Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Agility!

2014-06-02 21:10:00 i Allmänt

Jag och Imra har börjat en kurs i agility. I kväll har vi varit på första träffen där vi fick se en film om agility samt prova på tunneln och hopp över hinder. Imras glädjeyra visste inga gränser - tror hon tyckte att det var superkul att komma till klubben och göra andra, mer fartfyllda övningar, än att bara nöta lydnaden som hon förmodligen tycker att hon kan redan. Hon skötte sig fint och klarade båd tunneln och hindren utan problem, men hon blev väldigt trött, dels av värmen och av alla nya intryck och övningar. Som tur är är Imra smartare än matte (som körde på utan paus) och kände själv när hon behövde svalka och då sökte hon upp ett dike intill banan där hon sänkte ner sig. När hon stod där i vattnet och tittade på mig såg det ut som hon tänkte: "Det är faktiskt varmt, och jag kan ju inte svettas på samma sätt som dig, du måste ge mig vatten". Efter det lilla doppet kom hon genast tillbaka och var på hugget igen.
Det känns så roligt att ha börjat på den här kursen för både jag och Imra behöver ett lydnadsbreak. Nu kan vi träna andra saker och samtidigt träna följsamhet som liknar lydnadsmomenten, men på ett mer lekfullt sätt. Direkt efter kvällens träning körde jag ett jättekort lydnadspass och då gick hon som en klocka, vilket kändes skönt. Hon har det i sig bara jag gör rätt och peppar henne.
Tänk att hon varit så här liten! Den här bilden är tagen för ganska precis två år sedan.
 

Kommentarer

Klokt upplägg. Så tänker jag med Crespo och hoppningen också. Det är något som är roligt och enkelt för honom och som han får göra som en belöning för att han jobbar så bra i dressyren.

Tror Imra skulle bli grymt farlig på tävlingsbanorna om du startade i agility. Känns som det verkligen är något för henne som är både snabb och modig.
Så spännande!

När ska ni tävla nästa gång? Vet att du har skrivit det, men minnet du vet...

Skriv en kommentar