Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Fotoutmaning mars 2014: "I mitt huvud"

2014-03-31 19:08:00 i Allmänt

Den här bilden tog jag i dag när jag nyttjade min friskvårdstimme. Jag tog en promenad i Saxnäs då en lektion gick bort eftersom eleverna är på fjällvecka. Jag förundras ofta över hur magnifik vår natur är och det är ofta något som upptar mina tankar. Det behöver inte vara ett storslaget fjäll utan det kan lika gärna vara en liten solgul tussilago som tittar fram ur en hög med murkna löv. Naturen finns där så tillgänglig och jag är tacksam över att jag har vett att uppskatta den på det sätt jag gör.
Så var Fotoutmaningen mars 2014 avslutad!
 

Fotoutmaning mars 2014: "Ljuset"

2014-03-31 06:35:00 i Allmänt

Ljuset som är i juni är speciellt. Oförstört, förgängligt och beroendeframkallande. Här leker Idamari och Nikki i juniljuset år 2011.
 
 

Fotoutmaningen mars 2014: "Villfarelse" (Textversion)

2014-03-30 11:33:00 i Allmänt

I går (när jag var för upptagen för att sitta vid datorn mer än en snabbis vid frukosten) var temat "Villfarelse" på fotoutmaningen. Jag var med om en riktig villfarelse i går så jag tänker att jag hoppar fotot och skriver om det i stället.
Christoffer och hans vän Mikael skulle gå ut på Wärdshuset i Åsele under lördagskvällen. Jag och min lillebror Ludvig skjutsade först Christoffer till Mikael och Katrin där vi lekte med barnen och med jämthundsvalpen Fast. Jax kullsyster Jiva låg på behörigt avstånd och försökte sova. Efter samkvämet körde vi vidare till Åsele där vi släppte av killarna. Vi körde hem över Torvsjö och började prata om "skrömta", alltså vittra och annat oknytt. Till sist sa Ludvig: "nu måste vi prata om något annat, något roligare" så då gjorde vi det. När vi var hemma var klockan 23.30 och kvällstrött som jag är gick jag och lade mig en timme för att sova en stund innan jag skulle hämta Christoffer.
OCH: nu kommer vi till villfarelsen i den här berättelsen.
Innan jag somnade ställde jag klockan på 00.30 men jag måste ha stängt av alarmet i sömnen för jag vaknade av att Christoffer ringde och frågade var jag höll hus. Jag tittade på klockan som visade 03.00 och först fick jag panik men sedan kom jag på: sommartid. Klockan var emellertid 02.00 och planen var att jag skulle vara i Åsele då. Mitt dåliga samvete tänkte på stackars Christoffer som fick stå där och vänta. Med så raska steg jag kunde stapplade jag i mitt yrvakna tillstånd ut till bilen och drog iväg. Jag körde så fort jag vågade och en stund senare kom jag fram till Christoffer. Väntade mig en surmulen och frusen typ, men han är ju inte sån som tur är. Glad och förfriskad satte han sig i passagerarsätet och började berätta om kvällen. När han var klar säger han: tack för att du hämtade mig, världens bästa!
Det är ingen fara, tänker jag, men nästa gång ska jag se till att inte vara en timme försenad.

Utställning i Åsele

2014-03-30 11:05:00 i Allmänt

I går var vi till Åsele på älghundsutställning. Bra tryck i stegen där!
Jax är så rolig för varje gång han och Christoffer står stilla i ringen för att vänta på deras tur liksom "lutar" sig Jax mot Christoffers ben!
Av 33 hundar i jaktklass fick fyra hundar ett CK. Tyvärr fick Jax nöja sig med "bara" ett Excellent. Tycker att det var synd. Man kunde inte lista ut vad domaren ville ha för typ av hundar Av de fyra CK-hundarna kunde man inte se någon gemensam linje så det var svårt att se vad Jax "föll" på. Nu siktar vi mot nästa uställning!
 
 
 

Tavelvägg

2014-03-29 07:40:00 i Allmänt

Vi har gjort en tavelvägg i vardagsrummet bestående av sex olika motiv på saker vi gillar. Tove Jansson, linblommor, jaga, posera på en äng och slänga med håret (kanske inte min favvoaktivitet men motivet passade in bra ändå), plocka (och äta) hjortron samt klassikern av Pellbo-konstnären.
 

Finbesök

2014-03-29 07:36:18 i Allmänt

I torsdagskväll hade jag besök av mina gamla elever (min allra första klass i svenska, åh!) och vi fikade och pratade om viktiga saker.
Dagens ungdom... hehe. Ska dock erkänna att jag är precis likadan.
Efter fikat gick vi upp till biblioteket där vi pysslade med lite olika saker.
 
 
 
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Värme"

2014-03-28 16:56:00 i Allmänt


Dem 20:e juni åker jag och Christoffer till värmen! Nämligen till Losinj, en ö som tillhör Kroatien. Hurra! Vi anländer på kvällen och ska åka båt ut till ön. Hög mysfaktor på det (med förhoppning om att jag ej, min vana trogen, blir sjösjuk...)!
(Bilderna är stulna från Google).
 
 
 
 
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Tänk om"

2014-03-27 16:17:00 i Allmänt

Tänk om farmor fortfarande hade funnits kvar hos oss. Tänk om jag svängt in på gården, parkerat bilen och funnit henne sittandes på en bänk intill husväggen i eftermiddagssolen. Tänk om vi hade kunnat prata om fräknarna som börjar dyka upp på min näsa. Tänk om hon hade kunnat säga: Nu ha du väl klätt på de ordantlitt? Du ett he på dä n dann halsduka om halsn så dä int dra se falit! Tänk om farmor!
 

Fjällsäkerhetsdag

2014-03-27 16:11:00 i Allmänt

I dag har den traditionsenliga Fjällsäkerhetsdagen gått av stapeln. Varje år får årskurs 9 delta i en teoridag och en praktikdag om fjällsäkerhet. Dagen är uppdelad i olika block och vi började med skotersäkerhet. Polisen fanns på plats och berättade om vilka lagar som gäller och så fick eleverna prova på att springa en bana med promille-glasögon. Nästa station var isvak. På bilden hoppar Viktoria ner i vaken och när eleverna kommit i ska de simma över till andra sidan och tillbaka igen samtidigt som de säger sitt personnummer. Jag är så otroligt imponerad över våra elever! Det är sådana här kunskaper som de kommer att minnas - jag tror väldigt mycket på att man måste få prova på för att lära sig ordentligt. Efter isvaken lagade vi lunch. Vi hade otroligt tur med vädret och solen strålade över oss hela dagen. Man gillar ju sitt jobb extra mycket när man får äta lunch ute i solen med fina ungdomar.
När vi var mätta och belåtna gick vi till nästa station som var fjällräddning. Där fick vi träffa en räddningshund som fick olika uppdrag. Eleverna fick gömma sig och hunden letade reda på dem. Fjällräddarna berättade även hur de jobbar ute på fjällen när de söker människor som drabbats av olika olyckor, eller som villat bort sig (vilket faktiskt är vanligare än vad man kan tro). Det sista blocket handlade om första hjälpen. En sjuksköterska var på plats och visade eleverna värmefiltar och hur man ska gå tillväga om man hittar en skadad person.
Sammantaget var detta en fantastisk dag och jag är stolt över att jobba på en skola där sådana här dagar arrangeras och anses viktiga - för de kunskaper eleverna fått med sig i dag kan vara kunskaper om liv och död.
 

Fotoutmaning mars 2014: "Nostalgi"

2014-03-26 19:14:00 i Allmänt

Nostalgi! Syskonen Lidström firar midsommar i Dalarna! Komplett med hembygdsdräkt och allt! Här poserar vi på stugans altan (har ett vagt minne av att det ösregnade och den tänkta platsen för familjealbumsdokumentation raskt fick ändras). Några frågor: Varför har Kristoffer en ful, röd jacka på sig? Varför har inte Ludvig någon krans? Har han vägrat? Varför ser jag så finurlig ut? Och, det största frågetecknet av dem alla: vad tusan är det för ett lås som ligger på bordet?! Kristoffer och Ludvig, har ni svaren?
Ps: Det är mormor som stickat Ludvigs fantastiska tröja (mormor var trendig med Pippi-mönstret redan på 90-talet!
Ps 2: Är så otroligt tacksam över mina bröder och alla de minnen vi har och framtida äventyr vi kommer uppleva tillsammans!
 
 
 

Personsök

2014-03-25 21:18:00 i Allmänt

I kväll har jag varit vid industriområdet med några andra hundmänniskor och tränat personsök. Det hela går ut på att du lämnar hunden hos någon som håller den medan du går iväg och gömmer dig. Efter nedräkning släpps sänds hunden iväg för att leta upp dig. Imra tycker såklart att det är jättekul med sådan här träning! Det är ett bra komplement till lydnadsträningen. Hundar behöver få jobba med nosen!
Vi testade också med att en av tjejernas barn och hennes kompis sprang iväg och gömde sig och att hundarna skulle leta upp dem och de gömde sig riktigt bra. Imra sökte av området bra men lite för trångt, så hon missade spåren. Hon är en hund som har ett väldigt marktätt sök och går inte så mycket på vind. Hon kom då tillbaka till mig som stod mitt på planen så jag sände då iväg henne i den riktning jag såg att barnen sprang och då hittade hon spåret och kunde hitta åt dem. Vi har precis börjat jobba med det här så det är viktigt att låta hunden lyckas så den tycker det är roligt och vill fortsätta!
När Imra var valp gömde vi oss ofta i skogen efter stigen och så fick hon leta upp oss. Detta kan man göra för att hunden ska lära sig att hålla koll på var du befinner dig. Bild: första sommarlovsdagen i juni 2012.
 

Fotoutmaning mars 2014: "Fika"

2014-03-25 17:57:00 i Allmänt

Varje år bjuder jag in mina grannar till ett julfika - en tradition som jag längtar till redan när första snön börjar falla. Det är så mysigt att samla alla och bara sitta ner och prata, dricka kaffe och äta kaka i flera timmar. Älskar när folk har tid att göra det.
 
 
 

Fotoutmaningen mars 2014: "Ro" + bebisvälkomnande

2014-03-24 22:13:00 i Allmänt

Inget får mig att komma till ro så mycket som att läsa. Det, och att vara i skogen, är bästa botemedlet mot precis allt. Att rymma in i en värld av ord är en tacksam genväg till en paus i vardagen.
I kväll har vi hälsat på grannarna Håkan och Lovisa för att gratulera till nytillskottet som vi döpt till "Granntösen" då namnet inte är bestämt ännu. Hon var så där yttepytte-liten och luktade gott på huvudet precis som bebisar gör. Jag höll henne i famnen och hon kämpade mot tröttheten och tittade då och då på mig med nyfikna ögon.
 

Fotoutmaning mars 2014: "Knopp"

2014-03-23 21:01:55 i Allmänt

Krokus och vitsippor i full blom i Dalarna i maj 2013! Längtar dit nu! 
 

Saxvattnet

2014-03-23 09:47:00 i Allmänt

I går var det en strålande vårvinterdag så vi åkte upp till Saxvattnet för att fiska!
På väg upp mötte vi flera hundspann som körde någon slags tävling mellan Borgafjäll och Norråker. Jag vill också prova på att köra/åka hundspann!
När vi kom fram (efter ex antal fastkörningar av Linda och en av Thomas - om ni vill ha MYCKET snö, kom till Raja och Borgafjäll) var vi mycket sugna på klämmackor.
Jag vet inte vad det var med fiskarna i går men nappa ville de då inte. Kanske tänkte det att "nej, de kan inte både få superväder OCH fisk, nej nej, någon måtta får det vara".
Linda, modedrottningen på isen, bjöd på denna outfit under skoteroverallen (eller månlandar-dräkten som jag döpte den till).
 
 
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Lek"

2014-03-22 21:47:00 i Allmänt

Min vän Sabinas fantastiska döttrar Molly och Olivia får representera dagens tema i fotoutmaningen: lek. Vi har lekt mycket tillsammans och är det en sak som är tråkig med att bo i Dalasjö och 24 mil ifrån dessa två (och deras mamma) är att vi inte kan leka lika ofta som förr! Bilden fotade jag på vackra Norrbyskär, midsommaren 2011.
 

Fotoutmaning mars 2014: "Tupplur"

2014-03-21 15:38:00 i Allmänt

Här är en bild tagen för ganska precis ett år sedan. Jag hade påsklov och jag låg och läste på soffan och föll sakta men säkert in i en skön tupplurs-vila! Skickade den här bilden till Christoffer.
Nu ska vi packa in i bilen och köra till Raja! Skotern är redan lastad och Christoffer har packat sitt så jag ska bara slänga ihop underställ och fiskespön (typ det man behöver, livets nödvändigheter) och sen åker vi! Mot fisket!

Fredagssingeln nr. 2

2014-03-21 10:20:00 i Allmänt

Här är Christoffers andre lillebror Kristian, född 1991, också singel. Jag ser fram emot då alla syskonen Berg kan sitta med respektive runt ett bord och spela spel! Dock är det värsta att jag inte kommer att vinna utan vinsten kommer gå till mannen på bilden. Kristian är nämligen en tävlingsmänniska av rang och har många smarta taktiker att ta till för att ro hem vinsten i det ena och det andra. Kristian är en mycket god lyssnare och gillar att "intervjua" människor. När jag blev tillsammans med Christoffer frågade alltid Kristian mig tusen saker varje gång vi sågs och det är något som gör honom väldigt ödmjuk - han kan bli bästa kompis med en treåring likväl som en 93-åring just för att han intresserar sig för andra människor.
Kristian tycker om att träna, särskilt fotboll, som han spelar i Östersund där han bor. Han tycker också om att jaga och att fiska och är den som slår alla i alla fisketävlingar. Kristian vill gärna ha en hund som kan följa med honom på alla jakt- och fiskeäventyr men nu när han bor i Östersund passar det inte riktigt. När Kristian träffar den där speciella tjejen kommer han att göra allt för henne, för så är han. Han gör allt ordentligt och riktigt och med känsla. 
Intresserad? Skicka mig ett mail: carolina.lidstrom@vilhelmina.se 
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Kärlek"

2014-03-20 20:56:00 i Allmänt

Dessa två är kärlek för mig.
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Under ytan"

2014-03-19 19:49:00 i Allmänt

Dagens tema på fotoutmaningen är "Under ytan" och här är en bild från det första seminariet i Skapande svenska A (en fristående kurs i skönlitterärt skrivande som jag läste utöver mina lärarstudier). Jag har alltid varit en skrivande person och har skrivit alltifrån kortprosa om triviala ting till känslosvalliga sestinor som man bara kan skriva ett "fåtal gånger i livet" som vår lärare Anders Persson sa. I kategorin "Texter/dikter" finns en hel del av mina texter sparade och när jag läser dem känner jag: det är så himla skönt att bli äldre och tryggare. Nu är det mina påhittade karaktärer som får känna så där som jag gjorde vissa perioder. Jag skriver då och då om Sune, Line och Petrus och de andra karaktärerna och samlar ihop dem. Jag tror att alla har ett behov av att uttrycka sig. Mitt sätt att att skapa med ord. Orden leder mig och jag bildar vägen.
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Tacksamhet"

2014-03-18 18:16:00 i Allmänt

Jag känner en oerhört tacksamhet att jag direkt efter avslutad utbildning fick ett jobb där jag får jobba med båda mina ämnen musik och svenska och DESSUTOM få undervisa i sång 30 % av min tjänst, mitt absoluta favoritgöra på jobbet! Att varje dag få känna att jag är en del av ungdomars vardag och få chans till att ge dem utbildning samt vägleda dem är en ynnest. Tack för det!
Här uppträder jag, Alexandra och Nan på Musikskolans avslutningskonsert i maj 2013. Om ni undrar varför vi ser inneslutna ut är det för att vi är koncentrerade på den trestämmiga sången i Eratos version av "It´s not my fault I'm happy". Ps: vad har förresten hänt med mitt hår? Vindmaskin på scen?!
 
 
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Styrka"

2014-03-17 22:12:00 i Allmänt

 
Jax tycker det är mycket bättre att vila på yogamattan än att köra styrkeövningar och rörlighetsträning. Hm. Man ser riktigt hur han tänker: men matte, varför hålla på med burpees och sånt fjantigt när du kan ligga här och ta det lugnt?! Du är knäpp!
 
 
 
 
 

Hemmasnickrat nyckelskåp

2014-03-17 16:39:00 i Allmänt

Jag har snickrat ihop ett nyckelskåp. Blev less på alla himla nycklar som låg och drällde på bänken i köket så jag styrde upp nyckelkaoset lite.
Konstruktionen är enkel men det ligger ack så många svordomar bakom bygget trots det.
Jag utgick ifrån ett gammalt fönster som var vint och jäkligt så det ser kanske inte proffsbyggt ut direkt men huvudsaken är att det fyller sin funktion!
Inne i skåpet har jag bara spikat fast några dyckers. Funderar på att byta ut dem till skruvkrokar istället. Obs: kommer förmodligen ej att ske då jag inte orkar svära över detta bygge mer).
Materialet är spillvirke, överblivna lister, ett gammal fönster där rutan hade gått sönder, några skruvar och spikar, två gångjärn, ett ihoptvinnat jutesnöre och spilltyg av spets. Kostnad: gångjärn, 70 kr.
 
 

Mitt liv blev precis så mycket bättre!

2014-03-17 13:07:00 i Allmänt

Jag har inte mindre än 142 spellistor på min Spotify-användare och det är halvdrygt när jag ska leta efter en lista, trots att det är enkelt att söka listan i sökfältet. Jag vill bringa ordning och indela listorna efter genre och så vidare. Vissa listor är privata och vissa listor använder jag i jobbet och det kan vara skönt att dela upp dem så också. Nu har jag dock sökt och funnit en lösning på problemet! Jag googlade bara: "kan man ordna mappar i Spotify?" och då kom ovanstående bild upp. Mitt liv blev så mycket enklare! Älskar organisation. 
 

Supersöndag

2014-03-16 22:11:42 i Allmänt

Nummer 1: hur härligt är det inte att vakna på morgonen nu för tiden? När LJUSET väcker en! Magiskt. Att man glömmer bort den magin varje år är underligt tycker jag.
Den här söndagen har varit mycket gemytlig. Inledde med frukost följt av städning (hann inte i torsdags eftersom vi båda var upptagna med möten) och sedan drog jag och Jax ut på en löprunda i solen. Sedan blev det lunch ute på gården i solen. Efter energiintag snickrade jag det sista på mitt nyckelskåp som jag tänker visa er i morgon! Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt ett nytt litet vårprojekt, nämligen en hunduppfödarutbildning! Spännande va? Nördade hund mellan 14.30 till 19.30. Helt klart en söndag i min smak!

Fotoutmaning mars 2014: "Minne"

2014-03-16 09:16:00 i Allmänt

Jag och finaste, bästa Idamari, en sommarkväll på Anna och Roberts balkong. Det är ett fint minne. Idamari bor så långt bort nu, långt upp i Norrbotten. Tur att telefoner finns!
 

Fredagssingeln nr. 1: tillägg

2014-03-15 08:53:48 i Allmänt

Roligt att det blev ett så fint genomslag med Acke på bloggen! Glömde att skriva hur ni kan gå tillväga om ni vill ha kontakt med honom. Enklast är att maila mig på carolina.lidstrom@vilhelmina.se för då får ju jag också veta vem personen är och kan lätt godkänna henne, hehe. Annars, om ni inte vill gå via mina synande ögon, kan ni ju slänga iväg en vänförfrågan till honom på Facebook (han finns bland mina vänner). Det är ju en gammal klassiker vad jag hört...
Ta chansen. Ni ångrar er inte! Tänk er lite mysig romantik så här på vårkanten!

Fotoutmaning mars 2014: "Hopp"

2014-03-15 08:48:00 i Allmänt

Dagens tema är "Hopp" och den här bilden tog världens bästa Anna på mig när hon hälsade på när jag nyss flyttat in i farmor och farfars hus i min älskade hemby Dalasjö. Här höll jag på med tusen projekt samtidigt och jag kunde inte sitta still för allt var så roligt. Det är fortfarande roligt, men jag har taggat ner lite på tempot. Det finns andra saker i livet än hus, renovering och inredning. Hehe.
 
 

Fotoutmaningen mars 2014: "Blommor och blad"

2014-03-15 08:38:00 i Allmänt

Under sportlovet klippte jag ned mina vintervilande pelargoner och tog upp dem från källaren. Nu har små, små klorofyllgröna blad börjat titta fram.
(Orkade inte öppna datorn i gårkväll så den här fotoutmaningen är en dag sen. Somnade liksom 21.00. Hehe. Hard working woman.. ).
 

Fredagssingeln nr. 1

2014-03-14 07:57:30 i Allmänt

Hej kära läsare! Det här är Acke Berg, eller Alexander Berg som han egentligen heter. Han är lillebror till Christoffer och i ett skriande behov av en partner. Om sanningen ska fram är det väl egentligen mest jag som känner att det vore trevligt med en tjej till Acke då jag skulle ha mycket glädje av det. Låt mig presentera detta kap närmre! Acke är född i november år 1987 (det bästa året) och han tycker om musik - både att spela själv, att lyssna och att gå på konserter - och att ligga i badkaret med ett glas rödvin med några väl utvalda toner klingande från högtalarna. Acke är en livsnjutare av rang och är nog kanske den som är mest romantiskt lagd av bröderna Berg (jaja, sånt kan jag faktiskt känna). Han tycker också om att läsa och inhämta fakta som ingen annan kan vilket gör honom till en av de mest allmänbildade personerna jag vet.
Som flickvän till Acke skulle du få en trogen man som kan få dig att kikna av skratt genom att skämta om helt galna saker samtidigt som du med honom kan prata om tunga ämnen där han gärna lägger in kloka ståndpunkter. Acke är inte den som pratar på med vem som helst, hur som helst, men lär du känna Acke väl har du en klippa vid din sida. Just nu bor han i Östersund där han gärna går på någon lokal krog och dricker öl - dock inte för att berusas, utan mest för att han uppskattar stämningen på kvarterskrogarna. Acke tycker om att resa och gillar du också nya äventyr har du en kille som gärna slänger sig på närmsta flygplan för att upptäcka nya ställen tillsammans med dig.
Ni ser. Acke är inte vem som helst. Får ni honom får ni dessutom mig på köpet då jag liksom ingår i hans familj. Bra va?! Världens bästa grej! Slå till!
 
 
 
 
 
 
 

Plus och minus-torsdag

2014-03-13 19:08:00 i Allmänt

+ En elev som kämpar och kämpar klarade provet i klassisk musikhistoria.
+ En annan elev kommer in i musiksalen för att repa med kören och utbrister: Det här är den bästa stunden på hela veckan! Jag är glad att få vara en del av den stunden - att höra sådana saker gör att jag älskar mitt jobb ännu mer.
+ När jag kom hem efter körrepet hade Christoffer lagat ugnspannkaka med fläsk och lingonsylt.
+ Snart ska vi ha möte med styrelsen för Dalasjö IK.
+ I morgon är det fredag och på lördag får jag träffa min morbror Roger med familj!
- - - Det är en mindre översvämning på vägen utanför vårt hus. Tänk om vattnet anfaller gården med full kraft...Känner mig rädd. /Tar på mig sydvesten + flytväst
Fast PLUS: snart kan man dika! Det roligaste vårgörat för en bybo!

Fotoutmaning mars 2014: "Fynd"

2014-03-13 18:57:00 i Allmänt

Hahahaha! Skrattar ihjäl mig åt denna bild. Jag ser så UNG ut! Som 17 typ. Max! Men året är 2011 jag är 24 år och befinner mig på Trästockfestivalen iklädd ett av mina bästa fynd jag rotat fram i en av husets garderober: farbror Anders gamla Lee-jeansjacka, perfekt nötning och perfekt nyans - ett fynd med andra ord!
 

Fotoutmaning mars 2014: "Spring"

2014-03-12 20:14:00 i Allmänt

Kände att jag behövde en utmaning. Kommer att ångra mig under distanspassen inför det här himla loppet. Men pannben på så kör vi! Kommer att uppdatera er om hur träningen fortskrider.
Vill inga fler springa Tavelsjö Halvmarathon? Jag vill ha sällskap!
 

Fotoutmaning mars 2014: "Dagdröm"

2014-03-11 18:01:00 i Allmänt

I dag var fotoutmaningen "Dagdröm" och jag drömmer om stugan i Fullsta varje dag. Längtar till jag kan åka dit och plocka smultron på strå och sitta på dass och läsa lite för länge.
 
 
 

Rysningar av det bättre slaget

2014-03-11 17:28:32 i Allmänt

I dag kom en av mina sångelever som vanligt in i musiksalen på sånglektion och vi pratade lite om hur lovet varit och värmde upp rösten med uppsjungning. Sedan sjöng hon två verser och en refräng på Beyoncés "Listen" som hon haft i sångläxa och då slutade jag plötsligt kompa henne och visade mina armar där gåshuden var ett faktum. Jag öste beröm över hennes röst. Jag berömmer ofta mina sångelever och peppar dem till att våga och att utvecklas, men det är inte alltid jag verkligen stannar upp och säger: Alltså, vet du hur jäkla bra du är! Var stolt över dig själv! Redan i årskurs sju hade hon en tät och superfin klang och nu jobbar hon med dynamik, svåra fraseringar och olika uttryck och sound som om hon inte gjort annat. Jag är så otroligt tacksam över att jag får uppleva det här i mitt jobb. Både jag och eleven hade nära till gråt för att stämningen var så sjukt härlig!
Hon sjöng "Amazing grace" på Lucia och jag ska fråga henne om jag får lägga upp det klipp jag fått skickat till mig som en av lärarna filmade så får ni lyssna.
Ps: Och så ska jag peppa henne att vi kör "Listen" på musikskolans avslutning!
PEPPEN PÅ DET!

Fotoutmaning mars 2014: "Möte"

2014-03-10 17:14:00 i Allmänt

Möt (eller titta på i alla fall) fem små jämthundsvalpar som Jax är pappa till! Ni minns kanske att tiken Tupu med husse var här i januari och det blev ett lyckat möte mellan Tupu och Jax som nu resulterat i fem blivande jakthundar! Längtar till jag och Christoffer åker dit och hälsar på!
 

Tävlingstankar

2014-03-09 19:59:00 i Allmänt

I kväll har jag och Imra tävlat igen. Denna gång på hemmaplan! Imra har varit rätt slö och väldigt trött på sistone och när vi började undersöka saken närmre insåg vi att hon har drag av skendräktighet. Hon kom ut ur sin löpperiod för drygt en månad sedan och nu sover och sover hon och hon har dessutom väldigt svullna juver. Tävlingen gick dock helt okej. Några tankar kommer här:
- Platsliggningen som brukar gå fint gick inte alls bra i kväll. Hon pep två gånger (har aldrig hänt förut), hon kröp, ändrade ställning samt nosade. Eftersom platsliggning i grupp har en koefficient på fyra poäng så blev det inte höga totalpoäng med våra 5,5 poäng på momentet.
- I ridhuset markerar tävlingsledaren startplatserna med ljust spån. Imra, som aldrig annars visar tecken på osäkerhet, tycker det är superläskigt och vill inte sätta sig just där. Efter tävlingen var avslutad gick jag ner i manegen för att gå förbi platsen med spånet och då HOPPADE Imra över den. Alltså. Efter några gånger var det dock ingen fara, men det är något vi kan öva på. Jag ska testa att lägga ut olika markeringspunkter på de ställen vi tränar på.
- Vi måste öva så himla mycket mer på linförigheten. Sitter den bra sitter så mycket annat också på ren automatik. Ett fritt följ är otroligt viktigt i i princip alla moment.
- Vi klarade apporteringen! Hehe! I Lydnadsklass 1 ska hunden bara gripa apportbocken och hålla den i cirka fem sekunder och det där har Imra tyckt varit löjligt. Hon vill springa och hämta, hon är ju en apportör! Men nu! Med idog träning så satt det.
- Hoppet som brukar vara Imras stjärnmoment blev i dag en 0:a i protokollet (och den enda som tur var!). Hon hoppade jättefint men en meter från mig låg två hästbajslortar som var betydligt mer intressanta än att komma tillbaka till mig.
Sammantaget är jag nöjd och vet nu fler saker vi behöver öva på. Det som känns drygt är att det är över två månader kvar till nästa tävling! Hade platsliggningen fungerat som den brukar och hoppet inte innehållit bajsätning hade vi inte varit långt ifrån ett 1:a pris så det känns kul att det ändå går framåt!
Bästa Momlis!
 

Fotoutmaning mars 2014: "Vårtecken"

2014-03-09 12:36:00 i Allmänt

Att springa på bar asfalt är ett stort vårtecken! Nu börjar jag längta till barmarken visar sig i skogen för det är ännu härligare att springa där!
 

Vinprovning och tapaskväll.

2014-03-09 08:43:53 i Allmänt

I gårkväll bjöd mamma och pappa in till vinprovning och tapaskväll!
Vi fick prova fyra olika viner från olika länder, distrikt och prisklass. Först fick vi information om de olika vinerna och så skulle vi gissa vilket vin som var vilket och jag kammade hem fyra av fyra! Vet inte riktigt hur det gick till! Ni får ursäkta mina eventuella stavfel på namnen på vinerna - när pappa snackar på får man vara på hugget för att hinna anteckna något!
När provningen var avklarad bjöds vi på olika tapasrätter. Mycket gemytligt!
 
 
 

Kvinnor jag hjärtar

2014-03-08 10:23:00 i Allmänt

Så här på Internationella kvinnodagen passar jag på att ge lite länkkärlek till mina favoritbloggar!
Alexandra - "Åttiotalist, gift, trebarnsmamma, arbetare, Umeåbo och skejt- och ponnymorsa" lyder beskrivningen på hennes blogg och jag läser och imponeras över hur hon får ihop allting. Kvinnlig styrka när den är som allra bäst!
HanaPee - Lätt roligaste och skönaste bloggen i mitt flöde.
Frida - Vi har läst varandras bloggar ett tag nu och Fridas blogg har kommit att bli en av mina favoriter.
IdaEkw - Har kanske jordens gulligaste dotter, är lärarstudent och engagerar sig i viktiga saker.
Körlings ord - Världens bästa lärarblogg! Hämtar mycket inspiration där.
Ida - Min gamla vapendragare på universitetet när vi tog oss igenom språkhistoria, litteraturhistoria, litteratursociologi och grammatik (och en hel del tentafester!) Har en fin blogg som handlar om pyssel, hennes tre söta barn och lärarlivet.
Och så klart: Clara! - Tveklöst en av bloggosfärens mest kloka person.
Ps: Om någon hundmänniska läser detta: jag behöver tips på någon bra lydnadsblogg!
 

Fotoutmaning mars 2014: "Kontrast"

2014-03-08 08:59:21 i Allmänt

Det fanns inget ställe i huset som jag avskydde så mycket som den hemska hallen på ovanvåningen.
Och nu, när jag slitit mig fördärvad över hallen, har jag fått det precis som jag vill ha det och då mår jag så otroligt bra. Det är väl en kontrast om något?
 
 

Fotoutmaningen mars 2014: "Tittar upp"

2014-03-07 15:15:00 i Allmänt

Utsikten från min vilostol! Vi är nämligen på SPA! Nu får Christoffer sin behandling med varma stenar och sen ska jag få mina behandlingar. 

Goskinden Eli på besök

2014-03-06 19:00:36 i Allmänt

I dag har Eli med goskinderna och mamma Linda hälsat på. Vi tog en tur med pulkan när solen tittade fram.
När vi kom in igen låg Eli på yogamattan och visade några häftiga yogaställningar som jag ska testa!
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Tittar ner"

2014-03-06 12:48:00 i Allmänt

När jag tittar ner ser jag den här lilla illbattingen på min vänstra sida. Är så glad att bo granne med den här fyrbenta vännen som skänker mig sådan glädje och energi varje dag! Jag tog den här bilden i dag när vi tränade på parkeringen utanför min gamla byskola som nu inhyser Inlandshälsans lokaler. Det är bra att byta träningsmiljö lite då och då för miljöträning och för störningseffektens skull.
Ps: Imra hälsar att lillmatte verkligen inte fotade utifrån hennes bästa perspektiv!
 
 

Livet ur mobilen

2014-03-06 10:32:00 i Allmänt

Nikki är försteskötare på mamma Emilys häst Crespo!
Ljuset över fjällen i Saxnäs - ett mycket fint sätt att starta arbetsveckorna på.
Mina före detta elever kom och hälsade på mig en fredageftermiddag! Så himla kul! De är så saknade.
Jag har förmodligen världens bästa storebror.
När man ligger hemma i feber är det skönt att se att eleverna repat ändå trots min frånvaro! Har två körgrupper nu, en A capella grupp i åk 9 och en "vanlig" kör i åk 7.
Och här är det stora vårprojektet: musikalen som åk 7 skriver på indivuduellt val med hjälp av mig!
Jag vet inte hur det gick till men förut var sängen en förbjuden plats för vår fyrbente vän. Nu ligger han där på ren rutin och masar sig. Ofta tar han till ett bebisaktigt uttryck för att försöka vara så söt som möjligt.
Här är mina senaste lagårdsfynd! Hyllan ska med till Dalarna för att användas som hylla i gäststugan som jag ska renovera i sommar!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagarna som passerar

2014-03-06 09:59:45 i Allmänt

Jag äter timslånga frukostar, åker skidor i en tyst skog, läser sida efter sida i böcker jag lånat på biblioteket, skriver några rader, stryker några rader, bockar av projektlistan, ger blommorna nytt liv i form av omplantering som i sig var ett mastodontprojekt (och då har jag inte planterat om blommorna som jag har i musiksalen på jobbet ännu). Om jag känner mig ensam hälsar jag på eller ber dem komma hit. Jag funderar lite på tiden och hur den kan gå så fort.  Den här veckan var precis det jag behövde. Den hade varit fulländad om solen tittat fram också.

Fotoutmaning mars 2014: "Sött"

2014-03-05 09:42:00 i Allmänt

Dagens tema på fotoutmaningen är "sött" och jag kan inte tänka på annat än små valpar som har mjuk, mjuk mage, ullig päls, lena öronsnibbar och en vinglig, lite oproportionelig kropp! (De sylvassa valptänderna glömmer man lätt bort...eller?) Här är jag och Christoffer och hälsar på hos en kennel, maj 2013.
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Min inspiration"

2014-03-04 16:19:00 i Allmänt

Jag har gått och blivit beroende av den digitala anslagstavlan Pinterest. Ibland har jag svårt att slita mig! Jag pinnar och pinnar bilder och sparar dem i mappar för att inspireras. Så fort jag har dötid pinnar jag bilder på detta mediala fenomen och jag inbillar mig att det främjar min kreativitet för det är väl ofta det inspiration handlar om?
Har du en Pinterest-användare? Kul! Ge dig till känna så jag kan följa dig och följ mig gärna: jag heter Carolina Lidström där, kort och gott.
 
 

Nyklippt!

2014-03-04 15:58:43 i Allmänt

I dag har jag klippt mig! Så himla skönt! Mitt hår hade inte klippts på fyra månader så tre-fyra centimeter kapades.
I eftermiddag har Johanna, en tjej från en grannby, varit här och intervjuat mig. Hon och en annan tjej skriver nämligen sitt examensarbete just nu som berör ämnet elevinflytande. Mycket spännande! Det är så roligt att vara informant för då får man känna sig som en del av studentlivet igen, haha!
 

Gammal kälke

2014-03-04 08:49:00 i Allmänt

Har länge velat ha en gammal kälke att pryda bron med och när min morbror Roger och hans fru Åsa fick höra detta sa de att de hade en gammal kälke ståendes på gården och att jag fick ta den om jag ville! Hurra! Det som är skrot för andra är skatter för vissa!
Nu står den på bron och är en del av vintertemat som råder, men nu börjar ju våren nalkas och då blir det ompyntning och kälken får komma fram nästa vinter!
 
 

Fotoutmaning mars 2014: "Vardag"

2014-03-03 12:15:00 i Allmänt

När jag tänker på vardag tänker jag på det här: sång och musik. I mitt arbete tillbringar jag i snitt två timmar om dagen vid ett piano, ibland mer. Det här är mitt egna piano som står hemma i vardagsrummet och böckerna är två källor till inspiration till mina övningar med sångeleverna!
"Fotoutmaningen mars 2014" är ett initiativ från Hanna Wendelbo som främst cirkulerar på Instagram. Haka gärna på!

I kökshanddukarna lever de kvar.

2014-03-03 09:22:58 i Allmänt

Jag har haft turen att ärva en hel massa fina kökshanddukar med inbroderade initialer på mina förfäder. DL = farmor Dagny Lidström, BL = farfar Bo Lidström samt GS som står för Gerda Strandberg, mammas farmor.
Jag hann aldrig träffa Gerda men har fått berättat för mig att hon var en fartfylld tant med mycket humor! Så vill jag också bli när jag bli gammal!
 
 

Semmelsöndag

2014-03-02 21:18:00 i Allmänt

Dagen startade med frukost framför Vasaloppsstarten och sedan bakade jag och mamma semlor.
Efter semmelfika tränade vi Imra och gick sedan en promenad. På hemvägen besökte jag min yngste granne Oscar (tre år) för att tacka för kakorna han (och mamma Lovisa) bakat och lämnat på vår bro (mycket fint att komma hem till det i gårkväll!). Oscar var på väg ut för att leka så vi lekte i backen. I morgon fyller mamma år så vi hade en middag för henne i kväll och efter det åkte jag till stallet för Klubbkampen - en träningstävling Brukshundsklubben anordnar några gånger per år. Nu ska jag njuta av det faktum att jag är ledig i en hel vecka!
 

Fotoutmaning mars 2014: "Grönt" och "Där jag bor"

2014-03-02 09:25:00 i Allmänt

På Instagram flödar just nu en fotoutmaning där Hanna Wendelbo är initiativtagare och jag tänker haka på den! Så här ser den ut i sin helhet:
I:a mars: "Grönt". Jag gillar växter av de olika slag.
2:a mars: "Där jag bor" är det lugnt och tyst. Jämthunden Jax står ofta i ett fönster och håller koll på vad som händer på gården och på grusvägen som slingrar sig runt byn. För mer husbilder: spana in kategorin "Huset".
 
 
 

Fiske!

2014-03-02 08:56:00 i Allmänt

I går åkte vi upp till Raja för att fiska. Det var perfekt fiskeväder: snåigt och snöigt. Min bistra uppsyn beror alltså inte på aktivitet och sällskap utan på koncentration och ständiga försök att vända mig från vinden. Att jag är tvungen att ha tre mössor, tre halsdukar och 87829 tröjor under jackan bidrar till min lätt michelinliknande figur. Men! Är man en fiskare så är man!
Pappa och mamma följde med! Först fiskade vi och sedan följde ett möte inför Rajarycket, den 32:a upplagan. På kvällen åt vi en jättegod middag och sedan åkte vi hem.
Thomas drog den största öringen.. typiskt.
Mamma var en hejare som vanligt (har man en pappa som är storfiskare så finns det liksom i generna). All fisk på bilden är dock inte hennes fångst.
Pappa fick bara två fiskar men var nöjd ändå! Bra porträttbild om jag får säga det själv!
Dagens sammanlagda fångst: sju öringar och några matabborrar, resten småfisk.