Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Veckans möbel: multimöbeln

2015-06-08 17:37:00 i Allmänt

Veckans möbel är denna magnifika pjäs som min farmors bror har byggt. Från början var det en vedlår med påpyggt skåp och nu har denna möbel hela fem användningsområden (slå det om ni kan, ni andra möbler här i huset): gäster sitter gärna på sittdelen när de kommer och hälsar på, i det som förut var vedlår samsas diverse skrymmande köksartiklar om utrymmet, i det stora skåpet får stora tallrikar, kakfat och stora formar plats och i facket högst upp blir det alltid kaos trots att jag rensar där regelbundet (okej, om två gånger per år är regelbundet...) Tur att man kan stänga för kaoset! Det femte och sista användningsområdet är helt enkelt avställningsytan högst upp. Där har vi bland annat en korg med nycklar och andra nödvändigheter.
Jag älskar denna möbel och är så glad över att jag inte målade den när jag flyttade hit för då tror jag att skåpet hade smält in för mycket i tapeten och tappat mycket av sin gamla karaktär. Skåpet har stått där sedan jag var liten och ännu längre än så. Ett av de starkaste minnena jag har är när farfar hämtat in posten och lagt mitt Pollux-paket på sittdelen så jag skulle se det när jag kom hem från skolan. (Pollux var en hästbokklubb som jag prenumererade på när det begav sig och det var en fest varje gång paketet kom!).
 
 
 

Kommentarer

Pappa
Den där möbeln hade min morfar Albert i Järvsjöby. Han förvarade utrustning och materiel i skåpet för sin uppgift som byskomakare.
Senast stod det uppe på morbror Fritz rum.
Svar: Aha! Det visste jag inte! Hade för mig att Fritz hade byggt det! :)
Carolina Lidström
Vilket superbra skåp, med alla dessa funktioner! Kul att den är tillverkad av din farmors bror, det gör den ju lite extra speciell!

Skriv en kommentar