Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Livet ur mobilen

2015-04-18 09:54:00 i Allmänt

Man märker lätt när Jax varit i ett rum...
Hittade en mini-Kalle Anka när jag städade och rensade i källaren förra veckan. Han såg så glad ut så han fick vara kvar där.
Kvällslektyr!
Min roliga och kloka granne Oscar.
Följer Imras Flathams på FB och nu har de valpar igen. Vill åka upp dit snarast och mysa in mig med de där dunmjuka öronen!
Vi har ju pallkragar på gården, bestående av några köpta pallkragar och de flesta av gamla fönster. Det funkar jättebra. Problemet är bara att vi har lite olika tankar kring själva utseendet på odlingsplatsen. Mamma vill nu utöka beståndet med fler pallkragar och lägga dem bredvid. Visst, det hade ju fungerat bra om inte hela platsen lutar och att det redan är svårt att klippa gräset runt odlingen. Jag vill hiva bort allt, ta dit en traktor som jämnar till marken, lägga en stor markduk på hela platsen, ösa dit en hel massa grus som liksom ramar in platsen. Därefter vill jag lägga pallkragarna i raka linjer som på bilden. Pepprar mamma med en massa Pinterest-bilder på pallkragar i hopp om att hon ska falla till föga och inse att jag har rätt, men om vi säger så här: jag vet var jag fick min envishet ifrån...
Ibland får Jax något slags il på springturer och promenader. Han går från att helt kolugnt trava bredvid mig till att kasta sig i snön, dra i kopplet och skälla på mig. Galna Jämthunds-sjukan?
Nu ska mina elever få något att bita i, hehe.
Min storebror är inte en lika stor djurvän som jag är...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Aaah, galna jämthunds-sjukan, det är så den kallas! Även vår jämthund är drabbad. ;)
Haha, även min hund är drabbad av den där sjukan, men hon är ju inte en jämthund:P

Känner så igen den översta bilden, aldrig att en matta ligger rätt och slätt på sin plats.

Skriv en kommentar