Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Gott nytt år!

2014-12-31 17:01:35 i Allmänt

Gott nytt år från spexarparet Lidström/Berg!
Tack för i år! Vi ses 2015!
 
 

Bliekavare

2014-12-31 10:52:00 i Allmänt

Rajastrand är en väldigt fin plats. Vi körde upp på Bliekavare när vi var uppe där nu under mellandagarna och det var ett så magiskt ljus. Det rosalila skenet lade sig över alla snötyngda grantoppar och över Borgahällan. Naturen bjuder på stordåd varje dag.
 
 
 
 

Tabberaset 2014

2014-12-30 23:32:00 i Allmänt

I dag hade jag mitt årliga julfika där jag bjudit in mina grannar. Koka kaffe = viktig förberedelse. Mårran håller koll på kaffet!
I år har jag ju som sagt lärt mig att tagga ner och hade "bara" 9 sorters kakor. Ett år hade jag 17... sinnes. Ingen äter ju ändå 17 kakor på en gång.
Saffransbrödet blev en hit vilket var kul då det var första gången jag gjorde lussebröd!
Pappas favorit svartvinbärstryffel och så det nu mer klassiska "Rocky road"-godiset.
Detta är kakorna med det förmodat längsta namnet: "salted caramel nutella cookies". Premiärbakade dem nu till fikat. De finns kvar om ni vill komma på fika!
De stående kakorna lakritsbrownies med citronkola och saffransblondies med vit choklad.
Julfint på kryddhyllan. Lägg märke till den lille grå nissen som bevakar julstöket.
I år kom mindre än hälften av de inbjudna grannarna då många är i fjällen eller på annat håll men vi hade en gemytlig stund i alla fall. Är lyckligt lottad med de här bra personerna runt mig.
Det årliga julfikat har blivit en fin tradition och det känns fint att kunna samlas en stund, dricka kaffe och prata om all världens olika saker. Att bara sitta ner och prata är så skönt. Fylla på en kopp, ta en kaka till. Det är så bråttom till allt nu för tiden och det här julfikat stannar upp den där stressen och jag är glad att jag år efter år håller traditionen vid liv. Vad har man egentligen bråttom till när det är den där precisa stunden, det exakta ögomblicket just där man befinner sig, som räknas? Det kan man fundera över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Livet ur mobilen

2014-12-30 10:15:00 i Allmänt

Christoffer skriver handlingslista :)
Jag och Nikki grimaserar.
Hämta ut bokpaket = lycka!
Jax har missförstått det där att man ska träna (och inte vila) på yogamattan.
Rös av välbehag när jag läste denna text. Njöt av språkbehandlingen. Man kan kalla det löneförmån.
Hos Ludvig och Hanna i Umeå är det så här fint! Ljusstaken har Hanna gjort själv.
Jag har ju två arbetsplatser som ni kanske vet. En på Malgomajskolan och så en på Musikskolan där jag har ett sångrum som är mysigt med ljus och grejer. En bra arbetsmiljö är viktig! På hösten och vintern då det är mörkt och lite ruskigt är det härligt att komma in, tända ljus och dra igång nån skön musik. Då går det bättre att jobba!
Jag och Christoffer var en sväng till Latikberg för att hälsa på Sandra och Erik och den lille jämthundsvalpen som var olagligt söt! Deras hus är ju också något att spana in, de har gjort ett riktigt bra jobb och drömhuset börjar växa fram!
Jag bakade lussebröd.... kreativt kaos?
Jag och Jax gick på isen. Där uppe ser ni vårt röda hus!
Ibland är min mobil full av sånt här: inspiration till mitt yrke som jag hittat i facktidningar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sanning... eller?

2014-12-29 22:16:01 i Allmänt

Är precis hemkommen efter en tur till Latikberg där jag hälsade på Johanna och spanade in deras nya hus samt spelade två partin Rävspelet. Christoffer påminde mig om den annalkande nyårsaftonen.
C: Vi måste ju planera nyårsmenyn.
Jag: Jo, men har du pratat med mamma och pappa?
C: Nej, tänkte att du måste vara med annars kommer du ju ändra på allt ändå.
Jag: Nej, så är det väl inte.. du kan ju komma med några förslag!
C: Det har jag ju gjort, men du tyckte inte att de var bra.
Jag: Just ja..
Åh. Vad hemsk jag är ibland. Ser i alla fall fram grottosten som jag och pappa bland annat har planerat som efterrätt... mums.

Hej då 2014!

2014-12-29 14:18:25 i Allmänt

 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Ja. Jag började jobba på gymnasiet vilket är hur kul som helst! Jag började även att tävla och träna i lydnad där jag och Imra tagit två 1:a pris och nu siktar vi mot det tredje för att sedan börja med nästa klass. Bevittnade även flera parningar mellan Jax och några fina tikar, det var spännande. Jax är nu far till 17 valpar. Och så byggdes det ju ett helt hundhus på gården med möjlighet till utökning i hundbeståndet. Dock var ju inte jag projektledaren där, utan min duktige sambo!
Grundmålning av hundhuset.
Christoffer myser med en av Jax avkommor. Det ska bli spännande att se hur de levererar i skogen nästa höst!
 
Genomdrev du någon stor förändring? Jag tror faktiskt att jag blivit lite mer avslappnad till mycket nu. Jag har blivit bättre på att tänka "det löser sig" för det gör ju faktiskt oftast det (med viss nazi-planering innan dock, men ändå, hehe). 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Malin och Jimmy fick sin andra son, Harry! Världens gulligaste och så har han skrattgropar. Ni hör ju, vi är ju redan bästias och bundis! 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 19 augusti då jag började på mitt nya jobb!
Kreativ redovisning av Renässansen som litterär epok!
 
Dog någon som stod dig nära? En god vän till familjen miste livet alldeles för tidigt. Vi kommer alltid att minnas dig, Ann-Marie. I sommar ska jag ta morfars gamla cykel och trampa till kyrkogården och hela luften ska lukta av lindblom. Jag ska lägga ceriserosa blommor på din plats och så ska jag sitta där en stund och prata. 

Vilka länder besökte du? Jag och Christoffer åkte på mysig semester till ön Veli Losinj i Kroatien!

Bästa köpet? Min vinterkappa från Minimarket. Hade pengaångest innan men brorsan peppade mig och så tänkte jag på ett klokt citat: man ska inte ligga och ångra sig på Tallbacka! (Ett äldreboende i Vilhelmina). 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket. Jag är glad att jag har ett liv där jag får känna glädje varje dag. Min familj och mina vänner skänker mig glädje, mina elever låter mig skratta varje dag och allra bästa Christoffer är ju glädjespridaren nummer ett! Att dessutom få dela mitt liv med två fyrbenta vänner som hela tiden är peppade på mina upptåg är något som sprider glädje i mitt liv. 

Jag och min spralliga kompis.

Saknar du något från år 2014 som du vill ha år 2015? Under förra året svarade jag så här: 2013 har varit ett av mina absolut bästa år i livet. Jag har känt mig harmonisk och det är fint tycker jag. Jag vill bara att det ska rulla på i HARMONIIII! Kanske någon fler givande utmaning på jobbet. Och jag fick ju en utmaning i och med det nya jobbet! 2014 har absolut varit i klass med 2013, bortsett från död och sorg. Jag tror jag vill ha mer kreativitet år 2015, kanske mer skapande. Vad det är eller vad det blir vet jag inte nu.

Favoritprogram på TV? Bonde söker fru, haha! 

Bästa boken du läste i år? "Expeditionen - en kärlekshistoria" av Bea Uusma, "Stalker" av Lars Kepler och "Allt det där jag sa till dig var sant" av Amanda Svensson. 

Bästa filmen du såg? "The fault in our stars" efter tips av min elev Alexandra! Grät så mycket och men kände också hopp genom de leenden som filmen gav mig. Se den! Och så "Mig äger ingen" - stark film!

Största musikaliska upptäckten? Upptäckte inte så värst mycket musik för jag hade fullt upp med att lyssna på alla nysläpp av mina favoriter som Hello Saferide, Sofia Karlsson och Tomas Andersson Wij. Har dock återupptäckt Winhill/Losehill och har spelat denna lista senaste månaden under all min datatid, så väl på jobbet och hemma. Lyssna vetja. Det är harmoniskt så det förslår. 

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Att få chansen till ett nytt jobb och ha dem som tror på mig! 

Din största framgång på det privata planet? Som jag skrev ovan: jag tror att jag blivit bättre på att tagga ner. Och så har jag lärt mig att säga nej! DET tog några år... (Vilka tråkiga grejer, haha, men viktiga för en stress-abbarr som mig, som min käre pojkvän kallar mig).

Detta citat sitter på min anslagstavla för att påminna mig!
 
Största misstaget? Att jag gav upp för lätt i kampen om segern i alla inofficiella fisketävlingar mot Christoffers bror Kristian. Att jag inte läste på mer kring lydnadsträning så jag inte gjorde en del misstag i träningen som kostat tid. OCH att jag inte hälsat på mina föredetta elever och kollegor mer trots att skolorna ligger bredvid varandra... livet rullar som vanligt på i 180 men att höra flera elever påpeka min frånvaro trots att jag lovat påhälsning gör att jag får dåligt samvete.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladheten från 2013 rullar vidare!

Vad spenderade du mest pengar på? Att leva. Resa, äta, bo, köra bil och handla någon lite för dyr jacka...hehe. 

Något du önskade dig och fick? Framgång på lydnadsplanen! Det är så kul! Mitt mål var ju dock ett Lydnadspris 1 innan jul och för det krävs tre förstapris och vi saknar ett. Vi ska kämpa vidare år 2015. Det kan vara bra att allt inte går lätt som en plätt - det är mycket som ska stämma i samspelet med en hund! När vi blev bästa ekipage på Marknadsskallet kände jag en total glädje och stolthet för jag vet vilket arbete som ligger bakom.

 

Något du önskade dig och inte fick? Regn i några dagar i samband med renoveringen av gäststugan i Fullsta - värmen tog kål på oss!

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Jag jobbade på dagen och blev firad av mina underbara elever med choklad, glass, jordgubbar och ett armband! På kvällen blev det ett lugnt firandet med familjen med tårta och paket. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, om jag hade uppnått mitt mål med Imra. Blev besviken att vi inte hann med det. Imra löpning kostade oss tre tävlingar och den sista tävlingen i Vännäs sabbade ju jag ett moment som kostade oss ett 1:a pris. Att sätta upp mål är viktiga för då vet man var man strävar och meningen är ju att man ska nå dem, och gör man det inte är det klart att en viss besvikelse uppstår. Året hade också varit bättre om Jax inte drabbats av de två skadorna som han drog på sig under hösten (han är helt frisk nu) för då hade han och Christoffer kunnat jaga betydligt mer. Annars är jag på det stora hela nöjd med år 2014.

Vad fick dig att må bra? Givande arbete, kärleksfull relation, musik, meningsfulla vänskapsband, en lång och härlig sommar, jobbiga men roliga träningspass och massa hundmys! (Kopierade från förra året för det är precis samma!). Och huset! Alltså fy tusan vad jag trivs i det här röda huset uppe på backen. Kan komma på mig själv med att gå runt och njuuuta av trivsel.

 

Vem saknade du? Min fina vän Sabina som jag inte träffar på samma sätt som förut när vi bodde i samma stad. Jag vet dock att hon bara är ett samtal bort!

De bästa nya människorna du träffade? Mina nya elever och kollegor.

Gjorde lite reklam med rufsig frisyr...
 
Mest stolt över? Att jag gör grejer och att jag gör dem hyffsat bra och inte bara ligger på sofflocket och drönar och att jag blev utnämnd till ordförande i Vilhelmina Brukshundklubb.

Högsta önskan just nu? Jag tror 2015 blir ett bra år. Känns som att förutsättningarna är bra och att inställningen är den rätta och att innehållet i året helt ligger i mina händer.

Bilder från den magiska sommaren jag aldrig kommer att glömma.
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Skidpremiär!

2014-12-29 13:10:00 i Allmänt

Äntligen skidpremiär för denna säsong! När spåren var färdiga slog det till och blev iskallt så då dröjde det ytterligare ett tag för premiärturen. Jag har tur som har snälla grannen Karl-Johan som är vallningsproffs! Jag och Imra betade av dryga fem km i dag och mer skidor ska det bli nu under lovet. Älskar utomhusträning! Nu ska jag lägga mig på soffan med en bok med gott samvete, hehe.
 

Rajadagar

2014-12-29 10:33:00 i Allmänt

Vi har varit i Raja och firat en extrajul med Christoffers familj. Christoffer fyller snart 30 år men var som ett barn vid julklappsutdelningen - gillar att han har barnasinnet kvar! Vi fick så himla fina grejer, tack tack tack!
Snyggingen Linda och allvarlingen Mattias. Linda ska åka till Thailand i nästan en månad och pratar konstant om hur bruuuuun hon kommer att vara vid Kikkis 50-årsfest som går av stapeln i februari.
Jag och den ständigt trötte stövaren Zacke.
Min kamera fick slut på batteri när jag tog denna bild (kommer att visa fler överjordiskt fina bilder därifrån men de förjänar ett eget inlägg) och jag hade ingen laddare med mig. Men under den icke dokumenterade tiden spelade vi spel och kort, såg på film, läste böcker, sov, gick promenad, fikade och hängde mest. Lugna dagar med andra ord! Jag och Linda drog också av ett roligt pass i verkstaden där syskonen Bergs morbror Anders har ett litet gym. Lindas pass var fokuserat på ben medan jag körde lite allt möjligt, hehe.
 
 
 
 

Tikbesök

2014-12-26 12:48:09 i Allmänt

I dag har Jax haft en tik på besök och de ska få träffas igen på söndag med förhoppning om kommande valpar. Det är en tik från Norge som är jaktprovsmeriterad med ett första pris och har ett CK och BIM (bäst i motsatt kön) på utställning. 
Nu ska vi packa i bilen och åka till Raja för att fira en extra jul med Christoffers släkt och familj i några dagar. Vi hörs igen när vi kommer hem! 
 

Julaftonen

2014-12-25 12:30:00 i Allmänt

Julaftonen började traditionseligt med en skotertur upp till fäboden där Dalasjö IK varje år bjuder på skinksmörgås, glögg och pepparkakor.
Inne i fäboden blir det snabbt trångt och varmt men framför allt mycket gemytligt!
Så tacksam över att jag får uppleva snörika jular - har mycket svårt att tänka mig en grön jul.
Solen smög sig sakta upp över berget när vi begav oss hemåt igen.
Så mysigt med all snö som smugit sig in ända upp på bron. Vi skottade bort snön och fick oss samtidigt lite extra vardagsträning (bra med stor gård, även om vi betalar bonden i byn för att skotta det mesta med traktorn för om vi skulle handskotta hela gården skulle det ta flera timmar...)
Efter skottningen körde Christoffer ett extravarv med skotern för att trampa en promenadslinga i skogen som vi brukar gå.
På gården bor nog en hel del små grå gårdstomtar som håller ordning på alla bestyr.
Mitt i dagen klädde vi upp oss för då var det dags för julfika hos mamma och pappa. Christoffer såg särskilt fram emot mammas chokladbiskvier.
Som traditionen sig bjuder fick vi en etisk julklapp vid fikat, mycket bra!
Sedan gick vi hem till oss igen där jag bjöd på ett litet set med sång- och pianounderhållning för INGEN JUL UTAN MUSIK JU!
Efter Kalle, middag och Karl Bertil Jonsson kom tomten med alla paket som delades ut hos mamma och pappa.
Jag fick bland annat den önskade halsdukten helt i ull från Acne av Kristoffer och Sofia! Så glad! Och pappa blev avundsjuk, hehe.
Jag som tyckte att Christoffers paket var svårt att slå in hade inte sett ett av hans paket till mig... haha! Invigde den runt byn i dag och ja, det var en spark! Hurra! Fick också skönaste Peak-tröjan av honom som jag också inviger i dag. Typiskt bra presentköpare!
Världens bästa föräldrar med sötaste hunden med julrosett dagen till ära!
Gänget samlat.
Sedan bjöd pappa på rock n' roll! Det var ett bra drag där kring bordet!
Nöjd storebror efter en fullspäckad julafton.
I dag tar vi det bara lugnt. Vi har tagit en sparktur/promenad med hundarna i det kalla men mycket fina vädret. Nu ska snart de andra komma hit på fika och sedan är dagen planlös, skönt! Vi ska se film, läsa böcker och vila. Som en juldag ska vara alltså! I morgon händer det något spännande här hemma, men mer om det i morgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glans över vita skogar

2014-12-24 12:31:15 i Allmänt

GOD JUL TILL ER ALLA ÖNSKAR VI FRÅN DALASJÖ!
Under morgonen sprang jag och Jax en mycket kall runda trots dubbla tights och mössor och sedan bar det iväg med skotrarna till fäboden där en hel massa fint folk var. Solen gick upp när vi åkte hem och det så magiskt vackert när det glittrade i snön. Jag är så tacksam över att jag får bo på denna plats. Nu ska jag byta om från underställ till julklänning för snart vankas det julfika!
Ha nu en underbar julafton så hörs vi i morgon.
 

Lucka 24: En bild som bäst beskriver min december

2014-12-24 12:22:00 i Allmänt

Mörka midvintermorgnar med frukost framför julkalendern och änglar och stjärnor i fönstren.
 

Lucka 23: En bild från ditt hem

2014-12-23 13:11:00 i Allmänt

Samma vy, samma rum. Fast lite jobb mellan bilderna.
 
 
 

Tjejdygn

2014-12-23 13:00:00 i Allmänt

Nu har vi haft vårt årliga tjejdygn. En gång per år träffas jag, Emily och Idamari (ja, vi träffas ju oftare, men inte alla tre samtidigt eftersom Idamari bor i Malmberget) och jag fylls alltid av sån glädje över att ha så fina vänner i mitt liv!
Mysmiddag!
Vi tajmade in Bonde söker fru där Linda åkte och hälsade på alla bönder som fått små bebisar!
Jag och Idamari fick feeling och började sjunga och spela massa låtar (som gamla musikesteter måste man ju hålla facklan vid liv!). Vi gick ut på en svalkande promenad och då sjöng vi luciasånger, hehe. Nattlig underhållning när den är som bäst! Sedan lade vi oss i dubbelsängen och pratade till vi somnade. Christoffer och Jax fick sova i gästrummet.
 
 
 
 
 
 

Lucka 22: En bild som du tycker är din finaste från i år

2014-12-22 09:49:00 i Allmänt

Den här bilden tog jag en kväll i augusti då jag, mamma och Imra plockade blåbär. Ljuset stod så där lågt och vi stod kvar och tittade på solnedgången. Att bara få gå i skogen i total tystnad och fylla hinken med bär ger en sådan tillfredsställelse. Vill förstora och skriva ut denna bild och ha den som en tavla!
 
 
 

Lucka 21: En bild på någon du ska fira jul tillsammans med

2014-12-21 09:50:00 i Allmänt

Den här spexarn! Min storebror Kristoffer. Han och Sofia kommer till Dalasjö på tisdag. Det ska bli så roligt! Jag och brorsan är precis lika petiga på det här med traditioner, att det liksom ska vara på ett visst vis. Vi kan titta på varandra i samförstånd och nicka - utan att säga ett ord - men förstå precis vad den andre menar. Vi tycker lika mycket om att baka och laga mat (och äta av allt, hehe) och jag vet ingen som är så bra på att spontanrimma på klappar som Kristoffer är. Han drar sig inte heller för att klä på sig och gå vinterpromenader i 25 minusgrader - alltså det bästa jullovssällskapet!
 
 
 
 

Lilla julafton

2014-12-21 09:44:00 i Allmänt

I gårkväll hade vi lilla julafton hos mamma och pappa för Ludvig och Hanna kommer inte att vara med på julafton.
Pappa och lillebror.
Bästa Hanna! Jag och Christoffer fick jättefina Iittala-vinglas från Ludvig och Hanna. De ska invigas under tjejkvällen som startar i morgon!
Christoffer höll ett "julklappstal/rim" (ingen vet) till Ludvig.
Ludvig fick en statistik-bok av pappa. I den fastnade av resten av kvällen... hehe.
Gårdagen var en mycket fin lördag. Jag och mamma sparkade med hundarna och sen fick vi besök av Agnetha, Anders och Alfred. Saknar att jobba med Agnetha så himla mycket! Efter de åkt löstes de av med Adrian som kom och hälsade på och medan jag var på konserten i kyrkan hälsade Mikael och Katrin och barnen på. Det är det bästa med julen tycker jag: alla spontana besök!
I dag ska jag springa en runda med Jaxen (har äntligen köpt springbroddar så förhoppningsvis blir det ett pass där jag kan slappna av när jag springer istället för att spänna mig) och sedan ska jag baka det sista inför julen (i skrivande stund står lingonglöggen och kokar på spisen). Sedan ska jag slå in paket (ÄLSKAR att slå in paket och lyssna på musik!). I kväll åker vi till Ormsjö där det bjuds på tomtegröt i hembygdsgården. Hoppas ni får en fin fjärde advent!
 
 
 
 
 

Jullovsmorgonens stilla ro

2014-12-20 09:40:00 i Allmänt

Att tyst tassa upp på jullovsmorgonen
Känna lukten av granen vi tog in och pyntade i gårkväll
titta på mormors hemmagjorda kottpynt som hänger på en kvist
njuta av stunden, av att vänta
se morgonen som sakta vaknar utanför
höra tystnad, bara tystnad och lugn och ro
känna friden
och tänka att de närmsta 18 dagarna ska vara så här.
 
 
 
 
 
 
 

Lucka 20: En bild från ett äventyr i år

2014-12-20 09:32:00 i Allmänt

Under veckan vi var i Kroatien chansade vi och åkte båt till en ö. Jag är ju lite ökänd för mina kaskadspyor på båtar på grund av kraftigt illamående. Viljan att se ön tog dock över och efter att ha fått låna guidens åksjukearmband sa jag bara: kör i vind! Och det ångrade jag inte. Det är något speciellt med havet. Förlåt för den sneda bilden, men jag fångade fågeln i farten!
 

JULLOV!

2014-12-19 15:59:00 i Allmänt

Efter musicerande vid avslutningen i dag tillsammans med talangfulla elever tar jag nu ett välförtjänt jullov och inleder det med charkisar och rödvin i kväll! (Ps: storebror, självklart har vi rädisor och flingsalt!)
Jax står i fönstret uppe i hallen och spejar och väntar på tomten. Jag har försökt att förklara för honom att tomten inte kommer förrän på onsdag, men han vägrar lyssna på det örat. Envisa jämthund...
Fin helg på er, hörni. Tack för att ni läser. Nu har vi gjort denna hösttermin!
 

Pysselafton

2014-12-19 15:52:00 i Allmänt

I gårkväll hade jag och Hanna pysselkväll i mitt bibliotek. Det är en nystartad tradition som går ut på att man ses och pysslar innan jul. Mitt pyssel var paketinslagning men jag hann bara tre paket... hehe. (Fast jag gjorde några etiketter också).
Hanna gjorde snöglober med glitter i!
 
 

Lucka 19: En bild från din semester/ditt sommarlov

2014-12-19 15:47:00 i Allmänt

Jag och Imra på promenad genom en ljummen julikväll i somras. När jag tittar på den här bilden känner jag hur mycket jag älskar att vara nere i stugan i Dalarna. Just den här bilden tog pappa på en av många promenader vi går där. Om ni inte har varit i Dalarna så ÅK DIT - det är precis som den där idyllen alla pratar om.
 
 
 

Lucka 18: En bild på något fint du fått i år

2014-12-18 10:28:00 i Allmänt

I går efter att jag, Alexandra och Viktoria sjungit under hjulet (FH har en egen julkalender där det är underhållning kl. 12.00 varje dag fram till jul) på FH fick jag denna blomma av dem som tack. Så fint! Blev så glad! Uppskattning kan nog vara bland det finaste man kan få. 
 

Lucka 17: En bild från i höstas som ger dig höstfeeling

2014-12-17 19:55:00 i Allmänt

 
På svampletartur i Borgafjäll med Johanna! En mycket fin hösthelg!
Ps: Tröttheten nu alltså...Kom på mig själv med att sitta och tomstirra på ljuset som brann på bordet under vårt NASA-möte imorse (nej, jag har inte börjat på NASA, det är en förkortning för programmen naturvetenskap och samhällsvetenskap, hehe). Nu börjar det nya jobbet och alla nya intryck ta ut sin rätt och jag känner en posthöstterminströtthet. Jag trivs verkligen jättebra och det är roligt, men nya saker tar också energi så det ska bli underbart med ett efterlängtad jullov som startar om två (!) dagar.
 
 
 

Musiker i samklang

2014-12-17 15:11:40 i Allmänt

Två av mina absoluta favoritmusiker tillsammans = fröjd för örat. JAG ÄLSKAR MARTIN HEDEROS PIANOSPEL! Hans känsla, hans anslag, ALLT! Minns att jag lyssnade sönder "Pale blue eyes" när jag fick den skickad till mig via ett sms en natt för flera år sedan. Att jag är ett stort fan av Sofia Karlsson vet ni ju redan vid det här laget.  

Lucka 16: Ett självporträtt du tagit i år

2014-12-16 17:15:00 i Allmänt

Hej hej! 
 

Konsert!

2014-12-16 10:16:03 i Allmänt

Välkomna till Folkets Hus i Vilhelmina i morgon klockan 12.00 då jag och två av mina sångelever bjuder på lite a capella-sång. Vi har precis repat nu och vi ska även repa i kväll för att putsa på lite smådetaljer. Allt märks ju liksom när det bara är tre röster. I morgon kl. 12.00 alltså, välkomna! 

Typiskt bra måndag!

2014-12-15 18:31:00 i Allmänt

Jag var ju sjuk tre dagar förra veckan och hade så dåligt samvete mot mina elever som fick arbeta ensamma. I dag när jag dök upp i klassrummet sa de att de hade gjort upp en plan för dagens lektion och att en grupp ville redovisa redan i dag istället för i morgon. Vi har jobbat med Renässansen och istället för att läsa oss genom epoken har vi gjort en Shakespearefördjupning och eleverna har gjort tolkningar av dramat Macbeth. Att som lärare få sitta och bara njuta av en redovisning där eleverna själva styrt upp och fixat allt är en fröjd för lärarhjärtat. Stoltheten över sina elever är en mäktig känsla. Mvh/skrytig lärare. Hehe.
Övriga bra saker denna måndag:
- Ivrigheten och längtet efter att vårterminen ska dra igång (snart är det ju jul och det ska bli kul - rimmet bjuder jag på - men jag längtar så mycket efter att dra igång nya projekt i undervisningen).
- Att jag hade flow med dagens ärenden, stora som små, sådant är alltid trevligt.
- Att klänningen jag beställt till julavslutningen och julfirandet passade bra, vill ha fredag nu!
- Sparkföret runt byn! Vi var nyss ute på en runda och hej vad det gick!
 
 

Lucka 15: En bild på en person som får dig att skratta

2014-12-15 18:20:28 i Allmänt

Det här är Lars Vidar Berg, även kallad Lasse. Han är Christoffers farbror och med honom kan man vara säker på att få sig mången skrattanfall vill jag lova. Lasse är full i fan och tar alltid tillfället i akt att retas men har alltid glimten i ögat och humorn ständigt närvarande. Första gången jag träffade Lasse var när Christoffer drog med mig på något jag i efterhand döpte till "släktturnén" - vi hade precis börjats träffas och någonting låg ju i luften men vi var inte i en officiell relation. Vi besökte Lasse och Evy en kall vinterkväll och Lasse satt i soffan och flög upp när han fick syn på mig: "Evy, kom ner, kom ner! Ramla inte i trappen! Christoffer har fästmöa med sig!". Sedan dess har det blivit många roliga stunder i Lasse och Evys sällskap och man har en garanterad träningsvärk i skrattgroparna efter en stund i Lasses närvaro.
 

Lucka 14: En bild som du inte minns att du tagit

2014-12-14 20:57:00 i Allmänt

 
Den här bilden hittade jag i kameran en morgon i juni efter en av sommarens allra första fina dagar. Christoffers pluggkompis Andreas var uppe och hälsade på oss den helgen och här vandrade vi hem från Lars-Åke (Christoffers morbror som bor cirka en km härifrån) mitt i natten fyllda av sommarglädje. LJUSET hörni, tänk att det återvänder, det gör faktiskt det. Det måste man påminna sig om så här i den mörka midvintertiden. Snart vandrar vi genom ljusa sommarnätter med vänner som skrattar och ljuset ligger framför oss.
 

Lucka 13: En bild från ett avgörande ögonblick i år

2014-12-14 20:49:00 i Allmänt

Då vi varit i Östersund i helgen och umgåtts med Christoffers familj kommer här lucka 13 och 14 på samma dag.
 
Egentligen har inte Sofia Karlsson något att göra med detta, men då jag och Evelina var på hennes konsert samma dag det hände är denna bild ändå tagen vid ett avgörande ögonblick. För några ögonblick tidigare hade ett varmt hjärta stannat och när det tragiska beskedet nådde mig bestämde jag mig för att sluta tänka: "jag måste ringa den och den" och "man borde fara och hälsa på den och den" och "tänk vad fint om man skrev ett handskrivet brev till den och den" OCH SÅ VIDARE I ALL EVIGHET. Det kanske inte kommer en evighet. Det kanske är i morgon du står utan den du älskar allra mest. Gör allt det där du tänker på. Skit i om du kanske inte hinner med allt du planerat just den där tisdagen. Låt saker ta tid. Låt de saker du i slutändan och innerst inne bryr sig om ta tid. Prioritera. För tiden rymmer så lätt iväg och den är förgänglig. Av den här sorgen lärde jag mig det och jag hoppas att jag lär mig leva efter den devisen.
 
 
 

Lucka 12: En bild från i somras som väcker min sommarlängtan

2014-12-12 11:30:00 i Allmänt

Dessa underbara bad som aldrig tog slut! Vi badade konstant hela sommaren 2014. Jag, som älskar att bada, var mer i vatten än på land. Hoppas, hoppas att en sådan sommar kommer igen (fast då får det gärna vara 12 grader och småregn när vi ska renovera något, hehe).
 
 
 
 
 
 
 
 

Lucka 9: En bild på en person du saknat i år

2014-12-11 12:37:00 i Allmänt

Malin och hennes familj! Vet ni hur många gånger jag önskat att jag bodde i grannbyn istället för dryga 60 mil bort? När personer bara rycks bort ur livet, och särskilt när det är ens högt älskade mamma, så måste man ha skyddsnätet nära. Och jag vet att Malin har många, många fina människor nära, men jag vill också vara där. Nära. Och inte långt borta. I sommar ska jag vara nära!
 
 

Smittfebran!

2014-12-10 12:14:36 i Allmänt

I går åkte jag till jobbet i vanlig ordning och började förbereda för dagen. Sedan började jag känna mig dåsig och yr och så fick jag en diffus smärta i musklerna. NEEEEEJ! tänkte jag, jag som klarat mig hela hösten utan att bli sjuk trots att ett flertal elever hostat, snorat och haft feber. Jag sjukanmälde mig och åkte hem och tog feber: 38,2 vilket är som nästan 39 för mig som är så lågtempad. Buhuuuu. Tycker synd om mig själv i detta nu. När jag kom hem sov jag i fem timmar i sträck. Tur att jag har Jax som är det bästa sällskapet. Han sympatisover tillsammans med mig och tycker nog att det är rätt skönt att slippa hundgården i detta busväder (han skulle i och för sig ligga och dröna på golvärmen inne i hundhuset så det skulle nog inte gå någon nöd på honom direkt, men JAG tycker i alla fall att det är mysigare att ha honom inne som sällskap).
Efter frukosten gjorde jag ett försök till att rätta elevarbeten och det gick sådär, men efter en alvedon känner jag mig lite piggare så jag ska försöka göra ett ryck nu igen. Får så himla dåligt samvete att vara borta från jobbet, kan knappt slappna av trots att jag ligger på soffan och fryser och yrar av febern. Jag skulle ju inte göra ett bra jobb på skolan direkt. Eleverna klarar sig fint utan mig i några dagar. Men ändå! Åh. Detta kval, alltså.
Måste kurera mig så jag är frisk till på fredageftermiddag då vi ska åka till Östersund och umgås med Christoffers syskon!

Lucka 10: En bild på ett favoritplagg under året

2014-12-10 11:58:00 i Allmänt

Jag har ju i princip LEVT i detta underställ som jag fick av Christoffer i julklapp. Det har allt ett underställ ska ha: det är funktionellt, det är snyggt och det är skönt.
 

Lucka 9: En bild från din arbetsplats

2014-12-09 11:30:00 i Allmänt

Här är min arbetsplats i språklärarrummet. Nödvändigheter som dator, fint skrivblock, färgglada pennor, thermos, vattenglas, ringblomssalva och bra grejer på tavlan! Jag har ju också en arbetsplats på musikskolan men den har jag ingen bra bild på kom jag på nu. Får försöka ordna det!
 

Lucka 8: E bild från i år som bäst beskriver din vardag

2014-12-08 12:21:00 i Allmänt

Så här: ständigt med en hund vid min sida. Jag har sedan mars i år satsat på att verkligen utveckla mig själv och Imra inom de olika grenarna vi finner intressanta och roliga. Både jag och Imra är ju nybörjare så vi tar allt steg för steg. Visst är jag uppvuxen med hundar så jag har en hel del erfarenhet, men inte av att tävla. Planerna inför nästkommande år är att starta appellklass (spår) och att fortsätta med lydnaden.
 
 

2:a advent

2014-12-07 21:30:51 i Allmänt

Har haft en mysig andra advent i dag. Efter en sovmorgon styrde jag upp lussebaket följt av promenad där jag passade på att dela ut inbjudningskort inför mitt traditionsenliga julfika med grannarna. På eftermiddagen fikade vi hos mamma och mamma och sedan såg jag och Christoffer film. I kväll har jag repat jazz med det gamla jazzgänget. Jag ska nämligen vara en av deras gästartister under en serie jazzkvällar som kommer att anordnas i vinter. Hojtar när det  är dags så får ni komma och lyssna om ni vill! Det är så himla roligt att musicera, känner mig helt fri då och samtidigt i en behaglig koncentration.
 

Blomsterprakt

2014-12-07 11:04:00 i Allmänt

I tisdagskväll var jag och mamma hos Lilla Fröken blomster med en hel massa andra pysselsugna personer. Vi fick göra tre olika saker, vilka ni ser på bild här ovan. Tycker om att skapa saker med händerna, trots att mitt tålamod inte alltid är det bästa, hehe.
 
 
 
 
 
 

Lucka 7: En bild du tagit som du själv tycker mycket om

2014-12-07 10:48:00 i Allmänt

Pappa och min vän Malins son Theo, Valborg i år. Älskar den här bilden för att den innehåller så fin glädje, sprallighet och ögonkontakten som är oslagbar. De där små, små händerna som håller i bordskanten.

Lucka 6: En bild från en resa du gjorde under året

2014-12-06 09:17:00 i Allmänt

Precis när sommarlovet startade åkte jag och Christoffer iväg till Veli Losinj, en ö tillhörande underbara Kroatien. Det var en mycket fin vecka och vår första, men förhoppningsvis inte sista, långa resa tillsammans. Både jag och Christoffer är ju dock riktiga hemmanördar - vi trivs som allra bäst när vi får vara hemma och på planet tillbaka till Sverige sa vi: åh, vad skönt att komma hem (även fast vi hade det hur bra som helst på resan). Hehe.
 
 

Lucka 5: En bild på dig som någon annan tagit

2014-12-05 13:32:00 i Allmänt

Den här bilden har Evelina tagit den kvällen vi först åt middag på Socialize och sedan fick lyssna till vår allra käraste Sofia Karlsson på Idunteatern i Umeå. Lätt en av årets bästa kvällar! 
 

Vilda vovven

2014-12-04 19:29:46 i Allmänt

Nyss inkommen från ett splittrat träningspass med Imra. Vissa saker gick okej men vissa saker var helt åt skogen och dessutom fick hon dåndimpen och rejsade runt och åt snö och hade sig. Då är det bara att ignorera henne för om jag bannar henne kör hon ett varv till... och ett till. I måndags när jag lade några sökrutor till henne var det precis likadant. Det är inte det att hon är på dåligt humör eller så, utan hon är så himla, himla taggad så hon blir överglad och då slår det runt för henne. Under kvällens träning introducerade jag några moment i lydnadsklass 2 för henne och de föll väl in. Hon tyckte att det var spännande och utförde momenten så gott hon kunde, men jag måste läsa på mer exakta regler och utförande så jag inte lär in något fel. Hittade ett bra klipp på Youtube på ett ekipage i lydnadsklass 2, titta gärna om ni inte förstår vad jag surrar om när jag pratar om lydnadsträning. På klippet finns inte den tre minuter långa platsliggningen i grupp med, vilken också ingår i klassen.
 
Passande med julmusiken i bakgrunden så här när det lider mot jul, hehe.

Lucka 4: En bild du tog när du kände dig sorgen/ledsen/deppig

2014-12-04 09:07:00 i Allmänt

Begravning av finaste Ann-Marie som tyckte att hästar var det absolut bästa i hela världen. Därför bar jag mina dalahästar i öronen för henne just den dagen. 
 

Adventsgran

2014-12-03 18:42:00 i Allmänt

I hallen på ovanvåningen har vi en liten adventsgran i väntan på att vi tar in den stora, dagen innan julavslutningen den 19:e (en tradition jag skapat, gillar inte att hetsta in granen och ha den hur länge som helst - tycker inte att stämningen blir densamma då. Dessutom funkar det ju inte riktigt när man har en riktig gran.
Filthjärtanen gjorde jag förra året på en pysselkväll med jobbet och lyktan är en gammal som jag hittade i farmors skåp fyllt med julpynt = drömmen!
Nu inväntar jag Emily och gänget för Bonde söker fru-kväll!
 

Lucka 3: En bild på någon du älskat i år

2014-12-03 17:21:05 i Allmänt

Känner bara mer och mer för Christoffer och jag känner mig lyckligt lottad som får dela mitt liv med honom. Han är världsbäst på att reta mig när jag har lågt blodsocker men också världsbäst på att få mig glad igen. Det finns inget jag hellre vill än att få fortsätta ha honom vid min sida.
 
 

Lucka 2: En bild på något gott du ätit i år.

2014-12-02 10:31:00 i Allmänt

Moules marinières är ju aldrig dumt. Kan vara så att musslor är bland det godaste jag vet. Fast måste medge att min aioli är godare än den som serverades just på denna bild (skryt, skryt, men jag gör faktiskt en höjdaraioli!). 
 

Lucka 1: En bild från en dag du aldrig kommer glömma

2014-12-01 16:31:00 i Allmänt

Liksom förra december hakar jag även detta år på bloggaren Emily Dahls julkalenderTemat för i år är "Året som gått" så i dag kör vi lucka nummer 1.
Den svala juniluften luktade förväntan och nyutslagna björkblad, knallgröna av klorofyll. Jag klev in i Östgården i Folkets Hus där skolavslutningen skulle äga rum. Jag och Hans hade tillsammans med årskurs 9 gjort en liten kupp. Vi hade samlat alla nior i biosalongen och där satt de och väntade på en signal från mig. Inne i Östgården väntade hela skolan med personal in huvudpersonerna: niorna som skulle examineras från grundskolan. Vår chef kom fram till oss och frågade upprört var alla nior var. Tre långbord stod uppdukade, pyntade med blommor, för niornas skull. Jag och Hans röjde inte en min och låtsades inget veta och DÅ när alla började skruva oroat på sig slog vi på The Verves "Bittersweet symphony" på högsta volym och in kommer alla nior i tågordning och jublar av lycka! Hehe. Gillar kupper! Skolavslutningen blev en fin stund av musik, sentimentala tårar, tävlingsresultat, stipiendieutdelning och den allra finaste stunden var när vi kramade klassen hejdå och den elev som jag och Hans jobbat kanske allra mest med ger oss varsin kram och säger: Tack. Tack för all hjälp jag fått av er. DÅ kände jag verkligen att mitt jobb betyder så mycket! Att jag kan påverka och att jag hjälper människor att bana väg. När jag körde hem genom junifredagen, genom en sommar som precis vaknat, kände jag att jag skulle minnas den dagen länge. Och det gör jag fortfarande. 
Här är de första 12 luckorna. Haka på ni också vetja! Det blir kul! 
Lucka 1: En bild från en dag du aldrig kommer glömma
Lucka 2: En bild på något gott du ätit i år
Lucka 3: En bild på någon du älskat i år
Lucka 4: En bild du tog när du kände dig sorgsen/deppig/ledsen
Lucka 5: En bild på dig som någon annan tagit
Lucka 6: En bild från en resa du gjorde under året
Lucka 7: En bild du tagit som du själv tycker mycket om
Lucka 8: En bild från i år som bäst beskriver din vardag
Lucka 9: En bild från din arbetsplats/skola
Lucka 10: En bild på ditt favoritplagg just precis nu
Lucka 11: En bild på en person du saknat i år
Lucka 12: En bild från i somras som väcker din sommarlängtan