Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Liveuppdatering!

2017-04-27 21:03:22 i Allmänt

Jax äter mat. Vidar sover. Christoffer lagar tjälknul. Major vilar. Jag är nyss hemkommen från kvällens körrep som kändes så himla bra! Var trött när jag åkte dit och kom hem väsentligt piggare. Utomhus tar våren tid och jag längtar så mycket till vi kan börja odla, jag och mamma. Har nog aldrig längtat så mycket efter majvärme som nu. I morgon ska jag arbeta hemifrån för jag har inga lektioner. Arbetar i vanliga fall bara tre timmar på fredagar och eftersom mina elever skriver nationellt prov utgår min lektion. Frågade min chef om det gick bra och det var inga problem! Hon sa: "du har ju förmodligen en hel del nationella prov att rätta". Jo. Så är det!
I morgon kommer storebror och Sofia hem. Hurra! Längtar efter dem! Nu ska jag "förstäda" - ett mycket bra påfund som går ut på att jag plockstädar innan själva städningen i morgon. Allt går enklare då. Livet, lusten, levernet, hej hej!

Ett konsumtionsfritt 2017

2017-04-26 20:58:00 i Allmänt

Har läst denna bok och fått en helt förändrad bild över min klädkonsumtion- och användning.
Blir äcklad av fakta över att t-shirtar vi köper för 49 kr produceras av femåringar och att 60 000 liter vatten krävs för att tillverka t-shirten när 663 miljoner människor saknar tillgång till rent vatten. Någonstans har jag ju varit medveten om att en stor del av världens klädkonsumtion är helt åt helvete men det är så lätt att blunda och bara gasa på. Det är det enkla alternativet - och människan är ju i grunden lat. Nu har jag dock bestämt att det är dags för mig att skärpa mig. Ingen mer okynnesshopping helt utan tanke! Inte för att jag någonsin varit en storshoppare men nog har jag både ett och annat plagg här hemma som inte matchar med något och som bara hänger och samlar damm.
Sedan Vidar kom till världen har jag blivit ännu mer medveten och framförallt intresserad av medveten konsumtion. Som förstagångsförälder är det lätt att luras av allt man "behöver". Vissa saker är ju oumbärliga så som vagn och/eller bärsele och kläder till barnet men all denna leksakshysteri?! Det roligaste Vidar vet är att leka med oss och att gå loss i kastrullskåpet. Det finaste en kan ge sina barn är tid och uppmärksamhet - inga saker i världen klår det. När jag väl köper något till Vidar försöker jag alltid att kolla efter GOTS-certifierade plagg. Det står för "Global Organic Textile Standard" och innebär att hela kedjan är reglerad, alltifrån den ekologiska odlingen, via kemikalierna i färgning och beredning till levnadslöner för de som arbetar i produktionen. Drömmen vore att hela hans garderob skulle bestå av sådana plagg men att ha en vision är att vara en bit på väg. Att hälften av hans plagg består av sådant vi fått/köpt second hand/ärvt känns även fint i hjärtat. Kläder som används några månader slits ju inte så hårt. Annat blir det ju när han blir äldre.
När vi ändå är inne på det här med klädkonsumtion och shoppingmönster ska jag berätta om en utmaning jag bedriver på ett personligt plan. 2017 ska vara ett konsumtionsfritt år för min del. De regler jag satt upp för mig själv är att jag får köpa saker om något går sönder (som ersättning) och om jag verkligen är i behov av något får jag också köpa det (efter att först ha analyserat behovet noggrant). Förbrukningsvaror så som hygienartiklar och mat får jag såklart köpa efter behov. Vidars behov av kläder och prylar ingår inte i denna utmaning - jag vill dock bli ännu mer medveten även om inköpen tills hans behov. Det är den där onödiga konsumtionen jag vill eliminera. Varje gång jag blir sugen på att köpa något lägger jag in köpesumman på anteckningarna på mobilen och redan nu, bara efter fyra månader, är den summan över 7000 kr. Tänk vad stor summan kommer bli efter ett helt år! Att tydliggöra det på det sättet för att sedan - förhoppningsvis - inse att jag inte ens saknar prylen/plagget i slutet av året är målsättningen. Något jag dock vet att jag kommer att köpa är ett par nya sandaler för mina från 2007 börjar ha gjort sitt...

Vecka 17

2017-04-25 14:15:00 i Allmänt

Denna vecka...
tänker jag på: allt jag ska skriva ner på min "förbättra inför hösten"-lista gällande företaget. När terminen är slut och sommaren tar vid ska jag ta en heldag för reflektion och utvärdering. Det ser jag fram emot! Har redan skrivit ner flera förbättrings- och utvecklingspunkter. 
känner jag: att det för tusan måste bli varmare. Vill inte ha 1 plusgrad och snöfall. GE MIG VÅR FÖR BÖVELEN!
vill jag: att alla mina elever ska klara de nationella proven med godkända resultat!
bör jag: läsa på mer kring inlärning av vittringsapporteringen innan jag lär Imra fel. 
längtar jag efter: Min 30-årsfest som går av stapeln på lördag! 
hoppas jag: att ovan nämnda fest ska bli lyckad och att mina gäster ska trivas! Håller i detta nu på med en spotifylista som jag kreerar tillsammans med mina bröder. Fördelen med att vara egen: samtidigt som jag planerar och gör administrativt jobb lyssnar jag högt på musik och pysslar med denna lista! 
Ge mig varma vårkvällar med varmt ljuuuus! 
 

Trea Nolla

2017-04-24 20:41:38 i Allmänt

Här var jag 20 år och helt ovetande om hur livet skulle se ut om tio år. Nu sitter jag här, tio år senare och har ett facit. Ett mycket bra facit faktiskt! Mitt mål var att jag ville vara färdigutbildad, ha ett fast jobb, en kille att dela livet med och gärna ett barn om man fick drömma så långt. Och se nu! Tacksam!
Tänk om jag kunde spana in i framtiden där på en av alla tentafester vi hade. Fast då tänkte jag bara på högskolepoäng, tentor, festligheter, kärleksgrejs och hade mer eller mindre alla känslor utanpå (mer än nu alltså, då kan ni tänka er...). Här var jag och Ida och resten av svensklärargänget hemma hos Johan på fest. Ställer mig några frågor: vad har jag på mig? Ett nattlinne?! Vad dricker Ida? En smoothie?! Vad dricker jag? Ser i alla fall ut som att jag har is i glaset. Ändå ambitiöst för att vara en tentafest!
Jag har haft en utomordentligt fin födelsedag med frukost på säng, blommor, presenter, tårta, grattishälsningar, vänner på besök i kväll och dagen avslutades alldeles perfekt med en springrunda med Jax!
 

Vilodagen

2017-04-23 13:03:00 i Allmänt

Är så glad och tacksam över det här påsklovet. Det har innehållit precis allt jag önskade. Framförallt har jag haft massor av kvalitetstid tillsammans med min son. Alla borde ha en ettåring i sitt liv. Vi får så himla mycket glädje genom honom. Han är pigg, nyfiken, glad och öppen för allt. Tänk om alla kunde fortsätta vara lika öppensinnade som ettåringar och inte svärtas ner av fördomar och annan trångsynthet?
Nu sover Vidar ute i vagnen på gården och jag ska jobba en stund. Kolla mailen och checka av inför veckan! I kväll ska vi fira mig i förskott för mamma är borta i morgonkväll. Jag råkar ju visst fylla år i morgon. Spännande! Hoppas ni också har en skön och fin söndag!
 

Påsklovslediga dagar

2017-04-21 10:24:00 i Allmänt

Jag bestämde att jag skulle vara helt ledig under påsklovsveckan, även från företaget, och jag har sagt det förr och jag säger det igen: att investera i tid kanske är den allra bästa investeringen. Innan lovet kom med sin välsignelse var jag riktigt trött och hade svårt att hitta energi men nu när findagarna har staplats på rad börjar jag hitta tillbaka till min vanliga turboknapp.
Så vad jag har då pysslat med? Jo, förutom att ha tillbringat fem dagar i Raja med påskfirande, skoterutflykter och utomhusvistelse hela dagarna har jag även varit hemmavid och hämtat energi. Jag har hunnit med kvalitetstid med vänner (Emily och Anna), tvättat 387291 maskiner tvätt, städat, läst tre böcker, gått promenader med och utan vagn, konditionstränat Jax med cykel, lydnadstränat Imra, pussat på min son och på min sambo, ätit påskgodis, funderat en hel massa (älskar att ha tid att tänka!), börjat styra upp lite kring mitt 30-årsfirande och framförallt: vilat. Så välbehövligt! Nu orkar jag med de sista veckorna innan sommaren tar vid.
Dagens plan är att åka in och handla, gå promenad med podcast i öronen, äta middag (chili- och vitlöksräkor med massa persilja!) och ha fredagsmys med de bästa jag vet.
Men först vill jag visa er någonting:
Kolla min megastora Monstera som bor i mitt bibliotek/arbetsrum här hemma! Minns att jag fick ett skott av mamma när jag började jobba och så stod växten i musiksalen i flera år. När jag sade upp mig från det jobbet flyttade den hem till huset och se på den: den tar ju snart över hela huset! Den är så fin och har ljusgröna nya blad som trivs så bra i vårljuset! ÄLSKAR växter!
 
 
 

Drömmen om en egen stuga

2017-04-20 10:21:00 i Allmänt

Vi har ju tillgång till två fantastiska ställen att vara på. Dels Christoffers morfars barndomshem i Rajastrand och så mamma och pappas sommarstuga i södra Dalarna. Vi är lyckligt lottade över att ha den förmånen men kan inte låta bli att drömma om en helt egen stuga. När jag drömmer gör jag det ordentligt och jag har en mapp på Pinterest där jag samlar inspirationsbilder för den framtida stugan - för en dag ska det bli verklighet. Låt oss drömma iväg en stund och låt mig ha rundvandring i vår drömstuga! Alla bilder kommer från Pinterest utom den sista.
Först och främst vill jag välkomna er in i en rymlig hall och direkt till vänster eller höger finns ett rum där en kan hänga jakt- och skoterkläder så de slipper hänga i hallen och ta plats. Ni får hänga kläderna var ni vill för ni är gäster! Då så, välkomna in!
Så här kan till exempel köket se ut. Där vid köksön står vi och lagar mat medan vi pratar med er gäster. Där vi fönstret står vi sedan och diskar och spanar på barnen som leker ute på gården. Fast vi har ju såklart diskmaskin också.
Här är barnens sovrum. De får samsova för det är mysigt och tryggt för syskon. På ena väggen finns förvaringslösningar där vi kan stoppa undan alla klädesplagg och annat som inte ska ligga framme. Om ni undrar var gäster bor håller vi på att bygga en liten gäststuga på gården.
Medan vi lagar mat sitter ni här och dricker ett glas vin och vilar er efter en hel dag ute på äventyr i skog, mark och fjäll! Vad som inte syns i bild är vårt stora bord med plats för tio-tolv personer och där dukar vi upp till fest och långfrukostar.
 
 
Här är vårt badrum, precis lagom stort! Till vänster har vi en dusch och ute på gården finns en bastu med utsikt och så snöbadar man sig mellan bastningarna.
Fast det vore ju trevligt att även få plats med en tvättmaskin...
Här är mitt och Christoffers sovrum och här sover vi gott. Även här finns bra förvaring för det vet ju alla: förvaring är A och O för ett trivsamt hem, hehe.
Så här kanske vardagsrummet ser ut istället och det går ju bra det med. Här sitter vi och läser, spelar spel och berättar historier. Tvn står gömd i ett skåp och tas endast fram om man är ensam eller faktiskt vill se något program. En tv som står på hela tiden kommer icke in i vår stuga.
 
 
 
När det skymmer slår vi oss ner ute och tänder mysbelysning och fortsätter historieberättandet.
Under varma dagar och soliga vårvinterdagar sitter vi här ute och latar oss.
 
Och när hösten och vintern kommer lyser alltid en lykta välkomnande på bron.
När julen står för dörren myser vi inne i stugan med hemkokad tomtegröt och kryper ihop på varma fällar.
Bildresultat för braskamin fjällstuga
Bildkälla: www.bokavemdalen.se Och självklart har vi en täljstenskamin som sprider skön värme i hela stugan!
Visst känner ni att ni skulle vilja komma och hälsa på i vår framtida stuga? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påsken 2017 ur Vidars perspektiv

2017-04-19 10:51:00 i Allmänt

Hej! Det är Vidar som skriver. Jag tänker låna mammas blogg en stund och berätta om min påsk. Till att börja med vill jag skryta lite genom att visa att jag nu kan klättra upp i och ur soffan helt själv!
På påskaftonen var det Raijarycket i vanlig ordning men jag sov mig igenom nästan hela tävlingen.
Jag har fått ännu fler tänder! Nu har jag sex tänder som är helt framme och ännu fler på gång!
När de andra åt påskbuffé med sill, lax, matjesillstårta och andra godsaker fick jag mango och grädde. Åh vad jag älskar frukt, bär och grädde! Det är livet!
När jag blev trött på påskaftonskvällen gav farmor mig välling och sedan somnade jag bums i vagnen på väg hem till huset vi hyrde över påsken. Vi är ju så himla många när vi är alla och då tycker mamma, pappa och hundarna att det är rätt skönt med en egen kupé.
Jag med de stora grabbarna - pappa och farbror Acke!
Faster Linda och jag!
Så här ser det ut när vi far ut på tur! Pappa kör skotern och jag och mamma sitter i pulkan, skönt nedbäddade med renskinn och filtar. Jag somnar på direkten när pappa startar skotern. Hur kan man egentligen hålla sig vaken?
Farbror Kristian, tremänning Wilma, jag och pappa. Wilma är kul för hon skjutsar runt mig i pulkan och ger mig vatten när jag är törstig.
Farmor och Thomas hittade den perfekta lilla minibacken för mig att åka pulka i. Jag tjöt av skratt och konstaterade att jag verkligen trivs med livet som utebarn!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad påsk!

2017-04-13 07:28:08 i Allmänt

I eftermiddag efter jobbet åker jag upp till fina Rajastrand där vi ska fira påsk i sedvanlig ordning. De här tio dagarna av ledighet hade inte kunnat komma lägligare.
Innan jag kan sätta mig i bilen och köra upp ska jag åka på jobbet där vi har utbildning i dag. Vår IKT-pedagog (informations- och kommunikationsteknik) har satt ihop flera block vi har valt på. Även fast jag redan i dag jobbar med digitala läroplattformer och använder mig av teknik när jag undervisar ser jag fram emot att lära mig mer för att kunna ta det ett steg längre.
Hoppas ni alla får en underbar påskhelg! Ekar det tomt här förstår ni varför. Då sitter jag nog på en sjö någonstans eller så vilar jag middag tätt bredvid min bebis - bästa sortens ledighet!

En onsdagslista

2017-04-12 17:55:05 i Allmänt

Listor är roliga att fylla i när man inte gör annat än jobbar och sover typ (= inget annat kul händer). Så, därför kommer här en lista som jag snott på internet! 

Tre saker du älskar:

1. Doften av hela tiden mellan hägg och syrén. Förvätningarnas tid, mmmmm!

2. Christoffer. Han luktar så sjukt gott mest hela tiden.

3. Valpmagar. 

När grät du senast?

I gårkväll. Låg och fulgrät i soffan för att jag är så HIMLA trött just nu. Har verkligen ingen extra energi alls och jag har nog jobbat lite för mycket på sistone. Som tur är har jag haft turen med världens finaste sambo som kunde tala mig till rätta. 

Vad skrattade du åt senast?

Under vårt samtal över lunchbordet i personalrummet. Vi pratade om olika erfarenheter av skolans sex- och samlevnadsundervisning...

Har du en bra hårdag?

Nja. Sådär kanske? Jag "lider" ju av graviditet/amnings-utväxt så lite här och var i håret har jag cirka fem cm långa testar som inte alls vill låta sig tämjas. Inte så snyggt...

Säg något fint du funderar på?

Jag har ett "mentalt andningshål" i mitt huvud dit jag "flyr" om någonting är jobbigt. Jag "tar mig till" Dalarna och går grusvägen runt Södra Fullsta och tittar först åt höger, sedan åt vänster och sedan rakt fram. Sedan står jag bara stilla och drar in den ljumma sommarkvällens dofter och stämningen som är fri från stress och press. 

Ditt livsmål?

Vilken fråga! Får jag återkomma när jag klurat ut det?  

Beskriv rummet du är i?

Jag sitter fortfarande kvar i min företagslokal då jag ska ha en sångelev till innan jag kan åka hem. Just nu äter jag middag och sitter på kökssoffan. Väggarna är vita och i fönstret hänger gardiner som jag köpte på Myrorna i Umeå för tusen år sedan. På golvet ligger mattor som min farmor vävt och stolarna runt bordet är från mormor. Aprilsolen lyser in och utanför fönstret knastrar det av vårgrus från fötter som traskar omkring i kyrkstan. 

Var vill du vara om sex år?

Då vill jag ha minst ett barn till, kanske två? Jag vill jobba med något roligt, kanske det jag gör i dag om jag fortfarande tycker att det ger mig något och är roligt. Drömmen om att bli mer självförsörjande på grönsaker ska närma sig målet. Jag ska ha blivit ännu bättre på att säga ifrån och jag ska befinna mig på toppen av tävlingskarriären med min kommande hund! 

En sak du önskar dig?

Bra väder i helgen! Ytligt och bra! Orkar inte vara djup. 

Det senaste du åt?

Min matlåda med Christoffers spaghetti och köttfärssås.

Hur blir din sommar i år?

Jag ska ha 9 veckors semester, vara med Vidar varje dag (LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGTAR!), jobba lite med företaget - så där lagom mycket, vara i stugan i Dalarna, plocka massor av bär i Raja och hemma, fjällvandra och åka till Stockholm och hälsa på storebror och Sofia. 

Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?

Skrev detta blogginlägg:

Novembermorgon

2016-11-12 10:37:07 i Allmänt

Glittrig frost, många kalla grader, ivriga höns, glada hundar, morgongosig bebis, god juice och varmt te. Ungefär så startade vår lördagsmorgon. Christoffer och Jax är i skogen och jagar och jag och Vidar ska gå en långpromenad i novembersolen. Eller, han ska inte gå så värst mycket utan lär väl slockna så fort vi börjat gå i vanlig ordning men jag ska gå och lyssna på musik! Önskar er en fin lördag.
 
Ps: Jag är lite nervös. Ska laga lamm i kväll. Har aldrig gjort det förr. Håll tummarna!

Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?

Har påbörjat massor av inlägg men hinner aldrig skriva klart dem. Inspirationen måste finnas också förstås! Ett handlar i alla fall om konsumtion. 

Vad är viktigt i ett förhållande?

Förståelse, respekt och kramar.  

Vad är viktiga egenskaper hos en partner?

Se ovan! 

Har du något onödigt du gör?

Packar bilen full med saker jag ska åka till återvinningen med. Och så dröjer det typ en månad innan jag gör det. Den grejen hatar jag med mig själv. 

Vad är det sämsta med denna vecka?

Att jag är så trött och oinspirerad. TACK LIVET för att påsklovet med 10 dagars ledighet startar I MORGON!

 Vad ska du göra i höst?

Förutom att leva på som vanligt med jobb och allt annat vardagsliv ska vi skola in Vidar på förskola (!). Var inte han nyss ett litet knytt?! Känns bra att det är många månader kvar dock. 

Vad har du i ditt kylskåp?
Brist på frukost inför i morgon. Åh. Vi har inte handlat något eftersom vi blir borta över påsken. 

Veckan 15

2017-04-10 14:13:00 i Allmänt

Denna vecka...
tänker jag på: en strof ur Håkan Hellströmlåten "Valborg": Detta pissiga vårregn... känns som att den får representera denna dag och dagens mående rätt bra. Har haft bättre måndagar helt enkelt!
känner jag: lite dåligt samvete över att jag skällde ut en klass i förmiddags. MEN! Utskällningen var befogad. Dock känner och tänker man ju en massa efteråt. En elev sa: "Jag visste inte ens att du kunde bli arg. Du är ju JÄMT GLAD!"
vill jag: att det ska bli torsdag och påsklov fort!
bör jag: fakturera. 
längtar jag efter: Vidars varma kramar. Kan inte beskriva hur mycket jag längtar till på torsdag när jag ska få vara med Vidar ett helt påsklov. Blir varm av lycka av tanken. 
hoppas jag: att mina ord till eleverna gick fram i dag och att de gör något bra av det, trots allt. Läraryrket alltså... ett komplext arbete, minst sagt. 
Tänk vad lite jag visste här, hösten 2010, när jag gjorde en av mina sista praktikperioder, här på Dragonskolan i Umeå. Älskar verkligen mitt jobb på så många olika sätt och jag tycker om när jag får kämpa lite, när allt inte är rutin och balanserat hela tiden - men det är svårt att få elever att sparka bollar när de inte förstår att bollen ligger hos dem. 
 
 

Helgen var som en gott och blandat-påse

2017-04-09 20:38:03 i Allmänt

I fredags efter jobbet körde jag till Umeå till min gamla pluggkompis Jessica där jag skulle bo till lördag. Vi åkte ner på stan och mötte upp Ida, en annan pluggkompis från studietiden, och gick till Tapas där Jessica bokat bord. Tjejerna överraskade mig med att bjuda mig på middagen då jag snart fyller 30 år. Så snällt! Vi hade en så mysig kväll!
På lördagsmorgonen åt vi god frukost tillsammans med Jessicas familj. Hon och Mattias har tre söta och roliga barn! Efter frukosten begav jag mig iväg på workshop i sångteknik - en SÅ givande dag! Jag ska berätta mer om dagen när jag smält den en aning. När vi var klara vid 17.00 skyndade jag mig hem till byn. Strax innan 20.00 svängde jag in på gården och jag tror aldrig någonsin det varit en sådan lättnad att komma hem. Dygnet i Umeå var roligt och underbart på alla sätt men när det händer sådana hemskheter som det fruktansvärda terrordådet på i Stockholm i fredags vill jag bara vara hemma med min familj. Hela kvällen låg jag bredvid Christoffer i soffan och känslorna var utanpå kroppen - bakom ögonlocken lurade tårarna och tacksamheten för att just vår lilla familj var trygg slog mig med sådan kraft. Att just vi får lyssna till vårt barns andetag om natten och att just vi får vakna upp tillsammans. I fredags slogs flera familjers liv i spillror och terrorn kom plötsligt så nära när den slog till i vårt land. Det är precis lika fruktansvärt när terrorister attackerar länder var de än ligger men jag tror alla kan relatera till att man alltid är sig själv närmast. Har så svårt att förstå hur människor kan vilja andra människor så ont. Att kallt gå in för att döda så många som möjligt?! Det är ofattbart. Jag tror och hoppas att detta någonstans leder till att vi står än mer enade tillsammans, visst gör vi det?
Den här söndagen var exakt vad jag behövde. När Vidar vaknade vid 07.00 gick jag upp med honom så Christoffer skulle få sovmorgon för en gångs skull. Dock kom ju den där morgonpigge mannen ner till oss vid 07.30...Vi åt frukost och sedan gick jag och Vidar och hälsade på Anna-Karin och Alice. Det var så kul att se barnen leka tittut med varandra. När Vidar vaknade efter sovvilan gick vi till skogen där pappa, Christoffer och Ludvig satt upp en vilarkoja på ett av pappa och mammas skiften. De hade gjort så fint! Dit ska vi gå med Vidar och ska vi äta mackor och dricka varm choklad när han blir större. På eftermiddagen badade jag och Vidar tillsammans och nu i kväll har vi hälsat på grannarna Håkan och Lovisa. Det känns tryggt att Alva, tre år, sa att hon skulle ta hand om Vidar och skydda honom på Tallkotten när han börjar där i höst. Det är sådant grannar ska göra vetja! Det har varit underbart att vara med Vidar hela dagen. Han är så himla rolig och det händer saker hela tiden nu! Nu känner jag mig lite upptankad inför påsklovet när vi ska vara med varandra hela lovet, hurra! Christoffer åker upp tisdag eller onsdag och så kommer jag på skärtorsdagen efter jobbet.
Tack livet för den här helgen. Den har känts lite som ett miniliv. Det har hänt så mycket och jag har tänkt så mycket. En hinner ju tänka en hel del genom att sitta själv i bilen fram och tillbaka till björkarnas stad.
 

Jag har blivit kaffedrickare!

2017-04-05 17:24:00 i Allmänt

Jag har alltid tyckt att kaffe luktar väldigt gott. Denna bild togs under min studietid i Umeå och jag älskade att lukta på klasskompisar kaffekoppar men drack aldrig själv av den svarta drycken. Det skulle dröja år innan jag vågade mig på att smaka kaffe. När jag fick mitt första lärarjobb efter min examen sa alla att jag skulle bli kaffedrickare för det hörde liksom till attributen som lärare, men icke. Inget kaffe för mig tack, jag kan ta te! var länge en strof som länge klingade från min stämma. Men sedan hände något. Jag smakade kaffet, visserligen med mycket mjölk i, och fann det inte alls lika vedervärdigt som när jag smakat det flera år tidigare. Någon gång åt jag choklad och drack kaffe och upptäckte att kombinationen kaffe och choklad lirade rätt bra tillsammans. Kaffe är dessutom mysigt att dricka hos äldre släktingar som moster Lillan till exempel. Då får man kaffet serverat i sådana där koppar i tunt porslin - då är det ju som allra godast!
Ni ska nu inte gå och tro att jag blivit en värsting när det kommer till kaffedrickandet. Avskyr fortfarande automatkaffe och dricker helst ekologiskt presskaffe från Arvid Nordqvist eller Zoegas mörkrost bryggkaffe - fint ska det ju vara om man nu ska dricka det! Med tanke på att mitt kaffeintag uppgår till max 2-3 koppar/veckan unnar jag mig det. Dricker jag mer än två koppar om dagen säger min mage till mig att det får räcka och därmed är risken att jag ska bli någon som kutar runt med en kaffekopp i handen minimal. Mitt tedrickande måste ju plats i livet också vetja! 
I övrigt då? Bortsett från kaffedrickadet alltså. Jo, jag sitter i lokalen och har nyss haft middagspaus. Inväntar dagens sista elev som kommer kl. 18.00. Funderar på att gå en kort promenad i det extremt fina vädret. Om jag lyssnar på min spellista "sångelever VT-17" jobbar jag ju samtidigt... :) I kväll får jag äntligen träffa Vidar och Christoffer igen som kommit hem från Raja! Vidar sover mest troligt när jag kommer hem men jag ska leva om extra mycket när vi går och lägger oss så han vaknar och kan läggas tätt intill mig i sängen, haha!
 

Käraste bröder

2017-04-03 22:27:00 i Allmänt

Den här måndagen har varit rätt trist och grå och jag ska väl erkänna att jag har lite problem med dagar utan "etikett". Dagar då absolut inget utmanande händer får mig på segt och oinspirerat humör. Prokrastinerar allt och dagen, och min hjärna, blir sirapsseg. 
Därför, mina vänner, vill jag med detta inlägg rikta ett par ord till mina bröder. Efter middagen tog jag en promenad med Jax och ringde samtidigt upp storebror. Att få gå där på en slaskig grusväg i duggregn med Kristoffers lyssnande öra i andra änden av telefonen gjorde mig på så mycket bättre humör. När jag kom hem kom lillebror och Hanna förbi och vi pratade om allt möjligt. Det slog mig efteråt att jag är så ofantligt tacksam över vår syskonrelation.
Jag känner mig 100 % trygg med mina bröder och kan ringa dem i vilket ärende som helst och jag har förstått att det inte är alla syskon som har det så. Ibland kan endast ett ögonkast få det andra syskonet att förstå vad den andre tänker och ett tonfall kan avgöra nästa mening. Jag vill så gärna ge Vidar syskon och om jag lyckas få dem att skapa en lika stabil syskongrund som jag och mina bröder har kommer jag vara stolt och tacksam. Tack blolsolna (internt) för att ni finns! 

Vecka 14

2017-04-03 17:59:20 i Allmänt

Denna vecka...
tänker jag på: att jag redan saknar Christoffer och Vidar trots att vi sågs i går.
känner jag: att det är en helt vanlig måndag helt utan glitter.
vill jag: att ni ska titta in på min alldeles nya hemsida www.lidstromtextochton.se ! Det är min före detta elev Cissi som gjort den. Coolt ändå att jag kan anlita elever till olika uppdrag. Det är häftigt att känna så många kompetenta unga människor.
bör jag: plocka ur diskmaskinen och plocka in disken i diskstället men jag har NOLL KOMMA NOLL inspiration. Allt är mycket peppigare med en hjälpreda i form av en vild ettåring.
längtar jag efter: fredag! Då ska jag sätta mig i bilen efter lunch och åka till Umeå. På fredagkväll ska jag umgås med mina pluggkompisar sen studietiden i Umeå, Ida och Jessica. Sedan ska jag bo hos Jessica med familj för att på lördagen gå på fortbildning inom sångteknik. Weho!
hoppas jag: att en person jag känner ska bli frisk från cancerhelvetet. Han är 25 år och cancern har tagit besittning i hans kropp. Jag hoppas av hela mitt hjärta att han ska vinna kampen mot sjukdomen och bli frisk. Det är så fint att han trots smärta och trötthet orkar leka med Vidar när vi ses. Vidars energi och glädje kanske smittar av sig på honom, jag hoppas det.  Vi håller våra tummar, allihopa.

Söndagsstäd hos hönorna

2017-04-02 19:39:00 i Allmänt

I kväll har jag och mamma fixat fint hos hönorna. Förut ströade vi med vanligt sågspån men insåg efter ett tag att spån ju har en otroligt lång nedbrytningstid och när vi använde vår kompost i trädgårdslanden var jorden spånblandad. Vi började därefter slå gräset bakom lagården och nere vid sjön med lie för att sedan låta det torka till hö på hässjor. Nu har vi ett lager fint hö att ströa med. Hönorna gillar att picka i sig av höet, det blir billigare än att köpa spån och dessutom får vi en bättre jord av trädgårdskomposten där allt hönsbajs hamnar. Win win för alla med andra ord alltså!
I helgen har jag varit i Raja. Christoffer och Vidar hänger ju där rätt mycket nu eftersom det är vårvinter och fiske- och skotersäsong. Svärfar har dessutom gått i pension så alla tre generationer har verkligen fin kvalitetstid tillsammans! De åker ut med skotrarna och fiskar och Major får springa lös och få mil i benen och Vidar får massor av frisk luft. I går åkte vi ut på sjön och Vidar tolkade på boben efter skotern (med styrhjälp av faster Linda) och så sprang Major bredvid. Fick nästan en chock över att se hur Major utvecklats fysiskt. Både Jax och Major är ju relativt lätta i kroppen och när de jagas hårt är det en fördel då tunga hundar tenderar att dra på sig skador lättare men alltså Majors kropp nu - musklerna spelade verkligen under huden och han är så himla fin i proportionerna! Synd att han ska ha så ful (för hårt ringlad) svans och lite för ljusa ögon, haha! Det ska bli spännande att se hur han utvecklas, han fyller två den 21 april. Christoffer och Vidar går en promenad varje dag och då får Major följa med och dra däck och den styrketräningen börjar verkligen ge resultat. 
Nu ska jag kolla min mail och förbereda lite inför veckan - alltid skönt att ha det gjort!