen i mitt annars så väna anlete).


När lördagen nalkades var det dags för den årliga julklappshandlingen med storebror vid min sida. Dessvärre har den drummeln nyss skaffat en ny telefon och var mer intresserad av tekniknörderiets fallgropar än att ordna någon slags gåvokvot till de sina. Jag tröstade mig därför på mitt fik, Schmäck.


Innan denna fantastiska sushi landade i magsäcken var jag och Johannes på IKSU spa där jag hade bokat in oss på turkisk saltpeeling och massage och det var magiskt.


Här är min vän Vischan och han spelar bas och sjunger i Johannes ena band: Inner Voices. Befinner ni er i Umeå på lördag nästa helg så tycker jag att ni ska gå och lyssna på tio minuters-långa låtar i den fantastiska genren progressiv rock! Jag fick ett specialgenrep att lyssna på för jag hinner ju inte se dem nästa helg men jag är säker på att det inte är det sista vi hör från dessa herrar. Jag kan vara ganska kritisk och ärlig mot människor jag känner, men detta är ett riktigt bra - och framför allt ett väldigt intressant - band.


På söndagen gick jag och Johannes till Ida och Erik på fika. Lilla My var också där.


Oskar i full färd med att visa att han redan nu kan göra avancerade rytmiseringar på ett rytm-ägg. Jag har redan lagt tjing på honom som slagverkare i mitt framtida storband!


Siri hade bakat lussekatter på morgonen som hon stolt bjöd på.


Klockan 14.00 stod Taxi Storebror utanför dörren för färd hem till Vilhelmina där jag skulle infinna mig i kyrkan 17.00 för att kompa och sjunga tillsammans med en av mina sångelever vid luciafirandet.

Det var den helgen: många fina människor och många bra stunder!

Jag kommer tillbaka imorgon.

2011-12-11 21:47:54 i Allmänt

Tröttheten tar överhanden. Jag bloggar imorgon istället och då har jag mycket att skriva om och bilder att visa - lucia, bebisar, spa-behandlingar, prog-genrep, körkonserter, julklappshandling och mansgrisar i trafikkaos. Det ni, missa inte det!

Nu ska jag sova och ladda inför höstterminens kanske mest arbetssamma dag.

Önskelista

2011-12-06 21:53:12 i Allmänt

- Boken "Lyrikanalys" av Lars Elleström (känner ett starkt behov att förkovra mig i mitt lyrikintresse)
- Muminmugg (Helst "Sniff" eller någon temamugg, typ "Vinter i Mumindalen")
- I princip vad som helst från "Spets och ting"
- I princip vad som helst från "Hjärtero"
- Upplevelser, använd er fantasi!
- Boken "Sex grader" av Mark Lynas
- En ukulele
- Den här tröjan
- En ny mixer
- Boken "Varför läsa klassikerna?" av Italo Calvino
- Boken "Fara vill" av Elin Ruuth
- Fika på Schmäck
- En sväng på Myrorna där jag får peka ut något fint och välbehövligt
- Besök i mitt hus där ni kan sitta i gungstolen och gunga och prata om ditten och datten!
- Konserter!

Och tomten, visst har jag varit extra snäll i år så jag kan få denna magiska jordglob? Gemeba! Får jag den inte i år ska jag spara ihop till den för jag har bestämt mig för att jag ska ha den där jordgloben på skrivbordet i mitt bibliotek!
Gig i december

2011-12-06 19:18:22 i Musik!

I december blir det ofta mycket sjungande och spelande.

Om ni vill höra mig musciera kan ni komma och lyssna till något av dessa framträdanden:

- Imorgon, den 7/12, sjunger och lirar jag och några goa gubbar på Café du Nord i Kyrkstan, klockan 18.00
- På söndag, den 11/12, sjunger jag tillsammans med en av mina sångelever under Luciasoarén i kyrkan klockan 18.00
- På måndag, den 12/12, sjunger och spelar jag under "Hjulet" i Folkets Hus klockan 12.00
- Nästa lördag, den 17/12, spelar jag trummor i elevorkestern i kyrkan och så ska jag och den eminenta fröken Evelina Hermansson sjunga historisk duett och det, mina damer och herrar, vill ni ej missa!

Vi ses!


November, 2010.

9384209483209 bollar i luften

2011-12-06 19:07:05 i Jobb

Just nu har jag 94808032432 bollar i luften och många olika projekt att ro i hamn.

Idag har jag haft fem lektioner, en sånglektion, ett möte och två utvecklingssamtal (paus för andhämtning) och nu ska jag jobba lite med de låtar mina elever ska framföra under avslutningar och under lucia nästa vecka. Jag har ett knep när stressen kommer för nära: jag tänker helt enkelt att jag efter den 22/12 fram till den 10/1 inte ska göra så många knop. Jag ska vara stolt över mig själv att jag klarat av min första termin som lärare, med beröm godkänt dessutom.

Farstukvist

2011-12-05 21:30:20 i Huset
Pyntade min farstukvist med mammas gamla skridskor.


Näsåker

2011-12-04 19:42:33 i Allmänt


På lördagmorgon åkte vi till Näsåker.Vi skulle bland annat hjälpa mormor att baka pepparkakor och havrekex.
Jag, som enligt mamma fortfarande beter mig som ett barn och måste göra flera saker samtidigt för att mininera risken att tröttna, gjorde lite allt möjligt: läste omdömen i mormors mysiga soffa, läste en rad i någon tidning jag hittade, gick omkring, stansade några grisar, ett par hjärtan och frös om fötterna.


Mina fötter är alltid kalla så jag lånade ett par tjocksockar ur mormors låda. Kände mig lite som en hippie och förstod genast mina elever som brukar säga att jag alltid har så färgglada kläder på mig!


När mormor bakat pepparkakor i tre timmar tvingade jag henne att hjälpa mig att göra en julgodissort vi kallar "harlortar".


Sedan eldade vi.


Och mormor lade sig på golvet och ville ha massage.


På kvällen kom Oliver, Roger, Åsa och hundarna och jag och lillkusin hade snöbollskrig (jag vann, takterna sitter fortfarande i) som sedan utvecklade sig till den något mer beskedliga aktiviteten: bygge av snölykta!


Frida myste.

Hemma.

2011-12-02 11:40:16 i Jobb

Då jag inte kände för att riskera livet genom att köra upp till Saxnäs med blixthalka och stormbyar som sällskap jobbar jag idag hemifrån. Jag ska läsa igenom mina handledningselevers omdömen inför utvecklingssamtalen nästa och nästnästa vecka, rätta prov, förbereda de sista lektionerna inför jul och öva igenom de låtar som ska spelas och sjungas vid lucia och avslutningar.

Jag säger bara: tur att pianospelande ingår i mitt jobb. Jag har liksom en tendens att fastna vid pianot lite för länge ibland..

Theme of the month - november

2011-12-01 21:00:09 i Theme of the month


Novembertemat var "Kontraster" och det finns ju sjuttioelva olika sätt att gestalta det på och jag tänkte och tänkte. Sedan fick jag en idé: då och nu. Det här är mitt då och nu: 60-talets rytmläsningsplanscher och 2000-talets notskrivningsprogram.

Glöm ej att kika hur de andra tolkat temat (kan inte sluta titta på Evelinas bidrag som är helt magnifikt bra): Evelina, Anna, Penélope, Nathalie