Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Längtan bor i mina steg

2014-07-01 09:52:55 i Allmänt

Under resan läste jag en bok som jag läst så mycket bra om och den var bra. Den var så bra att jag läste ut den hips vips och när jag kommit till sida 84 hade de trillar tårar på mina kinder tre gånger. Klara Zimmergren skriver nära, hon skriver tätt inpå utan krusiduller. Hon skriver exakt som hon känner med en beundransvärd närvaro. När jag sommaren 2012 lyssnade till hennes sommarprat om ofrivillig barnlöshet stod jag i stugan i Fullsta och hackade ingredienser till en sallad. Den salladen blev kryddad med salta tårar för det går inte att lämnas oberörd av Klara Zimmergren. Boken "Längtan bor i mina steg" handlar även den om ofrivillig barnlöshet men den handlar lika mycket om att umgås med hundar, kärleken till djur och målet med att hitta sig själv bland allt som pågår.
Hon beskriver det så bra! Hundar luktar ofta utomhus och damm!
Kaptilet om Klaras mormor var det som fick mig att gråta mest. Jag låg där på solstolen med solglasögonen på näsan som nästan halkade ner av tårarna som rann. Alla som saknar sin mormor eller annan nära släkting berörs av detta kapitel.
Rysningar! Hoppfullhet! När jag läste dessa rader var jag tvungen att ta en paus för att titta ut över havet och dp kände jag bannemig att böcker ÄR bland det bästa jag vet. LÄS DEN HÄR BOKEN!
Hundar dom kan dom!
Hon kommunicerar en hel del med Gud i boken, både på den skarpa och den avklippta linjen.
När Klaras terrier Anton måste tas bort känner hon bävan inför att köpa en ny hund för hon tror att ingen kan mäta sig med Anton.
"Lova att du i alla fall köper en hund snart, för jag kan se på dig att du behöver en".  (!!!!) Bästa repliken någonsin. Tänk att läsa den här boken när man redan saknar ihjäl sig efter ens fyrbenta vänner där hemma!
Klaras bok handlar som sagt även om ofrivillig barnlöshet och om att aldrig ge upp kampen. Jag tänker dock inte skriva så mycket om det med risk för att avslöja utgången. Läs den istället! Lova  det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar