Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Torsdagsysslor

2014-07-31 19:49:00 i Allmänt

I dag har vi jobbat med hundhuset som i dag mitt på dagen såg ut så här. Vi åt lunch på en filt i skuggan och Jax fick en morot (han älskar morötter). Under eftermiddagen kom det någon regnskur så då påbörjade jag "projekt kallskrubben" - en av våra kattvindar är ett skrotlager och jag tänker försöka råda bot på det. Längtar redan till min färd till återvinningscentralen i morgon. Hehe. Kallskrubben kommer fortsätta få vara förråd, men ett mer organiserat sådant. Efter min lilla rensningssession for jag ut och sprang till Christian Falks sommarprat i öronen och det måste ha sett märkligt ut när jag högrödig och svettig kom och sprang med tårar som sprutade då sommarprogrammet var ett som berörde. Minst sagt. Vi bjöd mamma och pappa på tacos till middag och i kväll har jag och mamma grejat i trädgården - bundit upp tomatplantorna på nytt och rensat i växthuset (tredje omgången för i år). Jag är så tacksam över de här dagarna, att få vara lediga tillsammans och hålla på med sysslor av olika slag. Känna att det händer grejer.

Tjejkväll, frukostporr, syskonlunch och kusinbarnsmys!

2014-07-31 10:05:59 i Allmänt

Titta! Vi har fått ett kusinbarn! Världens gosigaste lilla kille!
Tack Umeå för den här gången. Du bjöd på mycket fint och den stadsångest jag ibland brukar känna höll sig långt borta. Men finast av allt är ändå att köra hem och se dimman dansa på vattendragen. Var tvungen att stanna och föreviga det.
 
 
 
 
 
 

Harmoni

2014-07-29 11:22:00 i Allmänt

I morse sprang jag en tur i skogen och samtidigt lyssnade jag på Sofia Karlssons livealbum "Levande". Det var en mäktig upplevelse. Vanligtvis lyssnar jag på rätt fartig musik när jag springer, eller lyssnar jag på ljudbok/podcasts, men i dag tänkte jag annorlunda och vilken skön runda det blev. I min villvarelse har jag alltid trott att jag springer långsammare ju lägre bpm (beats per minute) låten har, men inte i dag i alla fall. Att springa där bland tallarna på åsen, med solen i ryggen och Sofia Karlssons stämma i öronen var en fin upplevelse.
Nu ska jag snart köra till Umeå. Där ska jag ha kvalitetstid med Idamari och Anna. Som jag längtat!
Vi på Anna och Roberts balkong, sommaren 2011.
 
 
 

Brorsan 30 år - del 1

2014-07-28 19:46:05 i Allmänt

På fredagen var det dags att blåsa ballonger
för att pynta den viktiga SKYLT'N!
Jag och Oliver gjorde Pavlova.
Imra kläddes i fint kalasband.
Fikadags.
Då brorsan är ett stort fan av nostalgi ordnade vi fiskedamm
där fångsterna var olika saker som relaterade till minnen från hans barndom
Vår lillkusin Oliver är inte så liten längre, han har vuxit om mig och fyller 14 i november!
Jag och kalashunden.
På fredagen firade vi bara med familjen och på lördagen kom vänner (men det i ett annat inlägg).
Vi gjorde strawberry daiquiri, svalkande i 30 grader.
Det är ganska tröttsamt att vara på kalas.
Förrätt: renmoussé, löjrom och salami och rostad vitlök.
Mellanrätt: Crème Ninon och Chèvre chaud.
Pappa underhöll i vanlig ordning. Han hade kommit på en riktigt bra idé. Han "direktsände ett sommarprogram i p1" där han tog oss med genom Kristoffers första 30 år, allt genom att spela Kristoffer vilket lockade fram många skratt!
Haha, ni ser ju!
Huvudrätt: grillat innanlår och primörer, sprinklade med brynt smör och allt toppad med en parmesancreme.
Sedan kom tomten! Mitt i sommaren! Kristoffer fick en chock och det var så himla roligt att se! Fick denna idé tidigare i somras: brorsan var rädd för tomten när han var liten och sedan dess alltid haft någon slags rädsla för folk iklädda mask så därför, enbart för att jävlas, frågade jag grannen Marianne om hon kunde klä ut sig och komma och tomta.
Han fick en godisgurka! Minns ni dem? Nostalgi på hög nivå!
Sedan blev det visning av film/bildspel som jag klippt ihop. Här har Kristoffer hittat en vodkaflaska i mormors matkällare och så spelar han en rysk lastbilschaufför.
Två favoriter!
<3
Sedan spelade vi kubb!
Vi gjorde ett tappert försök
men grabbarna tog hem segern!
Fotade i kvällsljuset för att sedan gå ner och kvällsbada i dimman!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag på/i sjön

2014-07-27 20:53:00 i Allmänt

I morse sa Christoffer: i dag kan vi ju ro ut med båten! Så då gjorde vi det!
Vattenkrig! Barnet inom mig kommer aldrig att försvinna, hur gammal jag än blir, hehe.
Bada: min absolut bästa sommaraktivitet.
Turturduvorna!
Näst bästa sommaraktiviteten: ligga och soltorka efter bad.
Nöjd och glad sommartjej!
Jax är ingen större badare (om han inte jagar älg, då passar det minsann att simma över iskalla åar och andra vattendrag) men han gillar att fånga näckrosor och vattenspindlar.
Det är så tur att han har Imra som fångar näckrosor och pinnar och kommer och "delar ut" fångten till Jax. Borde filma den proceduren för det ser så himla roligt ut!
I morgon kommer förresten första delen av helgens firande av brorsan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Armbandet

2014-07-27 11:01:29 i Allmänt

Jag är ju ingen smyckesperson som har 22 par örhängen och 12 armband och flera halsband på mig. De smycken jag alltid bär är farmors förlovningsring som jag fick ärva när jag fyllde 20 och så mormors gulddroppar i öronen. Ibland alternerar jag om jag får lust. När jag såg det här armbandet i Umeå drabbade jag dock av ett extremt smyckes-habegär. Jag invigde det i Kroatien och det har hängt med mig under en hel del sommarkvällar nu. Perfekt lagom mycket bling-bling för min smak.
 
 

Hemsjöns spa

2014-07-26 10:36:40 i Allmänt

För er som inte varit i Dalasjö ligger det en sjö mitt i byn som heter Hemsjön. Runt sjön slingrar sig byavägen med byns hus och gårdar. I går var jag, Kristoffer, Sofia och kusin Oliver och badade vid byns badplats en lång stund på dagen och vi lekte lekar med barnen som var där och så, tävlingsfreak som jag är, anordnade vi små tävlingar, hehe.
Sent på kvällen, när skymningen började falla, gick jag, Imra, Oliver och Åsa ner till sjön för ett kvällsdopp. Då hade dimman lagt sig över Hemsjöns yta. Jag önskar så att jag hade haft kameran med mig men jag misstänker att den inte kunnat återge den magi som uppstod i dimman. Att simma i ljummet vatten, bland dimma som omslöt kvällen var det närmsta en spa-upplevelse jag kom i går. Det är sådana gånger jag verkligen är glad över att jag flyttade tillbaka till min hemby.

Storebror 30 år!

2014-07-25 09:18:17 i Allmänt

I dag fyller den här rolige, omtänksamme, petnoga, snälle, stilige och smått nojiga mannen 30 år! Kristoffer är den bästa storebrodern man kan ha, lagom omhuldande och lagom påhittig för en nyfiken lillasyster. Ända sedan barnsben när vi sprang omking som två Emil i Lönneberga och gjorde "hyss" på gården till nu, när vi tagit ett rejält steg in i vuxenvärlden, har han funnits där och jag vet att han kommer att fortsätta med det. Sådan är han, min bror: han är att räkna med. Jag älskar dig, brorsan! Grattis på födelsedagen! Räkna med ett och annat hyss...hehe.
 
 
 
 
 
 

Hundhusbyggandet tar fart!

2014-07-23 22:27:53 i Allmänt

Nu är det gamla garaget rivet (helt plötsligt fick jag ett mms av Christoffer när jag var i stugan och då var garaget jämnat med marken) och bygget av hundhuset har påbörjats. Ratet ni ser i bakgrunden är resterna av det gamla garaget.
Det blir ett rejält hundhus med plats för tre hundar.
Just nu har Jax en tillfällig bostadslösning om dagarna (han sover alltid inne på nätterna) men som ni ser går det ingen nöd på honom. Jax och de kommande hundarna kommer garanterat att trivas mycket bra i det nya hundhuset.
Christoffer bygger och bygger. Här har jag smygfotat honom.
Precis just nu ser bygget ut så här!
Och så måste vi prata lite om den här sommaren. I min vildaste fantasi kan jag inte föreställa mig hur magiskt fin en sommar kan vara. Men jag behöver inte fantisera. Den är precis rakt framför mig. Somrigaste sommaren med kvällsdopp, häng i bikini hela dagar, sova nere i huset för att uppe är på tok för varmt, äta isglass, melon och dricka väl kylda drycker, släntra fram på grusvägen och hälsa på grannarna, äta Gunders hembakta bullar, få besök av Oscar och spela fotboll, göra pysselkort och leka kurragömma, göra middag på det vi odlat och bara ligga och titta på molnen som far förbi på himlen. Det bästa är att jag har fyra veckor av ledighet kvar. Trots min eufori över sommaren och ledighet börjar jag faktiskt längta efter att börja jobba. Jag vill liksom börja styra upp. I kväll har vi haft "planeringsmöte" för brorsans 30-årsfest och jag, arbetsskadad som jag är, tog genast fram penna och papper och började delegera ut arbetsuppgifter till resterande familjemedlemmar. Känner mig så peppad på hösten. Och på sommaren. Mest på sommaren just nu, jag vill ha kvar den en stund till.
Ps: Utsikten från köksfönstret. Tröttnar aldrig på den.
 
 
 
 
 
 

Loppissuccé!

2014-07-23 08:28:00 i Allmänt

Vilken dag det var i går! Jag är fortfarande mållös över hur mycket folk som dök upp där på Silverdalen där jag, Ida, Lovisa, Kerstin och Johanna (som visserligen inte bor granne med mig, men i alla fall i en by i närheten!) ordnade något som vi ville skulle vara sommarens mysigaste loppis. Och nog blev det det. Med glad stämning, fika på bron och köpsugna gäster fick vi en kanondag att minnas. Jag hade betydligt mindre grejer med mig hem än vad jag åkte dit med på morgonen och jag tjänade en rejäl slant. Längtar redan till nästa års sommarloppis som vi planerade i gårkväll över ett glas rosé för att fira dagen. 
Tack till alla som kom! Hoppas era fynd kommer väl till pass! 

Nu ska jag ta tag i en storstädning av huset. Känns lagom motiverande när det redan är varmt ute... Men efteråt kan jag belöna mig själv genom att slänga mig i sjön! Bra att bo bredvid en sjö sådana här dagar. 

Kom till vår loppis!

2014-07-21 08:18:20 i Allmänt

I morgon ska jag ha loppis tillsammans med mina grannar! Vi ska sälja kläder, husgeråd, inredning, barnleksaker, böcker, trasmattor och så kommer jag att sälja lagårdsfynden på bilden nedan! Loppisen äger rum i morgon, tisdag, kl. 14.00-20.00 på Silverdalen i Dalasjö. Vi bjuder på fika! Kom och hälsa på oss! Ta med kontanter.
 

Gäststugan - Förvandlingen!

2014-07-20 21:48:00 i Allmänt

Som jag berättat om tidigare var renovering av lillstugan på vår stugtomt i Dalarna ett av sommarens projekt. Under fyra extremt varma sommardagar plågades jag och storebrorsan i kvav värme med målarfärgsångor och ilskna brems. Men fint blev det och allt slit var verkligen värt! Den lilla gäststugan (eller sovboa som den också kallas) förvandlades från en furuskräck med mörkgröna fondväggar till en vitmålad, inbjudande liten stuga med somriga färger. Här kommer en bildbomb på förebilder och efterbilder. Behöver nog inte säga vad som är vad, hehe.
Gäststugan består av två små rum. Det första rummet är inrett med en garderob, lådor och skåp. En våningssäng för barn stod också där. Nu är dock sängen nedmonterad och vi ska köpa en 120-säng där istället inför nästa sommar.
Den stackars gäststugan har alltid fått vara en avdumpningsplats för diverse bord och annat.
Vem målar garderob och inredning i den här gula färgen? Vem gör det? Nu är den dock övermålad. Har stört mig på den så länge jag kan minnas. Jag gillar gult, men inte målat över så pass stora ytor. Vi har kapat bänken mellan skåpet och lådorna för att få plats med den nya sängen.
Gult igen! Och furu! Och grönt! Och mina svettiga springkläder!
Och den här färgkombon alltså. Ljusgrönt och skogsgrönt, visserligen gröna båda två men i kombination med furu är det ju en sån brutal tillbakaslungning till 70-talet att jag vill spy. Det enda bra med 70-talet är musiken. Tur att musik överlever och att jag aldrig behövt genomleva 70.
 
Och nu. Ett slag på virveln...... ta daaaam!
 
Samma stuga? Ja. Va? Tror ni mig inte? Det är sant!
Men låt oss först blicka tillbaka till själva förvandlingsprocessen!
Hahaha! Brorsan gick lös...!
Vi började med att måla det redan vita taket ett varv.
Fortsatte sedan med väggarna! Vi ville att sängarna skulle smälta in bättre så vi målade även dem vita (orkade dock inte måla att sängplankor, hehe, där ska ju ändå madrasserna ligga!
Vi målade och målade.. Jag gick från att först älska färgen, sedan till att tycka att den såg barnslig ut, sedan att vilja åka tillbaka till stackars färgkillen på Västanhede trä och järn (som hjälpte oss i 40 minuter, varav jag färgnyansnojade i en kvart) för att köpa en annan färg till att slutligen tycka att färgen blev kanonfin till de vita väggarna. Min intention (som familjens självutnämnda inredare) var att gäststugan skulle kännas somrig, ljus, lantlig och med koppling till landskapet Dalarna.
Vi rev ut väggskivan (namn?) för att ta fram råsponten.
Målarverkstad på grästmattan!
 
Och nu till det färdiga resultatet, weho!
 
Nattduksbordet målades i en ljust grön nyans. Ljusstaken är från Dalarna, linnehandduken hemifrån linneskåpet, liksom sängkläderna och lampan satt redan där och jag tyckte att den passade fint in i inredningen så den fick stanna kvar.
Här ska det alltså stå en säng som vi ska köpa nästa sommar. Vi ansåg att det inte var någon mening att hetsköpa en säng nu när vi ändå inte ska åka till stugan igen förrän nästa år (eller några av oss ska dit i höst men då bor de i storstugan). Allt på bilden är loppis eller återbrukat förutom böckerna då.
Tycker att den gröna nyansen passar fint mot det vita.
Den gamla skomodellen i trä köpte jag på en loppis i Västerfärnebo.
Och de här krocketkulorna i trä hittade jag i skåpet i gäststugan.
De här små växtkorten ska ramas in (men jag orkade inte åka in till stan och köpa ramar i solstekan utan föredrog att ligga i sjön istället.
När jag fick senaste Allt i hemmet skrattade jag och pekade på framsidan och sa: titta, lillstugan är ju supertrendig med sin gröna möbelnyans!
Sockerlådan köpte jag också på loppisen. Jag har en likadan hemma men den har jag, mitt dumhuvud, målat vit.
Lyktan har jag hittat i lagårn (förundras över att jag fortfarande kan fynda där efter alla timmar av sakletande) och hyllan, spegeln och kroklisten har jag målat i samma grå nyans som många av möblerna här hemma i huset är målade i.
Morfars gamla tennisrack pryder väggen fint.
Tavlor med folk i hembygdsdräkt = nationalromantiskt, somrigt och vackert.
Och slutligen: vad vore en stuga i Dalarna utan en Dalahäst?
Tack till storebror för att du peppade mig när jag fick "less mind", för att du ständigt höll en hög arbetsmoral samt för att du förhöll dig positiv till samtliga av mina idéer. Kan nu se dig framför mig sitta där i Umeå och le och känna nöjdheten över att vi rodde detta projekt i hamn. Nu fortsätter vi med punkterna på "Den stora stugförbättrarlistan", eller hur?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marknadsskallets bästa hund!

2014-07-19 10:30:00 i Allmänt

I gårkväll var jag nog en av de gladaste människorna i världen! Jag och Imra var i Åsele och tävlade lydnad på den årliga lydnadstävlingen "Marknadsskallet" och det gick så himla bra. Hon kändes så fin och jag var mentalt laddad och kände att jag ska göra mitt allra, allra bästa. Imra var där och var på och jag kände att hon också ville visa att hon bannemej kan få väldigt fina poäng om hon sköter sig som hon ska. Ni som följt mig här på resan med Imra och lydnadsträningen och tävlingarna vet att vi varit nära ett 1:a pris (minst 80 % av den totala poängen) de senaste tävlingarna och i gårkväll var allt på plats. Vi fick vårt första 1:a pris och när vi fick det gjorde vi det med råge! 184,5 poäng av 200 vilket ledde till klassvinst i klassen på sju hundar och vår poäng ledde dessutom till kvällens högsta procent, 93 % vilket innebar att jag och Imra blev Marknadsskallet bästa ekipage! Känner mig så otroligt glad och stolt över Imra och över det arbete jag själv lagt ner. Det känns som om jag vunnit ett OS alltså, haha! Ni som känner till Flaten som ras vet att den kan vara väldigt yvig och nästintill flamsig ibland och Imra har varit ganska sen i sin mognad, men nu börjar en rikitgt följsam och lyhörd hund titta fram bakom alla timmar av träning. Åsele Brukshundsklubb har skrivit om kvällen på hemsidan.
Vi vann en lampa, en vas och så fick vi en fin kommentar av domaren på protokollet.
Den här lampan ska få pryda sin plats!
Det kommer att vara svårt att slå de där poängen vid nästa tävling, haha. Blev så glad av domarens kommentar också, sådant betyder så mycket för en hundmänniska. Att vara ett med sin hund är ett måste för att nå goda resultat.
Jag vill passa på att rikta ett stort tack till instruktörerna vid Vilhelmina Brukshundklubb som lärt mig allt jag kan om lydnadsträning! Tack för ert tålamod och era goda råd!
Puss matte! Visst var jag duktig?
 
 
 
 
 
 

Typiskt

2014-07-18 10:47:00 i Allmänt

I tisdagskväll kände jag hur det killade i halsen. Det där killandet har nu övergått till halsont, snuvighet och en allmän trötthetskänsla i kroppen. Inte bra tajmat med tanke på att planen var att springa loppet Lill-Raijan runt i morgon. Med den positiva drivkraften jag har inom mig försökte jag att in i det sista tänka bort bacillerna som tagit min kropp i besittning och hade målet inställt på att genomföra loppet. Min realistiska sida (och min sjuksköterska till mor) har dock insett att jag får ställa in. Jag HATAR att ställa in. Måste dock tänka på att jag tränar för att må bra året om och inte för att springa ett enstaka lopp. Nu blir det vila veckan ut och förmodligen nästkommande vecka också. Sedan är det bara tre veckor kvar till det halvmarathon jag i min iver anmälde mig till i våras. Just nu känns det långt bort när jag sitter här med rinnande näsa och svettig panna. I höstas sprang jag Tjejmilen med riktigt besvärlig hosta och det "betalade" sig genom sju veckor av röstbortfall (inte roligt för mig och mina 15 sångelever) och träningsförbud. Det är inte värt det. Nu ska jag dricka te med ingefära och se om den här sommarförkylningen släpper.

Dalarna - dagar att minnas i novemberrrrrrusket

2014-07-17 22:18:00 i Allmänt

Att lyssna på sommarpratarna i p1 på den gamla radion i stugan är en tradition. Vi får aldrig in den rätta frekvensen så det brusar alltid på en lagom nivå.
Storebror och hans flickvän Sofia.
Vi besökte Brunnbäcks herrgård och antikboden som ligger på gården.
Himmelriket.
Jag har verkligen haft kvalitetssyskontid med Kristoffer under dagarna i Dalasjö och i stugan i Fullsta.
Förstår ni hur mycket jag älskar den där platsen? Ni måste hälsa på och gå där på grusvägen bland husen, sjöarna, kyrkan, ängsblommorna och djuren i hagarna för att förstå.
Vi besökte Martin och hans barn och de anföll Kristoffer med vattenpistol!
Varje morgon vaknade vi till strålande sol som silade sig genom ekens bladverk.
Jag duschade inte på hela vistelsen utan badade istället varje dag, mycket roligare! Särskilt när man får bästa sällskapet av Theo och mamma Malin som ska ha ännu ett barn i augusti, hurra!
Favoritaktivitet för samtliga. Imra har nog varit mer i vattnet än på land de senaste två veckorna. Hon är så fin i pälsen och det blir man efter flertalet besök på Nässen spa!
Vi åt middag hos Malins föräldrar. I det här huset har jag hängt om somrarna sedan jag var en liten jäntstackare! Så många hemlisar som viskats där uppe i rummet vid balkongen, eller vad säger du Malin?
Vi besökte även brorsans kompis Daniel och hans tjej Linda i det här fina huset!
De drog med oss på loppis! Jag fyndade några grejer som jag ska visa sen.
Slutligen hände jag med min favoritgamling, mammas moster Lillan! Hon bjöd på sköna sägningar och visdomsord som vanligt. I höst blir hon 88 år och när hon fyller 90 ska vi ha ett dundermegakalas har jag bestämt. "Vi får se" säger Lillan, hehe.
Som vanligt en fin vistelse i stugan. Tack!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dalarna - smaklig spis!

2014-07-17 14:46:00 i Allmänt

Hej!
Nu är jag hemma i Dalasjö igen. Allt såg så fint och putsat ut när jag kom hem. Vilken tur va att jag har Christoffer! Medan han har varit hemma och jobbat har han även skött hela gården med allt vad det innebär. Blommorna mådde till och med bättre nu än innan jag åkte, haha. Han kanske har en dold talang?
Vet ni? Jag blir så himla glad när ni skriver/säger att ni saknar mitt bloggande då jag inte bloggar på ett tag som under semestern till exempel. Det gör mig stolt att mina ord och bilder kan förgylla någons dag. Nu ska jag berätta om vad jag gjort de senaste två veckorna. Vi börjar med att titta på lite vad jag ätit! Jag har ju ett rätt stort matintresse och tycker att det är roligt att laga mat och särskilt att äta den tillsammans med andra.
Pappa svängde ihop denna färgglada sommarsallad!
Jag gjorde egen granola som vi mumsade på om morgnarna.
När man jobbar hårt (med vad får ni se i ett kommande inlägg!) får man unna sig goda luncher så som amerikanska pannkakor med färska bär och lönnsirap! Till det, givetvis, ett glas iskall mjölk.
Frozen pineapple daiquiri. Himmelriket.
Min och storebrorsans favorit: laxceviche (jag kan sleva i mig hur mycket som helst!)
Grillad entrecote med grillade grönsaker så som sparris, fänkål, citron och tomat. Till det en chevrekräm med lime. Och så franskt rödvin såklart. MMM.
Vi pallade röda vinbär från mammas kusin och så gjorde vi vinbärscurd med ugnsgratinerad maräng. Till det gammeldags vaniljglass. Sommar!
Goda ostar och sparris igen. Vi gillar sparris.
Brorsan rörde ihop en svingod sangria som svalkade skönt i värmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På tävlingsbanan

2014-07-06 22:14:00 i Allmänt

I dag har jag och Imra tävlat lydnad i Gävle och vi fick en 2:a-placering! Så stolt över henne! Det var så otroligt varmt så hon var rätt loj men genomförde programmet utan några större missar. Nästa tävling är i Åsele den 18:e juli.

Shiny happy people

2014-07-05 17:23:38 i Allmänt

Jag står på 3G-stenen nu. Vi har haft ett samtal om att stenen nu måste samarbeta om jag ska kunna skriva här, i detta 2000-talets tidsdokument. Stenen känns hård, men ger mig en punkt på 3G-täckningen.
 
Annars läser jag mest i solen. Och badar. 

Mot stugan i Dalarna!

2014-07-04 09:03:00 i Allmänt

I dag åker jag och storebror ner till stugan! Christoffer jobbar några veckor till innan han har semester. Det känns lite som julafton. Jag peppar alltid lika mycket inför att komma ner till stugan, släkten och vännerna.
Har precis sprungit ett gäng backintervaller för att först kunna sitta still på frisörstolen dit jag nu ska bege mig och sedan sitta still i bilen de 65 milen. Tur att jag och brorsan preparerat med många bra spotifylistor!
Hej hej! Nu åker jag! Stor kram till alla er som läser här varje dag, vi hörs snart igen!
 

Sista förberedelserna

2014-07-03 22:17:29 i Allmänt

Till att börja med vill jag skriva att jag är så oerhört tacksam över den fina relationen jag och mina bröder har till varandra. Det är en gåva att ha syskon att växa upp med och sedan umgås som vuxna och vara lika del syskon som bästa vänner. Tryggheten det innebär att veta att de alltid finns för mig och att jag, oavsett vad, finns för dem är ovärderlig. Tack mamma och pappa för att ni skapade oss och uppfostrade oss med värdet av att värna om vår relation!
Okej, nog med sentimentalitet för i dag! Dagen har tillägnats gårdsarbete (rensning, plantering, gräsmatteklippning och denna eviga växthusvattning, hehe) och så har jag, Kristoffer och Ludvig varit och slängt skrotet. Väl där var det en man som skulle slänga ett fint 60-tals blombord som jag fick ta, helt gratis! Lycka! Christoffer tyckte att det var fult men Hanna tyckte det var snyggt och jag litar mer på hennes omdöme! Dessutom måste alla mina blommor ha någonstans att bo. När jag kommer hem igen ska jag ta en bild och visa er! Känner mig ytterst tveksam och rädd över att låta blommorna (och växthuset) vara i Christoffers våld de två kommande veckorna. Jag har dessutom tagit hem tio ytterligare blommor som jag haft i musiksalen på jobbet eftersom de inte fått plats hemma så nu är det lite av en djungel här, hehe. Hoppas att de överlever!
I kväll har vi ätit middag tillsammans. Jag, Christoffer, Kristoffer, Ludvig och Hanna. Nu ska jag packa det sista. Känner mig lite uppjagad och uppe i varv över resan då jag ville hinna med så mycket den här veckan och jag har hunnit nästan allt. Listan har till stor del bockats av med hjälp av storebror. Jag har dock inte trimmat i trädgården som jag tänkt, men det är ju roligare att klä om en stol och gå på skattjakt och hitta hyllor att måla om! Evy och Lasse var förbi en sväng i kväll och Evy tittade på mig och sa: få känna din puls, du har ju semester! Ta det lugnt! Du ska inte skriva listor!
Som vanligt ligger det något klokt i det hon säger och eftersom jag och Evy är rätt lika i viljan att göra och prestera och fixa och styra så vet hon vad hon pratar om. Jag har tagit med fyra böcker till stugan som ska vara utlästa när jag kommer hem och de ska läsas i horisontalt läge vilket jag hoppas kommer att sänka min puls några snäpp.
Jag längtar så otroligt mycket till stugan nu, hoppas att lindarnas blommor har slagit ut.
 

Ännu en dag i massgörats tecken!

2014-07-02 22:35:47 i Allmänt

Den 2:a juli bjöd på fortsatt rensning av skrot och nu är släpvagnen så full att jag är rädd att vi knappt kommer att kunna köra uppför Granbergsbacken på väg till Återvinningscentralen utan att bilen strejkar. I morgon får vi se! Då åker syskonen Lidström till tippen och slänger skräp, hurra!
Jag och storebror har även målat ett första varv på en hel del småmöbler och hyllor som ska följa med ner till stugan på fredag och nu på kvällskvisten har jag även klätt om en stol som också ska få åka med. På eftermiddagen kom Hanna och Ludvig hem för att bjuda på bakelser så då blev det fika i bersån. I kväll har Emily och Nikki varit här och vi har pratat och byggt korthus, en mycket underskattad aktivitet. Jag och farfar byggde extremt mycket korthus under en period i min uppväxt. När det blev svalare mot kvällen och när Emily och Nikki åkt hem gick jag ut och fixade en massa i växthuset (det går inte att vara där på dagen utan att dö svettdöden trots öppen taklucka och dörr), jag har bundit upp tomatplantorna, satt ut mina kronärtskocksplantor och fänkålsplantor (har ingen aning om hur man sköter om sådana, men jag testar för första gången i år). Eftersom jag ändå var i gång med alla aktiviteter så styrde jag upp en städning och organisering av vårt lilla pytterum för källsortering och städmaterial som ligger mellan köket och gästrummet. Det här huset har så extremt mycket smårum och kammare, det är bra, men det är hög risk att man samlar på sig mycket SKROT också - just för att man kan.
Jag och Emily hittade ett kasettband (nostalgi!) som hon spelat in till mig med en massa Lars Winnerbäck på, vår stora idol under högstadie- och gymnasietiden.
Det fanns en B-sida med, med en tydlig uppmaning!
Gott med chokladbollar och mjölk!
Christoffer ska alltid skoja med Nikki och hon skojar minst lika mycket tillbaka!
Lägg märke till Nikkis "det lysande barnet" stolthet över modern Emily som spelade ledmotivet till "Myseriet på Greveholm på min loppisfyndade tramporgel!
Koncentration på hög nivå är det enda som gäller vid ett lyckat korthusbygge! Vi har till och med en handduk på golvet för att få bättre stöd för korten (proffstaktik jag lärde mig som barn). (Emilys bild).
 
 
 
 
 
 
 

Favoritfikat

2014-07-02 08:54:30 i Allmänt

Ibland känner jag mig sugen på att baka något och då brukar jag fråga Christoffer vad jag ska göra och då alternerar han mellan två alternativ: chokladbollar eller kärleksmums. Jag tycker att det är tråkigt att baka båda alternativen men häromdagen föll jag som synes till föga.
 

Ett godkänt dagsverke

2014-07-01 22:01:00 i Allmänt

I gårkväll kom mina bröder hem och i dag satte jag storebror i arbete! Projekt "rensa lagårn" är ett ständigt pågående arbete här på gården och i dag har jag och brorsan fyllt släpvagnen med skrot som vi ska köra till återvinningscentralen. Båda älskar att rensa så vi är ett mycket bra team! Det går också fortare när inte mamma är med och upprepar fraserna "Nej, stopp! Den kan vara bra att ha!" och "Nej, stopp! Den ska vi spara!". Måste passa på när hon är på semester, mohahaha!
Som jag berättat om förut ska vi bygga ett hundhus på gården med plats för flera hundar och vi håller i detta nu på att riva farfars gamla garage som dels inte fyller någon funktion och dels står det på platsen där hundhuset och hundgårdarna ska byggas. I kväll har vi därför påbörjat rivningen av garaget och vi fyllde åtta sopsäckar med isolering... och vi är inte klara ännu.
Vår käre farfar verkat ha älskat spikar i alla dess former, spikades det så gjordes det rejält, som här med denna megaspik på 22 cm!
 
 
 
 
 
 

Längtan bor i mina steg

2014-07-01 09:52:55 i Allmänt

Under resan läste jag en bok som jag läst så mycket bra om och den var bra. Den var så bra att jag läste ut den hips vips och när jag kommit till sida 84 hade de trillar tårar på mina kinder tre gånger. Klara Zimmergren skriver nära, hon skriver tätt inpå utan krusiduller. Hon skriver exakt som hon känner med en beundransvärd närvaro. När jag sommaren 2012 lyssnade till hennes sommarprat om ofrivillig barnlöshet stod jag i stugan i Fullsta och hackade ingredienser till en sallad. Den salladen blev kryddad med salta tårar för det går inte att lämnas oberörd av Klara Zimmergren. Boken "Längtan bor i mina steg" handlar även den om ofrivillig barnlöshet men den handlar lika mycket om att umgås med hundar, kärleken till djur och målet med att hitta sig själv bland allt som pågår.
Hon beskriver det så bra! Hundar luktar ofta utomhus och damm!
Kaptilet om Klaras mormor var det som fick mig att gråta mest. Jag låg där på solstolen med solglasögonen på näsan som nästan halkade ner av tårarna som rann. Alla som saknar sin mormor eller annan nära släkting berörs av detta kapitel.
Rysningar! Hoppfullhet! När jag läste dessa rader var jag tvungen att ta en paus för att titta ut över havet och dp kände jag bannemig att böcker ÄR bland det bästa jag vet. LÄS DEN HÄR BOKEN!
Hundar dom kan dom!
Hon kommunicerar en hel del med Gud i boken, både på den skarpa och den avklippta linjen.
När Klaras terrier Anton måste tas bort känner hon bävan inför att köpa en ny hund för hon tror att ingen kan mäta sig med Anton.
"Lova att du i alla fall köper en hund snart, för jag kan se på dig att du behöver en".  (!!!!) Bästa repliken någonsin. Tänk att läsa den här boken när man redan saknar ihjäl sig efter ens fyrbenta vänner där hemma!
Klaras bok handlar som sagt även om ofrivillig barnlöshet och om att aldrig ge upp kampen. Jag tänker dock inte skriva så mycket om det med risk för att avslöja utgången. Läs den istället! Lova  det!