Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Söndagseffektivitet.

2008-08-31 18:36:09 i Allmänt

Jag hann med både promenad med Lisa i den sista augustisolen, andra halvlek i fotbollen, en halv period i innebandyn plus rundvisning på universitetsområdet med en inför morgondagen mycket nervös pojkvän.

När vi gick förbi dammen vid Samhällsvetarhuset stannar han och tittar på vattnet.

P - Va! Men.. här är ju Corona! Där bakom! (pekar)
C - Ja.
P - Jag har aldrig tänkt på att det är vatten här!

Förmodligen blir observationsförmågan bristfällig vid en eller ett par öl för mycket.

Ändrade planer.

2008-08-31 14:38:03 i Allmänt

Lisa ringde nyss. Vi ska gå runt Nydalasjön. Fotbollen får avstå mig som publik idag. Känner på mig att Lisa har mycket skvaller att erbjuda!

Höstsöndag!

2008-08-31 14:33:00 i

Igår fick jag ett akut infall att jag var tvungen att träffa Göran och Elisabeth. Det kändes som om jag inte träffat dem på 100 år. Man träffar ju dem lite nu och då eftersom vi bara bor ca 200 meter ifrån varandra, men kvalitetstid är alltid bra att få. Jag och Patrik packade in oss i bilen och körde ut till Västervik där vi fick vin och kräftor och världens djupaste diskussioner som det alltid blir! När man är medlem i Patriks familj får man lära sig en sak och det är att nästan överrösta sällskapet om man vill få något sagt, haha, men det tycker jag om! Nu blir det Gammlia och Ersboda-Östersund och därefter kika på Mathis match; City-Dalen. Sportsöndag med andra ord.


Bild: http://www.vk.se/Article.jsp?article=211856

Samvete.

2008-08-30 14:54:59 i Allmänt

Några av mina grannar ringde just på. En flicka och en pojke i 10-13-årsåldern. Cirka.
De sålde produkter från Världsnaturfonden.
Jag var stressad.
Höll på att klä på mig efter duschen så jag öppnade i en utav Patriks skjortor och mina shepherdtofflor.
Jag bläddrade lite i katalogen de höll fram.
Och avslutade ritualen med att säga:
Nja. Jag tror att det är bra för idag.Vaddå tror? Vaddå för idag? Nog hade jag kunnat samla ihop några kronor för att köpa en kopp, ett klistermärke eller vad som helst för att stötta miljön lite mer. Men jag var stressad. Alexandra kommer snart och hämtar mig. Ni ser. Jag är stressad, men samtidigt sitter jag här och har tid för att skriva detta inlägg. Som jag brukar säga: Det är ett knepigt samhälle vi lever i. Och idag bidrog jag till att göra det ännu knepigare.

Klädprovning/budget.

2008-08-29 20:51:05 i Allmänt

Patrik och Marcus gör upp varsin budget över sina privatekonomier och jag och Alexandra provar kläder. Det säger ganska mycket. Vi dricker vin och mår bra!

Appropå tidigare inlägg.

2008-08-29 14:38:49 i Allmänt

Oh, sweet friday!

2008-08-29 14:26:20 i Träning

När jag var på Iksu idag blev jag irriterad. Varför sitter folk och LÄSER tidningen och pratar i mobiltelefon när de egentligen är där för att träna? Okej. Jag brukar ibland läsa tidningen om jag är där före ett pass. Men varför sitta vid t.ex. axelpressen och läsa och uppta tid och plats för andra? Läsa och prata i telefon kan man göra hemma.

Nu har jag precis käkat lunch. Ovanligt sent för att vara mig, men jag åt frukost vid 10, och jag gillar inte när det går för kort eller lång tid mellan mattiderna. Mitt blodsocker (och i synnerhet mitt humör!) är skapat för regelbundna måltider.
Nu ska jag - jag citerar en vän - "dra igång en dålig film och ställa mig och stryka kläder!"

Ikväll kommer Marcus och Alexandra hit på middag, vin och skräckfilm. Haha, hösten är bäst!

Kanske det sista av sommaren?

2008-08-29 09:46:57 i InredningBlommor från mamma och pappas trädgård i Dalasjö.

Könsneutralt och pepparkakor.

2008-08-29 09:45:49 i Allmänt

Igårkväll mitt under det värsta skrattanfallet ringer det på dörren. Jag öppnar och möts av en glad Martin! Jag ger honom en stor kram och berättar om varför han möts av en av skratt tårögd Carolina. Jag och Patrik hade just diskuterat om den dagen man har sån tur och är så lycklig så att man kan få ett barn. (Och nej, det dröjer ett tag till). Vi kom in på ämnet när vi började dividera om man skulle kika vad det är för kön på barnet när det ligger i magen. Vidare kom vi då in på könsneutrala kläder. And here we go!

C - Ja, alltså.. jag skulle helst vilja att man kanske inte brydde sig så mycket om vad barnet har på sig för kläder. Om det blir en flicka t.ex. så vill jag att hon både ska kunna vara klädd i rosa OCH i alla andra regnbågens färger också. Könsneutral alltså. Nikki är ett bra exempel. Hon kan både vara fin och uppklädd i klänning och ändå ha lite mer neutral stil.

P - Nikki! Hon har ju bara döskallar på sig! Men vi gillar henne i alla fall!

Och här skulle det passa med en bild på Nikki i egen hög person iförd döskallemundering. Tips: www.duagava.blogg.se (hennes mamma Emilys blogg, kategori Nikki. Där borde ni kunna leta er fram till en bild. Nikki är en utav de sötaste bebisarna jag vet trots döskallekläder!)

Martin kom in och började rensa runt lite. Bland annat städade han upp i vår tändsticksask och sa: Sån där oordning i asken kan man inte ha! Och när jag kokade ett ägg råkade som vanligt halvglömma bort det i min iver att göra något annat, vad det nu var. Rätt som det var hade Martin skalat det och placerat det fint i en äggkopp som han varsamt ställde framför mig i soffan. Tackar. Jag föreslog honom att han skulle börja arbeta som hembiträde hos oss. Han skulle få påbörja sin anställning idag, men han tackade vänligt nej och påminde mig om studierna på Chalmers dit han åker på söndag efter matchen. Och där fick jag och Patrik ännu en anledning att åka dit! Vi måste helt allvarligt ta tag i en Göteborgsresa inom sinom tid. Då vi upptäckte att vi ej hade något av delikat smak att bjuda på fick Martin botanisera lite bland mina tesorter. Han valde Yogi te med smaken Jamaica. Bra val. Till det fick han knapra på pepparkakor från förra året. Nedan kan ni skåda den av mig mycket ambitiöst uppstyrda fikastunden..Han ser ju inte alltför missnöjd ut.

Klipp!

2008-08-28 08:26:13 i Allmänt

Klockan 10.00 sätter jag mig under saxen. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli att bli av med sommarruffset. Alltså! Jag ska inte klippa kort. Bara toppa längderna, men ändå! Jag älskar att bli klippt.
Efter klippningen ska jag gå till akademibokhandeln och äntligen köpa en ny kalender. En kalender är helt seriöst det viktigaste i mitt liv (av materiella ting).  Den som läser i den får världens inblick i min vardag. Jag har svårt att förstå att jag varit utan kalander i 10 dagar nu.
Anledning 1: Jag har inte hittat några snygga.
Anledning 2: Jag har inte brytt mig om att leta för jag har varit ledig och kunnat styra dagarna lite som jag vill.
MEN.
Som de flesta vet är jag en stor motståndare till post-itlappar. De skapar ett kaos. Ett kaos i en ljusgul ton och det vill jag inte vara med om. Organisation i form av en bok är mer min stil.
Så därför: Kalenderutbudet: Here I come!

Oh yes.

2008-08-27 20:27:04 i Träning

Nu sitter jag här insvept i min morgonrock, fikar och torkar håret. Det känns som om jag skulle kunna äta upp hela kylskåpet inklusive innehåll. Min kropp skriker efter näring efter tre timmars fysisk ansträngning. Cykel till Iksu, dans 1 h, bodybalance 1 h och cykel hem. Det var riktigt skönt. Jag längtar till nästa vecka då Jessica låser upp kortet igen! Vi ska ta tillbaka våra onsdags- och fredagstraditioner: Käka lite mindre än en halv frukost, morgonspinning 07.15, duscha, gå till skolan, käka en STOR frukost och läsa tidningen! Åh, vad jag saknar det! Kroppen känns så skön efter morgonträning.

Milrök.

2008-08-27 13:57:27 i Träning

Idag har jag varit effektiv.

Målat om en stol.
Gjort en ekonomisk budget. (Ja! Det är sant!)
Svarat på Carolines brev. Vi gör som i gamla goda tider och skriver handskrivna brev.
Nu har jag en mellanmålspaus.
Ikväll ska jag dansa på Iksu och sen blir det ett bodybalancepass och ett kärt återseende av min absoluta favoritinstruktör Elvira!

Vadan detta hat?

2008-08-27 12:26:59 i Musik!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article3055497.ab

Jag såg Lykke Li på Storsjöyran i Östersund och hon var bland det bästa jag sett live. Den energi hon hade på scen är det nog inte många som kan återskapa. Men. Efter att ha läst ovanstående artikel skulle jag gärna vilja ta en pratstund med kvinnan bakom flowet. Vad försiggår i hennes huvud? Okej att hon uppskattar mörker i hennes liv, men varför gå ut med en: Hej, jag vill ta livet av mig-propaganda när hon vet att många av hennes fans är tonåringar som efterliknar allt som kallas idoler?

Ps: Jag lyssnar fortfarande på Lykke Li. Trots mörkret. Efter 21 år i mediahysterins framfart vet jag att man inte alltid kan lita på "journalister".

Dagsljus och kvällsljus.

2008-08-27 12:20:36 i Inredning
Upptäckte just att blomman växt en hel del sen dagsljusbilden togs. Det sämsta med hösten är att blommorna dör.

Knepigt.

2008-08-26 22:57:50 i Allmänt

Har ägnat en stund till att föra in mina inlägg i olika kategorier och det verkar som om två inlägg från i mars hamnade som de två senaste publicerade inläggen. Ni får hålla till godo. Tror att jag inte ens publicerat marsdikten förut, så den bjuder jag på nu. Har ju fått tillsägelser om att skriva mer poesi. Varsågodarrrr som man säger. Kanske inte hade publicerat bilden på klassen heller, den kanske låg i arkivet? Det kanske var därför de där inläggen hamnade på första sidan när man går in på bloggen. Dagens i-lands bloggproblem. Nu är det dags att borsta tänderna och avrunda.

Mars, visst vet du?

2008-08-26 22:14:11 i Texter/dikter

Samspel med tankar som inte enas.
Ett egen plats där tvivlet förenas.
Mars, är du månaden som hoppas?

En Sestina vore på sin plats om ork fanns.
Nu försöker jag bara hålla styrsel och balans.
Ni vet det kan bli svårt att hållas i dans
om man inte ser sina mål som en chans.

Men var finns målen?
Är de i de djupaste hålen?
Mars, är du månaden som vet?

En Sestina vore på sin plats om jag kunde skriva.
Nu har jag ingen penna, inga ord, bara papper att riva,
tid att fördriva och tankar som är naiva.

Visarna passerar tre på min klocka.
Tid som man egentligen kunde avbocka.
Mars, visst är du månaden som egentligen inte bryr dig?

En Sestina vore på sin plats om jag visste vad jag hoppades på.
Kanske tar jag en paus från detta och skriver något på måfå.
Kanske finns det en plats där man kan se utan att kliva upp på tå?

Målen och tiden är väl samma sak?
De delar väl plats under samma tak?
För Mars, visst är du månaden som är rakt på sak?

De bästa!

2008-08-26 22:13:03 i Studentlivet

image48

Pianospel efter lektionen idag! Klassen är underbar!  

Norgefarar'n och katten Svea!

2008-08-26 18:21:56 i Allmänt

Emma drog till Oslo förra veckan. Jag hann träffa henne och ge henne en stor hejdåkram. Som sagt Emma: Juldagen är vår dag.Passade på att fota Emmas familjs katt Svea när hon låg där på soffan omgiven av färger som matchade hennes färgskala. Estetnörd som jag är.

Bebisar!

2008-08-26 18:18:16 i Allmänt

Emma och Mattias dotter Freja och Emily och Jockes dotter Nikki. Dessa töser är bland det sötaste jag vet!

Reklam!

2008-08-26 18:11:10 i Allmänt

Nu ska jag göra reklam för min vän Alexandra och hennes smyckeskreativitet.
Dessa örhängen (bland flera andra) gav hon till mig i våras i födelsedagspresent. På hennes blogg www.thefatbaby.blogg.se kan ni se fler smycken hon gjort. Hon är himla duktig!


Camp augusti 08

2008-08-25 18:35:51 i Natur/friluftsnörderi

Barnens förebilder?

2008-08-25 18:30:01 i Allmänt

I helgen var jag, mamma, Idamari, Emily och Nikki och kollade på när Ludvig spelade fotbollsmatch. Mitt under matchen började en fotbollsförälder skrika och gorma åt sina spelare (ett umeålag). Man kunde nästan tro att han var någon slags assisterande tränare som inte begriper sig på gula kort och andra spelförseelser. Under några rafflande matchminuter fick han dåndimpen och började härja mot domaren. Då ryckte vi ut och lärde upp denna fotbollspappa. Man kan ju förstå att det finns barn och ungdomar som skriker könsord rakt över diverse spelplaner och tävlingsarenor när det finns föräldrar som aldrig hört talas om gyllene regeln, rättvisa och att hellre hålla käften om de inte har något snällt att säga. Under mina år som ponnyryttare mötte jag många idioter till föräldrar ute på tävlingar och träningar och det skrämmer mig att jag inte ens blir förvånad när deras barn växer upp till liknande ragator. Var tog all stöttning, laganda och uppmuntran vägen?

Det blir en bra musikhöst!

2008-08-22 12:23:54 i Musik!

Jag har ransonerat lite i VK:s lista bland höstens skivsläpp och kommit fram till denna lilla radda av skivor jag gärna skulle vilja köpa in till samlingen. Men det var ju den där studentekonomin också..Men erkänn alltså: höstens musik är inte att leka med. Seriöst. Tänk er ex. Sophie Zelmanis stämma där ni vandrar er höstpromenad. Sophies röst och de orangea/röda löven som sedan följs upp av Timos sång tillsammans med den första frosten. Vad var det jag sa? Detta ska bli den bästa hösten.

September:
Roots Manuva, Sophie Zelmani, Aretha Franklin, Lasse Lindh, The Streets, Gary Moore, Natalie Cole, I'm from Barcelona, Rebecka Törnqvist, Bo Kaspers Orkester

Oktober:
Bob Dylan. Amos Lee, The Cure, Frida Hyvönen, Those dancing days

November:
Tracy Chapman, Laleh, Timo Räisänen

Under hösten (ej utsatta datum för skivsläpp):
Timbuktu, Capetown, Christian Walz, The Soundtrack of Our Lives, Abalone Dots.

Fotnot: Listan baserar sig på information från skivbolagen. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Listan är ett urval och är på intet sätt komplett.
(TT Spektra)
Källa: www.vk.se
Sensommarsemester.

2008-08-21 11:55:49 i Texter/dikter

I takt med regnet rinner sommaren bort.
Jag undrar var den tog vägen.
Egentligen.


Jag antar att hela augusti handlar om ett avsked.
Ett avsked innan september.
Ett avsked innan augustis kusin knackar på.
Månader är ju inte bara ett blad i almanackan.
Jag älskar att ha sensommarsemester.
Jag älskar att ha tiden för mig själv.
Att ensam få plocka av de sista från hallonbuskarna.
Att ensam få ägna dagar till att läsa och tänka.
Att välja precis vilka man vill ägna de lediga dagarna åt.
Det tråkiga med sensommarsemster är att man
inte riktigt får visa allmänheten sina lediga dagar.
Dagarna då de gick att sitta ute
och äta frukost är förbi sedan länge.
Regnet har tagit över.
Dukarna på borden har blåst iväg.
Blommorna har vissnat.
Man vill ju visa att man har semster.
Kunna mysa med det på ett offentligt sätt.
Efter en sommar av slit känns det så mycket bättre.
Varför är det så egentligen?
Varför tycker man att det är skönt med semester i ensamhet
samtidigt som man önskar att andra var avundsjuka
och också ville ha semster när man själv har det?
Augusti är en knepig månad.
Som ett litet utfall i kalenderåret.
Ett sista hopp för sommaren.
Ett sista hopp för en årstid Sverige
aldrig lärt sig hålla fast vid.
Ett sista hopp för oss ensamma semsterfirare
som trivs med gamla hallon,
ensamma stigar och regn
som sköljer bort de sista av sommaren.


C - aug 08.


Bokrån.

2008-08-19 10:37:02 i Studentlivet

Jag beställde nyss böcker för 641 kr. Det känns att terminen snart börjar.
Igår sa jag hejdå till min Norgefarare. Emma drar till Oslo och kommer hem till jul. Vi lovade varandra att hålla ut till juldagen (om jag inte tar mig en tripp till Oslo ifall ekonomin tillåter efter att terminens bokshopping länsat min studentekonomi). Efter jag sagt hejdå till henne hälsade jag på Emily, Jocke och Nikki där jag fick vegansk lasagne. Nikki hade växt mycket sen dopet i juni! Hon var söt och snäll som vanligt. Idamari kom också på besök och det blev en hel del snack om minnen från förr och otaliga skrattattacker. Det är sånt jag älskar. Efter hästskötsel och Lindykramar i Lövåsen skjutsade de hem mig till Dalasjö. Det känns knepigt att bara ha en bil hemma. Man blir lite fast. Tur att jag har snälla vänner. Jag är sugen på att köra mamma och pappas bil. Har kört Patriks nu så länge och känner att jag behöver lite omväxling. Nu ska jag förkovra mig i kursplanen och drömma mig bort till svettiga föreläsningsmarathon, simuleringsövningar samt grov tentaångest.

Har med mig kameran lite överallt. Glömde dock sladden i Umeå så bilderna dyker upp när jag kommer tillbaka till stan. I nuläget sitter Ludde i rummet intill och sjunger. Jag har alltid sagt att han är duktig på att sjunga och spela teater, spexa och showa och allt vad det är. Han är världens bästa lillebror! I veckan ska vi under några dagar leva "primitivt friluftsliv" vilket innebär kajakpaddling (fast det är egentligen är kanadensare), fiske, tältning och förmodat myggkrig. Ludvig blev lite besviken när jag berättade att jag glömt munspelet i Umeå. Om ni sett Survivorman på discovery science vet ni vad jag menar.

Frid min vänner.

Saknad.

2008-08-16 23:15:30 i Allmänt

Jag saknar Bia. Mer och mer. Om det ens är möjligt. Klickade in mig på försvarets hemsida och kikade på hundbilder. Åh. När Bia, jag och mamma var i Sollefteå och utförde testerna blev jag oerhört glad och stolt att Bia klarade dem. Då sa jag att jag tyckte att det var 60 % skönt att vara utan vovve ett tag medan de resterande 40 % bestod av saknad trots att jag visste att Bia skulle få arbeta och prestera - det hon älskar mest av allt!

Nu när jag tänkte på Bia och en eventuellt framtida vovve kände jag att det är ungefär 10 % skönt att känna friheten utan hund medan det kvarvarande 90 % består av en oerhört stark längtan efter att få bli mött i dörren av en glad hund, att få gå långa skogspromenader på morgonen, på dagen, på kvällen och jämt. En längtan efter att få träna tillsammans med hunden, känna kontakten som uppstår när allt fungerar. En längtan efter att utvecklas. Till sist längtar jag efter att alltid ha någon som vill vara med en även om man känner sig sju gånger värre än de sju svåra åren och mest av allt vill stänga in sig ensam. Det är då jag vill ha någon som kommer med en mjuk tass, lägger den på mitt ben och säger (med ögonen då) :Nu går vi ut och leker!

Bilder från www.livgardet.mil.se
Dagens!

2008-08-16 21:54:38 i Allmänt

Då jag under kvällens lopp nöjt förkunnade inför en boende på jobbet att det var min sista arbetsdag för denna sommar utbrister hon med en viss förtvivlan:

- Men vem ska sjunga med mig då? Och hjälpa mig med tvn? Och fläta mitt hår? Lova att du kommer och hälsar på mig! Vi får ju inte tappa kontakten! Och du! Läs inte så mycket så att du blir huvudyr!


Huvudyr kommer jag nog att bli. Kikade lite på kurslitteraturen inför hösten. Medan löven faller ska jag läsa om minioritetsspråk och språk ur ett mångkulturellt perspektiv. Myyysigt ska det bli. Jag, kunskapen, de fallna löven och 8938402 koppar te. Och kanske en påhälsning hos gamlingarna på jobbet.

Mumin i mitt hjärta.

2008-08-15 22:12:54 i Allmänt

Emily (se duagava.blogg.se  )* och Idamari diskuterade Mumin häromdagen. Ni vet Tove Jansson påhittade vita troll som bor med diverse bihang i Mumindalen. När jag var liten älskade jag att titta på Mumin och yttrade mig lite väl mycket kanske inför en vän som köpte 3 Mumindvd:er åt mig i 18-årspresent! Tackar sa jag och myste med Mumin ibland när jag hade svårt att somna. Jag och några vänner delgav olika alias till de olika karaktärerna och roade oss under regninga hösteftermiddagar att hitta liknelser i karaktärerna hos människorna i vår bekantskapskrets. Jag vet en Snusmumriken, en Lilla My (det är ju jag!), en Mumin, en Sniff, en Stinky och en Hemul i vår riktiga värld bortom böckerna, sagorna och filmerna. Under Emilys och Idamaris diskussion gällande Mumin dök det upp en grej jag aldrig funderat över: Varför går Mumin alltid naken men drar på sig badshorts när det vankas ett dopp?http://images.google.com/imgres?imgurl=http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00277/KULTUR-08s04-mumin-_277697w.jpg&imgrefurl=http://www.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article483888.ab&h=495&w=438&sz=29&hl=sv&start=2&um=1&tbnid=HSWVsWJ_IgbJ7M:&tbnh=130&tbnw=115&prev=/images%3Fq%3Dmumin%26um%3D1%26hl%3Dsv%26client%3Dpub-client%26sa%3DN%26oe%3DISO-8859-1

(Om ni vill förkovra er lite om Mumin ur ett litteraturvetenskapligt perspektiv. Vilket ni vill. Det var en bra text.)


* Jag MÅSTE lära mig att länka via namn. Linnea? :)

Bildkaskad från ett semesterminne.

2008-08-14 18:11:36 i AllmäntObligatorisk påhälsning hos fåren i hagen mitt emot stugan.

Tanken på att på lördagkväll få känna total ledighet i två veckor framöver gör mig helt lealös med positiv bemärkning. Inga studier, inget jobb. Bara ledighet. Den 2:a sep kör vi. Språksocilogi och litteratursociologi. Jag, Jessica och Ida åt middag igår och diskuterade den kommande hösten. Jag älskar höstar. I hela mitt liv har jag älskat höstar och i år ska jag älska hösten mer än någonsin. Nu blir det födelsedagsfika hos Freddan, adjöss!

Multifunktionella människor.

2008-08-13 16:07:14 i Träning

Ni vet. Man kan se dem lite överallt. De märker ofta ut sig på ett sådär mystiskt ospecifierat sätt. Idag mötte jag en multifunktionell herre kring 50 år. Han skulle kunna sitta vid ett domartorn vid dressyrtävlingarna FE1-kvalen. Han skulle kunna plocka Karljohansvamp i en skog i Härjedalen. Han skulle kunna radioprata om internationell ekonomi i p1 och han skulle även kunna vara träslöjdslärare på en mellanstadieskola. Jag träffade honom när han var spinninginstruktör på IKSU den 13 aug 2008. Det var det bästa spinningpass jag någonsin varit på. Denna herre hade en musiksmak utöver det vanliga. Han lirade hjältar som Springsteen, Dylan, Neil Young, Jonny Lang och avslutade perfekt lagomt till stretch med allas vår Thåström. Det komiska med hela den här storyn var,  förutom att den är helt verklig, att han tog på sig EXTREMT små läsglasögon som han i bråkdelen av en sekund placerade på näsan vid varje låtskifte under passet (förmodligen för att kunna spana in låtlistan med tydligare struktur). Glasögonen passerade alltså mitt synfält cirka 15 gånger i takt med att svetten rann. När passet led mot sitt slut delade han i gruppen i två lag och så blev han plötsligt värre än Mördarbarbro och Hitler tillsammans. Snacka om att ha många personligheter. Men jag är snäll, jag kallar dessa fascinerande människorna för multifunktionella istället för att kalla de galningar.

När passet var slut gick jag fram till honom och tackade.

Nu ska jag förbereda mig för middag hos älskade Jessica!

Music is the most high.

2008-08-12 18:38:44 i Musik!

Känner att det är dags att bjuda på ett musiktips.

Katie Melua - Belfast (Penguins and cats)Och jag känner hur mycket jag saknar att sjunga.

Poängen med ordleken.

2008-08-12 18:31:04 i Texter/dikter

Realismen har åtminstone två skäl.
En markering av betydelsen.
Och om jag fick bestämma skulle din själ
vara en del av händelsen.

Ren och skär brutalitet är vad jag vill ha.
Våldsamma framhävanden av lidandet.
Ordet "genast" kan reformeras till handling
för ord är ju egentligen bara en förvandling.

Ju längre man kommer på trappan av skeptism
saknar hjärnan ord som realism.


Denna text hittade jag i ett block från mars månad detta år. Skrev den förmodligen under ett svagt ögonblick. Mindre glatt i alla fall. Rensade i lådan där jag har mina pluggsaker. Måste skapa plats för hösten kunskap. Och nya kryptiska "dikter".

Den här fanns också med. Skriven några dagar efteråt.

En outsäglig strålglans
och jag antar att vi ska finna
någon slags relevans
kanske också någon form av tolerans
för om jag hade någon chans
skulle jag självklart lockas till dans
än fast jag innerst inne vet att jag borde hålla sams
och tygla mig själv till sans.

Brorsan känner mig bra.

2008-08-11 21:19:01 i Allmänt

Han hade köpt ett rosévin till mig i Copenhagen. Amore.
Vi var på middagsbesök där ikväll och då fick jag en fin flaska som inom kort skall placeras i vinstället som Patrik i nuläget sätter upp på väggen. Vackert.

Som den konstnärssjäl han är.

2008-08-11 21:10:40 i Allmänt

Patrik blev helt vild av extas imorse när han kom på att vi har ytterligare en ledig dag framför oss. Han föreslog akvarellmålning inför morgondagen. Patriks farfar var bror med Lars Matsson och det kan ju förklara hans glädjeutbrott för den enkla akvarellkonsten vi imorgon alltså ska ägna oss åt.

Lars Matson 1933 - 1994
Efter studier i Göteborg på Valands Konstskola hamnade Lars Matson åter i Sorsele. Han hyrde en ateljé i gamla polisstationens arrestlokaler och utvecklade där en unik stil som kom att prägla hans måleri genom hela livet. Konstnär'n i byn drog till sig personligheter, både lokala profiler och Sverigebekanta artister. Han levde tillsammans med familjen i en gammal ombyggd uthuslänga och drog sig fram med en knapp ekonomi. De artister och kulturpersonligheter som han bekantade sig med under denna tid kom att betyda mycket för det riktiga genombrottet i Stockholm 1962. Då utställningen plötsligt besöktes av Operasångare, skådespelare, erkända konstnärer och storföretagare så kom pressen och med pressen kom även Lars Widding som kom att skriva flera viktiga artiklar i Expressen om konstnären.

 

Källa: www.ateljematson.com

För vetskapen tänkte jag.

Sen en tid tillbaka.

2008-08-09 21:06:19 i Allmänt

Just ja. Glömde ju meddela er trogna läsare om mitt bortfall under de senaste 10 dagarna. Semester har jag ägnat mig åt. Konstnärsbesök, gruvklättring, bokläsning, släktkramar, hästprat och kräftkalas och allmänt mys framför brasan i stugan i mitt älskade Dalarna. Ett urval från en tid tillbaka.
Jag kom på en sak för ett tag sedan. Jag har slutat med allt jag är bra på.
Jag har slutat att rida och tävla.
Jag har slutat att träna hundar.
Jag har slutat att spela piano.
Jag har slutat att sjunga.
Jag har slutat att stå på scen.


Det är en sorg.
Förhoppningvis är livet inte slut bara för att man tar en paus från allt.
Melissa Horn sammanfattar min känsla på ett rätt konkret sätt. Om nu sådana finns.


Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till


Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann


Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan


Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är


Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är


Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort