Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Drömmen om en egen stuga

2017-04-20 10:21:00 i Allmänt

Vi har ju tillgång till två fantastiska ställen att vara på. Dels Christoffers morfars barndomshem i Rajastrand och så mamma och pappas sommarstuga i södra Dalarna. Vi är lyckligt lottade över att ha den förmånen men kan inte låta bli att drömma om en helt egen stuga. När jag drömmer gör jag det ordentligt och jag har en mapp på Pinterest där jag samlar inspirationsbilder för den framtida stugan - för en dag ska det bli verklighet. Låt oss drömma iväg en stund och låt mig ha rundvandring i vår drömstuga! Alla bilder kommer från Pinterest utom den sista.
Först och främst vill jag välkomna er in i en rymlig hall och direkt till vänster eller höger finns ett rum där en kan hänga jakt- och skoterkläder så de slipper hänga i hallen och ta plats. Ni får hänga kläderna var ni vill för ni är gäster! Då så, välkomna in!
Så här kan till exempel köket se ut. Där vid köksön står vi och lagar mat medan vi pratar med er gäster. Där vi fönstret står vi sedan och diskar och spanar på barnen som leker ute på gården. Fast vi har ju såklart diskmaskin också.
Här är barnens sovrum. De får samsova för det är mysigt och tryggt för syskon. På ena väggen finns förvaringslösningar där vi kan stoppa undan alla klädesplagg och annat som inte ska ligga framme. Om ni undrar var gäster bor håller vi på att bygga en liten gäststuga på gården.
Medan vi lagar mat sitter ni här och dricker ett glas vin och vilar er efter en hel dag ute på äventyr i skog, mark och fjäll! Vad som inte syns i bild är vårt stora bord med plats för tio-tolv personer och där dukar vi upp till fest och långfrukostar.
 
 
Här är vårt badrum, precis lagom stort! Till vänster har vi en dusch och ute på gården finns en bastu med utsikt och så snöbadar man sig mellan bastningarna.
Fast det vore ju trevligt att även få plats med en tvättmaskin...
Här är mitt och Christoffers sovrum och här sover vi gott. Även här finns bra förvaring för det vet ju alla: förvaring är A och O för ett trivsamt hem, hehe.
Så här kanske vardagsrummet ser ut istället och det går ju bra det med. Här sitter vi och läser, spelar spel och berättar historier. Tvn står gömd i ett skåp och tas endast fram om man är ensam eller faktiskt vill se något program. En tv som står på hela tiden kommer icke in i vår stuga.
 
 
 
När det skymmer slår vi oss ner ute och tänder mysbelysning och fortsätter historieberättandet.
Under varma dagar och soliga vårvinterdagar sitter vi här ute och latar oss.
 
Och när hösten och vintern kommer lyser alltid en lykta välkomnande på bron.
När julen står för dörren myser vi inne i stugan med hemkokad tomtegröt och kryper ihop på varma fällar.
Bildresultat för braskamin fjällstuga
Bildkälla: www.bokavemdalen.se Och självklart har vi en täljstenskamin som sprider skön värme i hela stugan!
Visst känner ni att ni skulle vilja komma och hälsa på i vår framtida stuga? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Elisabeth
Absolut! ;)

Skriv en kommentar