Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Kvällen innan dagen före.

2013-06-13 20:20:00 i Allmänt

Klockan är nu 20.10 och jag sitter nyduschad vid köksbordet. I morgon vankas skolavslutning. Mina kläder hänger på en galge och jag bryr mig inte om det regnar i morgon - på examen ska man ha klänning. Så är det bara. I eftermiddags var jag i Fatmomakke där Saxnäs skola hade sin avslutning så det har sjungit och spelats och när jag kom tillbaka till Vilhelmina styrde vi ett kvällsrep med de som ska spela i morgon under Hembergsskolans avslutning. Scenen är riggad och klar och i morgon klockan 09.15 kör vi i gång. Det är mycket i min hjärna nu och jag lägger liksom allt annat bortom detta just de här dagarna - men nu är det nära mina vänner: nu är det inte långt kvar till SOMMARLOVET.
Skolavslutningar ger mig alltid en speciell känsla. Vemodet kryper in på skinnet samtidigt som "den ljusnande framtiden" ska ligga vid fötterna. I morgon kommer jag att säga hej då till elever som betytt så mycket för mig de här två första åren i min lärarkarriär.
Dalasjö, en dag efter examen i fjol.
 
 

Kommentarer

sv; Haha detta gråtande tar aldrig slut!!

Skriv en kommentar