Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Typiskt bra måndag!

2014-12-15 18:31:00 i Allmänt

Jag var ju sjuk tre dagar förra veckan och hade så dåligt samvete mot mina elever som fick arbeta ensamma. I dag när jag dök upp i klassrummet sa de att de hade gjort upp en plan för dagens lektion och att en grupp ville redovisa redan i dag istället för i morgon. Vi har jobbat med Renässansen och istället för att läsa oss genom epoken har vi gjort en Shakespearefördjupning och eleverna har gjort tolkningar av dramat Macbeth. Att som lärare få sitta och bara njuta av en redovisning där eleverna själva styrt upp och fixat allt är en fröjd för lärarhjärtat. Stoltheten över sina elever är en mäktig känsla. Mvh/skrytig lärare. Hehe.
Övriga bra saker denna måndag:
- Ivrigheten och längtet efter att vårterminen ska dra igång (snart är det ju jul och det ska bli kul - rimmet bjuder jag på - men jag längtar så mycket efter att dra igång nya projekt i undervisningen).
- Att jag hade flow med dagens ärenden, stora som små, sådant är alltid trevligt.
- Att klänningen jag beställt till julavslutningen och julfirandet passade bra, vill ha fredag nu!
- Sparkföret runt byn! Vi var nyss ute på en runda och hej vad det gick!
 
 

Skriv en kommentar