Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Påskpackningen.

2013-03-27 17:47:00 i Allmänt

 
Då ska vi se...
 
Nu har jag påsklov i elva dagar! Känslan! Har påbörjat påskpackningen för morgondagens avfärd. Märkte att det finns ett flertal punkter i denna lista som är lite märkvärdiga.
 
1. Jag har skrivit punkten "Mat" två gånger. Ni som känner mig vet hur jag blir när jag är hungrig så det kanske är en punkt som tål att upprepas, liksom för säkerhets skull.
 
2. Jag har strukit under punkten "Böcker" som om det vore det viktigaste på listan (fast om ärligheten ska fram så är böckerna faktiskt rätt viktiga).
 
3. Punkten "Kakburken". Är jag Alfons Åberg eller? Va?
 
4. Slutligen: punkten "Jax". Som om hans husse någonsin skulle glömma honom. Han glömmer nog snarare mig. Jag får stå här på gårdsplanen och vinka dramatiskt och hoppas att han svarar i telefonen då jag ringer för att meddela min existens..
 
Hehe.
 
 

Den här dagen är helt värdelös.

2013-03-26 18:30:01 i Allmänt

Ni vet en sådan där dag då allt går sämre än vanligt. Allt som kan krångla krånglar. En sådan dag och så den stora påskhandlingen på det där mitt humör inte var det bästa. Jag hade lågt blodsocker (trots mellanmålsintag), jag fick en klaustrofobisk känsla av kombinationen mycket folk och trånga utrymmen (har seriöst problem med det, inget skoj här) och dessutom packade jag så klart för tungt så en kasse gick sönder. Det är liksom lagen om allts jävlighet. Allt detta och så en oförmåga att lägga vissa saker i jobbet på hyllan när jag kommer hem. Min hjärna brinner upp och det finns så mycket jag vill göra men någonstans måste jag inse mina begränsningar och komma ihåg att jag gör det jag kan.
 
När det känns så här finns det bara en sak att göra och det är att knyta på sig löparskorna och springa tills det känns bättre i lillhjärtat igen. Det ska jag göra nu. Och det är ju faktiskt påsklov i morgon. Då ska jag vila. Känner jag mig själv rätt kommer all jobbanspänning att släppa för ett tag och jag kommer att halvdö på soffan och ligga där till någon kommer och väcker mig.

Påsken kom förbi till mitt hus och sa att den snart är här.

2013-03-25 21:07:00 i Huset

Hundhelgen.

2013-03-24 21:34:00 i Allmänt

I morse drog jag och Jax ut på en skidtur.
 
Efter en dusch blev det skoterutflykt i solen.
 
Imra är nu 1 år gammal. Hon har fått fina fanor på ben och svans. Syns dåligt på denna bild då det är ungefär en decimeter snö på isen.
 
 
Christoffers kommentar till denna bild: Jag ser ju ut som en jäkla torpare!
 
I går var vi på älghundsutställning och spanade på hundar och i kväll var vi och kikade på Brukshundsklubbens lydnadstävling. Eftersom Imra precis löpt (och att vi varit lata med träningen) ställde vi inte upp. En mycket fin helg går nu mot sitt slut och jag har tre arbetsdagar kvar innan det efterlängtade påsklovet tar sin början.

Mina favoritlärare och hur de påverkat mig del 3.

2013-03-22 10:17:27 i För det vidare

Jag minns hur det var att öppna den tunga porten, gå uppför den knarriga trappan, in i musikrummet och mötas av ett leende. Alltid ett välkomnande leende. Hon gav mig alltid lagom krävande övningar och låtar, alltid precis så där på gränsen att jag fick känna mig bra, men samtidigt utmanas till att hela tiden bli bättre. Den förmågan beundrar jag henne verkligen för. Hon lyssnade alltid på vad jag hade att säga och inledde varje lektion med att prata en stund innan vi började sjunga. När vi åkte på kör-resa till Norge kräktes jag i 20 mil och då satt hon bredvid mig hela vägen och pratade lugnt till mig. Jag beundrar henne för det lugna sättet, att alltid ha allt under kontroll. Jag kände mig alltid lugn i hennes närvaro. Hon hade en förmåga att tala så att man lyssnade, och mitt i allt detta hade hon nära till skrattet och jag tycker det är viktigt när man arbetar med ungdomar. 
 
Min sångpedagog Kerstin Eriksson som undervisade mig i sång under gymnasiet är en lärare jag kommer beundra hela livet. Hon lärde mig mycket om sång och hon var, och är, en lärare jag ser upp till. 
 
Kan inte ni som läser detta också skriva om lärare som påverkat er positivt och om lärare som betytt något särskilt för er? Det skulle vara så kul att läsa! Skolverket för en kampanj just nu, www.fordetvidare.se, som ska locka fler att söka sig till läraryrket. In och kika där också! 

Friluftsdagen genom Instagram

2013-03-21 16:21:08 i Jobb

En bild från dagens friluftsdag. Min superkollega Alexandra steker hamburgare till skolans elever. Vi döpte vår hamburgerrestaurang till "Burner King".. passande och bra!
 
Lillebror Ludvig vickar på skolan där jag jobbar, i engelska och tyska. Han var med oss idag och vi (jag, Alex och Agnetha) passade på att köra med honom lite extra, haha! Lägg märke till den plågade minen..

Att efter tusen saker få lägga huvudet mot kudden.

2013-03-20 22:50:04 i Allmänt

Idag har jag varit effektiv. Jag har avklarat ett prov med tre grupper, rättat prov, styrt upp diverse pappersjobb, slutat halv två och kört hem och gått på långpromenad med Jax (som jag hundvaktar då Christoffer är i Umeå på utbildning), städat huset, tvättat och renbäddat (fick ett energiryck av solskenet ute!), pratat med Sabina i telefon samtidigt som jag åt middag och slutligen har jag varit på jobbet igen för föräldramöte. NU ska jag vila och sova. Drömmen att krypa ner i en renbäddad säng.. mm. Sov gott, fina ni.

Tjejsnacket snackar vidare..

2013-03-19 21:28:58 i Allmänt

I kväll hälsade jag och Christoffer på hos Johanna och Emma var också där med Freja och Gustav. Jag, Johanna och Emma pratade och pratade och pratade.. och pratade. Christoffer lyssnade och begrundade. Kan man säga!
 
I juni ska vi ha vårt 10 års-jubileum (10 år sedan vi gick ut högstadiet) och många interna debatter avverkades. Jag tänker så här: på lördag ska jag följa Christoffer på hundutställning i Åsele. De rykten som nått mitt öra har sagt att C brukar vara där vid öppning OCH stängning. Vi är kvitt kan vi nog påstå!
 
 

Ord i röran.

2013-03-18 19:50:00 i Inredning

Frida, med bloggen Fridasofias, skrev så otroligt fint om mitt hem häromdagen.
 
En blogg som jag klickade in på för en tid sedan och som jag verkligen tycker om! Skulle göra nästan vadsomhelst för hennes hem!
 
Det är stärkande att höra detta, att man faktiskt kommit en bit på väg. Just nu känns det bara som att hallen med sitt spackeldamm, halvtapetserade väggar och verktygsbelamrade golv skrattar åt mig och säger: Men fixa mig då! Gör mig klar! VERKSTÄLL!
 
Tack, Frida!
 
En av av många renoveringsbilder: jag och pappa drar mattspik..inte världens roligaste kanske - men fint blev det till slut i vardagsrummet! Fler före- och efterbilder finns under kategorin Huset.
 

Saxnäs i mitt hjärta.

2013-03-18 14:21:18 i Jobb

Jag har själv gått i en byskola (Dalasjö) och det är speciellt att undervisa vid en byskola där det går elever från förskola till årskurs 9. Idag har vi till exempel gjort prov, jobbat med redovisningarna inför nästa vecka, kollat på klipp med kazoo-covers, spelat akustiska versioner på Alina Devecerski´s låtar och så sa en elev på 10 år till mig:
 
- Carolina, vet du vilken den värsta musiklektionen var?
- Nej, berätta. (Kände paniken komma, en lust att rannsaka min egen pedagogik och allt jag står för).
- Det var en gång förra året då du inte körde hit för att det var för halt. Då fick vi ha matte.... åh, det var så jobbigt! 
 
Sådana kommentarer lever man ju för i läraryrket! 

Imra 1 år!

2013-03-15 15:20:00 i Hundliv

Här är lilla Imra bara 8 veckor. Jag tog den här bilden när vi precis hade hämtat hem henne. Hon var då 8 veckor och behövde tillsyn dygnet runt. Jag jobbade hemifrån och satt och skrev på datorn med henne i knät. Idag fyller hon 1 år och hon har hunnit med en valpkurs och en lydnadskurs, sin första löpning, ex antal sönderbitna sockar och vantar samt miljoners gosiga stunder. Och precis som då är hon även nu som allra mjukast vid öronen. 
 
Ps: I bakgrunden kan ni skåda mamma och pappas anslagstavla.... Kommentar överflödig. 

Fredagsmusiken!

2013-03-15 11:10:01 i Musik!

 
 
Min senaste upptäckt: Albumet "Palindrome Hunches". Oj. Mycket bra musik. 
 
Det är sol idag. Jag bär en prickig kjol, vit skjorta och håret i en knut mitt på huvudet. I kväll ska jag baka pizza med mina svenskelever. Bra dag och bra musik = fin fredagskombination. 

Onsdagslistan!

2013-03-13 22:05:00 i Allmänt

Följande lista har cirkulerat runt på bloggosfären den senaste tiden och nu kom den till min blogg.

 

Hur har din dag varit?

 

Mycket angenäm! Har haft storsamling med alla elever + personal, tre bra lektioner, en rolig sånglektion och en tidig eftermiddag eftersom jag slutar halv två på onsdagar. Vid kvart i två körde jag hem och gick ut med Imra och sen satte jag mig i soffan för att läsa men råkade somna! Blev väckt av Christoffer som kom med blommor och fika! På en helt vanlig onsdag! Det var mycket trevligt. Sedan spanade vi på några älgar som vi såg nere på tjärnen så vi gick ut för att ta oss en närmre titt men då hade de vandrat iväg. Sedan ringde min älskade vän Idamari och efter det åt vi middag.
 
 Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?

 

Jag heter Carolina Anna Vilhelmina och jag tror mamma och pappa velat döpa mig till Vilhelmina men det hade blivit lite knepigt som tilltalsnamn då jag ju kommer från Vilhelmina och nu bor och verkar i Vilhelmina kommun - det är liksom mer ett ortsnamn än ett tilltalsnamn för mig.

 

Vilket är ditt största beroende?

 

Musik! Te! Kramar! Frisk luft! Blir galen av att sitta inne en hel dag. (Och ja, jag erkänner: prestera bra och få beröm för det, bekräftelsenörd som jag är.. tyvärr).

 

 

Vad gör du när ingen annan ser?

 

Det de flesta andra gör antagligen.

 

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?

 

Trycka sönder sån där bubblig "skyddsplast" så att det knäpper!

 
Vad beställer du på krogen?

 

Gott, italienskt vin, mojito eller så säger jag "ge mig det suraste du kan blanda ihop" om jag får feeling och känner att det är en bartender jag har förtroende för! Älskar sura drinkar.

 

 
 
Vilken är din största skräck?

 

Att mina nära plötsligt skulle ryckas ifrån mig. OCH att vakna upp vid 60-70 och ångra det man inte gjorde när man hade möjlighet, inte för att livet slutar då - men ni vet, tänker mer jobb/karriär/familj.

Hur gör man för att ragga på dig?

 

Haha! Man bjuder på sig själv, visar genuint engagemang och intelligens (en mycket sexig egenskap) och för en intressant konversation som jag aldrig vill avsluta. 

 
Vad har du funderat över på sistone?

 

På vissa svåra grejer i mitt jobb, känslor och på hur tusan jag ska bära mig åt för att vinna Rajarycket, en pimpeltävling som går av stapeln under självaste påskafton!

 

Tänker mig ungefär denna utdelning under Rajarycket + några till.

 

Vad var det konstigaste som hände i helgen?

 

När jag och Christoffer handlade på fredageftermiddag och jag visade honom en passionsfrukt som var stenhård. Jag tog upp den och sa "titta, den är ju helt övermogen och torkad" och så klämde jag jättehårt på den så skalet gick sönder och innehållet rann ut över min hand och in under min jackärm. Skrattade sedan genom hela handlingen och blev utstirrad av personalen.. En typisk Carolina-grej.

 
När skäms du?

 

Om jag kommer oförberedd till något jag borde vara förberedd inför, ser därför till att det händer så sällan som möjligt.

 
Vem är den mest kända människa du talat med?

 

När jag och min fina kör i Umeå körade till Anna Ternheim på Idun pratade jag med självaste Anna! Jag har även pratat med Annika Norlin! Vid ett bord på universitetet! Mitt under en vanlig dag! Jag var skakig på benen resten av den dagen. Förstår ni?! Det är en av mina favorittextförfattare! Hon var så där lågmäld, vemodig och lugn precis som man tänker att hon är. Och så har jag pratat med självaste ÖB i och med testerna vid överlämningen av schäfertiken jag var fodervärd för i ett år.

 

Vilket uttryck använder du lite för ofta?

 

Magiskt!

 

 

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?

 

"Du är både världens bästa och världens sämsta på att prata".

 
Vad gör du när du är ledsen?

 

Skriver.

 
Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
 
En sån där klänning man aldrig tröttnar på.
 
 
Vad ser du fram emot just nu?

 

Påsklovet! Två veckor kvar!

 

 
 

Mina elever är så snälla...

2013-03-13 13:42:48 i Allmänt

Vi repeterar inför nästa veckas prov och eleverna frågar gång på gång vad jag skriver på tavlan. Till slut utbrister en av dem:
 
- Alltså Carolina.. du är inte så bra på att skriva på tavlan!
 
Varpå en annan elev kommer med en genial lösning på problemet:
 
- Jag  tycker att vi alla i klassen ska samla ihop till en kurs i att skriva på tavlan och så ger vi den till dig!
 
Mina elever är så snälla... 
 
Helt seriöst så är faktiskt tavelteknik något jag måste öva på. Det är oväntat svårt att skriva snyggt på en tavla. Prova själva så får ni se. Jag beundrar än idag min SO-lärare på högstadiet som skrev så himla, himla snyggt. Själv försökte man kludda ner sina anteckningar i blocket i samma fina rutor, ringar och tankekartor som hon gjorde, men icket. Jag kunde inte ens skriva snyggt i ett kollegieblock.. Men nu kan jag det! Taveltekniken kanske kommer den med! Allt mitt hopp till framtiden! Och den där kursen kanske.. 

Ljuset är tillbaka

2013-03-12 17:43:00 i Allmänt

och mina pelargoner, som stått i källaren och skämts hela vintern, har blivit nedklippta och omplanterade och nu spirar snart grönskan igen. /Tant Carolina
 
Den här bilden tog jag för en halvtimme sedan. Äntligen är det ljust igen. Jag blir alltid lika häpen när våren kommer tillbaka, år efter år. Där i november-januari tror man ju aldrig att man ska komma ut ur mörkertunneln mer.
 
 

Mina favoritlärare och hur de påverkat mig del 2.

2013-03-12 09:52:00 i För det vidare

Jag har alltid älskat idrott. Alltid älskat att kämpa, svettas och ro hem något. Idrott var ett av mina bästa ämnen under skoltiden. När jag fick ett VG i betyg i år 8 blev jag besviken. Jag pratade med min idrottslärare Barbro och hon sa:
 
Vet du Carolina? För ett MVG måste man kämpa varje lektion, ge allt och verkligen visa vad man kan och vad man går för. Man måste förtjäna ett MVG. Du kommer att få det om du visar att du förtjänar det. Jag vet att du kan. 

När jag öppnade kuvertet med betygen i nian hade jag fått mitt MVG i idrott. För att jag visste exakt hur jag skulle nå dit, för att Barbro sagt vad som krävdes och för att hon trodde på min förmåga. Det beundrar jag henne för. Hon var tydlig, hon ville ha action, hon fick det och jag fick jag utdelning. Precis så vill jag jobba med mina elever. Inför varje betygssättning har jag ett betygssamtal med eleverna där jag frågar vad de vill ha för betyg och i de allra flesta fall stämmer det överens med vilket betyg de får. Men de måste visa vad de kan och visa att de vill. När målen är tydliga är arbetet dit enklare att upprätthålla och motivera sig till. 
 
 

Nu susar det tungt genom ångande dalar, nu susar som stormen hans vagn över fjällen.

2013-03-11 20:02:00 i Allmänt

Känslan när man får knäppa av sig skidorna efter passet och gå sista biten hem lyssnandes på "Olles förbund med makterna" med Sofia Karlsson och Sofie Livebrant. Snön faller, det är knäpptyst och svetten rinner på ryggen. Då är det fint att vara med.
 
Ps: Det är Dan Andersson som skrivit texten i låten, lyssna gärna. Han gör så fina omskrivningar. Sofia Karlsson – Olles förbund med makterna

C

2013-03-10 20:22:00 i Allmänt

Nu är det dags att skriva om en person jag tycker mycket om.
 
Han kan vakna före sju på helgen och ligga och vänta till jag vaknar
Han tycker att jag klär mig för dåligt när vi ska ut på utflykt så han står och
drar ner mössor över öronen och halsdukar ska helst snurras ett varv extra
När han hälsade på mig första gången bjöd han på sig själv
och drog skämt och sjöng och då kände jag på en gång
att jag nog kan tycka om honom
Ibland kan han sitta tyst och köra bil en lång stund
och jag somnar nästan på sätet bredvid
och rätt som det är säger han något
något där man är medräknad
 
Han bäddar sängen på ett särskilt ordenligt sätt
Ibland är han som en gammal gubbe som muttrar över dåliga vägar,
företeelser som stör honom och så står han och gubbvaktar vid fönstret,
kanske kommenterar något om att det blivit kallare ute
Han minns exakt vad jag hade på mig första gången
han såg mig i september förra året
och fyra månader senare hörde han av sig till mig
och min första tanke var att det var för tidigt att träffa någon
att jag ville vänta med det
men sen tänkte jag att han var för intressant för att släppa,
ville träffa honom, bara över en lunch.
Direkt efter lunchen ville jag träffa honom igen.
 
När han går förbi mig drar han snabbt med handen på min axel
När vi hade träffats i tre veckor frågade han om jag ville fira påsk med honom
och igår sa han att han längtar till i sommar för "då ska vi fjällvandra".
Han tar med mig på ett självklart sätt,
visar mig fina platser och berättar om saker.
Ibland när jag pratar på som jag kan göra sitter han helt tyst,
ibland tror jag inte han lyssnar
men så någon dag senare kan han följa upp min monolog med en fråga
då har han tänkt på det jag sagt och undrar han något så frågar han
När vi ska skiljas frågar han om han och Jax får komma nästa dag
och då säger jag: ja, det får ni, om du vill?
"Ja" säger han "annars skulle jag väl inte fråga?"
 
Jag tycker om det nästan sävligt lugna i honom, lika mycket tycker jag om det beslutsamma temperament han kan visa i andra situationer. Jag tycker om hans företagsamhet. Mest tycker jag om partiet där hans axel blir till hals. Och när han vandrar runt här i yllesockar, skjorta och tjocktröja och ger mig kramar.

En solig lördag i mars

2013-03-10 15:51:43 i Natur/friluftsnörderi

Igår lyste solen så då blev det utflykt!
 
Christoffer försökte få fisk..
 
Denna bild tillägnar jag min storebror!
 
Hundvalpen Nero var inte stilla en enda sekund.
 
Det droppade från taken!

Soliga fredag

2013-03-08 13:19:52 i Allmänt

Idag har jag, Ludvig och Hanna fikat chokladbollar i marssolen.
 
Jag har testsminkat Hanna och provat en frisyr inför balen i maj. Ärofyllt uppdrag! Kommer att vara nervös i maj när det är dags!
 
Ps: Tack för alla fina kommentarer kring inlägget om min sommarlängtan. Blev så glad!

Livet ur mobilen

2013-03-08 08:35:49 i Allmänt

Ibland när jag skriver kommentarer till mina elever på texter de skrivit har jag svårt att sluta.. jag vill liksom diskutera texter och språk i all oändlighet!
 
Magiskt ljus en dag när jag kom hem.
 
Han som står där och sjunger och spelar bas är min superkollega Hans. Här spelar han på Öppen scen. Ibland brukar vi spela och sjunga för våra elever. Vi gjorde till exempel en liten pepplåt inför Luciacupen, helt improviserad.
 
Vasalopps-morgon i sängen.
 
Nu när mormor inte är med oss länge har vi tömt hennes stora, fina hus. Det innebär att vi fått hem en hel del möbler till gården också. För att de möblerna ska få plats i mamma och pappas hus måste annat bort, som mitt vita, rangliga skåp från det forna flickrummet till exempel.
 
Jag bor ju på en backe. Där uppe skymtar man lagårn! Och i denna backe har jag tagit "Bob-körkortet", personligt utformat av storebror Kristoffer.
 
Och en dag när jag var ute på promenad hittade jag ett piano i skogen. Bara så där.
 
I förrgår satt jag i sängen och klippte lite film. En mycket angenäm arbetsplats må jag säga.
 
Ute på nya strövtåg.

Mina favoritlärare och hur de påverkat mig del 1.

2013-03-07 13:34:00 i För det vidare

Jag var 17 år. Solen nådde knappt in i de tårtformade klassrummen i Lyckseles gymnasieskola Tannbergsskolan där jag gick den musikestiska linjen. Vi hade svenska. Mitt favoritämne. Idag skulle vi få tillbaka våra filmrecensioner av klassikern "Populärmusik från Vittula". In kommer han - Urban Wirenblad, vår svensklärare med manchesterkavaj och bruna, kloka ögon. På brett klingande dalmål säger han:
 
- Idag ska vi göra två saker. Först ska jag läsa upp en text som någon här i klassen skrivit och sedan ska vi börja med nästa moment.
 
Och så börjar han läsa. Solstrålarna når hans lockiga hår och glasögonen har halkat ned på näsan. Plötsligt känner jag igen orden: det är ju min text han läser! Min filmrecension där jag använt mig av termer så som "smygrunkande" och "störfylla" - när jag skrev den tänkte jag att orden kanske var lite väl vulgära för en skoluppgift i svenska men tog emellertid mitt förnuft till fånga och valde att bejaka den konstnärliga friheten. Urban fortsätter att läsa och tar oss igenom smällkalla vinternätter med bilar som ej startar, förtroliga far och son-samtal i bastun och den evinnerliga känslan av att spatsera mellan gränslandet ung och vuxen allt medan det norrbottniska, påtagliga vemodet ligger som en tungt täcke över allt som är. När han är klar för han upp glasögonen en bit på näsan, blinkar åt mig - knappt märkbart - och förkunnar för mig och klassen att texten han nyss läst var den bästa på länge bland elever han undervisat.
 
Sedan nämnde det han aldrig mer. Det han nyss gjort talade sitt tydliga språk. Det behövdes inga superlativ. Där och då förstod jag att jag och svenska är en bra kombination och därför vill jag nu föra över min passion till ungdomar. Tack för det, bäste Urban.
 
 

Och där på grusvägarna, där ingen gått förr, där ska jag stå och andas in lugnet.

2013-03-06 19:18:00 i Allmänt

 
Om cirka tre månader är det sommar. Jag tänker på det varje dag. Jag älskar sommaren. Då ska jag äta middag med mina syskon och sitta ute länge, länge till man måste ta på sig en tröja för det blir lite kallt och så kan vi sitta kvar en stund och skratta till vi gråter.
 
Jag ska åka och besöka gamla hus för att få inspiration.
 
 
Plocka kantareller och blåbär. Gå i skogen i tystnad.. åh.
 
Springa!
 
Och när Linet blommar ska jag minnas varje färgskiftning.
 
På eftermiddagarna ska jag titta på när storebror hackar shalottenlök och persilja och så ska jag kanske ta en nap eller så bara för att jag kan.
 
Kanske går jag över till stuggrannen Lissie för att köpa nybakat bröd.
 
Eller så kanske jag hamnar på någon väns balkongfest!
 
Jag ska leta efter skogens guld
 
och vakna mitt i natten till denna utsikt från sovrumsfönstret. Får på riktigt rysningar av den här bilden.
 
Och en dag kommer några bästa vänner på besök, som Idamari och Nikki till exempel!
 
Några kvällar fiskar jag hemma i sjön.
 
En dag upptäcker jag att smultronen i mitt trädgårdsland har mognat så jag plockar allihopa och äter upp dem.
 
 
 
Och så ska jag bada och sedan ligga och vila på stranden och låta sanden rinna mellan fingrarna och tänka på exakt I N G E N T I N G.
 
Någon kväll kanske jag dricker en mojito eller två.
 
Olivia kan få visa mig världen som hon ser den
 
så då gungar vi och gör hur mycket fart som helst!
 
Där vid två kanske man börjar fundera på vad man ska äta och så börjar man styra upp en trerätters middag
 
som avslutas med en efterrrätt!
 
Moster Lillan lär mig allt hon kan och vi pratar om världspolitik, vindruvor och bortsprungna katter.
 
Och om somrarna är det alltid mycket fester! Som bröllop till exempel!
 
Och om somrarna får man äta jordgubbar och mjölk till lunch!
 
Vänner man sällan träffar, som Emma, kan komma och bo hos mig i flera dagar!
 
Såpbubblor, blommor, sol och peppade barn är en fin sommarmelodi.
 
Och så vet ni de där dagarna där tiden står stilla, solen står högt, man har plöjt någon bok eller två och har fina middagsplaner och en kväll och natt full av äventyr att se fram emot.
 
Just allt detta längtar jag efter. Sommaren, du får gärna komma. Jag väntar tålmodigt på dig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chloé

2013-03-06 14:10:02 i Allmänt

Mamma och pappa var utomlands för ett tag sedan och när de kom hem fick jag en present!
 
Nämligen denna parfym som luktar vår!

För det vidare

2013-03-05 18:49:00 i För det vidare

Vet ni? Nu ska jag berätta om ett roligt projekt. Det finns en bloggare som heter Hanna Persson och hon bloggar på sin egna portal HÄR. Hanna arbetar på reklambyrån Le Bureau och med deras kampanj tillsammans med Skolverket; För det vidare. Hon skriver:

Jag kommer att fungera som redaktör sidan fördetvidare.se (som kommer att förnyas snart) och arbeta aktivt för att få ut kampanjen i hela vida cyber world. Kampanjen handlar helt enkelt om att få människor att öppna ögonen för läraryrket och hur viktigt detta är. Känns fantastiskt att få kombinera mediekunskaper med ett samhällsengagemang.

 


Förra veckan efterlyste hon bloggande lärare/lärarstudenter och jag bloggar ju då och då om mitt fina, fina jobb! Jag skickade henne ett mail och efter att ha läst bloggkategorin "Jobb" tycker hon att jag ska blogga om detta. Hon gav mig förslag på olika rubriker så under veckan kommer första inlägget! Jag kommer så klart att blogga som vanligt också men detta kommer att bli ännu en kategori. I följande klipp får vi se ett exempel på en filmkampanj som Skolverket kört en tid där kända personer söker upp lärare som inspirerat dem. Om jag får inspirera åtminstone någon elev jag har kommer jag bli så glad!

 

 

En tisdagstext om saker som hänt.

2013-03-05 18:02:47 i Allmänt

Hänt sedan sist:
 
- Jag har sjungit på Öppen scen tillsammans med jazzgänget. Det är fantastiskt roligt att sjunga med så duktiga musiker!
- Jag har varit och klippt mig hos min barndomsvän Johanna som har en egen frisörsalong och vi hann snacka i några timmar om bland annat husrenovering (det märks att man blir äldre, Johanna påminde mig om högstadietiden då vi låg uppe på höskullen här hemma och pratade om killar, haha!), när man har ett "guldläge", mål och visioner och om att "människor är som gråstenar som ska slipas ihop för att passa" citat Johanna.
- Direkt efter frisörbesöket var jag hos Emma där vi hade planeringsträff inför vårt 10-års jubileum till sommaren.
 
Idag har jag som sagt varit på jobbet och fixat allt klart med ansökan till Kulturrådet samt rättat klart läsförståelse-delen i Nationella proven i svenska och så har jag ätit lunch med Linda och marathonsnackat.
 
 
 

Ansökan klar!

2013-03-05 09:47:00 i Jobb

Kom på jobbet i ottan för att skicka in ansökan till Kulturrådet. Nu är det klart! Fick hjälp av min chef att fylla i den byråkratiska biten. Har tur som har chefer som tror på mina idéer! Åh, jag hoppas verkligen att jag får pengarna så jag kan styra upp det här projektet. 

Skidåkning i stormen.

2013-03-02 11:42:00 i Träning

Vaknade vid sju av att stormen höll på att ta mitt hus. När man bor mitt uppe på en backe märker man när det blåser om jag säger så.. Somnade om en stund och klev sedan upp för att äta frukost och ladda mentalt inför dagens inplanerade skidåkning. Funderade länge på att dra till gymmet istället, men jag var mer sugen på att skida. Jag klädde på mig skidkläderna och öppnade dörren och möttes av samma väder som Emil får kämpa emot i detta klipp:
 
 
I skogen var det rätt lugnt! Dock var spåret "igendrevat" på vissa ställen - men som kloke Emil säger i detta klipp: "Man blir så stark när man måste!". Det är av sådana här träningspass man bli stark. Om inte annat får man ett starkare pannben och ett sådant är alltid bra att ha.

Saker jag vill ha.

2013-03-01 21:35:25 i Allmänt

Jag och Malins hund Folke, augusti 2012.
 
Solbränna, solblekt hår, sommarkvällar, ingen tid att passa, oplanerade dagar = saker som står högt uppe på min önskelista just nu.
 
 

Projektpengar.

2013-03-01 15:24:00 i Jobb

¨
 
Idag är jag friställd från mina lektioner och jobbar i stället med att skriva en ansökan till Kulturrådet. Har nämligen en rolig projektidé på gång! För att genomföra den behöver jag ekonomiskt stöd och sådant kan man få från Kulturrådet om man lyckas skriva en riktigt bra ansökan för sin idé. Har suttit med detta sedan klockan 08.30 i morse. Det är så himlarns mycket man ska ha med! Det räcker inte bara med att kläcka idéen. Jag får flashbacks till studietiden i Umeå när begrepp och teorier snurrade runt i huvudet. Min hjärna är nu överhettad så snart tar jag sportlov och fortsätter med detta projekt på måndag!