Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

JULLOV!

2010-12-20 00:31:24 i Allmänt


Fröken Fräken, Norrbyskär, sep 2010.

Jag klarade det! Jag klarade av att överleva en extra mörk höst. Jag hoppas på en extra ljus vår. Som kompensation, tänkte jag. Imorgonbitti traskar jag iväg till min praktikplats Dragonskolan för den allra sista praktikdagen. Klockan 16.00 säger jag Hejdå Umeå och Hej Dalasjö! LYCKAN! JULLOV: jag älskar dig redan.

Glöggkväll/planerarupptakt/hejdåförjullov

2010-12-19 22:50:42 i Studentlivet


Ikväll hade vi klasskväll där vi drack glögg, planerade för vårens konsert och sa hejdå till varandra för tre veckors (HURRA!) jullov!Från början var allt väldigt uppstyrt och vi delade in oss i arbetslag och fokuserade på alla tänkbara punkter rörande konserten.


Sedan spårade kvällen ur en aning. Men så kan det vara när man snart får gå på jullov (älskar att säga det då detta ju blir mitt sista jullov som student!) och är lite sockerhöga på julfika och glögg.


Det var himla kul att se Peter igen, men han tyckte inte att det var så roligt att återse min kamera!

Utförande: Plan B

2010-12-19 22:43:36 i Allmänt


Sjukhus.


Hund 1.


Hund 2.Fjäril på sjukhusfönster.

Plan B.

2010-12-17 13:41:59 i Allmänt

Ibland bestämmer sig livet att överraska en lite. Nu drar jag ut på Plan B-äventyr: Operation helg 17-19 dec.


Vinter, 2010.

Lyssna i efterhand!

2010-12-16 23:25:11 i Musik!

Om ni vill lyssna på när jag tolkar Joni Mitchells fantastiska låt "River" går ni in här och scrollar fram till 35 min och 50 sek. Ljudet är lite lågt (betänk även att detta är en amatörinspelning!), men ja, ni hör.

Lyssna även i slutet (vid 43 min och 50 sek) där jag körar när Jocke sjunger sin eminenta låt "My way back".


Gräsmyr, vår 2010. Bara för att det är en så himla glad bild!
Torsdagsnöjet.

2010-12-16 14:27:55 i Allmänt

Detta är en lista som cirkulerar i bloggosfären och istället för att fortsätta med min rapport tänkte jag ägna några minuter till att fylla i lite värdelöst vetande! Torsdagsnöjet, liksom!

 


 

min bästa vän är någon som lyssnar, förstår och säger till. Någon som peppar, drar igång roligheter och hjälper. Jag har många sådana. Det är jag tacksam för.

när jag borstar tänderna
borstar jag håret och klär på mig. Samtidigt.

när jag lagar mat är det cirkus! Jag fick höra följande en gång: Du är väldigt målmedveten och det flyger saker överallt och man måste akta sig så man inte hamnar ivägen. Tänk er Per Morberg gånger 837922.

 

 

jag är (lite) rädd för att inte få något jobb när jag tagit min examen. Men det ordnar sig. Det måste man alltid tro. Hur skulle man annars klara av livet?

den värsta känslan är ensamhet i närhet.

den bästa känslan är att få beröm när man förtjänat det.

jag är bäst på att vara peppad och peppa andra. Sen är jag en jäkel på att prata fort också. Jag vet bara en person som klår mig, det är Anna!

jag är sämst på att räkna! Jag är totalt värdelös på matte.

jag lyssnar på min lista "Juni, jag vill ha dig så mycket". Katzenjammer, Peasant, Skaburbian Collective och Friska Viljor med mera. Och snövädret utanför och golvet som knarrar.

jag pratar fort, mycket och högt.

jag tycker om att skapa. Musik, känslor, ord, stämningar. Men mest tycker jag om att knövla med Thimmies mjuka öron.

 

 

kärlek är något man inte ska för givet.

i somras var jag på mitt finfina jobb med de sötaste gamlingarna, jag besökte stugan, skrev klart texter, plockade kantareller med mormor, hade ofta huvudbry, spelade på min morbrors bröllop och fjällvandrade.

sist jag grät var för två nätter sedan. Jag läste igenom sms jag fått under hösten och kände mycket.

när jag vill tänka skriver jag av mig.

 

 

när jag bakar gör jag ofta nått med kanel, choklad, apelsin eller kardemumma för det tycker jag om.

just nu tänker jag på hur många snöänglar jag ska göra när jag kommer hem till Dalasjö på måndag.

idag har jag haft en väldigt intensiv lektion med Pop&rock-eleverna, intervjuat sex elever, övat på låten jag ska spela ikväll, pratat med storebror och ätit fyra apelsiner!

ikväll ska jag ska jag gå till Viktor där Hallongrottan calling ska sändas ifrån. Jag ska spela piano, sjunga samt läsa upp en av mina dikter. Ikväll, 20.00 på www.vickehallon.blogg.se!

imorgon kommer jag leda ett genrep med tidigare nämnda elever inför julavslutningen på måndag. Sedan kommer jag att ha en lektion med en annan klass och därefter drar jag iväg på hemligt äventyr!

min mobiltelefon är en oumbärlig pryl i mitt liv. Tyvärr. Kanske.

när jag vaknar på morgonen måste jag först komma på minst tre saker som är bra med dagen ifråga innan jag kan motivera mig att kliva upp.

om jag var ett djur skulle jag vara en hundvalp. Inget ansvar, vara söt och gullig och bli klappad, få sitta i knän och busa med andra vovvar.

 

 

Alla bilder (utom Thimmie-bilden) är hejdlöst stulna från olika platser på internet!

Live imorgon 20.00

2010-12-15 13:48:22 i Musik!

Som ni kanske vet har min finfina klasskompisar Viktor och Tobbe startat upp ett projekt med en livesänd web-show som sänds torsdagar 20.00 både via Viktors och Tobbes blogg. Förra veckan var det premiär och nu på torsdag, imorgon alltså, sänds det andra programmet. Vad som händer imorgon får ni se, men en sak kan jag redan nu avslöja och att det är att jag kommer att spela piano och sjunga en Joni Mitchell låt. Lyssna och se, imorgon klockan 20.00.

Mamma, här kan du och andra som lider av brist på kunskap kring denna multimediala nymodighet läsa en snabbguide:

- Imorgon vid 19.55 letar ni reda på en dator med ett fungerande internet.
- Ni skriver endera www.vickehallon.blogg ELLER www.studentochtrettio.webblogg.se i webbläsaren.
- Därefter klickar ni på play i fönstret om det inte redan startat av sig själv.
- Sen är showen igång! Jag vet i dagsläget inte det exakta klockslaget för mitt framförande så ni får hänga med under hela programmets gång.


Foto: Hanne, klassens utbytesstudent.
Jag: Trött, men finurlig!

Julfika.

2010-12-14 20:36:38 i Allmänt

Igår var jag hos Alexandra och Marcus. Vi fikade Alex extremt goda julfika, såg Svenska hjältar-galan och grinade ikapp och busade med Pyret. Pyret är typ den enda katt jag gillar! Man kan liksom inte annat än gilla henne: hon är mjuk, nyfiken, snäll, lekfull och gosig!

Vinter.

2010-12-14 13:48:17 i Texter/dikter

Det är tjugofyra minusgrader
och rimfrost
och halkfritt
och nylagade skor
hos Mästerkatten
det är saknad och komma på
och komma för och
komma bort
det är fina vitsord
och en kommande examen
och en jul som kommer
det är en ispromenad ned till stan
glöggte, frimärken, ord till förut
det är samtal om akutenbesök klockan fyra på natten
det är obarmhärtighet och fyra täcken
det är ett pirr i magen på grund av vinterljuset
viljan om att trycka på avtryckaren
men det är svordomar om en glömd kamera
dagar som den här


Dalasjö, nån vinter för ett glömt antal år sedan.

Anders.

2010-12-13 22:46:26 i Allmänt

Har nyss lagt på telefonen och avslutat ett samtal från Västkusten. Ett samtal med min älskade farbror Anders. Det finns telefonsamtal och så finns det t e l e f o n s a m t a l.


Anders, julen 2008.

Sofia Karlsson.

2010-12-13 18:05:03 i Musik!När en person som man tycker om säger:

Carolina, vi måste öva in lite Sofia Karlsson!


Då vill man bara mysa in sig i stunden och tycka om lite mer.

Pulka och pizza

2010-12-13 18:01:34 i Allmänt


Pulka+pizza+sötaste barnen+bästa umgänget = världsfenomenal lördag.

Advent.

2010-12-12 19:34:09 i Allmänt

I veckan har jag:

Tillsammans med min handledare och mina praktikelever anordnat tre lunchkonserter på Dragonskolan, traskat omkring i några minusgrader för mycket, haft så mycket bra musik att lyssna på att jag inte vetat var jag ska börja, sett första programmet av Vickehallon och Dressman-Tobbes livesända web-show, varit på möte med två av mina lärare angående den nya kursplanen i musik, spritsat pepparkakshjärtan, varit på pulkaäventyr, bodybalansat, afrodansat och styrketränat, varit i Strömbäck med bästa Idamari och kikat på Andreas när han tillsammans med sin klass på Musikalakademien satte upp den årliga julkonserten, kört genom Stöcksjö och känt "Åh, här skulle man ju kunna tänka sig att bo", skrivit klart någon text kanske, inte vågat publicera någon text kanske, handlat julklappar med storebror, fått en ros av en helt random kille på Musikalakademien, bakat äppelpaj, pratat i telefon med Emma (Siken-Emma) och känt hur mycket jag saknar, tänkt att vad kul det hade varit om man hade samlat ihop alla sina bästa i ett jättehus så att man fick ha alla nära, i nästa stund känt att nej, förresten, jag behöver också min ensamtid, skrivit intervjufrågor, skrivit en refräng på en ny låt tillsammans med bandet, lyssnat på Skapande musik-klassens konsert, luktat på min vita hyacint, räddat Molly från att bli bortgift med en 30-årig pizzabagare, druckit blåbärsglögg och hjortronglögg, ätit franska bakelser, sett Bamse och häxan Hia Hia, sett En kärlekshistoria och beundrat filmfotot, längtat hem, längtat efter jullov och längtat efter att få skriva ut precis allt.Konsert.

2010-12-12 16:42:22 i Studentlivet


I veckan har vi haft tre konserter på Dragonskolan och mina praktikelever gjorde ett himla bra jobb, se bara:Mellansnackade lite.

Nu är det bara en vecka kvar och även om det känns skönt är det ju sorgligt på samma gång. Som alltid med avslut. Jag har haft en bra handledare och de roligaste, duktigaste och mest morgontrötta eleverna man kan tänka sig. Imorgon får jag besök av en av mina lärare på Universitetet, hon ska kika på mig när jag undervisar.

Musikalakademien.

2010-12-12 16:35:52 i Musik!


I fredagskväll anlände jag och Idamari till Strömbäck!Där vi kikade på Musikalkademiens julshow!Det var fotoförbud där, men jag tjuvtog en bild.Vår gymnasievän Andreas studerar vid Musikalakademien och som jag nämnt tidigare har jag bokat in honom som sångare vid alla mina framtida högtider. Sådeså!

Antar att det är torsdag och att jag har miljoner saker att göra och att jag börjar med att lyssna på musik.

2010-12-09 13:35:36 i Musik!

Konsert på Dragonskolan imorgon 11.00

2010-12-09 13:05:35 i Studentlivet

Denna vecka har mina praktikelever haft lunchkonserter och den sista går av stapeln imorgon klockan 11.00 på Dragonskolan. Har ni inget för er får ni gärna komma och kika och peppa från publikens håll! De kommer bland annat att bjuda på skön soul av Umeåmusikern Samuel Ljungblahd, en akustisk och mycket charmig version av The Hives "Tick tick boom" samt 90-tals klassikern MMM-bop.

Två samlade pinsamheter på ett och samma träningspass.

2010-12-08 18:39:41 i Träning

Ibland är det verkligen inte bra att gilla att sjunga. Under träningspass till exempel. Idag tränade jag Body balance och mitt under Krigaren tre-positionen började jag nynna en liten stämma jag tyckte passade till låten som ljöd ut från högtalarna. Försökte medvetet hitta sjuan och göra ett lite lagomt avmätt glissando ner till en ren kvart.. när jag märker att större delen av passdeltagarna börjar skruva på sig och att blicken jag får av instruktören skär igenom de ackordfärgningar jag försöker förmedla med mitt nynnande. Som att inte denna pinsamhet var nog (och att det hänt x antal gånger förr!) råkade jag såklart somna under avslappningen. Jag vaknade av att instruktören stod rakt över mig och med klar stämma förmedlade att passet var till historien gånget.

Där ser man.!

2010-12-07 20:45:06 i Studentlivet

Fick ett mail av den lärare jag har i piano och ensemble:

Ensemblebetyg
utifrån tre delmoment:
*Lektionsprestation *Hemuppgifter *Examinationskonsert
Ditt sammantagna ensemblebetyg: VG

Piano utifrån tre delmoment:
*Lektionsprestation *Didaktiskt/pedagogiskt förhållningssätt *Tentamen
Ditt sammantagna pianobetyg: VG

Tur att skolan har gått bra i höst i alla fall. Tackar. Då myser vi på det.

Kursplaner.

2010-12-07 15:03:46 i Studentlivet

Jag och min klasskompis Tobbe har fått äran att utses till klassrepresentanter gällande den nya kursplanen i musik vid Umeå Universitet. Jag sitter i detta nu och läser igenom allt i detalj och jag blir så taggad på min sista termin vid lärarutbildningen! På torsdag klockan 16.30 ska vi sitta i möte med ledningen för att diskutera våra synpunkter kring det nya förslaget. Studentinflytande när det är som bäst. Framtida musikstudenter: skyll på mig ifall det blir något som blir helt åt helvete!

Idag har jag och storebror handlat julklappar och druckit te på NK. Om en stund ska jag bege mig mot IKSU där jag och Linnéa ska dansa afro! Ikväll har jag bandrep. Det kluriga är dock att Skapande musik har konsert samtidigt så vi kan inte ösa på lika mycket som vanligt. Hoppas jag hinner kika lite på konserten också.

Åter till läsningen. Det roliga är att jag tycker att det är kul att läsa igenom. Kanske för att jag älskar att vara med och bestämma.

Min hand är på Spotify!

2010-12-07 10:16:36 i Musik!

Dovelike – Once love now war

Vickehallon.

2010-12-06 18:25:57 i Allmänt

Jag har en vän som ligger hemma sjuk. När jag pratade med honom igår för att höra hur formen var sa han "Ja, alltså.. jag har drabbats av en hybrid mellan Hongkong-sjukan och Svininfluensan" (säkerligen en diagnos han själv fastställt under påverkan av en för hög dos febernedsättande). Så, som den snälla vän jag är, kommer här ett försök att pigga upp den unge mannen från Rossön!

Viktor är nog en av de mest analytiska människor jag vet, men han dividerar inte ihjäl saker och ting, han bara djupanalyserar dem, drar sin slutsats och så är det bra med det. Han blir ofta irriterad på mig när jag grubblar och ryter på bred ångermanländska (och ja! Här har jag ändrat från jämtländska då jag råkade begå misstaget att kliva ett geografiskt snedsteg för mycket vilket fick Viktor och hans Ångermanländska klan att bryta ihop) att jag ska skärpa mig. Och det låter så enkelt för honom. Viktor brukar ofta vandra omkring. Under lunchtimmen när vi sitter i fiket och äter kan man märka att Viktor helt plötsligt avlägsnat sig från den sociala samvaron. Tittar man sig omkring kan man se en lång, ung man spatsera omkring, med lockigt hår lagomt tillrättalagt, oknutna skor, skjorta och linne med hål i; attribut som alla passar in på Mr Hallon. Han vandrar omkring tillsynes planlöst, men jag vet att det är då han tänker. Det är då pionjären kläcker sina idéer. Jag vet det. Jag och Viktor håller nämligen på med ett ytterst kreativt skrivprojekt tillsammans och när han kommer på något får han något vilt i blicken - orden kommer på ultrarapid, han börjar stamma och saliven forsar ur munnen som en ångermanländsk fors under vårrusningen.

Under våra klassfester drar alltid Viktor igång någon dansant orkester och drar upp mig för att dansa styrdans och menar: Jamen, vi som är från inlandet måste hålla traditioner vid liv!

När Viktor vill något vet jag ingen som besitter så mycket energi som honom, när han däremot inte känner någon entusiasm formas den oftast seriöse mannen till en sparvel som hattar omkring och spelar in sporadiska filmer om klassens vardag (vilka såklart inbjuder till en stor dos komik, men som oftast är tagna ur sitt sammanhang relaterade till de uppgifter Viktor egentligen ämnade göra). När Viktor ringer vet man ibland inte vad han vill. Ofta är det någon detalj han vill avhandla, men ibland undrar jag efter avslutade samtal: Vad ville han? Man hinner knappt märka att Viktor avslutar ett samtal. Jag kan vara mitt uppe i ett: "Jamen, jo.. jag har också tänkt på det och bla bla, vi ses imorgon, hejdå" när han mitt uppe i min mening avslutar samtalet med ett abrupt "Hejdå!"

När vi sitter och skriver på Schmäck dricker Viktor te för att det "lenar så bra i halsen". Han dricker en klunk och ser lite bekymrad ut samtidigt som han trycker med handen mot struphuvudet. När jag frågar om jag får smaka skriker han nästan ett "Nej, absolut inte! Jag har ju bacillskräck!" och det stämmer. Jag är faktiskt oroad över Viktors dagsform. Hur ska han någonsin kunna leva ett civiliserat liv nu, efter fem dagar av, den på egen hand tillskrivna diagnosen "Hybrid mellan Hongkong-sjukan och Svininfluensan"? Viktor måste nog tillgodoses minst en veckas konvalescens.

Anmärkningsvärt är dock det faktum att Viktors bakterieskräck rimmar illa med den kaos som kan råda i hans rum på Nygatan. Det ligger böcker, kläder, notpapper, sladdar, omaka sockar, skolgrejer, gamla godisklubbor ÖVERALLT. Mitt i allt detta sitter Viktor och lyssnar på sin trogna Spotifylista "Deppa med Vickehallon" och frågar minst fyra gånger: Luktar jag förjävligt?" och när jag tillslut säger: Ja, Viktor, du får ju rycka upp dig" ger han sig och suckar över sin egen ynklighet.

Trots denna tillsynes makabra ungkarsvärld är Viktor en av de mest djupa vännerna jag har och jag kommer aldrig att glömma en dag då vi skulle skriva och han berättade om kärlek. Det var bland det finaste och det mest ärliga jag hört. Det som är så underhållande med Viktor är att han trots egna grubblerier och djupa tankegångar bara suckar åt mig när jag häver ur mig mina egna relationskomplikationer och säger: "Ja, Carolina". (Extremt lång konstpaus). "Jag är jävligt glad att jag inte är kär i dig" eller när jag kommer till honom för att skriva men halkar in på långa utläggningar om den för stunden rådande huvudbryproblematiken och han bjuder på te. Spetsat med Bacardi lemon (!). Det är bara hos Vickehallon sånt händer.


Foto: Joakim.

Ett nystan av ord.

2010-12-05 23:04:18 i Allmänt

Ni vet när man har mycket att skriva men inte vet hur man ska börja. Där är jag nu. Är inte säker på om jag ens ska börja. Om det kanske räcker med att säga att den här hösten har innehållit alldeles för mycket sorg av olika slag. Om jag skulle börja någonstans skulle det ta lång tid för mig att snurra upp orden. Kanske skulle jag sitta här till morgonkvisten och tangentera ned de huvudbryn och den sorg jag tampats med på sistone. Har märkt att det är några - några för många för att jag ska våga öppna mig helt - som läser det jag skriver och jag tycker att det är roligt, men samtidigt lite skrämmande. Exponerat och oskyddat. Allt jag skriver samlas för allmän beskådan och jag har ju själv valt det - och tänker såklart fortsätta skriva om allt som rör sig kring mig och jag vill att ni fortsätter läsa, för jag vill att vi ska göra en bättre vår 2011 än höst 2010. I torsdagskväll kom jag på mig själv att för första gången på länge uppskatta snöknarr, soluppgångar över broar och känslan av att packa in sig i 3 meter långa halsdukar. Att allt runtomkring mig är så himla fint. Jag tycker ju så egentligen men jag har inte kunnat känna så i höst. Jag har bara stängt av för att klara allt. Nu känner jag igen. Det är en bra bit på vägen.

Att skriva repscheman är verkligen en mardröm.

2010-12-02 18:15:04 i Studentlivet


Man måste nästan vara expert på logistik för att få ihop detta.

Mina elever ska ha konsert torsdag och fredag nästa vecka och jag tror att jag är mer nervös än dem. Såklart.

Jag blev just himla sugen på vin.

2010-12-02 15:22:39 i Allmänt

Jamen, hejdårå onsdag!

2010-12-01 21:41:06 i Allmänt

Några saker om denna onsdag den första december tjugohundratio:

- Jag har ätit lunch hos den bäste storebrodern på jordklotet.
- Jag har trycksvärta över hela händerna (och i ansiktet).
- Jag har fått en musiklista alla gitarrister skulle döda för.
- Jag har pratat med Jessica som är en av de allra klokaste vännerna jag har.

Nu ska jag duscha i 38482 minuter (på ett ungefär) och sen läsa, åh. Läsa, finns det nått bättre? Någon dag ska jag tipsa er om böcker, påminn!