Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tjejbalkongen!

2011-07-31 15:52:57 i Allmänt


Igårkväll bjöd Anna in ett gäng tjejer på balkonghäng och vin!



Värdinnan i loppisfyndad matroskavaj!


Jag och bästa Iddemarrethörre.



Jag fick ett grattistilljobbet-te av Idamari, hon tyckte att namnet passade bra till mig!


Anna: Det går aldrig att vara seriös på bilder med Carro!


Jag klev visst upp på en stol.


Tjejbalkongen!



Anna har en monolog om filmen "Cry-Baby" och blir förfärad när vi andra inte delar samma fascination över filmen. (Jag har till exempel lånat filmen av Anna och den ligger just nu i en gammal sockerlåda tillsammans med andra filmer i mitt bibliotek hemma i huset. Osedd. Säg inget till Anna!).


Anna är ledsen över det faktum att hon är ensam Cry-Baby-fantast. Men det var en mycket fin kväll ändå!

TC med sommarjobbsgänget.

2011-07-31 15:26:20 i Allmänt


Här är lite vad jag gjort i helgen. Jag har bland annat varit hovfrisör med Linnéas hår som främsta ansvarsområde. Brukar ha informella frisyrkurser lite då och då på jobbet!


Loveleeh.


Vi gick till TC med jobbet.



Jag åt norsk fjordlax, couscoussallad med soltorkade tomater och vårlök, knaperstekt parmaskinka och krassekräm. MMMMM.


Till efterrätt beställde jag chokladterrin som serverades med körsbärscurd, maräng och mjölkchokladpulver.


Frisyrresultatet: En sidohalvinbakad fiskbensfläta.


Ida och Hanna.



Det var den kvällen. Kommer att sakna mina sommarjobbskompisar himlarns mycket när jag flyttar.

Nuet (och lite vad som händer).

2011-07-28 21:28:09 i Allmänt

Rensar, sorterar, packar, slänger, sparar. Snart flyttar jag. På lördag går kontraktet på lägenheten ut och då bor jag i Johannes lägenhet i en vecka för att sedan mellanlanda och SEMESTRA i Dalarna i en vecka innan jag flyttar till Dalasjö och börjar jobbet den 15.

Ikväll har jag sprungit Strandpromenaden-Älvtået-Backenkyrkan för sista gången på länge (kanske händer det aldrig mer, kanske gör det det). Melankoliskt. När jag kom hem tog jag en dusch och fortsatte att packa. Nu har jag en paus för hårdmackor med sesamfrön, kallrökt lax och avokado + ett stort glas mjölk. Under tiden lyssnar jag på Bon Ivers senaste album som faktiskt bara blir bättre och bättre. Trodde att Bon Iver bara var förknippat med tråkigheter för min del - men icket. Livet är förjäkla spännande. Saker och ting kan alltid vända. Jag älskar att leva.


Mamma tycker att jag ska köpa mig ett par "ordentliga skor i skinn" när jag börjar tjäna pengar, men jag kan inte rå för att jag värdesätter mina converse så högt att det får följa med överallt. Fast skor ska jag köpa i höst. Höstskor. Den bästa typen av skor.

Tossa

2011-07-27 22:04:32 i Allmänt

Ikväll har bästa Bossa-Tossa (Kristin) hälsat på. Vi har gått strandpromenaden, fikat och pratat musik, jobb, lärargrejer, musik, träning, möhippor, spöken, hus, musik och ja..musik!

Kristin och jag är båda lika stora planeringsfreak och efter att ha umgåtts med henne i några timmar blev jag ännu mer peppad på att planera, så nu ska jag läsa kursplaner och fortsätta med min grovterminsplanering. Dricka te och planera - bästa myset! (Okej, det finns en hel del andra grejer som är betydligt mysigare, men jag går verkligen igång på att planera)!


Gångarter.

2011-07-27 17:10:38 i Allmänt

På mitt sommarjobb bor en herre som ofta häver ur sig de mest underfundiga kommentarerna. För någon vecka sedan hade han varit ute på promenad med några ur personalen samt några andra av våra pensionärer. När jag frågade honom om hur promenaden varit svarade han:

- Den var trevlig, men jag tycker att ni bör dela in alla tanter och farbröder i olika gångarter för alla går ju inte lika snabbt eller lika sakta. Då skulle man kunna hålla en jämn och rak kurs!

Olika gångarter.. ja.

Hjortronlandet.

2011-07-26 22:22:42 i Allmänt


Ikväll cyklade jag, Hanna och Linnéa tre mil för att plocka några stackars små hjortron (hoppas på bättre skörd nästa sommar!).


Vi hade fått låna stövlar från jobbet, så att vi inte skulle "blöta ner oss" - himlarns bra!


Vi hittade hjortron, men det hade vara andra där före oss.


Nästan framme i Umeå igen, här är vi på Röbäcksslätten och tar en paus! Kommer att saknar mina sommarjobbskompisar så himla mycket när jag flyttar.

Plock.

2011-07-25 22:44:30 i Texter/dikter

En klänning från en fikastund.
Ett linne som hamnade på golvet en natt.
Sockar med hål i som Molly skrattat åt.
Dammiga skor som gått för många mil.
En kofta som lånats ut till en ledsen vän.

Jag plockar ihop fem år. Det är klart att det känns.


Balkongdörren på glänt.
Visar mig julidroppar utanför.
Har aldrig blivit gladare över regnet.
Äter tre passionsfrukter för 10 kr i sängen.
Kan inte förstå
att jag jag börjar jobba
på riktigt
om tre veckor.
Jobba med det som de här fem åren delvis har handlat om,
men det är inte allt.

För när jag plockar ner mina saker
plockar jag i så mycket mer
än bara akademiska poäng.
Jag plockar i minnen.
Lägger ner historier, tar upp uttryck, viker ihop meningar som sagts och slår igen minnena
av snöänglar i gnistersnö och nakenbad i sommarsjö och morgonskratt i kaffekö.
Och så himla mycket mer.
Jag plockar ned alltihop.
Och tar det med mig.

Anna Von Hausswolff – Track Of Time

Trästocksfestivalen.

2011-07-25 22:05:31 i Musik!


I torsdags åkte jag till Skellefteå för att bevittna Trästocksfestivalen.



Medan Johannes och Krille kikade på Pain of Salvation tog jag kameran och gick och lyssnade på Amber Oak. Det var tredje gången jag såg dem live och jag har lite av en crush på sångaren, fast inget allvarligt, haha! När jag spelade i mitt gamla band på Täfteåfestivalen förra året spelade Amber Oak just efter oss och det har hänt mycker sedan dess. De har bland annat bytt ut ena av sina gitarrister.


Under fredagen svettade vi in oss i ett tält för att lyssna på Ola Magnell, en av Sveriges främste visförfattare. "Dager i dis" betyder mycket för mig av olika anledningar.


Sedan var det dags för fantastiska Jasmine Kara att entra Norran-scenen tillsammans med sitt sjumannaband och minnet av hennes energi ska jag plocka fram under de mest ensliga novembereftermiddagarna. (Ps: Är sjukt nöjd över den här bilden. Det är märkligt vilken tillfredsställelse man kan känna över en bra bild).




Och så var det dags för det jag väntat länge på: Säkert! Hon var precis lika magnifik som jag föreställt mig. Övriga ord överflödiga.


Ni ser ju hur jag myste.


Klockan 16.15 entrade så vårt älskade Moon Safari scenen och det var en timme av musikalitet av hög klass. Jag är glad att jag har sett dem nu, för det kommer jag kunna stoltsera


Lagomt till Moon Safari kom det här glada gänget från Umeå!



Det firade vi med vin!



Peters kompis Jasmin är också en Mumin-galning.


Liksom Peter. Iiiihhh!


Här spelar Movits! och det var det hele!

Så kan det gå.

2011-07-25 15:59:04 i Träning

Idag jobbade jag kort dag (7-12) och eftersom jag jobbar heltid på mitt sommarjobb är det något som händer mig väldigt sällan. Min lediga eftermiddag har jag ägnat till träning. Jag cyklade till Backenkyrkan för att utgå därifrån och springa längs älven. Jag sprang, njöt av utsikten och lyssnade samtidigt på radio. Helt plötsligt börjar jag känna mig väldigt trött och seg benen varpå jag kikar på tiden och inser att jag sprungit i 75 minuter och har lika långt kvar till min cykel. Ojdå. Så kan det gå.


Här är en bild från ett annat träningstillfälle: Jag och Idamari, svettiga efter ett 2 timmar långt spinningpass.

Nu ska jag duscha!

Moon Safari

2011-07-23 12:24:06 i Musik!

Idag är dagen som väntats sedan programmet för Trästocksfestivalen blev klart. Idag spelar Moon Safari!

Moon Safari var för mig ett tämligen okänt namn till en novembereftermiddag förra året. Jag gjorde praktik på Dragonskolan och en dag samlades jag och alla andra gymnasielärare i Västerbottens län i Östra gymnasiets Aula för att höra Skolverket berätta om nya GY 11. Där var även Johannes som gjorde musikpraktik i Skellefteå. När dagen var över tog vi lokalbussen hem till Johannes och när det snöade som mest utanför bussfönstret bad han mig lyssna på den här låten: Moon Safari – Southern Belle

Och sedan den här: Moon Safari – A Kid Called Panic

För mig som är en sucker för extravaganta - men smakfulla - stämarrangemang är Moon Safari en guldgruva. Några av medlemmarna är söner till Leif Åkesson som är körledare för Kammarkören "Sångkraft" och det märks.
Moon Safari är inte bara snygg stämföring utan detta Skellefteåbaserade progband kan spela också, lyssna bara på "A kid called panic" och håll med. Ikväll spelar de på Trästock. Jag kommer att vara där.

Nu åker jag på äventyr!

2011-07-21 10:25:14 i Allmänt


Nu åker jag och min numera friska mage ut på äventyr!

Rävungar.

2011-07-20 22:02:35 i Huset

Pappa ringde nyss och berättade att han och mamma sett fem rävungar leka på vägen just nedanför backen i Dalasjö. Ännu en anledning att flytta hem!



Ungefär så här.

2011-07-20 19:14:49 i Inredning

Anna har bönat och bett om ett inspirationsinlägg med bilder om hur jag vill inreda mitt hus och här kommer det! I vanlig ordning är bilderna hejdlöst stulna från diverse bloggar och inredningssidor och en del av bilderna har jag fotat direkt från tidningar. Det kan hända att jag gör fler sådana här inlägg sedan.
















Åh.

2011-07-19 21:46:38 i Allmänt

Roligt. Har spytt två gånger på jobbet ikväll och en gång när jag var på väg hem. Mycket roligt. Nu ligger jag helt utslagen i min säng. Skulle egentligen sova hos Sabina inatt, men jag stannar hemma med min sjuka mage och mina böcker.

Om det är någon som vill köpa och leverera typ fil till mig under morgondagen så mottages denna tjänst med stor tacksamhet och med ett utlovande av gentjänst så fort jag tillfrisknat.

+

2011-07-19 12:31:45 i Allmänt

Dagens bästa:

- Har en nystädad och genomvädrad lägenhet.
- Har de bästa sommarjobbskompisarna.
- Ska sova hos Sabina inatt.
- Jag har sjukt bra Spotify-listor som jag hade glömt bort.
- Det är bra cykelväder ute.
- Jag har jordens finaste man i mitt liv. Jag älskar dig, Johannes.


Fågelhalsband och sommarklänning.

En måndag i juli.

2011-07-18 23:20:12 i Allmänt

Idag kom äntligen Linnéa hem efter ett halvår i Australien! Hon gav mig världens största kram när vi sågs och nu när hon är hemma är mitt sommarjobb komplett. Vi städade hos en av våra tanter idag och tjattrade på fort och högt i vanlig ordning och helt plötsligt hör vi ett dånande ljud från sovrummet i lägenheten. Den stackars tanten hade tröttnat på våra skratt och höjt volymen på radion till max, haha!

Ikväll efter jag kom hem från jobbet kom Peter förbi på te och lite snicksnack. Jag tipsade honom om mitt nya favoritalbum: Jonas Knutsson – Resan, och han sa: "Den här låten är ju till och med bättre än 'Fåglarna' ju!" vilken han spelade sönder under våra jazzrep.


Linnedukar, fågelungar och smultron.

2011-07-18 12:19:01 i Huset


I helgen åkte jag hem. Mamma hade pyntat med rosor i mitt sovrum.


Jag och mamma har rensat, rensat, rensat hela helgen. Mer om det i ett annat inlägg, för rensningen kräver sitt inlägg - tro mig.


Här är en hylla av mitt skafferi! Visst blir det fint? Burkarna är tomma, har ju inte flyttat dit på riktigt än.


Tvättade en massa linnehanddukar och nu är allt fint ihopvikt i linneskåpet. Hurra! Jag är så himla glad över att slippa pula ned dukar, handdukar, sängkläder på samma hyllor som jag gjort i fem år i lägenhet.


På lördagkväll kom Idamari, Nikki, Emily och hunden Vilda.


De tjejerna är några av de absolut bästa.


Jag har sparat leksaker från när pappa och Anders var små så när Nikki och andra barn hälsar på kan de hämta lådan och rada upp sakerna på bänken.


Här laddar mamma inför att göra något man egentligen inte får..


nämligen att kika på fågelungarna som byggt bo i vedboden. Lite kul att jag fått hyresgäster innan jag ens hunnit flyttat in! Lägg märke till att mamman byggt boet på ett gammalt fiskespö!


Pappa stod mest utanför lagårn och försökte se oskyldig ut.


Efter att tjejerna åkt hem gick jag och Ludvig ner till sjön och fiskade.



Precis där vid solen bor jag om bara en månad, längtan!



Kommer ni och hälsar på så kan jag bjuda er på smultron från trädgården!

Lysande utsikter.

2011-07-17 22:34:20 i Huset




I helgen var jag hemma
med en dimma
som bildas utanför mitt
sovrumsfönster.
Vid anblicken
av de här bilderna,
med fjällen i bakgrunden,
vill jag bara
att de här veckorna ska:
gå fort gå fort gå fort,
till den 14 augusti
- så jag får flytta hem på riktigt.

TAW

2011-07-13 21:13:13 i Musik!

Tomas Andersson Wij – Res dig upp och gå

Idag får ni en låt. Jag orkar inget mer.

Hus.

2011-07-12 11:51:42 i Huset

Igår när jag skulle sova låg jag och tänkte på vad jag egentligen ger mig in på. Flytta till hus! Bara så där! Hur stor yta som helst där jag ensam ska tassa runt med mina tjocksockar och dricka te. Höra knarr på konstiga platser där jag inte är. Se gardiner fladdra i vinden. Och allt jag ska fixa själv. Ett hus där man inte bara kan ringa en vaktmästare som ordnar allt man ber om. Ensam är bäste dräng MÅSTE blir mitt budskap. Jag kan inte förlita mig på någon annan. Visserligen har jag ju familj och vänner till hjälp, men jag ska ändå förvalta ett helt hus som är i mina händer. Det är en lite läskig känsla. Jag måste själv ta reda på hur man bygger en hylla, vilken färg man målar ytterdörrar med, hur man sköter jordvärme-tanken, hur man sliter upp golv och lägger nytt. Oj.


Äppelträd i väntan på plantering, Dalasjö juni 2011.

Också sånt jag fått lära mig. Vilken uppslagsbok jag kommer att bli när jag lärt mig allt som har med hus att göra!

Tramporglar och båtutflykter.

2011-07-11 11:57:57 i Allmänt


I helgen var jag i Skellefteå där jag blev väl mottagen med hundpussar (och Johannespussar).


Vi firade att Elisabeth har fått semester


så vi spelade musik med Johannes nya iPad.


Under lördagen fyndade jag..


ett intrument jag länge velat ha..


nämligen en tramporgel!


Sedan besökte vi handelsboden på Nordanå som alltid är lika mysig


och fylld med saker som väcker ha-begär.


Efter handelsboden gick vi på slöjdutställning i ett otroligt fint hus!




Ge mig den där kakelugnen någon. Hela rummet också, när ni är igång. Tack.


Sedan gick vi in i ett annat hus som var som direkt hämtat från Carl Larssons hus på Sundborn. Lycka!


Ljuset.


På söndagmorgon vaknade vi upp i Boviken och efter en mycket svettig löprunda åkte vi iväg på båtutflykt. Fred var peppad.




Kapten!


Vi åkte till Bergsskäret.


Där fanns det mycket att upptäcka!


En gammal fyr till exempel!


Badsprattelbenen.


Efter upptäckterna åkte vi ut till Kåge hamn för att fika.


Och det var den mycket fina helgen!

Jag byggde mig en stege av ord.

2011-07-07 21:39:08 i Musik!

Jag är inne i en av mina (tappat räkningen på vilken i ordningen) Tomas Andersson Wij-perioder. I februari komer han ut med sitt sjunde album Romantiken. I och med det ger han tillsammans med bokförlaget Modernista ut sina bästa låttexter, för skriva texter, det kan han!

Lyssna bara här, en av hans texter som betytt mycket för mig: Tomas Andersson Wij – ...och en som vandrar

Fotade en klänning i ett träd för en tid sedan.

2011-07-07 18:36:49 i Allmänt




Vardagstävlingscyklisterna.

2011-07-07 18:05:16 i Allmänt

Vissa dagar börjar jag sommarjobbet klockan 07.00 och då brukar jag cykla hemifrån cirka 06.25 för att ha god marginal. Det är inte mycket folk ute vid den tiden. Någon enstaka hundägare som med trötta steg släpar den ännu tröttare och lätt överviktiga hunden efter sig. Kanske någon morgonpromenerare. Någon snubbe 20-nånting som med något skamset i blicken letar sig hemåt från nattens havanden och göranden. Men så finns det några till. En typ av 07.00-människor som lever för morgonstunden på väg till jobbet. De äger världen, ser sig själva väl prisbelönta, känner ära och stolthet. För vad?

För vardagstävlingscyklandet.

De här människorna, som korsar min cykelväg i tid och otid, visar ingen hänsyn. Först, snabbast och bäst gäller. De som segar får skylla sig själva. Ur vägen! Se dig för! De här människorna bär ofta lätt urblekta cykelträningskläder som skulle behöva en omgång i tvättmaskien för att ens närma sig begynnelsen av dess historia, de har ett fåtal stripiga hårstrån på huvudet som ligger klistrat mot den hårt skrynklade pannan och ögonen visar att hjärnan gör allt vad den kan för att hitta den snabbaste vägen till slutdestinationen.

Jag ställer mig några frågor: Vad vill de? Vill de tävla mot alla de möter? Är morgoncyklandet deras dagliga träningspass? Varför ser de så vikiga ut på deras begagnade, ej storleksanpassade, motionscyklar? Jag fattar inte vad grejen är.

En av anledningarna till min allt mer stigande irritation är för att dessa vardagstävlingscykliser lockar fram tävlingsdjävulen i mig. Jag vill kämpa mot dem. Vinna mot den där snabbcyklande, illaluktande, medelålders kvinnan på väg till arbetet. Besegra den där mannen med viktiga minen, fokuserade cykelställningen och de ständiga blickarna på klockan; tiden! Måste slå tiden. Jag vill visa dem att de har ett motstånd, att jag också cyklar rätt fort om jag vill. Att inte bara de kan äga cykelbanorna och komma och tro att de vinner någon slags bargdmedalj för deras cykelvanor.

"Jävel den som virvla hit kallvattne!"

2011-07-06 22:05:24 i Allmänt


Efter jobbet blev jag upphämtad av Anna och Robert som har köpt ny bil, precis idag! (Lägg märke till Roberts seriösa look: pilotkostym on och telefonen redo).


Vi åkte ut till Täfteå för att käka melon och annat gott (som fika hos Annas moster med familj).


och bada i havet såklart! Det var faktiskt varmt, i alla fall om man höll sig nära ytan. Jag myntade ett nytt uttryck när vi simmade mellan två bryggor: Jävel den som virvla hit kallvattne! "Virvla hit" menas alltså med att man "trampar upp" det kalla vattnet så det blandas med det flera grader varmare ytvattnet.


Fina!


Annas kusin Jimmy skvätter vatten. Han tyckte väl att det var nog med fina kärleksbilder!


Mycket fin kväll. En av sommaren bästa hittills.

Hejdå universitetet och allt där i kring

2011-07-05 17:36:27 i Musik!

Hejdå universitetet och allt där i kring - En spotifylista som påminner mig om personer, platser, händelser och situationer relaterade till studietiden. Klicka på länken och lyssna, vetja!

Eftersom jag är en sådan nostalgisk person älskar jag att sammanfatta. Nästa sammanfattande inlägg kommer att handla om vad Umeå betytt för mig och vad jag tar med mig härifrån. Jag är glad att jag gör de här sammanfattningarna för de kommer att betyda mycket för mig i framtiden. Utöver den betydelsebärande faktorn är det ju trevligt att inse att man hunnit med en hel massa och haft roligt på vägen.


Fick just ett extremt stort ha-begär.

2011-07-04 21:03:10 i Allmänt


Tänker mig i denna jacka när jag går i skogarna i Dalasjö i höst. Snordyr, men väldigt fin. Höstjobb-present till mig själv kanske?

Hejdå universitetet

2011-07-04 15:28:41 i Studentlivet


Hösten 2006 började jag vid Umeå universitet för att läsa till gymnasielärare i svenska och musik.


Jag lärde känna Jessica när jag pluggade svenska och hon hatade ett ord som ofta återkom i vår kurslitteratur: Referensramar.



Lärde även känna denne herre, Johanskibomanski, och tillsammans spelade vi ex antal omgångar luffarshack, pratade musik och kläder och vår älskling: Lisa Ekdahl.


Under en av svenska kurserna fick vi i uppgift att dramatisera litteratur i syftet att arbeta med texter på ett annorlunda och didaktiskt sätt.


Jag och bästa Jessica under en av alla fester med svenskaklassen.


Under Ck2 hamnade jag i världens bästa basgrupp bestående av bland annat denna man, Rickard. Tillsammans plöjde vi kanske den jobbigaste terminen, skrattade åt "Vad syfte, vad mål?" (Högst internt), ockuperade bästa soffan i Naturvetarhuset och skrev VG på alla arbeten vi gjorde.


Maffig bok.


Sålde av en bråkdel av all kurslitteratur. Har fortfarande kvar "Texter, medier, kontexter" om du vill köpa den, Jessica?


Gillar inte kaffe, men älskar lukten av kaffe vilket mina studiekompisar bittert fått erfara då jag knyckt koppen av dem just när de köpt den för att hinna lukta!


Ja, ni ser ju.


Koncentrationsminen under en föreläsningsrast.



Skrattjänta under påskfesten 2010.


Älskade, hatade universitetsbiblioteket, i folkmun UB. Här är jag nere i det läskiga magasinet och letar böcker.


Lunch i Ljusgården.


Mina svenskapraktikter avverkade jag vid Malgomajskolan, Vilhelminas gymnasieskola. Där hade jag ett eget rum där jag fick sprida ut mig och mina grejer så mycket jag ville. Här har jag ordnat olika moment med olika färger.


Jag började läsa Skapande svenska (30 hp distans) utöver lärarstudierna med Anna! Superrolig, men halvtrixig kurs. Skrev, och skrev och skrev.


Termos-te för snåla dagar!


Vågar inte tänka på hur ofta jag hade med mig matlåda. Egen mat är godare än universitetets luncher tycker jag. Här bulgur-och kikärtssallad med halloumi.


Mer matlåda.


De tre musketörerna: Ida, jag och Jessica.


Hösten 2009 skrev jag examensarbetet. Hugaligen vilket ensam tid. Kände mig som en eremit. Jag älskar att gå i en klass. Känna ett sammanhang.


Skrev, och skrev och skrev. Och läste. Jag undrar hur många sidor kurslitteratur som har plöjts under dessa år.


Och så äntligen blev arbetet färdigt. En januarieftermiddag med 30 minusgrader lämnade jag in det. Har aldrig dragit en större suck av lättnad. Eremitlivet var förbi.


För nu började jag läsa musik!


Med några av de bästa personerna jag vet!


Jag fick lära mig en hel massa grejer. Bland annat att vara rocktrummis.


Jag och Peter repade jazz en hel vår och bjöd in till jazzafton på Schmäck. Foto: Fredrik Larsson.


Vi ordnade roliga fester. Här kräftskiva!


Och så många vilda lekar med så mycket skratt att jag fick ont i skrattgroparna.


EPP (efter-plugget-pub) med Viktor och Johannes.



Ellen ordnade tidernas bästa inflyttningsfest.


Haha "Tommy har hittat på allt"!


Mina klasskompisar lärde mig att kramar är bland det finaste jag vet (finns ett helt kram-inlägg att läsa här på bloggen).


Vi skrev en folkvisa i ett projekt.


Jag och Ellen är redo att åka ut till Gräsmyr för att filma musikvideo!



En makalös dag. Kanske den bästa dagen som universitetsstudent. Tänk att få CSN (som man i och för sig måste betala tillbaka såklart) för att ha kul.


Men vissa dagar är det inte roligt. Då vill man mest sova bort stress, betyg, uppgifter, inlämningar och annat som är i vägen för lugnet.


Fast det är ju såklart bättre att dra igång en finsittning istället för att sova!



Min långa musikpraktik gjorde jag vid Dragonskolan. Här skriver jag repschema (som för övrigt är bland det knivigaste man kan göra!) till mina elever.


Vi ordnade en stor lunchkonsert där de fick spela en hel massa låtar.


Jag sa några ord.


När man har mycket plugg att göra är det dags att göra en detaljerad pluggplanering.


Men mellan allt plugg kan man ju dra en armkroksdans eller två!



För man måste ju dansa och fira efter en storslagen konsert!


Och eftersom höstkonserten var så bra så ordnade vi två vårkonserter också.


Vårkonserten blev legendarisk.


Vi var lite pirriga


Och koncentrerade


för pirrighet och koncentration ger den bästa showen.


Spelade vår egenskrivna "folkjazzvals". Mycket stämningsfullt.


Fredagsvin på EPP.


Och så äntligen, den 4 juni 2011, tog jag min efterlängtade examen. Här med syskon och kusiner.


Så därför: Hejdå universitetet! Vi kanske ses nån annan dag i det som kallas framtiden, men det får tiden utvisa för nu ska jag njuta av nutiden.










Varje vrå.

2011-07-04 13:18:22 i Allmänt

Har just städat lägenheten. För mig tar det ungefär 1 timme och 20 minuter att dammsuga och våttorka golvet, dammtorka ytor, rengöra badrummet, renbädda sängen och lägenheten är cirka 40 kvm stor. Undrar hur lång tid det kommer ta att städa ett 195 kvm stort hus till hösten? Hm, får nog dela upp städningen då på olika dagar.

Nu ska jag baka ett bröd och ta en dusch.

Lärarschema.

2011-07-04 12:19:01 i Allmänt

Vet ni vad jag fick i mitt brevinkast idag? MITT LÄRARSCHEMA! Och med det steg mina vuxenpoäng med sjuhundra %. Minst. Lärare CaLi, musik och svenska. Åh, jag är så peppad! Tror jag ska börja göra ett utkast på en terminsplanering nu.

IIIIHHHH

2011-07-01 22:59:13 i Allmänt

Efter jobbet cyklade jag iväg några hundra meter för att hämta upp Johannes hos Peter. Väl där bevittnade jag två musiktaggade herrar. Älskar peppade personer och jag var inte sen med att dra igång min, om än trötta, kreativa hjärna.

Peter har varit i Gamla stan i Stockholm och besökt en butik som sålde en hel massa Muminprylar. MÅSTE. DIT.


Så där arg är han inte i vanliga fall. Vi är rätt lika: lite småförvirrade Muminälskande pianoklinkare!

Nu ska jag krypa ned i sängen bredvid Johannes och hinna sova innan mitt dagpass imorgon, 07.00-16.30.

Saker man kan skriva då man har en stund över.

2011-07-01 12:21:56 i Allmänt

Tittar ut på regnet som smattrar mot rutan. Tänker att den här sommaren är bra. En sommar jag behöver efter många svåra stunder och hektiska dagar under året som gått. Just nu myser jag med allt som går bra, det fina betyget jag fick på min sista kurs på universitetet och att Johannes är här i helgen fast jag mest ska jobba.

I onsdags var jag ledig och igår jobbade jag bara mellan 16-21 och min lediga tid tillbringade jag på bästa sätt: Bölesholmarna med storebror, hemmaspakväll övernattning hos Sabina och barnen, O och M som kröp ned i sängen på morgonkvisten och tryckte in svala, små fötter under min rygg, långpromenad i solen och glass med jordgubbar med Jessica och Arvid som precis fyllt tre månader.

(Kommer saknar alla Umeå-vänner extremt mycket när jag flyttar hem. Blir gråtfärdig när jag tänker på det. Är så löjligt lättrörd. Men de ska hälsa på mig och jag ska hälsa på dem. Så måste det bli).

Ps: När jag berättade för Jessica att jag ska ha ett bibliotek i mitt hus passade jag även på att skämta om att jag skulle skriva ut väl valda citat ur vår mest hatade bok "Texter, medier, kontexter" (finns som kurslitteratur på nån av svenskakurserna, minns ej vilken) och rama in och hänga upp väggen. Då sa hon att hon aldrig skulle hälsa på mig. SÅ hatad är den boken. Appropå studentlivet: jag ska skriva ett sammanhängande inlägg om det snart! Håller i detta nu på med en spotifylista om mina fem år som student. Älskar att sammanfatta, haha!