Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sagan om hönan som aldrig ville sluta ruva.

2013-06-28 19:28:29 i Allmänt

Det var en regnig dag i slutet av juni. Flickan hade lovat grannarna att se efter hönorna och gick med raska steg längs grusvägen, aktade sig noga för vattenpölarna. Tuppen hälsade henne välkommen med ett gällt kuckeliku och hönorna svansade kring honom, viktiga över sin status. Hon öppnade luckan till hönshuset och klev in. Uppdraget hon fått av grannarna var att avlägsna äggen som ruvades. Långsamt närmade hon sig den svarta, avvaktande hönan för att flytta henne från äggen som låg under hennes varma kropp. Plötsligt högg hönan med näbben, ursint över att någon skulle ta hennes ägg. Flickan hoppade bakåt och funderade vad hon skulle göra. De andra hönorna anade oråd och kom alla in i hönshuset. De omringade flickan och gav henne lömska blickar och flickan visste inget annat råd än att lämna hönshuset och invänta förstärkning.
Nästa dag blåste vinden över sommarblomstren på ängarna och mellan regnskurarna lyste solen över grusvägen där flickan nu gick med sin vän hon bett om hjälp. De kom fram till hönshuset och vännen gick bestämt in i huset och tog skaftet till en sopkvast till hjälp för att rubba hönan som fortfarande låg i samma position över sina ägg. Den andra flickan petade försiktigt på hönan som högg argsint mot kvastskaftet. Flickan gav inte upp. Hon tryckte mot hönans kropp och försökte få henne att resa sig från redet och lämna i från sig äggen. Så, till slut, reste sig hönan upp, om än dock hatisk mot de människor som fått henne att mot sin vilja lämna det hon i flera dagar givit sin själ till. Blickarna hon gav de två flickorna vittnade om en önskad hämndaktion. De två flickorna fick med sig tre ägg och stämningen i hönshuset blir nog aldrig densamma.
Ps: Sagan bygger på en verklig händelse. Tack till Linda, min modiga vän. Ps 2: Inga djur kom till skada. Ps 3: Varifrån kom min fågelrädsla?

"Skämsskåpet" återupplivas.

2013-06-28 19:08:00 i Allmänt

I mitt kök står en gammal möbel som är min trotjänare! Man kan sitta på den, man kan ställa saker ovanpå den, den sväljer sjukt mycket saker MEN facket ni ser högst upp tenderar att bli mitt "skämsskåp". Alla har nog ett sånt. Eller kanske en låda som riskerar att svämma över av saker man bara stoppar dit. På ren slentrian.
Så här såg det ut. En salig blandning av solskyddsfaktor, knivar av olika slag, glasögon, kuvertväskor, hårnålar, halstabletter, timers, skavsårsplåster, hörlurar, tändstickor..Jag har mått dåligt varje gång jag öppnat luckan.
Men idag tog jag mod till mig och gjorde en storrensning och sorterade alla saker! Jag tog lådor som jag hade hemma, klädde in dem i tapetrester och så lade jag ner sakerna i lådorna. Nu kan jag stänga luckan utan problem!
Ps: Om ni undrar varför myggmedlet står givakt bredvid korgen med bilnycklar och annat viktigt kan jag meddela att det är min sommarparfym, en nödvändighet lika viktig som syret vi andas. Ärat vare myggmedlet!
 
 
 

Sådan husse, sådan hund

2013-06-27 17:23:07 i Allmänt

 
 

Mardröm vs verklighet

2013-06-27 13:20:00 i Allmänt

I förrgårnatt drömde jag en sjuk mardröm. Okej, jag vet att drömmar är det tråkigaste man kan lyssna till men ge det här en chans. Drömmen: min kollega Erika som bor i Dalasjö var ute och sprang. Hon sprang förbi mitt hus och såg något konstigt i fönstren, hon tyckte att det var något som inte stämde. Hon ringde mig och jag var nere i stugan på semester. Jag åkte hem någon dag senare och fick en chock när jag gick in i huset. Tapeterna hade lossnat från väggarna, golv och tak buktade inåt och utåt - hela huset var i uppror!
Jag fick panik och sprang runt i alla rum och överallt var det som om ett inferno brutit ut. Chockad satte jag mig på golvet och skrek och då vaknade jag, kallsvettig och i ett töcken mellan sömn och vakenhet. Jag tittade mig omkring och såg sovrummets vita väggar intakta, byråerna jag målat stod där de skulle, Jax låg på golvet och Christoffer bredvid mig i sängen. Jag var vaken. Det var en dröm. Jag tror ingen kan förstå hur läskig drömmen var, visst, ett hus är ju bara ett materiellt ting - men den tid och energi jag lagt ner på det här huset har gjort att jag värdesätter varje stund här hemma och det skulle inte vara samma sak att bygga nytt om huset föll ihop. Nu kör jag ett Före och efter-marathon för att poängtera att två år av renovering faktiskt är verkligheten.

En liten hörna i köket före.
En liten hörna i köket efter.
Sovrummet före.
Sovrummet efter.
Mer sovrum efter.
Och lite till (jag är sjukt nöjd med det här rummet).
Köket före.
 
 
 
Köket efter! (Vad Idamari gör eller vad Emily tänker vet jag icket, men det är en mysig bild så den fick komma med!). Plus: RIP bordet och stolarna.... Nu står stolarna utspridda i huset och bordet står på lagårdsvinden till förmån för ett "större och mer rejält bord" som Christoffer kom med. Visserligen är det ett bra bord, men mitt var finare, om än rangligare och mindre.
En vägg i vardagsrummet före.
En vägg i vardagsrummet efter. Nu ser det lite annorlunda ut här, det här är en gammal bild. Vi har beställt en ny soffa som kommer om några veckor och då ska jag göra en stor vardagsrumsuppdatering!
Mer vardagsrum. Och en gitarrspelade far.
Hallen före. (*Får rysningar*).
Hallen efter! (*Harmoni*).
Mer hall och en glimt av sovrummet.
Gästrummet före.
Gästrummet efter.
Vi ska göra om lite i gästrummet nu. Vi behöver mer förvaring då C har kommit med kläder som ska rymmas i garderober där jag tidigare hade en massa förvaring /Bortskämd med plats.
Biblioteket före (om ni funderar över kaoset på golvet så kan jag lugnt meddela att det bara är mamma som dragit fram i en rensningsorkan).
 
Biblioteket efter.
Läshörnan.
Skrivbordsplatsen före.
Skrivbordsplatsen efter! Nytt, stabilt bord och ut med det gamla rangliga danska racklet.
Köket under process...
Köket färdigt! Det är en massa kvar här så som att byta golv till exempel..
Skönt att se det svart på vitt att det är verklighet och inte som i mardrömmen. Huvva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Live är ändå det bästa.

2013-06-25 10:20:00 i Allmänt

Bild: www.sofiakarlsson.com
 Vet ni? Jag ska äntligen få se en av min absoluta favoritartister igen! Sofia Karlsson med band spelar i Stjärnsund i Dalarna den 27 juli och då kommer jag att vara där för jag bokade just biljetter! Åååååhhhhh! Såg henne 2008 eller om det var 2009 på Idun i Umeå och det var magi från att hon klev på scenen. Hoppas på samma stämning i juli.
Om ni har dålig koll på denna vissångerska och folkmusiker tycker jag att ni ska ta en titt på denna dokumentär!

Vyerna.

2013-06-25 10:12:53 i Allmänt

 
 

Livet ur mobilen

2013-06-24 10:43:26 i Allmänt

Årskurs 1 i Saxnäs hade tema "Allemansrätten" en vecka.
Bakade lite!
Har blommor i fönstren i musiksalen (det blir mycket roligare då) och den här blomman verkar trivas bra!
Jag och min elev Nelly var helt lika en dag! Hahahahaha!
Den här tjärnen springer jag ofta förbi. Idyllen.
 
Jag: Åh, titta här vilka fina grånade pinnar! Undrar vad man kan göra med dem? Kanske någon fin installation?
Christoffer: Man kan elda dem!
....
Grannarnas hund Axa har en skön sovstil.
Ida och Emma fixar studentalbum till Johan.
Vi var på 50-årsfest i Nordansjö som måste vara en av Vilhelminas vackraste byar! Nere vid vattnet väntade jag på att Too-ticki skulle komma gående, det ser ju precis ut som hennes ställe i Mumindalen! /Mumin-nörd.
Blev bjuden på finmiddag hos Ingela - sista delen i Halv åtta hos mig-temat och i höst börjar vi om igen!
Spelade Ultimate med kollegorna.
Säg hej till mina nya kängor!
Vår chef Nisse gick i pension och vi gjorde "Nisse-tolvan", haha! Vet inte riktigt hur jag tänkte på fråga 3....
Sparar alltid extra fina, bra och speciella elevarbeten!
När jag fick sommarlov i torsdags fick jag de här blommorna av Christoffer. Han vet hur man jobbar, hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommaräventyret.

2013-06-23 18:34:00 i Allmänt

Vi firade vår midsommar i den djupaste vildmarken. Planen var att fjällvandra, men då vi tittade på väderprognosen kändes det mysigare att sova i en koja än i ett tält.
Vi åkte till Rajastrand och gick upp till Handsksjön. Att vandra med Christoffer är att gå med ett levande uppslagsverk på temat skog och mark! Man får passa på och ställa frågor så man lär sig lite.
Vi gick över flera myrbeklädda marker och överallt var det hjortronblom! Återvänder nog hit i augusti!
Tänk ändå vad lycklig man blir av total tystnad, en sjö, en skog och en hund och en person man tycker så himla mycket om.
Jag fiskade i olika tjärnar som vi gick till och Jax övervakade.
Om man klantar sig och kastar fast draget får man sona för sina synder. (Ps: bjuder på denna bild iklädd trosor, svettig sporttopp och MYGGHATT!).
Här kan ni se kojan vi bodde i!
Ljuset under de här dagarna är nog något av de allra bästa - även om det var regnigt var det ljust dygnet runt. Juni, då när sommarn är som bäst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nikki

2013-06-20 19:36:15 i Allmänt

I kväll har de här braiga personerna varit här och ätit middag och så aktivitetshetsade Nikki, haha! Vi hann med att leka kurragömma, spela Mumin-memory, dricka festis, leka "Ett två tre-OST", gosa med Jax och plocka blommor inom en timme. Mycket fin kväll. Nu ska jag packa inför helgens äventyr!
 

Anna och gubbröran!

2013-06-20 11:42:42 i Allmänt

I går kom Anna hit och vi styrde upp gubbröra eftersom vi längtat efter det!
Sedan slängde vi ihop typ allt som är gott och blandade ihop så som melon, jordgubbar, lime och mynta!
Anna i egen hög person, komplett med prickig klänning, röda naglar och lockar i håret - mycket tjusig (och underbart fin på insidan också) vän jag har!
Lillebror kom också över för att äta efterrätt och det var mycket roligt av bilden att döma.
 
 
 
 

Personalfest

2013-06-18 21:49:00 i Allmänt

I kväll har vi haft personalfest. Vi åt middag, sjöng stämsång, höll tal, körde "Nisse-tolvan" (tolv frågor om en av våra chefer som nu går i pension) och så skrattade vi mycket och grät också en del. Jag älskar sådana här tillställningar. Tycker om känslan av att inte riktigt veta vad som ska hända, tycker om att höra ett starkt och känslomässigt tal, kanske få bli gråtig och blicka runt bland andra gråtiga kollegor.
Jag har nu jobbat i två år bland dessa kollegor och jag är så evinnerligt tacksam över allt de lärt mig, allt de visat mig och alla de nya synsätt de erbjudit mig - ibland har vi haft olika sätt att tänka och hantera saker, men alla har berikat mig på ett eller annat sätt. Nu låter det som om jag också ska gå i pension, och nej! Icket det! Jag vill bara använda detta inlägg till att säga att jag är tacksam över att jag jobbar vid en så fin arbetsplats med kollegor som har tagit hand om mig och som jag vet kommer fortsätta göra det. I morgon ska vi äta lunch hos min kollega och fina vän på bilden nedan och sedan har jag SOMMARLOV i åtta och en halv vecka! Blir kvälleninnanjulaftonspirrig när jag tänker på det.
 

Skolavslutningstider = blomstertider

2013-06-18 17:36:29 i Allmänt

 
 

Imras första utställning.

2013-06-16 20:31:00 i Allmänt

Idag åkte vi till Vännäs på hundutställning. Det var alla möjliga raser där, totalt 650 hundar!
Kristoffer och Kajsa kom förbi från Umeå och supportade!
Imras kullbrors matte hjälpte oss att trimma Imras hals. (Lägg märke till mitt happy face, haha!).
Kullbrodern - väldans stilig!
Här är jag och Imra inne i ringen!
Det gick bra för oss som tur var! Jag var så himla nervös precis innan. Trodde inte att jag skulle bli det, men man vill ju ändå att det ska gå bra. Imra fick omdömet "Excellent" vilket vi är otroligt nöjda med! Hon fick inget CK så vi fick inte tävla vidare - men hon är ju bara 15 månader och domaren i vår ring delade inte (vad jag hann se) ut några CK:n till så pass unga hundar då de inte är helt färdigutvecklade exteriört. Men omdömet idag bådar gott inför framtiden så nu peppar vi nya utställningar!
Imra skötte sig så bra idag. Det var en varm dag idag, många hundar och mycket folk som gick omkring men Imra var cool.
 
 
 
 

Examen, 50-årskalas och hundutställning

2013-06-16 18:36:00 i Allmänt

Det är bråda dagar nu i juni! Sen i torsdags har jag hunnit med att ha avslutning för eleverna på mitt jobb, fira Hannas student, dricka rosé med Ida, Emma och Max, fira Christoffers arbetskompis på ett 50-årskalas samt gå på hundutställning med Imra i Vännäs. Några tankar om händelserna:
Examen: Redan på morgonen satt jag vid köksbordet med klumpen i halsen (ja, jag är en extremt sentimental och lättrörd person) men jag skärpte till mig och åkte till Folkets Hus där firandet skulle gå av stapeln. Jag repade en sista gång med några av eleverna och gjorde ett soundcheck. Eleverna kom indroppandes och de var så himla fina! Det delades ut stipendier, diplom, betyg och roliga grejer. Eleverna bjöd på så mycket musik och jag är stolt över att jobba på en skola där eleverna vågar ställa sig på scenen och köra sin grej (och tro mig: det ligger mycket pepp bakom det). När jag tittade på årets nior såg jag de senaste åren passera revy: allt vi gjort, allt vi sagt och allt vi skrattat åt och allt vi kämpat med. Jag klarade mig rätt bra med tårarna, men sen i slutet, då alla musiknummer var avklarade och jag var lite mer avslappnad och när jag spelat låten jag tonsatt till en elevtext - då grät jag. Och då GRÄT jag. Haha! Att sedan få höra fina ord från en älskad arbetskompis gjorde att tårarna fortsatte rinna. Nu har jag dock rensat tårkanalerna för ett tag framöver, haha!
Rosé med Ida och Emma: Ida och Emma är ju alltså mina grannars (Kalle och Kerstin) döttrar och Max är deras kusin. Att vandra över till grannhuset i gummistövlar, kliva i en vattenpöl eller två, få ett glas rosé i handen och sitta i köket, blicka ut över sjön och prata högt och lågt med två underbara personer som jag känt sedan vi lekte "Alla under hökens vingar" på den gård jag nu bor på: harmoni!
50-årskalaset: När genomgick jag passagen till att tycka att 50-årskalas med 5-kamp, lek med 6-åringar, prat om husrenoveringar med andra par och sitta och njuta av "naturen på en fin plats" är roligare, mer givande och betydligt mer gemytligt än överspeedade studentfester där man sitter ihoptryckt i någons lägenhet och någon har hackat upp spotifylistan så man bara får höra en minut/låt och folk dricker för att bli fulla för att sedan cykla hem med någon som är "kul för kvällen"? Jag tror det hände igår. Jag hade så himla roligt och fick ut så mycket av dagen och kvällen.
Och hundutställningen: Vänta till nästa inlägg!
 

Kvällen innan dagen före.

2013-06-13 20:20:00 i Allmänt

Klockan är nu 20.10 och jag sitter nyduschad vid köksbordet. I morgon vankas skolavslutning. Mina kläder hänger på en galge och jag bryr mig inte om det regnar i morgon - på examen ska man ha klänning. Så är det bara. I eftermiddags var jag i Fatmomakke där Saxnäs skola hade sin avslutning så det har sjungit och spelats och när jag kom tillbaka till Vilhelmina styrde vi ett kvällsrep med de som ska spela i morgon under Hembergsskolans avslutning. Scenen är riggad och klar och i morgon klockan 09.15 kör vi i gång. Det är mycket i min hjärna nu och jag lägger liksom allt annat bortom detta just de här dagarna - men nu är det nära mina vänner: nu är det inte långt kvar till SOMMARLOVET.
Skolavslutningar ger mig alltid en speciell känsla. Vemodet kryper in på skinnet samtidigt som "den ljusnande framtiden" ska ligga vid fötterna. I morgon kommer jag att säga hej då till elever som betytt så mycket för mig de här två första åren i min lärarkarriär.
Dalasjö, en dag efter examen i fjol.
 
 

Där dagarna dödstysta gå.

2013-06-12 20:32:20 i Allmänt

Jag älskar den här byn så himla mycket och varje dag är jag tacksam över att jag har möjlighet att bo här. När dimman ligger över sjön och det är dödstyst ute - just precis då är det extra bra att vara en Dalasjö-bo!

Hallen - evighetsprojektet som nådde sin ände/HALLEN: FÖRE OCH EFTER!

2013-06-11 22:25:00 i Allmänt

Nu ska jag berätta om renoveringen av ovanvåningen hall. Jag har längtat så länge efter att skriva detta inlägg och jag har velat ligga lågt med bilder tills nu - det blir så mycket roligare att få se det färdiga resultatet och jämföra med det gamla. Som ni kan se så är det en STOR skillnad. Inget är som det var förut. Vi tar det från början!
Vi började med att riva bort all gammal tapet, den fula, hemska avokadogröna tapeten från 1976.. Sedan satte vi upp reptapet för att sedan måla på den sen.
Den här arbetslampan har varit min bästa vän! Jag har nämligen varit utan el i hallen under hela detta projekt då jag ville vara helt klar innan elen drogs för att kunna tänka ut exakt var alla elluttag skulle sitta - och tro mig: den här hallen går från att vara en MÖRK JÄKLA GROTTA till att vara en ljus, trevlig hall där man känner harmoni. När jag får lamporna på plats ska jag visa dem sen!
Här är den hemska tapeten och det läskiga golvet. Förstår inte hur farmor och farfar liksom bestämde sig att: jamen, n danne golvmatta se ju fin ut! Det övergår mitt förstånd.
Reptapetsering pågår, med livet som insats! Vi fick låna en stegfot av elektrikern Gustaf och på den balanserade vi en stege för att komma åt de allra högsta partierna. Mycket slit för denna hall alltså!
När reptapetseringen var klar målade vi taket som från att ha varit smutsgult gick till att vara kritvitt! Mamma målaren är en hejare på det här med målning.
Man blir ändå lite deprimerad av att se detta sorgsna, bortglömda fönster som blivit lagat men inte riktigt fått den omsorg det förtjänat..
Ännu mer deprimerad var jag av att ha kaos i mitt bibliotek. Kaoset är dock åtgärdat och nu råder där samma, stillsamma stämning som vanligt.
Mer kaos. Även om jag jämt plockade, sopade och försökte hålla undan så blir det alltid mer oordning än vad man tänker sig.
Men det är tur att farfar märkt golvlisterna i alla fall, inga oklarheter där inte!
När jag bestämde vilka färger hallen skulle ha så utgick jag från tapeten i hallen på nedervåningen som är en grårutig Sandbergs-tapet. Den har båda mörkare grå och ljusare grå toner i sig så jag valde att måla väggarna i den ljusare nyansen (i vissa ljus ser den vit ut, i vissa grå och i vissa lila) och fönsterlister och dörrlister målades i den mörkare nyansen. På bilden ovan ser ni Jax spana ut genom sitt favoritfönster. Han har tre fönster där han spanar. Det här fönstret vätter mot vägen.
Från sorgsna fönster till målade, ljusa, drömska fönster med utsikt mot sjön.
Ena hallens hörn med vy mot sovrummet. Hyllan är ett gårdsfynd som målats vit, liksom stolen.
På den översta bilden kan ni se hur dörrarna såg ut förut - de var täckta av en påklistrad fuskfaner som satt som berget. Jag överdriver inte när jag säger att jag höll på nästan två timmar med varje dörr för att få bort allt. Och sedan torkade jag med "Lim&klotter-bort" för att sedan skölja dörrarna med vatten. Projektet alltså.. men nu är de vita och betydligt finare än förr. Byrån målade när jag flyttade hit för två år sedan och den är i samma nyans som köksluckorna, Nordsjös "Soft forest". Jag tycker att det gråa och vita tillsammans med den ljust gröna harmoniserar bra tillsammans!
 
Kaos.
Samma plats i ordningens tecken.
FÄRDIGT! HURRA!
 
Jag är så otroligt nöjd. Och så otroligt trött. Jag har hela tiden haft en målbild hur jag vill att det ska se ut och ibland hetsar jag fram saker, vill att det ska gå fort och att det ska bli klart. Jag glömmer liksom bort mitt heltidsjobb där jag lägger ner min själ, att jag vill hinna träna några gånger i veckan, att jag har pojkvän, vänner och familj jag vill hinna umgås med och andra intressen än mitt hus - om man tänker att något ska ta en vecka måste man lägga på minst en vecka till. Lägg därtill oväntade händelser. Jag tänker så här: nu ska jag renovera hallen! Jag tänker inte: nu ska jag dela upp det här projektet i olika delar. Jag har slitit tapet, mätt ut reptapet, tapetserat, spacklat, målat tak, väggar, dörrar, lister och den lilla hyllan. Jag har tvättat målardon, sopat golv, slitit upp golvmatta, dragit mattspik, spikat fast fönster- och golvlister, burit dörrarna upp och ner för två trappor och varit vaken sent och gått upp tidigt för att hinna måla innan jobbet och massa annat jag nu glömt. Nu är jag dock färdig med detta projekt och ska fira detta med champagne och jordgubbar när tillfälle ges. Dessutom lovar jag att publicera en bild på när jag dansar min segerdans runt en eld där den gröna plastmattan brinner (obs: förlåt miljön).
Vill också ge ett stort tack till mamma, pappa, Christoffer som hjälpt mig med det här projektet. Tack också till vänner som kommit hit och supportat mig genom arbetets gång. Jag minns när jag precis träffat Christoffer och jag och pappa stod i biblioteket och mätte ut reptapet och jag var nervös och stirrig och inte kunde koncentrera mig. Den här hallen kommer alltid påminna mig om den tiden. Utan honom hade det nog tagit ännu längre tid (på denna tid har han dessutom hunnit med att bygga en hundgård och en ny bro). Jag är så tacksam över att jag fått så mycket hjälp men också stolt över att jag klarat så mycket själv och att jag tagit många egna initiativ utifrån de idéer jag fått. När jag tände ljuset på bilden ovan och plockade in sommarblommorna kände jag att jag var klar. Det var en magisk känsla. 
Undrar hur lång tid det tar innan "färdighetsdepressionen" kommer? Till jag känner att jag vill starta något nytt renoveringsprojekt? Någon som vågar gissa?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sådana där det knyts band till.

2013-06-10 22:33:00 i Allmänt

Nio tjejer, nio helt olika personligheter. Nio tjejer som varit i min svenskaklass, i en av mina musikgrupper och två av dem har jag dessutom haft som sångelever i två år. På fredag tar de examen och börjar gymnasiet till hösten. Jag undervisar många elever, men de här nio tjejerna har jag knutit nio speciella band till. I kväll var de här och hälsade på. De hade pratat om det så länge så nu bjöd jag hem dem till mig. Vi fikade, pratade, gick rundvandringar och spelade kubb. Hösten blir inte samma utan dem.
 

Besök, björnspaning och kubb!

2013-06-09 20:18:00 i Allmänt

I helgen har Christoffers mamma Kicki och hennes sambo Thomas hälsat på.
Vi hade bäddat två sängar i gästrummet som C nu ska göra om till ett "jaktrum"........... *Väntar med spänning på vad det kan innebära...*
Efterrättsförberedelse!
Christoffer fick en grill av mamma och pappa i inflyttningspresent och den var han icket sen på att inviga! Älgkött, såklart.
Gulligaste grannen Kerstin kom förbi med en sockerkaka hon gjort på ägg från deras hönor.
Idag har Anna hälsat på. Jag frågar inte vad hon gör när hon kliver upp på stolen. Jag vet att hon gör det för att få ett bra fotoperspektiv. Det är så vi funkar, vi "bloggerskor"....
I kväll har jag och skogsmannen varit på björnspaning/utsiktsspaning.
Sedan spelade vi kubb! Här är vinnarlaget.... /Dålig förlorare.
Bästa!

Berg flyttar in!

2013-06-07 21:59:00 i Allmänt

Igår hämtade vi alla saker och möbler i Christoffers lägenhet så nu har han och Jax flyttat hit till Dalasjö! Christoffer är lite sur på mig för att jag är kinkig med vissa pinaler. Han säger:
- Men inget får ju flytta in i huset som är tillverkat senare än 1845!
Där har han dock fel - jag har utvecklat en stil under de här två åren jag bott i huset, men med de rätta knepen kan man få in nästan vad som helst. (Och det går ju alltid att måla om saker.. hehe). Jag är så himla glad över att han vill flytta hit och bo här med mig - det här är den finaste platsen jag vet och att få dela den med någon som jag tycker så mycket om gör mig lycklig. Christoffer är dock besviken på det uteblivna fredagsmyset. Till slut blev han less och bjöd över min pappa med förklaringen:
- Ja, det går ju inte att ha något fredagsmys med den där (pekar på mig)! Hon springer ju bara omkring och gör saker hela tiden.
Så nu sitter de med varsin whiskeypinne och pratar om saker jag lyssnar till med ett halvt öra - jag måste ju hålla koncentrationen på kvällsgörat! Vet ni? Snart är hallen uppe klar. När jag tänker på det historiska inlägg som skall skapas av denna resa blir jag helt lyrisk!
Den här galenskaparen bor nu här på heltid! Kom och hälsa på och hälsa honom välkommen. Han kan nog bjuda på en jakthistoria eller två. Historier i huvudsak är han väldigt bra på. Och att prata om hundar. Och att skoja. Särskilt när jag har lågt blodsocker och är less....

Tjejmilen!

2013-06-07 20:36:00 i Allmänt

Tjejmilen
Anmälningsbekräftelse (anmälan är betald)
 
Förnamn: Carolina
Efternamn: Lidström
Födelsedatum : 1987-04-24
Klubb: Dalasjö IK Framåt
c/o:  
Gatuadress : Dalasjö 137
   
Postnummer : 91290
Ort : VILHELMINA
Land: Sverige
Email: carolina.lidstrom@vilhelmina.se
Telefon: 0730553294
Klass: Tidtagning
» Startgrupper Tidtagning: Grupp 10

DÅ KÖR VI DÅ! Spring, spring!

Nikki

2013-06-05 20:11:41 i Allmänt

I kväll har Emily och Nikki hälsat på. Nikki ville ge Jax en godis. När hon var här på min födelsedag sa hon till Emily: Men mamma, jag vill fara på ett barnkalas där man kan leka med barn! Emily sa då: Men du kan ju leka med Jax! Och så sa Nikki: Men han är ju en hund! Och sen lekte de hela kvällen!
Gott med rabarber!
 
 

Tusen saker samtidigt-tjejen

2013-06-04 20:47:29 i Allmänt

En grej som är typiskt mig är att jag alltid gör tusen saker samtidigt. Det är tisdagkväll och samtidigt som jag drar mattspik från hallgolvet uppe bakar jag en kaka och samtidigt som jag bakar kakan bär jag ner dörrar till källaren för målning och samtidigt som jag bär dörrarna ser jag något som måste plockas upp och då bär jag upp de grejerna samtidigt som jag har några andra grejer i händerna - bäddat för framstupa fall i trappan alltså. Det har dock inte hänt  (i kväll). I kväll har jag dock gjort allt ovanstående och gjort allt i ultrarapid i tron om att jag är extra effektiv (hatar långsamhet) och i kväll fick jag svart på vitt att det kanske är bättre att jag gör en sak i taget, i lagom takt. Eventuellt långsamt om det behövs. I kväll höll jag nämligen på att bränna upp min fot!
Jag höll på med min kaka och tänker samtidigt på en låt som jag vill körarra och samtidigt tänker jag på hur jag ska lägga upp resterande kvällen och var de blå stolarna ska stå och HELT plötsligt känner jag något jävulusiskt varmt på foten. Jag skriker till och drar i panik av mig sockan som är sjöblöt av kokhett vatten. Det gjorde så förbannat ont och förbannar gör jag mig själv - en sak i taget, en sak i TAGET. Nu sitter jag här med en påse frysta räkor omlindad kring min fot och blir stressad av att jag kanske inte hinner allt jag ville i kväll - just på grund av att jag gjorde allt i för snabb takt och blev ouppmärksam. Jävlar också. Tror jag ska sätta mig i gungstolen i bibblo och andas...

Den nya trappan!

2013-06-03 21:39:00 i Huset

Christoffer har byggt en ny trappa! HURRA! HATADE den förra trappan och hundarna riskerade att bryta klorna i den så nu har huset en ny fin trappa med betongplattor och grus runt om. Är så nöjd och den är så mysig att gå i. Här ska jag sitta om sommarmorgnarna och äta lång frukost.
Världens största tack till Christoffers morbror Lars-Åke som hjälpte till med bron! Det här är ungefär tre veckor sedan - nu har hela grästmattan, träd, buskar och blommor exploderat i grönt!

Årgång 1987 i mitt hjärta.

2013-06-03 20:35:31 i Allmänt

 
I helgen hade vi återträff från nian. Hela helgen var en enda lång glädjefest över alla återseenden. Jag har kontakt med några från högstadiet, men vissa har jag inte sett sedan vi gick ut nian! Jag och några tjejer styrde ihop återträffen med klasshäng på fredag (där vi mötte upp de övriga klasserna på en traditionsenlig hemmafest senare på kvällen) och brännboll på lördagen för att sedan avsluta med middag, drinkar och balkonghäng på hotellet på kvällen. Jag åkte hem när det var som roligast - det är väl det knepet jag lärt mig under de här tio åren. Tack fina, fina 9D och övriga 87:or för den här helgen. Någon sa att de ville ha 11-årsjubiléum - jag är på! På bilden ser ni mig och två av mina klasskompisar Kim och Emily. Bakom oss står Henke och sms:ar med någon hemlig kanske?

Hundgård klar!

2013-06-02 21:46:00 i Allmänt

Nu är Jax hundgård helt klar! Han verkar vara nöjd och ligger mest och sover på hundkojans tak. Det fattas bara ett podium som Christoffer ska bygga och där kan Jax sitta och spana ut över gården. 
Hundgården är 24 kvm stor och vi ska måla både garaget och hundkojan så småningom, men Jax trivs bra - trots avflagnad färg. Hundar bryr sig ju inte så värst om sånt..
Bästa vännerna.
Jax kan kika ut långt över åkern. (Lägg märke till C som står och beskådar sitt verk).
 
 
Det ligger stenplattor på båda sidorna av hundkojan och där kan Jax ligga när det är varmt.
Mobilbild: så här såg det ut innan hundgårdsbyggandet tog fart... Ett skrotupplag helt enkelt. Majoriteten av skrotet ligger nu ihopsamlat och väntar på att eldas upp! Kanske ett uppdrag för dig, storebror?
Och appropå hundar: i kväll hälsade vi på hos Jax uppfödare och fick gosa med valpar! Man blir ju lite sugen, hehe. Här är deras hemsida!
 
 

För det vidare - engagemanget.

2013-06-02 10:45:00 i Allmänt

Häromdagen fick jag höra något som gjorde mig så otroligt glad. En pappa till en av mina elever kom fram och skröt upp mig så jag kan leva på det för resten av min yrkesverksamma karriär. Han sa att det var tryggt att hans barn hade mig och min superkollega Hans som handledare och han sa att det var skillnad på bra lärarare och bra, engagerade lärare. Och just det där sista gjorde att jag ville hoppa så högt i luften av lycka! Jag lägger ner så mycket tid till att respektera och ge mina elever tid. Jag vill inte forcera något. Min teori är att en elev som blir lyssnad på lyssnar på mig tillbaka. Ångar man bara på, så ångar eleven efter och kanske förbi i något sidospår. På något vis måste vi samlas ihop och dra mot samma mål, och då får eleverna känna att de har lika stor del i hur det går - det är inte bara jag, som inte alltid är den ytterst ansvariga, som har del i slutresultatet.
Att få höra såna fina ord som jag fick höra gör att jag vill fortsätta med min undervisningsfilosofi. Jag blir så tacksam och glad över när elever, andra lärare och föräldrar kommer fram och säger sådana här saker. Då vet jag att jag är på rätt spår.
Fick en blomma av två av mina sångelever efter Musikskolans vårkonsert för några veckor sedan.