Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Fullsta, del 1

2016-05-09 08:11:00 i Allmänt

Förra veckan var ju jag och den här björnungen i stugan i Dalarna. Första dagen var det kallt men sedan exploderade vårvärmen och allt slog ut och blev grönt och fint. Jag förbarmade mig själv över att jag inte tagit med shorts!
Hos mammas farbror Sören växte ett hav av påskliljor.
Jag och mamma tog vagnen och Imra och gick Fullsta runt - en sträcka som brukar ta en timme att gå men för oss tog det en och en halv timme för att vi stannade överallt och ojade oss över hur fint det var, hehe. Det bor ett femtiotal islandshästar i Fullsta också. Drömmen.
Vi blev lite kära i denna skönhet!
Fåren hade lamm! Åååååh. Varje vår blir jag "bonde" och ska ha miljoners djur och driva lantbruk och allt vad det är. I december kommer realisten i mig fram som halkar fram på isiga vägar och minus 30 grader och tycker det är rätt skönt att "bara" ha hundar och höns. Men får alltså. Kanske någon gång?
Den där grusvägen har man nött ex antal gånger genom åren. Alltid lika mysig varje gång!
Alla drömmars drömställe. Här skulle man få plats med alla sina favoritpersoner och fira storslagna julaftnar, roliga midsomrar och påskar med påskäggsjakt bland vitsippor och påskliljor. Romantikern i mig vaknade visst igen...
Här fixade pappa lite på gården men i ärlighetens namn tog vi det extremt lugnt och bara njöt av våren.
Och sedan gick vi ner till sjön med björnungen för att visa var han kommer bada så småningom.
Det var Del 1 av veckan. Mer kommer sen! Vi hade verkligen tur med denna vecka rent vädermässigt och så var det så himla fint att träffa släkt och vänner samt kvalitetshänga med mamma och pappa som nu är mormor och morfar. Fina grejer det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar