Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hej då 2014!

2014-12-29 14:18:25 i Allmänt

 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Ja. Jag började jobba på gymnasiet vilket är hur kul som helst! Jag började även att tävla och träna i lydnad där jag och Imra tagit två 1:a pris och nu siktar vi mot det tredje för att sedan börja med nästa klass. Bevittnade även flera parningar mellan Jax och några fina tikar, det var spännande. Jax är nu far till 17 valpar. Och så byggdes det ju ett helt hundhus på gården med möjlighet till utökning i hundbeståndet. Dock var ju inte jag projektledaren där, utan min duktige sambo!
Grundmålning av hundhuset.
Christoffer myser med en av Jax avkommor. Det ska bli spännande att se hur de levererar i skogen nästa höst!
 
Genomdrev du någon stor förändring? Jag tror faktiskt att jag blivit lite mer avslappnad till mycket nu. Jag har blivit bättre på att tänka "det löser sig" för det gör ju faktiskt oftast det (med viss nazi-planering innan dock, men ändå, hehe). 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Malin och Jimmy fick sin andra son, Harry! Världens gulligaste och så har han skrattgropar. Ni hör ju, vi är ju redan bästias och bundis! 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 19 augusti då jag började på mitt nya jobb!
Kreativ redovisning av Renässansen som litterär epok!
 
Dog någon som stod dig nära? En god vän till familjen miste livet alldeles för tidigt. Vi kommer alltid att minnas dig, Ann-Marie. I sommar ska jag ta morfars gamla cykel och trampa till kyrkogården och hela luften ska lukta av lindblom. Jag ska lägga ceriserosa blommor på din plats och så ska jag sitta där en stund och prata. 

Vilka länder besökte du? Jag och Christoffer åkte på mysig semester till ön Veli Losinj i Kroatien!

Bästa köpet? Min vinterkappa från Minimarket. Hade pengaångest innan men brorsan peppade mig och så tänkte jag på ett klokt citat: man ska inte ligga och ångra sig på Tallbacka! (Ett äldreboende i Vilhelmina). 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket. Jag är glad att jag har ett liv där jag får känna glädje varje dag. Min familj och mina vänner skänker mig glädje, mina elever låter mig skratta varje dag och allra bästa Christoffer är ju glädjespridaren nummer ett! Att dessutom få dela mitt liv med två fyrbenta vänner som hela tiden är peppade på mina upptåg är något som sprider glädje i mitt liv. 

Jag och min spralliga kompis.

Saknar du något från år 2014 som du vill ha år 2015? Under förra året svarade jag så här: 2013 har varit ett av mina absolut bästa år i livet. Jag har känt mig harmonisk och det är fint tycker jag. Jag vill bara att det ska rulla på i HARMONIIII! Kanske någon fler givande utmaning på jobbet. Och jag fick ju en utmaning i och med det nya jobbet! 2014 har absolut varit i klass med 2013, bortsett från död och sorg. Jag tror jag vill ha mer kreativitet år 2015, kanske mer skapande. Vad det är eller vad det blir vet jag inte nu.

Favoritprogram på TV? Bonde söker fru, haha! 

Bästa boken du läste i år? "Expeditionen - en kärlekshistoria" av Bea Uusma, "Stalker" av Lars Kepler och "Allt det där jag sa till dig var sant" av Amanda Svensson. 

Bästa filmen du såg? "The fault in our stars" efter tips av min elev Alexandra! Grät så mycket och men kände också hopp genom de leenden som filmen gav mig. Se den! Och så "Mig äger ingen" - stark film!

Största musikaliska upptäckten? Upptäckte inte så värst mycket musik för jag hade fullt upp med att lyssna på alla nysläpp av mina favoriter som Hello Saferide, Sofia Karlsson och Tomas Andersson Wij. Har dock återupptäckt Winhill/Losehill och har spelat denna lista senaste månaden under all min datatid, så väl på jobbet och hemma. Lyssna vetja. Det är harmoniskt så det förslår. 

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Att få chansen till ett nytt jobb och ha dem som tror på mig! 

Din största framgång på det privata planet? Som jag skrev ovan: jag tror att jag blivit bättre på att tagga ner. Och så har jag lärt mig att säga nej! DET tog några år... (Vilka tråkiga grejer, haha, men viktiga för en stress-abbarr som mig, som min käre pojkvän kallar mig).

Detta citat sitter på min anslagstavla för att påminna mig!
 
Största misstaget? Att jag gav upp för lätt i kampen om segern i alla inofficiella fisketävlingar mot Christoffers bror Kristian. Att jag inte läste på mer kring lydnadsträning så jag inte gjorde en del misstag i träningen som kostat tid. OCH att jag inte hälsat på mina föredetta elever och kollegor mer trots att skolorna ligger bredvid varandra... livet rullar som vanligt på i 180 men att höra flera elever påpeka min frånvaro trots att jag lovat påhälsning gör att jag får dåligt samvete.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladheten från 2013 rullar vidare!

Vad spenderade du mest pengar på? Att leva. Resa, äta, bo, köra bil och handla någon lite för dyr jacka...hehe. 

Något du önskade dig och fick? Framgång på lydnadsplanen! Det är så kul! Mitt mål var ju dock ett Lydnadspris 1 innan jul och för det krävs tre förstapris och vi saknar ett. Vi ska kämpa vidare år 2015. Det kan vara bra att allt inte går lätt som en plätt - det är mycket som ska stämma i samspelet med en hund! När vi blev bästa ekipage på Marknadsskallet kände jag en total glädje och stolthet för jag vet vilket arbete som ligger bakom.

 

Något du önskade dig och inte fick? Regn i några dagar i samband med renoveringen av gäststugan i Fullsta - värmen tog kål på oss!

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Jag jobbade på dagen och blev firad av mina underbara elever med choklad, glass, jordgubbar och ett armband! På kvällen blev det ett lugnt firandet med familjen med tårta och paket. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, om jag hade uppnått mitt mål med Imra. Blev besviken att vi inte hann med det. Imra löpning kostade oss tre tävlingar och den sista tävlingen i Vännäs sabbade ju jag ett moment som kostade oss ett 1:a pris. Att sätta upp mål är viktiga för då vet man var man strävar och meningen är ju att man ska nå dem, och gör man det inte är det klart att en viss besvikelse uppstår. Året hade också varit bättre om Jax inte drabbats av de två skadorna som han drog på sig under hösten (han är helt frisk nu) för då hade han och Christoffer kunnat jaga betydligt mer. Annars är jag på det stora hela nöjd med år 2014.

Vad fick dig att må bra? Givande arbete, kärleksfull relation, musik, meningsfulla vänskapsband, en lång och härlig sommar, jobbiga men roliga träningspass och massa hundmys! (Kopierade från förra året för det är precis samma!). Och huset! Alltså fy tusan vad jag trivs i det här röda huset uppe på backen. Kan komma på mig själv med att gå runt och njuuuta av trivsel.

 

Vem saknade du? Min fina vän Sabina som jag inte träffar på samma sätt som förut när vi bodde i samma stad. Jag vet dock att hon bara är ett samtal bort!

De bästa nya människorna du träffade? Mina nya elever och kollegor.

Gjorde lite reklam med rufsig frisyr...
 
Mest stolt över? Att jag gör grejer och att jag gör dem hyffsat bra och inte bara ligger på sofflocket och drönar och att jag blev utnämnd till ordförande i Vilhelmina Brukshundklubb.

Högsta önskan just nu? Jag tror 2015 blir ett bra år. Känns som att förutsättningarna är bra och att inställningen är den rätta och att innehållet i året helt ligger i mina händer.

Bilder från den magiska sommaren jag aldrig kommer att glömma.
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Penélope
Vilken underbar sammanfattning av året! :)
Svar: Ja, det var ett underbart år! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar