Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det snälla livet.

2015-06-30 22:32:33 i Allmänt

Bra saker som hänt i dag:
* Frisörbesök hos min vän Johanna som tar hand om mitt hår som ett proffs. Kompisdejt och frisörbesök i ett är ju det bästa.
* Allt ordnat inför morgondagens loppis. Kom dit! Det blir kul! Vi bjuder på gott fika!
* Besök i granngrannbyn Latikberg hos Sandra som bjöd på god fruktsallad och en magisk chokladsås.
* Sol över landskapet när jag åkte hem nyss och tacksamheten över att få bo så fint.
* Sms från elev som skrev: Tack för att du sa att jag skulle skicka in min artikel till Lokaltidningen - nu vill de att jag ska börja skriva där!
* Livet i allmänhet.
Dåliga saker som hänt i dag:
* Inga.
Tack livet för att du är så snällt.

Stor LOPPIS i morgon!

2015-06-30 08:14:44 i Allmänt

Efter förra årets succé kör vi i år igen! I morgon onsdag mellan klockan 14.00-20.00 kommer vi att anordna loppis på Silverdalen i Dalasjö. Det kommer finnas inredningsprylar, kläder, skoterkläder, smycken, bruksföremål och så har jag ett helt gäng med trasmattor att sälja. Vi bjuder på fika! Kom ihåg kontanter!
 
 

Bilder från trädgården

2015-06-29 11:15:00 i Allmänt

En av de växter jag är mest stolt över här på gården är vår Lönn. Det är ovanligt med lönnar på gårdar häromkring. Nu blommar den så fint.
När vi var i Piteå fick jag en vit syren av Klara och Per som de grävde upp. Jag har planterat den i skydd från västanvinden och gödslat med kompost så jag hoppas den klarar sig bra!
Tulpanerna stoltserar i rabatten.
Men de lever farligt för Majors framfart. Han tycker att tulpaner luktar så gott.
Längs ena husväggen växer ett HAV av vallmo.
I en av pallkragarna kommer sockerärtor upp och i lådan bredvid växer en squash. Vi har en i växthuset också men ville prova att odla utomhus med för att spara plats åt annat i växthuset.
 
 
 
 
 
 
 
 

En helg på Norrbyskär

2015-06-28 20:03:58 i Allmänt

I går tog jag bilen till Umeå och vidare ut till Norrbyn för att ta färjan över till fina Norrbyskär!
Plockade upp dessa härliga tjejer längs vägen, Nathalie och Erika!
Målet var Sabinas familjs sommarhus. Har tagit en exakt likadan bild alla gånger jag varit där men det här motivet får jag inte nog av helt enkelt.
De hade nymålat i ett av rummen och Sabina sa att det är en riktig "Carolina-färg". Är benägen att hålla med.
Det blev så många skrattanfall i helgen och vi pratade om allvarliga saker och om skämtsamma saker.
Harmoni!
Vi gick ut på promenad efter lunchen.
När vi gick förbi fårhagen upptäckte jag ett får som satt fast i ett nedfallet träd och ryckte ut, djurvän som jag är. Då visade det sig att fåret krånglat sig in mellan gren och stam för att klia sig och kunde ta sig loss med enkelhet, smart får.
Efter promenad blev det glass på Muséet.
Middagsdags! Pulled pork med massa goda tillbehör. Anledningen till att vi sågs var, förutom att ha lite hederligt tjejhäng, att fira Sabinas examen! Hurra!
Elins gulliga hund Indi.
Jag var eldningsmästare och eldade upp en hel korg med ved. Älskar att elda. Måste snarast skaffa kamin till huset.
Efterrätt! Pavlova med lemoncurd och massa gött på!
I morse vaknade vi till strålande sol så vi gick ut i trädgården.
Blev biten av en brems och gnällde lite.
Jag och Sabina tog lätt hem segern i kubbmatchen.
Hejdå älskade Norrbyskär för denna gång, hoppas vi ses igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagsrapport

2015-06-25 18:36:50 i Allmänt

Denna regniga torsdag har vi haft många besök. Först kom sopgubben för sophämtning och då var jag och Major ute och ni vet ju hur det är med valpar: de drar till sig folk. Sopgubben kom ut för att titta på Major och så stod vi och pratade en stund. Mitt i dagen kom Emma och Gustav förbi. När de åkt kom Lovisa som var ute i jobbet för att ta vattenprover. Jag och Major har med andra ord haft en social torsdag!
Nu ska jag fundera ut vad vi ska hitta på härnäst.

Det förklarar saken

2015-06-25 08:21:00 i Allmänt

Nu på morgonen började Imra att löpa. Tur att hon gör bort det under sommaren. Förra gången hon löpte gjorde hon det mitt under tävlingssäsongen, hehe.
Major ligger och biter i Piggelin-kartongen och vill inte vara ute så länge i regnet, precis som sin far. Jax ligger på altanen på hundhuset, i skydd från regnet. Själv ska jag börja gå igenom vad jag ska sälja på loppisen om en vecka. Mer om det sen!
Full av energi!
 

Inte Imras kväll

2015-06-24 22:05:00 i Allmänt

Nyss hemkommen från Åsele där fjärde spårkurstillfället var. Imra var sig inte lik i kväll. En av instruktörerna sa: "Men vad är det med Imra? Hon har ju inte ens gjort nått studs i kväll!?! Hon var slö och allmänt opeppad på att spåra. Vanligtvis har hon ett kraftigt spårsug och jag får hålla tillbaka henne men nu åt hon lingon och tappade spåret... Hundar kan ju liksom människor också ha dåliga dagar, men man blir ändå lite orolig när de inte beter sig som de brukar. Hon kanske har zoonat ut redan? I morgon går hon nämligen på semester då hon åker till stugan med mamma och pappa. Då får hon några veckors vila vilket kan vara bra för träningspeppen senare!
 

Valplivet

2015-06-23 21:30:00 i Allmänt

Ena stunden...
och andrs stunden! Sorry för oskärpan men det är svårt att fånga en nioveckorsvalp på bild i farten, hehe.
I kväll har Imra också fått lite uppmärksamhet då vi varit på personsöksträning. Det gick fint men det märktes att hon var lite slö efter flera dagars fritt badande (hon kan vara ute i vattnet i timmar om man inte stoppar henne) och lek med Major. De leker bra ihop men jag antar att det bara är en tidsfråga innan hon tycker att Major blir för jobbig och då säger ifrån. Jax sköter det hela bra och i dag när jag rensade ett av landen fick valpen vara i hundgården i tjugo minuter. Först stod han vid grinden och skällde och gnällde men sedan somnade han i ett hörn. Målet är att låta honom vara där en stund varje dag så att han vänjer sig. Jax som är trygg i hundgården är en stor hjälp. Än har vi inte delat av gården med sektioner då Major är så liten än, men i framtiden får de var sin del.
 
 

Nedräkningen har börjat

2015-06-23 13:09:00 i Allmänt

Jag längtar så kopiöst efter att åka ner till stugan i Fullsta, södra Dalarna. I mitten av juli åker jag. Då kanske det ser ut lite så här. Vi börjar dagen med en springtur eller en promenad följt av ett morgondopp i Nässen.
Efter badet går vi inlindade i badlakan förbi grannen där vi köper frukostbrödet.
När det är dags för lunch lagar vi mat länge för att det är lyxen med semester.
På eftermiddagen känner vi för en cykeltur så då tar vi mormor och morfars gamla cyklar och rullar iväg.
Vi har dessa fina som sällskap efter vägen.
Efter cykelturen kommer Malin och Theo och hälsar på och lyckan är total!
Går in i stugan och dricker vatten för att inte få värmeslag och kastar en blick på det välfyllda citrusfatet.
Vi åker och besöker ännu fler barn vi känner.
Och så plockar jag dagens smultronstrå!
Sitter på dasset och läser en stund (också lyxen med semester).
 
Sedan är det dags för middag och då är brorsan så här peppad!
Det blir kräftor!
Pappa blir så mätt att han somnar i solstolen.
Jag och mamma går en hundpromenad runt byn i kvällssolen.
När vi kommer hem igen vankas efterrätt som pyntas med blommor.
Och så kommer vi på att vi har ett gäng nyplockade kantareller som vi steker i smör och äter på hårdbrödmacka till kvällsteet.
När kvällen är slut och det börjar bli natt läffer jag mig här och läser innan jag somnar.
Skynda tiden så jag snart får åka till älskade Dalarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Precis just nu.

2015-06-22 12:03:49 i Allmänt

Det är knäpptyst här i köket förutom klockan som tickar. Jag har precis ätit lunch; resterna av gårdagens egenkokade tomatsås (kan ju vara lite av det godaste som finns och så får man känna sig lite som en italienska och prata högt och gestikulera vilt, fast det gör jag ju ändå) av överblivna tomater och ett gäng fullkornspastaskruvar. Major ligger under kökssoffan och sover efter häng med Jax i hundgården och lek med Imra på gården. Christoffer är på jobbet. Jag vet inte vad jag ska hitta på just nu och det är det skönaste med allt. Minns inte senast jag inte hade några planer. Snart kanske jag inser att jag ska vara ledig i åtta veckor till. Helt otroligt obegripligt så här i början men inom sinom tid kommer jag in i ledighetslunken. 
Jag har lite av den här känslan i kroppen: lugn, lite vemod och allra mest harmoni. Bild tagen för flera år sedan på min lillebror som fiskar nere vid sjön. 
 

Sommarlovssöndag

2015-06-21 20:54:46 i Allmänt

Har haft en mycket ypperlig söndag. På morgonen gick jag ut i bara morgonrock med Major i släptåg, öppnade till hönorna följt av frukost. Vid 12 kom Hanna och Julia på besök för att titta på valpen. Försöker laga så mycket rabarberrelaterade saker som det går nu då vi har ett överflöd av rabarber så jag gjorde rabarber- och jordgubbspaj. Pajdoften måste ha spridit sig till Bergbacka för rätt som det var dök Dan-Ulf och hans son också upp för valpbesiktning och fika.
Resten av dagen har ägnats till trädgården. Jag har planterat en vit syrén som jag fick från Klara och Per och jag hoppas verkligen den klarar sig! Sedan har jag rensat några av pallkragarna och gått omkring och kikat på allt som exploderar nu när värmen äntligen kom. Fin söndag i början av sommarlovet!
 

En fin sak

2015-06-21 09:54:46 i Allmänt

I min lilla kommun har vi ett annonsblad. För någon vecka sedan kunde man läsa: Hej, ni ungdomar som kom till min hjälp den 27/5 i höjd med OKQ8. Dagens hjältar och bra gjort! Ni har en tårta att hämta på Stenmans Konditori. Tack från tanten i gröna jackan. Blev helt rörd av att läsa detta. Dels för att ungdomar är fantastiska som hjälper de som behöver hjälp och inte alls är så själviska som många vill tjata om (visst finns det undantag men min erfarenhet är att ungdomar är som vilka människor som helst, som du och jag, om man bemöter dem med respekt och slänger bort gamla, trötta fördomar). Jag blev dessutom rörd över att tanten i gröna jackan har bemödat sig med att dels beställa en tårta och dels skickat in den här annonsen. Så bra och fint.
 

Midsommar med Major!

2015-06-20 09:41:00 i Allmänt

I går hämtade vi som sagt hem lille Major. Världens ulligaste, snällaste och roligaste valp. Han är alltså en avkomma efter Jax och mamman heter Juhlinbäckens Iza.
Valpögonen!
Här undersöker han mitt trädgårdsland. Lägg märke till att allt är försenat och att tulpanerna, som i vanliga fall blommar i maj, inte ens slagit ut ännu!
Vi har möblerat om lite i köket och i ett av hörnen står nu en liten hundbur som vi lagt en filt över. Hundar tycker om att krypa in i trånga utrymmen och här är hans egna lilla krypin. I natt valde han dock att sova under kökssoffan.
Den lycklige mannen. Jag sa: tänk att Jax är din första jämthund och att du nu har en avkomma med mycket fina linjer efter honom. Då sa Christoffer: Ja, man har haft lite flax (tur). Jag tror dock det handlar om kunskap och vilja också.
Kvällen i går var helt magisk. Ljuset och de klorofyllgröna bladen mot en ljusblå himmel!
Det imponerade dock föga på Major som sov sig genom sill, potatis och jordgubbstårta bakom leksakskorgen i mamma och pappas uterum.
Dessa två fina i kombination med vädret och miljön!
Björkar vid farstubron.
Vajande lakan i vinden.
Är oerhört tacksam över den fina midsommarhelgen efter den långa och mycket kalla våren.
Får ju ont i hjärtat av lycka över denna utsikt.
Midsommar = flaggan i topp!
Imra blev avundsjuk för att mamma myste med Major.
Så här ljust var det när vi skulle lägga oss. Heja solen och heja sommaren och ljuset!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon från Svensbyn

2015-06-19 07:21:20 i Allmänt

Vi är i Svensbyn utanför Piteå där vi sovit över hos Christoffers gamla pluggkompis Per och hans sambo Klara och deras omåttligt söta son Tore, två år gammal. Här har vi blivit bortskämda i deras mysiga hus och vaknat till strålande midsommarväder. Och vet ni vad vi ska göra nu? Åka till Juhlinbäckens kennel för att hämta hem lille valpen!
PS förresten: i dag är det första dagen på min åtta veckor och tre dagar långa semester. Jag har inte fattat det riktigt än. Glad midsommar alla ni som läser och tack för att ni gör det! 

Äntligen

2015-06-17 21:39:30 i Allmänt

Äntligen börjar jag känna sommarkänslor. I kväll var jag och Jax ute på "klättringsturen", en skogspromenad med många backar, och det var ljummet i luften och tjärnarna låg spegelblanka. Det luktade jord, hägg, björklöv och värme. För en som som mig, som burit ullunderställ hela maj och halva juni, var det helt fantastiskt att gå där i skogen och bara njuta med alla sinnen. I morgon går jag på semester men först ska supertrion (jag, Emma och Linda) planera "stordåd" inför starten av kursen Svenska 2 nästkommande termin, hehe.
 

BBQ-fest

2015-06-16 21:16:00 i Allmänt

I lördags bjöd min fina arbetskompis Emma in till BBQ-fest och till förrättsmingel fick vi detta: hemmagjorda majschips att toppa i en guacamole sänd från himlen! Ber i förväg om ursäkt för kvalitén på bilderna - orkade inte ta med mig min kamera.
Öl på kylning!
Roliga diskussioner under kvällens lopp. Älskar att hänga med dessa knasiga, snälla, peppiga och ambitiösa kollegor!
Emmas man Andreas är jätteduktig på att blanda drinkar och till kvällen hade han gjort iordning en drinklista som gästerna fick beställa från.
Se bara när proffset jobbar!
De hade beställt ett kilo mynta!
I kväll har vi fortsatt att socialisera oss genom After Work och efter det mötte jag upp mina kollegor på Musikskolan och vi åt middag tillsammans och tackade av en kollega som går i pension nu.
 
 
 
 
 
 
 

Lyckad dag i Vännäs

2015-06-15 22:05:00 i Allmänt

I går klev jag upp klockan 05.00 för att åka till Vännäs på hundutställning med Imra och mamma. Kolla Imras mäktiga rörelser! Hon fick fin kritik för dem! Bakom Imra springer tiken som blev bäst i ras (BIR) bland Flat coated retrievers och hon visas av Gunilla Berglund, Imras uppfödare. Tiken är en halvsyster till Imra.
Imra fick superfin kritik och blev tilldelad ett "Excellent" och ett CK och blev tredje bästa tik i sin klass. Kul! Nu är Imra tre år och man kan se att hon vuxit till sig bra i kroppen. Domaren kom från Slovenien och älskade verkligen flattarna, det var roligt att komma in i ringen och se hennes glädje av att se de yviga och spralliga hundarna! Vi ska ställa henne i Köping också den 19 juli så det blir spännande att se hur Imra bedöms då.
BIM (bäst i motsatt kön) blev Imras brorsa Buster och BIR blev halvsyrran Jena.
Det allra roligaste med dagen var att den inte tog slut efter bedömningen utan vi fick även stå på prispallen i finalringen på vår tredje utställningen tillsammans! Flatham´s kennel tog nämligen hem Best in show Uppfödarklass och BIS Avelsklass, hurra! Jag som ändå är lite av en novis på utställningar trots att jag hängt med Christoffer på ett tiotal fick veta att det som domaren tittar på i just dessa klasser är jämnheten hos hundarna: hur de rör sig och hur de ser ut - de ska vara så lika som möjligt och man ska kunna se tydliga linjer hos hundarna.
 
 
 
 

En lista om sommaren

2015-06-13 11:19:21 i Allmänt

Denna lista är lånad av Maja!
I sommar vill jag..
..äta: Ceviche, jordgubbar med mjölk, smultronsaft, färskpotatis, rabarberpaj, röda vinbär med vaniljglass och... ja, jag kan ju uppenbarligen fortsätta ett tag.
..läsa: "Inte gå under" av Malin Hedin som stått som påminnelse på min telefon hela våren, "The raven" av Edgar Allan Poe efter tips av en elev, massa inredningstidningar på en filt på bryggan med en piggelin i munnen och så ska jag läsa det jag läser varje sommar: ny, spännande ungdomslitteratur för att uppdatera mig inom det området.
..göra: Först och främst: öva på att inte göra ett jäkla dugg. Sedan: ta hand om lille valpen som hämtas om en vecka (paus för iiiihhhhh, wehooooo), hänga med mina höns i trädgården, BADA, åka till stugan i Dalarna och hänga med alla finingar där nere som Malin med familj och Moster Lillan till exempel, plocka blommor, kanske anlägga ett jordgubbsland, åka upp till Raja och plocka kopiösa mängder bär (lite av min och Christoffers favoritsyssla), träna hundarna, åka till Norrbyskär på Sabinas examensfest, anordna loppis med bästa grannarna och sen mest göra kortare små utflykter.
"I ett hav av hundkex", midsommar på Norrbyskär, 2011.
Bad med Imra, sommaren 2013.
Två favoriter, förra sommaren.
..vara: Förhoppningsvis lycklig med fräknar på näsan och ha en lugn andhämtning.
.. säga till mig själv: Nu räcker det. Det där blir bra.
..lyssna på: Sommarpratarna i P1! Längtar!
Sommarpratarna skrålar från den gamla radion i stugan!
En sommar jag minns: Någon sommar under sent 90-tal. Vi åkte ner till stugan och pappa och mamma frågade vad vi ville göra under den månad vi skulle vara där. Jag sa: hälsa på alla släktingar som har hästar, gå på biblioteket och låna hur många böcker man vill och så åka på roliga utflykter. Vi gjorde allt det. Minns hur jag fick kämpa för att få upp alla mina 22 lånade böcker upp på mitt sovloft där jag låg och läste och åt körsbär med en mygga envist surrande vid mitt ena öra. Jag är så oerhört tacksam över de fina somrar mamma och pappa har givit mig och mina bröder. 
En sommarresa: Sommaren mellan sjuan och åttan konfirmerades jag. Vi åkte på konfirmationsresa till Polen. Där besökte vi Auschwitz och Birkenau och det var en otrolig upplevelse. Minns att jag och min kompis Johanna grät och grät när vi passerade korridorer med foton där alla fångar var porträtterade med tomma ögon.
 

Sjung om studentens lyckliga dag!

2015-06-12 15:23:00 i Allmänt

En suddig bild på mig och min kära kollega Jani precis innan vi släpper in studenterna för studentfrukosten imorse. Jag och Jani var toastmasters under frukosten och höll låda med lite allt möjligt.
Och här en bild på när jag precis spelat de sista tonerna för denna termin. (Har inte den där spelstilen med vänster hand, poserade bara lite för bildens skull, hehe).

 
 

Häckplantering

2015-06-11 20:52:00 i Allmänt

I kväll har vi planterat en Aroniahäck på gården. Aroniabusken ger vita blommor på våren/försommaren och på hösten blir bladen eldröda och ger svarta bär fyllda med antioxidanter.
Det är mysigt att jobba ihop och smågnabbas lite, hehe.
Grannen Oscar kom och hjälpte mig lite med trädgårdsmästeriet.
Slutresultatet! Nu hoppas vi att häcken växer sig riktigt tät och fin och ger god skörd så småningom. Anledningen till att vi satt den rätt långt från vägen är för att plogbilen bildar rejäla snövallar om vintrarna och om häcken suttit närmre vägen hade den lätt blivit ett offer för snöns tyngd och dessutom hamnat i vatten om vårarna.
 
 
 
 

Sökträning i industriområde

2015-06-10 21:42:00 i Allmänt

Vad är nu detta? kanske ni undrar. Det är jag som är placerad som figurant i ett industriområde under gårdagskvällens sökkurs.
Schäfertiken Ia jobbar på bra.
Hm, här i lådan är det ju nån!
Här släpper jag iväg Imra på ett sök.
Spännande miljö!
Ser ni den svarta hunden bland alla lastpallar?
Och där var figuranten! Helt otroligt hur hundars luktsinne fungerar! (Ps: Inte okej att man måste ha MÖSSA och UNDERSTÄLL i juni...mvh/fryser konstant och ser inte fram emot att ikläda klänning och finskor under morgondagens skolavslutning).
Åh, där bakom är det ju någon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tröttkoma

2015-06-09 22:11:15 i Allmänt

Efter utedag med eleverna, rep inför skolavslutningen på torsdag och tre timmar sökkurs med Imra och fem andra hundar ska det bli oerhört härligt att sluta mina blå och ladda inför morgondagens brännbollsturnering och kvällens spårkurs. Det är verkligen full huggning nu! Tiden går fort, fort och jag räknar ner dagarna till den 18 juni. Varje dag fram till dess är fullbokad. Men sen. Sen är det....SEMESTER! 

Veckans möbel: multimöbeln

2015-06-08 17:37:00 i Allmänt

Veckans möbel är denna magnifika pjäs som min farmors bror har byggt. Från början var det en vedlår med påpyggt skåp och nu har denna möbel hela fem användningsområden (slå det om ni kan, ni andra möbler här i huset): gäster sitter gärna på sittdelen när de kommer och hälsar på, i det som förut var vedlår samsas diverse skrymmande köksartiklar om utrymmet, i det stora skåpet får stora tallrikar, kakfat och stora formar plats och i facket högst upp blir det alltid kaos trots att jag rensar där regelbundet (okej, om två gånger per år är regelbundet...) Tur att man kan stänga för kaoset! Det femte och sista användningsområdet är helt enkelt avställningsytan högst upp. Där har vi bland annat en korg med nycklar och andra nödvändigheter.
Jag älskar denna möbel och är så glad över att jag inte målade den när jag flyttade hit för då tror jag att skåpet hade smält in för mycket i tapeten och tappat mycket av sin gamla karaktär. Skåpet har stått där sedan jag var liten och ännu längre än så. Ett av de starkaste minnena jag har är när farfar hämtat in posten och lagt mitt Pollux-paket på sittdelen så jag skulle se det när jag kom hem från skolan. (Pollux var en hästbokklubb som jag prenumererade på när det begav sig och det var en fest varje gång paketet kom!).
 
 
 

Öppet hus!

2015-06-08 11:55:18 i Allmänt

I lördags hade vi Öppet hus eftersom Christoffer fyllt 30 år (visserligen i januari men det är ju roligare med festligheter i juni). Här håller charmtrollen Inez och Viktor hov.
Linda hade styrt en tipspromenad om Christoffer. Jag hade åtta rätt av tio, men var bara säker på fyra frågor, hehe. Vilda gissningar! 
Den rafflande rättningen.
Christoffer fick några nummer av tidningen "Jämthunden", anno 1950 av sin vän Dan-Ulf. Lyckan var total. Ser ni att Christoffer med sina 186 centimeter ser ut som en dvärg bredvid Mikael? Hehe.
Här är Dan-Ulf. Tycker det är så fint att Christoffer har vänner i alla åldrar och han brukar säga: har man ett gemensamt intresse spelar de ingen roll om de är 5, 35 eller 85. Och det har han ju så rätt i! 
Kristian och Viktor i en hård match tumbrottning.
Pappa och Acke drog ihop sin duo som brukar uppstå vid festliga tillfällen och bjöd på ett gäng covers men också egenskrivet till Christoffer ära.
Det var uppskattat av gästerna! Kikki och Alexander skrattade mycket, precis som det ska vara på fest!
Vi hade tur och fick låna mamma och pappas uterum då det inte var något vidare försommarväder ute direkt.
Vi gick ändå ut och hade en tävling om vem som kunde slå längst med golfklubba på byns driving range. Vädret gjorde så att man kände sig som en golfare i England. Tävlingen vanns av Lindas pojkvän Mattias som både slog långt och rakt.
Vinnarna av musikquizet; suddiga och glada!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spårkväll

2015-06-03 22:50:00 i Allmänt

Jag och Imra har varit i Åsele i kväll på första delen av personspårkursen vi ska gå i sommar. De allra flesta hundar tycker om att spåra och de flesta är också bra på det. En hunds luktsinne är helt otroligt; när vi människor känner av dofter på arean av ett frimärke täcker en hund upp en fotbollsplan (!). Imra älskar att spåra och hoppar rakt upp i luften av pepp (som hon ofta gör annars också i och för sig...hehe) när hon ser att jag tar fram spårlina och spårsele. Efter de båda spåren tog sig Imra friheten att bada "lite" i ett dike. Med sele på och allt. Imra är verkligen allt en Flat coated retriever är. Var för upptagen med att prata hund och träna hund i kväll så jag hann aldrig ta någon bild.
Ps: Ljuset hörni. Blir lika fascinerad varje gång på våren/försommaren när det är helt ljust klockan 23.00. Harmoni.

Musik + musik med betydelse.

2015-06-03 15:11:41 i Allmänt

Har hittat ny musik som kommer att gå varm i mina högtalare: The Wailin' Jennys – Asleep At Last.
 
Appropå musik. En gång i veckan har jag musik med en elev som har det som "extrastöd". Eftersom det var sista gången i dag spelade vi igenom alla låtar hen skrivit under våra tillfällen tillsammans och helt plötsligt börjar hen sjunga en låt om mig, till mig mig som ett tack för att jag är hens vän. Och vad gör jag? Jag börjar gråta. Såklart. Känslosamma, sentimentala lilla Carolina vars elever sätter så stora avtryck i hjärtat.

Tapas, tjejsnack och sambedömning

2015-06-03 07:28:08 i Allmänt

I gårkväll hade jag och mina fantastiska och fina jobbarkompisar Emma och Linda en kväll då vi jobbade ihop för att sambedöma de uppsatser vi fått in på ämnet litteraturstudium. Det blev en lång kväll (16.30-22.30) full av god mat (se Lindas fix ovan, bara!), roligt tjejsnack och så jobb på det. Vi hann faktiskt vara effektiva och göra en utvärdering på momentet för att se vad som kan bli bättre inför nästa omgång. Dessutom ska vi under vår sista (!!!) arbetsdag för denna termin ses för att göra en gemensam kursuppstart inför höstens kurs i litteraturhistoria. Så bra att ha kollegor att samarbeta med, tacksam för det.
 

Den ultimata jobb-spellistan

2015-06-02 14:07:00 i Allmänt

Spotify skapar ju egna spellistor som ni kanske vet om ni använder Spotify mycket. En lista som jag tycker att de lyckats extra bra är Stress Relief 

Listan är perfekt att jobba till. Jag som är en "textmänniska" fastnar lätt i att analysera text och sjunga med men till den här musiken kan jag koncentrera mig på jobbet och dessutom blir jag så lugn. Skönt för en "stressåbarr" som mig som min käre sambo ofta kallar mig, hehe. "Åbarr" betyder "abborre" på Christoffer dialekt och det är ju som bekant en rätt virrig fisk som sprattlar mycket, därav uttrycket... antar jag?
Jaja. Lyssna nu på listan. Den är magisk. Nu ska jag fortsätta med uppsatserna och i kväll ska jag, Emma och Linda ses för att käka middag tillsammans och jobba samt utvärdera detta arbetsområde som vi arbetat fram tillsammans. Tur att vi har efterrätt! 

Grönsakssoppa och varma scones

2015-06-01 17:41:00 i Allmänt

Fick ett ryck och bakade scones till soppan jag gjorde till middag. Tog alla grönsaker vi hade i kylskåpet (vitlök, tomater, körsbärstomater, rödbetor, morötter och en halvgammal broccoli och hackade alltsammans, slängde på nån liter vatten, ett paket krossade tomater och lät allt koka i 25 minuter. Sen mixade jag soppan och serverade den skållhet - precis som jag vill ha soppor! Här regnar det fortfarande och jag bävar för att gå ut i regnet och utställningsträna Imra inför Vännäs-utställningen den 14 juni. Ska också städa i hönshuset. Börjar med hönshuset och avvaktar regnet, tror jag. Ha en fin månagkväll!
 

Rättningsdimma en regnig måndag i juni

2015-06-01 13:37:00 i Allmänt

Vad gör ni denna regniga, kulna måndageftermiddag? Själv befinner jag mig långt försjunken i en rättningsdimma så här inför slutexaminationer och betygssättning. Dricker te, tittar ut på regnet som smattrar över Hemsjön och läser analyser av Kafkas "Processen" och Stagnelius "Till förruttnelsen". Funderar över middag. En varm soppa borde sitta fint. Tillbaka in i dimman!