Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Träningshelg på klubben (och några ord om en saknad schäfer).

2015-05-31 21:49:00 i Allmänt

"Finns det något mer kul vi kan göra, matte?". Imra var inte alls peppad på att avsluta och åka hem trots en hel helg full av träning och nya upplevelser. Hon är en otroligt rolig hund att träna. Kursen var inriktad på lydnad och bruks och upplagd så att den började i fredags då vi fick vi berätta vad vi ville ha ut av helgen. Därefter lade Carina, instruktören, upp helgen efter våra önskemål. Det kunde till exempel vara momentet "apportering" som man ville ha hjälp med och så fick vi börja med att köra momentet som vi brukar så Carina fick se och efteråt kom hon med tips på hur vi kunde tänka. Som hundförare är det lätt att skylla på hunden och tänka "men hon BRUKAR kunna det här" eller "så här har hon ALDRIG gjort förr" men man måste rannsaka sig själv. Hur gör vi? Svaret är enkelt: som vi gör, gör hunden - nio av tio gånger. När vi spårade och körde uppletande var hundarna i bilen när de inte var deras tur men på lydnadsplanen var de med hela tiden och fick sitta och vänta på sin tur då vi körde hund för hund. Det upplägget fungerar bra för Imra för så ligger hon och väntar och hinner ladda upp inför sin tur och hon gör verkligen sitt bästa för att liksom visa att hon också kan.
Här är min våra klubbkompisar Rosie och Änja, en tvåårig superfin schäfertik. Är så imponerad över Änjas fina fotgående!
image41
I en svunnen forntid (okej det var mellan feb 2007 till feb 2008, hehe) hade jag också en schäfer. Jag var fodervärd till Försvarsmaktens Bia från det att hon var 8 veckor till och med 15 månader. Bia var en helt otrolig hund och hade stor vilja att hela tiden vara mig till lags. Vi gick långa promenader runt i Umeås skogar och tränade på ängarna i stan. Ibland följde hon med mig på stan och gick lös vid min sida. När det var dags för Försvarets lämplighetstest för hund sa alla åt mig att jag aldrig skulle få behålla Bia, att de skulle ta tillbaka henne för vidareutbildning och trots att målet hela tiden hade varit det var det oerhört jobbigt att lämna henne. Hon klarade testet med bravur och jag var väldigt stolt över henne. Bia har jobbat för Försvarsmakten på internationell nivå, främst med räddning och sök.
Fina Bia!
Saxat från bloggen http://blogg.forsvarsmakten.se/flygbasjagarna (där bilderna också är lånade).
Bia, en schäfertik på snart sex år har varit patrullens hund under den första delen av insatsen. Hon är en ganska erfaren hund och har deltagit vid övningar utomlands tidigare, bla Angel Thunder i USA. Bia är en mycket miljöstark och stabil hund. Hon har transporterats och genomfört sök i och i anslutning till de flesta typer av fordon och platser både på land, luft och hav. Detta är hennes första skarpa internationella insats. 
 
Sök på Försvarsmaktens Bia om ni vill läsa mer! Ibland blir jag halvsugen på att skaffa en schäfer... hehe. Tycker dock att det skiljer sig mycket åt i utseende. Tycker absolut inte om de låga hundarna, de jag anser är sönderavlade. Ingen hund kan jobba bra med så låg bakdel. Tycker mest om de som är mörka, med få ljusa delar, som Bia.


 
 
 

Valpnytt!

2015-05-29 22:02:31 i Allmänt

På midsommar åker vi upp till Jävre utanför Piteå för att hämta hem en av de här skruttarna! I februari var Iza här och parades med Jax och här är resultatet. Det ska bli så otroligt spännande att få hem lille M och se hur han trivs och utvecklas här med oss. Hoppas på att han går i sin fars fotspår och blir en lika lugn, social och beskedlig hund med god exteriör och driv i skogen!
 

Lite klag.

2015-05-28 16:58:34 i Allmänt

Inga ord kan beskriva hur mycket jag längtar till den 18 juni. Det datumet finns i mitt bakhuvud hela tiden för den dagen går jag på semester. Ordet "semester" känns långt borta just nu med tanke på allt jag ska göra innan dess, men jag vet att den hägrar någonstans där framme.
Christoffer skickade ett sms på eftermiddagen om att han kommer hem sent då han skulle ha ett markägarmöte. Eftersom det inte är roligt att laga mat till sig själv och då jag känner mig så kopiöst överjordiskt trött så fick det bli fil och jordgubbar till middag. Belgiska jordgubbar säkerligen fullproppade med massa hemska skitämnen men just nu kan jag faktiskt inte bry mig mindre. SÅ trött är jag.
I kväll ska jag gå ut på gården och ANDAS, plantera de sista fröna och klappa mina fina höns. Första vardagskvällen på länge som jag bara ska vara hemma utan en endaste träning, styrelsemöte, mailjobb eller musikjobb. I går när jag pratade med skolans kurator i ett ärende kan jag ha råkat säga:
- Jag önskar att jag var en höna som bara gick runt och pickade och som slapp allt ansvar.
Då sa han:
- HUR stressad är du egentligen?
Och så skrattade jag bort allt som vanligt. Så typiskt mig och det gör mig så irriterad. Nu jävlar i min låda är det jag som skärper till mig och säger NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ till ALLT ALLT ALLT ALLT före jag hoppar på allt som är kul. För vet ni? Allt som är kul blir inte kul till slut för det blir för mycket. Det är simpel matematik.
PS: Jag överlever. Ville bara avreagera mig lite,
PS 2: Vi ska nog ro detta i hamn.
 
 

Timglas.

2015-05-27 12:45:29 i Allmänt

Det är en onsdag i maj
Jag och min jobbarkompis Linda
rättar uppsatser och lyssnar på Winnerbäck
Klockan 14.00 åker vi till Umeå
där vi ska springa Blodomloppet
med ett gäng andra från jobbet
Maj regnade bort
längtar
till hägg och syrén
och till djupa andetag
Det måste komma något bra
överallt
 

Djupa andetag

2015-05-26 13:04:00 i Allmänt

Just nu försöker jag ta djupa andetag och simma mig genom saker som ska göras/färdigställas inför sommarens antågande. Hoppas vi ses med skinnet i behåll på andra sidan vattnet. 
Ps: I kväll klockan 19.00 är det en jättebra föreläsning på FH i Vilhelmina. Det är två av mina handledningselever som tillsammans med en annan elev har jobbat med företaget CTA (Change the attitude) imigration där de föreläser om fördomar, anledningen bakom dem och vad man kan göra för att minska dem. Min roll i det hela är min inspelade röst där jag läser en novell som en av eleverna skrivit som kommer att spelas upp tillsammans med ett bildspel och så ska två av mina sångelever sjunga så jag ska sjunga och spela med dem. Kom dit! Det är viktigt! 
 
 

Mallorca - del 3

2015-05-25 20:04:06 i Allmänt

Rosor! Vill ha dem i min trädgård.
Bästa svägerskan!
En kväll överraskade vi Kikki. Servitörerna kommer ut med tårta och paraplydrink med tomebloss och "Happy Birthday" börjar spelas i lokalen. Lägg märke till min underbara svärmors reaktion, haha!
Pelle, (Kikkis morbror), Thomas, Kikki och Linda i väntan på mat.
Hotellets entré.
Tack Mallorca och alla fina personer vi reste med för en underbar vecka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Veckans möbel: tramporgeln

2015-05-25 12:26:00 i Allmänt

"Veckans möbel-projektet" har ju legat lite i träda på sistone men nu kör vi igen. Låt mig presentera: tramporgeln! Det är ju egentligen ingen möbel, men den tronar fint där i sitt hörn i gästrummet.
Jag köpte orgeln för 150 riksdaler på en loppis.
Tycker att den har så fina detaljer och när jag spelar känns det som att förflyttas bakåt i tiden.
 
 
 

Utedag

2015-05-24 23:20:29 i Allmänt

De här kompisarna har myst ute hela långa dagen. Vi har varit ute från 10.00 till 20.00 och grejat på med olika projekt så som sådd av grödor samt färdigställande av hönsgården. När vi är hemma får hönsen spatsera fritt på gården men när vi är på jobbet vill vi stänga in dem i hönsgården eftersom det känns tryggare. Vi har gjort den så pass stor att det nog inte går någon nöd på fjäderfäna. Under eftermiddagen fixade   jag och några andra bybor iordning på byns badplats och hade en bra stund med fika i solen efteråt. En fin helg som nu går mot sitt slut!

Majmiddag

2015-05-24 09:55:09 i Allmänt

I helgen är min storebror hemma och eftersom han är familjens mästerkock (okej, pappa är rätt vass han också) så bjöds det på god middag både i fredagskväll och i gårkväll. Till förrätt fick vi sparris med ruccola och parmesan med citronolja på toppen.
Till huvudrätt grillade Christoffer älgkött och mamma hade lagat sin goda potatisgratäng. Brorsan hade lagat rosépepparsås och till alla härligheter åt vi grillad tomat, majs och sparris.
Middagens avslutades med rabarberpaj av gårdens första rabarber för i år, hurra! Till pajen serverades brorsans hemlagade vaniljglass. Tack för en fin kväll familjen!
 
 
 

Förbereder för odlingarna

2015-05-22 19:48:00 i Allmänt

I gårkväll när jag och Imra kom hem från torsdagsträningen gick vi ut i kvällssolen för att planera inköpen för sommarens odlingar.
Jag hade lite frö kvar sen förra året som ska sättas i år. Vi kommer att sätta ruccola, spenat, rädisa, lök, morötter, polkabetor, rödbetor, majrova, sockerärtor, zucchini, dill, persilja och jordgubbar i pallkragar och i växthuset ska tomat, gurka, chili, paprika och melon (experiment) få växa. Vi hoppas att kunna vara självförsörjande på grönsaker till början av vintern i alla fall.
Gräslöken är redan uppe och redo för att skördas.
Gullviva i trädgårdslandet.
Scilla i gräsmattan.
Och så Imrisen som jagar råttor på den grönskande åkern.
Planen för sommaren är också att anlägga ett större jordgubbsland, jag och mina projekt... Fortsättning följer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mallorca - del 2

2015-05-21 21:53:12 i Allmänt

Hotellområdet var jättefint. Vill också ha ett vattenfall på gården!
Vi spelade en match minigolf som Thomas vann.
Så fint! Skulle vilja ha en lite snällare växtzon än sju här...
Träffade på denne drinkakrobat som styrde upp Strawberry Daiquiri.
Den här herrn låg mest och läste eller slumrade i skuggan.
Och Linda solade och badade.
Ryktet att jag och Kristian är fenomenala publikunderhållare hade nått hotellets personal så en kväll gick vi upp på scenen och drog en show...Hehe.
Här är hela vårt resgäng! Solla sa jämt när vi var på väg ut: En, två, tre, fyra... ja, jag måst ju räken in er allihop!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyxen

2015-05-21 12:04:54 i Allmänt

Lyxen är att ha en sambo som förser hushållet med denna delikatess under hela året.
 

Tacksamhet

2015-05-20 22:41:00 i Allmänt

Mitt jobb måste nog vara ett av det bästa jobben i världen. I kväll har Musikskolans årliga Vårsoaré gått av stapeln och jag blir varm i mitt musikhjärta när mina elever levererar så fantastiskt bra på scenen. Har varit så otroligt trött de senaste dagarna eftersom det är mycket på jobbet och mycket på fritiden (dock roliga saker, men allt kräver ju ändå min energi) och den här kvällen gav mig så mycket tillbaka i form av extra kraft att ta till vara på för att köra hela vägen in i mål, det vill säga torsdagen den 18 juni (hej hej åtta veckor sommarlov!). 
Blommorna på bilden fick jag av en sångelev som kommit att stå mig så nära. Minns ni att jag berättade att jag peppat henne att söka musikstipendium genom Kungliga Musikaliska Akademien? Hon blev kallad på audition i Sundsvall och hon fick stipendiet! Så himla, himla roligt och den tjejen kommer att gå långt om hon fortsätter inom sången. Jag vet att jag sagt det förr men det tåls att upprepas: att varje dag få möta elever och vara en del av deras liv och deras utveckling skänker mig en sådan glädje och tacksamhet. 
 

Mallorca - del 1

2015-05-18 21:37:02 i Allmänt

Så åkte vi då till soliga Mallorca som bjöd på sol och brassade på med årets hittills varmaste dag med 34 grader i skuggan.
Kikkis moster "Solla" och Linda i gula outfits som matchar deras bränna bra.
Det var en riktigt aktiv vecka då hotellet hade sjukt peppiga tränare. Vi körde crossfit, yoga, fotboll, golf, volleyboll och squash under veckan.
Havet, så fint!
Läste denna kritikerrosade bok under resan. Någon annan som läst den?
Skuggdyrkarna Kristian och kusinen Jens.
Älskar att bada i havet!
Och att ha den här utsikten när man tittar upp från plats på stranden.
Det här (och musslor såklart) var det bästa jag åt på hela resan: kycklingfajitas. Kycklingen var så god att jag ville äta minst två pannor till av en sådan på bilden.
Linda med en kanna mangomojito!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trädgårdsfynd

2015-05-17 21:18:00 i Allmänt

Plockade in dessa små glädjespridare i kväll. Har varit ute prick hela dagen. Först lade jag ett 300 meter långt spår med två vinklar till Imra och medan spåret låg till sig tränade vi lydnad på åkern. Imra var en aning (underdrift) ofokuserad då det var mycket spännande och gott att äta renbajs istället för att lyssna på mina kommandon. Hon gjorde dock en mycket fin ingång vid apporteringen, något hon annars vanligtvis slarvar med. Spåret fixade hon med bravur och hittade de tre pinnarna. Kul!
Efter träningen har jag och mamma tömt komposten och fyllt alla varmbänkar (odlingslådor) med kompost som ska få ligga som det understa laget och bilda riktig värme för att öka på växtkraften i grödorna. Redigt träningspass med andra ord! Vi har även rotat fram fyra ytterligare gamla fönster från lagårn som återbrukas som odlingsbänkar. Funderar även på att anlägga ett jordgubbsland på en del av potatislandet. /Odlaren, hehe.
Det är så himla härligt att vara hemma igen och det ska bli kul att återse mina saknade elever i morgon. I morgon ska jag även publicera det första Mallorca-inlägget! Nu ska jag dejta kudden - är helt slut efter en lång resdag med sen natt i går och natten innan dess dansade jag mig trött till klockan var natt och läggdags för länge sen så nu måste jag ta igen förlorad sömn så jag kan göra ett bra arbete i morgon.
 

Att komma hem.

2015-05-17 10:58:55 i Allmänt

Att komma hem och se en tröttögd Jax som kikar ut genom fönstret över den mörka gården för att se vem som kommer mitt i natten. Att öppna dörren och fullkomligt bli överöst av kärlek från vår vän. Att komma hem och ha fem hönor och en tupp som kommer kacklande mot dem när jag, utan att kunna vänta, springer ut i morgonrock för att få se dem igen. Att få koka ägg, gröt och dricka ekologisk apelsinjuice med fruktkött. Att andas frisk och klar luft. Att sova i egen säng med egna lukter, egna ljud och eget morgonljus. Att komma hem och se hur påskliljorna i trädgården äntligen behagat slå ut. Att komma hem och få gå på min egna lilla grusväg igen.
Trots att jag tycker om att resa och trots att vi haft en otroligt rolig och fin vecka är ändå alltid det bästa att komma hem. Oavsett hur bra man haft det. Att komma hem slår allt.
Och då slås jag över hur tacksam jag är över att få känna så. Att jag längtar tillbaka till min vardag för att jag tycker så mycket om den.
Vad är väl en havsutsikt mot detta?
 

Snart dags för avresa!

2015-05-09 13:31:59 i Allmänt

Nu är allt packat och klart för avfärd och vi har precis ätit lunch. Jag och mamma gick på en långpromenad med hundarna i skogen och där har all snö snart försvunnit, äntligen! Nu kanske jag kan sitta still i några timmar när vi tar oss till destination Mallorca. Hoppas ni får en fin vecka så hörs vi igen när jag kommer hem!
Förra året när vi var i Kroatien dit vi gärna åker igen. Jag har varit på Mallorca en gång tidigare. Då var jag åtta år, drack jättemycket Fanta och apelsinjuice och lärde mig att simma! Undrar vad denna resa för med sig? Vi är ett gäng på elva personer som åker med anledning av Kikkis 50-årsfirande, så kul!
 
 
 

Bästa fredagsmyset

2015-05-08 18:07:36 i Allmänt

Alltid glad, alltid peppad på att träna, alltid en vän som dag efter dag smittar av sig sin energi och ger mig glädje. Att träna Imra är världens bästa fredagsmys!
 
 

Hundväder

2015-05-07 21:02:41 i Allmänt

När jag åkte hemifrån till hundträningen regnade det men sedan sprack det upp och det blev en riktigt fin träningskväll. I slutet av passet öppnade sig himlen igen och gjorde både människor och hundar blöta. Det är dock något med hundar som gör att man liksom glömmer vädret. Fick träffa Elins lilla Nandi, en tio veckor gammal labradorvalp. Jag och Maria välkomnande henne till Retriever-klubben, hehe.
Nu börjar det komma några resnerver inför avfärden på lördag men än har jag inte börjat packa. Kanske "gör en storebror" och slänger ner allt i väskan på morgonen? Det är ju dock en dag i morgon med. Har blivit så tidsoptimistisk på sistone. Kan ej bestämma om det är bra eller inte.

Midddagsbjudning

2015-05-06 22:39:27 i Allmänt

Kvällen har spenderats hos en av mina kollegor där vi avnjutit en trerättersmeny - så gott och så välbehövligt att få sitta ner och bara njuta av god mat och dryck medan vi pratade i lugn och ro. Det är tredje året vi kör middagsbjudningar där en bjuder på en middag per år och det har blivit en fin tradition.

Regnet det bara öser ner

2015-05-06 14:33:11 i Allmänt

I dag då regnet smattrar mot rutan känns det extra härligt att tänka på att vi åker hit på lördag! Längtar! 

Det kliar i fingrarna!

2015-05-05 21:19:00 i Allmänt

Ser ni? Jag har klättrat några snäpp upp på stegen i tantpoäng! För några veckor sedan tecknade jag en prenumeration och hoppas nu att tidningen kan ge mig tips och grönare fingrar! Har extremt mycket planer för trädgården i sommar. Hinner jag med en tredjedel får jag vara nöjd. Hade bland annat en idé om att skaffa ett växthus på 40 kvm... tur att mamma stoppade mig!
 

Finbesök

2015-05-04 22:10:17 i Allmänt

I kväll har jag haft besök av min fina vän Anna.
Jag: Jag tror att vi på två timmar hinner prata vad vanliga människor pratar på tre timmar.
Anna: Ja, rummet blir helt syrefattigt när vi är klara!
Jag och Anna våren 2010 när vi styrde en blommig vårfest för våra vänner! Haha, det var ett mycket roligt kalas vill jag minnas.

Sköna söndag

2015-05-03 18:51:00 i Allmänt

Kan stå länge och betrakta de här nya vännerna. De går omkring på gården och pickar och letar reda på ställen med jord där de kan krafsa och bada lite.
Puss!
Två eftersläntare som blev kvar när resten av den gigantiska flocken flyttade.
I kväll tog vi en tur till byns kraftverk.
Någon annan som gillar lingon som blivit kvar sedan förra hösten? Älskar när de är "konserverade" av snön och får mer karaktär i smaken, surt och gött!
Tussilago! Ett av de allra käraste vårtecken som finns tycker jag.
I dag har vi bara varit hemma och pysslat på. Har inte haft några planer alls vilket är ovanligt för oss. Ingen tid att passa, ingen kompisdejt, ingen aktivitet. Ett fika hos grannarna Håkan och Lovisa, en springtur med Jaxen och så krattning av gården blev det i dag (passade även på att elda lite fjolårsgräs nu när mamma inte bevakar eventuella eldsvådor). Hoppas ni haft en skön helg! Nu ska jag avrunda med Mästarnas mästare, en sista koll av hönsen och film på det.
 
 
 
 
 
 

Här kan man vara

2015-05-03 10:16:28 i Allmänt

Ett av mina favoritrum i huset är köket. Här har det hänt en del sedan huset beboddes av min farmor och farfar. Grundinredningen är densamma men alla ytskikt har bytts ut eller målats. Nytt ekgolv har lagts, alla köksluckor är målade med ny färg, nya bänkskivor är på plats, väggarna har fått nya tapeter och vid diskbänken sitter ett nytt rektangulärt Höganäskakel i äldre stil på plats. Köket är väl inte det mest praktiska då vi saknar diskmaskin, har ett gammalt kylskåp och frysboxen nere i källaren, har lådor som är tröga att dra ut och Christoffer som är lång får stå lite böjd då köken förr byggdes med lägre standardmått för diskbänkar och arbetsbänkar. Men det är vårt kök som älskas med den charm det har, även om vi i framtiden vill ha ett mer funktionellt, smidigt kök som är lätt att arbeta i.
Här är kaklet och en skymt av bänkskivan.
En lite ledsen mynta och favorittvålen från L:a Bruket.
Det här gamla skåpet är den möbel som får mest komplimanger av besökare. Det är en gammal vedlår från min farmors släkt. Ovanpå vedlåren har ett skåp monterats och det sväljer allehanda prylar. Möbeln har alltså fyra olika funktioner: sittyta, förvaring av större ting som köksmaskiner, förvaring av tallrikar och formar samt avställningsyta för lampa och korg med nycklar och andra viktiga ting.
En liten skomakarlampa som jag fyndade på en loppis.
Här sitter jag ofta och spanar ut över gården. När jag bodde i Umeå och under sista terminen där bestämde mig för att komma hem och flytta in och farmor och farfars hus var det bland annat detta jag längtade till: att på kvällen öppna fönstret och höra fågelkvittret utanför och se solen gå ner lång där borta. Långt borta från stadsmyller och avgaser.
Som ni vet var min farmor och min gammelfarmor riktiga vävfantaster och jag har otaliga trasmattor att använda och här är en favorit som harmonierar väl ihop med nyansen på köksluckorna.
Lade på en ljusrosa duk som matchade min födelsedagsbukett.
För mer bilder på köket, före- och efterbilder och andra rum i huset: se kategorin "Huset"!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sköna maj välkommen

2015-05-02 23:01:00 i Allmänt

Vilken härlig dag det har varit! Min lilla pytteblåsippa har äntligen slagit ut. Vill ha meeeer blåsippor!
Körde ett kettlebell-pass i solen.
Och titta! En liten höna som spatserar i rabatten.
Den här vildingen tog sig väldiga friheter och spatserade längst bort till mamma och pappas potatisland och även till grannarna Gunder och Marianne. Hehe. Vi lyckades till slut locka in den till de andra hönorna som gått in för länge sedan. Den här hönan var ute i fem timmar och verkade trivas ypperligt med det.
Till middagen  kom dessa härliga småmänniskor + deras föräldrar och åt med oss. Vi lånade mamma och pappas uterum då de är i stugan.
- Men tyst då tuppen! Du skriker ju så högt!
- Nu är jag trött. Jag lägger mig här på soffan en stund. Kan du komma med en filt?
Fem minuter senare: Jag leker att jag är en höna som balanserar på en gång!
Fin kväll med fina människor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svartvinbärsjuice

2015-05-02 09:34:00 i Allmänt

Här har ni världens godaste juice! Full med vitaminer och inte fullproppad med socker som alla andra juicer. Det är min svärmors sambo Thomas som gjort den. Förra året gjorde jag och mamma också juice på våra vinbär men i år ska jag göra ännu mer för denna dryck är beroendeframkallande! Vi fick sex stycken flaskor i går och jag och Christoffer drack upp en var i gårkväll, hehe. Svarta vinbär är rika på antioxidanter. Dessutom är svarta vinbär ett av de bär som innehåller mest C-vitamin men också nyttigheter som fibrer, K-vitamin och folsyra. Heja svarta vinbäret!
 
 
 

Valborgsmässoafton och 1:a maj

2015-05-01 21:24:55 i Allmänt

I går efter jobbet åkte vi till Månsberg där vi firat Valborg och 1:a maj hos Kikki och Thomas. I går anslöt vi till firandet i hembygdsgården men vi fick dock ingen fyr på brasan då det kom flera centimeter blötsnö. Trots avsaknad av värme från elden blev det en kväll med massa olika samtalsämnen, precis som jag gillar! I dag tog vi sovmorgon och sen tog jag och Kikki en promenad med hundarna följt av något som jag aldrig gjort i hela mitt liv...
Nämligen bilbingo i Rossön! Paus för skratt, hehe. Bingo har aldrig riktigt varit min grej och jag trodde mest att det var tanter som höll på med sånt och visst, det var mycket tanter där men även folk i blandade åldrar. Tänkte att jag skulle följa med då jag anser att man egentligen inte får ha en stark åsikt om något då man inte provat och upplevt det. Det blir nog inte en vana att åka på bingo men jag kan tänka mig att göra det igen (och helst då vinna 10 000 kr).
Glömde kameran hemma och även min mobilladdare så jag kan inte bjuda på några bilder dagen till ära, tyvärr.
Här är en bild på äppelblom från förra årets Valborg som firades i stugan i Dalarna. Mamma och pappa är där nu och pepprar mig med bilder på vårblommor och får... Längtar så himla mycket att åka dit i sommar!