Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sista besöket hos barnmorskan

2016-01-26 15:35:00 i Allmänt

I dag var det dags för det sista besöket hos barnmorskan. Vemodigt! Har ändå varit där tretton gånger så det kommer kännas lite tomt men bebisen kommer nog att ersätta den där tomheten misstänker jag. Nu har jag gått åtta dagar över tiden och först kändes det drygt att passera BF och att inget hände och det är klart att vi längtar som galningar och är lite otåliga men samtidigt vet vi ju att bebisen KOMMER att komma inom en väldigt snar framtid.
Än så länge mår jag fortsatt bra (har aldrig haft så bra järnvärde som i dag bland annat!) och det verkar bebisen också göra så vi tar dagarna som de kommer. Det är dock viktigt att sysselsätta sig med något för annars blir jag rastlös och "göravill" så efter barnmorskebesöket hälsade jag på Ludvig och Hanna och hängde där i tre timmar och åt lunch och gick en promenad i finvädret. Nu är det dock dags för den dagliga vilopausen och känner jag mig själv rätt somnar jag nog innan jag hunnit läsa en sida av boken jag läser just nu...
Här ser vi två andra som längtar efter bebisen (om Imra har fattat att det ska komma en miniperson låter jag dock vara osagt). I helgen kopplade blivande morfar Göran pulkan efter Imra som fick provdra den runt gården. Tänk att det snart ska ligga en bebis där i som ska få andas frisk luft och hänga med på äventyr! 
 

Myspromenad

2016-01-25 11:35:00 i Allmänt

Så här såg det ut i förmiddags på min och hundarnas mycket lugna promenad. Ingen rask takt här inte, hehe. Går kanske i en tredjedel av mitt vanliga tempo nu med stormagen i vädret. Nu inväntar jag besök! Sandra och hennes lilla Liv som hunnit fylla en månad ska komma och hålla mig sällskap, så mysigt! Hoppas ni får en fin måndag!
 
 

Söndagsutflykt på sjön

2016-01-24 13:22:00 i Allmänt

I dag är det bara 10-12 minusgrader här så vi har varit på utflykt! Här är en bild på vår farstubro som såg så frostig och mysig ut.
Vi gick ner till sjön med Major och Imra så att de skulle få springa lösa och leka. Kolla Imra! Hon hoppar alltid så där när hon blir exalterad. En meter rakt upp i luften!
Om man har hundar som leker bra tillsammans är det en jättebra konditionsträning för dem att få springa lösa och busa. Det blir snabba vändningar och tokrusningar som tränar smidighet, kondition och rörlighet. Att busa i snön är ju extra träning dessutom!
Mamma på väg ner!
Lillgosarn Major!
 Efter bus och lek satte vi oss vid bastun och fikade.
Vackra vinter!
Och när man är höggravid får man köra skoter uppför backen, hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Två kompisar

2016-01-24 10:48:00 i Allmänt

 
 

Saker jag längtar till

2016-01-23 09:40:00 i Allmänt

Här nedan följer en lista på saker jag längtar efter att göra när jag inte längre bär på en bebis i magen:
- SPRINGA! Alltså ni förstår inte hur mycket jag suktar efter att dra på mig springkläder, löparskorna, plugga in musik i öronen, koppla fast Jax i selen och bara springa! Sist jag sprang var i vecka 17-18 någonting så det lär ju inte gå fort direkt men bara känslan av att kunna springa. Och nu kan också Major hänga med på springturer! I somras var han ju bara en parvel. Tänk att jag varit gravid under hela tiden vi haft Major!
- Åka skidor! Först ska jag ta lugna turer med Tegsnässkidorna (turskidor) och barnet i pulka kopplad till någon av hundarna och sen ska jag åka på elljusspåret i byn, fort fort nedför backarna i en knäpptyst skog! 
- Äta charkuterier. Punkt. Inget mer behövs. 
- Kunna knyta skor i någon jäkla ordning utan att behöva pensionärspall.
- SOVA PÅ MAGE! 
- Sova en hel natt utan att behöva kissa 87780 gånger.
- Kunna promenera i mitt vanliga, snabba tempo.
- Kunna använda hela min garderob igen utan att få en snygg maggklipa mellan byxor och tröjor.
- Kunna busa vilt med hundarna utan att känna mig som en framtung elefant. 
- Kunna lyfta tunga saker igen och inte vara beroende av andra.
 
 

Fredagslunch

2016-01-22 14:36:15 i Allmänt

Det gäller att underhålla sig väl i väntans tider och i dag blev det lunch på Bergmans med Emma och Johanna! 

Favoritprodukter

2016-01-21 12:24:24 i Allmänt

I dag skrapar vi på ytan och spanar in mina favoritprodukter! Först ut är schampo, balsam och hårinpackning från bästa Sassoon. Har använt dessa produkter i säkert fyra-fem år nu och tröttnar aldrig. Tvättar håret två gånger i veckan och produkterna är dryga och luktar lagom mycket (viktigt).
Ett annat favoritmärke, fast till huden, är Dermalogica. Ibland är jag trött och fuskar och tvättar ansiktet med tvål... MEN dessa är sköna på huden och ansiktskrämen är den bästa jag någonsin haft. Plus att de knappt luktar något. Jag gillar saker som doftar gott, men sånt man använder dagligen ska vara naturligt tycker jag.
Sommarfavoriten! Att smörja in solbrända ben med denna guldolja är paradiset för en livsnjutare, hehe. Man kan dutta på denna "torrolja" överallt där man vill ha lite "glow", typ kindbenen och dekolletaget (kul ord, tack franskan).
Kanske en av de vanligaste och mest omtyckta krämerna i världen? Med all rätt! Har denna med mig överallt. Den har hängt med mig i jobbväskan tills nu när den fått flytta till den packade BB-väskan och den är till och med märkt av en bläckpenna. Kär favorit som räddar alla torra partier på kroppen.
Upptäckte L:A Brukets produkter för några år sedan och är fast. Prova själva får ni se!
Ringblomssalva gjord av en kvinna från Vilhelmina (funkar till allt men använder den främst till att smörja in mina nagelband innan jag går och lägger mig och om jag har något litet sår nånstans smörjer jag den där med). Lypsylen är den bästa som finns. Är kräsen på lypsyler men denna trotjänare kommer jag alltid vara trogen.
Det var det! Har ni någon favoritprodukt?
 
 
 
 
 
 

Morgonstund

2016-01-21 08:15:00 i Allmänt

God morgon! Här sitter jag i soffan under yllefilten och äter gröt med banan och kanel, apelsinklyftor och dricker te med honung. Kan ju helt ärligt säga att det känns rätt fint att inte behöva starta någon bil och hasta iväg till jobbet när det är så här himla kallt ute. Har haft tur med sömnen under hela graviditeten och sovit precis lika bra som vanligt men nu går sömnen inget vidare. Magen är stor och i vägen och jag är uppe flera gånger per natt för att kissa. Dessutom ligger jag lite på helspänn i min förväntan på att allt ska starta men det verkar vara en liten envis person där inne. Den brås väl på sina föräldrar, hehe. Hoppas ni får en fin torsdag! 

Vilsamma vinter

2016-01-20 11:44:00 i Allmänt

Tiden går så långsamt när man väntar på något. Jag sa till Christoffer att det känns som julafton varje morgon när jag vaknar för att det finns en så himla stor förväntan på att IDAG kan det ske. Ute är det kallt och alldeles vitt. Jag och Imra har gått en fotopromenad i kylan. Januariljus kan ju vara bland det allra finaste.
 
 
 
 
 
 

Dagsrapport

2016-01-19 12:14:00 i Allmänt

Bebisen trivs fortfarande bra i magen och visar inga tecken på att vilja komma ut i stora vida världen ännu.
 

 

Hundtränaren i farten!

2016-01-18 20:25:00 i Allmänt

I kväll har Emily, Nikki och Nikkis kompis Ida varit här. Önskar ni kunde se denna film (vet dock inte hur man får Instagram-filmer att visas på bloggen) för då hade ni kunnat skåda hundtränaren Nikkis agilityträning med Major. Hindret bestod av en sopkvast och en stol och Major hoppade och hoppade. Är så himla glad över att Jax och Major fungerar så bra med barn! 

Vi har möblerat om!

2016-01-18 13:40:00 i Allmänt

När vi städat bort julen kom Christoffer med förslaget att vi skulle möblera om i vardagsrummet. Först var jag inte på till 100 % men jag tänkte att vi kunde testa och sen ändra tillbaka om det inte skulle bli bra. Men bra blev det tycker vi och vi har väl sagt cirka 47 gånger "det blev så bra när vi gjorde om!". För att se hur det såg ut förut kan ni spana in kategorin "Huset".
Älskar att jag har fått en läshörna!
Det här arkivskåpet brukar jag få frågor kring och det är faktiskt fyndat här i huset. Det stod i kallskrubben som nu är min klädkammare. Nu förvarar det mina noter, gamla fotografier och annat grejs.
Gammal lagårdsfyndad sockerlåda som agerar hylla. Fotografiet på bilden föreställer Christoffer och hans vän Anders när de var påskkärringar i femårsåldern, hehe.
Spelhörnan! Pianopallen är mormors gamla och den har jag klätt om.
Vitrinskåpet rymmer en hel massa porslin (och Christoffers whiskysamling). Till vänster om skåpet har vi teven men den fastnade inte på bild då den står på en tv-bänk jag velat måla om i 837347 år men jag kommer mig aldrig för.
Ugglefamiljen stoltserar på en fönsterbräda.
Ute är det vintervärld och ljuset börjar äntligen komma tillbaka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett måndagstips!

2016-01-18 08:02:00 i Allmänt

Jag läser en otroligt välskriven blogg av en tjej som tränar och tävlar med sin Australian Kelpie. Hon skrev ett inlägg om prestationsångest som jag tycker att alla borde läsa, oavsett om man är i hundvärlden eller ej. Det går att applicera på så mycket. Har velat fram och tillbaka på om jag ska tävla Imra nu på vår hemmatävling i början av februari för hon har känts riktigt fin på de senaste träningarna men kommit fram till att ekvationen "Nyfödd spädis" + "Överpeppad hund" + "Tävlingsnerver" kanske inte faller så väl ut. Misstänker att jag kommer att ha ett visst stresspåslag och Imra känner av min stress så oerhört lätt och hon är svår att "lura". Det kommer fler tävlingar. Siktar in mig på maj (eller kanske mars, hehe). 
Foto: Hannele Bång (www.hannelebm.se) september 2015.
 

Helgbestyr

2016-01-17 13:36:13 i Allmänt

Vilken skön helg! Christoffers syskon har varit här och hälsat på och i går blev vi bjudna på middag på Lilla Hotellet av Christoffers morbror Lars-Åke. Efter det begav vi oss till Matts och Lovisa och tittade på deras nya hus som var stort och fint. I dag har vi varit nere på sjön med hundarna som fick busa runt så de var helt slut på efteråt (önskar jag tagit med kameran och fångat glädjen på bild och i detta magiska vinterväder blir ju allt så fint!) och så har jag och mamma städat hönshuset. I kväll blir det möte med byaföreningen och innan dess planerar jag att läsa i soffan och klappa magen! 

Barnvagnen

2016-01-16 12:17:00 i Allmänt

Här är bebisens vrålåk, en Emmaljunga City Cross Duo. Vi ville ha en säker, stabil och smidig vagn med smarta funktioner och ett cleant utseende. Något av det viktigaste i valet av vagn var hjulen. Det skulle vara stora, fasta hjul som funkar i två dm nysnö och på regniga, gropiga grusvägar i skogen. Har provat vagnar med små, svängbara hjul där fram och visst är de vagnarna lättstyrda men i vår miljö passar de tyvärr inte utan vi måste köra på mer rejäla doningar för att ta oss fram. Liggdelen är grågrön och sittdelen som man byter till sen (som står på en hylla i källaren nu) är svart.
Jag gillar att samtidigt som vagnen är rejäl är den ändå smidig och lättstyrd.
Styret är ställbart vilket är bra för mig och Christoffer som har en viss längdskillnad.
Den här funktionen gillar jag:
Tada! Ett fönster! Eller ja, en luftningsfunktion om det blir varmt.
Av svärmor och blivande farmor har vi fått världens mjukaste åkpåse i fårskinn och jag blir nästan avundsjuk på bebisen som ska få ligga där i vagnen och kura!
Åkpåsen är marinblå och ställbar så den kommer att kunna användas även i sittvagnen sen när barnet blivit större.
Den går att öppna så när vi varit ute på promenader kan barnet fortsätta att sova i vagnen även när vi kommit in (om vi får ett vagnbarn vill säga, barnet kanske hatar att åka vagn...Hoppas inte!).
Sittdelen går att avlägsna från chassit så när vi varit ute är det bara att lyfta in den här delen och ställa ner den på lämplig plats.
Inbyggt myggnät (och solskydd som är där ovanför).
Smidigt inbyggt i denna "ficka".
Även fast vagnen har en del påsydda reflexdetaljer köpte vi också en stor vagnreflex som också är vattentät.
Längtar till barnet kommer så vi har någon att skjutsa runt i vagnen! Nu står den i vardagsrummet och inväntar nedkomst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skötbordet

2016-01-15 14:00:00 i Allmänt

Fick ett önskemål om att göra inlägg om vad vi införskaffat inför bebisens ankomst. Vill rikta ett stort tack till familj, vänner och släktingar som generöst bidragit till att införskaffa diverse barnattiraljer. Här är bebisens skötplats! Vi köpte ett skötbord på IKEA som senare kan göras om till bokhylla.
Skötbädden är köpt på Babyproffsen. Eftersom vi har så litet badrum valde vi att ha skötplatsen med alla grejer på nedre plan. Skötbordet står i gästrummet som ligger i direkt anslutning till köket så det är nära vatten. Vi har också fixat ett badkarsskötbord och kommer att sätta upp det i badrummet på ovanvåningen om vi känner behov av det.
Tycker att bädden och tapeten matchar bra.
Här är blöjor, blöjhink, mjuka handdukar som tvättats tusen gånger säkert. Vi fick också ett jättebra babylarm i julklapp av Christoffers pappa och det ska invigas så småningom men i början kommer vi ha bebisen så nära det bara går.
Hade planerat att göra en rajd på Apoteket och inhandla diverse skötprodukter men vi har så snälla vänner och släktingar som bidragit till att hålla bebisens förråd av hygienartiklar väl påfyllt. Har också den berömda Purelankrämen men den är nedpackad i BB-väskan!
Krämer, oljor, våtservetter, nappar och babytops.
I går var Emma V här och så sa hon: Tänk, om en vecka kanske du står här och byter blöja på ditt barn! Helt overkligt!
Titta vilket fint babynest bebisen fått av faster Linda! Helt imponerad av hennes sytalang!
I morgon kommer ett inlägg om barnvagnen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Carolina, KRYSTA!!!!"

2016-01-15 11:50:00 i Allmänt

 
I måndags skrev jag ett FB-meddelande till mina föredetta elever om att de ska köra hårt nu sista terminen innan studenten. De här eleverna var bland mina allra första elever och jag hade förmånen att undervisa dem både på högstadiet och under gymnasiet. De är så coola, driftiga, smarta och roliga. De har dessutom en riktigt bra musiksmak! Häromkvällen kom ett mail: Vi har gjort en förlossningspepp-lista till dig!
Åh. Då fällde jag en tår. Mvh/gravidhormonell

Pralineriet

2016-01-14 18:57:18 i Allmänt

Besökte Pralineriet i dag tillsammans med Ludvig och Hanna. Pralineriet är ett oerhört charmigt och genuint fik som drivs av en av mina kollegor, Monica. Allt började med hennes stora intresse för riktigt god choklad och på den vägen är det. Nu har hon drivit Pralineriet i några år och levererar sina makalöst goda praliner till bland annat Rex i Umeå. Monica brinner starkt för rättvisemärkt och ekologiskt vilket märks på produkterna som håller en mycket hög kvalitet. Besöker ni Vilhelmina någon gång är mitt bästa tips att ta klivet in på det lilla fiket med den stora smaken! 

Snövärldar

2016-01-14 10:42:03 i Allmänt

Visst är det fantastiskt med all snö och det här trolska ljuset som är nu? 
Tycker så mycket om de där färgerna och lugnet som sprider sig när det är riktigt kallt och inbäddat.
Ingen skyndar nånstans och snön ligger tung på alla grenar som ett skydd från världen utanför.
De här bilderna tog jag i Raja för någon vinter sedan. Nu har vi haft mellan 20 och 32 minusgrader länge. Mamma kom in i går och sa:
- Jag hoppas det blir mildare när det är dags för er att åka till BB!
- Vadå? undrade jag. Det spelar väl ingen roll?
- Jomen, man är ju så utsatt i den här kylan!
- Du, jag sätter hellre ett barn till världen i 25 minusgrader, strålande januarisol, gnistersnö och lila himmel än två plus och blåsväder! Tänk vad arg jag kommer att vara om jag måste halka in från bilen till BB över någon jäkla skridskoparkering!
Och så var det med det!
 
 
 
 

Förlossningsbrev?

2016-01-13 13:46:00 i Allmänt

Vad jag har förstått har det blivit allt vanligare att skriva ett förlossningsbrev eller en förlossningsplan som man skickar in till sitt BB. Vi fick papper om det och fick skicka in om vi ville men valde att inte göra det. Vad ska man skriva? Vad ska man "planera" för? Jag och Christoffer är av den inställningen att det blir som det blir. Barnet kommer att komma ut på ett eller annat sätt och jag är rädd att jag blir "besviken" på förlossningen om jag tänkt och "planerat" för mycket kring hur den ska gå till.
Det enda jag vill och önskar är att jobba som ett team med Christoffer och personalen och fokusera på att försöka vara så lugn och koncentrerad som möjligt. Jag har inga allergier eller fobier för något utan kan tänka mig att ta den smärtlindring jag känner att jag behöver men kommer dock att i första hand försöka klara mig så långt det går på andning och mentala målbilder (till exempel den jag skrev om häromdagen där jag och hundarna en vacker vårvinterdag åker skidor på sjön med barnet nedbäddat i pulka).
Jag har full förståelse för de som skriver förlossningsbrev och det är nog enklare att känna till sina behov om man redan genomgått en förlossning innan. Hur gjorde ni och hur tänker ni kring detta?

Vecka 40!

2016-01-12 12:52:00 i Allmänt

Förlåt för dessa gryniga bilder! Magen i Vecka 40 (!) förtjänar egentligen bättre men orkade inte ta fram kameran, hehe. Ser ni vilken kula? Förundras verkligen över att magen kan bli så himla stor och att det kan vara stenhård på alla håll och kanter! Det närmar sig BF nu och även om jag längtar ihjäl mig efter den där bebisen nu så njuter jag av ensamtiden för den kommer aldrig att komma igen. Inte på samma sätt i alla fall. Försöker ställa in mig på att gå över tiden rejält men kommer ändå vakna på BF-dagen och säga: Kom nu då bebisen! Vi vill träffa dig!
Jag tänker göra en sammanfattning över graviditeten när barnet är ute men nu ska jag njuta av den sista tiden med magen!
 
 
 
 
 

Håkan

2016-01-11 15:56:00 i Allmänt

Har sett musikspecial med Håkan Hellström från Ullevi 2014. Den mannen och hans ord har hängt med mig i snart 15 år. Många säger att han inte kan sjunga, och nej, han kanske inte har någon makalös röst, men skriva låtar - det kan han. 
I slutet av dokumentären säger han "Min dröm var bara att vara en del av ett band. Jag trodde inte att det skulle bli så här stort". Tänk om alla kunde besitta den där ödmjukheten han har, rockpoeten från GBG. 

Måndagmorgon

2016-01-11 08:36:21 i Allmänt

Här sitter jag nu med en tallrik gröt. Blev bönhörd kring snön och det har kommit nästan två dm nysnö inatt, mer är dessutom på väg, hurra! Det känns märkligt att inte vara på plats på jobbet. I dag kommer eleverna tillbaka efter det långa jullovet. Tur att jag ska på styrelsemöte med Brukshundklubben i kväll så jag får använda hjärnan lite i alla fall. 
Jax är ledsen i dag. Han går runt, runt från fönster till fönster och "letar" efter Cerveza som åkte hem i går. Ha en fin måndag!

Finbesök

2016-01-10 19:52:56 i Allmänt

I dag har den här pinglan varit här och hälsat på! Det är min gymnasievän Emma. Major gillade henne väldigt mycket (han gillar dock alla den lille kelgrisen!). I år är det tio år sedan vi tog studenten från det Estetiska programmet, inriktning musik, vid Tannbergsskolan i Lycksele. Tiden går. Vi vandrade längs "minnenas allé" och tittade på bilder sedan gymnasietiden. Emma är en så genuint god människa och har dessutom en grym sångröst och karisma!
Jax parning har gått fint i helgen och de fick "sitta ihop" tre gånger så nu hoppas vi att det blir valpar framledes!
 

Magen och yllefilten

2016-01-09 13:59:42 i Allmänt

Magen och yllefilten trivs bra ihop! I dag kurar vi inne efter en stund ute i det magiska vinterljuset - sol och gnistersnö måste ju vara bland det allra vackraste! Min morbror Roger och hans fru Åsa är på besök  i helgen så i kväll blir det gomiddag! Hoppas ni har en fin lördag. 

Frostigt

2016-01-09 09:46:00 i Allmänt

Hemma på vår gata i byn var det -32 grader i går. Det hindrade dock inte mig och Imra att gå ut och fånga dagsljuset och leka lite. Vi gick över grusvägen och åkern ner till sjön. Älskar att bo vid en sjö.
Det var kallt om tassarna och vi var inte ute någon lång stund, men en halvtimme (och helst mer) ute gör så himla mycket för ens mående tycker jag.
Ljusterapi! När bebisen kommit ska jag packa ner den i en skidpulka och koppla den till Imra eller Jax och sedan åka skidor över sjön. Det är en av mina målbilder som jag ska försöka tänka på vid förlossningen.
Vintermagi.
Här bor vi! Vi har väldigt lite snö för årstiden och jag hoppas snart det kommer mer!
 
 
 
 
 
 
 

Jax har dambesök

2016-01-08 11:47:00 i Allmänt

I detta nu har Jax dambesök och parar sig med ännu en fin tik. Han är nu parad med fem stycken tikar (egentligen sex men det tog inte på en av tikarna) så nu ska hans avkommor utvärderas innan det blir tal om fler parningar. Flera av hans avkommor från 2014 har visat goda resultat på jaktprov vilket är jättekul!
Jag och Major är inomhus och betraktar spektaklet, jag från köksbordet och Major från hallfönstret uppe - första parkett. Han sitter där uppe och "pratar" för fullt men verkar inte förstå att han måste prestera något för att få träffa damer, det räcker liksom bara inte att vara söt och gosig. Jax har ju gjort sig förtjänt av detta. Tiken ska stanna här i helgen så det lär vara fullt liv på hundarna. Major lär somna av utmattning efter denna föreställning.
Världens bästa killar, sommaren 2015.
 

"Hallå, din mage syns ju!"

2016-01-07 22:42:38 i Allmänt

I kväll har vi varit i grannbyn på middag hos Gabriel och Marika och deras döttrar. Elina tittade skeptiskt på mig och sa:
"Men hallå, din mage syns ju! Tröjan är för liten!"
Barn säger sanningen. Tröjor är lite av ett problem så här i slutskedet.
Fördel med att vara hemma om dagarna: man kan gå runt i underställ! Lägg märke till glipan...
 

En ny tid

2016-01-07 12:24:41 i Allmänt

I dag visar termometern mysiga minus 32 grader. Mmmmm. Lite väl kallt även för mig som ändå föredrar riktigt kallt framför blåst och plusgrader. Jaja. Nu ska jag sluta och vara typisk svensk och snacka väder. Vi övergår till denna mycket speciella dag! Hade det varit som vanligt hade jag varit på jobbet i dag men det är ju inte som vanligt. Vi inväntar att vårt bak ska jäsa färdigt så att säga, hehe. Jag är alltså föräldraledig från och med i dag (eller egentligen i morgon enligt teorin och Försäkringskassan). En ny tid har tagit sin början. Det kändes mycket märkligt att inte åka till jobbet i morse. Skulle egentligen dit en kort stund för en överlämning men då min bil vägrade starta trots motorvärmare och byte av bilbatteri för inte så länge sedan fick den överlämningen tas via telefon istället och det gick ju minst lika bra. Har känt mig väldigt rastlös nu på förmiddagen. Har kollat mailen, städat under diskbänken (välbehövligt), tränat Imra (dock inomhus), matat fåglarna, spelat piano, gjort överlämningen och nu äter jag lunch. Men vad ska jag hitta på nu?
Dagens lunch blev bulgur, persilja, soltorkade tomater och en passionsfrukt som jag till min stora lycka hittade i kylskåpet.
Tack förresten för alla bra tips jag fick kring packandet av BB-väskan! Ovärderligt! Så himla fint att ni kommer med råd och tips. Jag behöver verkligen det! Tycker allt är ett myller och det är värdefullt att höra vad andra tycker och vad som funkat för dem. I går när vi skulle åka till Dorotea sa Christoffer:
- Vi måste ju ta med väskan!
- Vilken väska? frågade jag med hjärnan okopplad.
- Men BB-väskan! Och kameran!
Så vi hade speciell packning med oss i går för säkerhets skull. Undrar just om hur lång tid vi kommer få användning för den där väskan och dess innehåll?
 
 
 

Besökstider

2016-01-06 22:32:49 i Allmänt

Tycker så mycket om dessa lugna dagar som mest består av besök av eller hos vänner! I kväll var vi bortbjudna på middag hos Timmy och Sabitha i Dorotea och fick träffa deras lilla dotter som snart blir två månader. Hon var nästan olagligt söt! Blir mer och mer bebissjuk ju fler bebisar jag träffar! Förhoppningsvis är det inte lång tid kvar innan vi får träffa vår bebis.
Man får hålla till godo med de fyrfota "bebisarna" till dess!

Bra start

2016-01-06 09:40:15 i Allmänt

Fick en väldigt bra start på denna 29 grader kalla dag, frukost på säng! 

Emma-dagen!

2016-01-05 23:58:04 i Allmänt

Går och lägger mig med en känsla av lugn och tacksamhet över fina vänner. I dag var först Emma J här och vi surrade bort ett par timmar och i kväll kom Emma V över från grannhuset (hon är hemma från Köpenhamn över julen). Så fint med dessa Emma-vänner jag känt sedan vi var små! 
 

Morgonmyset

2016-01-05 10:27:00 i Allmänt

Vi sover länge. Blir väckta av Christoffer som åker till jobbet. Ligger kvar och drar oss. Läser en bok. Sedan när jag sätter mig för att äta frukost lägger han sig på mina fötter och knövlar in resten av sig själv mellan stolsbenen. Heltidsmysaren. Jax är lite mer för eget space så han ligger i hallen och snarkar. Ingen stress här inte. Vi håller på att samla ihop oss för att gå ut i den 20-gradiga kylan för en liten promenad.

Omtänksamma vänner

2016-01-05 10:03:00 i Allmänt

I går när jag kom hem hängde detta på dörren! Ett filmbud från min vän Johanna! Så himla snällt. Hon sa: så du har något att göra nu när du är hemma och väntar! Weho!
 
 

BB-väska, barnmorskebesök och konstiga drömmar

2016-01-04 18:23:54 i Allmänt

Under dagens besök hos barnmorskan gjorde vi en sammanfattning över hur min graviditet varit. När hon sa att vi skulle göra en sammanfattning tänkte jag: Va? Nu? Sammanfattning gör man väl i slutet? Sedan insåg jag att detta ÄR slutet. Hjälp. Barnet har nu fixerat sig helt och hjärtat dundrade på likt en galopperande häst. Mitt blodtryck var lägre nu än förra gången då jag var så uppvarvad så det känns skönt. Ett tecken på att jag lyckats varva ner! Jag har börjat sova så himla oroligt nu vilket är lite jobbigt men jag antar att det är kroppens sätt att förbereda sig på att det är med 8-9 timmars oavbruten sömn är något jag kan glömma på ett bra tag. I natt vaknade jag varje timme och behövde gå upp och kissa fyra gånger. När jag väl sov drömde jag märkliga drömmar om att vi fick ett barn som såg ut som en boll upptill och hade en lång ormsvans till kropp... :(
Innan barnmorskebesöket hälsade jag på hos min barndomsvän Linda. Hon frågade om vi hade packat BB-väskan, vilket vi inte har ännu. Då tog hon fram penna och papper och hjälpte mig att skriva en lista, hehe. Barnmorskan tyckte också att det kunde vara dags att packa den där väskan men jag har lite svårt att börja för vad ska man ta med sig? Tips emottages tacksamt!
 
 
 

Major

2016-01-04 10:42:00 i Allmänt

Den vänstra bilden tog jag när Major var 12 veckor gammal och vi lekte kurragömma i skogen. Den högra bilden tog jag i går under träningen i stallet. Hade med mig både Major och Imra. Den 21 januari blir Major nio månader. Han har så många fina sidor och är en riktig myshund! Det finns dock gry i honom också och det ska bli spännande att få följa hans upptåg i älgskogen så småningom!
 

Gör egna blockljus!

2016-01-03 18:50:00 i Allmänt

I dag har jag och mamma pysslat lite. Vi brukar göra egna blockljus av ljusstumpar som vi spar. När vi har tillräckligt mycket ställer vi till med blockljusprojektet! Man börjar med att klippa bort den svarta veken. Sedan tar man alla stumpar och stoppar dem i en nylonstrumpa som man knyter ihop.
På spisen får vatten koka upp och i vattengrytan har man en bunke där nylonstrumpan med stearinet är. Strumpans uppgift är att "sila" bort vekarna. När stearinet smält häller man det i plast- eller glasformar.
För att få veken i mitten och genom hela ljuset måste man ha en tyngd längst ner och en spik som håller i veken tills stearinet stelnat. När stearinet stelnat blir det vitt och fint.
Tolv ljus blev det i dag. Det tar ett tag innan ljusen stelnat så ställ dem på en ostörd plats. Sedan tar man bort spikarna, klipper till veken och avlägsnar plastformen. Glasformarna får vara som de är.
Så här fint blir det! Helt gratis! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jullovslugnet

2016-01-03 10:08:00 i Allmänt

Jag har verkligen kommit in i ett extremt skönt och avslappnat jullovslugn. Tänker att det måste vara den perfekta uppladdningen inför vad som väntar. Hundarna har till och med följt samma spår för de brukar vanligen väcka oss om mornarna men nu sover de och vaknar inte förrän vi rör oss. Det är inte många morgnar de senaste två veckorna som jag ätit frukost innan 10.00, hehe. Med tanke på hur uppvarvad jag var innan lovet känns det som en riktig seger att jag kunnat varva ner så mycket nu.
På nyårsdagen gjorde jag sconesfrukost med ost och marmelad!
 

Lördag i Latikberg

2016-01-02 18:25:00 i Allmänt

I dag har jag gjort Latikberg. Först blev jag bjuden på god lunch hos Johanna och Daniel och sedan var jag och Christoffer och hälsade på hos Sandra och Erik och beskådade nytillskottet Liv. Så magiskt fin! Alla vi känner som fått sina bebisar nu senaste månaden har fått på beräknat datum, någon vecka innan, någon dag innan eller efter. Börjar känna på mig att jag kommer gå över tiden med minst två veckor bara för att jag tror att bebisen kan komma när som helst nu eftersom jag räknas som "fullgången". Nu på tisdag går jag in i vecka 39. För varje liten bebis jag snusar på blir längtan efter vår bebis allt starkare!
Liv fick ett litet paket (kolla presentpapperet - barnkammartapeten, hehe!)!
 
 

Nyårsafton

2016-01-01 19:47:00 i Allmänt

Vi firade nyår hos mamma och pappa och Ludvig och Hanna samt Christoffers bror Kristian var också med. Jag och mamma styrde upp en nyårsdukning på temat "glitter och guld", hehe. Mamma ville ha kvar den röda julduken men jag vann med den vita!
Julgranskulor som dekoration.
Kosta Bodas ljuslyktor som ser ut som islyktor är så fina!
Till förrätt åt vi färsk lax med hyvlad parmesan och citroncest. Sedan hade vi önskat pappas fänkålssoppa så den åt vi efteråt men eftersom den är så magiskt god hann den slinka ner i magen innan jag hann fota...
Sedan hade Christoffer lagat potatiskaka med spenat och vitlök samt älgfilé som han och Jax fixat fram från skog till bord. Jag lagade rödvinssåsen. Mitt enda uppdrag under kvällen, hehe.
Mamma lagade en smarrig lakritspannacotta med skogshallon.
Sedan spelade vi spel och lekte lekar med paus för champagne på tolvslaget (äppelcider för mig, haha).
Vi gjorde även ett tappert försök till att ta en bild. Kristian var fotograf och han fångade när jag hettade på Christoffer som inte kunde vara seriös. Blev en kul bild! Den bjuder jag på!
Tack för en fin nyårsafton. Jag höll ut till 01.45 vilket jag tycker är bra gjort i mitt höggravida tillstånd! I dag har vi tagit det extremt lugnt. Skötbordet är nu ihopskruvat och min kompis Anette och hennes son Max har varit här på besök på eftermiddagen.