Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Morgon.

2009-06-30 21:26:41 i Texter/dikter

06.42. Nedför ängen, förbi de flerfärgade husen och ut på de stora ängarna.
Tävlar med morgonbussen.
Cyklar nästan på en farbror som är ute med sin hund.
Möter två pensionärer som är ute och går en morgonpromenad i likadana träningsoveraller.
Jag ska inte bli likadan
är allt jag hinner tänka innan jag måste väja för
grävmaskinisternas framfart på cykelbanan.

Cyklar förbi blommorna som doftar morgondagg och sommarbris.
Och så kommer stället med fåglarna.
Fåglarna gör att jag måste
växla ned från den högsta växeln
till någon mittemellan
och jag blir sur som vanligt.
Jag gillar inte de där änderna, gässen och ankorna.
De ligger med näbbarna instoppade under vingarna
och sover med krökta halsar.
En och en annan är ute och vankar.
På cykelbanan.
Har lust att ignorera dem
och cykla på i vanlig fart
men mitt djurvänhjärta manar att jag ska visa hänsyn.
Fåglarna bor ju där.
De tar inte hänsyn till morgoncyklare på väg till jobbet.

Trampar uppför backe nummer 1
och ser en ung kvinna rasta sin springer spaniel.
Hon är alltid där.
Alltid på samma ställe.
Det är en av mina morgonrutiner.
Att se henne leka med sin hund.
Morgonpigg.
Förväntansfull.


Cyklar genom skogspartiet
och måste väja för sprickorna i asfalten
och kikar på den omkullfallna (läs: ditslängda och lämnade)
cykeln som rostar till skrot
i samma takt som de vilda skogsblommorna pryder dess ekrar.
Växlar ned inför backe nummer 2.
Kikar in i suterrängvillan
där de alltid ser ut att bli dödligt varmt i sovrummet.
Hälsar på mannen som alltid hämtar tidningen 06.54.
Vi känner inte varandra,
men vi möts alltid de dagar jag börjar 07.00.
Han ser så fridfull ut.

Cyklar förbi de gamla Västerbottensgårdsliknande husen
och beundrar de dalblå dörrarna
som varje morgon öppnas
av ett pensionärspar
som kommer ut med en bricka
med rykande hett kaffe och skorpor.
Det hinner jag lägga märke till.
De äter alltid skorpor.
I alla väder.
Strålande sol
och ösande regn.
Tävlar med nästa morgonbuss.
Vinner alltid då bussen måste stanna
för att ta upp passagerare.
Drar på full växel innan jag slutar trampa
och rullar sista biten nedför backen och svänger in utanför jobbet och parkerar cykeln i cykelstället.Carolina, juni 2009

Nina Persson.

2009-06-30 21:14:30 i Musik!

Och så blev jag glatt överraskad att även Nina Persson och hennes A Camp var på tv! Nina är enligt mig en av Sveriges vackraste kvinnor. Om inte den vackraste. Utstrålning, äkthet, skön inställning och en grym röst kommer man bevisligen långt på.


Stukning.

2009-06-30 20:00:25 i Träning

Patrik har stukat foten. Vi löpte i elljusspåret och sista varvet sprang Patrik någon km längre än mig när vi sprang nedjoggen och när jag hade cirka 200-300 m kvar hann Patrik nästan ikapp mig. När jag nästan kommit i mål hörde jag ett avgrundsvrål av svår smära bakom mig. Tänk er 80 kg Patrik på felvinklad fot i nedförsbacke. Ajaj. Nu ska jag ta hand om honom. Tur att han har 3 veckors fotbollsuppehåll. Om det inte känns bättre imorgon ska vi åka in till akuten så att en läkare får kolla upp foten. Nu ska jag snart se Lisa Ekdahl på tv, hurra!Pelargonbebisar i tonåren.

2009-06-29 18:48:58 i InredningPelargonerna har blivit tonåringar..(juni 2009)

..från att ha varit små, små minipelargonbebisar. (April, 2009)

Det lönar sig att knycka skott.

Visa vid vindens ängar.

2009-06-29 17:13:59 i Allmänt

Detta skulle ha publicerats igårkväll men då blogg.se då och då hakar upp sig i små tekniska missöden för ni nu, idag, läsa om min gårdag (plus lite annat):

Nu är min 10 timmar långa arbetsdag över. Min lediga tid mellan 12 och 16 tillbringade jag på Nydala med Patrik, Marcus och Micke. Nu är jag så trött så jag kommer att däcka på kudden innan jag sagt godnatt och jag älskar dig till Patrik. Jag längtar till nästa helg, då är jag ledig i tre hela, långa, fantastiska dagar. Mamma, pappa och Ludvig är i stugan i Dalarna och badar mest hela dagarna. Jag önskar att jag var där. Patrik påminde mig förresten idag om att det är min tur att fira jul i Umeå i år eftersom han firade jul med mig i Dalasjö i fjol. Hur ska en jul bli när jag inte kan vara i Dalasjö, åka skoter till fäboden och äta gröt med dopp i grytan med byborna, gå långa vintriga promenader i Dalasjöskogen, titta på gnistriga stjärnor, ha timslånga rimkvällar, vara tomte hos Lena med familj, sjunga i kyrkan och äta knäck? Va? Hur ska det gå? Det kommer att gå bra. Det är jag säker på. Men lite vemodigt känns det allt. Jaja. Nog yrat om julen. Det är trots allt länge kvar dit. Nu måste jag sova, börjar sju imorgon. Jag ska drömma om den kommande lönen.

Jag hatar rödljus.

2009-06-27 21:19:32 i Allmänt

Skjutsade ner Patrik och Marcus på stan och när vi kommit fram kom vi fram till att det är någon slags motorhelg i helgen. Det innebär att det är bilar överallt. Och människor. Människor som hojtar och skriker. Människor som spiller och dreglar. Människor som trängs i varma bilar. Och så rödljus. Jag hatar rödljus. Jag hatar att vänta på min tur.

Nu ska jag läsa och invänta morgondagen med 10 timmars jobb.

UPP I TOK!

2009-06-26 20:53:38 i Träning

Jag och Patrik har suttit som på nålar hela matchen igenom. Sverige låg under med 3-0 mot England och vände till 3-3 på 13 (!) minuter. SINNES! Lite drygt är det att all spänning ska avgöras av straffar i slutet. Bittert. Sverige skulle ha vunnit.

Idag har det varit en bra dag. Jag har jobbat hela dagen och sen hade jag planerat in ett intervallpass i Gammliaskogen efter jobbet (det vill säga vid 16.15 då värmen nästan är som värst) och pliktskyldig som jag är så bytte jag om på jobbet och cyklade till Berghems-infarten till terrängspåret och tog på mig ryggsäcken och började springa. Det var inte skönt att springa med ryggsäck på ryggen då jag tillbringade fem timmar vid havet igår. Smärta. Men jag ville heller inte lämna ryggsäcken vid cykeln heller. Passet blev sådär, men det genomfördes och det kändes bra. De sista 15 minuterna var bäst då jag smygkapplöpte med en annan värmelöpare, haha!

När jag kom hem började jag med maten och så kom Patrik hem med jordgubbar som han köpt till mig. Lycka! Han känner mig väl! Jag vet ingen som gillar jordgubbar mer än vad jag gör. Jo, förresten: Mamma.


Kyckling - och grönsaksgrillspett!

Om sommaren ska fortsätta såhär vill jag ingå äktenskap med den.

2009-06-25 21:31:35 i Allmänt


10.15 i förmiddags lade jag och Jessica oss på stranden vid havet.


Vi åt jordgubbar.


Och njöt.Ikväll har jag umgåtts med dessa tösabitar, Erika och Sabina.


Och Olivia såklart! Molly var med mormor idag.


När solen började gå ner var det dags att gå hem.


Nu klarar jag nog mig ett tag.

2009-06-24 21:14:48 i AllmäntSådärja. En hel massa skönlitteratur plus en del hundböcker och såklart kunde jag inte hålla mig ifrån intressant facklitteratur om litteratur, berättarkonst, ungdomsspråk, lyrik mm, ja, sånt som intresserar mig helt enkelt.

Limu lima.

2009-06-24 21:09:44 i Allmänt

Idag har det varit en fin dag. Under förmiddagen ägnade jag en stund till styrketräning på IKSU. Efter ett pass på ett i princip folktomt gym cyklade jag ner till stan där jag mötte upp Ida och Jessica för lunch i solen!


Fina, underbara vänner. Titta Idas mage! Bebisen är beräknad att komma ut den 14 juli, men den kan ju komma ut precis närsomhelst!

Efter vi ätit gick vi en stund på stan och sen cyklade jag hem och lade mig på balkongen och somnade på filten! Det var skönt! Efter vilostunden traskade jag till biblioteket och lånade 17 böcker!
Ikväll har jag lekt inredningsrådgivare hos Sabina samt skrämt slag på Olivia genom att ta på mig en sjal på huvudet och skrocka som en gumma. Stackars Olivia. Dessutom sjöng jag "Imse vimse spindel" UTAN att göra de obligatoriska rörelserna till varpå Olivia tittade ledset på mig medan hon febrilt försökte klättra, skölja bort, och imsa själv med sina små händer. Som om inte detta vore nog råkade jag dessutom läsa helt fel på en barnbokstitel. Ojoj. Efter alla dessa små missöden gick vi en promenad i shorts och linne klockan 08.00 på kvällen. Inte helt fel.

Böcker.

2009-06-23 17:22:15 i Allmänt

Tack för alla lästips! Men tyvärr har jag redan läst 90 % av böckerna ni tipsade om, jag är ju en bokslukerska uti fingerspetsarna! Så om ni känner för det får ni mer än gärna ge mig fler tips! Om inte annat får jag väl också börja läsa deckare.. har bara läst 3 stycken deckare ännu där två av dem ingick i svensklärarutbildningen. Har någonting emot deckare, men jag ska ge dem en ärlig chans.

Boktips efterlyses!

2009-06-22 21:02:36 i Allmänt

Hörrni. För mig är det ingen riktig sommar om jag inte har en hel hög olästa böcker att hugga in på (det är läsningen av skönlitteratur som är lyxen med somrarna - om vintern läser man ju så mycket kurslitteratur), så därför: ge mig boktips är ni snälla! Vad som helst som ni tycker är läsvärt!

Min tremänning Patrik.

2009-06-22 19:01:44 i Allmänt

Jag har en tremänning som heter Patrik och som under några år har jobbat för en framgångsrik dressyrryttare i Tyskland. Nu är Patrik dock i London och pysslar med något helt annat. Dock hann han med en del roliga saker i Tyskland vilket resulterat i en del kramp i magen av allt skratt. Här är ett sådant:

Im a lady everyone!

Wich one of you is attracted to me? Skämt åsido. I slutet av februari firar man Fasching här i Tyskland, eller karneval, lite som i Rio fast utan värme, snygga dansare och exotisk atmosfär. Allting rör sig om en "Rosenmontag" "Aschemittwoch" och så vidare, kommer inte ihåg so noga, men fredagen under denna vecka är det kalas annonserat, och till detta ska man vara utklädd. Då jag, som alltid, är ute i sista sekund och inte hade någon outfit för kvällen gick jag över till mina kollegor och rev runt i deras garderober. En vit blus och en jeanskjol utgjorde grunden för min förklädnad, jag klädde alltså ut mig till fruntimmer. Och även om jag vet att många av er nu slår er för pannan och suckar, så ska jag säga att jag såg faktiskt riktigt ärtig ut, så till den grad att en berusad (ja, mycket berusad) kille, utklädd till brandman... stötte på mig. Fram emot småtimmarna började det nästan bli farligt och jag och mina kollegor drog oss hemmåt. Det var en rätt intressant kväll måste jag säga, men att vara fruntimmer är defenitivt ingenting för mig, och jag har sedan dess försökt förtränga händelsen, det har gått rätt bra faktiskt ända till jag idag, fick ett mail med en bild...


Varken fetisch eller fantasi, enbart Fasching i Tyskland

Spana in benen! Så där snygga ben får man enbart efter timmar på hästryggen, det kan jag lova! Vilken tjej som helt skulle ju bli avundsjuk!

Vi kan ge mer.

2009-06-22 18:46:34 i Musik!

Idag har jag jobbat hela dagen och som avslutning på denna måndag den 22 juni ska ni få en låtttext av Sture Alléns dansbandsorkester. Jaha, och vad är det för slags musik då? kanske ni tänker nu. Jo, direkt från textförfattaren Carl-Martin "Sture" Vikingssons hemsida:

Stures Dansorkester startades och skivdebuterade 2006 med "Långsamt Gift I Bestens Buk". Ambitionen var inledningsvis att spela dansant rootsreggae, att stundtals våga plocka ner dansen till höfterna och jobba med ett tyngre sväng. Och ta sig an ett något mer personligt tilltal i texterna. Just nu är det mer av en öppen fråga vad det är orkestern ska syssla med; ett band måste ju hela tiden utvecklas. Men huvuduppgiften är fortfarande att spela upp till dans, även om det inte nödvändigtvis rör sig om styrdans, kasedans, eller vad man nu vill kalla det.

En vettig text med taktfast ton tycker jag.

Vi kan ge mer

Medmänniskor res er
Jag vet vi kan bli fler
Vi låter morgondagen börja nu
Medmänniskor res er
Jag vet vi kan ge mer
Vi låter morgondagen börja nu

När den stora förvirringen tynger mitt bröst
Jag ser lidanden i nord, syd och väst och öst
Försöker jag lyssna till den inre röst
Som ger mig hopp och som skänker tröst
När gemenskapen har spelats ut
Och maktmän predikar historiens slut
Fastän vi ser att hela världen är sjuk
Ska vi veta hut och vi ska hålla trut
Men om vi tänker själva och samlar mod
Och låter dem få veta att vi fått nog
Och att vi vet att vi alla är samma blod
En enda enhet, syster och bror
Inga blåblodade, ingen hög eller låg
Bara vi som låtit oss hållas så
Bakom dimmridåer och bluff och båg
Men när vi sett kan vi inte bara titta på

Medmänniskor res er
Jag vet vi kan bli fler
Vi låter morgondagen börja nu
Medmänniskor res er
Jag vet vi kan ge mer
Vi låter morgondagen börja nu

Alldeles för länge har vi låtit oss dribblas bort
De har fått oss att tveka och tro att vi inte kan
Alldeles för länge, men nu sätter vi hårt mot hårt
Och söker styrka i varann

Medmänniskor res er
Jag vet vi kan bli fler
Vi låter morgondagen börja nu
Medmänniskor res er
Jag vet vi kan bli fler
Vi låter morgondagen börja nu

Vi måste sjunga ut inte tysta ner
Inte vifta bort utan lyssna mer
Och inte låta oss hållas i dystra led
För om vi vägrar så finns inte klyftan mer
Och om vi låter oss vara de som bara tittar på
Tänk vilka signaler vi skickar då
Allt vi köper det stödjer deras vrickade mål
Men om vi söker, vem vet vad vi hittar då

Alldeles för länge har vi låtit oss dribblas bort
De har fått oss att tveka och tro att vi inte kan
Alldeles för länge, men nu sätter vi hårt mot hårt
Och söker styrka i varann

Medmänniskor res er
Jag vet vi kan bli fler
Vi låter morgondagen börja nu
Medmänniskor res er
Jag vet vi kan bli fler
Vi låter morgondagen börja nu

Midsommarhelgen.

2009-06-21 19:09:47 i Allmänt

Anledningen till min frånvaro i detta mediala bild- och textforum är delvis jobb (fredag och lördag = storhelgspengar!) samt ett dygns vistelse i underbara Västervik.


Jag hade en lockig frisyr.


Världens bästa andrafamilj.


Den som lyckas hitta bättre framtida svärföräldrar än dessa två gör det väldigt bra.Elisabeth hade satt upp fem fjärilar i uterummet och vi fick i uppdrag att hitta allihopa, jag vann!


På kvällen åkte vi ut med flotten (ja, alltså, man kan sätta fast en motor på flotten och åka iväg med den) och fiskade.


Mysfiskarn!


Några andra gjorde samma sak, fast med båt.


Jag älskar verkligen norra Sveriges ljus om somrarna.


Jag myste i kvällsljuset. Lägg märke till min sammanbitna min!


Idag har vi arbetat med veden. Här spikar jag och Göran  fast ett hönsnät som ska vara som en mur runt vedstapeln jag skapade idag.


Kolla denna stora vedklamp! Jag fascineras alltid av ljudet när de klyvs mitt itu! Det är ett tillfredsställande ljud och påminner mig om barndomen då farfar ofta arbetade med veden. Det var liksom hans intresse. Vi har gigantiskt mycket ved hemma i Dalasjö och idag använder vi den endast till eldning under utflykter under vårvinterdagar eftersom vi har jordvärme.


Färgen i ett vedträ är himlarns vacker, än fast den mörkare färgen är en halvrutten del av vedträt så gillar jag den ändå. Jag låter lite som Ernst Kirchsteiger!

Under eftermiddagen tog jag och Elisabeth en springtur i jeansshorts och bikiniöverdel, allt för att förena nytta med nöje.
Nu är vi hemma igen och jag har myst i kvällssolen på balkongen, visst har jag sagt hur mycket jag älskar den?

Midsommarafton.

2009-06-19 12:29:23 i Allmänt

Midsommarafton har för mig alltid varit magisk. Det beror nog på att jag är uppvuxen med att fira midsommar i Dalarna där midsommarfirandet är en stark tradition. Min barndoms midsommaraftnar gick till ungefär på följande vis.

Vi vaknade uppe på loftet i stugan av att mammas farbror Sören halvskrek på klingande dalmål att det var dags att kliva upp och ifall vi inte var snabba nog skulle Näcken jaga oss under midsommarnatten. Sören drev alltid upp oss på detta sätt.  Med stor glimt i ögat såklart. Efter frukosten började vi binda kransar och resa midsommarstången som vi dansade runt lite innan för att öva. Vad jag kan minnas var det alltid fint väder på midsommarafton eller romantiserar jag kanske denna magiska afton för mycket. På eftermiddagen kom släkten och firade eller gick/åkte vi till dem. Vi barn lekte på ängar och åt så mycket jordgubbar vi orkade. Vi hade fina sommarkläder på oss och en sommar hade jag faktiskt Vilhelminas hembygdsdräkt på mig! Vi åkte ofta till Näs (en by några km från Fullsta) där flera folkmusiker spelade svensk folkmusik och folk dansade runt i Dalarnas hembygdsdräkt runt midsommarstången. När vi sedan drog oss hemåt plockade jag alltid sju blommor och hoppade över sju gärdsgårdar (ibland hoppade jag flera gånger över en och samma gärdsgård, men lite fusk kan väl inte skada?) och sedan lade jag blommorna under kudden men jag drömde alltid om den där himla Näcken som jagade mig. Inte om min kommande man som ju var tanken med blommorna under kudden.

När jag blev äldre var jag och min barndomsvän Malin starka kumpaner under midsommarhelgerna. En midsommarafton efter att vi hade ätit middag med släkten och Malins familj cyklade jag och Malin hem till henne och mamma och pappa och Ann-Marie och Anders trodde att vi skulle ta hand om hästarna och sedan se film. Vi hade dock andra planer och cyklade drygt två mil till Pellbo till några pojkar, haha! Det är ett av mina bästa sommarminnen! Jag, Malin, våra cyklar och en ljus midsommarnatt. Våra föräldrar blev dock inte nöjda utan tvingade oss att cykla hem.

Under midsommardagens kväll var det stor fest i Näs där det var dans och disco på kvällarna och jag och Malin laddade såklart upp och jag smsade upp flera hundra kronor till pojkar från Södra Dalarna, det här var tiden inna halebop och gratis sms! Man fick dock hålla sig i styr då mammas kusiner var överallt och höll uppsikt över en! Jag skulle kunna skriva mycket mer om mina midsomrar om det inte vore så att det är 2009, jag bor i Umeå och snart ska cykla iväg till jobbet för att jobba.

Hoppas ni alla har en underbar midsommar och att ni inte cyklar iväg dit ni inte får cykla och att ni äter så mycket jordgubbar ni orkar!


Åsa i Ångermanlands hembygdsdräkt (?), mamma i Dalarnas och jag i Vilhelminas hembygdsdräkt. 1997 kanske?

Släktkalas i Fullsta.

Om att ha betalda sommarlov.

2009-06-18 22:00:42 i Studentlivet

Idag fick jag en uppenbarelse.

Kristina (vikarie på jobbet): Det här är mitt sista sommarlov innan jag bli färdigutbildad så jag vill bara jobba en period så man får ha rätt mycket ledig sommartid.
Jag: Ja, det är ju skönt. Nästa sommar är min sista sommar då jag fortfarande går utbildningen. Då kanske jag också bara ska jobba en period. Sen kommer man ju att jobba.
Kristina: Men du ska ju bli lärare! Du kommer ju att vara ledig och kunna glassa hela somrarna!
Jag: Ja, just ja! Hahaha!

Sedan dansade jag en glädjedans! Att man kan glömma bort en sådan fördel.


Då ska jag läsa böcker! Helst svår poesi för den är som bäst under ljusa sommarkvällar!
Västervik juni 2008.

Vänner, jordgubbar och fotboll.

2009-06-18 21:42:03 i Allmänt

Ikväll har Jessica och Mattias varit här och ätit, det var kul! Med sig hade de både jordgubbar och choklad, det vet hur man gör mig glad, hehe! Efter middagen gick vi ned till ängen och tittade när Ersboda mötte Umedalen på Ersängsvallen.


Jordgubbar!Choklad!


Och fotboll.
Härligt att solen äntligen lyser! Hoppas att det är fint imorgon så att jag kan ta en promenad till Gammlia med någon pensionär imorgon på jobbet.

Ps: Jacob och Patrik har köpt ett X-box med NHL som de sitter och eggar. Jag testade och vildade helt med kontrollen och gjorde ett mål på en minut, weho! Innan sommaren är över ska jag vara ett proffs! Mitt mål kunde i och för sig bero på att Jacob valde Rögle som lag och jag valde något föredetta toppenlag med några gamla lirare man alltid kan lita på. Eller vad vet jag. Jag kan ingenting om hockey. Hursomhelst är ett mål alltid ett mål!

Avskalat.

2009-06-17 18:41:58 i Musik!


Ibland är det enkla vackrast. Sommarblommor plockade på en regnvåt äng. En av de musikgenrer som är de allra vackraste och mest avskalade är den svenska folkmusiken sjungen a cappella, alltså helt utan instrumental uppbackning. För några år sedan såg jag dessa tjejer sjunga i Näsåkers kyrka under Urkult. Kraja heter gruppen och deras stämarrangemang ger mig en sån där gåshud som man kan leva på ett tag och plocka fram när helst man behöver den.

Lyssna: http://www.youtube.com/watch?v=NjQYBXatTNA&feature=related

Bröder och bröd.

2009-06-16 19:16:35 i Allmänt

Mamma till Ludvig igårkväll: Carolina skulle baka ett bröd!
Ludvig: Jaha.. det där med frön i?
Mamma: Ja, det tror jag.
Ludvig drar en djup suck.

Senare.

Kristoffer: Har ni hårdbröd?
Jag: Nej, säger jag. Tyvärr. Men du kan ju ta en skiva av mitt nybakade bröd!
Kristoffer: Tack, men nej tack. Ditt bröd är så mäktigt!
Jag: Du kan få smaka på mina multikakor!
Kristoffer: Vad är det då?
Jag: Ett slags riskaka med med majs, solrosfrö, amaranth och sorghum.
Då ser han helt livrädd ut och avböjer vänligt men bestämt.

Bröder och bröd alltså. Nästa gång ska jag köpa hem Skogaholmslimpa.

Hymn for you to sing.

2009-06-16 19:09:22 i Allmänt


Anders sa förra veckan att jag alltid ler på bilder. Det är sant. På typ 97 % av alla bilder jag har på dessa två datorer ler jag. Men denna bild tog Patrik i Göteborg och han lyckades fånga mig i ett ögonblick då jag i småkylig försommarluft drar bak mitt hår som flög runt i vinden. Och jag ler inte. Märk väl.

Massageregn och blomprakt.

2009-06-15 20:13:46 i Inredning

Jag vet vad jag skulle bli om jag inte hade valt att plugga till gymnasielärare; trädgårdsarkitekt! I och för sig finns det miljoner saker jag skulle vilja göra/plugga/arbeta med, men just idag står trädgårdsarkitekt högst upp på listan! Vi har varit och hämtat blommor på Grubbe hos Ann-Marie och Torsten och nu börjar balkongen blomma ut till den sommarbalkong vi vill ha! Tack så jättemycket för alla blommor! Jag ska bilder när det blir bättre väder.

Jag har just varit ute på en regnig och kort promenad. Jag älskar att promenera i regn. Regndropparna känns som massage i ansiktet och det är underbart att komma in sen och dra på sig en lång kofta. Mamma, pappa och Ludvig kommer snart. De är här på blixtvisit så nu ska vi skära upp mitt nybakade bröd och fika!


I taket lyser stjärnorna.

2009-06-14 21:42:05 i Allmänt

Nyss hemkommen efter 10 timmar jobb. Vill skriva om filmen jag och Sabina hyrde igår. Den hette "I taket lyser stjärnorna" och är en ungdomsfilm baserad på succéromanen med samma namn av Johanna Thydell.
Filmen handlar om 14åriga Jenna som har en mamma som är sjuk i cancer. Jag och Sabina grät hela sista delen av filmen och ni måste lova mig att se den.

Trots att filmen är så bottenlöst sorglig vilar den ändå i något slags kämpande hopp och en av de bästa scenerna i filmen är när Jenna ändrar raderna i dikten hon skrev på svenskalektionen från "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig" till "Om du dör mamma, då ska jag leva för dig".

Fjäril vingad.

2009-06-13 18:57:02 i Texter/dikter

Varje dag tävlar vi.

Jag och tanken.

Han brukar säga att jag ligger efter.

Och jag satsar på att bräcka honom,

men det är svårt.

Varje dag flyger fjärilarna förbi och jag hinner inte fånga dem.

Vinden är för stark och jag är för svag.

Tanken skrattar och visar mig sitt fjärilshus han byggt.

Miljontals fjärilar i olika färger.

Jag är färglös.

För svag

och förlorar alltid tävlingarna mot tanken.


Ibland är det som att fjärilarna vill omfamna mig med sitt hopp,

men jag stänger dem bara ute.

Ignorerar dem.

Lever kvar.

Inrutat.

Fastspikat.

Färdigpaketerat.

Tanken hånler åt mig när jag vilsen vandrar omkring

efter fjärilarna som övergivit mig.

Fjärilarna som övergivit mig för att

de inte hittade in i mitt mönster.

De såg ingen ro att vila över mig.

Ingen tid att spilla på någon

som redan bestämt dagarna,

filat fram ett schema och gjutit en plats att vara på.


Ibland saknar jag fjärilarna.

Ibland hatar jag att tänka på dem.

För varje andetag tänker jag på vad som ska komma härnäst.

Vad som vilar vid vattnet. Vad som viskar vid vassen.

Carolina, juni 2009.

När man vet att man är hysterisk.

2009-06-13 18:37:02 i Allmänt

Patrik ville bjuda mig på middag ikväll och jag sa:

Vad snällt! Det vore jättemysigt, men.. jag måste ju göra iordning mina matlådor inför jobbet imorgon och lagar vi mat ikväll har vi flera matlådor sen.

Till saken hör också att vi redan har (som alltid) flera matlådor i frysen, men jag vill ha fisk idag och imorgon. Åh. Ibland önskar jag att jag vore lite mindre komplicerad och planeringsberoende.

Nu är Patrik i alla fall hos Jacob och grillar kött och jag ska snart dit och äta grillad majs efter att jag ätit upp min fisk i chili- och vitlökssås grillad i ugn med oregano. Ikväll skulle jag och Sabina gå på bio, men Umeås bioutbud är för kvällen inte det bästa så vi bestämde oss för att hyra en film istället.

Jag älskar dig, jag älskar dig.

2009-06-13 16:46:53 i Allmänt

Jag gick till fotbollsmatchen helt vardagsklädd i jeans, converse, skinnjacka, min svarta sjal och ett paraply som enda accessoar. Håret var utsläppt och ofixat och ansiktet var nästan naket sånär som på lite mascara. Och fram stegar Patrik till mig och säger:

Vad fin du är! Jag är så stolt över dig!

Har jag sagt att han är den mest underbara människa jag vet?


Klädesholmen, Göteborg juni 2009.

Soul, träning och lördagsfilosofier.

2009-06-13 14:48:13 i Träning

Här sitter jag nyduschad, nymellanmålad (dagens nya ord!) och nytränad. Träningen gick jättebra idag! Det var nog för att jag, Sabina och hennes kompis Markus satt och snackade träning hela gårdagskvällen (umgicks med dem efter Idas fina och trevliga examensmiddag). I början av sommaren har styrketräningen gått småsegt då jag lagt mer fokus på löpningen och bara siktat på att köra underhållningsstyrka. Men idag köttade jag på extra och då var det extra kul, haha! Just nu kör jag bara två pass underhållningsstyrka i veckan och splittar upp kroppen i två grupper och det är en stooor skillnad från att jag tidigare splittat upp kroppen på fyra kortare, men betydligt hårdare pass/vecka. Varför jag har lagt upp det på följande sätt är för att låta kroppen vila och för att lägga mer tid och energi på löpningen. Dessutom är IKSU inte det roligaste placet sommartid direkt. Men i höst, då jäklar! Jag vill ha september NU! Men innan dess blir det terränglöpning (och mina två styrkepass/vecka) som jag alltid nyförälskar mig i sommartid.

Förresten, soul är också en nyförälskelse. Jag spelar just nu Otis Redding, Stevie Wonder och Clarence Carter.
Funderar på om jag ska traska ned till ängen och se den andra perioden av Patriks match. Det känns så ovanligt att inte skriva/plugga/förbereda eller pyssla med skolrelaterade saker. När man är ledig från jobbet är man ledig på riktigt. Men imorgon är det 10 timmar på jobbet som gäller!

Grattis Ida!

2009-06-12 15:51:25 i Allmänt

För att ytterligare förgylla denna dag ska jag iväg på examensmiddag klockan 17.00 till Ida. Hon har tagit sin gymnasielärarexamen nu i ämnena svenska och spanska. Denna sista termin har hon jobbat som spanskalärare ca. 50 procent på Östra gymnasiet, skrivit sitt examensarbete samt varit gravid med sitt första barn som hon och Erik väntar i mitten av juli. Det kallar jag en bragd! Å andra sidan vet jag ingen som är så effektiv och disciplinerad som Ida. Jag beundrar henne. Grattis min fina vän!


Jag och Ida, klassfest, september 2008.

Lillebror.

2009-06-12 15:45:47 i Allmänt

Ludvig har gått ut nioende klass idag och har därmed avverkat grundskolan, och som han gjorde det! Jag är så stolt att jag inte vet var jag ska ta vägen! När jag kom hem från jobbet var jag tvungen att försöka dämpa min nipprighet genom ett löppass i skogen. Anledningen till min stolthet är att min älskade, duktige och ambitiöse lillebror gick ut med nästbäst betyg av alla niondeklassare i Vilhelmina, en tjej hade fem eller tio poäng mer. Ludvig skickade ett mms på en bild på diplomet/stipendiet han fick och jag hoppade runt och tjoade av lycka på jobbet och pensionärerna bara nickade och konstaterade att, kunskap, det ska man vara rädd om och den ska värderas högt. De har så rätt! Stipendieutdelning visar elever att det lönar sig att satsa på bra betyg i skolan, fram för mer sånt!

Grattis Ludvig!


Ludvig, Dalarna, augusti 2008.

Regniga torsdagar VS solbrända axlar.

2009-06-11 12:29:41 i Allmänt

I kontrast till regnet lägger jag upp denna bild:


Aj. Påminn mig att jag måste använda solskyddsfaktor nästa gång jag vistas i solen! BIlden är tagen för drygt en vecka sedan så nu har brännan lagt sig och sjunkit in som tur är.

Nu ska jag snart cykla till jobbet. Jobbar 13.15 till 21.15 idag.

Göteborg måndag.

2009-06-10 23:42:13 i Allmänt


På måndagen gick vi på stan. Här är en inredningsbutik som var himlarns mysig!Kristoffer i en jeansdrömvärld!


Patrik provade en jättefin kaschmirtröja med skinnlappar på armbågarna.


Vi åkte också ut till Anders gamla jobb där vi fick se Anders föredetta arbetskamrats hund, en Ruskie toy-valp på 12 veckor. Som fullvuxen väger den 2 kg. Om ni tittar på gatstenen förstår ni hur liten den är.


Titta vilken pyttehund!


Vi åt lunch på ett mysigt ställe där jag åt en jättegod fiskrätt.


Och så fick jag äntligen min morotskaka som jag tjatat om hela helgen!Och ett gott lingon- och blåbärte med mjölk!

Tack till dig Anders för att vi fick bo hos dig och att du skjutsade oss överallt dit vi ville! Detta måste vi göra om! Och för att avsluta denna bildkaskad på ett Göteborgshumorsätt avslutar jag med denna bild:

Göteborg söndag.

2009-06-10 23:30:06 i Allmänt


På söndag var det dags för Liseberg! Patrik åkte bland annat denna, Kanonen, medan vi öviga ägnade oss åt lugnare aktiviteter så som..


Utkikstornet!


Kristoffer blev dock otröstligt besviken då hans förhoppning om att få åka ned till kaninbyn förbyttes mot stor besvikelse efter beskedet om att kaninbyn var borttagen. Med förtvivlan i blicken stegade han fram till närmsta informationspersonal och frågade:

Jo, kaninbyn. Är den borttagen? Vi åkte nyss upp i Utkikstornet och vi kom aldrig ned till kaninbyn.
Tjejen som blev tillfrågad svarade att den var borttagen.
Kristoffer fortsatte:
När jag lix ändå frågar har jag en kompletterande fråga, var kan man egentligen få se Lisebergskaninerna?
Tjejen tittade smått undrande på Kristoffer då han ju varken är pappa eller morfar till något barn utan en 25-årig man som knappast tillhör skaran som frågar efter var man kan träffa på Lisebergskaninerna.
Hon svaradei alla fall att de nog är i barnbyn. Kristoffer drog med oss till barnbyn där den enda kanin vi hann se sprang bort från platsen. Jag är lättad. Kristoffer är besviken.


Sådana här affärer gillar jag! De känns lite som lanthandlarna i Astrid Lindgrens filmer.


Efter Liseberg åkte vi ut till Klädesholmen som ligger på Tjörn, en ö cirka sju mil från Göteborg. Ett otroligt vackert ställe som man inte skulle tacka nej till att bo på.Det var Skärgårdsdoktorn-känsla över ön.


Och ett kargt, vackert landskap.


Jag trivdes bra.


Kristoffer också.
Alla hus var så otroligt vackra!Skärgårdspuss!


Till middag åt jag godaste fisk- och skaldjurssoppan jag någonsin ätit!

Göteborg lördag.

2009-06-10 23:11:04 i Allmänt


På lördag åkte vi först ut till Delsjön och språkhitler som jag är var jag tvungen att ta en bild på denna skylt som lätt kan misstolkas. Läser man skylten smått okoncentrerat är det lätt att man ser halvdöda ljur liggandes på tallriken. Eller så är det nog bara jag som tänker så. Det är det nog.


Ute vid Delsjön fanns små kaninungar..


som Patrik matade med grässtrån. Han blev dock sur på de stora kaninerna som knyckte stråna från de små. Typiskt Patrik. Rättvisans fader.


Sedan åkte vi till Botaniska trädgården som är Europas största i sitt slag. Vi möttes av detta, mäktigt!
Växtligheten är enorm och utbudet är stort på Botaniska och jag trivdes bra, blomfreak som jag är!


Patrik matchade Rhododendronbuskarna.


Och jag fascinerades av alla olika träd!


Botaniska trädgården är väldigt stor och vi gick och gick..


och kom tillslut fram till en utkiksplats!


Inom området finns en trädgårdsbutik där kan kan köpa diverse attiraljer bland annat dessa kort. När jag var liten läste jag böcker om flickan som pryder korten och det är bland annat från denna karaktär jag fått min blomintresse. När jag var 10 år var vi i Göteborg med familjen och besökte även då Botaniska och då gick jag runt med en anteckningsbok och skrev ned växters namn, haha!


Efter en lagom stor blomdos åkte vi ut på Hisingen, Sveriges fjärde största ö, där vi kikade på de fina villorna och lägenheterna i Eriksberg.


Efter det åkte vi in till centrum igen och till Örgryte där vi möttes upp av denna katt som följde oss en bit på gatan.


I Örgryte skulle jag kunna slå mig ned när jag fyllt 80 år och inte orkar med ett stort hus. Då vill jag bo i något av de pastelliga, äldre husen som alla är i olika färger. Låter väl som en bra plan?
Göteborg fredag.

2009-06-10 22:46:52 i Allmänt

Med rädsla att blogg.se ska haverera av min stundande bildbombning sitter jag här med ett fungerande internet. Nu ska ni få se vad vi pysslade med på vilda västkusten. Jag delar upp inläggen i fyra, då varje inlägg är en dag.


På torsdagkväll flög vi ned och jag älskar att titta på himlen och tänka att molnen ser så mjuka och ulliga ut!


Det första vi gjorde på fredag var att åka till Chalmers (ett av Sveriges mest välrenommerade universitet) för att hälsa på Martin, Patriks gamla fotbollskompis, som flyttade till Göteborg i höstas för att fortsätta läsa till civilingenjör i teknisk fysik.


Han visade oss runt på skolan och här visar han oss när han löser Rubiks kub på drygt 1 minut, det ni!


Martin är en underhållare av rang och här drar han av en melodi på dragspelet!


Patrik och Martin.


Vi gick ned till Nordstan och köpte sushi. Detta är min allra första provsmakning av den råa fisken, konstigt, eftersom jag älskar fisk!


Sedan gick vi till Trädgårdsföreningen för att strosa runt lite (innan vi gjorde det röstade vi, men då var jag i full koncentration och hade inte tid att fotografera något). Lägg märke till trädet längst bort, det ser ut som att trädet springer, eller hur?


Okänd växt i växthuset på Trädgårdsföreingen.


Sedan dumpade vi Martin och slöt upp med brorsan och Anders och åkte till Slottsskogen som är en av Sveriges finaste platser. Jag skulle kunna ströva omkring där i timmar. Flyttar vi till Göteborg någon gång ska Slottskogen bli min dagliga rekreationsplats för löpning och hundpromenader, så det så!


Några av Slottskogens änder. En mamma med fyra ungar. Men vad gör den fjärde andungen? Den verkar vara på väg ut på egna äventyr. Verkar vilja klippa navelsträngen.


Här kanske jag inte ser alltför road ut av Slottsskogens skönhet, men tro mig. Det var jag.


I Anders lägenhet finns en del roliga prylar. Bland annat denna tavla målad av Kristoffer någongång sent 80 alternativt tidigt 90. Det är sådana här tavlor lärare brukar visa för föräldrar och fråga hur barnet i fråga mår. Om barn målar mycket svart tenderar fröknar att se det som ondskans färg. Kristoffer förklarar dock det hela genom att han först målade något motiv, men att det blev fult och därmed övertäckt av svart färg.


En tavla av Bob Dylan finns såklart i Anders lägenhet.


Liksom några diktsamlingar av rockpoeten Bruno K. Öijer vilken Anders kan gestalta med perfektion!Update!

2009-06-09 20:08:07 i Allmänt

Här kommer en uppdatering!

Vårt internet har kruppat så bilderna från Göteborg kommer så fort vi fixat uppkopplingen. Får vi inte till anslutningen imorgon ska jag mycket snällt be Fredrik, min it-expert till vän, att kika på problemet. Vi hade i alla fall en fantastisk helg med många upplevelser. På torsdagkväll skrev vi en lista på 20 punkter vi ville uppleva/göra/besöka. Vi hann med 18 stycken! Det var bra gjort tycker jag! Utan Anders hade det varit drygt eftersom han skjutsade oss överallt dit vi ville. Anders hann med att avverka 40 mil. Tack för det! Just nu är jag hos Jessica på Rollingstonesroad och snabblånar hennes internet. Hon står i köket och gör fruktsallad och säger att det är bra att jag inte är känslig mot frukktskal eftersom hon då fått skala alla frukterna. Jessica och Mattias har alltid ett berg med frukt hemma och nu ska Jessica bort på torsdag och då ställer jag gärna upp att äta upp frukten för att förhindra att den ruttnar bort!

Jag skulle så gärna vilja visa er bilderna och skriva om helgen, men jag lovar att göra det så fort vår anslutning är fixad.
Imorgon påbörjar jag mitt 8 veckors långa jobbschema. Det känns faktiskt bra. Jag längtar efter att få träffa min polare pensionärerna! Mitt schema är himlarns bra. Chefen verkar belöna trogna sommarvikarier! ;)

Love/ C

Göteborg.

2009-06-04 12:46:24 i Allmänt

Ikväll åker vi till Göteborg. Jag, Patrik och Kristoffer. Vi planerar att göra en slags grovplanering för helgens aktiviteter över en kopp te ikväll hos farbror Anders. Brorsan är självutnämnd reseadministratör och jag vet mest att vi ska flyga dit ikväll och komma tillbaka på måndagkväll. Tider har jag ingen aning om. Det är skönt när någon annan fixar sånt där då de alltid brukar vara jag som har svaren på alla 834792 frågor. Appropå storebror: för några dagar sedan då vi pratade om resan sa han, i förbifarten liksom, att man max får ha 20 kg i resebagage som för att göra mig medveten om detta. Som om jag skulle packa med mig 20 kg kläder på fyra dagar! Jaja. Det tål kanske att sägas. Jag tar med mig kameran och bjuder på bildkaskad när jag kommer hem!

India Arie.

2009-06-03 16:50:17 i Musik!

Förra vintern åkte jag till Solvik utanför Skellefteå för att hälsa på min underbara vän Emma Sikström som då läste musik med inriktning afro (jazz, pop, rock, blues) vid Solviks folkhögskola. En kväll satt vi och skrev långa listor med musiktips till varandra. Emma skrev, bland många andra, upp India Arie. Då visste jag inte vem hon var. Nu är hon ett självklart inslag i mina musiklistor hemma, på bussen, på cykeln, på promenader, när jag städar, när jag skriver, när jag pluggar.. Titta vilken underbar utstrålning hon har! Och rösten. RÖSTEN. Lyssna, snälla ni, lyssna (och inget bortklickande nu, hela låten ska lyssnas igenom för maximal effekt!: http://www.youtube.com/watch?v=inQNN_Gl_cA 


Bild: http://www.cafemaroon.com/wp-content/uploads/2009/01/india-arie-332x499.jpg

I'm on the Dark Side of the Road

2009-06-03 13:03:41 i Studentlivet

Den här dagen passar inte in på en utbildning man tar studielån för att gå. Tur att jag har sommarlov nu i alla fall. Annars hade jag brunnit av.

Käkar mango och lyssnar på musik och taggar för Göteborg. Men närmast taggar jag inför Vårruset ikväll. Hoppas det inte blir regn. Är inte motiverad att springa i regn idag.

Skogsflickan.

2009-06-02 19:56:44 i Natur/friluftsnörderi

Var nyss ute på en promenad med Sabina och Erika och vid Nydala stannade jag till för att jag såg en hel massa ljusgröna granskott som såg smaskiga ut. Jag gick fram till granen och knipsade loss några skott och började tugga på dem. Sabina skrattade åt mig och sa att jag skulle kunna leva på vad skogen har att erbjuda. Nog för att jag gillar bär, svamp, granskott och tallbar, men lite mer mat vill jag nog ha. Men tallbarrste med skägglav måste ni prova! Dagens tips! Skriv upp!

Jag blir arg.

2009-06-01 19:31:20 i Studentlivet

Vi har opponering på onsdag. Innan dess ska jag ha läst fyra uppsatser (eller egentligen kan man räkna dem till individuella arbeten) och förbereda opponering på samtliga då vi inte förrän på seminariet på onsdag får veta vilken uppsats vi ska opponera på. Arbetena skulle vara inskickade idag klockan 17.00 men det är bara jag och en till som skickat in våra arbeten. Och då är dessutom det andra inskickade arbetet inte helt färdigställt. Hur kan folk tro att det ska bli en bra opponering ifall man inte får tid att läsa arbetena ordentligt för att kunna ge en så bra respons som möjligt? Jag förstår det inte.

Tur att det är sommarlov snart. Bara onsdag kvar. Sen sommarlov.

Carolina kontrar kaosets kontraster.

2009-06-01 14:26:37 i Texter/dikter

Smakerna kastas våldsamt fram och tillbaka mellan tungspetsar
och ingen gör något för att registrera dem.
Blickarna hoppar okontrollerat och stressat
och de fattar inte mycket alls.
Mellan den mest trångsynte
och den givmilde tänkaren
skapas inga synapser.
Bara kaos och kontraster.
Ingen vet egentligen var det lider.
Behov är människans tvivel.


Carolina, 1 juni 2009.