Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Att säga hejdå

2017-09-28 15:14:51 i Allmänt

Nu åker jag strax upp till Raja. Vidar och Christoffer åkte tidigare i dag under Vidars sovvila. I morgon är det begravning för Sten-Åke och det känns ... ja. Vad jag än skriver känns det så trivialt. Det känns helt enkelt för jävligt att behöva begrava en närstående som gick bort alldeles för tidigt. Om jag fick önska skulle jag vilja att Christoffer och hans syskon fick ha kvar sin älskade pappa i många år till. Livet är ibland väldigt orättvist och vid sådana här skeenden i livet är jag extra tacksam över att vi har vänner och familj att stödja oss emot. För att inte tala om mina jobbarkompisar. En tillbringar ju en stor del av sin tid på jobbet och jag har fått mycket värme av dem.
På lördagen byter jag fjälldal och åker till Klimpfjäll för tjejhelg. Längtar så mycket! Det känns som ett stort ljus över den här dimmiga, regniga och sorgliga septembermånaden.
 
 

En ny höst

2017-09-26 14:56:46 i Allmänt

"Faith" - Stevie Wonder Inleder listan med den här souldängan. Ni ska se Vidar dansa till den här låten, haha! 
"Nobody loves me like you" - Low Roar Har ju en svaghet för bordunstämmor som ligger kvar under melankolisk sång. 
"Fireflies" - Lights and motions Instrumentalmusik i mitt hjärta. 
"Hosianna" - Lars Winnerbäck Ingen höst utan Lasse! Han är liksom murkna höstlöv personifierad. 
"Vilja bli" - Oskar Linnros En låt ni bör lyssna på om ni gillar svensk soul. 
"Lover, where do you live?" - Highasakite Upptäckte den här låten via "SKAM" och den seriens eminenta soundtrack. Vi lyssnar ofta på musik i bakgrunden av jobbet på fredagens sista lektion då jag bara har åtta elever. Det är så mysigt och en fin inramning på helgen. Vi fikar också enligt vår mycket viktiga "Fikaansvarig-lista", hehe. 
"Postcard #17" - Jens Lekman Lekmans röst och texten. Äh, lyssna bara. 
"Broarna i Haparanda" - Väärt En av mina mest spelade låtar på Spotify denna höst. 
"Changing" - "SUNDAYS" Rösten och musiken påminner lite om Bon Iver och det gillar en ju! 
"Jealous" - Labyrinth Upptäckte den här låten för en vecka sedan och har lyssnat på den pinsamt många gånger sedan dess. Det stilla pianot, rösten. Dynamiken!
"Landslide" - Dixie Chicks En låt som följt mig i 10 år. Fortfarande lika bra. 
"Fly" (acoustic) - Meadowlark För att man inte kan göra en höstspellista utan gitarr och finstämd sång. Så det så. 
"They move on tracks of newer-ending light" - This will destroy you Ingen spellista utan sju minuter atmosfärisk post rock. 
"Ring a bell" - Noah Gunderson Gunderson alltså. Han vill jag träffa och jamma med! 
"Palla Orka - Väärt För ibland känns allt som i den här låten. 
"Det ska hända dig med" - Säkert Formuleringarna "inte som en slägga utan som en svagt upplutande backe" och "folk vill mindre av en men väntar sig mer" samt "man får inga favörer av folk som vill ligga längre". Geniet Annika Norlin. En av mina absolut största inspirationskällor. Genom alla tider. I all evighet. OSV. 
 
Kände att det var dags för en ny Spotifylista och här är den, "En ny höst". 
 

Hänt i veckan

2017-09-23 08:56:04 i Allmänt

Haha, vilken skvallertidningsrubrik! Sitter just nu och äter frukost. Jag och Vidar sov till 08.00. Så skönt! Vi går ju upp 06.45 i vanliga fall på veckorna så en timme extra sömn när regnet föll utanför fönstret var mysigt. Den här veckan har varit rolig och intensiv! Programdag med samhällsprogrammet med samiskt tema där vi besökte Fatmomakke. Coolt att vi har Sveriges mest välbevarade kyrkstad i Vilhelmina kommun! Vi har även haft föräldramöte för de nya ettorna som börjat gymnasiet hos oss och det var knökfullt i Te-C under kvällen vilket tyder på engagerade föräldrar. En tanke slog mig i går under gårdagen: jag har så himla tur att trivas så bra på mitt jobb. Det är verkligen inte alla förunnat. Jag har 0.0 jobbångest på söndagar. Visst kan mitt jobb ibland vara stressigt men i mötet med eleverna försvinner all den där stressen och jag glömmer ibland att jag jobbar... kanske låter sjukt provocerande men det är så jag känner.
Här är en bild från torsdagens besök i Fatmomakke.
Christoffer åkte på jakthelg i gårkväll så jag och Vidar ska åka till Månsberg när han ska sova efter lunch och så stannar vi där till i morgon. Hoppas ni får en mysig hösthelg!
 

Morgnar tillsammans

2017-09-19 07:27:08 i Allmänt

Förra veckan var ju Christoffer och jagade hela veckan och det gör att jag uppskattar våra vanliga vardagsmorgnar ännu mer. Som när vi får vakna tillsammans. Gå upp, klä på oss, busa med Vidar. Och när jag får äta frukost i lugn och ro och morna mig i sakta mak medan Christoffer skjutsar Vidar till förskolan här i byn. Vidar äter på Tallkotten och Christoffer brukar fika på jobbet. Och på tal om fika! I dag ska vi få tårta på jobbet under vår APT för att fira skolans resultat och goda arbete. Heja min arbetsplats!
September är en av mina favoritmånader på året. Så friskt med den höga luften och alla vackra färger! Här är en bild från en skogstjärn där jag brukar springa.
 

Septemberlördag

2017-09-17 20:04:00 i Allmänt

Jag och Vidar har haft en så himla skön helg. Förutom Babblarna-musikalen och middagsbesök på kvällen har vi bara varit här hemma och pysslat med diverse grejer. Som att styra ihop alla stolar i en enda röra till exempel.
Vi har ätit två långfrukostar. Självklart med tända ljus!
Vi har även höstfixat ute på farstukvisten.
Dessa sura, C-vitaminrika bär är så fina! Jag brukar äta något om dagen.
Vidar har kommit i en period då han gärna vill ha med sig gosedjur lite överallt. Här är en av favoriterna: en apa som han fått av farmor.
Och det bästa med hela dagen var att pappa äntligen kom hem igen! Vi hade varit och hälsat på grannarna Gunder och Marianne och när Vidar såg att hundarna stod i hundgården när vi kom tillbaka sken han upp med hela ansiktet och sprang rakt dit i full fart! När han sedan såg Christoffer blev han helt överlycklig. Åh, vad han gör oss glada, denne lille pojke! Här bygger de koja mellan soffan och bordet - en specialitet.
Jag lagade sötpotatis- och pumpasoppa med hyvlad parmesan och rostade pumpakärnor - en rätt god soppa om jag får säga det själv! Tur att det blev fem matlådor, hehe.
 
 
 
 
 

Förgängligheten

2017-09-16 07:42:00 i Allmänt

Det är svårt att veta hur man ska skriva igen efter att en nära person inte längre finns med oss. Förra torsdagen gick min svärfar, Christoffers pappa och Vidars farfar bort, alldeles för ung. Jag har skrivit en text om honom men väntar med att publicera den på ett tag för allt är så nytt ännu.
Det känns så märkligt att skriva om triviala ting när livets förgänglighet gör sig påmind men på något märkligt vis fortsätter ju livet ändå. Om än förändrat.
I dag ska jag, Vidar och morbror Ludvig på Babblarna-musikalen och när vi lagade mat i går dansade vi till musiken så jag tror och hoppas att det ska bli en hit! Kanske blir han så tagen av all uppståndelse att han sitter paralyserad i mitt knä, haha. Vi får se helt enkelt! Till middag ska jag bjuda Hanna och Ludvig på Pasta Carbonara och kanske en rödvinbärspaj om jag får feeling och bakar. I morgon kommer äntligen Christoffer hem igen efter en veckas jakt. Det ska bli ofattbart skönt att ha honom hemma igen och få rå om honom. Jag och Vidar har planerat för myskväll i morgon.
Det här var i går. På torsdagar slutar jag tidigt och hämtar Vidar kl. 14.00. I går gick vi på utflykt och plockade lingon och åt mellanmål. Och så låtsades vi att farfar var med oss där i skogen.

Kloka tankar om leksaker

2017-09-04 19:50:42 i Allmänt

Här är en intressant text om leksaker och hur man kan förhålla sig runt dem. Vill skriva AMEN på allt i texten. Vi har en korg i vardagsrummet med leksaker och de tenderar att vara överallt innan dagen är slut. Jag brukar byta ut leksakerna med jämna mellanrum för en 1,5-årings liv behöver inte belamras med saker (det behöver inget barns liv göra) utan det viktigaste är tiden med föräldrarna och vad man gör av den. Barn har klarat sig genom alla tider innan hundratals leksaker gjorde entré i deras liv. En av textens viktigaste poänger är den med att låta barnen vara med och städa upp leksakerna när dagen är slut. Om man ordnar lämplig och enkel förvaring kan till och med små barn vara med och hjälpa till.
Bild lånad från: www.minimalisterna.se

Att överraska ett kontrollfreak

2017-09-03 10:09:00 i Allmänt

Vi är ett gäng kompisar till Idamari som styrt upp en babyshower till henne. Vi höll till i Linneas otroligt fina hus ute i Tjälamark strax utanför Umeå. Fick så sjukt mycket inredningsinspiration! Linnea och Anna hade lurat ut Idamari dit i tron på att de skulle äta lunch tillsammans nu när Anna var i stan (hon gör praktik på Länsstyrelsen). När hon kom dit kramades hon med Linnea och Anna och sedan smög vi andra fram, hehe. Så fint att se Idamari så glad och överraskad! Hon är, på ett positivt sätt, det största kontrollfreak jag känner. Hon har koll på ALLT och är den person jag skulle anlita som projektledare över mitt eget liv om jag hade varit behov av en sådan tjänst. Att då överraska en sådan typ av människa är extra kul! Vi drack alkoholfria Mimosas, åt paj, röror, grönsaker, frukt, nutellabrownie med hallon och grädde och snicksnackade i si så där fem timmar :)
Jag åkte till Umeå på fredagen och sov över hos min gamla pluggkompis Jessica med familj. Ida, vår andra pluggkompis kom också dit så trion var komplett. Så himla fint med massa kompishäng denna helg och än är det inte över! Efter frukosten (ja, jag sov väldigt länge i dag men har också hunnit träna och duscha innan frukosten, hehe) ska jag åka till Latikberg på pannkakslunch hos Sandra med familj och sedan vidare till Vilhelmina för att gratta Hanna som fyller år i dag. I eftermiddag kommer Vidar och Christoffer hem som varit i Raja i ett dygn. Det här blir en ypperlig söndag, det känner jag!