Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Syjunta!

2018-11-13 13:04:00 i Allmänt

Något av det allra bästa med denna höst är att vi startat en syjunta! Ja, ni läste rätt. Jag som egentligen avskyr att sy och valde träslöjd i 9 fall av 10 i skolan (hade syslöjd när vi var tvugna). Allt började med Evelina som var och åt middag här en måndag i september. Hon nämnde då att hon sagt på jobbet att de borde starta en syjunta. "Åh, vad kul!", sa jag. "Vill du vara med?". Självklart! Nu är vi ett gäng på nio sköna personer som ses varannan måndagkväll och syr, fikar och pratar om allt. Verkligen om allt! Att "ha något för händerna" är avstressande och jag har grejat med mitt korsstygn flera kvällar då barnen somnat. Vill jag vara extra pretto sitter jag och lyssnar på musik MED HÖRLURAR samtidigt. Hehe. 
Idag är det tisdag och två dagar till jag och Amelia åker till Hufvudstaden och hälsar på Kristoffer och Sofia. Vi längtar och har gjort hela hösten! Att planera in roliga saker i november var verkligen en hit och något jag ska fortsätta med. Snart är det bara två veckor kvar av årets tråkigaste månad, heja heja! Jag och Amelia har inte gjort något vettigt idag utan tog sovmorgon till 08.30, var uppe en stund och gick och lade oss igen för förmiddagsvila kl. 10.15 och vaknade 12.30 igen. Hehe. Kommer verkligen sakna att ha möjligheten till all denna extravila när jag börjar jobba igen! Tur att jag benådats med en sambo som inte är mycket för sovmorgon och gärna går upp innan 08.00 även på helgerna :)
Nu ska jag äta upp min lunch, hänga en tvätt och sedan ska vi gå och hälsa på Ida innan vi hämtar Vidar på förskolan. Vidar förresten. Han är inne i en UNDERBAR period just nu. Hans extrema "självständighetsutvecklingsfas" verkar ha bedarrat för denna gång och jag samlar ALL kraft jag kan frambringa för att stå pall inför nästa period. Även hans mammighet har lagt sig och nu är pappa favoriten tror jag men mest är vi 50/50 vilket är SÅ skönt. Han säger så otroligt roliga grejer nu och är så klok! När Christoffer nattade honom häromkvällen sa han "Du är fin du, Vidar" varpå Vidar svarade: Ja, och jag är klok också! Och charmig!" 
En bild på kanske världens godaste varma choklad som Monica på Pralineriet gör!

Skriv en kommentar