Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Veckans möbel: finstolarna

2015-04-29 21:02:00 i Allmänt

Veckans möbler är dessa två stolar. Jag har ärvt dem från mormor och morfar. Från början var de träfärgade och klädda i ett brunt, tjockt tyg och efter mitt ingrepp mot dem blev de förvandlade till stilen ovan. Nu ångrar jag lite att jag målade dem och funderar på att göra dem trärena igen. Vad tror ni? Är också sugen på att byta tyg men det är så svårt att välja ut ett! Stolarna står längs en vägg i vårt sovrum.
Jax, eller Nicke nyfiken, ville vara med på ett hörn.
 
 
 
 

Kvällsbesök

2015-04-29 20:53:49 i Allmänt

I kväll har vi haft besök av Emma, Freja och Gustav. Jag fick den här fina blomman!
Fick även det här fantastiskt fina armbandet som Emma gjort! Imponeras av hennes skicklighet. Så himla händig!
Min granne Lovisa kom också förbi med Oscar och Alva så det var full fart i huset och när vi gick för att titta till hönorna sa barnen: "Tuppen skriker ju så högt! Man får ont i öronen!". Hehe. Det är rena djurparken här på gården nu. Jax, Imra, hönorna, tuppen och så ett gäng renar och Kanadagäss på lägdan.
 
 
 

Inläsningskväll

2015-04-28 20:56:00 i Allmänt

Kom precis hem från jobbet. Vi har haft inläsningskväll för kristihimmelfärds-fredagen. Under kvällen har vi jobbat med framgångsfaktorer för lärande. Kvällen inleddes med en film följt av diskussion och uppgifter i ämneslagen. Tycker mycket om kreativa möten där mycket genomförs och där framtida möten för fortsatt diskussion och samarbeten planeras in! Tycker också mycket om det här yrket som öppnar för kreativitet och samarbete - och när dagen är slut känner du verkligen att hjärnan fått jobba. Skönt! I läraryrket har du dessutom hela tiden nya saker att lära dig; ny forskning på lärmetoder att testa, temaområden att uppfinna, elevmöten som väcker eftertanke och hela tiden formar dig som pedagog samt karriärmöjligheter att utforska när du känner för ytterligare utmaningar.
Om du är intresserad av läraryrket kan du skicka ett mail till mig med frågor. Jag tar även gärna emot besök under en arbetsdag där jag kan berätta mer om detta mycket omväxlande och stimulerande yrke! carolina.lidstrom@vilhelmina.se
Mer nyfiken? Titta på Skolverkets kampanj "För det vidare". I serien "Lärarkandidaterna" får du följa tre unga människor som följer några av landets vassaste pedagoger i vardagen som lärare. Kommer de att avskräckas eller älskar de det? Och framför allt: har det de i sig?
 

Tack!

2015-04-28 07:19:50 i Allmänt

Kom på att jag ju inte tackat för all uppvaktning jag fick när jag fyllde år i fredags! Så: tack snälla för alla som hört av sig och gratulerat mig och tack till alla som kom förbi! Blev totalt överraskad av mina elever som bakat och köpt en blomma till mig. Tårarna var faktiskt nära där. Mvh/sentimental lärare.
 
 
 
 
 
 

Gå bort-present

2015-04-27 13:35:48 i Allmänt

Förra veckan var Ludvig och Hanna här och grattade mig lite i förskott. Vi pratade om att jag skulle skaffa höns.
Jag: Ja, och äggen är ju en sån bra gå bort-present!
Ludvig: "Gå BORT-present?! Vaddå? Om någon dör?
Och här brister jag och Hanna ut i ett gemensamt skrattanfall. Min lillebror är belevad och har en hög IQ men det här med gå bort-present var uppenbarligen något som ej passerat hans medvetande och gjort sig gällande i hans vokabulär. 
 

Mina allra första hemägg!

2015-04-27 07:39:00 i Allmänt

Titta! Mina allra första egna hemägg. Lycka! Det lilla vita kom redan i lördags och det brunspräckliga kom i går.
 

Genomförd mentalbeskrivning

2015-04-26 19:43:00 i Allmänt

Här är Imra för tre år sedan, lill-liten på filten efter en kort liten tur runt gården. Då visste hon inte att hon i dag, den 26 april tre år senare skulle överraskas, skrämmas, lekas med och ges utmaningar att lösa på en mentalbeskrivning i Östersund. Spöken att ta ställning till, overaller som dyker upp från marken, okända att leka och samarbeta med, skott som avlossas... Som hundförare är jag oerhört nöjd med Imras insats. Hon skötte alla moment med bravur och har en medel som enligt mentalbeskrivaren visar på "en välbalanserad och väldigt fokuserad hund som tänker igenom uppgiften innan hon kastar sig över den". För flattar (Flat coated retrievers) är det annars vanligt att de kastar sig in i olika moment och uppgifter innan de hunnit tänka ut hur de ska lösa dem. Är också glad och stolt över att hon aldrig "gick ner sig" utan var på hugget hela tiden, utan att för den sakens skull bli för yvig.
Maria filmade hela beskrivningen så när jag får tid ska jag sätta mig och klippa ihop den tänkte jag så ni får se. Charmtrollet Imra kammade hem ett hjärta hos en figurant som sa: "du kan ju sätta in henne i min bil innan du far, hehe" Hon jobbar med schäfrar för organisationen Missing people och tyckte Imra verkade vara en rolig hund att jobba med. Och ja! Det är hon! Hon är fenomenalt rolig och kommer att stanna vid min sida på alla våra upptåg! Nu, med ett genomfört MH i bagaget säger vi: Mot brukset! Är så peppad!
 

Gröt i ottan

2015-04-26 05:50:23 i Allmänt

Sitter här i ottan denna söndagmorgon och äter gröt. Ute blåser det på tvären och snöar för fullt. Vad lämpligt då att jag och mamma och min klubbkompis Maria ska till Östersund, 22 mil enkel väg, med hundarna och göra en mentalbeskrivning. Någonstans kommer ju uttrycket "ett riktigt hundväder" ifrån...
Hönsen mår jättebra! De verkar trivas i sitt nya hem och satt på pinnen och sov redan strax efter sju i gårkväll och nu när jag var ute med Jax gal tuppen.
Ha en fin söndag så hörs vi i kväll.
 

Nu är de är!

2015-04-25 12:17:00 i Allmänt

Säg hej till mina nya kompisar hönorna och tuppen! Hämtade hem detta gäng från Siksjönäs i förmiddags och nu är de installerade i hönshuset vi ordnat med i veckan. Tuppen är en Hedemoratupp, den lilla bruna är en Dals pärlhöna och så är det två Hedemorahönor och två Ölandshönor i gänget som flyttat hit - alla härdiga lantraser av det jag läst.
Den här hönan är en liten dvärghöna men verkar, av det lilla jag sett hittills, som den höna som står högst i rang.
Den här hönan har helt mjuka, nästan duniga fjädrar och är så söt!
Här spatserar de ner längs "landbryggan" upp till sittpinnen. Lägg märke till Pärlhönans bestämda steg. Hehe. Har inte döpt dem än, kom gärna med förslag!
Så kul att jag är igång med detta nu! Tog ju beslutet inte ens för två veckor sedan. Ni vet hur det är med mig och mina idéer: jag gör slag i saken och vill att det ska ske fortare än fortast! Hoppas hönorna och tuppen trivs här på gården där de ska få gå runt och picka och kuckla omkring.
 
 
 
 
 

Bemärkelsedag!

2015-04-24 09:46:38 i Allmänt

 
Dem 24 april för 28 år sedan kom jag till världen! Hipp hurra för mig i dag! Väcktes med frukost på sängen i morse följt av en hundpromenad i solen som VÄRMDE! Men hej VÅREN! Bästa födelsedagspresenten. Bilden är en gammal en från sommaren 2013 när vi var i Örebro/Gårdsjö och hälsade på fint folk. 
 
 
 

Onsdagsgörat

2015-04-22 21:01:00 i Allmänt

När det jobbas hårt med något
är det tur att fikapauser finns!
 
 
 
 
 
 

Sagotanten

2015-04-21 21:01:22 i Allmänt

Har varit på kalas hos Gabriel i grannbyn i kväll. Läste sju sagor för Elina och Melinn. När vi var klara och återgick till de vuxna i sällskapet sa Marika att jag inte var tvungen att läsa så många sagor för barnen.
Jag - Jomen, det är så roligt att läsa barnsagor när man får förställa rösten när grisar och katter och ankor pratar! Och när spänningen stiger och man kan dramatisera rösten med viskningar eller rop!
Marika - Det tycker du inte efter den hundrade sagan du läser...
Jag - Kanske inte, hehe.
 

Våren!

2015-04-20 19:55:16 i Allmänt

Målarstassen på i kväll för att jobba på mitt nya projekt!
Andra bra grejer denna måndag:
- ansiktsbehandling hos min före detta elev som är hemma och gör praktik. Hon går stylist- och spaprogrammet i Umeå. Hon var så duktig! Rena proffset!
- en av mina grupper i svenska är nu tillbaka efter fem veckor praktik
- sol!
- våren i allmänhet
- sista avsnittet av Jordskott om en timme, spänningen är olidlig! 

Imra

2015-04-19 22:49:55 i Allmänt

Lp1 Flathams Gåode Fäjen i kvällssolen under träningen i kväll! Hon sprider sån himla bra energi och det är en fröjd att träna tillsammans med ett sådant lyckopiller! 

Helgysslor

2015-04-19 17:19:19 i Allmänt

Nu är tre sorters potatis lagda på förgroning i källaren.
I övrigt har vi rensat i lagårn (ni vet evighetsprojektet som aldrig når sin ände), ätit sushi, varit på bio med fina Nikki, städat huset och mest tagit det lugnt. Skön helg som nu avslutas med hundträning!
 

Livet ur mobilen

2015-04-18 09:54:00 i Allmänt

Man märker lätt när Jax varit i ett rum...
Hittade en mini-Kalle Anka när jag städade och rensade i källaren förra veckan. Han såg så glad ut så han fick vara kvar där.
Kvällslektyr!
Min roliga och kloka granne Oscar.
Följer Imras Flathams på FB och nu har de valpar igen. Vill åka upp dit snarast och mysa in mig med de där dunmjuka öronen!
Vi har ju pallkragar på gården, bestående av några köpta pallkragar och de flesta av gamla fönster. Det funkar jättebra. Problemet är bara att vi har lite olika tankar kring själva utseendet på odlingsplatsen. Mamma vill nu utöka beståndet med fler pallkragar och lägga dem bredvid. Visst, det hade ju fungerat bra om inte hela platsen lutar och att det redan är svårt att klippa gräset runt odlingen. Jag vill hiva bort allt, ta dit en traktor som jämnar till marken, lägga en stor markduk på hela platsen, ösa dit en hel massa grus som liksom ramar in platsen. Därefter vill jag lägga pallkragarna i raka linjer som på bilden. Pepprar mamma med en massa Pinterest-bilder på pallkragar i hopp om att hon ska falla till föga och inse att jag har rätt, men om vi säger så här: jag vet var jag fick min envishet ifrån...
Ibland får Jax något slags il på springturer och promenader. Han går från att helt kolugnt trava bredvid mig till att kasta sig i snön, dra i kopplet och skälla på mig. Galna Jämthunds-sjukan?
Nu ska mina elever få något att bita i, hehe.
Min storebror är inte en lika stor djurvän som jag är...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Carolina, spela lite musik! Det är ju fredag!

2015-04-17 09:06:00 i Allmänt

Sa min jobbar- och arbetsrumskompis Linda till mig nyss. Och jag följer uppmaningen! Här kommer fredagsmusik serverad!
Maia Hirasawa – Please
Lyssna på kören prick två minuter in i låten. Är svag för rytmiserade körer, handklapp och en bra leadröst. 

Känslan efteråt

2015-04-16 21:01:00 i Allmänt

När jag tittade ut var det snöblandat regn med blåst. Ett rätt oskönt väder. Men jag hade bestämt mig för att springa och gav mig iväg med Jax. Efter bara några minuter klarnade det upp och himlen lättade. Det blev en ganska skön runda och målbilden var att få sjunka ner i badet och det var så skönt.
 

Veckans möbel: gungstolen

2015-04-16 17:14:00 i Allmänt

Veckans möbel är den älskade gungstolen. Som så mycket andra möbler i detta hus är även denna arvegods från farmor och farfar och stolen stod redan i huset när jag flyttade in. Älskar att sitta här och gunga och titta ut över sjön. När jag var liten var jag rädd för gungstolar för jag trodde att de skulle ramla baklänges (och jag med i bara farten) men har nu kommit till sans. Denna gungstol har det perfekta gunget, inte för mycket så jag hinner uppleva barndomens rädsla utan precis lagom.
Hade först tänkt att måla den men inser nu att den är fin precis som den är.
 
 

Throwback thursday - Syster Elak

2015-04-16 09:38:00 i Allmänt

Titta! Där står jag med sju andra bra tjejer vid ett gammalt staket i Täfteå. Det här var i juni 2010 när vi spelade på Täfteåfestivalen med det svängiga bandet Syster Elak. Saknar så sjukt mycket att spela i band! Foto: min eminente fotografvän Fredrik Larsson (Besök hans hemsida, magiskt bra!). Här kan ni se fler bilder från festivalkvällen när vi spelade!
 

Ljuva kvällstid

2015-04-15 19:45:00 i Allmänt

Av rubriken att döma kan ni säkert lista ut att jag är på aningens bättre humör. Att komma hem, laga god mat (i dag blev det linsgryta med starka korvar och massor med grönkål), äta i lugn och ro, ta en kvällspromenad med hundarna och hänga ute på gården och träna Imra gjorde mig gladare. Jag busade mest med henne i kväll och körde dragkamp men jag introducerade även ett nytt moment för henne: framförgående. Det är ett moment i lydnadsprogrammet i appellklass. Var även en sväng in i lagårn för att se hur vi ska fixa med hönshuset och jag har en plan! Roligt att det var så många av er som är positiva till mitt hönsskaffande!  Lovar att ni ska få följa med på resan.
Tänkte på en sak i kväll. När klockan slog 18.00 hade vi lagat mat, ätit i lugn och ro, dukat undan, diskat och var på väg ut. Klockan 18.00 i storstan hade jag kanske suttit i en bilkö, tunnelbana eller på en spårvagn (hemska tanke) och dygnet hade blivit kortare av att jag inte hade lika mycket fritid som jag har här med bara 30-40 minuter total restid till jobbet. Det är med stor tacksamhet jag njuter av att bo som vi gör.
Utsikt från köksfönstret en augustikväll 2011. Tänk att ha kacklande höns där ute! Snart är det verklighet!
 

Denna dag: ej ett liv

2015-04-15 13:14:32 i Allmänt

Allt började med att jag försov mig på grund av att jag drömde och ville fortsätta drömma så jag kunde se hur drömmen slutade (KAN alltså göra detta på riktigt, mycket bra egenskap). Vaknade i paniken 07.10 och skulle åka 07.30. Med halva frukosten i magen slängde jag mig in i bilen och körde till jobbet. Under förmiddagen krånglar Moodle (en digital lärplattform) och så inser jag att vårterminen rusar på i ett våldsamt tempo vilket ger mig hög puls. Vid lunch kommer jag på att jag under min stressiga morgon glömde att ta med matlåda så jag får köpa en av restaurangsprogrammets matlådor i elevcaféterian. Maten är dock stelfrusen så jag börjar med att värma den i micron och när jag tar ut den därifrån råkar jag spilla MYCKET på mina jeans, min kavaj och mina skor. Går nu omkring och luktar köttgryta... lär ju vara populär hos hundarna i kväll i alla fall. 
Jävla jäveldag. 

Kackel på gården

2015-04-14 20:34:00 i Allmänt

I kväll var jag förbi mina grannar Kerstin och Karl-Johan för att fråga ut dem angående att ha höns. Jag har nämligen gått i hönsskaffartankar sedan förra sommaren och nu äntligen kommit till insikten att jag provar i sommar. Är jag ingen hönsperson ger jag bort dem till hösten helt enkelt. Har tidigare tänkt att om jag en gång skaffar höns ska jag ha dem för alltid, men det går ju faktiskt att ändra sig. Vips blev beslutet att testa en sommar enklare att ta. Vi har ju alla möjligheter att ha höns här hemma på gården och bara tanken av att sällskapas av kacklande hönor och en galande tupp ute i trädgården är ju som vilken Bullerbydröm som helst! Spännande! Jag fick dessa fina ägg av Kalle och Kerstin. Vita, bruna, beiga och svagt ljusblå - klart mycket finare än de kritvita äggen med rosa stämpel från affären!
Fick låna dessa böcker av Kerstin så nu ska jag plugga på. Anledningen till att jag vill skaffa höns är för att jag 1: älskar djur, 2: vill ha ägg av bra kvalité, 3: vill få magiskt bra naturligt gödsel till trädgården, 4: vill bidra till att hönor och tuppar får ett drägligare liv eftersom jag har möjlighet till det samt 5: vill ha kacklande sällskap på gården. Om ni har tips och råd att ge mig så skriv! Jag är totalt grön på detta område! Jag vill skaffa hönsen i maj-juni någon gång och tänker mig en "flock" (säger man så?) på fyra-fem hönor och en tupp. Om du har eller känner någon i trakten kring Vilhelmina som har kycklingar eller hönor att sälja så skriv till mig här eller på carolina.lidstrom@vilhelmina.se
 
 
 

MH i Östersund den 26 april

2015-04-13 13:15:00 i Allmänt

Den 26 april åker jag och Imra till Östersund för att göra ett MH. MH står för Mentalbeskrivning Hund. För att uppnå de höga krav som Svenska Brukshundklubben ställer på bruksrasernas avelsprogram finns det krav på att hundar (över 18 månaders ålder) har genomgått MH om man t ex vill tävla Bruksprov, genomföra tjänstehundsutbildning eller bedriva avel.*
Under ett MH testas olika hunden i olika situationer/moment. I ett standardiserat protokoll och utifrån en intensitetsskala beskrivs hundens reaktioner i dessa olika moment. Beskrivningen tar cirka 45 minuter. De moment som ingår är "Kontakt/socialitet", "Lek/lekfullhet", "Jaktlust/förföljande", "Aktivitet", "Nyfikenhet/intresse", "Skott", "Rädsla" samt "Hot". Det ska bli jättespännande att se hur Imra agerar i alla moment. Anledningen till att jag vill göra ett MH med Imra är dels intresset för att se hennes reaktioner samt att jag vill tävla i bruksprov och då måste ett MH genomföras.
Källa: http://www.brukshundklubben.se/hundar/mentalbeskrivning-mh/
November, 2014.
 
 

Snöig, social söndag

2015-04-12 18:58:00 i Allmänt

I dag har Sandra, Lukas och Aron hälsat på och sedan gick jag över till grannen Lena. Det har kräksnöat över en decimeter blötsnö i dag så kvällspromenaden var ingen mysig upplevelse, dock desto härligare att komma in. Tänk om man haft en kamin att elda i! Det saknar jag i det här huset. Jag och Imra hoppade hundträningen i kväll. Hade inget träningssug och oplanerade pass brukar av erfarenhet inte gå bra för oss. Dessutom är väglaget inte lockande att köra iväg på. Vi ska dock iväg på en rolig sak om två veckor, mer om det en annan dag! I morgon börjar jobbet igen efter tio dagars ledighet. Tur jag skrev en "to do-list" som ligger på mitt skrivbord så jag kommer ihåg vad jag ska göra, hehe.
 

Pappa lagar mat

2015-04-12 10:15:00 i Allmänt

Jag är lyckligt lottad med en pappa som älskar att laga mat och dessutom är riktigt duktig på det. I går bjöds vi på middag och till förrätt fick vi musslor med brynt örtsmör.
Ett bröd med två sorters ost inbakat i brödet. Pappa är en sådan som ställer sig och bakar bröd kl. 21.00 på kvällen. Mysigt!
Entrecôte som smälte i munnen tillsammans med primörer så som vit sparris som jag avgudar.
Slutligen citrontarte som matchade påskdukten. Som att äta på en fin restaurang!
 
 
 
 

Non stop-kakor

2015-04-11 15:32:00 i Allmänt

I går bakade jag dessa färgglada kakor. Ser ut som ett helt barnkalas ungefär!
Googla "Non stop-cookies" så hittar ni recept!
 
 

Äventyrlig springtur

2015-04-11 10:51:00 i Allmänt

Under morgonen har jag och Jax tagit en springtur och den blev minst sagt äventyrlig. Vi sprang mot grannbyn där jag planerat in tio backintervaller i en passande backe. Väl framme vid backen står två renar och dumglor på oss och Jax tittar först mot dem medan jag försökte hojta att de skulle flytta sig från vägen (alla som då och då stöter på renar vet att det inte är det lättaste att prata förstånd med dem) men sen ser jag ett litet bylte som den ena renen puffar på (som det ser ut som, vi stod cirka 150 meter därifrån). Hm, börjar fundera och tänker: inte kan de ha kalvar redan? Renarna föder ju sin kalvar i maj. Jag går försiktigt närmre för att se bättre och då ger sig renarna av in i skogen. Framme vid platsen upptäcker jag att det är en stor gren som lurade ögat. Vi springer vidare till en annan backe för säkerhets skull och för att renarna ska få vara i fred. När vi sprungit våra intervaller (Jax värsta sak, han fattar inte grejen med att springa fort upp och långsamt ner, igen och igen) och är på väg hem upptäcker Jax en ekorre som hoppar snabbt som en pil över vägen och Jax efter och jag - som har Jax i sele och lina fastspänd i baggenbältet - flyger efter och rakt ner i ett snöfyllt dike...
Jaja. Träningen avklarad och alla oskadda. När vi kom hem gjorde vi Jax favorit: torka av och massera kroppen! Han njuter så mycket av det och tittar mot handduken om jag glömmer, hehe.
 

Fågelsång

2015-04-10 09:53:15 i Allmänt

I morse vaknade jag av att fåglarna kvittrade. Hela min kropp blev fylld av lycka och hopp om att sommaren snart är här, trots stormvindar utanför fönstret och att det snöade senast för någon timme sedan. Snart får vi sitta under häggen på gården och dricka saft. Min pappas kusin Kent från Stockholm var ofta här om somrarna när han var liten och han lär ha sagt: Jag fick inte sova en blund i natt för fåglarna GALLSKREK!
För mig får de gallskrika så mycket det vill. Det inger hopp. Grusvägen är framtinad dessutom och om några veckor kanske det går att springa i skogen. Pirret!
 

Myntate

2015-04-10 09:43:00 i Allmänt

Myntate är så himla gott. Koka upp vatten, lägg i en fem-sex myntablad och låt dra i några minuter. Sila bort bladen och drick. Mynta innehåller flera nyttiga vitaminer och mineraler t.ex. vitamin C och E, folsyra, kalcium och järn.*
www.arstiderna.com (2015-04-10)
 

Påsken 2015 - del 2

2015-04-09 21:11:00 i Allmänt

Efter fisketävling och solning i snödriva var det dags för påskmiddag.
Sörlänningarna tackar för att de fick komma och fira påsk med oss.
Pappa och Acke hade styrt musikquiz! Så kul!
Vi hade ett brutalt lagnamn...
Vi vann!
Det blev en hel massa musik på kalaset - det bästa!
Ludvig körde imitation av Leif GW Persson och Zlatan!
Här hade vi kört lite körsång!
Glad stämning hej hej!
Det är inte påskafton förrän Erik har en fjäder bakom örat.
Bild från förra påsken!
Kristian var i bra form under kvällen!
Hahaha.
Lite fräschare på denna bild som togs tolv timmar innan bilden ovan!
Men nästa dag satt vi minsann på isen och pimplade som de hårdingar vi är!
Skönt att kunna ta igen sig på isen.
På prispallen för den inofficiella släkttävlingen i pimpelfiske kom Kristian etta (inte helt otippat), pappa tvåa (heja!) och Jens trea.
En mycket fin påskhelg är nu över och jag längtar redan till nästa år. Tveklöst en av de bästa helgerna på hela året!
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påsklovsmorgon

2015-04-09 09:02:00 i Allmänt

I morse steg jag upp samtidigt som Christoffer som skulle till jobbet. Jag har påsklov veckan ut men vill ändå utnyttja dagarna som är kvar. Jag och Jax följde med i bilen och hoppade av efter vägen och sprang hem. Så skönt att ha träningen avklarad! Nu ska jag göra något jag längtat efter länge: städa och rensa i källaren! I gårkväll när jag skulle sova låg jag och tänkte på hur jag tar bilen till återvinningen och hivar allt gammalt skrot. Vilken lycka!
När jag varit ledig några dagar är det som att min hjärna först kopplar av helt och hållet och sedan slår på med full kraft och dubbelt upp dessutom. Kunde knappt sova i går, dels för att jag tänkte på rensningen, men även på mitt jobb. Hjärnan svämmade över av kreativa elevprojekt, pedagogiska diskussioner, låtar att spela, musikteoretiska utlärningsmetoder, samtalsmetodik och så mycket mer. Fick en idé, ett samarbete mellan musik- och svenskämnet, som jag måste testa någon gång i framtiden.
Nu ska den här överspeedade damen äta frukost nummer två och sedan starta upp dagens syssla. Hoppas ni alla får en fin torsdag!
 
 

Påsken 2015 - del 1

2015-04-08 19:53:00 i Allmänt

 
Nu är vi hemma igen efter ett härligt påskfirande. På skärtorsdagen inledde vi med att välkomna Andreas och Robin och på långfredagen, som bjöd på sol, var det dags för fiske.
Pappa och mamma kom på långfredagen och här drar nog pappa en av alla sina tusen anekdoter för Kristian.
Linda somnade på ett renskinn.
 
Andreas, Christoffer och Robin somnade också i solen. Endast kameran var vaken... hehe.
Andreas gjorde en liten snöskulptur.
Sedan gick de på en promenad!
På påskafton vaknade vi till strålande väder och det var dags att bege oss ner på sjön för Raijarycket.
Bästa svägerskan Linda var på strålande humör och gick omkring på isen och sörplade kaffe.
Rätt som det var dök en isbjörn upp till alla barns förtjusning!
Lillebror Ludvig kom från Umeå! Så fint när alla kan samlas! (Minus storebror som var på andra äventyr i en annan ände av Svea Rike).
När tävlingen var över drogs vinnaren av skotern och när Linda Berg ropades upp skrek jag rakt ut av glädje (så de som stod bakom mig måste ha trott att jag varit knäpp eller så). Så roligt!
Efter tävlingen styrde Christoffer upp Irish coffee till Robins stora förtjusning.
Linda anslöt med nyskotern!
Påskfirarna samlade!
Och där är del 1 slut. Del 2 kommer i morgon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad påsk!

2015-04-02 07:23:00 i Allmänt

Jag vill passa på att önska er alla en glad påsk! Här är en bild från förra årets påsk. I eftermiddag när vi slutat jobbet åker jag och Christoffer upp till Raja för påskfirande. Vi hörs igen nästa vecka!
 

Veckans möbel: blombordet

2015-04-01 20:00:00 i Allmänt

 
Det här blombordet (heter det så?) var ett riktigt fynd. Jag och mina bröder var på återvinningen och slängde skrot och helt plötsligt ser jag denna möbel titta fram ur en skrothög på en släpvagn. Långsamt smyger jag mig fram och drar på smilbanden och frågar: Ursäkta, ska du kasta den där? och så pekar jag på möbeln. "Ja, vill du ha den?" säger mannen som står i färd med att slänga detta fynd. "Ja" säger jag, "får jag den?". Och så gick det till när denna skapelse kom hem till huset. Mina bröder bara skakade på huvudet för nästan varje gång jag är på återvinningen fyndar jag något.
Se så fint min Novemberkaktus blommar! Det fick bli en bonusbild.
 
 
 
 

Grattis Jax, 4 år!

2015-04-01 13:46:00 i Allmänt

I dag fyller den här supersnyggingen 4 år! Hurra hurra! Han tittade väldigt skeptiskt på mig och Christoffer när vi sjöng för honom imorse. Är så himla glad över att Jax följde med på köpet när jag träffade Christoffer. Snällare hund för man leta efter!