Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tävlingstankar

2014-03-09 19:59:00 i Allmänt

I kväll har jag och Imra tävlat igen. Denna gång på hemmaplan! Imra har varit rätt slö och väldigt trött på sistone och när vi började undersöka saken närmre insåg vi att hon har drag av skendräktighet. Hon kom ut ur sin löpperiod för drygt en månad sedan och nu sover och sover hon och hon har dessutom väldigt svullna juver. Tävlingen gick dock helt okej. Några tankar kommer här:
- Platsliggningen som brukar gå fint gick inte alls bra i kväll. Hon pep två gånger (har aldrig hänt förut), hon kröp, ändrade ställning samt nosade. Eftersom platsliggning i grupp har en koefficient på fyra poäng så blev det inte höga totalpoäng med våra 5,5 poäng på momentet.
- I ridhuset markerar tävlingsledaren startplatserna med ljust spån. Imra, som aldrig annars visar tecken på osäkerhet, tycker det är superläskigt och vill inte sätta sig just där. Efter tävlingen var avslutad gick jag ner i manegen för att gå förbi platsen med spånet och då HOPPADE Imra över den. Alltså. Efter några gånger var det dock ingen fara, men det är något vi kan öva på. Jag ska testa att lägga ut olika markeringspunkter på de ställen vi tränar på.
- Vi måste öva så himla mycket mer på linförigheten. Sitter den bra sitter så mycket annat också på ren automatik. Ett fritt följ är otroligt viktigt i i princip alla moment.
- Vi klarade apporteringen! Hehe! I Lydnadsklass 1 ska hunden bara gripa apportbocken och hålla den i cirka fem sekunder och det där har Imra tyckt varit löjligt. Hon vill springa och hämta, hon är ju en apportör! Men nu! Med idog träning så satt det.
- Hoppet som brukar vara Imras stjärnmoment blev i dag en 0:a i protokollet (och den enda som tur var!). Hon hoppade jättefint men en meter från mig låg två hästbajslortar som var betydligt mer intressanta än att komma tillbaka till mig.
Sammantaget är jag nöjd och vet nu fler saker vi behöver öva på. Det som känns drygt är att det är över två månader kvar till nästa tävling! Hade platsliggningen fungerat som den brukar och hoppet inte innehållit bajsätning hade vi inte varit långt ifrån ett 1:a pris så det känns kul att det ändå går framåt!
Bästa Momlis!
 

Kommentarer

Bra jobbat! :)
Svar: Tack! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar