Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hundhusbyggandet tar fart!

2014-07-23 22:27:53 i Allmänt

Nu är det gamla garaget rivet (helt plötsligt fick jag ett mms av Christoffer när jag var i stugan och då var garaget jämnat med marken) och bygget av hundhuset har påbörjats. Ratet ni ser i bakgrunden är resterna av det gamla garaget.
Det blir ett rejält hundhus med plats för tre hundar.
Just nu har Jax en tillfällig bostadslösning om dagarna (han sover alltid inne på nätterna) men som ni ser går det ingen nöd på honom. Jax och de kommande hundarna kommer garanterat att trivas mycket bra i det nya hundhuset.
Christoffer bygger och bygger. Här har jag smygfotat honom.
Precis just nu ser bygget ut så här!
Och så måste vi prata lite om den här sommaren. I min vildaste fantasi kan jag inte föreställa mig hur magiskt fin en sommar kan vara. Men jag behöver inte fantisera. Den är precis rakt framför mig. Somrigaste sommaren med kvällsdopp, häng i bikini hela dagar, sova nere i huset för att uppe är på tok för varmt, äta isglass, melon och dricka väl kylda drycker, släntra fram på grusvägen och hälsa på grannarna, äta Gunders hembakta bullar, få besök av Oscar och spela fotboll, göra pysselkort och leka kurragömma, göra middag på det vi odlat och bara ligga och titta på molnen som far förbi på himlen. Det bästa är att jag har fyra veckor av ledighet kvar. Trots min eufori över sommaren och ledighet börjar jag faktiskt längta efter att börja jobba. Jag vill liksom börja styra upp. I kväll har vi haft "planeringsmöte" för brorsans 30-årsfest och jag, arbetsskadad som jag är, tog genast fram penna och papper och började delegera ut arbetsuppgifter till resterande familjemedlemmar. Känner mig så peppad på hösten. Och på sommaren. Mest på sommaren just nu, jag vill ha kvar den en stund till.
Ps: Utsikten från köksfönstret. Tröttnar aldrig på den.
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar