Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

BB-väska, barnmorskebesök och konstiga drömmar

2016-01-04 18:23:54 i Allmänt

Under dagens besök hos barnmorskan gjorde vi en sammanfattning över hur min graviditet varit. När hon sa att vi skulle göra en sammanfattning tänkte jag: Va? Nu? Sammanfattning gör man väl i slutet? Sedan insåg jag att detta ÄR slutet. Hjälp. Barnet har nu fixerat sig helt och hjärtat dundrade på likt en galopperande häst. Mitt blodtryck var lägre nu än förra gången då jag var så uppvarvad så det känns skönt. Ett tecken på att jag lyckats varva ner! Jag har börjat sova så himla oroligt nu vilket är lite jobbigt men jag antar att det är kroppens sätt att förbereda sig på att det är med 8-9 timmars oavbruten sömn är något jag kan glömma på ett bra tag. I natt vaknade jag varje timme och behövde gå upp och kissa fyra gånger. När jag väl sov drömde jag märkliga drömmar om att vi fick ett barn som såg ut som en boll upptill och hade en lång ormsvans till kropp... :(
Innan barnmorskebesöket hälsade jag på hos min barndomsvän Linda. Hon frågade om vi hade packat BB-väskan, vilket vi inte har ännu. Då tog hon fram penna och papper och hjälpte mig att skriva en lista, hehe. Barnmorskan tyckte också att det kunde vara dags att packa den där väskan men jag har lite svårt att börja för vad ska man ta med sig? Tips emottages tacksamt!
 
 
 

Kommentarer

Stina Stenmark
Godis! Det bästa Jacob kunnat packa ner. Jag hade så svårt att äta under förlossningen att efteråt var jag helt kraftlös.. svimmade två gånger påväg till duschen. Då var jag vansinnigt tacksam för all den där KitKat:en Jacob köpt. Att det dessutom vsr godis man aldrig äter annars var roligt då jag minns tillbaka varje gång jag ser en nu :)

Sen bara sköna kläder! Rymliga sköna byxor så du rymmer jätteblöjan man går runt med sen ;)

Lycka till när det bär iväg!
Du får mycket till den lilla/e på plats! Så mitt tips, glöm inte dig själv... Mjuka, sköna kläder tex. Jeans och tajta kläder går fetbort från början ;-) Amningsvänliga kläder om du tänkt amma. Och så kamera och mobilladdare. En av de mest oslagbara ögonblicken ligger framför er! Kram och lycka till!
Linnea
Jag håller med om sköna kläder framförallt, alltså stora bylsiga kläder som inte klämmer någonstans. Och inneskor ifall ni vill kunna röra er runt lite på BB. Vi blev kvar några dagar och då åkte vi hem och hämtade mer sköna kläder tilö hela familjen och mat/snacks. Nu skiljer det sig väl mellan Umeå och Lycksele (där jag antar ni kommer vara) men maten som jag fick var ingen höjdare så var skönt att ha något annat att få energi från.

Och glöm inte att fota massor. Vi fotade på tok för lite och det ångrar jag.

Kram och lycka till när det bär av.
Anonym
bebiskläder i olika storlekar ! vi hade bara 56 med oss och våra lilla fullkomligt drunknade i det så min svärmor fick åka och panik handla. Sen en mysig filt till bäbisen som luktar hemma! Och just de, nått att smörja läpparna med, tar man lustgas så blir man sjukt torr kring munnen 😂😂 + de övriga säger, sköna kläder, jag köpte nya mjukiskläder att ta på mig efter förlossningen som belöning 👊

Skriv en kommentar