Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Förlust på gården

2016-05-28 09:20:00 i Allmänt

En ögonblicksbild från gårdagen som jag lade upp på min Instagram. Då satt jag i solen och läste, Vidar sov och hönorna pickade och allt var bara frid och fröjd. TRODDE JAG. I går hände något jättehemskt och sorgligt. En av våra hönor försvann, troligtvis uppäten av jävelräven. Christoffer släppte ut hönorna på baksidan av lagårn och förmodligen har då räven smugit sig dit och kastat sig på stackars Höken (ja, den hönan såg ut som en hök som ständigt kikade runt och hade koll, därav namnet). Om han fått fatt i henne på framsidan borde hundarna ha levt om men de såg ju ingenting. Jag misstänkte inget i går heller för ibland kan ju en höna vara inne och värpa eller vara på eget strövtåg på gården och det är inget konstigt med att alla inte kommer i en stor flock (vilket det oftast gör men inte alltid). Det var mamma som upptäckte förlusten i går när hon var till hönsen för att natta dem och stänga. Åh. Så himla, himla sorgligt men jag antar att man får räkna med detta om man vill kunna ha frigående höns.
Vi skickar en tanke till dig, Höken, och hoppas att ditt korta, men fria, liv gav dig glädje och harmoni. Vila i frid!
Nu åker vi strax till svärmor och Thomas där vi stannar till i morgon! Ha en fin helg.
 
 

Kommentarer

Nej vad tråkigt, stackars Höna :( Rävar verkar vara ett problem när man har höns tyvärr. Men håller tummarna för att det inte händer igen!
Svar: Ja, usch! Rävar är inte roliga djur i detta samband. Tack snälla!
Carolina Lidström
Även om det är något man får räkna med så är det ändå sorgligt när det händer!
Svar: Ja, precis! Om man vill att de ska kunna gå fritt så får man räkna med att förlora en höna då och då. Men det är ju så sorgligt eftersom alla har sin egna personlighet och så :(
Carolina Lidström
Camilla
Hon kommer nog fram om sådär 21 dagar med ett gäng småpippis ska du se .Ligger nog och ruvar på någon hemlig plats ska du se.
Svar: Åh ja! Det hade ju varit helt fantastiskt!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar