Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Buketten

2014-06-30 11:24:00 i Allmänt

Det allra enklaste är oftast det vackraste. Den här sommarbuketten plockade jag ihop på några minuter och den består av syren, mörkrosa bondpion och så den vita blomman som jag ej kan namnet på. Mamma?
Älskar blommor.
 
 

Springmorgon

2014-06-30 06:21:00 i Allmänt

Vaknade av en envist surrande fluga i sovrummet och tänkte att det är lika bra att gå upp. Måste hinna trycka en stor frukost innan jag ska springa. Jag ska åka in till Vilhelmina med Christoffer när han åker på jobbet och sedan ska jag springa hem. Fördelen med att springa på morgonen är att - förutom att det är en bra start på dagen - man sedan har hela dagen kvar till sitt förfogande. Nackdelen är att man inte kan trycka på lika mycket som med en dags energi i kroppen. I regel hinner man ju bara få i sig frukost och får fylla på med mer energi vid hemkomst. Nu är det cirka sju veckor kvar till halvmarathondags! Har kört rätt korta och snabba pass på sistone för att få upp glöden igen och det känns som att det har fungerat. Nu återgår jag till det ursprungliga programmet igen.

Moa och Adrian på middag

2014-06-29 18:28:56 i Allmänt

I går var som sagt Moa och Adrian hit och åt middag med oss. Vi passade på att sitta i mamma och pappas uterum då de är på semester i Dalarna.
Vi spelade ett mycket roligt spel som heter "Lika par leka bäst" som jag lånat av Evy. Det går ut på att veta mycket om sin relation med sin parner utifrån kategorierna: kärlek och erotik, jobb och pengar, framtid och dåtid och hemmet och relationen. Jag kan säga att det blev en hel del skratt!
Till efterrätt hade jag gjort vitchokladmousse med lime- och myntamarinerade jordgubbar. Typ världens enklaste och världens godaste dessert!
 
 
 
 

Veli Losinj del 2

2014-06-29 10:57:02 i Allmänt

En dag åkte vi ut till havs! Vi skådade många segelbåtar.
Vi besökte ön Suzak, en ö helt bestående av sand vilket är ovanligt för steniga Kroatien. Vi fick lära oss en hel massa historia om ön, bland annat att dialekten de talar är helt obegriplig att förstå för infödda kroater, trots att det är samma språk! Mycket intressant fakta för en språknörd som mig.
Vattnet alltså. Ni måste åka dit. Helt kristallklart och turkost!
På ön vandrade vi omkring bland trånga gränder.
Här är en bild till dig, mamma!
På vägen tillbaka satt vi framför en halvgalen tysk kvinna som kastade brödbitar till de giriga måsarna.
Blev lite irriterad på den här fripassageraren. Han bara satt där och åkte med utan att göra någon ansats till att betala för sig.
Eftersom jag har tendens till åksjuka fick jag låna "Sea-band" av vår guide, världens bästa grej! Jag måste köpa sådana på apoteket! De fungerar genom att den vita plastbiten trycker på en punkt mellan senorna, så genom akupunktur stimuleras kroppen till att hålla sig fri från illamåendet. Jag kände bara av en gnutta åksjuka en stund men sedan tänkte jag "nej, inte igen, jag ska klara mig!" och så satte jag i system att titta på vågorna som kastade båten hit och dit och så andades jag på utandning när båten var som lägst i vattnet. Hehe. Låter väldigt flummigt men det fungerade!
Sedan kom vi tillbaka till hamnen i Mali Losinj, den större orten på ön.
Här är jag i klänningen som jag hade på Anna och Roberts bröllop för två somrar sedan!
Skaldjursrisotto, mmmm.
Här dricker jag jordgubbsmojito i hotellbaren. Vi är så nöjda med valet av hotell: havsnära, lugnt, rent, stilrent, fräscht, hög standard i stort. Vi bodde på Hotell Punta (klicka på länken så kan ni kika på bilder och information) som är ett spahotell. En dag var det oväder så då bjöd Christoffer mig på spa och helkroppsmassage, mycket bra! Massören var jätteduktig och hon tyckte att jag hade en avstressad kropp så det var ju bra (annat vore ju visserligen konstigt när man har semester!).
Två morgnar gick jag upp tidigt och sprang och snacka om att man blev hög på endorfiner av att springa bland glada kroater som nyss börjat sin morgon, sol som stiger upp och dofter av olika växter.
På kvällarna föll solen så vackert i vattnet att det såg ut som en målning.
Glad tjej.
Snygg man.
GOD MAT. Musslor i mitt hjärta! Hoppas vi ses igen, Kroatien!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veli Losinj

2014-06-28 10:14:00 i Allmänt

Här kommer första delen av bilderna från vår resa till ön Losinj (det ska vara ett tecken ovanför s:et men jag vet inte hur man gör ett sådant, så ni får tänka er att det är där). För att ta oss ut till ön fick vi först åka minibuss i 90 minuter och sedan åka båt i 90 minuter. Så här fint ljus var det när vi åkte från hamnen ut mot ön på fredagkvällen!
Helt oredigerat och helt makalöst.
Första dagen tog vi en liten upptäckartur i den lilla fiskebyn Veli Losinj där vi bodde.
Pittoreskt och vackert.
Husen var i alla möjliga olika färger.
Hotellområdet var byggt på ett stort klippområde så utsikten mot havet var strålande. Här låg vi och läste, pratade och slumrade.
Första kvällen.
Efter middagen drack vi drinkar till den här utsikten.
Det var så himla bra och mysigt att få hänga helt obegränsat med Christoffer. Jag behövde inte tänka en sekund på hur eleverna ska nå sin promaximala utvecklingszon och han behövde inte tänka på skogsbruksplaner och markägarmöten. Man behöver sådana här pauser ibland. Det är bra för relationen. Både jag och Christoffer har en tendens att gå helt upp i jobbet när det är intensiva perioder där så att få komma bort en vecka är en investering i och för varandra.
! Längtar tillbaka när jag ser den här bilden.
Nu är vi hemma igen och även om Veli Losinj var fantastiskt på alla sätt och vis så blir nog jag och Christoffer aldrig några globetrotters eftersom vi längtade hem efter några dagar, hehe. Ett tecken på att vi trivs bra där vi bor! Nästa del kommer antingen i dag eller i morgon. Nu ska vi handla, sedan ska jag springa distanspass med Jax och efter det ska vi ta tag i gräsmatteklippning och diverse gårdsarbete. I kväll kommer Christoffer vän Adrian och hans flickvän Moa hit och de ska sova över till i morgon! Jag har köpt bubbelrosé som jag och Moa ska dricka när Christoffer och Adrian blir för långrandiga inom hundar och älgjakt, hehe!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På resande fot

2014-06-19 15:05:01 i Allmänt

Nu har jag inlett semestern och den börjar med en resa till ön Losinj som ligger i Kroatien. Ha en fin midsommar nu så hörs vi om en vecka!
Ps: Vi ska åka en båt som tar oss ut till ön. Ni trogna läsare vet ju hur det är med mig och båtar. Förra gången jag åkte båt spydde jag ner relingen, hehe. Hoppas det går bättre den här gången och att havet håller sig lugnt!
Ps 2: Börjar faktiskt få lite resfeber.
Ps 3: Kanske kan göra någon uppdatering under veckan beroende på internetuppkopplingens status. Men mest ska jag sola, bada, läsa böcker, uppleva ön, äta mat och umgås med han som jag tycker så himla mycket om.
 

Agilitymåndag

2014-06-16 21:44:00 i Allmänt

Kvällens agilityträning gick fint! Instruktörerna gick igenom "handling", alltså hur man positionerar sig smidigast och med händerna och kroppen visar var och i vilken riktning hunden ska springa. Vi provade också på de hinder vi hittills fått prova. Jag och Imra testade även den "stängda" tunneln där det bara är en öppning och sen ligger tunneln på marken och hunden ska ta sig igenom genom att pressa sig fram. Eftersom det var nytt för mig och Imra tänkte jag att jag placerar henne vid ingången till tunneln och så hukar jag mig ner på andra sidan för att hålla upp själva tunneln så att hon ser mig. Imra tänkte dock "äh, vad är det för larv?!" för när jag hade platsat henne vid tunnelns ingång och vände ryggen till för att gå till tunnelns slut var hon helt plötsligt i tunneln och kom ut på andra sidan i en snabb fart! Hon tittade på mig och undrade "visst var det så jag skulle göra, matte?". Hon är så rolig den där hunden! Fullständigt orädd och nästan lite FÖR "på".
I övrigt har denna dag varit en fixardag. Först jobbade jag och sedan skrev jag ut alla resehandlingar, hämtade ut de växlade resepengarna, gick på apoteket och köpte solskyddsfaktor, resorb och hudlotion och Christoffer har ringt och beställt taxi från gården där vi ska parkera bilen till Umeå flygplats där vi flyger ifrån. Nu är allt klart för resan (eller ja, packningen är ju kvar, men några bikinis och sjutton-arton böcker så är det nog lugnt!) och jag börjar faktiskt få lite resfeber! Det har varit så otroligt mycket på sistone med hundarna och jobbet och mitt kommande nya jobb så jag har knappt hunnit reflektera att vi faktiskt åker utomlands om bara fyra dagar!
Senaste gången jag var utomlands: Samos, 2012.
 
 
 

På seglaräventyr!

2014-06-16 17:36:00 i Allmänt

Fick en otroligt fin Muminmugg av Jessica som hon köpt i Finland. Så himla snällt! Nu har jag 18 muggar i samlingen! Började samla någon gång kring 2008-2009. Behöver bara komma på en lösning till förvaring av de här samlarobjekten. Just nu hänger 15 av muggarna på en krokhylla vid skafferiet och de resterande muggarna står i kryddhyllan ovanför spisen.
Tips på lösning?
 

Besök hos familjen Månsson/Sundholm och Vännäsutställning

2014-06-15 19:38:00 i Allmänt

I helgen har jag hälsat på min gamla pluggkompis Jessica och hennes familj. Jag och Jessica tog oss igenom grammatik, språksociologi och litteraturhistoria tillsammans (och en och annan tentafest, bland annat en när vi möblerade om Jessicas lägenhet när hon inte var där, hehe). Arvid är tre och Alfred är ett år och de är så glada, snälla och roliga!
Det var så mysigt imorse när de kom och väckte mig klockan sju och den här lille parveln log med hela sitt ansikte! Världsfint.
I dag har vi varit på utställning i Vännäs och Jax tog sitt tredje CK och nu är han därmed färdig dubbelchampion! Vilken lycka! Jag är så löjligt stolt över Christoffer och Jax och särskilt stolt är jag att Christoffer drar fram en dubbelchampion av sin första jämthund!
Snyggingar.
För mig och Imra gick det tyvärr inte lika bra. Imra fick "bara" ett "Very good". Domaren gav bra kritik, men frontpartiet måste utvecklas mer för nu slarvar hon lite mer rörelserna fram vilket drar ner betyget. Typiskt. I sommar ska hon få simma mycket, det är riktigt bra muskelträning, och så får vi köra däckdragning hädanefter.
Jax den coolingen låg och sov hela dagen och rörde inte en min av allt ståhej. Den hunden alltså <3.
 
 
 
 
 
 
 

Mot Umeå!

2014-06-14 07:49:56 i Allmänt

Nu går färden alldeles strax till Umeå där vi ska hälsa på Kristoffer och Ludvig och i eftermiddag ska jag hälsa på min underbara pluggkompis Jessica och hennes familj! Där bor jag över till söndag då det bär av mot Vännäs för hundutställning för både Jax OCH Imra! Är så nervös för Imras skull. Vi har ju bara ställt ut henne en gång förut, faktiskt förra årets Vännäsutställning och då gick det visserligen bra, ett Excellent i juniorklass, men man vet ju inte hur det går nu när hon ställs i Öppen klass där alla hundar har vuxit till sig. Jag tycker Imra är rätt liten i förhållande till andra Flat-tikar. Hjälp. Håll tummarna för oss!
Ps: TACK för alla grattis-sms, gillningar på Instagram och Facebook och kommentarer här på bloggen kring mitt nya jobb! Är så överjordat peppad på hösten! Men först får det vara sommar ett tag, haha!
 

Slutet på något och början på något nytt.

2014-06-13 18:16:00 i Allmänt

Som ni vet, och kan läsa om i kategorin "Jobbet", brinner jag verkligen för mitt arbete att leda ungdomar till kunskap och coacha dem på vägen dit. Jag har nu jobbat tre år som lärare i musik, svenska och som sångpedagog via den kommunala Musiksskolan. I dag sa jag hejdå till den klass som jag och min superduperkollega Hans varit handledare för i tre år. Tårarna rann och ord utbyttes som kommer stanna kvar längst in i hjärtat.
Under de här tre åren har jag lärt mig oerhört mycket, både av mina kollegor men framförallt av eleverna. De är de allra bästa läromästarna. Funkar inte relationen till eleverna funkar inte vilken pedagogik som helst. Du måste ha dem med på tåget för att kunna utveckla dem och utveckla dig själv.
När jag pluggade gjorde jag det i fem år och tog då en examen där jag är behörig att undervisa i musik från år 1 till och med gymnasiet samt i svenska från 7-9 samt gymnasiet. Efter tre år på högstadiet känner jag att gymnasiet är något som lockar mer och mer och jag har känt det särskilt den sista terminen. Pirret och suget efter gymnasiet blev större när en tjänst som svensklärare vid Malgomajskolan, ortens gymnasieskola, dök upp. Jag skickade in min ansökan och jag fick jobbet!
Jag har skrivit på för läsåret 14-15 och kanske fortsätter jag, om jag ges den möjligheten, eller så saknar jag Hembergsskolan för mycket. Under det kommande läsåret kommer jag att vara tjänstledig från Hembergsskolan och jobba vid Malgomajskolan på 60 % (svenska) och resterande 40 % kommer jag fortsätta mitt jobb som sångpedagog via Musiksskolan. Det hela känns mycket bra och jag är redan nu mycket peppad på höstterminen. Först väntar dock ett mycket efterlängtat sommarlov (säger fortfarande sommarlov för det låter finare än semester) på 8 veckor. Hej hej sommarlovet! Jag kommer snart! Ska bara jobba fyra dagar till!
Tack för alla otroligt fina ord, fina blommor och alla minnen jag fått under de här åren! Kanske kommer jag tillbaka, vi får se! Just nu känns det bara kul att prova något helt nytt!
 
 

Högtidsdag = Hembygdsdräkt

2014-06-12 21:18:37 i Allmänt

Jag iklädd Vilhelminadräkten! Lokalpatriotism på hög nivå. Har varit i Fatmomakke för Saxnäselevernas examen och där bär en del av eleverna kolt, samernas folkdräkt. Det är så himla fint tycker jag!
Här är en bättre bild på dräkten, från examen 2012. Äter lunch utanför kyrkan! Nu har jag införskaffat röda strumpor som det ska vara till dräkten.
 
 
 

Myggmedelsmarinad, tiokamp och alternativ träning

2014-06-11 21:42:34 i Allmänt

Dagen har tillbringats i Badviken där årskurs 9 årliga tio-kamp har gått av stapeln. Eleverna kämpade bra och bjöd oss på många skratt. På fredag får vi veta resultatet av de olika grenarna. Som tur var hade Hans med sig Djungelolja så jag marinerade mig själv i den innan tävlingarna tog vid. Jag hatar mygg. HATAR. 
När arbetsdagen var slut åkte jag och hämtade mitt nya pass på polisstationen. Varför ser man alltid kriminell ut på sitt pass? ALLA gör det. Min teori till anledningen bakom dessa miserabla ansiktsuttryck är att man absolut inte får le. Vill säga: "Ursäkta, men mitt smajl är liksom mitt signum och utan det kan jag icke identifieras" till passmänniskan men regler är regler och den kriminella tjejen i mitt pass liknar inte mig för fem öre. 
För att väga upp fängelsekänslan for jag ut i skogen när jag kom hem. Har hjälpt en kollega att sätta ut kontroller för Naturlufset. Det tog sin beskärda tid, en timme och 35 minuter, men nu är alla kontroller uppe och jag fick mig ett redigt intervallpass på köpet. Sprang utan musik och det var faktiskt behagligare än vad jag trodde!
I morgon åker jag till Fatmomakke för Saxnäs skolas avslutning, åh, den är alltid så himla mysig. Jag ska ha min hembygdsdräkt på mig, det är tradition! 
 

Åh.

2014-06-10 22:39:32 i Allmänt

Inför fredagen när det är dags för examen måste jag skärpa till min sentimentalitet. Har suttit och klippt ihop en film till min och Hans kära klass som går ut grundskolan på fredag. Filmen innehåller både klipp och bilder från deras högstadietid och jag kan inte förstå att de där små små sjuorna vi tog emot i augusti 2011 har utvecklats till självständiga individer som tar egna beslut, är modiga och vågar göra om och göra rätt ifall det blir fel. När filmen var klar tittade jag på den och kände att tårarna var nära. På fredag efter att jag spelat och sjungit sista tonen kommer jag att släppa allt och då kära läsare, då kommer störtfloden av sentimentalitetstårar att rinna nedför mina kinder. 
 
 

När sommaren är som bäst - repris!

2014-06-09 20:47:56 i Allmänt

 
Den här filmen gjorde jag förra sommaren. Den handlar om sommaren 2013 och jag skrattar så mycket när Theo dansar och äter glass, när Robin blir besvärad när jag filmar och när jag och Christoffer dricker den godaste mojiton nånsin i Örebro! Filmen är även sevärd för mitt och Imras superhopp i sjön vid stugan och för min "perrongdans" i Gårdsjö. Nu är sommarlovet så plågsamt nära och konstigt nog längtar jag ännu mer efter det när det bara är åtta arbetsdagar bort.
(Ps: Eftersom jag är ett nylle har jag filmat "fel" med min mobil, det är därför filmen är "smal". Orkar inte slänga mig med tekniska ord, ni fattar nog ändå!)

720p from Carolina Lidström on Vimeo.

Förgrymmad platå

2014-06-09 10:15:39 i Allmänt

Jag har kommit in på en platå vad gäller löpningen. Det känns tungt, jag är oinspirerad och det känns som om jag står och stampar i utvecklingen. I morse sprang jag och tiden var sämre än vad den var för tre veckor sedan den här platån startade. Försökte att pressa kilometertiderna på vissa etapper och inte ens pannbenet var med mig. Ville bara lägga ner och gå resten av sträckan. Så himla drygt och segt. Runners high, var är du? Du måste komma tillbaka till mig. 
I sommar ska jag springa fyra lopp på fyra olika distanser och för att orka det måste jag träna och om träningsflowet fortsätter att lysa med sin frånvaro kommer det att bli MYCKET tungt. Det första loppet, Lillraja runt, går av stapeln den 19:e juli i Rajastrand och är ett lopp på 8 km. Den 16:e augusti ska jag springa Tavelsjö Halvmarathon (21 km) (Skjut mig), den 23 augusti ska jag springa Dalasjörundan (antingen 5 eller 9 km terräng beroende på form) och slutligen ska jag springa Tjejmilen med Christoffer syster Linda den 6:e september. Spontant känns det som det roligaste loppet för närvarande. 
Är det någon löparmänniska som läser som kan guida mig till motivation, springflow och starkare pannben? Snälla? 

Andreas hälsar på!

2014-06-08 16:20:00 i Allmänt

I helgen har Andreas hälsat på! Hurra! Han är en pluggkompis till Christoffer när de läste Skogsmästarutbildningen och han åkte hela vägen från Örebro för att hälsa på, mycket bra tycker vi.
Vi drack mojitos
och njöt av det otroliga vädret som den här långhelgen bjöd på. Här traskar Christoffers morbror Lars-Åke hem efter en middag hos oss.
Andreas är så fascinerad över att vi har ljust dygnet runt här på försommaren och visst är det otroligt vackert?
På lördagen ville Lars-Åke bjuda tillbaka så då fixade vi knytis-middag och traskade dit över grusvägen.
Här är han i fixartagen i köket.
Christoffer och Andreas stod för denna goda anrättning som var förrätten.
Samtalsämnena var många och bjöd på otaliga skrattanfall.
Känner ni igen den här killen? Det är Christoffer i en betydligt yngre version. Mycket söt tycker jag!
Innan efterrätten badade vi! Det var så varmt och skönt. Sjön vid Lars-Åkes hus är inte så djup så solen har hunnit värma upp den rätt bra. Bada är livet!
Mats och Lovisa var också där. Suddig med fin bild!
Här sitter jag i vad jag döpt till den "romantiska hörnan". Jag tittade ut genom fönstret och tänkte att hela sommaren är framför oss och så blev jag helt pirrig i kroppen!
Här är klockan 01.00, mitt i natten alltså. Magi.
Tack för den här helgen, Andreas! Vi saknar dig redan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett steg framåt!

2014-06-05 22:47:00 i Allmänt

På torsdagar är det träningskvällar på Brukshundsklubben och i kväll gick den andra delen av Klubbkampen av stapeln. Som jag skrev förut har jag legat lågt med lydnaden ett tag och mestadels kört andra grejer så som spår, agility och allmänna lekövningar. I kväll klev vi dock ut på lydnadsplanen igen och var en 0:a i protokollet från ett 1:a pris! Weho! Vi snittade 8,5 men på läggande under gång fick vi en 0:a för hon lade sig inte. Synd! Vi landade på 147,5 poäng och för ett 1:a pris ska man ha 160 poäng (80 %) och hade det varit en riktig tävling och inte bara en träningstävling hade jag varit såååå besviken eftersom vi bara var 12,5 poäng ifrån det där sabla 1:a priset, haha.
Bästa Imra! Det där är hennes standardpose, en tass i luften.
Ps: Förlåt till alla er som kanske tycker att mitt tjat om hundar dit och hundar dit är tråkigt, men jag tycker att det är så himla kul.
 
 

Sommaren är inom räckhåll.

2014-06-04 21:20:00 i Allmänt

Tröttheten jag känner vet inga gränser. Efter en konsert får jag alltid en slags postkonsert-depression (av det lättare slaget förvisso, men än dock märkbar). Den totala tröttheten slår också ner mig. Att det dessutom är slutet av terminen och att sommaren är nära gör också att energidepåerna behöver fyllas på. Så här i början av juni har vi så mycket att se fram emot. Dels allt vackert som händer i naturen men också alla roliga aktiviteter och äventyr sommaren kommer att bjuda på.
Det gick så bra i kväll och jag måste återigen skryta på mina elever. De gör mig helt matt av stolthet. Känner mig sentimental och bräcklig så jag slutar nog skriva här. Tack för att ni läser!
Behöver lite sånt här nu känner jag: bad, sol, ledighet och totalt PLANFRIA dagar. Minns seriöst inte när jag hade en dag helt befriad från planer.
 

Mastodontrep i fyra timmar

2014-06-03 22:30:00 i Allmänt

Nyss hemkommen från stämrep inför morgondagens konsert. Det har annonserats om konserten men jag skriver också här:
I morgon kommer jag, min kollega Magne och tre av mina fantastiskt duktiga sångelever att framföra en sångkonsert, mestadels a cappella. Konserten innehåller musikallåtar, klassiker, medleyn av mer moderna låtar, solosång och någon överraskning kanske! Kom dit! Det kostar inget, det är mysigt, vi är snälla och bjuder på underhållning. Kanske drar jag en anekdot i mellansnacket. Vem vet?
Tid: I morgon, 19.00
Plats: Tingshuset, Vilhelmina
 

Agility!

2014-06-02 21:10:00 i Allmänt

Jag och Imra har börjat en kurs i agility. I kväll har vi varit på första träffen där vi fick se en film om agility samt prova på tunneln och hopp över hinder. Imras glädjeyra visste inga gränser - tror hon tyckte att det var superkul att komma till klubben och göra andra, mer fartfyllda övningar, än att bara nöta lydnaden som hon förmodligen tycker att hon kan redan. Hon skötte sig fint och klarade båd tunneln och hindren utan problem, men hon blev väldigt trött, dels av värmen och av alla nya intryck och övningar. Som tur är är Imra smartare än matte (som körde på utan paus) och kände själv när hon behövde svalka och då sökte hon upp ett dike intill banan där hon sänkte ner sig. När hon stod där i vattnet och tittade på mig såg det ut som hon tänkte: "Det är faktiskt varmt, och jag kan ju inte svettas på samma sätt som dig, du måste ge mig vatten". Efter det lilla doppet kom hon genast tillbaka och var på hugget igen.
Det känns så roligt att ha börjat på den här kursen för både jag och Imra behöver ett lydnadsbreak. Nu kan vi träna andra saker och samtidigt träna följsamhet som liknar lydnadsmomenten, men på ett mer lekfullt sätt. Direkt efter kvällens träning körde jag ett jättekort lydnadspass och då gick hon som en klocka, vilket kändes skönt. Hon har det i sig bara jag gör rätt och peppar henne.
Tänk att hon varit så här liten! Den här bilden är tagen för ganska precis två år sedan.
 

Gubbröra under den blommande häggen

2014-06-01 20:18:00 i Allmänt

I kväll lagade vi gubbröra (perfekta rätten dagar man inte orkar laga, eller äta, mer avancerade rätter).
Middagen intogs under den blommande häggen som doftar helt fantastiskt.
I dag har vi varit här hemma på gården och grejat och så gick vi över till grannarna Håkan och Lovisa med fika så de fick sig en paus i husbyggandet. Det här har känts som en riktig sommardag. Nu är det två veckor kvar till examen och sedan jobbar vi en vecka till och SEN ÄR DET SEMESTER! Hej hej, juni, jag tycker om dig redan.