Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sköna söndag

2015-05-03 18:51:00 i Allmänt

Kan stå länge och betrakta de här nya vännerna. De går omkring på gården och pickar och letar reda på ställen med jord där de kan krafsa och bada lite.
Puss!
Två eftersläntare som blev kvar när resten av den gigantiska flocken flyttade.
I kväll tog vi en tur till byns kraftverk.
Någon annan som gillar lingon som blivit kvar sedan förra hösten? Älskar när de är "konserverade" av snön och får mer karaktär i smaken, surt och gött!
Tussilago! Ett av de allra käraste vårtecken som finns tycker jag.
I dag har vi bara varit hemma och pysslat på. Har inte haft några planer alls vilket är ovanligt för oss. Ingen tid att passa, ingen kompisdejt, ingen aktivitet. Ett fika hos grannarna Håkan och Lovisa, en springtur med Jaxen och så krattning av gården blev det i dag (passade även på att elda lite fjolårsgräs nu när mamma inte bevakar eventuella eldsvådor). Hoppas ni haft en skön helg! Nu ska jag avrunda med Mästarnas mästare, en sista koll av hönsen och film på det.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Sandra Lundin

2015-05-03 - 20:44:12
Vilka udnerbara ögonblick du delar med dig av, Carolina!

Therese Bjärstig

2015-05-04 - 09:16:16
Som sagt - Bullerbyn! :-D Härliga foton och det lät som en skön dag, något jag saknar är att bränna "fönna" som man gjorde förr, luktar vår då man bränner av gräset! Hoppas du får en fin start på veckan! KRAM

Maria Ekblad

2015-05-04 - 10:20:30
Åh jag vill känna någon som har hönor. Vill kunna äta ägg från glada höns istället för ledsna!

Skriv en kommentar