Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hejdå 2018

2019-01-14 17:09:00 i Allmänt

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut? Såg min förstfödde träffa sin syster. Det finaste ögonblicket under 2018. Började dricka guldmjölk, grodda och gick med i en syjunta, haha! Vem är man ens?

Genomdrev du någon stor förändring? Stor och stor vet jag väl inte men jag har helt slutat att använda sköljmedel (HAHAHA, “stor förändring”) då jag insåg att det är totalt onödigt på flera plan. Har också startat en “process” att börja städa och tvätta helt utan konventionella medel. Går bättre än förväntat! Har dock problem med att hitta ett giftfritt diskmedel som är effektivt. Tips!?

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Massor! Daniel och Johanna fick Valter, Daniel och Julia fick Henning, Elin och Anders fick Lovis och Linda fick Luna och alla dessa småbebisar och föräldrar har jag haft äran att hänga med under årets gång.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? 22 mars då en liten liten flicka lades på mitt bröst och tittade på mig med stora stjärnögon.

Dog någon som stod dig nära? Noi och Goi, min bonussvärmor och hennes son dog tyvärr i cancer under årets slut och även om vi inte stod varandra jättenära är de två personer jag för alltid kommer sakna. Vidar tyckte verkligen om dem och brukar fråga efter Noi när vi pratar om farfar.

Vilka länder besökte du? Stannade i Svea Rike under hela årets gång.

Bästa köpet? Vår skoter!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Min familj! Tänk att jag får känna sådan ovillkorlig kärlek varje dag och har trygghet, mat på bordet och ett kärleksfullt hem.

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019? Mer hundträning och mer tuff träning! Har tränat under hela året men då första delen av året bestod av att vara höggravid och sedan nyförlöst har träningsnivån anpassats därefter. Men nu under 2019 är jag redo för större utmaningar!

Vad önskar du att du gjort mer? Läst ännu mer böcker. Har blivit en riktig periodare!

Vad önskar du att du gjort mindre?  Varvat upp över onödiga saker.

Favoritserier från året som gått?  Vår tid är nu säsong 2! ALLTSÅ ÅH!

Bästa boken du läst i år? Nyförälskade ju mig i Räven och tomten av Astrid Lindgren efter en bearbetning av Karl-Erik Forsslunds dikt. Vi läste den för Vidar varje dag i december och sagan är så stämningsfull!

Största musikaliska upptäckten? Kanske ingen “musikalisk upptäckt” då jag lyssnat på honom sen 2002 men Håkans senaste album “Illussioner” är bombastiskt och finstämt på samma gång - en bedrift få lyckas med.

Vad var din största framgång på jobbet 2018? Då jag var föräldraledig under större delen av 2018 har jag inte något att svara på denna punkt. Men just! Jag lyckades ju ro hem en 100 % tillsvidaretjänst på gymnasiet (hade bara 60 % i mitt anställningsavtal först då jag sagt upp mig på 40 % från högstadiet). Då jag är utbildad gymnasielärare och känner att jag trivs SÅ bra på mitt jobb var min önskan att få en heltidstjänst där och nu är det alltså verklighet.

Största framgång på det privata planet? Kommer verkligen inte på någonting?

Största misstaget? Också blankt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Har varit så himla harmonisk under året som gått. Vet ej vad det beror på men jag tror det är en blandning av att jag lärt mig prioritera vad som verkligen är viktigt och all tid med min älskade familj.

Vad spenderade du mest pengar på? Vi inledde året med att köpa en sprillans ny skoter. Kanske inte det mest ekonomiska och miljömedvetna köpet, hehe. Men ack så roligt! Vi har haft, och får förhoppningsvis flera spännande skoterturer med vår nya vän!

Något du önskade dig och fick? Ännu ett friskt och välmående barn! Och en grej till, som ju egentligen inte är en önskan till mig själv utan till min kära sambo - han sökte ju en tjänst vid Holmen skog, verkligen ett drömjobb för Christoffer, och han fick tjänsten! HURRA! Av många sökande var det just han de ville ha. Jag är så otroligt glad och stolt över honom. Minns att jag önskade så innerligt att han skulle få det där jobbet han så gärna ville ha.

Något du önskade dig och inte fick? KÅL! Mina kålplantor blev FÖRINTADE av kållarver :( Men till sommaren kanske...

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? Blev uppvaktad med frukost på säng, fick nya springskor så jag tror jag for ut och sprang? Minns ej riktigt!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej, faktiskt inte. Känner mig nöjd med 2018.

Vad fick dig att må bra? Tid med familjen, bokstunderna med Vidar, amningen med Amelia, träningen, trädgårdsbestyr och att umgås med alla fina vänner!

Vem saknade du? Sten-Åke och Noi.

De bästa nya människorna du träffade? Amelia! Denna lilla spjuverbebis som tagit oss alla med storm!

Mest stolt över? Att jag tydligen gjort ett bra jobb på jobbet så de ville anställa fast mig på 100 %.

Högsta önskan just nu? Att kålfjärilarna ska döden dö och att alla får vara friska och krya.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  “Äta ännu mer vegetarisk kost” stod det på förra årets lista och efter ett 2018 med 50/50-kost (halva tiden vego) så utökar jag nu till 75 % vegetariskt vilket känns bra! Det finns så mycket gott att äta. Äter dock älgkött som Christoffer jagat ihop. Vill även odla ännu mer!