Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Familjemys i Månsberg

2016-05-31 22:09:25 i Allmänt

 
 
Bröderna Berg flummar runt i vanlig ordning, haha! Gillar de där grabbarna så mycket!
Vidar "fyllde" fyra månader i lördags och det firade vi med att bjuda honom på den allra första smakportionen! Han fick mosad potatis utblandat med bröstmjölk och det föll väl ut hos den lille smakprovaren.
Jag och Linda gick en kvällspromenad i sommarvärmen.
Lägg märke till Vidars min. Väldigt intresserad av efterrätten! Snacka om att ha fått upp ögonen att mat är något man stoppar i munnen, hehe.
Mys med farmor och Thomas. Jag har sagt det förr men det tåls att sägas igen: Vidar har verkligen ett järngäng av fina människor runt sig! Han kommer aldrig behöva känna sig ensam och rädd - för då dyker insatsstyrkan av familj upp!
I dag har vi varit och hälsat på mina elever och kollegor. Vidar var som en magnet och eleverna flockades runt honom, haha! Kul att träffa dem och mina jobbarkompisar. Saknar dem väldigt mycket men som tur är ses vi ju igen så småningom. Allt har sin tid.
 
 
 
 
 
 

Punktlista om det senaste

2016-05-30 08:36:12 i Allmänt

- Låt oss prata om vädret. Sommaren kom ju förbi i helgen! Hur härligt var inte det? Mycket härligt om ni frågar mig som älskar sol och värme. I dag går det dock att andas lite lättare och det kvava är borta.
- Eftersom vi bor i ett äldre hus är det inte världens bästa ventilation här vilket gör att huset blir VÄLDIGT varmt när det är varmt ute. Vårt sovrum blir som rena bastun och att sova med en bebis där känns mindre bra så därför slog vi läger i vardagsrummet i gårkväll. Jag ammade Vidar i soffan och lade honom i babynestet och bullade upp med kuddar runt omkring. Sedan tog vi in vår resesäng så jag sov där och Christoffer på andra halvan av soffan. Det var ganska mysigt faktiskt! Som att campa i sitt eget vardagsrum, haha!
- Tävlingen i går då. Jag tävlade i lydnadsklass 2 med Imra. Hade en bra känsla när jag åkte dit och tävlingen var rolig och mina nerver var under kontroll. Hade som mål att gå ut från planen och känna mig till övervägande del nöjd och glad och det gjorde jag även om det inte räckte till ett första pris. Värmen gjorde sitt med Imra som är ganska värmekänslig så det blir att träna mycket i värme hädanefter och även träna mer med andras apporter då Imra var tveksam på att gripa apporten igår vilket drog ner poängen.
- Helgen i Månsberg var jättemysig och det var som vanligt roligt att umgås med Christoffers familj - bilder kommer i kväll! Nu ska jag amma lilldrängen och så ska han sova en stund för att vila inför dagens mammaträff i Latikberg!

Förlust på gården

2016-05-28 09:20:00 i Allmänt

En ögonblicksbild från gårdagen som jag lade upp på min Instagram. Då satt jag i solen och läste, Vidar sov och hönorna pickade och allt var bara frid och fröjd. TRODDE JAG. I går hände något jättehemskt och sorgligt. En av våra hönor försvann, troligtvis uppäten av jävelräven. Christoffer släppte ut hönorna på baksidan av lagårn och förmodligen har då räven smugit sig dit och kastat sig på stackars Höken (ja, den hönan såg ut som en hök som ständigt kikade runt och hade koll, därav namnet). Om han fått fatt i henne på framsidan borde hundarna ha levt om men de såg ju ingenting. Jag misstänkte inget i går heller för ibland kan ju en höna vara inne och värpa eller vara på eget strövtåg på gården och det är inget konstigt med att alla inte kommer i en stor flock (vilket det oftast gör men inte alltid). Det var mamma som upptäckte förlusten i går när hon var till hönsen för att natta dem och stänga. Åh. Så himla, himla sorgligt men jag antar att man får räkna med detta om man vill kunna ha frigående höns.
Vi skickar en tanke till dig, Höken, och hoppas att ditt korta, men fria, liv gav dig glädje och harmoni. Vila i frid!
Nu åker vi strax till svärmor och Thomas där vi stannar till i morgon! Ha en fin helg.
 
 

Världens vackraste gym

2016-05-27 09:37:00 i Allmänt

Välkommen hem till mitt gym! Vackraste vyn och garanterat fritt från ingrodd svettlukt.
Utomhusträning går att variera i oändlighet. På en grästmatta, en sluttning och med en kettlebell, bänk och ett gummiband tar man sig långt!
Och så får ju kreativiteten jobba lite mer än i ett vanligt gym bland färdiga maskiner.
Så här fint var det i gårkväll när jag körde tabataintervaller!
 
 
 
 

Nose Work

2016-05-26 20:49:21 i Allmänt

I helgen hade vi i Vilhelmina Brukshundklubb bjudit in en instruktör i Nose Work för att vi var väldigt nyfikna på den mer och mer populära hundsporten. Instruktören Susanne var så inspirerande och både jag och Imra åkte hem med ett fint iver och ett sug efter att träna mer - precis som det ska vara efter en givande kurs! Vi i klubben har redan bestämt ett datum för gemensam träning och innan dess ska det tränas på hemmaplan. Här kan du läsa om Susannes sammanfattande ord om helgen och även titta på en film som hon klippt ihop!
Nose Work är en hundsport där hundarna får arbeta med nosarna och grenen delas in i behållarsök, utomhussök, inomhus samt fordonssök. Sporten härstammar från rent narkotikapreparatsök och påminner mycket om hur polishundar arbetar men i Nose Work jobbar man med kryddofter.
image
Här belönar jag Imra efter att hon markerat rätt "behållare". Det sitter en liten möbeltass med doft av eukalyptus inuti den lila burken. Det här blir garanterat något vi fortsätter med!
I kväll har vi varit på klubben och träningstävlat. Det var 17 grader och strålande sol och för Imra som går ner sig och blir slö av värmen var det inte toppen men hon skötte sig ändå helt okej. Det jag blev mest nöjd med var att hon gjorde en mycket bra "ruta" - det moment som vi haft mest problem med. Hoppas hoppas verkligen att det går bra på söndag. Under platsliggningen nosade hon och hade sig, hon som brukar vara stabil under det momentet, så det är något jag ska träna på i morgon när Vidar sover. Hon ska få göra platsliggning i stekande sol, hehe. Hundar alltså - de är så himla roliga att träna med!

Fullt upp!

2016-05-25 08:22:07 i Allmänt

I gårkväll var mina jobbarkompisar Lotta och Ingela här och hälsade på och vi pratade om föräldraledighet och jag tycker det är så himla lätt att få tiden att gå. Jag trodde att jag skulle klättra på väggarna betydligt mer, men dagarna rullar på och jag har inga problem att fylla dem med innehåll - det är snarare så att jag funderar på hur jag hunnit med ett heltidsjobb innan jag blev förälder? I dag ska jag motionera hundar, träna Imra inför tävlingen på söndag, måla hyllplan som ska in i ett skåp i köket (vi gjorde ju om lite när vi satt in diskmaskinen), ha städkväll på badplatsen i byn och ordna med fikat där och i eftermiddag kommer prästen hem till oss för planering av dopet nästkommande helg. Ja, ni hör ju. Utöver detta helammar jag så några amningspass ska också klämmas in, hehe. När jag börjar jobba heltid igen efter föräldraledigheten (Christoffer ska vara föräldraledig våren 2017) kommer jag att ändra lite bland mina sysslor. Tänker att det kommer räcka ganska gott och väl med jobb, familj, vänner och mina intressen.
 

Föräldraledighetens ljuva stunder

2016-05-24 14:35:00 i Allmänt

Detta är en sån där stund jag älskar med att vara föräldraledig. Låtom mig beskriva: Precis inkommen efter en skön promenad med Anna-Karin och lilla Alice, tre veckor.
Äta mellanmål. Te med mycket mjölk och honung och macka. Babylarm i närheten.
Sovande bebis ute i vagnen, strategisk placerad så jag kan se honom.
En sådan där harmonisk stund jag ska komma ihåg när jag börjar jobba igen men än är det länge kvar och än ska jag njuta maximalt av den här tiden.
 
 
 

Följ mig på Bloglovin'!

2016-05-24 12:05:48 i Allmänt

Följ mig gärna på Bloglovin' om du gillar att läsa om tankar som nybliven förälder, hundträning, odling, inredning och renovering av gammalt hus, musik, löpträning med jämthundar som sällskap, gårdsliv med höns och massor med vardagsbetraktelser!
Förresten: finns det något av detta ovanstående eller något helt annat som ni vill att jag skriver mer om? Tips, tankar och idéer emottages tacksamt!
 
 
 

Gott och blandat!

2016-05-23 20:55:45 i Allmänt

Den här majmåndagen har varit som en "Gott och blandat"-påse. Förmiddagen ägnades åt frukost och sovstund för både mig och Vidar - så mysigt att höra regnet smattra mot rutan! När vi vaknade åt vi lunch och åkte in till Vilhelmina. Väl där åkte vi till stallet för att hälsa på Emily och hennes hästar och sedan fikade vi på Pralineriet och surrade om hästar, bröst, kufiska människor och relationer. Jag drack varm choklad vilket kändes som ett bra val denna regntunga måndag. Kan verkligen rekommendera deras varma choklad, den är drömmigt god! I kväll har Ludvig och Hanna hälsat på och vi drack te och åt avokadomackor. Ja, gott och blandat denna dag helt enkelt!  

Fina dagar

2016-05-22 20:56:00 i Allmänt

Morbror Kristoffer och Vidar myser! Det har varit så roligt att ha storebror här hemma i helgen. I dag när vi skulle gå hem och innan Kristoffer skulle åka hem hade han Vidar i famnen och sa "bara fem minuter till" och snusade honom på huvudet.
Vidar älskar att ligga på mage och har börjat intressera sig mer och mer för olika föremål som vi lägger framför honom på filten.
Vi har rensat och städat en hel massa i lagårn i helgen och dessa två herrar låg bara på deras altan i hundgården och tog det lugnt. (Lägg märke till marodören Majors framfart på stolparna...).
Vidar drog en långsovning i vagnen så både jag och Christoffer kunde vara med och rensa. Den fina silkesmössan har han fått från mammas kusin Maria. Den ljusgula koftan hade jag som bebis. Så kul att använda ens gamla bebiskläder på sitt barn!
Pappa var mycket nöjd efter helgens insats. Nu fortsätter vi rensningen!
 
 
 
 
 

Fredagshälsning!

2016-05-20 12:35:27 i Allmänt

Här kommer en fredagshälsning från mig och Vidar som ständigt lyckas bära endast en socka. Vi har döpt honom till "en-socks-bebisen".
Nu på förmiddagen har jag lagat Gulasch till ett helt kompani för vi har nämligen kurs med Brukshundklubben i helgen och jag ansvarar för lunchen. Det kommer en instruktör från Skellefteå som ska ha en kurs i Nose work och för Imra som älskar att jobba med nosen så kommer det nog att bli kul! Kursen är i kväll och i morgon. Min storebror Kristoffer kommer hem i helgen så vi ska också rensa i lagårn. Evighetsprojektet! Men i helgen är vi ju ett gäng så det kanske kommer börja ske mirakel där inne, vem vet? Trevlig helg på er! Vi hörs på söndag!

Torsdagströttman

2016-05-19 21:12:02 i Allmänt

Vet inte vad det varit med mig de senaste dagarna men jag har varit så kopiöst trött. Sovit när Vidar sovit och sovit hela nätterna med paus för amning (som jag somnat ifrån så fort jag lagt till Vidar till bröstet, hehe). I dag sov en timme när Vidar sov på förmiddagen och sedan gick vi en promenad med vagnen i regnet vid lunch. På eftermiddagen lade vi oss i soffan för att amma och så somnade vi båda och vaknade när Christoffer kom hem. En nätt liten sovlur på dryga två timmar. Och jag är fortfarande trött. Hm.
I kväll har jag och Vidar varit på medlemsmöte på klubben. Mormor följde också med som bebissällskap medan vi hade möte efter pappa Christoffer också hade möte i kväll. Sedan tränades det hundar och åts korv och grejades ute med hindren och så. Bra kväll!

Äggömman

2016-05-18 20:48:00 i Allmänt

I tre dagar har vi undrat varför hönsen inte lade några ägg. I dag hittade vi äggömman, hehe! Våra höns går fritt på gården och risken med frigående höns är att de hittar andra ställen att värpa på än i sina reden. 
Förutom denna ägglycka har det varit en lugn dag. Jag har varit väldigt slö och skippade till och den dagliga promenaden. Kände att jag behövde vila så jag har sovit i två omgångar när Vidar sovit. I kväll hade vi svärmor och Thomas på middag. Vidar fick bada och mysa med farmor. Är så glad över att Vidar kommer ha supermänniskor runt sig under uppväxten! Jag fick svartvinbärsjuice som Thomas gjort (flera flaskor, hurra!) och ett gäng plantor som han frösått. Ska bli spännande att plantera ut dem i växthuset men än får vi vänta ett tag.

Dagens plus och minus

2016-05-17 22:20:55 i Allmänt

+ Kvällens springtur i världens vackraste Dalasjöskog med bästa springkompisen Jax!
+ Besök av Sandra och Liv. Vad jag tycker om dem alltså! Vi har alltid så himla trevligt!
+ Vår diskmaskin. Våra glas är nu mer rena och glänsande!
+ Christoffer som får ryck och styr upp ett projekt på kvällskvisten. Mer om det senare!
 
- Mitt försök till att göra kesoplättar till lunch. Hehe. Stackars lunchgästen Sandra blev förhoppningsvis mätt trots plättarnas katastrofala utseende.
 
 

Nu vet jag vem jag längtar efter

2016-05-16 23:04:00 i Allmänt

I kväll kände jag en känsla som jag inte känt tidigare. Det kändes lite jobbigt att åka iväg och lämna Vidar några timmar. Jag har inte känt det tidigare utan det har bara känts skönt att komma hemifrån en stund och få en paus. Det känns fortfarande skönt och välbehövligt att få timmar på egen hand och framför allt tror jag det är viktigt, både för mig och för Christoffer som då får Vidar helt för sig själv. Pratade med Christoffer om det senare när jag kom hem från styrelsemötet med brukshundklubben och kom fram till att jag kände motvilja till att lämna Vidar för att jag nu vet vem det är jag längtar efter. Jag vet vad han gillar och inte gillar och jag vet hur man ska göra för att han ska kikna av skratt och jag vet precis hur det känns när han myser in huvudet mot min axel när vi dansar omkring på köksgolvet. Han har gått från att vara ett fyra veckors-knytt till att snart vara en fyra månaders liten miniperson som utvecklar en personlighet för varje dag som går och det är så himla häftigt att se!
Älskade lilla du vad du betyder för oss! Blir helt varm i hjärtat av att se hur det lyser av lycka i hans ögon!
 
 

Utsikten

2016-05-15 19:52:00 i Allmänt

Detta är min utsikt just nu. Mjukt bebishuvud, kaninen som kommit att bli ett måste när det är sovdags, en spjälsäng, en fåtölj och en mintgrön handduk som hänger på den grå sänggaveln. Tänker att det är en fin färgkombination, mintgröna och grått.
Jag ligger uppe i vårt sovrum som badar i kvällsljus och ammar Vidar innan läggning. Måste skaffa en mörkläggningsgardin. Någon som har tips på någon bra?
Känner mig så himla besviken över Imra just nu. Var och tränade med Cissi och Maria tidigare och det känns bara som att vi aldrig kommer framåt. Hon kändes slö och omotiverad i kväll och jag VET att det är jag som måste göra träningen roligare men det är bara så frusterande när det känns som att vi står inom en fyrkant och trampar och aldrig kommer vidare, inte åt ett endaste håll. 

Lördagsbestyr

2016-05-15 09:56:00 i Allmänt

I går var vi hemma och fixade lite på gården. Se så fina gullvivorna är!
Hönsen spankulerade runt och gjorde oss sällskap!
Mamma och pappa målar om huset. Blir alltid sugen på att smaka målarfärg i fina färger för det ser så gott och krämigt ut..... :) Ps: har aldrig gjort det Vad tror ni om mig?
Jag krattade och hade celebert sällskap i bärselen. Först sov Vidar i vagnen och sedan tänkte jag att han kunde få hänga med i selen och vara vaken men han tog en nap till, lille sovmufflan.
 
 
 

Repris: En liten film om tolv små valpar

2016-05-14 15:44:00 i Allmänt

 

 

(Hittade denna succéfilm jag klippte ihop efter vårt besök hos Kennel Flathams där mamma och pappa köpte Imra i maj 2012. Fin lördagsfilm tänkte jag! Blir ju helt galet valpsjuk när jag tittar på detta). 

Låt mig presentera vår nya familjemedlem: DISKMASKINEN!

2016-05-14 09:40:00 i Allmänt

Låt mig presentera vår nya familjemedlem diskmaskinen! Hurra! Har bott här i snart fem år och handdiskat. Borde få någon slags utmärkelse i tapperhet för den insatsen. Har egentligen ingalunda problem med att diska för hand men stör mig kopiöst mycket att inget blir riktigt rent. Någonsin. Men nu blir det bot och bättring och rent porslin! Vi ska snygga till runt diskmaskinen och sätta dit lister av något slag. Det var ju ett antal lådor som fick ryka i samband med insättningen av denna vardagsräddare men vi har löst förvaringen genom att jag tömt ett SKÅP med presentpapper och snören......... Där ska vi nu sätta in hyllor. Vi har tre rätt stora lådor kvar i köket på andra sidan så det löser sig med bestick och sådant. Här skall maskindiskas!
I morse klockan 06.00 åkte Christoffer och en annan lika inbiten jämthundsfantast Dan-Ulf till Östersund för att titta på utställning. Christoffer brukar gå upp med Vidar på helgen så jag får sova ut lite extra (alltid välkommet) så jag tänkte att det blir väl morgon 06.30 som vanligt men Vidar gav mig några extra timmar och vaknade 08.30. Han kände på sig att det var läge. Det är mammas pojke det! Hehe. På bilden ser ni min frukost som jag njuter av i skrivande stund! Ha en fin lördag nu!
 
 
 
 

Middagsbesök

2016-05-12 22:04:38 i Allmänt

I kväll har Timmy, Sabitha och lilla Christelle varit här på middag. Christelle är två och en halv månad äldre än Vidar. Vi åt och hade det jättetrevligt och så gick vi ner till sjön och bastun och då tog jag Vidar i selen eftersom jag tänkte att han säkert skulle somna i vagnen och vad gör han? Jo, somnar i selen. Hehe. I morgon klockan 07.30 måste vi vara på hugget för då kommer det att hända en helt ny grej här i huset så nu är det marsch i säng. CLIFFHANGER...

En lista om våren!

2016-05-12 14:41:17 i Allmänt

Hittade en lista som florerat runt ett tag och nu när Vidar drar en långsovning och jag gjort allt jag ville hinna i dag fyller jag i den.

Har våren börjat som du tänkt dig? Nu har den ju pågått ett tag och jag måste säga att det hittills varit en mycket magnifik vår. Veckan i Dalarna var som en dröm.

Hur såg ditt liv ut förra våren? Då jobbade jag för fullt med olika projekt, tränade Imra väldigt mycket, åkte till Mallorca för att fira svärmor och så fick vi reda på att en liten bebis skrivit på hyreskontrakt i min lilla mag-lägenhet!

Hur hoppas du att våren blir i år? Att den fortsätter vara varm och att någon av mina hönor ska visa sig ruvvillig så att vi kan få små kycklingar!

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? Då är Christoffer föräldraledig med Vidar och jag ska jobba heltid. Jag hoppas att jobbet kommer att rulla på och att jag minns hur man gör, haha! Hoppas även att det blir en lika fin vårvinter som det var i år.

Vad är ditt vårplagg nummer ett? Tunna löptights som man får dra på sig efter en vinter med ullunderställ och fleecefodrade tights!

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren? Det blir mycket soul, svensk modern folkmusik och Maia Hirasawas första album.

Har du några särskilda vårprojekt på g? Ska nog plantera något träd och några buskar på gården har jag tänkt och helgen den 20-22 maj ska vi rensa i lagårn (jag ska även gå kurs med Imra då men det är bara på fredagkväll och halva lördagen så jag kommer hinna rensa. Åh! Älskar att rensa!

Vad önskar du dig i vår? Värme så att jag och mamma kan pilla ner frön snabbt i jorden!

Föredrar du våren eller hösten? Våren tror jag. Fast jag älskar september. Och oktober också lite. Hm. När månaderna visar sig från sina bästa sidor är det fasen hugget som stucket.

Vem/vad är din vårförälskelse? Ja, som jag berättat tidigare blir jag kär i exakt alla djur på våren och vill starta jordbruk och bli bonde och självförsörjande på kött och grönsaker och ägg och allt vad det är. Detta händer varje vår.

Tre saker som stoppar vårkänslorna: Bruna gräsmattor som luktar dåligt, betygshetsen många elever drabbas av (känner med dem då jag varit där själv) och översvämmade vägtunnlar.

Har du redan några sommarplaner? Oh yes! Loppis som vanligt med grannarna, en tur till stugan i Dalarna, en sväng till Raja för att plocka bär, kanske en tripp till Hufvudstaden, kusinträff, hundutställningar, bröllop och någon tävling eller två.


 

Onsdagsbestyr

2016-05-11 21:40:59 i Allmänt

Min dag började lugnt med amning och vila i soffan. Sedan kom grannen Lovisa med barnen Oscar och Alva förbi och Vidar fick ärva en hel massa fina kläder, så snällt! Vidar tittade storögt på när de lekte och det står inte på när han kommer försöka springa ikapp dem på tultande små ben. När Vidar sov sitt "före middagen-pass" kom Christoffer precis hem så då passade jag på att sova en halvtimme för då kunde C ta Vidar när han vaknade. De där stunderna när man helt får ladda om gör verkligen underverk.
Vi åt fjällöring till middag och sen tog jag Jax ut på en springtur medan Christoffer nattade Vidar. Var först inte taggad på att springa för jag kände mig så seg och ville fixa lite här hemma inför morgondagen då vi får middagsgäster men jag tog mig ut och det är som man brukar säga: man ångrar aldrig ett träningspass. Majsol, skön luft, bra musik och egentid (som har fått en helt ny innebörd sedan jag fick barn, hehe). Fick så himla mycket bra energi av den där stunden.
 

Fullsta, del 3

2016-05-11 07:24:00 i Allmänt

Min mamma, som är ett stort fan av historia, berättar alltid inlevelsefullt om olika historiska händelser och som ni kan se var det flod här den 18 maj 1916. Då levde ju såklart inte min mamma men hon har hört historien om floden många gånger och berättar den gärna vidare till kommande generationer.
Vi besökte vår vän Ann-Maries grav. Det var så fint i majsolen, alla blommor som blommade och grönskan som kom. Hoppas du har det bra där du befinner dig nu, fina Ann-Marie. Jag vet att du är mycket saknad.
Ett hav av vitsippor!
På Kristihimmelfärdsdagen fick vi besök av mammas kusin Åsa, min tremänning Emelie och så kom min storebror Kristoffer och Sofia upp från Stockholm och hälsade på. Bra dag!
Nu har Vidar vuxit i sin björndräkt precis och han ser så himla rolig ut!
Hejdå Fullsta och stugan för denna gång! Vi ses igen i sommar!
 
 
 
 
 
 
 

Fullsta, del 2

2016-05-10 08:02:00 i Allmänt

En dag åkte vi till mammas kusin Maria i Hedemora. Maria och hennes Filip fick en liten Astrid fyra dagar innan Vidar föddes så det var extra kul att träffas och jag längtar redan till i sommar när vi ses igen! De bor i detta fina hus!
De bodde i ett kulturminnesmärkt område där vägen slingrade sig genom de olika byggnaderna. Så himla mysigt att gå där!
När vi kom hem till stugan igen hade vi blommor på dörren från mammas farbror Sören.
På måndagen hälsade vi på hos min vän Malin och hennes grabbar. Theo var en utmärkt lekfarbror till Vidar!
Självklart måste man dokumentera när löven på björkarna slår ut.
Björklöv mot blå himmel - sommaren personifierad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bebishäng, kapade kvistar och kvällsmys

2016-05-09 22:17:00 i Allmänt

Måndag igen. Även fast jag är föräldraledig försöker jag ha lite struktur på veckan och har ofta måndag som lite av en fixardag. I dag när Vidar sov sitt förmiddagspass checkade jag mailen, skrev dagordning inför nästa styrelsemöte med brukshundklubben och planerade lite inför våren och sommaren. Veckorna går så sjukt fort och jag vill ha koll på helgernas och vardagarnas aktiviteter och så. 
Vi har en gemensam väggkalander där vi skriver upp saker så vi ska ha koll på både egna men även gemensamma aktiviteter. Upptäckte en gullig anteckning som Christoffer, min älgjaktstokige sambo, gjort. Hehe. 
Denna måndag har jag och Vidar hängt med Evelina och Viking (ni vet den lille bebisen som är fem veckor äldre än Vidar). Evelina bjöd på lunch och sedan gick vi en promenad med fikapaus på Pralineriet. I kväll har vi fixat lite på gården. Christoffer fick tag i motorsågen och kapade bort en hel del kvistar från vår syren som behövde "luftas ur". Nu kommer det att komma in mer ljus i den och förhoppningsvis kommer den växa och blomma ännu mer nu. 
Vidar ligger uppe i sin spjälis och sover och visst är det rätt komiskt att man ibland går från att känna: "somna nu lille vän för nu är du trött och behöver sova" till att "åh, kan du inte vakna snart så jag får gosa in min näsa i din lilla nacke som doftar varm, nyvaken bebis?" Trodde inte jag skulle bli en sån här himla tjomsig mamma men jo, det blev jag. Mvh/pussar snart sönder Vidars små, mjuka kinder. 

Fullsta, del 1

2016-05-09 08:11:00 i Allmänt

Förra veckan var ju jag och den här björnungen i stugan i Dalarna. Första dagen var det kallt men sedan exploderade vårvärmen och allt slog ut och blev grönt och fint. Jag förbarmade mig själv över att jag inte tagit med shorts!
Hos mammas farbror Sören växte ett hav av påskliljor.
Jag och mamma tog vagnen och Imra och gick Fullsta runt - en sträcka som brukar ta en timme att gå men för oss tog det en och en halv timme för att vi stannade överallt och ojade oss över hur fint det var, hehe. Det bor ett femtiotal islandshästar i Fullsta också. Drömmen.
Vi blev lite kära i denna skönhet!
Fåren hade lamm! Åååååh. Varje vår blir jag "bonde" och ska ha miljoners djur och driva lantbruk och allt vad det är. I december kommer realisten i mig fram som halkar fram på isiga vägar och minus 30 grader och tycker det är rätt skönt att "bara" ha hundar och höns. Men får alltså. Kanske någon gång?
Den där grusvägen har man nött ex antal gånger genom åren. Alltid lika mysig varje gång!
Alla drömmars drömställe. Här skulle man få plats med alla sina favoritpersoner och fira storslagna julaftnar, roliga midsomrar och påskar med påskäggsjakt bland vitsippor och påskliljor. Romantikern i mig vaknade visst igen...
Här fixade pappa lite på gården men i ärlighetens namn tog vi det extremt lugnt och bara njöt av våren.
Och sedan gick vi ner till sjön med björnungen för att visa var han kommer bada så småningom.
Det var Del 1 av veckan. Mer kommer sen! Vi hade verkligen tur med denna vecka rent vädermässigt och så var det så himla fint att träffa släkt och vänner samt kvalitetshänga med mamma och pappa som nu är mormor och morfar. Fina grejer det!