Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Barnvagnen

2016-01-16 12:17:00 i Allmänt

Här är bebisens vrålåk, en Emmaljunga City Cross Duo. Vi ville ha en säker, stabil och smidig vagn med smarta funktioner och ett cleant utseende. Något av det viktigaste i valet av vagn var hjulen. Det skulle vara stora, fasta hjul som funkar i två dm nysnö och på regniga, gropiga grusvägar i skogen. Har provat vagnar med små, svängbara hjul där fram och visst är de vagnarna lättstyrda men i vår miljö passar de tyvärr inte utan vi måste köra på mer rejäla doningar för att ta oss fram. Liggdelen är grågrön och sittdelen som man byter till sen (som står på en hylla i källaren nu) är svart.
Jag gillar att samtidigt som vagnen är rejäl är den ändå smidig och lättstyrd.
Styret är ställbart vilket är bra för mig och Christoffer som har en viss längdskillnad.
Den här funktionen gillar jag:
Tada! Ett fönster! Eller ja, en luftningsfunktion om det blir varmt.
Av svärmor och blivande farmor har vi fått världens mjukaste åkpåse i fårskinn och jag blir nästan avundsjuk på bebisen som ska få ligga där i vagnen och kura!
Åkpåsen är marinblå och ställbar så den kommer att kunna användas även i sittvagnen sen när barnet blivit större.
Den går att öppna så när vi varit ute på promenader kan barnet fortsätta att sova i vagnen även när vi kommit in (om vi får ett vagnbarn vill säga, barnet kanske hatar att åka vagn...Hoppas inte!).
Sittdelen går att avlägsna från chassit så när vi varit ute är det bara att lyfta in den här delen och ställa ner den på lämplig plats.
Inbyggt myggnät (och solskydd som är där ovanför).
Smidigt inbyggt i denna "ficka".
Även fast vagnen har en del påsydda reflexdetaljer köpte vi också en stor vagnreflex som också är vattentät.
Längtar till barnet kommer så vi har någon att skjutsa runt i vagnen! Nu står den i vardagsrummet och inväntar nedkomst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Penélope
Jag skulle också vilja ligga där i och sussa... :)
Jessica
Vilken fin vagn! Hoppas du mår bra. Njut nu an sista tiden som ensam 😀
Svar: Tack! Ja, det ska jag göra! Men jag börjar bli så rastlös... :) Du känner säkert igen dig ;)
Carolina Lidström
Den ser fin ut och bra med rejäla hjul kan jag tänka mig när ni ska gå på skogspromenader och så. Mina föräldrar har sparat min gamla Emmaljunga, så när jag får barn funderar jag starkt på att återanvända den! :)
Svar: Ja, vi tror den kommer bli kanon :) Åh vad kul! Det är fint med gamla barnvagnar, det blir så personligt! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar