Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Personsök

2014-03-25 21:18:00 i Allmänt

I kväll har jag varit vid industriområdet med några andra hundmänniskor och tränat personsök. Det hela går ut på att du lämnar hunden hos någon som håller den medan du går iväg och gömmer dig. Efter nedräkning släpps sänds hunden iväg för att leta upp dig. Imra tycker såklart att det är jättekul med sådan här träning! Det är ett bra komplement till lydnadsträningen. Hundar behöver få jobba med nosen!
Vi testade också med att en av tjejernas barn och hennes kompis sprang iväg och gömde sig och att hundarna skulle leta upp dem och de gömde sig riktigt bra. Imra sökte av området bra men lite för trångt, så hon missade spåren. Hon är en hund som har ett väldigt marktätt sök och går inte så mycket på vind. Hon kom då tillbaka till mig som stod mitt på planen så jag sände då iväg henne i den riktning jag såg att barnen sprang och då hittade hon spåret och kunde hitta åt dem. Vi har precis börjat jobba med det här så det är viktigt att låta hunden lyckas så den tycker det är roligt och vill fortsätta!
När Imra var valp gömde vi oss ofta i skogen efter stigen och så fick hon leta upp oss. Detta kan man göra för att hunden ska lära sig att hålla koll på var du befinner dig. Bild: första sommarlovsdagen i juni 2012.
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-03-26 - 07:44:20
Åhhh så skoj träning! Jag saknar ibland tiden då jag hade en rottis som jag tränade lydnad med och spår/sök, enorm arbetsinsats, men oj oj så skoj det var då det fungerade och vi jobbade på... Men nu med två barn så skulle jag inte hinna, de två gråtussarna kräver nog, så en brukshud får nog vänta tills barnen vuxit upp och blivit större... Önskar dig en riktigt fin och fortsatt solig onsdag <3

Skriv en kommentar